A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Mentem Mártikám. Jó szilveszterezést továbbra is.

Pá.

Holnap tali.

Kép
flóra 11

BÚÉK!!!! Össze és rádiózzon aki teheti!!!!!! :wink: :wink: :wink:

Kép
martik77

Na és még laptető is lett belőle. Egy utolsó lökés ebben az évben. :lol:

Kép
flóra 11

Ez jó volt! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
flóra 11

Megcélozni a legszebb álmot,
kinevetni a világot,
gyűjteni a barátságot,
mindig szeretni és remélni,
így érdemes a Földön élni! B.Ú.É.K.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
martik77

BÚÉK és minden JÓT MINDENKINEK!!!!! :D :D :D :D

Kép
martik77

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
martik77

„Ebben az újévben minden jót kívánok,

Ahová csak lépnek, nyíljanak virágok!

Még a hó felett is virág nyiladozzon,

Dalos madár zengjen minden rózsabokron.

Minden jó, minden szép legyen mindig bőven,

Szálljon rátok áldás az újesztendőben!”

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép
martik77

Kép

Kép
martik77

BÚÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Húzza a görcs a lábam és az napos vagyok!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D

Kép
muzsuzska

Kitartás!!!BÚÉK!!!!

Kép
martik77

Remélem leírod a talit Szilzivel na meg a bulit!!! :D :D :D

Kép
martik77

Szép jó reggelt mindenkinekés egy sokkal boldogabb új évet kívánok! Legyen szép napotok,virradjatok jó kedvvel, ilyen lesz az évetek, amilyen a mai napotok. :lol: :wink:

Kép
flóra 11

Boccs, hogy nem jelentkeztünk be de elhúzódott a program a délután meg elröpült. :D :D :D
Csináltunk pocakfotót Szilvivel! :wink: Majd később átküldöm nektek. Azt se tudom,hol a fényképezőgép. :cry:
Este visszavittük a szállóra, mi bedobtuk a sütiket és a piát a buliba,hazajöttünk beraktuk az autót a garázsba, ittunk egy kávét, beöltöztünk és séta a város másik végébe a buliba.
Tehát egyikünk se autózott,ihattunk. :D

Kép
muzsuzska

Ajaj, akkor egész évben kótyagos leszek és húzni fogja a görcs a lábam. :cry:

Kép
muzsuzska

Kép Kép

Kép
flóra 11

A buliban kb 20 an voltunk, mindenki vitt piát, sósat........ Volt házi tűzijáték, éjfélkor elénekeltük a himnuszt, utána kimentünk a főtérre megnézni a városi tűzijátékot.
Hajnali 3 után ballagtunk hhaza, marha hideg volt.

Kép
muzsuzska

Na, én mentem. Megyünk újévi misére. Majd jövök. Addig pá.... :wink:

Kép
flóra 11

Az egy dolog Zsuzsi de én azért vagyok fel ilyen korán(1-kor aludtam el)mert rókalessel nyitottam az évet!!akkor velem mi lesz az idén??? :?

Kép
martik77

De mivel éjfél után jó buliba voltál ezért egy jó buli lesz az éved!!!!!!

Kép
martik77

Márti, sokáig nem fogsz rókázni,hisz pár hónap és jön a baba. :wink:

Kép
muzsuzska

Hú, elfelejtettem a fogigátlót.

Kép
muzsuzska

Baba???Fogigátló???Ez nem illik össze!!!! :lol:

Kép
martik77

:D :D :D

Kép
muzsuzska

Bekapcsolom a telefonomat, hadd jöjjön a sok sms. :D

Kép
muzsuzska

L.Tegnap összesen 1 sms-t kapott(inkább emilt kapott),azt is az OTP küldte majdnem 5 órakor,hogy levontak 75 ft-ot! :lol: :lol: :lol:

Kép
martik77

Lefekszem,gyatra vagyok,majd jövök.Puszi! :D

Kép
martik77

Pihenj!!!!!

Esik a hó!!!!!!!!!! :D :D :D

Kép
muzsuzska

2009 legnépszerűbb babonái

Amennyi lencse és malac elfogy újévkor, már nagyon sokunknak meg kellett volna gazdagodnia, és tengernyi szerencsét vonzania. Ettől még a világon mindenhol népszerűek ma is az újévi babonák, így most megosztjuk veled a nálunk kevésbé ismert szokásokat is – innetől rajtad múlik a dolog.

A leggyakoribb babonák az ételekhez kapcsolódnak: a lencse, a köles és a rizs gazdagságot ígér az újesztendőre, a malac pedig előtúrja a szerencsét. A csirke viszont elkaparja azt, ahogy a hallal is elúszik a szerencse.
A dologtiltás nálunk is hagyomány: szemetet semmiképp nem szabad elsején kivinni a házból, továbbá házi munkát sem illik végezni - az angolszász vidékeken viszont egészen morbid fenyegetésekkel tarkítják a házimunkára vonatkozó babonákat.
Csapj nagy zajt!

Miért is ünnepeljük az újévet kiáltozással, tűzijátékkal, hangzavarral? Természetesen azért, hogy elűzzük a gonosz szellemeket, és nélkülük kezdjük meg az új esztendőt. A gonosz szellemek gyűlölik a zajt, ezért is harangoznak sok helyen éjfélkor.
Éjfélkor csókolózni kell

Régi hagyomány világszerte, hogy ha megcsókolod éjfélkor a szerelmed, egész évben boldogságban és szeretetben fogtok élni. Sajnos ennek az ellenkezőjét is tartják: ha nem csattan el éjfélkor a csók, rázós év elé néztek, ami a kapcsolatot illeti. Aki nem lehet együtt kedvesével, öntsön egy kis pezsgőt a földre, mielőtt a többiekkel koccint.
Kölcsönök és adósságok

Mivel állítólag zömmel az tesszük az év során, amit az első napján, ha elsején komolyabb összeget adsz vagy kérsz kölcsön, esetleg ilyenkor fizetsz vissza egy nagyobb összeget, akkor egész évben ezzel fogsz bajlódni. Helyette menj inkább vásárolni – szigorúan kedvtelésből -, az ugyanis feltételezi, hogy egész évben lesz miből.
Mosni szigorúan nem szabad

Bizonyos országokban annyira nem szabad mosni az év első napján, hogy a babona szerint ettől haláleset történik a családban. Ennek variációjaként elsején mosogatni sem szokás, mert így egy szerettünket „elmossa a víz” abban az évben.
Egy kis munka nem árt

Ha szeretnél nagyon sikeres lenni a munkádban az újév során, akkor végezz el belőle egy kis részt sikerrel. Találj egy olyan rövidke részfolyamatot, amit elsején is el tudsz intézni, vagy le tudsz zárni, és légy vele elégedett. Ugyanakkor ügyelj arra, hogy ne dolgozz túl sokat, mert akkor egész évben ki sem látszol majd a munkából – ami nem feltétlenül egyenlő a sikerrel.
Mosolyogj!

Elsején semmiképpen nem szabad sírni, mert ezzel egy szomorú évet hozol magadra. Mosolyogj, amennyit csak tudsz, és találj sok okot arra, hogy jókedvű, energikus és vidám légy, így a következő évedre is ez lesz jellemző.
Ne törj össze semmit!

Egy összetört tükör az év bármelyik napján hét év szerencsétlenséget hoz, azonban ha újévkor törsz össze bármit, az arra az évre jelent sok rombolást és balszerencsét. Óvatosan a poharakkal, törékeny tárgyakkal!
Éjféli ablaknyitás

Ahhoz, hogy az új esztendő megérkezhessen az otthonodba, ki kell engedni a régit. Így az ablakokat vagy az ajtókat érdemes tágra nyitni éjfélkor, hogy a régi távozhasson, és az új eljöhessen.
Semmi nem mehet ki

Ha csak nem akarsz egész évben fizetni, másoknak odaadni dolgokat, vagy azt, hogy elhagyjanak az emberek, semmi nem mehet ki a lakásból, házból az év első napján. Ürítsd ki a szemetest még az óévben, ne dobj ki semmit az ablakon, és te se hagyd el az otthonod addig, míg előbb látogatód nem jött.
A férfi hoz szerencsét

Az év első látogatója lehetőleg férfi legyen, hiszen a nő ilyenkor szerencsétlenséget jelent – ahogy a szőke vagy vörös első látogató is rossz ómen. Ha biztosra akarsz menni, érdemes valamelyik családtagot beszervezni látogatóba. Még jobb, ha az első vendég hoz is valamit magával: ezzel biztosítod, hogy bőségben áramoljanak hozzád a javak az újévben.

Kép
muzsuzska

:D :D :D :D
Imádom az új vonalzóm. :wink: :wink: :wink:

Kép
muzsuzska

CSODAGYÖNYÖRŰ ÚJ ÉVET MINDENKINEK! ÉS RENGETEG EGÉSZSÉGES BABÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁT! :D :D :D :D :D

KépKép
benó

Én is csinálok új vonalzót.

KépKép
benó

Én is az ágyban vártam meg az éjfélt, a Gy. a képen szórakozott valamit, hallottam a petárdázást meg a tűzijátékot (nálunk is volt végül), mondtam a babácskáimnak, hogy minden-minden jót kívánok nekik és hogy tessék bent maradni a 37-38. hétig, a GY.-nak is boldog új évet kívántam, aztán szunya. Utána arra keltem, hogy 2 óra van és a Gy. még mindig a gépnél. Na, aztán nem is bírtam visszaaludni, 3 után aludtam el. Ennyi. De azért nagyon jó volt. Ja, és este még megünnepeltük az ó- és az újévet egy gyümölcsös finomsággal. :D

KépKép
benó

Szép az új vonalzód, Zsuzsi! :D :D :D

KépKép
benó

Megjöttünk. Részetek legyen nektek is az újévi áldásban. :wink: :wink:

Kép
flóra 11

Köszönjük. :D
Helló! :D

KépKép
benó

Zsuzsi,ovasom a babonáidat. Néhányat nem ismertem közülük, de éjfélkor kitártam az ajtót, ablakot, mert néztük a tüzijátékot. :lol:

Kép
flóra 11

Helló Benó! Én kb. fél négykor feküdtem le. A fiúk kiverték a biztosítékot, nem volt villanyunk. Még reggel is szikrázott a biztosíték. Valami baj történt. Majd megnézetem szerelővel.

Na,megyek főzni. :(

Kép
flóra 11

Én is vagyok!!Vagyis ti vagytok még!!!!!

Nagyon jó amiket írtál Zsuzsi a babonákról. :D

Még visszaaludtam egy órácskát,de csörgött a telcsim és megébredtem.Fel akartam venni,de úgy begörcsölt a jobb vádlim,hogy zokogtam a fájdalomtól.Persze csak egy percig tartott de azóta is fáj,és rókalesen is jártam megint. :?
És a telefont se vettem fel a szám pedig nem ismerős így nem hívtam vissza,ha akar csörög újra. :D

Benó tök cuki az új vonalzód!De most marad mind a kettő????

Kép
martik77

Zsuzsi a tiéd is szép!!!Bocsi ez kimaradt. :oops: :D

Kép
martik77

Helló Márti! :D Buék! :D Mi lassan készülődünk, eddig filmet néztünk stb. Sajnálom, hogy ennyi rókales van mostanában. :wink:

KépKép
benó

Hova?Hova? :D :D :D

Kép
martik77

Marad a vonalzó. Vagy nem jó?

KépKép
benó

Ez nekem a májusváró vonalzóm. :D
Anyuékhoz, pakolászni stb., mert elhívtuk mára :? a Gy. anyukáját meg az ő pasiját meg a nagyit.

KépKép
benó

Jó,csak kettő???? :shock: :shock: :shock:

Meg valami élénk színű nem volt???Mindegy jó és kész!!!! :D :D :D :D

Kép
martik77

Májusváró!Értem!!!!

Olyat én is kitalálok!!Majd de most nem fog az agyam.

Kép
martik77

túl élénk, v mi?

KépKép
benó

Mindegy már én se értem.Szállingózik a hó!!!!!

L.most megy kutyuért hozza haza!!!! :D

Kép
martik77

Az jó, hogy végre van hó.
Sok a két vonalzó, azt mondod? Meg hogy élénkebbet kellett volna csinálni? Vagy ez túl élénk?

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: