A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Mecsi, nagyon édes Áron :-)

Úgy néz ki tényleg a mensi volt a ludas, ma már kicsit jobban tejeltem. De tegnap kicsit megijesztett, hogy 4-500 grammot evett csak egész nap Eni, máskor meg 800-1000 körül szokott...

yuyu79

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Igaz, ittam is rendesen a karamalzot ;-) Na, azzal előbb nyöszörgött Eni, át kellett forítanom hasra...

Járóka: mi fát használunk, kb 1 hónapja, jól elvan benne Eni. De szerintem ha be akarjátok vezetni, akkor minél előbb, mert ha elkezdenek mászni, akkor már nehezebb... Így is már néha nyűglődés van, mert persze mindig arra akar fordulni, ahol közelebb van a rács. Meg most, hogy Apa szabin van, jobban kiharcolja, hogy felvegyük...

yuyu79

ha valaki megtudja nézni szóljon mert nekem nem játsza le :evil:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ja és én is azt hallottam, hogy a hálósban nem tudnak olyan jól kapaszkodni, viszont tény, hogy a féban meg jobban meg tudják ütni magukat, ha elkezdenek állni... Max akkor beszüntetjük, vagy nemtom...

Na jó éjt! Bocs hogy nem reagáltam mindenre...

yuyu79

Nekem se, de a többit se... mármint sajátot, meg másokét se :-(

yuyu79

julcsi én megtudtam most nézni a tiedet :)

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Yuyu
: Nekem is megjött a Mikulás Karácsonykor! :( Egy picit kevesebb lett a (kevéske) tejem, de most már újra annyi van , mint előtte.

Hozzátáp
i: Mi holnap gondoltuk apával, hogy elkezdhetné Manókánk az almát. A védőnő javaslatára kezdjük ezzel. Azt mondta, hogy kb egy hét legyen egy új íz bevezetése. Szerintetek egy hét után ki is válthatok egy teljes étkezést? Alma után pedig sütőtököt akarok adni Hannának. Azt hogy kell elkezdeni? Délben eszi az almát, a sütőtököt meg délelőtt kóstoltatom vele? (bocsi,ha hülyeségeket kérdezek)

Ha holnap nem tudnék jönni, akkor előre is BOLDOG ÚJ ÉVET MINDEN KISMANÓNAK ÉS SZÜLEINEK!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Kép Kép
Kép

Sok örömet,boldogságot,jó levegöt,szép világot,hü szeretöt,jóbarátot,százas szöghöz kalapácsot.Bélsármentes csokoládét,másfél tonna szafaládét,NIKE cipöt,strapabirót,PUMA pólót,nem rikítót.Horgászbotot teleszkóppal,kanyarpuskát periszkóppal.Hajcsavarót vagy száztízet,könnyfakasztó kölnivizet,szemfestéket kéket,zöldet,vadvizeldét,virágfödet,minimálbért jó százezrest.Szimpatikus benzinárat,virágozzon a borászat,ne nyomjuk a betegágyat,kerüljön el mind a bánat.....
Kívánhatnék még vagy százat,de inkább befogom a számat.Hogy mondókám hosszabbra ne nyúljék már csak annyit mondok BÚÉK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Dadomi!
Hát esznek az enyémek rendesen,az tény! :wink: Ezeknek a kismanóknak még életükben nem fáj a hasuk semmitől,ezért bátran adok nekik bármit!Vasból vannak! :lol:

Csimby!
Szerintem ne délben adj almát,hanem délelött kóstoltass vele és ha nincs baja vele,akkor vagy tízórait vagy uzsonnát lehet kiváltani vele.Az ebéd az főétkezés,az nem lehet gyümi!A sütőtököt keverheted az almával és akkor nem olyan fujtós,vagy van bébiétel is ebben az összeállításban.
De szerencsésebb,ha a gyerekek megszokják a házi és a bolti ízeket is,mert akkor nem lesz gond,ha éppen nem tudsz neki otthon kaját főzni,mert éppen mondjuk mentek valahová.Viszont ha csak az üvegest szokja meg,akkor az meg nagyon drága mutatvány lesz! :roll:

Julcsi!
Na látod!NO PARA! :lol: :lol:

binyek

Binyek,

Te adsz nekik kulon inni valamit a tejen kivul?

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mecsi!

Nekem lejátsza, ha rákattintok. Nagyon édes a kis szövegláda! :)

Én Humana almapéppel kezdtem a mókát. Tenapelött kb. 3 kiskanálnyit sikerült beeröltetnem, de tegnap már rendes mennyiséget evett és utána rettentö boldog volt.
Tegnap egyébként sikerült az immár egy hete "halálos" beteg (mert idönként köhög, más baja nincsen) férjemet kimozdítani és 5 év óta elöször elmentünk uszodába! Yuppi!
Kicsit tartottam a víziszonyos gyerekeim reakciójától, de kellemes meglepetést okoztak. Nyáron se Imit, se Regöt nem tudtam még csak a víz közelébe se édesgetni, ehhez képest most 2 órán keresztül ki se lehetett öket hajtani a 60 cm medencéböl! Eni meg úszott egy kicsit a nagyobb medencébe és mi felnöttek is elmentünk váltásban úszni.
Dönci is sokat volt vízben és utána be is aludt a padon, ami alatt a fütötest ment, így kicsit grilleztem is öt. :)

Aztán még hazafelé beugrottunk bevásárolni és belepotlottunk a honfitárs baráti házaspárba, akik annyira körülményesek életük szervezésében, hogy immár 4 egész éve nem sikerült találkoznunk, noha csak pár percre lakunk egymástól! Tegnap volt a nagy elökerülések napja, mert Eni keresztapja is, a párom legrégibb és legjobb gyerekkori barátja is bejelentkezett szintén 3,5 év után elöször! Imi keresztelöje után tünt el, mint szürke szamár a ködben és hiába kerestük évekig, nem vette fel velünk a kapcsolatot. Most, hogy végérvényesen feladtuk ezeket a kapcsolatokat, elökerülnek. Hihetetlen!
Talán anyósomékról is le kellene végérvényesen mondanunk és akkor maguktól megjavulnának!?

Hozzátáplálásos témához nagyon nem akarok hozzászólni, mert ez egy kényes téma. Mindenki másképp csinálja és több módszer is célhoz vezet. Lényeg, hogy ne gyötörjétek magatokat agyon mindenféle gondolattal, hanem tegyetek a józan paraszti ész és saját ösztöneitek szerint. Az, hogy az elsö új íznél elfintorodik a baba, tök normális és nem annak a jele, hogy nem ízlik neki, csak annak, hogy furcsa és szokatlan. Ha kinyomja a nyelvével az elsö kanalakat, az is normális, hiszen eddig szopott, most meg másképpen is meg kell tanulnia a táplálékfelvételt. Dönci pl. az elsö pár kanálnyi almapépet kitolta a nyelvével, majd új megoldást eszelt ki és elkezdte leszívni a kanálról a pépet.

Én sose tudományosan etettem a gyerekeimet, hanem ahogy éppen sikerült. Valamikor a késö délelött és koradélután adtam a pépet, de késöbb elöszeretettel lefekvés elött, hogy tovább legyen teltségérzete és tovább aludjon éjszaka.
Minden országnak megvannak a bébitáplálási hagyományai. Otthon sütötök, itt alma krumplival, répa vagy alma banánnal az indítás, de szerintem ez sem mérvadó. A sok jó tanács csak elbizonytalanítja az anyukákat. Én mindig föztem a dedjeimnek, kis olajban megdinszteltem cukkinit, tettem hozzá fött krumplit vagy répát és ezt adtam nekik. Csak arra vigyáztam, hogy ha lehet gluténmentes cuccokat etessek vele és egy éves kora elött ne kerüljön tehéntej közelébe. Persze lehet, hogy ez is tökéletes hülyeség, mert aki laktóz- és/vagy gluténallergiás, annak akkor is kijön, ha egy évesen konfrontálódik vele, ki tudja!?

Nekem csak annyit mondtak, hogy ha van is foga a babának, akkor se szabad darabos kaját, almagirizdet vagy répát nyersen adni nekik, mert megfulladhat töle, de ez logikus is. A többit meg mindenki maga dönti el. Vannak ismeröseim, akik sose adtak a gyereknek tápot, pépet, üveges kaját, hanem a normál kajából, amit ök is ettek, vadásztak ki babakompatibilis darabokat és nem is volt a baba evökéjével gond, vannak más ismeröseim, akik teljesen tudományosan csinálták, csak sterilen, csak kész gyári kaja, csak üveges cucc és gond lett a gyerekkel, meg annak evökéjével.
Én üvegest nem etettem, max. ha hosszú úton voltunk, valami gyümölcsöt, vagy vittem pépet magunkkal, amúgy a saját föztöm került elfogyasztásra és nem bántam meg, a gyerekeim nem válogatósak és rendkívül változatosan esznek eddig.

Hát mégis nekiálltam itt a témázgatásnak, pedig pont nem ez volt a szándékom, bocsi! Csinálja ki-ki a maga elgondolása alapján, az lesz neki is és a babájának is a legjobb!
Eldugultam. Megyek a zserbómat enni, tegnap sütöttem ilyet elöször!

Mai és holnapi menük érdekelnének! Errefelé a fondue (hús- vagy sajt-) ill. a raclett a szokás. Nálunk sajtfondue a téma, nagyon szeretjük! Holnap meg lencse virslivel, hogy jó gazdagok legyünk! Kicsit se vagyok babonás... :)

Bocsi a locsogásért, megyek tényleg, mert rengeteg dolgom van.

B.Ú.É.K.!

Szeretettel: Barbi
Vendég

Sziasztok!

Barbi, tök jó dolgokat írsz, vhogy én is így gondolom.
Annyi helyről hallottam már, hogy bolti üvegeset csak vész esetén.
Mondjuk DMes gyümipüré van itthon, de én is inkább a házikosztot pártolom.
Nálunk a védőnő nagyon hozzátápi ellenes, szóval sztem nekünk ki kell várnunk az egy hónapot még, legfeljebb suttyomban egy-két falatot.
De kis csóresz amúgy is mindent visszaköp, többszöri próbálkozásra is.
Attól viszont félek, hogy a cumisüvegből evés totál nem megy, fuldoklik, öklendezik tőle, a csőrőspohárnál meg nem jön rá, hogy szívni kell, ezt mind úgy, hogy már tuti nagyon éhes....szóval nem is tudom mit kezdenénk, ha tápis pótlás kéne....

Még annyi mindent akartam...

Harivera, nagyon ismerős, Ő is ide írogatott ugye? Grat neki!

Nektek meg BUÉK!

Mi ma barátnőmékhez megyünk, társasozós, dvd-zős szilveszterre, már nagyon várom. Remélem Levi is bírja majd vmeddig, lesz egy 7 hós kiscsaj is.

NA, mennem kell, ennyit kaptam a kicsilegénytől!

Mazska, üdv itthon....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Harivera velünk kezdte az előző terhességét, de sajnos nem maradt meg a baba. Véletlenül rátaláltam, és úgy megörültem neki, hogy ilyen hamar lett babaája... Amúgy neki ez az ötödik ;-)

Gabival mi lehet? Jelentkezz lécci!!

Én is mindenkinek Boldog Újévet kívánok!!

Eni ma nem akar aludni... délelőtt negyed órát sikerült neki, gondoltam, majd most bealszik a cicin, de nem... 3-4 óra felé meg mennénk a sógornőmékhez.... jó nyűgös lesz ha nem alszik semmit :-(

yuyu79

Julcsi, velünk ez tegnap volt, aztán este 6-9 között meg jót aludt és még 11kor is kukorékolt..... :?
NE megyek tényleg már sütit kéne sütni estére!

BUÉK még egyszer!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apája levitte sétálni, remélem elalszik... Jó hideg van, de bebugyoláltam rendesen, meg bekentem fürdetőkrémmel a pofiját. Nekem az szokott beválni száraz bőrre is...

yuyu79

Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET KIVÁNOK MINDENKINEK!

Vera
l.veronika

BUÉK Mindenkinek!
makadu

Sziasztok!

BUÉK MINDENKINEK!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, sajnos nem volt még időm visszaolvasni, ezért ezer bocsi, ha most nem reagálok túl sok mindenre.

Mi is megjöttünk Szegedről, jól kikirándultuk magunkat! Barnus jól viselte, mosolygott mindenkire, jókedve volt végig. Aludni nem alszunk mostanában mi sem 3/4-1 óránál többet nappal, azt is kb. 2-3x estig. Este 11-nél hamarabb nem alszik el, ha a fejem tetjére is állok és éjjel is kelünk min. 2x enni. Nem tudom most hány kiló körül lehetünk, mert Andikánál a mérlegünk, de közelítjük a 8-at;)

Képzeljétek, szenteste Barnustól csodálatos ajándékot kaptunk:) apukája vett neki egy piros pöttyös labdát, amivel elkezdtünk játszani és Barnus hangos kacarászásba kezdett:) el is sírtam magam örömömben;) ahogy sikerül feltöltenem, felteszem;)

Fejlődés: Kb. egy hete a lábát fogdossa a kezeivel, olyannyira, hogy vmelyik nap be is kapta a lábujját:) + tegnapelőtt óta, ha álló helyzetben tartom az ölemben, akkor pattog a lábaimon, mint egy gumiasztalon, nagyon édes:)

Hozzátáplálás: én ezzel megvárom a féléves kort, elvégre addig az anyatej maximálisan elég, utána pedig már úgyis el kell kezdeni a finomságokkal;)

BUÉK mindenkinek, most mennem kell, mert felébredt;)

sniky

Sziasztok!
Boniko! Én is nézegettem anno ezt a fajta járókát, de aztán találtam róla olyan írást valahol, hogy betiltották, mert veszélyes, könnyen borul. De élőben sosem láttam, szóval nem tudom, hogy tényleg igaz-e.
Binyek! Az nagyon szupi, hogy bármit meg tudnak enni, és semmi gondjuk nincs pocitájékon :lol: Mondjuk Dominál is csak a karfiol csinált galibát.
Barbi! A mi mai menünk: Húsleves cérnametélttel, sült nyúlcomb, rizs, hagymás krumplisaláta, franciasaláta, a másik fogás pedig tejszínes- gombás - cukkinis nyúlragu. Sütik: Dominak karamelltorta; sonkás - sajtos tekercs.
Holnapra pedig lesz lencsegulyás marhahússal.
Majd teszek fel képet a kis tortazabálóról :lol: , csak meg kell keresnem a fényképezőhöz a kábelt, mert valahova elraktam :? , telepátiával meg nem mennek át a képek.

Az új évben válassz egy csillagot!
Ha bármi bánt, neki elmondhatod
Meggyógyítja szívedet, lelkedet
Tegye szebbé az új évedet
KÍVÁNOK NAPSÜTÉST, MOSOLYT, SZERETETET!
Boldog Új Évet!

MINDENKINEK NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET!
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Íme Barnus első igazi kacagása:)

http://www.youtube.com/watch?v=-wuIw6rH8u8

sniky

Niki!

Nagyon aranyos Barnus kacagása...
l.veronika

sziasztok!

lányok! nagyon jók a videók! tök jó, hogy megosztottátok velünk!!!

Yuyu, én emlékszem Hariverára, és tudtam is, hogy októberben szült, mert a nlc-ról ismerek egy szeptemberi mamit, és ott ő indította a fórumot! :)

szeretnék én is nagyon boldog új évet kívánni mindannyiótoknak!

holnap szerintem jelentkezem bővebben, ma inkább punnyadunk!

jók legyetek!

sophie27

sziazstok

gyors kérdések :)
akik voltak kolpingban vagy valahol pihenni a gyerkőccel hogy csináltátok? :oops: pl amíg reggeliztetek valahova le lehett tenni alurkót vagy fogni kellett addig a másikótoknak és hogyan teltek a anapjaitok? hogy oldottátok meg a medencézést? szaunázást?
megyünk jövő héten és most kezdek ráparázni a dologra,h haohyan fogjuk tudnim egoldani...

köszi előre is ha válaszoltok!!
makadu

Na... sikerült végre visszaolvasnom;))

Apróó, nálunk is hasonló a helyzet, csak mi 11-nél hamarabb nem alszunk el:( aztán 1-2 között, 4-5 között és 7-8 között kelünk újból... pedig milyen jó volt az az 5 hét amikor Barnus átaludta az éjszakákat, remélem még visszatér az az időszak is hamarosan;)
szóval Virágnak gratulálok a hosszú alváshoz;)

Nagyon aranyos Emma baba és Áronka videója/képei is, nagyon jót mosolyogtam rajtuk, olyan aranyosak, ahogy magyaráznak;)

Panna, jó nagy utazást csaptatok, örülök, hogy minden rendben volt;) és utólag is boldog szülinapot neked, 33 az még egyáltalán nem kor.... és nem is látszik rajtad, megnyugodhatsz;)
a tükör nálunk is nagy kedvenc, bár Barnus, ha közel viszem hozzá, akkor megszeppen;) csak messziről nagy a szája;) kacag, mosolyog a tükörben lévő babára;)

Apróó, neked is boldog szülinapot!!!

Hozzátáplálás kapcsán: Andi, miért nem gyümikkel, zöldségekkel próbálkoztok, ha nem elég a tejcsi? Nem akarok okoskodni, de a tápszer ebben az esetben szerintem is felesleges, Csengi elmúlt 4 hónapos, már simán kezdheted hozzátáplálni... én tápit csak akkor adnék már neki, ha egyáltalán nem lenne tejem.
Remélem jól sikerül a szilveszteri bulitok, nagyon gondolok rátok;)

Zsófi, nálunk éjjel is megy a kaja, akárhányszor kelünk, pedig nappal is rengeteget eszik Barnus. Próbálkoztam már cumival, vízzel, de csak a cici kell neki;)

Adri, örülök, hogy Dorcának nem lett nagyobb baja!

Barbi drága!
Küldöm a gyógypuszikat, gyógyulj meg mihamarabb, és nagyon jó a kép a "kis" családról;)

Pelenkából már mi is a 4-es Huggiest kezdtük el használni, olyan kis husisak a combjaink;)

Mazska, Mecsi, örülök, hogy jól sikerült a ti utatok is és szerencsésen hazaértetek, annak külön örülök, hogy Mecsi tudtál kicsit lazítani;)

Hariverának hatalmas gratula a kis Izabelhez!!!

Azt hiszem sikerült mindenre reagálni;))

Nagyon Boldog Új Évet Kívánok nektek és as lurkóknak:) és jó szórakozást a ma estére:)

sniky

sziasztok!

Kitti!
Mi Várgesztesen voltunk akkor Miksa 3 hónapos volt.Étkezéshez babakocsiban vittük,ha nem aludt akkor nézelődött.A vizbe mi nem vittük be,(nem tünt elég bababarátnak).A medencéhez autóhordozóban vittük be,hol abban volt ha megunta akkor pedig a nyugágyon heverészett.Fürödni és szaunázni csak felváltva tudtunk.Elötte én is nagyon paráztam,de nagyon jól vette az akadályokat.

Vera
l.veronika

Sziasztok!

Mindenkinek utólagosan is ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYT KÍVÁNOK!

SZERENCSÉS, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

Sziasztok, Kata
Vendég

BUÉK Csajok!

Niki! Aranyos a videó!

KépKép
jazmin2005

na, ma megelőztem Bonit! :) újra BUÉK, már így az új esztendő első hozzászólásában is!

Kitti, bár mi még nem nagyon voltunk pihenni, de szerintem úgyis a gyerkő irányít mindent ott is, ugyanúgy, ahogyan otthon! vigyétek a babakocsit, a hordozó úgyis ott lesz, és majd meglátod, hogy mennyire van el a babakocsiban, amíg ti reggeliztek, vacsiztok, stb. persze csak úgy nem hagynám ott sehol Benit egyedül, szóval a fürdés, meg a szaunázás most még tuti csak felváltva megy, de a kajcsi alatt szerintem simán ott lehet veletek! itthon hogy csináljátok? gondolom, hogy az a taktika ott is bevállhat. mi pl. pihiszékben kezdünk, ha ott már nagyon unja magát, miközben mi kajcsizunk, akkor apa, vagy én felvesszük kicsit, közben a másik eszik tovább, majd újra megpróbálom letenni a pihiszékbe. ennyi a nagy taktika! ha olyan nyügis napja van, akkor úgyis mindegy, mert sehol, és sehogy nem jó! ;)

nálunk amúgy még nincs nagy kacagás, max. ha apa butáskodik neki, akkor néha nevetgél, de az ilyen édes kacagással még várnunk kell!

hát kb. ezek jutottak eszembe, Andinak pedig kitartást a tejcsizéshez, majd számolj be légyszi, hogy hogyan alakul a szopizás nálatok!!! drukkolok!

sophie27

Niki, nagyon édesen kacag Barnus :-D Enikő is hasonlóan szokott egy ideje ;-) Képzeljétek, én éjfél előtt elaludtam :oops:

yuyu79

mindenkinek ölelés a 2009es évben!
Zsigi sikeresen vette a felső szomszédok rakétái által okozott zajakadályt anya a pezsgőt kevésbé :oops:

Dadomi ez a járóka nagypn masszív, stabíl meg sem mozdul nem tudom hol olvastál róla :roll: már 2 gyereket kiszolgált és dicsérték

én egyébként nem vettem volna járókát, de ha már hozzánk vágták :lol:

Mecsi én nem tudtam megnyitni :cry:

mi nem is csináltunk családi képet :cry: na majd pótoljuk :lol:

annyi Fp játékot kapott Zigi hogy a következőt ingyen adhatnák..

a daloló könyv és a :lol: sütifaló bödön ari a többi sem rossz, de egyenlőre ezek amik érdeklik a néni hangja bejöün neki :lol:

ja és a keljfeljancsi most a favorit :lol:
Vendég

BUÉK 2009!!!
yuyu:ezt a lapot h. kell "csinálni?"naggyon édi!

Kép
winona

winona, ezt a lapot egy másik topicban találtam, onnan mentettem le.... nem Enikő van rajta ;-)

yuyu79

BUÉK Nektek és szép jó reggelt :oops: (most keltem)

Köszönjük szépen a dícséreteket!

Yuyu, mi már 11-kor aludtunk mind a hárman;) Barnus jól viselte az éjszakai tüzijátékot, itt nálunk nagyobbat rendeztek a parkolóban, mint aug. 20-án, már engem kezdett zavarni;) viszont éjjel 4x keltünk, kb. másfél óránként, így reggelre eléggé ki voltam ütve;(

de apa nagyon segítőkész volt, így Barnussal játszottak fél 10-ig, addig aludhattam, majd kajcsi után bedőltem ismét Barnuska mellé;)

Sajnos megint elkapott a megfázás, most az orrom szarakodik, nem a torkom, bár fogalmam sincs mitől, mert egy ideje már ki sem mozdultam a "meleg" lakásból. Amióta ilyen hideg van, mi nem voltunk kint sétálni (kb. 1 hete). Olyan hülye szelek fújnak, nem mertem kivinni a gyereket és az én egyik porcikám se kívánta...
Persze jövünk-megyünk így levegő azért ér bennünket, de a konkrét sétát hanyagoltuk. Ti mindennap mentek levegőre? Milyen védőkrémmel kenitek be a pofikat?

sniky

Snicky jobbulást ! sajnálom az éjszakátokat!

mi mindennap megyünk 15 percet sétálni mert a levegő azért fontos, meg Zigi is hiányolja ha nem megyünk ki.... én nem klenem semmivel, mert konkrétan majdhogynem csak a szemei látszanak ki... sálat mindig odateszem az arca elé lazán...

Dadomi még azt akartam írni, hoyg a járókát most is lehet üzletekben kapni, interneten is találtam.így biztos nem tiltották be... szerintem másfajta lehetett amit te néztél nem?

olyan jó itthon lenni és kinézni ablakon, ahogy esik a hó! éppen most jöttünk fel aszokásos a sétából

tvábbi jó pihizést!
Vendég

Sziasztok!

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!! :D
Nekem a 2008 volt életem egyik legboldogabb éve, nagyon élveztem a terhességet, aztán meg megszületett Virág. Remélem a 2009 is hasonló lesz, tele boldog pillanatokkal! :)

Sniky,
Annyira édes Barnus kacagása, én is megkönnyeztem!! Virág is szokott hasonlót, de ennyire talán még nem nevetett ő sem! Lehet, hogy igazi kis focista lesz belőle!

Barbi,
Mondasz valamit ezzel a bolti kajával kapcsolatban. Eddig én is úgy voltam vele, hogy majd én főzök neki hogy ne keljen azokat venni, na de igen, mi van ha nem tudok ezért vagy azért főzni, vagy ha elmegyünk valahova stb. Szóval köszi, hogy erre is felhívtad a figyelmet, mert ez lehet, hogy csak túl későn jutott volna eszembe! :)

Igyekszem majd még visszaolvasni a többi hozzászólást is, de most megyek lepihizek egy picit, mielőtt Virág felkelne enni, ragadnak le a szemeim... Nálunk szilvesztereztünk néhány kedves barátainkkal, hajnali 4-ig fent voltunk, aztán persze nem aludtam sokat azóta....

Kép
Kép
dia123

Boniko! Még mikor járókát akartam venni, akkor keresgéltem itt a neten, és nagyon tetszett ez a színes járóka, valahol olvastam, hogy milyen "márkaneve" van, beírtam a keresőbe, és kiadott egy oldalt, ahol erről a betiltásról olvastam. Mondjuk gyanús volt, mert elég sok helyen láttam, hogy árulják, netes boltokban is. Végül nekünk úgy alakult, hogy fajárókát vettünk, de még mindig tetszik ez a színes, meg ez is jó nagy alapterületű :D Viszont ha kipróbált már, akkor tuti hülyeség, amit írtak róla! Azért is írtam, hogy én személyesen nem láttam még ilyen járókát...

Rakok fel nektek egy-két képet, remélem nem baj :)

A szülinapos:

Kép

Kép

Tűzijátékot várva :

Kép

dadomi

[quote="sniky"]

Hozzátáplálás kapcsán: Andi, miért nem gyümikkel, zöldségekkel próbálkoztok, ha nem elég a tejcsi? Nem akarok okoskodni, de a tápszer ebben az esetben szerintem is felesleges, Csengi elmúlt 4 hónapos, már simán kezdheted hozzátáplálni... én tápit csak akkor adnék már neki, ha egyáltalán nem lenne tejem.
Remélem jól sikerül a szilveszteri bulitok, nagyon gondolok rátok;)

ez elméletben jó is én is így gondolnám, de mivel még nem nyeli le az ételeket ha meg lenyeli akkor egy az egyben megtalálom a pelusban kisvártatva, akkor ezektől még nem fog hízni szerintem...amíg van fagyasztott tej addig kap naponta 80-100milit cumiból és addig megpróbálom megismertetni és megszerettetni vele az ízeket, de ez idő lesz mire pl.100mili almalevet megiszik...és ha nemkapok több tejet és még nemeszik almát krumplit ezt-azt rendesen akkor kénytelen leszek tápit adni neki, de persze nem ez a cél csak legvégső esetben...
Vendég

szülinaposokat a JÓISTEN éltesse!!
mecsi,sniki én sem tudom lejátszani hanggal, majd otthon megnézem :cry:
sajnos itt badacsonytomajban még nem esik a hó, pedig én már nagyon várom :cry:
Vendég

Cs-Andi! A répát még sokáig meg fogod találni változatlan formában a pelusban, nálunk is a fiúknál nagyon sokáig így volt. De az almát, banánt nem láttam viszont. Több anyukától hallottam, hogy a répa emésztetlenül jelent meg a pelusban.
A hozzátápinál az adagokat fokozatosan növelheted, ha látod, hogy nincs tőle semmi baja. Gyümölcslével kb egy hét alatt eljuthattok a 100miliig. És az is igaz, hogy az első falatoktól még nem fog hízni a baba (főleg, ha egy az egyben a pelusban köt ki), de az elején még nem is ez a cél, hanem, hogy megszokja az új ízeket, és ha nincs gond tőle, akkor mehet egyre több kaja. Ha valamelyik étel egyáltalán nem ízlik a babának, akkor meg lehet próbálni mást is, nálunk a banán is nagyon nyerő volt. Ha szopi után rögtön nem akarja elfogadni, várj egy kicsit, és a két szopi között add neki, amikor már nincs eltelve a tejjel.

dadomi

Sziasztok!

Niki, nagyon édes a kacaj!Azt hiszem nekünk is kell lassan egy labda, mert még mindig a lufi a legnyerőbb játék, csak úgy féltem, már 2x pukkant az arcába....

Dominak boldog szülinapot!

Mi ahhoz képest, hogy fürdetni itthon akartunk már, 3-ra értünk haza, de Levi születése óta ez volt az első kimozdulós baráti társasjátékozós, beszélgetős este. Szuper volt, észre sem vettük, hogy éjfél lett, hirtelen bontottuk a pezsit is. :lol:

Levi tegnap reggel óta szabályszerűen sikít, és soha nem lehet tudni, hogy viccből vagy a foga miatt ha csak hallja az ember. Néha vigyorog hozzá, néha meg totál kivan és a szájához kapdos.
Már jó lenne, ha kinn lenne a fogacska.
De majd megsüketülök egész nap.
Szegény Peti meg holnap reggelig Csepelen ügyeletes ma reggeltől, totál hulla már most. Nagyon várom ám haza, csináltam fini husilevest is neki.

Na, megyek, mert lurkó ma kicsit még a 100%os figyelemnél is többet igényel. Újabb fejlődési ugrás :wink: vagy erre már nem lehet fogni? :lol: :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek! Legyen mindenkinek legalább olyan boldog a 2009-es éve, mint a 2008-as volt.

Mi még Tiszaújvárosban vagyunk a szüleimnél, de már megjártuk Keszthelyt is. Andris szerencsére nagyon jól veszi az akadályokat. Kedves, mosolygós mindenkivel. Ráadásul azalatt az 1 nap alatt, amíg a két utazás között Pesten voltunk megtanult hátról hasra fordulni, amit most egész nap gyakorol. Nagyon ügyes. Büszke vagyok rá. A hozzátáplálásról nekem is az a véleményem, hogy ha van (lesz) elég tejem, akkor megvárom vele a hatodik hónapot.

Sétálni lehet vinni ilyenkor is a babákat, de tényleg inkább csak max fél órára. Én a gyógyszertári úgynevezett zsírzó krémmel kenem ilyenkor Andris arcát, ami nagyon tuti, mert korábban rücskös volt az arca és ettől két nap alatt elmúlt. Tudod Niki, már meséltem erről.

Én is boldog szülinapot kívánok utólag is az ünnepelteknek.

És a videókhoz is gratulálok. Nagyon aranyosak a babák.

szuszu

yuyu:köszi :D

Kép
winona

Jo reggelt!

Boldog uj evet mindenkinek! Mi kint voltunk a szuleimnel Gyalon - Laura ataludta az egesz szilveszteri zurzavart. Ejfelkor koccintottunk, tuzijatekoztunk, majd 2 korul mar agyban is voltunk, en sem birtam tovabb. De azert jo volt igy.

Tegnap fent voltunk setalni Normafanal - gyonyoruek voltak a fak, ahogy esett a ho. Laura eloszor csodalkozva nezte a fakat, utana amikor egy kis ho beesett hozza, inkabb bebujt a takaro ala, csak a szemei latszottak ki, mokas volt.

Viszont sajnos megfazott, es elegge kohog is. Mivel most nincs doki, ugyeletrol pedig csak akkor jonnek ki, ha lazas (szerencsere az nincs neki), igy adtam neki C vitamin cseppeket, meg kamilla teat foztem, azzal parologtatok a szobaban. Van valami mas otlet, ami segithet? Volt akinek mar kohogott a babaja, es volt dokinal vele? Hetfon megyunk majd ugyis a mi dokinkhoz, remelem addig nem lesz rosszabb, ha igen, akkor bemegyek az ugyeletere, de azt szeretnem inkabb kihagyni.

Kellemes napot mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

sziasztok!

Mazska!
Mikor Miksa volt megfázva neki is c viamint adott a dokinéni,plussz köptetőt a köhögésére.(sima gyógyszertári 140Ft-osat)

Mi is próbálkoztunk a normafával tegnap,de nem birtunk sehol parkolni.

Vera
l.veronika

Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!!!! :D

Mi is elég jól bírtuk a szilvesztert. Jött hozzánk pár babás pár. Csenge nagyon jól elvolt, minden síró babát ő vigasztalt, és most nem viccelek. Amint valaki bömbizet, ő nyújtotta felé a kis kezecskéit. Odavittük, és mindenki megsimizett. Fél 10 felé alig bírtam elaltatni, de végül sikerült, és szundizott 3-ig.

Mostanában mi is kelünk 2x v 3x. De a ma éjjeli szenvedést pedig a lencsének tulajdonítom, pedig alig ettem belőle. :?

Barnus videója irtó aranyos!!! Mecsi, sajnos a Tiéteket nem tudtam megnyitni :evil:

Csenge most levegőzik. Beöltöztettük, kiment vele apa egy kicsit sétálni, és már nyomja is a szunyát. Most az előszobában van a babakocsiban nyitott ajtó mellett. Kint azért már nem merem hagyni ilyen hidegben. Megyek is, és bekenem én is pofiját.

Jó pihenést mindenkinek.

rizsimami

szuszu

Köszi Szuszu! :D Naggggyon aranyos! Azt bírom, hogy annyira tudják, hogy fel vannak véve!

rizsimami

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: