A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Nagyon jó, szuper ötlet. :D :D :D :D :D

KépKép
benó

Mi csak idén vettük a telket és sok mindent még nem is csináltunk ott, de így is nagyon szeretjük. :D :D

KépKép
benó

Gondolom, a környéken lenne jó a telek, nem? Vagy messzebb szeretnétek?

KépKép
benó

igen!Annyi,hogy veszek szivacsdarabot a rácsvédő részhez meg valami olcsó kis takarót,meg kispárnát.Sőt a takaró még nem is muszáj,ha olyan meleg lesz mint az idei nyár.(mert a takaró huzat belső része nem még egy anyag hanem vékony polár takaró)
Na de így se lesz még 10 Ezer se. :D

Kép
martik77

A csecsemőknek olyan nagyon laposan kell feküdniük, ugye?

A szülés mennyibe kerül, mit tudsz erről?

KépKép
benó

Persze a környéken,legfeljebb 20 km távolságba.Mert a családiház anyósékkal nem bizti,hogy valaha is összejön,vagy ha igen inkább nagyobb bérházi lesz mert amúgy nem igazán találni megfelelőt.(árban)De ha emellett lenne telek akkor tök jó lenne.

Kép
martik77

Meg nem biztos, hogy annyira jó lenne az az együttélés anyósékkal vagy bárkivel is. Nem? :roll:

Igen, mi is lakótelepiek szeretnénk maradni (itt, ahol vagyunk) telekkel. :D Ha ti ellesztek négyen, mi is elleszünk négyen. :D :D

KépKép
benó

Én ismerős által mentem a dokimhoz azt mondta a csaj,ne adjak,de az nem úgy van.Mindenkinél más az ár.
Én eddig adtam 5 ezret meg most fogok adni és megkérem,hogy szülhessek nála ez lesz 10 ezer. :?
Utána a szülés után csináltatok egy kosarat(Tancsu ötlete köszi :D )és abba belerakok20ezret.Ennyi. :D

Kép
martik77

A családi házzal meg annyi macera van (kezdve az építkezéssel, aztán állandó, kötelező jellegű fűnyírás, kertgondozás, hogy ne egy szemétdombot mutass az embereknek stb.) szerintem. Rizikó is, mert ki tudja, elég lesz-e a pénzed a felépítésre stb.

KépKép
benó

Egy ajándékkosarat? Jó ötlet.
De egyébként nincs megszabott ár, ugye? Csak olyan csúszópénz, mi? :wink:

KépKép
benó

Én már megkértem, nem voltam túl romantikus (nem kapott pénzt). :roll: De ő se volt. :lol: Azt mondta, ha ő nem lesz, akkor a spanja lesz a szülésnél, ő is szimpi, nem? Mondom, tök mindegy, csak egészségesen szedje ki belőlem a skacokat. :roll: Ennyi volt a megbeszélésünk.

KépKép
benó

Tudod L is ilyenbe nőtt fel mint a miénk a nővérével és tisztességes emberek lettek.Nem baj ha pici a lakás,csak a telek azért jó mert szabadba vagy és ha van ágy ,meg legalább villany kint is maradhatsz estére(szalonna sütés,bográcsozás :D )

Kép
martik77

Pontosan. :D

KépKép
benó

Ha nem adtál akkor nem.Nem kötelező.Tancsu ötlete azért jó mert így nem égő a borítékot átadni mert a kosár az nem kellemetlen,mint a zsebét keresni mások előtt.

Kép
martik77

Nem lehet, hogy az én Bácsimnak van valami listája, amin ez is szerepel? Tudod, így:

ÁRLISTA

Uh 8000 Ft
Rákszűrés 5000 Ft
Izébigyó 6000 Ft
Szülés 60000 Ft

Mondjuk.

KépKép
benó

Na, a legegyszerűbb lesz ám, ha megkérdezem tőle. :lol:

KépKép
benó

Nem szarakodunk itt kerülő utakkal. A legrövidebb út az egyenes.

KépKép
benó

Na azt már csak nem????

A boríték az nem kötelező,persze mondhat egy összeget de ha te egy fillért se adsz akkor se tud mit csinálni!Meg ezt a pénzt már akkor mondta volna amikor megkérted.Ha volna ilyen.Nem ismeri más ezt a bácsit??Nem tud valaki összeget mondani?

Kép
martik77

Meg ne kérdezd!!És amúgy hogy kérdeznéd????

Ez nagyon ciki lenne!!! :?

Kép
martik77

Na azt már csak nem???? - mire tetszel ezt mondani?

KépKép
benó

Ja, a megkérdezésre? :lol:
És mennyi pénzt szoktak adni a szülésért általában? - így kérdezném meg. :D
Na, jó, akkor előtte megkérdezzük az asszisztensnőjét (Anikó). :D Jó lesz? Aztán, ha ő nem mond semmi értelmeset, akkor megkérdezzük őt.
Nem ciki megkérdezni, ha neki nem ciki elfogadni. És utána én járni fogok még hozzá gondolom, és azt se szeretném, ha nem mernék a szemébe nézni, mert vajon keveset adtam vagy túl sokat? :roll: Bénázás. :?

KépKép
benó

Szülés 60000 Ft erre gondoltam amikor azt írtam,hogy"Na azt már csak nem????"

Kép
martik77

Keresek citromkrémet sütire.
Találtam egy nagyon jónak kinéző receptet: http://www.desszert.eu/citromkremes_pite

KépKép
benó

Ez lutri az tuti,de én nem kérdezném meg.Az asszisztenst igen.Ő úgy is azt mondja majd,hogy ő nem tudja,vagy ő úgy hallotta,vagy ahogy gondolod.
Na majd meglátod. :wink:

Kép
martik77

Oké, de látom, ez azért mindenhol nagy dilemma, nem igaz?

KépKép
benó

Citromkrém

1. Egy kis lábosban felolvasztunk 5 dkg vajat, és 5 dkg cukrot. Kevergetjük.
2. Belereszelünk 1 szép nagy citrom héját és belenyomjuk a levét is. Kevergetjük.
3. Félrehúzzuk az edényt és hozzáadunk egy egész tojást, közben folyamatosan...igen, kevergetjük. A legjobb, ha ezt egy kézi habverővel végezzük, akkor szép sima lesz a krém a végén. Közepes lángon ... kevergetjük.
4. Tehetünk bele vaníliát , vagyis a pici fekete pöttyöket, hogy gusztusosabb legyen, de ez el is hagyható.
5. Addig keverem-kavarom, amíg egyszercsak pudingsűrűségű lesz (nem kell sokáig várni egy ilyen kis mennyiségnél), akkor levesszük a tűzről, és már kész is!

KépKép
benó

Ez az.Én azt se szerettem ha nekem adtak odabenn.Ott állsz mint egy balfék és vörösödsz mint a rák.Na én akkor is ilyen vagyok ha én adom. :? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Kép
martik77

Hát, meglátjuk. Nagyon nyílt nő az asszisztens, szerintem mond valami értelmeset (csak maradjunk négyszemközt). :wink:

KépKép
benó

Ez tetszik ez a recept,elrakom. :D

Megint alig jönnek a többiek. :(

Kép
martik77

Jól van, én is ilyen vagyok, csak azt nem értem, miért nem találnak ki erre valami normális szabályt vagy valamit. Mert így olyan béna. Mind a két fél ég. Aztán nem mer a másik szemébe nézni. Azért mondtam, hogy akkor már inkább az egyenes út - bár az is ciki, persze.

KépKép
benó

Oké. :D Tudod, hogy van receptes topicom, saját, külön bejáratú? :D :D :D Itt a babaneten - Erről-arról csak regisztráltaknak (ne kérdezd, miért pont itt) - Egyszerű receptek. Na, ez az. :D

KépKép
benó

A Gy. nagyon nem szereti az émelygős, vajas sütiket, úgyhogy olyat keresek, ami nem annyira cuccos. :wink:
És gondoltam, valami egyszerűbb tésztára teszem (vagy veszek én is ostyalapot, mint a Zsuzsi).

KépKép
benó

Na még az kéne,hogy erre szabály legyen.Akkor mindenki más még az utolsó kukás is kérhetne a fizu mellé parapénzt!
Ez a pénz nem jár a dokiknak,csak szokás és ezt kihasználják!!!De csúnyán!!!

"Pénz beszél a többi süket duma!!"

Kép
martik77

Nem tudtam. :D
Én se szeretem az émelygős sütit. :? De ez jól hangzik és tényleg ostyával tök jó lehet. :D

Kép
martik77

Olykor kiköpődöm, már nem is mondom. :roll:

Szóval az a lényeg, hogy nem kell adni? Ezt akartam megtudni. Nem kell, csak lehet. Mint a matektanár mondta régen: Nem kötelező, de nem is tiltott, csillagos feladat.

KépKép
benó

Egyszerű, de nagyszerű. :D

KépKép
benó

Kilenckor megyek Helyszínelni! :D Rádiózás helyett nekem ez jut. :( :lol:

Kép
martik77

Olyan ostyásat a Gy.-ék nagyon sokat ettek gyerekkorukban pudinggal, és mikor jól megszívja magát az ostya, akkor olyan nyúlós, tök finom, és az volt a neve ennek a sütinek, hogy "biciklibelső". :D :D :D Nálunk most is ez a neve. :D

KépKép
benó

Jó akkor legyen bicikli belső!! :D

Kép
martik77

Hát, nekem is ez jut (de én nem bánom :oops:). :lol: Egyszerűen nem vagyok befogadóképes. :? Gy. olvasta most valamelyik újságban, hogy a kismamák milyen extra szexisek, kívánósak, erre mondja, hogy "te vagy a kivétel". Hát, lehet. :roll: Bár előtte se voltam egy ágytornász. :lol: :lol:

KépKép
benó

Köszi. Citromos biciklibelső. :D :D :D :D
Tök jó, hogy van nekünk fiús kismamák egyenruhája (a csíkos Inváziós-cucc). :D Ha a Heniről is kiderül, hogy kisfiús, akkor neki is kell vennie egyet. Meg majd a többieknek is. Vagy ők majd öröklik tőlünk. :D

KépKép
benó

Melyiken is van 9-kor a Helyszínelők? :roll:

KépKép
benó

Citromos biciklibelső. :lol: Na így tároltam el!!!!

Én se értem ezt a szex témát meg,hogy jobban akarja a terhes nő.Én se akarom annyira. :oops:
Mert zavar a hasam meg ilyenek :? :oops:

Ja!!!Mozognak már?????

Kép
martik77

Mármint a babáid? :lol: :oops:

Kép
martik77

Engem nem zavar a hasam, tök jól nézek így ki szerintem. :lol: Csak egyszerűen Szezám nem tárul. :? :oops: Parázik biztos.
:wink:
Nem, csak bugyorgást érzek. :roll: Még nem rúgtak jól oldalba. :wink:

KépKép
benó

Csíkos kismamik!!!!Minél hamarabb legyenek a többiek is!!! :D :D :D

Kép
martik77

Gy. azt mondta, addig örüljek, mert akkor legalább van még helyük. Mit gondolsz? Remélem, nem azért nem rúgtak még meg jó emberesen, mert nincs elég kálcium bennük :shock: :shock: vagy más ilyesmi. :shock: :? Már megint hülye vagyok, mi? :D

KépKép
benó

Nagyon kívánom nekik én is! :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

KépKép
benó

Pedig már a héten tuti érezned kell!!!
És az nem bugyorgás hanem megbök(böknek) picit belülről. :D
Azt fel fogod ismerni. :D

Kép
martik77

Igen hülyeséget mondtál.Majd rúgnak ha eljön az ideje.Amúgy is csak azt érzed ha kifelé rúgnak,ha befelé azt nem lehet érezni.Olvastam.Ja és este felé vagy du várd először ezt is a könyvek írják.

Kép
martik77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: