A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

batkata: sajnálom!!!! Furcsa az élet!!!

Kép
jandrea

Batkata! Nagypapát sajnálom. :(

Jandrea! Ne legyél szomorú!!!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

[quote="hanna30"]
írta:
hanna30Csajok!
Normális az, hogy Olivér a jobb bordámon keresztül akar kijönni?
Totál kemény a hasam is, de ez meg rettenetesen fáj már.

Lehet, hogy tegnap sokat nézte Olivér a képemet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Batkata
:cry: :cry: :cry:
Vendég

Vickey! Ne paráztass.
Nem akarok Szilveszterkor szülni. :oops:

Kép
hanna30

Batkata: ó, sajnálom nagyon az apósod:(

Jandrea: én ma iszonyú álmos vagyok...
tegnap hisztis voltam, vannak ezek a hangulatok....

Kép
gombócmakka

Hanna
Állj be a zuhany alá... eressz a pocakodra meleg vizet... az nagyon jó görcsoldó... :wink:
Vendég

Vicky! Már túl vagyok rajta.
Olyan, mintha mindjárt megjönne.
Ha nem szünik, lehet, hogy beszélek a dokimmal.
:oops: :oops:

Kép
hanna30

Csajok, elmegy az ember moziba, ti meg teletermeltek oldalakat!!! :lol:

Hanna: szerintem teljesen normális, dettó ugyanezt érzem, és baromira tud fájni. Apa jókat derül rajtam, mikor ültömben megugrok, mint akit megcsíptek! :lol: Remélem, jobban vagy!!!

Batkata: sajnálom a Nagypapát! :cry: :cry: :cry:

Vicky: bizony, ilyenek ezek a dokik, jól ijesztgetnek :lol: Hogy lehet, hogy holnap szülök, de nem garantálja! :shock: Igenis, tessék nekem garantálni, én már szülni szeretnék, máskülönben a fiam idebent érettségizik! :lol:
Alex a kis törpediktátor! :lol: Na, kíváncsi vagyok a módszereidre, hadd tanuljunk :wink:

Mágnes,Enikő,Sahli,Kisbogács: Húzzunk bele!!! :lol:

Alvós ctg-k: kölcsönadjam a sajtkukac gyerekemet?? :lol: Mi 10 percnél többet általában nem töltünk a gépen, amikor meg olyan jó lenne hallgatni őt, jön a szülésznőm és lekapja a berendezést, hogy tökéletes :roll: :oops:

Szilveszter: hát, mi baromira itthon leszünk, hegyekben áll a kaja, gondolom a családot napközben meglátogatjuk, de este mi is a fantasztikus TV műsoprt fogjuk nézni :twisted: Vagy DVD-t... :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kata8110 2008.12.30 18:42-kor.

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna
Egy feles, vagy egy pohárka bor... és pihenés....
Vendég

Szép estét!

Még mindig nem sikerült visszaolvasni, csak részlegesen, annyit termeltek! :D (No meg túl jó programot találtunk apuval a netezéshez képest mára :oops: :oops: :oops: :oops: vissza is tért a pozitív gondolkodás)

Délben voltunk CTG-n, minden a megszokott. Kaptam új CTG időpontot még jövő hét csütörtökre is :lol:

Hanna: két korty jóminőségű bort tessék inni, szülésznőm ajánlotta! És te még ilyenkor nyugodtan ihatsz egy jó nagy adag Mg-t is! és csak semmi pánik!

Szilveszterkor szülés: remélem ha ma éjjel nem indul el a dolog nálunk, akkor Ági is most már kihúzza jövő évig:
1. szeretnék házibuliba menni
2. a szülésznőm is bulizni lesz, és nem akarok ügyeleteseket

Batkata :( :( :(

Na nekivetem magam a visszaolvasásnak....
kisbogacs

Kata! Remélem, jó volt a film. :)

Vicky! Innék én, de mivel a délelőttömet nem túl jól töltöttem, nem merek.
Laca most hozott meleg pogit megpróbálok enni pár darabot.

Kép
hanna30

Mi is itthon fogunk szilveszterezni :wink:
Vendég

Vcrane, erről a felesről jut eszembe, szilveszterkor egy pohár száraz pezsgő belefér?
(a cukordiétámba elvileg igen, csak a kisasszonynak?)

Kép
gombócmakka

Kisbogacs! Örülök, hogy jó napotok volt. :)
Én a piát kihagyom ma az tuti.
A víz is alig maradt meg bennem. :cry:
Egész nap fekszem.

Kép
hanna30

Hanna: a Kaméleont néztük, tetszett :wink: Pár napja meg a Valami Amerika 2-t :lol:

Kriszti: azt elhiszem, hogy kellemesen lehet tölteni a napot :oops: Tapasztalom :lol: Szerinted a cél szempontjából is van hatása? Neked nem kell a terminus után minden nap ctg-re menni?

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Az szuper lehetett.
Én a gyakori mosdóba járás miatt már nem vállalom be a mozit.
Koncertre viszont még elmegyünk. :)

Kép
hanna30

Kata, irigy vagyok a sajtkukacért a ctg alatt:)
A kisasszony egy igazi sajtkukac, de a cgt túl korán van neki, aludna. Ha most kötnék rám, akkor nem kéne dudával ijeszgetni, hogy szép görbékat produkáljon.

Kép
gombócmakka

Gombócmakka
Belefér :wink:

Hanna
Mikor nekem car a gyomrom, egy feles csodákat tud tenni... :wink:
Vendég

Anyám megoldása car gyomorra:lányom, igyál egy konyakot.
Ugyanez a kezdődő megfázásra, és mentsruációs görcsökre is:)

Persze, nem várandósoknak, de határozottan működő dolog. Csak jó minőségű piát kell inni...

Kép
gombócmakka

Tegnap arról beszélgettünk, hogy Alex milyen nyelven fog beszélni. Okos apája azt mondta, hogy kínaiul :roll: :oops: :lol: :lol: :lol: :wink:

Spanyol anyanyelvű apa, magyar anya mellett német nyelvterületen élve...(és a nagyszülők angolul beszélnek egymással).... :wink:
Vendég

Hű Csajok! Én most belehalnék, ha innom kellene.

Kép
hanna30

Kisbogács, szerintem mindenképp jobb kihagyni a szilveszteri szülést. Igazán várhatnak 2009-ig, nem?
A szülésznőm azt mondta, hogy ő bulizik, akit még tudna javasolni, az vidéken bulizik, az ügyeleteseket nem javasolja:)

És január 24-ére koncert jegye van, így ha 24-én óhajtok szülni, akkor fejezzük be este 7-ig. :D
Amennyiben rajtam múlik, én benne vagyok:)

Kép
gombócmakka

Sziasztok!

Hanna: sajnálom, hogy ilyen vacakul vagy! Remélem, hamar jobban leszel!

Batkata: :(

Kisbogacs: jó, hogy megint pozitív vagy!!!! :)

Peni: ülőkepapír :D

mágnes: gyönyörű Anna!!!! Én is ilyen barnaszemű szépséget szeretnék!

Szilveszter: uram dolgozni fog és meg a távirányítót nyomkodom majd :)

Tényleg: egy-két korty pezsgő mehet vajon?

Lánykám egyik nap azzal szórakozott, hogy próbálta a gyomrom betenni a bordám alá :)
magdolnasz

[quote="gombócmakka"]A írta:gombócmakkanyám megoldása car gyomorra:lányom, igyál egy konyakot.
Ugyanez a kezdődő megfázásra, és mentsruációs görcsökre is:)

Persze, nem várandósoknak, de határozottan működő dolog. Csak jó minőségű piát kell inni...

Egy-egy pohárka ital várandósoknak is mehet...
Én szoktam is ajánlani... görcsöket, stresszt nagyon jól oldja...

(régebben koraszülés megelőzésére, fájások leállítására adtunk alkoholos infúziót :wink: )
Vendég

Simán mehet a pia mértékkel Csajok!
Nehogy ezen parázzatok már. Igaz Vicky? :)

Kép
hanna30

Vicky! Itthon még mindig megy az alkoholos infúzió.
Kint már nem?

Kép
hanna30

[quote="gombócmakka"]K írta:gombócmakkaisbogács, szerintem mindenképp jobb kihagyni a szilveszteri szülést. Igazán várhatnak 2009-ig, nem?
A szülésznőm azt mondta, hogy ő bulizik, akit még tudna javasolni, az vidéken bulizik, az ügyeleteseket nem javasolja:)

És január 24-ére koncert jegye van, így ha 24-én óhajtok szülni, akkor fejezzük be este 7-ig. :D
Amennyiben rajtam múlik, én benne vagyok:)

Ezért jó, hogy nálunk nincs ilyen választás... szül annál az ember, aki ott van...
Vendég

Hanna
Már nem... pedig szívesen kipróbáltam volna :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

[quote="vcrane"]
írta:
vcraneSpanyol anyanyelvű apa, magyar anya mellett német nyelvterületen élve...(és a nagyszülők angolul beszélnek egymással).... :wink:

Hát, attól függ, hogy ti mit és mennyit beszéltek vele:)
Hú, ha ezt mind megtanulja, akkor nem fog szenvedni a nyelvtanulással. És ötödik nyelvnek a kínai már egyszerű lesz:)

Kép
gombócmakka

Vicky! Azért nem bánom, hogy senkinek nem kellett a topicban az alkoholos infúzió.
Dokinénim azt mondta, szülünk, amikor jön a baba. Őt nem érdekli az ünnep. Szülésznő pedig az ügyeletes lesz nekem.

Kép
hanna30

Vicky: ez a kínai jóóóó :lol:

Gombócmakka: a fiam örökké ilyen, a ctg alatt sem áll le, de így meg mindig olyan rövid :oops:

Pia: Apa sohasem iszeik egy kortyot sem :shock: Hát ember az ilyen? :lol: :lol: Néha éln is innék egy korty bort, de magamért csak nem nyitok ki egy üveggel :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Hanna: ja, pisijárat,a moziban én is hatszor keresztbecsavartam a lábam, hogy kibírjam :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Húúú, alkoholos infúzióról nem is hallottam eddig :shock:

Hogy klasszikusokat idézzek :"Csodálatos, hogy hol tart már a tudomány..."

Vcrane, hát én is sokat gondolkoztam, hogy válasszak-e szülésznőt, de ma hogy találkoztam vele, és a fél napos CTG-met lerendezte háromnegyed óra alatt, plusz, szimpatikus volt, kedves stb., mit mondjak, csodálatos volt.
Tudom, hogy az lenne a normális, ha ilyen ellátást kapna mindenki, de magát a rendszert nem tudom megváltoztatni...

Kép
gombócmakka

Hoppsz, vacsora idő van, legyetek jók lányok!

Kép
gombócmakka

[quote="gombócmakka"] írta:gombócmakka
[quote="vcrane"]
írta:
vcraneSpanyol anyanyelvű apa, magyar anya mellett német nyelvterületen élve...(és a nagyszülők angolul beszélnek egymással).... :wink:

Hát, attól függ, hogy ti mit és mennyit beszéltek vele:)
Hú, ha ezt mind megtanulja, akkor nem fog szenvedni a nyelvtanulással. És ötödik nyelvnek a kínai már egyszerű lesz:)

Nem vagyunk éppen szófukarok :wink:
Olyan latinos család vagyunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

Na visszaolvastam... (legalábbis amíg bírtam... hihetetlen mit tudtok termelni!!! :D )

[quote="bartika31"] írta:bartika31délután 4-ig nulla fájással jutottam el a 4 ujjnyiig, utána kötötték be az oxitocynt és 6-kor már nyomtam... Na ezt nehéz lesz most felülmúlni, úgyhogy nekem nincs szüléstervem. :lol:

Barti, Azért én kölcsönkérném a születéstervnek az emlékeidet :D

Zene a szülőszobán: összeállítottam ugyan egy listát, de végül mégsem lesz. Megfigyeltem, hogy a legjobb tűrőképességű ember is feszült lesz, ha olyan zenét kell hallgatnia, amit nagyon nem szeret. Inkább legyek csendben, nyugodt dokival-szülésznővel-férjjel, mint (számomra) jó zenét hallgatva három ideges emberrel :)

Smink a szülőszobán: 14 évesen döbbentem rá: ha rajtam van a szemüveg, nem férek hozzá a szememhez sminkelni. Ha leveszem, nem látom mit kell sminkelni. Szóval elvagyok immár másfél évtizede smink nélkül... :?

[quote="Moffli"]M írta:Moffliegkérdezte, hogy vagyok, majd közölte, hogy 31-én, és 1-jén nem lesz itthon, utána bármikor elérhető lesz.

Moffli, a szülésznőm detto. Bár az enyém olyan édesen kért kimenőt, egyszerűen nem tudtam rá haragudni mikor felhívott. Hallottam a hangján hogy valami nagy esemény készül... lehet lánykérés???

Párásítás: nálunk nagyon száraz a levegő, de mióta a mosásnál a centrit levettem 600-as fordulatra, kevesebb a gond. És a ruhák simán megszáradnak így is.

Autós cumisüveg :lol: :lol: :lol:

Kaja szülés után: szülésznőm előrelátó volt, és figyelmeztetett hogy csomagoljunk szendvicseket :D Utána meg hozatok anyukámmal házikosztot...

WC fertőtlenítés: a domestos hatékonyságánál kicsivel mégjobb a dm-ben kapható Bradoman fertőtlenítő kendő. Kicsi dobozban 5 db egyesével csomagolt kendőcske, a frissítőkendők környékén lehet a polcokon megtalálni. Én esküszöm rá, nagyon jó
(hajlamos vagyok a nyilvános WC-kben fertőzéseket összeszedni, és kevesebb a gondom mióta használom pár éve)

[quote="Hanna"] írta:HannaNormális az, hogy Olivér a jobb bordámon keresztül akar kijönni?
Totál kemény a hasam is, de ez meg rettenetesen fáj már.

Manó rendszeresen játssza ezt a műsort :) Férjecském mindig jót röhög, mikor rászólok a gyerekre, hogy nem arra van a kijárat :lol: :lol:

[quote="gremese"] írta:gremeseNekem 4D-n kellett csinálni, és bejött, mindig megmozdult: köhögni kell.

Kivéve ha a Manó anyukája asztmás, és a gyerkőc hozzá van szokva az állandó köhögéshez. :( Mikor engem köhögtettek 4D-n, a doki el volt képedve, mennyire nem reagál Ági semmit.

Holnapi kaja: bácskai rizseshús lesz. Nekem valahogy sosem jön össze az "alkalomhoz méltó" menü :?

Kínaiul :lol: :lol: :lol: :lol:
kisbogacs

Kép
Vendég

Valami Am. 2, jujj, azt én is nagyon meg akarom nézni! Milyen volt?

[quote="kata"]K írta:katariszti: azt elhiszem, hogy kellemesen lehet tölteni a napot :oops: Tapasztalom :lol: Szerinted a cél szempontjából is van hatása? Neked nem kell a terminus után minden nap ctg-re menni?

Szerintem ha tényleg lenne hatása, akkor Ági vagy megszületett volna "terv szerint" 21-én, vagy ha rásegítéssel is bent van még... lehet magától sosem bújna ki? :shock: :shock: :shock:
kisbogacs

Na hát mi holnap itthon leszünk, illetvew Apát megkérdeztem, hogy hol szilveszterezünk, Apa meg azt mondta, hogy szülőpartyra megyünk :lol:
Kisbogács:
Egy szolíd kis házibuli a szülőszobán a párjainkkal?? :wink: Ők majd eszik a virslit, mi meg szülünk.. :)

Nálunk nem lesz nagy kaja, karácsonykor és szülinapon agyon hajtottam magam, így lesz szendvics, krumplisaláta, virslis batyu, virsli és újévre lencsefőzelék.
Ja és holnap ebédre temesvári sertésborda. Ha lesz kedvem hozzá...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nálunk valami sült malachús lesz meg valami saláta féle, kocsonya (még két óra és kész:)) meg francia krémes amit majd reggel összedobok.
katuska79

Katuska:hogy csinálod a francia krémest? Recept??? :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kisbogács: nekünk nagyon tetszett a Valami Amerika 2, nekem személy szerint talán még jobban,mint az 1, lehet, hogy mert azt már annyiszor láttam :roll:
Én majdnem hangosan felröhögtem a dokimon, mikor mondja, hogy az aktív házasélet ilyenkor jótékony hatású, mert hasonló hormontartalmú zselét raknak fel indításkor....Meg hogy az mégis kellemesebb, ha Apa rakja fel,mint ő :lol: :lol: :lol:

Mágnes: azért nem semmi kajaterveid vannak most is!

Katuska: nálunk is lesz malac, meg virsli :wink: Ja, hogy te a franciakrémest csak így összedobod?? :shock: :wink: Imádom :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok! :)

batkata: sajnálom. :(

hanna: remélem ez még nem az. ;) Amúgy nekem is fent van a bordánál napok óta Kristóf, szegény biztos keresi a kijáratot, csak nem találja. :lol:

Mi is itthon szilveszterezünk, de egyáltalán nincs szilveszterezős hangulatom. :( Valahogy semmihez sincs kedvem.
Én maradok a gyerekpezsgőnél, bár be is szereztem egy üveggel. Én imádom. :lol:
Kaja meg semmi extra nem lesz: lencseleves, fasírt, este virsli, és somlóit csinálok majd.

Kíváncsi leszek, ki lesz az év első babája. ;)
Vendég

dobom a krémes recit a másikba. nem oylan bonyolult ám :)
katuska79

Jó estét mindenkinek!

Francia krémes jól hangzik de én még soha nem próbáltam készíteni! Most viszont nagyon megkívántam!

Ma milánóit csináltam amiből még maradt egy csomó úgyhogy holnap szerintem azt fogunk ebédelni vacsira pedig virsli meg valami sali lesz. Este már amúgy sem nagyon kívánom a kaját, majd szétrobban a gömböm :D

Mágnes, Kisbogács: nagy szám lenne ha mindhárman egyszerre szülnénk :)

sahli

Hű... nagyon szuper kaják lesznek...
Én ma nem főztem. Háztartási keksz volt a kajám. :(
Estére meg kaptam pogit.

Katuska! Nézem a receptet.

Kép
hanna30

Batkata: :(

Ma egyébként tök jól voltam az álomkórt leszámítva!

Szilveszter Nálunk is itthon vagy nem :wink: partizás viszont nem nagyon lesz csak édeskettesben illetve hármasban. Nálunk a Kölyök pezsgő a nyerő de a Voilá is nagyon finom :D

Hajrá Kata! :D :D :D

sahli

Párom tőlem is megkrédezte, hogy vegyünk-e kölyökpezsgőt....kérdeztem tőle, hogy ugye csak viccel? Egy pohár pezsgőtöl nem lesz semmi bajom...sőt lehet jót is tesz egy kis lazulás.

Hú oylan mérges lettem! hat körül lefeküdtem kicsit, hogy szundítok egyet. Apa kint nézte a tv-t, Máté ott játszott. AMint lefeküdtem a kisfiam folyamatosan ugrált rajtam, berohangált, nyitogatta a szemem, hogy kukucs meg nyomatta a csókokat nehogy már pihenhessek. Ha becsukom az ajtót akkor azt kinyitja, ha bezárom akkor meg veri....olyan dühös voltam, hogy nekem nem jár egy kis szundi, bezzeg ha apa alszik akkor csendnek kell lenni és én ügyelek is arra, hogy Máté ne rohangáljon be a hálóba.
katuska79

Katuska! Tuti jót tesz a lazulás.
Azért Apa is lehetne egy kicsit figyelmesebb!

Kép
hanna30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: