A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok!

Na, akkor nem csak nálunk car a helyzet alvás fronton. Bár nálunk nem nagy a változás, mert nem is volt jobb eddig sem.
Volt kb két hét, amikor csak 2x kelt Levi, úgy, hogy 9-től aludt 1-ig, majd még kel 4kor és utána csak 7-8 között. Ebbe ki is tudnék egyezni.
Napközben mi többször alszunk, de nálunk is max 40 perc egyhuzamban. Most is, 10kor tettem le és már itt tornázik a hátam mögött..... :)

Most a kajával azért jól állunk, de össze-vissza hízunk mi is. Volt olyan hét hogy 30 gr, a múlt heti 150 volt, de heti 90-100nál több tényleg csak ritkán van.
Azt hiszem, ha pótlás kell én inkább a tejpéppel próbálkozom már, mert sztem ha még most is csak folyékonyat kap, egyre nehezebb lesz a kajához szoktatás. A pép meg legalább már kicsit szilárdabb állagú....

Csenge, muti a képeket :-)

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a Karácsony!
Mi épp NYíregyházán vagyunk. Két hosszú úton már túl, még kettő előttünk. Réka jól bírta szerencsére.

Emma videóját már annyiszor megnéztem, megmutattam a családnak is, mindenkinek nagyon tetszik, ahogy elmeséli az oltást. Tényleg elég vacak lehetett az elmondása alapján... Én sose bírom megnézni nevetés nélkül :lol:

Éjjeli kelősöknek kitartás! RÉkánál is zűrös volt a Kari előtti pár nap, össze-vissza kelegetett, fél kettőkor enni kért, aztán óránként ébredt, cumit kellett dugdosni a szájába. De szerencsére ezt úgy tűnik letudta, mert 24-e óta angyalian alszik. f10-kor letesszük, és 6-ig durmol.
Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy napközben jól le van fárasztva a nagy rokonság által. DE ő napközben is sokat alszik. Szerencsére ebben rám hasonlít.
Szóval kitartás csajok, biztos néhány nap után helyreáll a "rend".

Kajával jól állunk, ismét van elég tejci, és ritkán torkollik a kajázás fejrángatásba. Mondjuk ehhez az is kellett, hogy átálljunk a ritkább evésre, most olyan 3.5-4 óránként eszik, de mondjuk volt már olyan, hogy 3 óra után farkas éhes volt. Annyi, hogy jobban figyelem, hogy mikor jelez. Eddig szinte órához igaztotta magát, hát mostmár nem.

A nagy vendégsereget tök jól bírja, ugyanúgy, mint a két unokaöcsi kiképzését is. Érdeklődve figyel, szerencsére bárki kezében elvan szinte. Sőt ha társaság van, és foglalkoznak vele, vagyis kimondottan őt szórakoztatják, olyan szinten felpörög, hogy úgy jár keze-lába mint a motolla, közben meg magyaráz. Édes, imádja mindenki.
A tükör most a kevenc nála: Széttárja a kezét, feltapad rá, és nyalogatja a szemben lévő babát, vagyis magát. És közben a fent említett motolla szitu.

3 napja pörög, társaságból társaságba járunk, itt most talán néhány nyugisabb nap következik. Anyumék, nagyimék, meg mi. Mondjuk így is megyünk még Keresztemékhez meg másik nagyszülőhoz, de az csak 1-1 óra. Mondjuk ma este szülinapi parti nálunk, úgyhogy megint fog pörögni.
Jaj, valaki még írta, hogy ma van a szülinapja! Hát neki is boldogat! Én ma töltöttem a 33-at... Hát, nem vagyok már fiatal :shock:

Átfordulást azóta nem produkált, gondolom még érleli egy kicsit. Hátról még nem fordult egyedül hasra, így én még merem a franciaágyon altatni napközben.
Na jó sok voltam, képeket majd később. További jó pihizgetést-családozást mindenkinek!

Panna

panna1

Boldog szülinapot Panna!

yuyu79

Lányok! Szerintem most már felesleges a tejcsi mellé plusszban tápszert adni. 4 hósan már lehet hozzátáplálni. Nekünk nagyon bejött a banán kamillateával turmixolva. Csak úgy rántja oda a kezem a kanállal együtt. Alig bírom a tempót, olyan sebességgel tolja befelé. :D Ma kipróbáljuk a sütőtököt is.

Alvás nálunk is szakaszos! Konkrétan már Csengének sem elég a tejcsi. De ma délelőtt például teljes egészében kiváltottuk gyümölccsel a délelőtti szopit, és már több mint egy órája húzza a lóbőrt.

Boldog Szülinapot Panna! :) Ez még nem kor!

rizsimami

Köszönöm a szülinapi gratut!

Felüléshez még anyit, hogy RÉka is nyomja a hasizomgyakorlatokat. A pihiszékbe nem is lehet bekötés nélkül otthagyni, mert ő is felül benne teljesen. Ha nem lenne bekötve oldalra már párszor kifordult volna. Én nem rágódok rajta, hogy gond-e. HA önállóan csinálja akkor biztos bírja a hasizma.

Most éppen az egyik játékot próblja szétverni a konyhaasztalon. Teljesen belelovalja magát, ütemesen veri hozzá és élvezi, mekkora hangja van. És közben olyan elszánt arcot vág! :lol:

panna1

sziasztok!

először is boldog szülinapot Aproo és Panna!!! ;)

hozzátápival kapcsolatban csak annyit, ha esetleg egyszer elfogy a tejcsi, mármint teljesen, akkor attól még kell adni nekik a tápit! reggel és este, legalábbis nekem ez rémlik unokatesóméktól, akik szintén tápin nőttek fel annó! meg a dokinéni mondta most nekünk, hogy ezt a BEBA HA Start Aktívot akár 1 éves koráig is eheti a gyerek, de amúgy 6 hósan szoktak váltani! persze, ha van tejci végig, akkor bőven jó a gyümi, főzelék, pépes cuccok, meg még egy, állítólag van a Nestlének ilyen joghurt szerűsége, amit szintén 4 hónaposan el lehet kezdeni adni! ;) ezt is nagyon szeretik a gyerekek!!!

amúgy hozzátápival kapcsolatban, szerintetek, ha mondjuk egy gyümit magában még nem kóstolt a gyerkőc, akkor olyan gyümölcsös péppel ne is próbálkozzon az ember?

meg pl. gyümiléből mennyi az a mennyiség, amit adtok a gyerekeknek???

alvás terén nálunk csak az a bibi, hogy még mindig kel éjjel, pedig nem hiszem el, hogy éhes, vagyis lehet, hogy csak már megszokás, hogy szopizzon!?

ja, és lehet, hogy jön a fogunk is... még nem kopog a kanálon, de valamit már látni vélek!

sophie27

Sziasztok!

Remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek!

Nálunk Miksa nehezen viselte a jövés menés hangos rokonok kombinációját.
Napközben ő is csak 2x max 3x alszik fél órákat,éjjel idáig 3-4x kelt.Kivéve az elmúlt két éjszakát amikor csak 2x.
Amíg vendégségben voltunk nem aludt semmit,ettől persze annyira nyűgös volt hogy csak kézben volt el.Amint hazaértünk rögtön rendben volt minden.

Andi!
Tápszer?Ennyire rossz a helyzet? Nem hízik Csenge?

Vera
l.veronika

Köszi Zsófi!

Neked is Boldogat Panna, én még csak a 26-ot töltöm.... :oops:
De már ez is olyan soknak tűnik.
Pár éve még vérre menő amőbacsatát vívtam a párommal a gimis iskolapadban, miközben azon versenyeztünk, ki tudja cikisebb helyzetbe hozni a másikat. Juj, nagyon gáznak tartottuk egymást. Most meg....együtt gyűjtjük a carospelust. :lol: :lol: :lol:

Én vigyáznék a gyümilével.
Elvileg tápi kell másfél éves korig, este 2 dl, legalábbis a mi és a budafoki védőnő szerint... :?:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok csajok, utólag is boldog karácsonyt, kissé elhavazódtam, nem tudtam jönni már kari előtt! :oops: Dominik karácsony előtt két nappal belázasodott, két napig 39 feletti láza volt, mandulagyuszi, már jobban van csak az antibiotikumtól hasmenése van :(

Zsófi! Dominik egy éves koráig szopizott éjjel is! :wink: És nem hiszem, hogy éhes lett volna, egyszerűen szüksége volt rá, a sötét éjszakában lehet, hogy ez adott neki biztonságot :)
Hozzátápihoz: Ha olyan gyümit akarsz neki kipróbálni, amit még nem kapott, először inkább külön adj belőle egy picit, hogy ízlik-e neki egyáltalán, mert ha bekevered a kajájába és nem ízlik neki, az egészet boríthatod ki (jó nem olyan nagy adagról van szó még az ő esetükben), ha tetszik a lurkónak, akkor keverheted a kajájába. Aztán később mikor már többfélét eszik, belekeverheted a többi kajájába az újdonságot, akkor már másképp viszonyulnak talán az újabb ízekhez. Legalábbis én így csináltam.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Apró! 26-ot töltöd? Nem szégyelled magad? :lol: :lol: Szemtelenül fiatal vagy!!!! :P :P :P Na jó én sem vagyok sokkal több, március 7-ig 28, aztán másnap már a 29-et töltöm... :roll: És utána már nem számolom :lol: :lol: :lol:

dadomi

Aproo és Panna, boldog szülinapot! Panna, örülök, hogy Emma beszámolója így megnevettetett. Azóta egy balesete is volt, és azután is kibeszélte a traumát :) Legalább egy óráig folyamatosan magyarázott.

Koadri - Örülök, hogy Dorcának nem esett nagyobb baja, elég durva lehetett.

Zsófi - Beni nagyon ügyes, hogy már mászik! Emma nagyon próbálkozik, de még nem megy neki. Felülni viszont már tud :) Átfordulás nálunk sincs, már 2 hónap óta (akkor 9x megcsinálta)

Csimby - Nálunk is mostanában előfordul, hogy másnál bömbizik Emma, csak az apja meg az én kezemben nyugodt. Nálunk is nagy cirkusz volt a nagyszülőknél karácsonykor. Én próbálom mindig odaadni másoknak is, hogy szokja. Úgy tűnik, használ :)

Csandi - Tápi? Ilyen komoly a gond? Ha van kedved, írd le, mi a helyzet, hátha tudunk segíteni. Emmával rengeteget kínlódtam, nem nőtt a súlya, meg sztrájkolt. Most sem tökéletes a szopi, de már sokkal jobb. Fejni tudsz szopi után?

Dadomi - Március 7-én születtél? Én is!

Lenne néhány kérdésem:

- megpróbálkoztunk reszelt alma adásával, 2 kiskanálnyit sikerült, tulajdonképpen bejött neki, bár eléggé fintorgott. Utána 5 órával nagyon fájt a hasa. Szerintetek lehetett az almától? Ja, és szopi előtt vagy után jobb ilyesmivel kínálni?

- sétáltatás : ilyen hidegben szerintetek lehet babakocsival? Valahol azt hallottam, hogy -5 fok alatt egyátalán nem.

Nálunk is megvolt az első baleset, séta után ketten emelve vittük fel a babakocsit a lépcsőházban, és a tetején lerepült a hordozó Emmával. Lezuhant a lépcsőre, lecsúszott az aljáig, majd néhány átfordulás után megállt Emmát maga alá temetve. Ki se látszott, csak a bömbi hallatszott. Szerencsére az ijedtségen kívül nem lett más baja.

sushy

Bocsi Aproo, NEked is boldog szülinapot!!! :oops:

Szerintem nem árt a hidegben a séta, csak inkább 2x fél óra, mint egy hosszabb... Bár bevallom, mi ma is kint voltunk másfél órát, végigaludta Eni, és utána a pofija volt csak kicsit hideg, amúgy egyáltalán nem fázott át. És itthon nem akart elaludni, úgyhogy inkább séta, mint hogy ne aludjon, és nyűglődjön itthon...

Dadomi írta már egyszer, hogy a gyümit a szopi után érdemes adni a szoptatás fenntartása érdekében... jól emlékszem?

Dadomi, Te is nagyon fiatal vagy, főleg ha azt vesszük hogy már két gyerkőcöd van ;-)

yuyu79

a hozzátápit mindenképpen szopi után javasolják!

a hidegben sétával kapcsolatban nekem annyit mondott a védőnő még korábban, hogy -5 alatt védőkrémet kell használni... hogy mit, azt nem tudom, de be kell kenni, ami kilóg a ruciból, takaró alól!

most szaladok, mert nagyon sírdogálunk! :(

sophie27

Aroo, Panna boldog szülinapot kívánok nektek!

Látom mindenki a családjával van elfoglalva, nagyon helyesen :) Mi is utazunk megint, a héten anyósoméknál leszünk, nem nagyon foglak tudni olvasni titeket, úgyhogy előre is boldog új évet kívánok mindenkinek!
Vendég

Hali!

Köszönöm mégegyszer!

Igen, én is úgy tudom, hogy a hozzátápi szopi utáni műsor, de sógornőm érve is tök logikus.
Nála semmit sem fogadtak el szopi után a gyerkők, így mindennap ugyanakkor adott szopi előtt pár falatot és így váltotta ki a délelőtt 10es kaját pár hét alatt.
Mert ha a picik már egy csöppet is jóllaktak, miért fogadnának el idegen ízt, és ebben is lehet igazság.

Én csak a két véglettől tartok. Hogy ne kelljen túl korán abbahagyni a szopit, de ne is kelljen mondjuk 9-10 hónaposan is csak anyatejen éltetni a csöppet. Mert az már baromi sok lenne. Meg sztem a lurkónak sem teljesen okés.
Feluca tudna erről mesélni, a tesója fia nem eszik még semmit sem anyatejen kívül, pedig már lassan 9 hós. Ez azért a mamának is megterhelő, folyamatosan ehhez igazítani mindent még 9 hósan is. Főleg, mert ugyanolyan Vince, mint Levi, hogy a fagyasztott anyatej sem kell neki.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok lányok!

M is elkezdtük az új ízek bevezetését, mert Dönci ad egy: kinézi a szánkból, ad kettö: lerántja a tányért az asztalról... Eddig alma és banán került étlepra, elsö fintor után sikerült pár kanálnyit belétukmákolnom. Csórikám, neki az új ízt a köhögésre kapott szirup jelentette, azt simán beadhatom neki fintor nélkül, de a jobb dolgokat még szoknia kell. :)

Mivel én immár egy hete szenvedek a nem javuló és múlni nem akaró igen erös torokfájásommal (kisugárzik a fülembe is és több éjszakát nem aludtam), ma elhatároztam, hogy miután bevetettem a házipatikám minden szerét, mely szoptatás mellett is mehet, elmegyek dokihoz. Ma du. jelenésem van, legalább két gyereket vinnem kell magammal, de ha balul üt ki a dolog, akkor mindet. Nekem ez nem gond, max. a többi embernek a váróban ill. nekem marad a félelmem, hogy ott összeszednek valamit. A doki maga nagyon gyerekbarát.
A párom totálisan ki van ütve, öt a köhögése viszi a sírba. Ö olyan odaadással tud szenvedni, hogy az hihetetlen. Biztos az anyjától tanulta, mert az is hipohonder. Jó, ö tényleg köhög, de azért ettöl még nem döl össze a világ, de úgy fekszik kiterítve már napok óta, mint aki a halálán van. Neki ha van valamilyen baja, használhatatlan, de nekem még akkor is müködnöm kell, ha önmagam árnyéka vagyok. Ennyit erröl.
Kiadtam a mérgem. :)
A felesleges bosszúságomat meg levezetem a marhahúsleves készítésében. :)

Emitt meg egy kép rólunk:
Kép

Az ünnepelteknek utólag is boldog szülinapot!

Kellemes napot mindenkinek!

Barbi
Vendég

Dia!

Nekem is feltünt, hogy ti összeöltöztetek. Valami hasonló állt elö nálunk is, mindenki sötétkék-fehér kombinációban van... :)
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm a gratukat! Megvolt az ünneplés, most pihizzük a fáradalmakat. Apró! Ezek szerint te vagy a másik dec.28-as :lol: . NEked is nagyon boldog szülinapot!

Az éjjel elég vacak volt, f3-kor sikerült ágyba keverednünk, Réka megébredt (épp pukiharcban volt), és nem is aludt vissza szopi nélkül. Aztán még elég sokszor nyöszörgött-pukizott. Szegénykémet úgy sajnálom amikor ennyire küzd.

Én még eddig vártam a hozzátápival, majd tlán ha visszakeveredünk Pécsre megpróbálkozunk a burgonyával- sárgarápával- sütőtökkel. Aki már elkezdte az muszájból vagy kíváncsiságból? Rékának az ekcéma miatt elvileg jobb, ha még csak szopizik. Másrészt én is attól tartok, amit Apró írt (illetve Dadomi is múltkor), hogy emiatt hamarabb abbahagyja a szopit. Bár elvileg a babák tudják, mi kell nekik. Fél éves kortól peig én úgy tudom, hogy egészségileg is indokolt a hozzátápi, mert megnő a vasszükségletük meg még talán vmi más is, és azt az anyatej nem fedezi.
Egy hozzátápis könyvben azt olvastam, hogy az almát (meg a körtét is)meg kell főzni mielőtt a baba kapja. Én még ilyet nem hallottam, mindenhol csak a sima lereszelt almáról.

Na megyek, mert egy órája pihiszékezik a Csöpp, és már kezdi unni. Később megyünk másik nagyimhoz, hogy lássák ők is a kis dédunokát. Este meg mozizunk egyet :D Remélem nem alszok el film alatt.

panna1

Hahó Csajok!
Bocs,hogy megint belekotyogok,de volt itt egy-két kérdés és szivesen válaszolok,ha érdekel Benneteket.

Panna!
Biztos,hogy nem kell megfőzni a gyümit,kifőne belőle az a kis vitamin is,amit még nem gyilkolt ki belőle a fejlett világ mezőgazdasága. :lol:

Zsófi!
Adhatsz pépet is először,csak olyat keress,ami egyféle gyümölcsből van és lehetőleg ne legyen savanyú.Azután pedig minél előbb kipróbálni a banánt meg a körtét,mert azokkal lehet a savanykásabb gyümiket édesíteni,mint az alma,barack,szilva,stb.
Valamint van a Sinlac nevű tápszerszerűség,ami egy érdekes ízű és állagú dolog,de teljesen allergiamentes,nyugodtan lehet adni a babáknak.Ha a doki felírja,akkor nagyon olcsó is.Egészségileg pedig sokkal jobb,mint a tejpépek,de arra hasonlít a felhasználhatósága.Szentjánoskenyérmag őrlemény a hivatalos neve.Bocsi,ha ismertétek már.

Ha csak kóstoltatni akarjuk a babát arra a legjobb a 2 étkezés között sort keríteni.Mert már éhes annyira,hogy megkóstolja,de nem lakik jól vele sokáig.Ha anyatej mellé akarunk pótolni,akkor szopi után kell etetni,ha le akarjuk szoktatni ciciről,akkor szopi előtt kell pótlást adni.

Na,nem okoskodok itt tovább! Pusza mindenkinek!
Nagyon édik a babáitok,mindig meglesem őket! :wink:

binyek

Ja,ez elmaradt...

Anna!
Az almától nem igazán fájhat a hasa,szerintem,vagyis ha már attól is fáj,akkor nem lesz egyszerű dolgotok!Szerintem próbáld meg még egyszer!

Rizsimami!
A kamillatea nem ajánlott,mert allergiára hajlamosít!Miért nem almával "higítod" a banánt vagy körtével?Az enyémek imádják!És ha almával vagy körtével adod,akkor nem is fogja meg a székletet...
:wink:

binyek

Köszi Binyek a tippeket.

Mindig ledöbbenek, mennyire más-más két helyen a szokás és a vélemény.

Nálunk a védőnő szerint és a doki bátyám szerint is iszonyú hasgörcsöket okozhat az alma, nem is érdemes sztük azzal kezdeni.
Illetve ha az ember picit megsüti az almát, akkor mehet, a vitamin benne marad, édesebb is sokkal és nem okoz görcsöt.

Na, akkor megint mostlégyokosdomonkos.

A kamillateát is sok doki, védőnő ajánlja, főleg szorulós babáknak és a legtöbb újszülött teában rengeteg van. Miért is teszik bele, ha allergizál?
Ez olyan, mint az édesköménytea, amit egyik védőnőm ajánlott pocakfájásra, a másik letiltotta, hogy azért görcsöl a gyerek. :shock:
Imádom az ilyen egyértelmű és egybehangzó javaslatokat.

Sinlacot megpróbálom.

Nekem csak az a bajom hozzátápival, hogy írtó éhesnek kell lennie, ha még szopi után akarna enni. Levi meg úgy tűnik ide nem jut el, mert baromi kis mennyiségekkel is elvan órákig. Tehát mi azonnal az egy szopi kiváltására állunk majd be és kaja előtt adok, ha adok. Majd, de amíg elég, addig talán csak este kis pép, vagy tápi, hogy elkezdjünk megtanulni aludni. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Nekem ma kb. akkorára nőtt a fejem, hogy a szobaajtón is alig fértem át.

Petim bement kicsit körülnézni a kórházba, holott nem kellett volna, de viszi a lelkiismeret, erre nyakába varrtak egy kórteremnyi beteget. És 6ra mennénk közös szülinapot tartani sógornőmékhez.
JA és persze mivel az ő betegei lettek, mehet be holnap és holnap után is. (Jan. 1.-én pedig reggel 8tól 24 órázik. Így egy hülye szabinap sem jutott az ünnepekre, 23.-án is csak azért volt itthon mert 22.-én éjjeles volt és így nem tarthatták benn.) Mindkét napra(30.31.) délutánra lett volna elő/szilveszteri családi, baráti összeröfi. Mindezt úgy, hogy közben van benn ügyeletes doki.....na nem is ecsetelem, mert csak megy felfelé a pumpa.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!

Binyek, köszi a tippeket! majd msn-en zargatlak még! ;)

amúgy én eddig csak gyümilevet adtam neki... egyszer próbáltam a barack pürét, az nem kellett neki... lehet, hogy az állaga miatt nem nyerte el a tetszését!? nem tudom, aztán nem is nagyon próbálkoztunk újra! (szerencsére a régi kapcsolataim révén van egy pár hipp-es cumó, így nem kell variálni még a külön pepecseléssel, pl. az alma azért is szuper, mert savtalanítva van!) egyébként almát nekünk sem javasoltak szorulásra való hajlam miatt, de van olyan, hogy alma-szőlő, azt itta Beni simán, és nem vettem észre, hogy baja lenne vele!?

de az utóbbi napok amúgy is nagyon zűrösek nálunk! :( nem tudom, hogy mi lehet az oka, mert nem beteg, meg semmi különös, de mégis, sírva ébred, egy éjjel többször is, szóval kicsit zombi vagyok, még jó, hogy apa itthon van szabin, és segít az éjjszakázásban! :) olyan rendi!!!

Aproo, tök gáz, hogy ilyenek Péterrel a kórházban! :( sajnálom, hogy keresztülhúzták a számításaitokat! kár volt bemennie... de gondolom, hogy még marha lelkes, és ő biztosan az is marad, de ezt így kihasználni! :( egyébként gondolod, hogy Levi azért nem alszik jól, mert nem elég tápláló a tejcsid? szóval gondolod, hogy akkor jobban fog szundizni??? én is mindig próbálkozom Beninél, hogy nagyobb adag tápit szeretnék belediktálni az esti alvás előtt, de ez valahogy nem fekszik neki... vagy kibukja, vagy meg sem issza, akárhogyan is próbálom belecsempészni a pocakjába... szóval ígyjárás! mi még kelünk, most meg főleg! :(

sinlacot nekünk is felírták, az is elképzelhető, hogy nem elég neki már a csak folyékony étel... mintha dokinéni ilyesmiről is magyarázott volna, szóval én mindenképpen kipróbálom! rizsből és szentjánoskenyérmagból van!

Barbi, szépek vagytok együtt!!!

sophie27

Sziasztok!

Barbi,
A ti összeöltözős képetek is nagyon jó! :D

Szülinaposoknak utólag is boldog szülinapot kívánok!! :D

Alvás fronton nálunk javult a helyzet, képzeljétek, úgy tűnik hogy lassan elhagyjuk a hajnali evést is! Már 3. napja reggel 8 körül kér enni Virág először. Fent van néhányszor éjjel, de a cumi elég szokott lenni neki, ha azt vissza adom. De napközben is többet eszik, 150-200g/evés, ezelőtt meg 'csak' olyan 120-130akat evett. Hát kíváncsi vagyok, hogy ez igy marad-e! Persze cicik reggelre annyira feszülnek, hogy nagyon fáj, igy fejek is rendesen! Viszont ha igy kimarad egy hamizás (napi 6 helyet 5), akkor nem fog nagyon csökkenni a tejcsi mennyiség??

Hozzátápi: majd amikor eljön az ideje, lehet hogy én krumplipürével kezdem, mivel azt egy csomó mindennel lehet majd keverni, pl répa, tök stb.

Kép
Kép
dia123

Dia, én azt hittem, hogy mindenképpen gyümivel kell kezdeni a hozzátápit, de akkor ez mégsem igaz!?

gratula a hosszú alváshoz Virágnak! ;)

sophie27

Zsófi,
Köszi a gratuhoz! :D
Én nem hallottam arról, hogy csak gyümivel lehetne kezdeni. Elvileg ha zöldséggel kezdi az ember, akkor nagyobb az esély hogy hamarabb megszokja és megszeresse a nem édes ízeket, valahol ezt olvastam. Tapasztalt anyukák tudnak valamit írni ez ügyben?? Tényleg annyi az infó, hogy én sem tudom, mit hogyan kéne :(

Kép
Kép
dia123

Zsófi, egyszer érdemes kipróbálni az esti etetést, hátha. De lehet, hogy csak a bizti kedvéért ébred éjjel. Akkor meg úgyis addig ébred, amíg neki tetszik.
Sztem tápláló a tejcsi, de ugye azt sokkal könnyebb emészteni....

Dia, sztem ne krumplival kezd, mert az tényleg nehéz a keményítő miatt.
Meg elvileg az elején nem szabad semmit sem keverni, mert így tudod kiszűrni, ha vmire allergiás, vagy vmitől fáj a poci, hasmenést okoz. HA kevered, akkor nem lehet tudni mi a bűnös.
Amikor külön-külön okés, akkor ajánlják együtt. Bár elvileg ez is olyan szakkönyves cucc, amit vagy követ az ember, vagy nem. :wink: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Lehet hogy nekünk is hamarabb el kell kezdeni, a hozzátáplálást, mint gondoltam... Egyre kevesebb a tejem... Ma hajnalban is 2x keltünk enni, reggel evett 190-et, délben 120-at, délután 100 körül, most este meg csak 60-at. Ja és nekem ma reggel megjött... ettől nem csökkenhet a tejmennyiség? Nyugtassatok meg, hogy ez csak átmeneti :roll: Eddig is kicsit kevesebb volt este a tejem, de azért ennyire nem, hogy két ciciből se lett volna elég... Ennek ellenére alszik, de gondolom azért, mert nap közben keveset aludt. Már megittam ma 2 üveg karamalzot, meg eszek-iszok rendesen, de eddig semmi javulás. Fejek is, de max 10-15 mili jön le szopi után :-(

yuyu79

Sziasztok!
Anna! Március 8-án van a szülinapom :wink: Igazi nő vagyok, nőnapi :) 10-én meg a névnapom :? sose szerettem, mert mindig összevonták a családban és így csak egyszer voltam köszöntve - mostmár nem gond, de gyerekként azért sz@r dolog, hogy egybe letudják a kettőt, míg a többieknek külön van.

Hozzátápihoz:
Nehéz dolog, mert sokan sokféleképpen gondolják. Én Daninál hallgattam a hülye tanácsokra is, és szerintem ezért hagyta abba a szopit 6 hósan. Én is panaszkodtam a védőnőnek, hogy szopi után nem akarja elfogadni a gyümit, és az ő tanácsára szopi előtt volt gyümi és utána szopizott, persze, hogy egyre kevesebb szopi kellett neki :evil:
Dominiknál már okosabb voltam, meg ő is :lol: semmit nem fogadott el a szopin kívül, amíg elég volt neki. Nála úgy kezdtük a hozzátápit, hogy két szopi között kapott egy kis gyümölcsöt, már nem volt dugig a kajával, de még nem is volt különösebben éhes. De én nem akartam, hogy elválasztódjon még. Mondjuk 8 hónaposan még csak fél üveg gyümölcsöt evett meg, azt este 6-7 óra között adtam neki, bízva benne, hogy éjszakára kicsit több jut így a pocijába és majd alszik. Hát rájöttem, hinni a templomban kell... :roll: Nem vált be a beetetés, ugyanúgy kellett neki az éjszakai szopi.
Én nem mondom, hogy hogyan "kell" kezdeni a hozzátápit, meg mivel (nálunk az alma-banánpüré volt a kedvenc), minden gyerek más. Azért remélem segít nektek a saját tapasztalatom a két lurkóval :wink:
A kismama újság naptárja szerint:
- elválasztás esetén: előbb az ételt adjuk, utána, ha még kéri szophat
- elválasztódás esetén: szoptatás igény szerint, előbb szoptatás, utána egyéb étel.
Ez a lista első ételek közé írja
- gyümölcsökből: alma, őszibarack, meggy
- zöldségek: burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla, gesztenye

Szülinaposoknak utólag is boldog szülinapot! :)

Ja Zsófi, a barack lehet azért nem ízlett neki, mert savanyú.

dadomi

Dia! Az orvosok a gyümölcsöt javasolják első ételekként. Én sem kezdeném krumplival. Az almához majd tudsz keverni krumplit később, azt általában szeretik a babák.
Yuyu! Ne aggódj, lehet, hogy nem is kell neki akkora mennyiség most. Te még most is méred, hogy mennyit eszik Enikő? Én sose mértem a fiúkat.

A Sinlacot írtátok többen is, az tényleg nagyon jó, könnyen emészthető, és allergénmentes. Gyümölcshöz és zöldséghez is lehet keverni, én volt, hogy gyümölcslevet kevertem csak hozzá. Sőt vannak hozzá receptek, még sütit is lehet sütni belőle. :) Bár nem tudom milyenek, én nem sütöttem sose.

Na lépek elaltatom a rosszcsontokat.

dadomi

sziasztok!

éppen elaltattam Benit, mostanában szinte csak a babakocsiban szétrázódva hajlandó aludni napközben! :( sajnos lemenni sem tudunk mostanában a rossz idő miatt, úgyhogy marad a szobában babakocsizás! az éjjelünk egész jól alakult! olyan 11 körül aludt el, és 4 után kelt fel, akkor odavettem az ágyunkban, és 1/2 9-kor keltünk fel végleg! ilyenkor kap 10 körül tápszert, és megy a délelőtti szunya! :)

mérni én sem mérem már jó régóta az evéseket, mert rá sem fér már Beni a mérlegre, ha pedig ráteszem, akkor is folyton mozgásban van, szóval kb. semmit nem ér a méreckedés!

tök bosszús vagyok... vettünk Beninek karácsonyra egy Fisher Price játékot! nem találom a blokkot, pedig úgy visszavinném... :( hullik a játék anyagának a szőre... azt halásztam a gyerek szájából, meg az ágyából is, és nem is volt olcsó! arról már nem is beszélek, hogy csak németül beszél, szóval jól jártunk... valahogyan vissza kellene vinni, de nem tudom, hogy lehet-e ilyesmit számla nélkül!? esetleg valami tippetek nincs?

Ildi, szerintem a barack nem volt savanyú, csak egyszerűen az állagával lehetett a baj! :) eddig csak folyadékot ivott/evett, most meg egy pépes valamit akartam odaadni neki!? nem csodálkozom, hogy meglepődött! :)

hozzátápival kapcsolatban még annyit, hogy a mi dokinénink azt mondta, hogy a főzeléket ebéd kiváltására szokták ajánlani, a gyümit pedig tízórai, vagy uzsi kiváltására!

nálam pont ez a baj, hogy Beni ilyenkor eszik tápit, mikor felkel, akkor meg általában már 12 is elmúlt és nem nagyon tudok neki gyümit adni, mert ilyen a rendszerünk... estére meg nem rizikóznék be valami újdonságot, nehogy aztán ne aludjon éjjel, mert mondjuk fáj a pocija!

Aproo, drukkolok, hogy Levi a pótlástól jó sokat aludjon! majd számolj be, ha kipróbáltátok a dolgot, akár pozitív, akár negatív a végkifejlet! ;)

sophie27

Sziasztok!

Zsófi!Próbáld meg visszavinni blokk nélkül,nekünk egyszer sikerült hasonló esetben.Mondtuk hogy ajándékba kaptuk és nincs blokkunk.(nem tudom hol vettétek)Ilyenkor ünnepek után elég rugalmasak a boltok.

Vera
l.veronika

Egy jó videó:

http://videa.hu/videok/vicces/erre-jo-a ... upm2fQk2nc

Mindjárt visszaolvasok, előre is köszi a tanácsokat.... Most kicsit jobb a helyzet... Esti elalvás után kétszer kelt óránként, evett pár kortyot, aztán kettőkor már elég sokat tudott szopni, fél 7- kor megint. Fél 10-kor meg 140-et evett... egy ciciből :-)

yuyu79

Igen, mérem, de persze nem mindig. Éjjel nem, ha nagyon éhes, akkor nem tudom; mert nem marad nyugton... meg ha nem vagyunk itthon, akkor se, szóval egyre kevesebbszer... De most egyébként is éreztem hogy keveset tud enni, ezért többször mértem...

yuyu79

Julcsi, ez aranyos volt ez a videó! :)

azt szeretném kérdezni még tőletek, hogy használ valaki járókát!? ha igen, milyent? hálósat, fát? én nagyon gondolkozom rajta... csak azt nem tudom, hogy mennyire vannak el benne a gyerekek...

sophie27

Halihó!

Barbi, bocsi, nagyon cukkancs a képetek!

Zsófi,majd beszámolok... :lol:
Engem már ketten is óvva intettek a hálós járókától, mert ha majd már a felállást gyakorolják a lurkók, azon műanyag kapaszkodók vannak és nem végig, amiket nem mindig sikerül elkapni, a fánál meg egyszerűbb állítólag. Ki tudja....mi kapunk fát.

Sinlac, lehet, hogy ezzel kezdjük? Ez olyan, mint a tejpép, ugye? Csak nem tejből.... :roll:

Kérdés: Libero 3ból már, 4esből még kipipilünk, kakilunk. Levi utál öltözni és naponta kb. 3x kell, ebből 2x éjjel. A nem létező tököm is kivan ettől, meg szegénynek is....na neki a létezője.
Gondoltam, kipróbálom a Pamperst, mert az a 2-3 méret között bevált, mivel valahogy a Libero kér mérete között volt.
Erre nézem, hogy a Pampers 4es 9-20 kilóig jó? A Libero meg 7-14ig????
Akkor most hogy is van ez?
Pampers 3ast már nem merek venni, mert ha az kisebb, mint a Libero 3as, akkor megszívom, a 4-es viszont a kiló számozás miatt olyan bődült nagynak tűnik.
Van, aki láttam mindkettőt "élőben"?
Melyiket vegyem?
JA és a Tescoban már 5x kerestem 82 db-os 4es Pamperst, de soha nincs, nyugtassatok meg, hogy létezik ilyen és nem átvágás a kuponfüzet.... :?:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Julcsi, a mensitől a tejcsi íze is állítólag rosszabb és nagyon lecsökkenhet a mennyiség is.
Nekem nem jött meg, de amikor kéne hogy legyen, 5 nap katasztrófa van. Levim üvölt, folyamatosan cicizne, ideges, mert alig van mit, stb.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Yuyu!
A menstruáció miatt lett átmenetileg kevesebb a tej,sőt ilyenkor az íze is más,lehet ezért sem kell Enikőnek,de visszaáll,ne aggódj! :wink:

Zsófi!
Próbáld egy kis babavízzel higítani a pépet,hátha....

Mi így eszünk most:7-kor 180 táp,10-kor tízórai(gyümi,sinlac,tejpép), 13-kor ebéd 250ml főzelék(krumpli+zöldségek:sütőtök, répa, cékla, kelbimbó, karfiol, brokkoli, spenót, zöldborsó), 16-17 között 150ml táp,20-kor 180 ml táp+jó éjt pép.

binyek

Sziasztok!

Szerencsére még mindíg itthon vagyunk, bár botrányosan keveset eszünk, kb. napi 400ml DE: túl vagyunk a keresztelőn, aminek az elején egész csendben sikerült ellennünk, aztán persze ahogy a csövön kifért, ééééés iszonyatos változások álltak be a nálunk pár nap alatt:

Igaz, hogy nagyon meg vagyunk fázva, napi 4x, 5x porszívózzuk Dorca orrát, éjjel óránként kel, mert nem kap levegőt, de 2x elfogadta a kamillateát, ma 5 kicsi kanállal evett a Milupa pépből.
Valamint 5-6 másodpercet már önállóan ülünk, végre nyitott szemmel is elvagyunk a babakocsiban, persze ülve, és Zsófi, Benivel ellentétben, mi most szoktunk le végre arról, hogy csak rángatással alszunk el. Nem mondom, hogy úgy nem megy könnyebben, de véééégre a kiságyban is elaludt párszor!!!

Járóka:

Hálós utazóágyunk van, azt használtam minden gyereknél járókának, szerettem, mert nem veri be a fejét, ha eldőlne benne akár ülésből, akár állásból. Könnyen mozgatható, én a konyhába helyeztem el, ha ott vagyok (fél életemben), akkor is velem lehessen.

Lányok!

Valaki aki használ mosható pelust, megírná, hogy vált be?

Jézuska hozott nekünk is digitális fényképezőt, de sajna képeket most meg azértnem tudok csatolni, mert túl nagyok, a képméretező sem bír vele :(

KépKép
koadri

Aprooka: ne vegyél hármas pamperst mi azt használunk. Majd adok egy párat és akkor ki tudod próbálni. :wink:
Mondhattad volna délelőtt hogy ilyen dilemmáid vannak :shock: :)
Ja és libero négyünk is van. Úgyhogy azt is megtudod nézni, hogy mekkora (még a Böminek vettem régen az öt helyett véletlenül most várom, hogy a kiscsaj belenőljön)

Kép

Kép
bucsek

Apró! Szerintem nyugodtan vehetsz 4-es pampers-t, a súly rajta szerintem egyáltalán nem jó! Dominik nincs még egész 13 kg, de már nem jó neki a 4-es pampers, tök bevág mindenhol. Szóval tuti nem lesz nagy nektek! Liberóból mi az 5-öst használjuk, az nagyon jó Dominak.
Zsófi! Lehet, hogy a barackpüré állaga nem tetszett neki, de majd megszokja :wink: Annyira édesek ilyenkor a babák, amikor az első kanálka ételüket eszik és forgatják a szájukban úgy, hogy a fele kijön :lol: :lol: Nekünk is volt járókánk, fa, szerintem is jobb, mint a hálós. Hálósban utazóágyunk van, de azt valahogy nem szereti annyira Dominik. A fa járókában nagyon jól elvolt, szerintem az stabilabb is, mármint a baba számára, felállásnál, ülésnél. Az utazóágyban valahogy olyan ingatag volt a gyerek... Dominik nagyon jól elvolt benne, meg nekem is nagy segítség volt, ha olyat csináltam, hogy nem tudtam rá teljes mértékben figyelni. Daninál nem volt járókánk, de akkor még kicsi lakásban laktunk egy szobánk volt, onnan nyílt a konyha, szóval mindenhonnan láttam, hogy mit csinál a drága.
Binyek! Jó étvágyuk lehet a gyerkőcöknek, ha már ilyen sokmindent esznek! :D A karfiolt is bírják? Hú Dominik nagyon sokára tudta csak megenni, egész kis mennyiségtől is fájt a pocija a karfioltól.
Adri! Lehet kapni pici babáknak való napszemüveget, nem segítene Dorcának? Én még gyógyszertárban is láttam itt nálunk. Nem tudja könnyen leszedni, mert hátul széles gumipánt fogja össze, nem olyan, mint a felnőtt szemüvegek. És tuti UV-szűrősek! Akkor talán nem zavarná annyira a fény a szemét a sétáknál.

dadomi

sziasztok hazaértünk vidékről..nem volt karihangulat, mert testvéremék nem jötek, lebetegedtek :cry:

mi is krumplival, sütőtökkel kezdünk, mifellénk inkább ezt javasolják, mert kevésbé terheli pocit

anna almalét adtam zsiginrk, és utána küzdött a pocijával szóval lehet rá érzékeny

mindenkinek jó pihit családdal és

a képek nagyon jók :lol:
Vendég

sziasztok!
anna, vera, köszönöm érdeklődésetek!
az a nagy helyzet, hogy az elmúlt héten csütörtöki mérés szerint20grammot fogyott,pénteki mérés szerint kb.20grammot hízott :cry: :cry: na ezen akadtam ki meg, hogy 400-500-akat eszik összesen 1 nap alatt...meg persze még a múltkori orvosbefrászoltatás, ami addig könnyedén felejthető volt, míg meghízta a heti 100-ait...persze jár a keze lába mint a motolla, tehát lemozogja amit betermel...na de már nyugodtabb vagyok, szerintem szimplán kisétkű a gyerekem , de valószínüleg sűrű lehet a tejem, mivel bőven jóllakik vele, ha meg nem hát megkapja a másik cicit...
vettem ugyan tápit, de csak azért, hogy legyen ha netán mégis kell.
a szomszédasszonyom adott fagyasztott tejet meg nekem is volt 2hónap munkájából 2x2deci amiket 100milinként /nap megkapja plusszban és most alszik is rendesen tőle.így jobb lesz mert eddig sem sírt ,de azért nem akart szerintem sokat egybe aludni kivéve az éjszakait...
fejés sosem ment max. ha egész éjjel aludt a baba és reggel amíg evett az egyikből a másikból tudtam fejni max 20-30miliket :(

a lényeg, hogy a tapasztalt anyukák(3-4gyerekesek) megnyugtattak, nincsen baj ha jókedvű és átalussza az éjszakát és hízik is csak vannak hetek amikor stagnál kicsit és ezen sem kell aggódni csak ha heteken keresztűl fogyna...és olyan kis hurkás már az alkarján is van középen egyránc...írtó édes :)
Vendég

mindenesetre elkezdem kostoltatni vele a mindenféléket mert az is idő mire hozzászokik az ízekhez...
adtam neki már főttrépát leviből pici anyatejjel és azt hittem csak egy ideig a szájában volt a cucc, de a mai kakiban újratalálkozhattam a répadarabokkal, hát változatlan formában, tehát csak végigjárta a baba bélrendszerét mindenféle emésztés nélkül...he-he
egyébként anygyalként viselkedik az 5napos buliban,rengeteget alszik barátkozik és élvezi az egészet,pedig nem is gondoltam volna, mert a karácsonyozásos család és barátlátogatásokkor kiderült, hogy mostmár megkülönböztet idegeneket ismerősöktől, de most ezt hálistennek elfelejtette :D :D
nabúcsuzom, mert késza birkapöri és még füri elött enni is kéne...
Vendég

és mindenkinek köszönöm a hasznos infókat!
ha addig nem jönnék:
BUÉK!
tsók
Vendég

Sziasztok!

Hazajöttünk mi is Tallinn-ból, szerencsére a visszaút rövidebb volt, mert tudtunk jönni egyenesen Bp-re. Laura nagyon jól birta az utat - csak egy kicsit sirt fel és leszállásnál, de nem is mindegyiknél. Ha majd utaztok valamikor, nekünk az vált be, hogy vettünk neki egy-egy új játékot az odafelé és visszafelé útra, és az elég jól lekötötte, jól elszórakozott vele az úton. Magunkkal vittük az autósülést és visszafelé, hogy volt hely a repülön, abba ülhetett kettőnk között - igy mindenhármónknak sokkal kényelmesebb volt. A fel és leszállásnál pedig az ölünkben kellett tartani - akkor énekeltem neki, az megnyugtatta.

Teszek fel majd képeket a webalbumunkba, elég sokat csináltunk.

Hozzátáplálás: nekem teljesen elment a tejem, úgyhogy Laura mostmár csak tápit kap + pépeket. Nálunk nagyon szivesen megesz mindenfajta gyümölcsöt, tegnap adtam neki banános-barackos tejpépet is, az is gyorsan elfogyott. Mi reggel eszünk tejet (160 - 180 ml körül), utána tizóraira gyümölcspépet (mostmár egy üveggel is meg tud enni, ha kész bébiételt veszek), ebédre egyenlőre még tejet adtam, majd januártól próbáljuk ki a zöldségeket, délután tej, vagy tejpép, este pedig megint tej.

Az éjszakákat átalussza mostmár, egyszer-egyszer felsir, de akkor elég, ha visszaadod a cumiját, vagy megsimogatod a fejét.Délelőtt szokott aludni egy órácskát, délután pedig 2-3 órát. Nálunk szerencsére elalszik a kiságyában is, ebben a hidegben nagyon hosszú sétákon nem voltunk. Amint leteszem hátra, márfordul is át pocakra, most ez a kedvence. Hason már tud 90 fokot fordulni, igy viszonylag sok mindent elér. Nálunk is húzza fel magát ülő helyzetbe és az asztalon pakolászik, ha az ölemben van. A másik kedvence a lábujjak markolászása, olyankor nagyon aranyos. :)

Nálunk most Laura nagyon sokat van lent a padlón a játszószőnyegen, igy elég tere van és nem tud leesni sem. A járókán én is gondolkozom, nekem is a fa a szimpatikusabb. Vecsésen láttam összecsukhatót 20000 Ft körül. Zsófi, te nézelődtél már, hogy milyet veszel?

Sok boldog szülinapot Zsófi, Panna igy utólag is!

És mindenkinek kellemes szilvesztert és nagyon boldog új évet!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

MAzska jó hogy hazaértetek szerencsésen

Ünnepelteknek utólag is boldogat

én nem akartam járókát, mert kicsi a lakás, de most kaptunk hétvégén egyet nekem tetszik vaterán találtam egyet
http://www.vatera.hu/vidam_jaroka_muany ... 22837.html

Kép Kép
Vendég

Hello lányok!

Megjöttünk Taszár földről anyóséktól. Hát kivételesen most nagyon jól éreztük magunkat. Áron egész nap járókázott vagy anyósék nyönyörgették mi meg pihentünk meg mászkáltunk kaposcitybe. Lehet csúnya dolog de most jó volt leadni a gyereket 2órákra. etetés után megléptünk vagy épp halálra ettük magunkat vagy aludtunk.
Áron minden nap sétált egy fél órát mamával , bár bazi hideg volt de jól esett neki, jókat aludt egész nap. Hó persze sehol:(
Viszont megvolt az első igazi kacajunk is bár nem olyan Emmás de hasonló és ami még történt hogy dumálunk egész nap. bababbba ebü brrrüüüüübrü ............... remélem sikerül feltölteni.
Aztán kóstoltunk alma-körte levet kanállal de hát az üveggel kellett volna aztán már pohárból ittunk :) és nagyon ízlett.
Meg persze megvolt az első apuval együttfürcsi is:) Szóval nálunk sokminden történt a napokban és most tök boldog is vagyok :)

Igyekszem visszaolvasni kivel mi történt hogy telt a karácsony.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Kép
hűűű ez finom
Kép
add már a következőt anyuuuu
Kép
na jó inkább megiszom pohárból
Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Emlékeztek még Hariverára? Képzeljétek, van már egy 1 hónapos kislánya, Izabel :-)

yuyu79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: