A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Lányok van itt még valaki?

Nem nagyon tudom mi történhet náalunk odabent, és kicsit nyugtalan vagyok: MAnó több mint egy órája úgy mocorog, ahogy még soha életünkben eddig. Több méteres távolságból is látszik a hullámzása, és olyan erős, hogy szinte szétfeszít. Ez abszolut nem a szokványos mocorgás, túl sok, túl tartós, túl erőteljes...
Ez szüléselőjel, vagy lehet baj van, vagy csak túlparázom a dolgot?
A hasam természtesen feszül a benti eseményektől, de fájásokat nem érzek. Viszont olyan fura, mintha nagyobb lenne mint reggel volt :shock: :shock: :shock: :shock:

Hallottatok már ilyenről?
kisbogacs

Kisbogács, nekem előző este ugyanez volt, aztán hajnalban elfolyt a magzatvz. persze előtte is volt, hogy sokat mozgott. Drukkolok nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jó éjt!

Kép

Kép
vickybabe

Kisbogacs, nekem minden nap van ilyen a pocakomban. :?
Már nincs hely és nyújtózkodnának. Ne aggódj. Az lenne a baj, ha nem mocorogna tartósan. Ami szokott segíeni nekem, az a kutyapóz. Olyankor nagyobb lesz a helyük és kicsit kibújhatnak a szerveidből. :roll:

Mi most jöttünk meg egy órás sétálásból, tök jól esett, olyan szép fehér itt Zuglóban minden, nulla forgalom. :D

Vicky, nekem átdobhatod a táblát, megy emilcímem pü-ben.

Puszi, jó éjt csajok!

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Kisbogács! Lehet tényleg helyezkedik Ágibaba a célirányba!
katuska79

Jó reggelt!
Ismét elindulok szerencsét próbálni, bár nem reménykedem semmiben... :?
pusssz!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes, drukkkkkkkkkkkkkkkkk!

Kisbogács?????????????

Kata??????????????

Bartika, ment a tábla! Kisbogacs, Neked is, de úgy érzem, nem Te fogod csinálni :wink:

Kép
vickybabe

Jó reggelt!

Semmi Kép
:?: :?: :?: :?: :?: :?:
Vendég

jó reggelt! tegnap este nálunk is nagy buli volt a pocakban lehet éreznek valamit a pindurok :wink: vickybabe:Levike nagyon formás kisgyerek és gyönyörű :D Mágnes: nagyon drukk hogy mostmár kibújjon az a baba :D
erzsebet0312

Vickybabe! Levente nagyon aranyos! Milyen kis éber!

Mágnes, Kisbogács! Mennek a drukkok!+++++++++++++++++++

Nemsokára én is megyek NST-re!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jó reggelt, lányok! :D

Család kidobva, enyém a kégli! Úgy pakolászok és főzök, ahogy akarok! ;) he-he! Na azért pihizek is, most még lehet, van még kb. 8-10 napom, ha Pötyike is úgy akarja... :)

Katuska! A MűPá-ra gondolsz vagy Mátrafüredre?

Mátrafüred: hát kérem, ez igazi "érdekházasság" volt a részemről: mióta együtt vagyunk, megvan a Füredi szállás, kaja, helyszín... :D
Meg most több célja is van a "kiruccanásnak:
ad 1: hullott annyi hó, hogy fel lehet egy rálépéssel nyalni :)
ad 2: befagyott a Sástó
ad 3: a "zuram" mátrai gyerek, egész gyerekkorában kint lógtak az erdőben (amellett, hogy apja, anyja erdőmérnök...), tehát tudja, mi a jó ilyenkor a Mátrában
ad 4: megy az unokatesó is korizni, lehet a fiúknak ökörködni
ad 5: tehermentesíteni a füredi családot, hogy tudjanak bemenni nagypapához a kórházba
ad 6: tehermentesíteni a hisztis anyát, aki itthon szeretne csendet és befelé fordulási lehetőséget
ad 7: óccsó az utazás (Marci tartósan beteg gyerekként 90 %-os jeggyel utazik plusz még egy felnőttet is elvihet ugyanennyiért) és nincs jégpálya-díj
ad 8: ez kellett volna az első legyen: jó korizni

MűPa: igazság szerint a kerület tényleg el van látva minden szir-szarral, csak el kell jutni és meg kell szervezni, hogy pénzed, időd és lehetőséged legyen rája. Bár mondjuk a MűPá-ban vannak ingyenes gyerekprogramok és rálátunk reája az ablakból, csak nem szoktunk rá, hogy ott legyünk vasárnap délelőtt...
Az azért tényleg durva, hogy nálatok nincsenek "gyerektömegeket" bezsongató programok... :evil:

Kisbogács: szurkolok. Nekem egyiknél sem folyt el a magzatvíz, pusztán elkezdtem vérezni plusz jöttek a rendszeres fájások. (Én sosem mértem, mindig Apa volt a kakukkosóra... :roll:)
Nálunk mindig burkot kellett repeszteni, úgyhogy ezügyben nincsenek tapasztalataim... :shock:

Túlhordók: hajrá lányok, szurkolok!!! Kitartás!!! :D

Vickybabe! Csodás Levente! Huh, a gyönyörűségtől kirázott a hideg! Ha belenézek a szemébe, akkora tudást látok benne, amilyet csak az újszülöttek tudnak. Nem lexikális tudást, hanem a tapasztalatot: összeért az ég és a föld (ahogy írtad az SMS-ben).

Na megyek, hasznossá teszem magam, még nem vagyok fáradt, 1 órája dobott ki az ágy, aza kényszerültem rá, hogy kidobjon... :)

Majd még jövök... :wink:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Na, már megint megírtam a Háború és békét...
Bocsánat. :oops:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

szüléstörténet a blgoban. Kicsit zaklatott és darabos lett, na meg hosszú.

Kép
vickybabe

Köszönjük a bókokat. Tényleg olyan kis bölcs nézése van. :D

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Mennek a drukkjaim. :D
Vendég

Jó reggelt!

Látom nincs új babánk:-). Mi is egyben vagyunk még, semmi jel........Sőt ma kimondottan jól vagyok!
Egészen energikusnak érzem magam (ilyen nem volt 3 hónapja) úgyhogy gyorsan elmosogatok, bedobok egy mosást meg ez-az..........amég tart a lendület :wink: .

Vickybabe: Levente nagyon szép kispasi.....micsoda nézése van, hihetetlen.........
Te hogy vagy? HOgy bírod az új feladatokat? Rendbe jöttél valamelyest a szülés után? Kicsi eszik alszik "rendesen"?:-) MEsélj!

KépKép
peni

Vickybabe: elolvastam. Nem semmi, amin keresztülmentetek. Megkönnyeztem. Tündéri a kisfiad.

krisz78

Jó reggelt :) Ez kezd nagyon vicces lenni :) rácuppanunk reggel a fórumra, jött-e már baba :D

Jelentem: mi továbbra is egyben, sem a hidegfront, sem a tegnapi (és az azt megelőző napok) pedálozása nem indított be :lol: :lol: Elvan ez a csajóca odabent :D

Kriszti: lövésem nincs... az teljesen normális, ha ilyeneket mozog, nekem is szokott, és a hasam is hirtelen nőtt, de a kettő nem függött össze... szerintem ne aggódj, problémát biztosan nem jelent.
A magzatvíz folyással kapcsolatban: nekem is mindkettőnél burkot kellett repeszteni, nekem még vér sem folyt előtte, csak fájásaim voltak...

Na majd még jövök, Apus lezavart, mert szellőztet... aztán reagálok a többieknek is :wink:

Csöre
csöre74

Jó reggelt!
Még egyben, de hajnal 4:45 óta görcsölök... Még akár lehet is belőle valami. HA elindultunk szülni, előtte benézek szólni :)

Vickybabe, nagyon köszi a megnyugtató választ tegnap este! Már nem volt erőm válaszolni, de jólesett, sokkal nyugodtabban mentem így aludni.
kisbogacs

Sziasztok!

Még 2in1 :wink:

Kisbogács: detto ugyanez volt velünk is az éjjel! Fél 3-kor már felkeltem, járkáltam, szenvedtem....Ez így ment vagy fél 5-ig aztán elaludtam...De most reggel is nagyon mozog!
Lehet, a hó meghozza őket???!!! :wink: Tökéletes lenne az időzítés!

Vickybabe: tündéri Levi baba, olyan gyönyörű! Megyek majd a blogodba tapasztalatot szerezni!

KépKép

KépKép
kata8110

Hajrá Kriszti!!! :D :lol:

Viki! Átjött a tábla, mindjárt megsasolom. Tényleg sokan vannak, akik felszívódtak, majd közös megegyezéssel törlünk. :cry:

Enikő! Téged meddig hagynak egyben? Valami határidőt adott a doki?

Én is túl jól vagyok, megint egyben lenyomtam 8 óra alvást és egész nap talpon vagyok. Állítom, ha ezt tudom, nem fekszem annyit a 28. héttől. :roll: :? A vicc az egészben, hogy Pötyivel még ennyire sem voltam nyitva, csak elfolyt a magzatvíz (doki szerint streptococcus képes ilyenekre) és lám még aznap meglett a kiscsaj. Most meg itt rohangálok lassan két ujjnyira nyitva... :shock:

Mágnes!!! Neked is mennek a drukkok!

Puszi:
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Aha, látom semmi változás :)

Viki: csodaszép Levente :D tényleg van egy nézése :wink: és milyen sötét a kis szeme :shock: :lol:

Kriszti, Kata: mars szülni :wink: :lol: :lol: :lol: Mennek a drukkok :D

Enikő: nekem is inkább energia-túltengésem van :lol: :lol: én már a második adagot mosom, meg takarítottam egy kis wc-t :? jaj nektek, fiús anyukák :lol: :lol: :lol: mire megtanulják ezek a kis kukacosok, hogy az ülőkét felhajtani, pontosan célozni :roll: addig naponta 2x wc-sika :?

Batkata: micsoda "érdekházasság" :lol: :lol: :lol: a Mátra tényleg nagy élmény, enyém gyerekek is nagyon élvezték a tavaszolást ott :D de télen is biztosan gyönyörű :wink:

Na, megyek Vikit olvasni :wink:

Csöre
csöre74

Vickybabe! Most aztán jól megbőgettél. :oops:
Csodaszépen írtad le, minden elismerésem. GRATULÁLOK tiszta szívemből!
Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Én még csak egyszer szültem de nekem sem ment el a magzatvíz...sőt semmi nem történt, csak fájásaim voltak. Burkot repesztettek.....

Pedig úgy képzeltem mint a filmekben, éjjel kis fájás, apa aggódik, magzatvíz elfolyik.....nyomás kocsival kétszázzal a kihalt utcákon.....majd 1 óra múlva felsír a baba.......öröm boldogság :wink: .
Ma már tudom, hogy ilyen csak a filmekben van :lol: :lol: :lol: . Vagy legalábbis nálunk nem volt és nem is lesz...............

KépKép
peni

Viki: hű, nem semmi kitartásod van :shock: és azoknak is, akik melletted voltak :) csoda, hogy kijött Levente ilyen pozícióban :roll: Még egyszer gratula :D

Mágnes, Enikő: nektek is mennek a drukkok a vizsgálatokhoz :D Tényleg Enikő... már 6 nappal túlhordtad, meddig engedi a doki?

Csöre
csöre74

Peni: Zazánál így volt :wink: azzal a különbséggel, hogy a víz nem folyt el, csak fájás volt :D de a kihalt utca megvolt, elég gyorsan is hajtottunk, 2x állított meg a rendőr, második alkalommal csak benézett, és hajtott tovább :D :D az elsőnek még magyarázni kellett :D utána kb 1-1,5 óra múlva megvolt Zaza :D

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Tegnap nagyon pocsékul voltam és nem akartam rontani a levegőt.
Kisbogács: hasonló érzések tegnap este, babó majdnem kibújt az oldalamon és iszonyat hányingerem volt.
Persze teljes harci készültség, lefeküdtünk aludni és semmi így én is beléptem a 41.hétbe. Biztosan nagyon hideg van és azért nem akarnak jönni a babák :wink:
Nagyon drukkolok a mai naphoz, a hármas parti még összejöhet- kiváncsi vagyok mit mondanak Mágnesnek!

Enikő:tényleg Te mikor szülsz már? :wink:

Kata: Martinka?

Barika: én is zuglói vagyok :)

Vickybabe: nagyon sokat gyönyörködünk a babádban :)

sahli

Kórházba menetel: nekünk Marcival tök jó volt: reggel kezdődtek a fájások, dél körül taxit hívtunk. Szegény taxis sasolt, és próbált a lehető legygyorsabban menni, szerintem marhára ideges volt.
Mi meg azon gondolkodtunk: milyen szép idő van, lehet, hogy inkább kirándulni megyünk. Aztán mégiscsak a Kútvölgyi Kh. felé vettük az irányt, duzzogva, bár, de elfogadtam az útvonalat... :D

Csöre: azért nem semmi a rendőrös sztori sem... :)

Vickybabe: mostmár tényleg bekapcsolom a másik gépet, hátha megmutatja, hol lehet elérni a blogodat (lehet, hogy én vagyok vaksi, de nem látom sehun a címet...), ezen a "xar" HP-n nem lehet látni a képeket, a vonalzókat... :) Hiába, Apa egy csomó dolgot letilt, ez ugyanis a munkagépe, csak a gép is szabin van, használhatjuk mi is...
vcrane: így mosmtár Alex-képeket is láthatok végre, valamiért az is tiltólistán van... :x :evil: :evil: :evil:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Csöre: igyekszem!!! Nem tudom, mikor indul be igazán :wink:

Vickybabe: olvastam a szüléstörténetet, hát le a kalappal, minden tiszteletem a Tiétek!!!

Enikő: sajna nincs skypeom, kéne telepíteni...valamikor remélhetőleg megcsináljuk, akkor szólok!
Egyébként Jandrea szerintem annyit mondott, hogy más (.doc) kiterjesztéssel lementve kell elküldeni mailben, és amikor megjön, akkopr lehet visszaállítani a kiterjesztést... :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Enikő: átgépeled windows intézőben a fájl nevét ... szerintem ennyit írt Andrea

Batkata: Viki blogját alul tudod elérni a www gombbal (a hozzászólása végén, ami mellett kis házikó van) az sem látszik?
Kirándulás, hm :D az is jó alternatíva :D
Nem aggódott a taxis, hogy összemagzatvizeled a kocsiját? Az öcsém állandóan azzal szórakozott, hogy nem ülhetek a kocsijába, mert összemagzatvizelem :D Ha tudná... vagyis mostmár tudja :D

Sahli: lehet, igazad van, fáznak a picikék, bezzeg bent klimatizált lakosztályuk van :wink: :lol:

Csöre
csöre74

Csöre: nem, mert ez a gaz kütyü (jujj, nehogy megneszelje, hogy ilyet írtam róla... :) ) azt sem mutatja, mert irigy qtya...

De nemsokára átnyergelek a másikra, csak az meg Linux, ott meg megint más nyavala vagyon az oldallal (nem mindig hajlandó megnyitni...).
De nem baj, akkor is el fogom olvasni a blogot... :)
Ha nem megy, visítok...

Ja, a szegény taxis nem szólt semmit, csak repesztett, ill. kerülte a témát, mi meg Gáborral összevigyorogtunk...
Mielőtt jött a taxi, bluest hallgattunk és táncoltunk, no meg énekeltem. Ma is felteszem néha cuccot: Dr. Walter and the Lawbreakers: Skin Game Blues... (Ah, a régi szép idők!!! :D)
Szoktuk is Marcit kérdezni, nem ismerős-e valahonnan a zene... 8) :lol:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Csöre: Tényleg ilyen "amerikai filmes" szülésed volt???? DE JÓ NEKED!!!!!!!!!!!!!
Legalább jól indult....a vége mindig nehéz:-).
Nekem nem volt nagy szám az eleje sem....bementem ctg-re vasárnap, ügyeletes volt a dokim. Semmit nem éreztem....ment a ctg a szülésznő ott ájuldozott, hogy jézusom ilyen erős fájásaim vannak? Mondtam, hogy nekem??? Semmi fájásom nincsen......mondták, hogy de van úgyhogy maradjak. Igazuk volt.........1 óra múlva már én is éreztem, nem is akárhogyan.......

Vickybabe: végigolvastam a szüléstörténetet, jól megbőgettél:-).
Szuper csaj vagy és a férjed is szuper!!! Gratulálok mindkettőtöknek, csak így tovább....ketten át fogtok hidalni minden nehézséget, ez tisztán látszik ebből a történetből. A fiatok pedig csodálatos!!! Gratulálok újra!!!

Beállok a meleg víz alá asszem mert szétszakad a derekam.........vagy a hasam vagy nem is tudom mim de szétszakadok az biztos........ :oops:

KépKép
peni

Vickybabe! potyogtak a könnyeim miközben olvastam! AZt hiszem sokan feladták volna hamarabb és jó, hogy a dokid, szülésznőd és a párod segítettek ! Más orvos már réges rég tolt volna a műtőbe!

Remélem most már jól vagy és örülök neki, hogy az egészből az maradt meg, hogy miylen fantasztikus érzés mikor végre megszületik! NAgyon sokan mondják azt egy iylen nehéz szülés után,hogy soha többet....

Batkata! Pillanatnyilag mindkettő programot irigylem....
A Mátra a szívem csücske, Gyöngyösön tanultam, kisvasúttal feljártunk Sástóra vizsgaidőszakban tanulni, bográcsozni, csónakázni stb stb :oops: :oops:

Végre minket is kidobott az ágy. Mátéval összebújva fél 12-ig aludtunk!
katuska79

Vickybabe: olvastam a blogot, kommentelni nem tudtam, de végigbőgtem. :cry: Nem lehetett egyszerű menet, nem lettem volna a helyedben, de FANTASZTIKUS voltál, le a kalappal előtted, én nem tudom hogy viseltem volna, még belegondolni sem akarok.
Levente tündéri! Akárhányszor ránézek a képére, egyből írígykedem. :) Csak a szülést írnám át valahogy álmaim szülésére, ami kb. hangzana:
- reggel 8-9 órakor bemegyünk Apával a kórházba
- gyors és fájdalommentes szülésem lesz
- délben pedig már a karomban lesz Kristóf.
Csak erre vagyok hajlandó gondolni, hátha a pozitív gondolatoknak erejük van. :lol:
Vendég

Gyors helyzetjelentés:
hazaküldtek, méhszáj zárt, ha addig nem szülök, hétfőn be kell feküdnöm. Kissé magam alatt vagyok most, ennyire tellett.... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Batkata: ment a blog linkje pü-ben :wink:

Peni: hát, lehet rá mondani, hogy amerikai filmes, de pont emiatt aggódok, hogy mi lesz most :D mert akkor még Bp-en laktunk, kb 20 percre a kórháztól, most egy kicsit messzebb, és mégiscsak harmadik baba :roll:
A derekam nekem is fáj :( napok óta... eddig nem segített semmi, ha sikerül valami jó módszert találnod ellene, oszd meg velünk, lécci

Picuranyu: nem lesz fájdalommentes, mert olyan nincs, de egy élmény lesz mindenképpen :wink: :D abban igazad van, hogy a pozitív ráhangolódás segíthet :D

Csöre
csöre74

mágnes: :( sajnálom, de Hétfő még messze van. Meglásd hétvégén kibújik "kis Bencénk". ;)
Vendég

csöre74: na ne mááááá, nekem fájdalommentes lesz, és kész. :lol: :lol: :lol: :lol: Elhatároztam, így is lesz.
(Tegnap láttam egy dokumentumfilmet, úgyhogy totál fel vagyok hergelve, amit elképzelünk, az valóra is fog válni, úgyhogy így lesz. :lol: Ha meg még sem, akkor arra fogom, hogy a sors nem így akarta. :wink: )
De azért szorítsatok. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mágnes: :( megy a drukk, hogy hétfő előtt meglegyen Bence :wink: a befekvés gondolom, még nem jelenti azt, hogy meg is indítják, ugye?

Csöre
csöre74

Picuranyu: szorítok, persze :wink: :lol: :lol: :lol: úgy legyen, ahogy szeretnéd :wink:

Csöre
csöre74

Csajok! Viki segítségével itt a tábla, csak annyit csináltam, hogy akik lebabáztak, azokat külön tettem, hogy látszódjon ha fogyakszunk. Jó így???

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

bartika: szerintem szuper. :) Milyen izgis lesz majd látni, ahogy alul egyre többen lesznek. :lol:
Vendég

Mágnes! Addig még nagyon sok víz lefolyhat ám a Dunán! Még ne keseredj el!!! :wink:
Én ahogy itt olvasom mások szüléstörténeteit, kezdek rájönni, hogy micsoda mázlim volt 3 éve. 2,5 óra fájás nagyon baráti. :shock: Kizárt, hogy most is ennyivel megússzam. :roll: És hát így lehet, hogy nehezebb lesz, mert az én fejemben "csak" ennyi egy szülés, valahogy át kell állnom. Vagy nem tudom foglalkozzam-e ezzel. :oops: Az első szülés néha azért jobb Csajok, mert nem tudja az ember mi vár rá! :lol:

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: de Vikit benthagytad a babavárók között :D
Tyű, még 4-én vagytok előttem :roll:
Szülés: nekem a második gyorsabb volt, mint az első, de ez nem jelent semmit... a sógornőmnek a 3-ik volt a legnehezebb :roll:

Csöre
csöre74

bartika:
nem az a gondom, hogy hétfőn be kellene feküdnöm, vagy indítanak. Lehet, hogy egyedül szülök, Apa nélkül, mert nincs ki vigyázzon Annára..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Mágnes: Tudom, hogy furán hangzik de teljesen komolyan gondolom: vigyázok én Annára nagyon szívesen!!! Ne szülj egyedül! Én már szültem -ahogy te is- tudom hogy kell a támasz.........
Nekem van egy 5 éves fiam, ellenne a lánykáddal ....
Komolyan mondom, nagyon szívesen, mi Érden élünk....jutassátok el Annát vagy akár valameddig érte is megyek szívesen.....
GOndold át!!!

Pusz
Peni

KépKép
peni

peni:
nagyon drága vagy, köszönöm, de nem tudom Anna hogy reagálna ismeretlenre... Ráadásul 8-ra már bent kell lennünk, így nem is tudom mikor kellene indulnunk.. Reménykedem, hogy nem hétfőn szülök.... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Miért, hol lesz Apa? Nem tud Mama vigyázni Annára? :(

Csöre! Látod, hogy a sorrend nem számít ám!!! :lol:

Tudom, hogy lemaradt, de most kaptam még meg a pontos adatokat. :)
Na és akkor a mai végleges (de szívesen változtatok, csak szüljön már valaki!!! :lol: ).
Barti
Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Vagyis azt nem értem, hogy ha hamarabb jönne Bence, miért lenne más? :?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Szorítok Mágnes, hogy apa mégiscsak ott tudjon lenni a szülésnél. :) Nálunk is sajna 50% az esély arra, hogy egyedül fogok szülni, és bizony nagyon félek ettől. :(
Vendég

bartika:
Mama kijelentette, hogy neki jobb lenne a kedd vagy a szerda, mert hétfőn nem ér rá, a másik unokájáért megy az oviba, akink mellesleg a másik Nagyanyja egy udvarba lakik velük, otthon van és fitt... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: