A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ról lemaradtunk, de 2009-ben tuti szülünk

Sziasztok!
Látom lassan mindenki ide talál :lol: :lol: :lol:

asiye!
Kitartást az a 2hét már tényleg semmi!!Gyönyörű a kis birodalom!!

cet!
Sajnos én műszaki analfabeta vagyok nem tudok neked segíteni.Ilyesmit mindig apa intéz nálunk :? :? Nagyon helyes Beni a képeken.A bölcsis karácsony szülőkkel együtt volt?Hogy zajlot írnál róla 1-2 szót?

törpiri!
Szerintem a legtöbb férfi eleinte ilyen.Nagyon félnek és féltik a kis csöpséget is.Emlékszem a férjem az első hetekben félt a Vikivel a szobában kettesben maradni :? de biztosítalak róla,hamar bele jönnek és azóta sem lehet őket egymásról levakarni :wink: :wink: :lol: :lol:

Nika!
Nem sokára PÉ :lol: hajrá!!!!!!!!!!++++++++++

nemlajos!
Szép nagy picid van már :shock: :shock:

Én ma megyek 5-re tüsző nézőbe.Majd meglátjuk mi lesz.

Kép
Kép
a.ibici

ÓÓÓÓÓÓÓÓ laptetőőőőőőőő!!Igaz nem tudom ér-e nálam valamit

Kép
Kép
a.ibici

Már biztos érik a tüsszőcske,és aztán lesz szép +++++++teszt :lol: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Laptetőd is lett!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Volna 1 kérdésem.
Szerintetek a mencsi 1 napja az a ciklus első napja is egyben vagy majd a 2.nap lesz az első?Érthetően írtam? :shock: :shock: Mert a doki a múlt hónapban 1 nappal kevesebbet mondott az ő naptárja szerint :shock: :shock:

Kép
Kép
a.ibici

Szerintem az első az első....,de lehet,hogy most hülyeséget mondok.
:oops:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

törpiri!
Köszi a választ!Én is így gondolom egyébként.Kíváncsi leszek ma hányadik napot mond,ha mást mond mint én megkérdezem honnan számoljuk.

Kép
Kép
a.ibici

Hú, eperleves receptet kérek!!!

Fagyasztottból is lehet? Mert csak az van itthon, így télen :roll:

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

50 dkg eper
5 dl tej
2 dl tejföl vagy tejszín
cukor vagy méz
Elkészítés: Az epret megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A felszeletelt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzákeverjül a tejfölt vagy tejszínt. Annyi tejfölt vagy tejszínt adunk hozzá, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű legyen a leves. Ha szükséges, mézet vagy cukrot adhatunk a leveshez. Ha kész, belekeverjük a félretett eperdarabokat, és jól lehűtjük a levest.

Édesszájúak tejszínhabbal tálalhatják.

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Köszi! Ezt én is megtaláltam ám a neten :wink:
De én arra vagyok kíváncsi, hogy fagyasztottból is jó-e, meg hogy melyik a jobb, ez, amit te is bemásoltál, vagy a főzött, vaníliáspudingos? :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hát a pudingos jobban hangzik :wink:

Fagyasztottból nem tudom milyen..ha kiengeded nem lesz nagyon plöttyedt??? :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Nemlajos:Pocid nagyon szép formás:)

Cat: beni szemeim én midnig ámulok olyan szép nagy :)Fátok is szép formás.

Asiye: Királylánynak igazi szép kiságya van. Hiába ami jár az jár neki:)

Ibici: Kiváncsi vagyok mekorra tüsszőt lát a doki.

Kép
csucsu05

ha összeturmixolom is plöttyedt lesz :lol:
Na, kutakodom egy picit 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hozzávalók

1. fél zacskó vaníliás pudingpor
2. 1 db citrom kifacsart leve
3. 1 db citrom reszelt héja
4. 1 dl félédes vörösbor
5. 1 dl tej
6. 2 dl tejszín
7. 50 dkg eper
8. 4 szem szegfűszeg
9. ízlés szerint cukor, só, fahéj
10. 8 dl víz

Az epret alaposan megmosom, letisztítom és felszeletelem. Negyed részét félreteszem, a többit kis lábosba rakom, és kb. 8 dl vizet ráöntök. Hozzáadom a fűszereket és a citromhéjat, beleöntöm a citromlevet és felforralom. A forrástól számított 5 percig főzöm.

A félretett nyers gyümölcsöt turmixgépben egészen pépesre töröm, majd összekeverem a pudingporral, a tejjel és a folyékony tejszínnel. A pudingos pépet a forrásban lévő levesbe öntöm, közben folyamatosan kevergetem, ezután a bort is hozzáöntöm. Ismét felforralom. Két perc múlva az edényt a tűzről lehúzom, és kevés kevés cukorral ízesítem.

Kihűtöm, közben néhányszor felkeverem, hogy ne bőrösödjön a teteje. A már egészen kihűlt levest hűtőszekrényben jó hidegre hűtöm, és leveses csészékbe osztom. A csészét is lehűtöm tálalás előtt. Egy darabka gyümölccsel díszítve kínálom.

Inyencek tejszínhabot is használhatnak!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Cat jók a képek én is inkább a laptopra szavazok de most egyenlőre tv-t veszünk :):):)ilyet:)

http://www.aqua.hu/philips-26pfl532212- ... ek=philips

Jók a képek látom nálatok is nagyobb a doboz majdnem mint a gyerek :):):):)

ibici én úgy tudom hogy az első nap az első nap érted ugye :wink:
apa meg most beteg nem abajgatom majd két nap múlva amikor már jobban érzi magát hátha elsején összehozunk egy babát :):):):)

nika70
Salgótarján

találtam, lehet fagyasztottból is:)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nekem csak a vörösbor nem tetszik benne.....

Magába nagyon jó,de eperlevesbe nem tudom elképzelni :wink:

Mondd,hogy milyen lett....és küldj egy kicsit köbükin :lol:

Szeretitek Caramelt??Ma koncertre megyek egy pub-ba...
Tesóm és sógorom "visznek" :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Ó, biztos, hogy nagyon jó lesz, én szeretem nagyon a hangját is, meg azt is, ahogy viseli ezt az egész hajcihőt :)

Az eperleves majd jövőre lesz kész, de majd elújságolom, milyen lett 8)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Én is imádom a hangját,meg hogy nem szállt el magától :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri: Caramelt én is imádom. Mikor Szabinát vártam nagyon sokat hallgattam akkor tört be igazán. És mikor Szabina megszületett ha meghallotta a caramel hangját rögtön megnyugodott méga sírást is abba hagyta.

Kép
csucsu05

Majd a lányommal bugizunk rá :lol: :lol: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

én a rómeó és júliát hallgattam és gege is rázza magát rá ha meghallja :):):):)

nika70
Salgótarján

Az én eperleves receptem, amit mindenki megdícsért eddig, és Beni és Apa kedvence:

1 vagy 2 csomag Knorr szamócaleves por
0,5 vagy 1 liter 3,5-es tej
1 doboz eper konzerv, nyáron friss eper

Ennél finomabbat még sehol nem ettem.

Ibici!

Bölcsis karácsony vegyes volt. Mivel Beni nem minden nap jár, így mi csak az ünnepségre mentünk be. És ott voltunk mind a ketten. Volt olyan gyerek aki szülők nélkül volt, de olyan is, akinek még a testvérét is elhozta az anyukája.
Csengettyűszóra bevonult mindenki, a gyerekek elkezdték az ajándékokat bontogatni, majd ettek fincsi házi sütit.
Vendég

Nika!

Jó a tévé, bár én Philipset nem vennék. Nem igazán vagyok megelégedve a minőségével. Ha LCD, akkor Samsung, Panasonic, esetleg Sony vagy LG.

Nálunk is a Rómeó és Júlia volt a nyerő. Az szólt a szülőszobában is. :D

Én Caramelt nem is ismerem igazán, így véleményem sincs.
Vendég

Beni dícséreteket köszönjük. :D
Tegnap azt mondta az eyik barátnőm a másiknak, hogy ne nagyon engedje a két hónapos lánya közelébe, mert Beni túl szép, és elcsábítja már most. :D
Vendég

Nem is említettem, hogy ma elvittük Benit orvoshoz.
24-én vagy 25-én vettünk észre egy pöttyöt a lábán. Olyan volt, mint egy kis pattanás. 2 nap múlva újabb a derekán... Aztán kezdett furcsán varasodni, és akkor mondtam, hogy vigyük el orvoshoz. Tegnap este már megjelent újabb 2 pötty a hasán és ma egy az arcán.
Tegnap este már gyanakodtam, de ma a doktornő is megerősítette, hogy ez bizony bárányhimlő.
De már kilábalóban vagyunk. Olyan az étvágya, mint még soha, és nagyon jó a kedve is. Azt hiszem ezt mi nagyon olcsón megúsztuk.

Én már tl vagyok a 17. héten és még messze a szüléstől, így ebből sem lehet baj.
Vendég

húha, de Te már voltál bárányhimlős?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos!

Elméletileg nem voltam, de a húgom igen. És minden orvos azt mondja, hogy akkor kizárt, hogy én nem kaptam el. Pedig nem volt egy pöttyöm sem, ez tuti.

Amikor két éve meg akartuk nézni, hogy mi a helyzet, akkor szűnt meg a Péterfyben ennek a szűrése. Pedig már a vért is levették.

Most szintén volt róla szó, hogy esteleg meg kellene nézni, de már majdnem 12 hetes voltam, és olyan nehéz kideríteni, hol is néznék meg, így kimaradt.

Pedig én annyira tudtam, hogy Beni is el fogja kapni míg terhes vagyok. De szerencsére most nem veszélyes.
És bízom abban is, hogy védett vagyok.
Vendég

hát, én még nem voltam, és körülöttem egyre több a bárányhimlős ismerős... :?
Bár legkésőbb a gyerekkel úgyis megkapom...

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Cat: Mekorra mázlitok van, hogy Benin igy jött ki. Mert pár pöttyel megúszni maga a csoda. És az is igaz minnél kisebb a ygerek annál kevésbé viseli meg. Én 16évesen lettem az és egy horror volt.

Nemlajos: nem biztos , hogy elkapod. Szabina is volt bárányhimlős között direkt azért vittem át a kerianyujáékhoz mert ott a két gyerek az volt. És nem kaptuk el. Bár én szerettem volna ha túl van rajta. mert mig pici a gyerek talán nem is tudja hogy ha viszket meg kell kaparni.
De sajna mi nem kaptuk el. Igy majd az oviban.

Kép
csucsu05

Nika: én is azt mondom amit Cat. Nekünk van egy panasonic és egy Samsung is. Bizton mondhatom a Samsung szine szebb mint a panasonic szine.

Kép
csucsu05

Nika: és még ne vegyétek meg ha nem sürgős. januárban 20-30ezerrel is olcsóbb lesz. Mi tavaly vettük a samsungot és 170volt karácsony környékén. Január végén 139ezer volt. Tehát érdemes kivárni ezt a pár hetet.

Kép
csucsu05

Köszike de nekünk a samsung most drága volt amúgy egy műszaki szakimondta nekünk aki több évig itt a tarjáni euronics igazgatója volt többek között :) hogy az lcd-ben a samsung és a philips a jó amúgy már megvettük :D:D:D:D szerintem meg most nem fogják annyival lejjebb vinni mert már levitték a gazdasági válság miatt most már amúgy is mindegy :):):):)

nika70
Salgótarján

Nika!

Kívánom, hogy élvezzétek az új tévéteket!

Csucsu!

Este már 30 pöttyöt számoltam meg Benin. Ebből 3-4 már be is varasodott. De valóban nem vakarja. :D

Igaz, így a holnapi szilveszteri bulit ki kell hagynunk, mert van egy 9 hónapos kisfiú, aki még nem volt bárányhimlős, és másik kettő is, akiket nem nagyon ismerek. :( Nem a legjobbkor jött.

Ráadásul hívott a húgom is, hogy Sárának délután 39 fokos láza lett. Remélem nem kapta el!
Vendég

Sziasztok!
Jöttem dokitól 9x14mm-es tüsző várja a kiskatonákat.Vasárnaptól hajrá.

Csucsu!
Neked mekkora volt most a tüsződ?Nem emlékszemrá,hogy írtad volna :shock: :?

Cet!
Utolsó kérdés,ha nem baj :roll: Az ajándékot amit kaptak a gyerekek ezt ki finanszírozta?Tudod esetleg hány fős csoportba jár Beni?

Nika!
LCD-t vettünk mi is kari előtt Panasonic-ot 240-ért.Nekem nagyon tetszik,elégedettek vagyunk vele.

Bárányhimlő azt hiszem nem veszélyes a terhességre :?

Kép
Kép
a.ibici

Ibici!

Nem személy szerint kapták az ajándékot a gyerekek. Hanem amit minden évben a bölcsibe szoktak venni közös játékokat, könyveket, azt csomagolták be, és ők bonthatták ki. De ez senkinek nem okozott gondot. Örültek neki, hogy széttéphették a papírt, volt meglepetés és játszottak is. :D

Szép nagy tüsződ van már a 9. napon. Gratulálok!Most biztosan sikeresek lesztek.

Bárányhimlő az első trimeszterben, (orvosom szerint a 17. hétig) és a szülés előtt és után pár nappal veszélyes. Legalábbis a babára. Ilyenkor csak az anyának lehet kellemetlen, hogy súlyosabb a betegség, ha elkapja és több, illetve súlyosabb szövődményei lehetnek.
De szerintem velem nem lesz semmi. Úgy érzem Beni is hamar túl lesz rajta és én védett vagyok.
Vendég

Nem tudom ma mennyit leszek, ezért kívánok előre is
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
És egészséges pici babákat erre az évre mindannyiunknak!
Akinek már ott van a baba a pocakban, annak könnyű és gyors szülést!
Akinek csak készülődik, annak mihamarabbi pozitív tesztet, hogy még 2009-ben megszülethessen a pici!
Egyébként pedig minden olyat, amit magatoknak is kívánnátok!

Kép
Vendég

Kép

nika70
Salgótarján

Sziasztok

Cat én úgy tudom a bárányhimlő csak addig fertő amig ki nem jön...tehát ha most mennétek a "buliba"semmi baja nem lenne a másik gyerkőcnek.

Caramel tegnap nagyon jó volt,bár szegény lázasan énekelt...

Ibici húzzatok bele :lol: :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Törpiri

A mi dokinénink is azt mondta, ha nem jön tobb pötty, akkor már nem fertőz. De van olyan is, aki szerint addig fertőzhet, ameddig a varak le nem hullanak a pöttyökről. Ezért inkább nem kockáztatunk.
De már volt olyan felajánlás is, hogy akinek nem volt még bárányhimlős a fia, az nem jön el, hogy mi ott lehessünk. a szilveszteri buliban. Nagyon kedvesek errefelé az emberek.

De jönne anyukám is vigyázni Benire. Mi viszont teljeen beleéltük magunkat a gondolatba, hogy itthon leszünk négyesben. :D
Vendég

Most kivételesen mi is otthon maradunk..eddig minden évben wellnesseltünk :lol: ,most mondtam hagyjuk ki,inkább költsük a gyerekre :wink:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület

Hát, konkrétan én azt is elfelejtettem, hogy ma van szilveszter :oops: :roll:
De hát tényleg, úgyhogy B.Ú.É.K. mindenkinek! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Boldog, Békés, Egészségben és minden más jóban gazdag Új Évet Kívánok Nektek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép Kép Kép
asiye

Sziasztok!
.
Bocs,hogymost jöttem,de elég mozgalmas napjaink voltak.Most a bnőméknél vagyunk majd 2án megyünk haza.

Mindenkinek Boldog Új É vet Kivánok!!!!!

Ha hazaértünk jövök.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek Boldog Új Évet kívánok!

Mi jól vagyunk most többet nem tudok irni majd jövök ha tudok :wink: Kép

Kép
Kép
minimano74

Én mondtam már, hogy mindenkinek B.Ú.É.K? Vagy majd írjam be éjfélkor? :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ibici: Írtam én hogy mekorra lett a tüsszőm csak biztos elkerülte a figyelmedet. Nekem a 13napon volt 18mm tüssző. 20-22mm már repesztik álatlában tehát lehet , hogy korábban lesz PÉ-d. Szóval ha most ilyen nagy volt akkor legyetek rajta az ügyön már mostantól. Nehogy megrepedjen hamarabb.

Nika: Ha megvettétek már akkor remélem nem viszik le az árát januárban. Akkor most gondolom élvezitek az új tv-t:) Gratula hozzá.

Lassan mi indulunk a buliba. Igaz még most sül a sütőben a sajtos rúd. Hajam még vizes. Be kell szárítanom és sminkelnem kell. Érdekes mikor úgy volt , hoyg itthon leszünk akkor mentem volna most meg inkább maradnék a fenekemen:)

Kép
csucsu05

most elhalmozom az internetet szegény Mogyoróval, akinek már este hétre elege lett a szilveszterből, és bevette magát a szekrény aljába, a cipők közé:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

csucsumég nem mert neten rendeltükés csak kedden hozzák :):):):):)

nika70
Salgótarján

húúúúúúúúúúúú!
Mi mr 15 perc múlva éljenzünk! :lol: :lol: :lol: Törökországban egy órával előrrébb járnak és ott már csak 14 perc van vissza. :lol:
mind a kettőnél szoktunk puszilkózni.És álltalában azt az egy órát ami a török és a magyar éjfél között van, mással szoktuk "elütni" :oops: :)
de ez most a körülményekre való tekintettel elmarad! :) :?

mégegyszer B.U.É.K.!!!!!!!!

Kép Kép Kép
asiye

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: