[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kormi! Ezer bocs és javítottam.Kép

<pre>

POCAKOS TÁBLÁZAT

Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye
Áfonya VII.21
Bellana VIII.6 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Beszti IX.15 Máv Kórház
Momo IX.16 Szt.István kóház
Csengo IX.18 Margit kórház
T.Andi IX.18 Bajcsy kórház
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Kata IX.24 Máv Kórház
Csirkesz IX.25. Uzsoki úti kórház
Moszi IX.26
Linato IX.26 Szt.István kóház
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Pöttöm X.11 Kútvölgyi kórház
Bibi X.12 Szt.István kóház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.17 Szt.Imre Kórház
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház
Motiot X.28
Beke Ildikó XI.25 Schöpf-Mérei kórház
Enikő</pre>
linato
 
 


Linato Szia!

Kijavitanál én szept.25-re várom a babót nem novemberre.
Köszi
bekeildi
 
 


Ildi! Nem tudom mi van velem, ez a szeptember mindig kifog rajtam.Kép Javítottam és ezer bocsiKépKépKép
<pre>

POCAKOS TÁBLÁZAT

Anyuka neve Szülés várható ideje Szülés helye
Áfonya VII.21
Bellana VIII.6 Jávorszky Ödön kórház
Kormi VIII.30 Bajcsy kórház
Exile IX.eleje
Betti IX.6 Toldi Ferenc kórház
Noémi IX.8 Máv Kórház
Ildikó IX.8
R.Edit IX.11 Szt.Imre Kórház
Beszti IX.15 Máv Kórház
Momo IX.16 Szt.István kóház
Csengo IX.18 Margit kórház
T.Andi IX.18 Bajcsy kórház
Orsoly IX.18 Sote 2-es Klinika
Alice IX.18 Kútvölgyi kórház
Kata IX.24 Máv Kórház
Csirkesz IX.25 Uzsoki úti kórház
Beke Ildikó IX.25 Schöpf-Mérei kórház
Moszi IX.26
Linato IX.26 Szt.István kóház
G.-né Kriszti IX.30 Mezőtúri kórház
Persela X.6 Uzsoki úti kórház
Pöttöm X.11 Kútvölgyi kórház
Bibi X.12 Szt.István kóház
Judy X.12 Kútvölgyi kórház
Macsek X.17 Szt.Imre Kórház
Cateye X.18 Schöpf-Mérei kórház
Motiot X.28
Enikő</pre>
linato
 
 

 
 

köszönöm semmi gond....Kép)))
és hol vannak a többiek akik bent vannak a táblában de sose irnak...miért?
bekeildi
 
 


Sziasztok lanyok,
Linato, köszi, hogy betettel a tablazatba, nagyon örültem neki! Szüles helyere beirhatod Stuttgart/Nemetorszagot. Köszi.
Tenyleg, hol van a sok kismama akik a tablazatban vannak?
Motiot

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Szia Beszti!

Megnyugtatott, amit az egyéb ellenanyagok szűréséről írtál, biztos igazad van. Ha RH összeférhetetlenségről lenne szó, több figyelmet szentelt volna neki a doki. Igazából annyira nem tartotta fontosnak, hogy én se éreztem, hogy bármi baj lehetne, csak amikor utána anyámmal beszéltem róla, akkor gondoltam jobban bele, s átragasztotta rám az aggódását. Este fel is hívom, hogy ne aggódjon annyira, másról lehet itt szó.

Csengo:
Egy cipőben járunk ruhaméret ügyben, én se találtam eddig megfelelő cuccot, főleg nadrágot keresek. Anyám vett egy kb 4 számmal nagyobb farmert, beszűkítette a derekát, időnként kintebb engedem, de nevetségesen nézek ki benne. Egyszóval én is nagyon örülnék, ha valaki találna valahol nagyméretű, de elfogadható árú kismamaruhát.

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Ildi,
a dokimnak szerintem nem speckó az uh-ja, a többiek is írták, hogy már látták így mocorogni babójukat. Nyakiredő uh-ra ami tényleg speckó, pedig Pesten a Bajcsyn van, Juventus Medicinalis a neve. Az mondta, hogy nála a kórházban is vannak ilyen orvosok, akiknek megvan ez a képesítésük, de felületesebbek, vagy sosem érnek rá. Ez a dokinéni meg kifejezetten ezzel foglalkozik. Nálam tudja a doki a valódi babakort is, de ugyi nem azzal számol. Azt mondta, hogy ekkor már ki lehet venni, ha van valami bibi, és akkor csak időt nyerünk.

kata
katta
 
 


Ja, Ildi, hogyhogy a valódi kort nézik, mikor sok nőnél ezt nem is lehet tudni?

kata
katta
 
 


Nem tudom de én a Schöpf mereibe járok sok kismamát küldenek ide ultrahang vizsgálatra mert a doki valami nagy fejes.Hát a gép igy van beállitva a 12.hétig.
eg is kérdeztem a múltkor akkor 6+5 irt ki a baba 8mm méretére automatikusan a gép.Erre válaszolta,hogy itt nem számit az utolsó mensi mert a gép tudja melyik mérethez hány napot irjon.
Naggyon kiváncsi leszek én mit látok majd...
akkor mikor is mész majd????
bekeildi
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam én is ultrahangon. 6 mm-es a babó. Csöpp kis szive úgy dobogott!!! Olyan érdekes, 5+6 voltam az első ultrahangnál (még nem sikerült látni babót) tegnap meg 7+1 és 12 mm-es petezsákról 6 mm-es baba! méretre változott közben a helyzet. Úgy nő mintha húznák. Nagyon tetszik.

Bibi
7+2
hogy szalad az idő még csak most csináltam tesztet Kép
bibi
 
 


Ildi, na ezt akkor aztán mostmár végkép nem értem, mert az én dokim Uh-ja meg 9+5 napot adott meg, ami nálam a doki babakor, nem a valódiKép
Ezek hülyére vesznek minket. VAGY, egyszerűen csak a gépek beállításán múlik? Már erre is gondoltam.
Most beszéltem a Juventusosokkal, és márc 8-ra kaptam időpontot nyakiredőre, ami azt jelenti, hogy akkor leszek 11+3. Direkt felhívtam a dokit, hogy vagy ez az időpont van vagy 13+3 -on tudnék menni. Ő kifejezetten kérte, hogy az előbbi időponton menjek.

Bibi, lehet, hogy húúzák őket, mert tényleg valami fantasztikusan nőnek. Nemhiába a mi babóinkKép

kata
katta
 
 


Ja, még egy gondolat Ildi,
furik ezek a méretek, mert a 6+5-nél neked 8mm volt, nekem tegnap a 9+5-nél, ami ugyi 7+5-nek felel meg 28mm. 1 hét csak a különbség és elég nagy difi van a méretek között. Na jó, nem kavarok tovább, mert ezt én már ne értem.

Puszi, megyek haza

kata
katta
 
 


Sziasztok, elég rég voltam, akkor is azt írtam, hogy asszem, elmegyek táppénzre, na, ez azóta meg is történt, és egyrészt nagyon lelkifurdalásom van a munka miatt (persze kaptam egy laptopot és itthonról dolgozom), másrészt nagyon jó itthon lenni és pihenni, ha úgy érzem, pihennem kell. Ugyebár kiderült, hogy van egy veleszületett billenytű-rendellenességem, ez az oka, hogy a táppénz mellett döntöttem.
Ma vagyok 10 hetes és 5 napos és 6 hetes kora óta nem láttam az én kis babuszomat, majd 12 hetesen kell mennem nyaki redő vizsgálatra, de az még két hét!!!
Amúgy a hányinger időnként előjön, és enni sem bírok néha (néha meg, ha eltalálom a kaját, rengeteget bírok enni).A pocakom...hát az nő szépen. Már vettem egy igazi kismamanadrágot!!! Úgy nézek ki benne, mint Micimackó (amiatt a bevarrt hasi betét miatt). De nagyon kényelmes. Megnézem már a Corát, sokan mondják, milyen jó cuccok vannak ott, én eddig két helyen voltam, a C&A-ben, ami nem egy olcsó, de nagyon jó minőségű ruháik vannak, és az Árkádban a Babaházban, ahol egy felsőt vettem, de még nem mertem felvenni... Nagyon kismamás, és sokkal nagyobbnak nézek ki benne, mint amúgy (pedig nem vagyok/voltam valami karcsú eddig sem).
Örülök, hogy mindenki jól van és ígérem, mostantól, hogy itthon vagyok, többet jelentkezem.
Sziasztok!
Vendég
 


Sziasztok! Kép

Kép KépMindenkinek gratulálok, aki UH-on volt és mindenkit üdvözlök, aki mostanában regisztrált!Kép Kép

Kár, hogy nincs valami frappáns kézi készülék, amivel a mamák bármikor a pocakjukba kukkanthatnának gyönyörködni a babákban.

Kata! Én is a Juventusosoknál voltam UH-on, még a nődokim is ott dolgozik. Nekem az UH-os csak annyit mondott miközben távoztam a szobából, hogy kérjek egy időpontot a 12. hét környékére. Mivel pont március 15. hétfőn lennék 12+2 akkor kellene mennem, de ünnep lévén nem dolgoznak. Így március 22-ére kaptam az asszisztenstől időpontot. Fel sem merült bennem, hogy orvosi szempontból szerencsésebb lenne, ha korábban mennék. Szerinted hívjam fel őket, hogy mikor menjek? Neked a nődokid mondta, hogy menj korábban, vagy az UH-os???

Persela! Látom, hogy ugyanazt a kórházat választottuk. Te ismered a kórházat, vagy csak a doki miatt mész oda??

Bibi! Szerintem is húzzák a bébikéket! Én ugyan csak egyszer találkoztam még vele, és nincs összehasonlítási alapom, de abból, ahogyan a méhtartó szalagjaim felváltva okoznak a nyúlás következtében kisebb-nagyobb szúrásokat, arra következtetek, hogy a pocaklakóm nap, mint nap fejlődik és növöget szépen. Kép

Tegnap este végignéztem a kiskönyvemet! Jó érzés volt a kezemben tartaniKépKép

Jó pihenést mindenkinek ma estére!

Csirkesz
(9+5)
Nagyon jó egyre nagyobb számokat írni Kép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Lányok, nem tud valaki segíteni, hogy a 6. kerületi lakosoknak hol van a védőnőjük. Nem hiszitek el, de nem tudja sem a dokim, se a 6. kerületi rendelőintézet (ami a Máv kórház), pont ez nincs fent a Magyar védőnők egyesülete honlapon sem, és még a "mi a szösz" 197 tudakozó sem talált védőnőt ebben a kerületben. Több tippem nincs, hogy hol keressem. A házi doki megint nem tudja megmondani, mert ő a 13 kerben rendel. Most akkor védőnéni nélkül maradok???????????

Andrea, én tegnap voltam uh-n de már most mennékKépmegint. Én is vettem kismaminacit, de kicsit nagyképűnek találom még hordaniKép

kata, namostaztánmán megyek tényleg haza.
katta
 
 


Kata! A hatodik kerület szerintem az Izabella utca 42.-be tartozik. Tel:3424330. Amikor én a /Bp.1067.Teréz krt.-on laktam /oda jártam. A védőnénit Simánnénak hívták, a dokinéni neve pedig Mihályfi Zsuzsa volt, ha jól emlékszem.
Hívd fel őket és kérdezd meg, hogy hozzájuk tartozol-e.

Linato(9+4)
linato
 
 


Na így megyek haza, már x órájaKép

Csirkesz,
Na nálam ugyanez a kavarás volt az időpontokkal, nekem is pont márc 15-re esik a 12+3. Mondtam az aszisztensnek, hogy visszahívom, mert megkérdem a dokim, ő is ezt javasolta . A dokim meg egyértelműen mondta, hogy az előbbire menjek!! , mert itt már ki lehet szűrni, ha baj van, és valamivel egyszerűbb ilyenkor még egy terhességet megszakítani.(ezt most nem ecsetelem, nem ide tartozik)Nekem ez tök logikus, és ezért én megyek inkább márc 8-án.
Pusz
kata
katta
 
 


Linato!

Köszi, köszi, köszi, holnap megkérdem őket.
kata
katta
 
 


Sziasztok!

Van egy olyan érzésem, végleg összekavartatok azzal, hogy mit mikor kell csinálni... Ha jól értem, azt mondjátok, hogy a megfelelő vizsgálatokat az orvosi kor alapján kell megcsinálni? Mintha az én orvosom a baba valódi kora alapján ütemezné a dolgokat (és így is kicsit elkésve). Én a Bajcsyba járok UH-ra, ott febr. 3.-án 10 hetesnek és 1 naposnak mondta az ultrahangos doki a babát, és a doki is megerősítette tegnap, hogy ez egy 13 hetes baba, nem több. A nyaki redő vizsgálattal már így is nagyon elcsúsztam, hogy márc. 3.-ra kaptam időpontot a kórházban, ekkorra a baba már túl lesz a 14. héten is. Ha orvosi korral számolnék, akkor a jövő hét már a 16. lenne, s a 16.-ban kell megcsinálni az AFP szűrést, nekem a dokim azt mondta, hogy márc. 20. körül esedékes.
Anyám szerint nem kell aggódni a sok vizsgálat miatt, az ő idejükben nem volt semmi ilyesmi, azt így is milyen szép gyerekek születtek a családban (aztán persze aggódva várja a híreket).

Nagyon várom én is a szerdai UH-t, kiváncsi vagyok, hogy mennyit nőtt a baba. Febr. elején 32 mm volt a CRL, most már biztos, hogy egy kis óriás ehhez képest.

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Sziasztok!
Egyre jobban aggodom. A nogyogyasznak is mondtam, de szerinte nincs semmi baj. Szoval almomban felebredek ra, hogy faj a hasam. Nem gorcsol, hanem egyfolytaban faj. Kb. januar eleje ota. Mindenki azt mondja, hogy no a meh. De szerintem azert annyira nem fajhatna, hogy ne tudjak rendesen aludni. Arra gondoltam,hogy biztosan gyulladt a holyagom, mert ha vizelek utana jobb. De nincs a vizeletemben erre jel es mar iriszdiagnosztikan is voltam es ott is azt mondtak,hogy semmi abnormalis. Van meg valaki akinek egyfolytaban faj a pocija, vagy en lennek tul erzekeny? Mivel hanyingerem van es faradt is vagyok remelem a kicsi jol van. Csak marcius 9-en megyek uh-ra. Menjek elobb?

csengo
Vendég
 


Sziasztok!

Csengo, nekem a 6. hétig fájdogált a hasam és volt, hogy éjszaka felébredtem rá. Most csak néha nyílal bele. Én úgy tudom, hogy ez természetes és a bent lejátszódó folyamatok okozzák. Lehet, hogy hamarosan meg is szűnik, ne aggódj, főleg, ha a dokid is mindent rendben talált!

Macsek
7+4
Macsek
 


Sziasztok'
MAcsek akkor ez normalis? Annyira aggodom. Eddig ugy gondoltam, hogy termeszetes, meghat mindenkit kerdezgettem, es azt a valaszt kaptam, hogy fajdogalhat, csak ne gorcsoljon. Ugy szeretnem latni azonnal a kicsit, hogy teljesen jol van... De ha tok hanyingerem van, az jo nem?
csengo
Vendég
 


Csengő Kép
Nem szedsz Magne B6-t? Napi 3x2 az adagja, nekem is fájt az elején, szinte minden lépésnél úgy éreztem, hogy kiszakad a hasam. Nyúlnak a szalagok, és különben is, mindenki másmennyire érzékeny.
Én el kezdtem szedni a MagneB6-t egészen a 12. hétig szedtem, 1-2 napja hagytam csak abba és elmúltak ezek a panaszok, csak néha szúrt bele.
Elvileg, ha nincs görcs és vérzés, akkor nincs baj, de ha megnyugtat egy UH, akkor próbálj meg elmenni.
Nem szabad aggódni, mert most alakul ki a baba idegrendszere stb. és jobb, ha nyugodt vagy.

Kormi Kép
Én nem is értem azt, hogy hogyan lehet a baba normális korát számolni. Tudod, hogy pontosan melyik napon termékenyült meg?
Vagy állandóan változtatják a baba mérete szerint??!!
Ha egy kicsit nagyobb lesz a gyereked, mert mondjuk nem 3 kg-mal és 55 cm-el, hanem 4,5 kg-mal és 65 cm-rel születik, akkor a 30. hét után mindig hozzátesznek 2-3 hetet vagy, ha kisebb, akkor levonnak?
Én ezt nem értem.
Akkor ebben az esetben nem 40 hetes a terhesség, hanem 41-42-43???
Vagy mi van ??!!

Edit
(12+2)

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok!

Kicsit más témában kérném a segítségeteket.

Tud valaki valami diétát ajánlani vesekő esetre (nem nekem van - a páromnak) a dokija nem mond semmit, de lehet, hogy vannak ennek is praktikái. Ha tudtok esetleg az interneten helyet ahol találhatok erről valamit azt nagyon megköszönöm.

Egyébként mi jól vagyunk. Hétfőtől táppénzen leszek. Ha eszem rendszeresen a hányingerek sem igen zaklatnak csak egy-egy kicsit, hogy tudjam, vannak. A cicim nő, ha ílyen ütemben folytatja E-s melltartóval fejezem be a terhességet Kép(most járok D-nél, C-ről indultam)

Köszönöm

Bibi
7+3
bibi
 
 


Kormi!,
szerintem hagyjuk ezt a számolgatásosdit, mert csak előbb utóbb idegeskedni fog valaki a baba méretei miatt, hogy most akkor neki időben csinálják a vizsgálatot vagy sem..blablabla.
Viszont ami a valódi babakort illeti, tényleg nem értem, mert honnan a francból tudja a doki, hogy ti mikor hoztátok össze babót. Ezt még sokszor maga a kismama sem tudja. Én is csak gondolom, mert a hőgörbém ezt mutatta, és tudományos alapokra helyezve a dolgot, talán az a nap volt az. De könyörgöm, kétnaponta akcióztunk, mi van ha mégsem akkor????? A többi gondolatomat ezzel kapcsolatban meg már Edit leírta.

Csengo,
nyugi, nekem is szokott néha ilyen lenni. Általában este, de éjjel is volt, hogy erre ébredtem. Nem görcsölt, fájdogált. Pisilnem is kellett mindig, és utána picit jobb lett, talán a teli hólyag is nyomja a most érzékennyé vált méhünk, alhasunk. Picit felhúzom a lábam, ilyenkor jobban ellazulnak az izmok, meg szedem én is a Magne B-t. Az okos könyvek is írják, hogy mindenkinél máshogy érzékeny ilyenkor az alhas. Nálad talán picit jobban. Ha nem vérzel, akkor ne parázz!!!, és próbáld meg, hogy napközban is néha felteszed a lábad, mert így is lazítod a méhecske izmaid.

Linato, köszi a címet, már beszéltem is velük, és szerdán megyek a védőnőhöz. Nem is tudom mi lenne babanet nélkül, mert eddig senki sem tudott segíteni.

kata
katta
 
 


Sziasztok,
Ti mennyi Magne B6-ot szedtek? És ezt a Materna/Elevit mellett?
Azért kérdezem, mert a kardiológián azt mondták, a szívbill.bajom miatt tartsak egy hónapig Magnézium-kúrát, ami azt jelenti a doktornő szerint, hogy reggel-este 1-1 szemet kapjak be. Itt viszont olvasom, hogy van, aki 3-szor 2 szemet szed alaphelyzetben... Nem sok ez? Gondolom, ezt sem jó túlzásba vinni.
(Egyébként a felhaszn.nevem kicsit lerövidítettem, de ugyanaz vagyok, aki eddig voltam, Linato úgyis T.Andinak írt a listájában).
Vendég
 


Kata! Örülök, hogy tudtam segíteni.Kép

Andi! Csak azért , mert nagyon hosszú lett volna kiírni a neved.Kép De nem baj ugye? Mert kijavítom ha máshogy szeretnéd.

Én nem szedek Magne B6-ot csak Elevitet, azt is csak amikor nem felejtem el. Jó ha heti kettőt beveszek.Kép

Bibi! A páromnak is volt veseköve. Szét is ultrahangozták neki. De nem javasoltak diétát. Egyébként attól is függ, hogy mi volt a kő összetétele.
Nézd meg itt:http://www.medlist.com/HIPPOCRATES/III/1/059.htm
vagy itt http://dietetika.lap.hu/ van sok link. Elég sok angolul van, de hátha.

Csengo! Nekem Milénával 3 hónapig folyamatosan úgy fájt a hasam, mintha meg akarna jönni. Korinával pedig végig. Mind a ketten egészségesek csak én izgultam fölöslegesen.
linato
 
 


LányokKép
Üdv az újaknak, és kellemes pocakosodást kívánok!
Nálunk tegnap volt egy kis ijedtség, mert reggelre volt egy kis barnás folyásom. Rohantunk a dokihoz, és megUH-zott. Szerencsére a luskók jól vannak, a múlthét óta duplájára nőttek. Levett egy progeszteron vért, de az is 43ng/ml lett, ami szuper eredmény, tehát nem hormonális vérzés volt. Én eddig napi 1 Elevitet, és 1 MagneB6-ot szedtem, most megemelte 3X1-re. A B6 jó a hányingerre, a magnézium pedig a méhgörcsölésre. A papírján 3X2-t írnak, de ezt én sokallom, mert olvastam, hogy a magnéziumot is túl lehet adagolni, és az Elevitben is van.

Mindenkinek jó hétvégét!

Még egy kérdés: A védőnőnél a bejelentett lakcím szerint kell mennem, vagy a tényleges lakóhelyem szerintihez ?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok! Kezdek megnyugodni, hogy nincs baj, csak talan erzekenyebb vagyok. NAgyon szeretnek mar tul lenni a 12. heten. Mar nem sok van addig. Talan ezert izgulok annyira.
TAndi!
MAr regota szeretnem megkerdezni, hogy neked mi pontosan a bajod. Nekem mytralis billentyu prolapsus szindromam van. Azert kerdezem, mert ezt ugye mindenki kapasbol kiszuri, gyerekkoromban ezert kellett abbahagynom a sportot. Akkor evente jartam ekg-ra meg uh is volt, de 18 eves koromban nem mentem el egyszer es azota sem voltam sehol. Tudom, hogy ez csak elvaltozas, es mindig azt mondtak, hogy arra kelll figyelni, hogy egyek antibiotikumot ha gyulladasom van. most felek mert az ekg-n ugyis kiderul es akkor nem fognak letolni, hogy pontosan 15 eve elsumakoltam a dolgot? NEked mire kell figyelni meg a terhesseg miatt? Lehet hogy majd ki kell iratni magam? Szerinted kapasbol mondanom kellett volna a dokinak?
A magne b6-ban nincs tul sok magnezium, csak az ara magas. Van kulon magnezium , de azt csak receptre lehet kapni. Nem lehet hogy erre gondolt a dokid? VAgy a masik a pezsgotabletta.
csengo
Vendég
 


Cat,
a tényleges lakóhely számít. Ez nálam is kérdéses volt, mert én sem ott lakom, ahova be vagyok jelentve.
kata
katta
 
 


KataKép
KösziKépKép

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok!

Kata!Kép Köszi az UH-s választ! Fel fogom őket hívni.

Ma már többször beleolvastam a levelezésbe, de a meló miatt eddig nem tudtam írni.
Eddig azt hittem, hogy csak én küzdök sűrűn mindenféle szúrásokkal és nyilallásokkal a hasamban. Az UH-n még meg is kérdezték, van-e valamilyen problémám, akkor mindenről beszámoltam. Válaszként csak annyit kaptam, hogy nem baj ha fáj, ne vérezzen!! Magnéziumról persze szó sem volt. Ezt most hallottam előszőr tőletek. Legalább rákérdezek a dokinál 6-án.
Kérdésem csak az, hogy mindekinél ez a jellemző? Mármint, hogy mindig mindent meg kel kérdezni a dokiktól, mert nem mondanak maguktól semmit????

Cat!
Örülök, hogy nincs gond a babókkal. De mint minden rosszban, ebben is volt egy kis jó - láthattad a piciket!KépKép

Védőnőhöz nem az állandólakcím szerint kell menni, hanem aszerint, hogy "hol folytatod az életedet, hol vagy rendszeresen megtalálható". Ezt direkt megkérdeztem szerdán a védőnőmtől, mert paráztam egy kicsit, hogy majd leküld Veszprém megyébe. De nem tette, pedig a jelenlegi címemre semmilyen formában nem vagyok bejelentve, és ez őt egyáltalán nem zavarta.

Csirkesz
(9+6)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


CsirkeszKép
Nekem amikor kiderült, hogy terhes vagyok, akkor mondta el csak a doki az utasításait, hogy lightos életmód, nem emel,nem cipel, nem bálnásodik el, hányingernél jeges víz, fagyi, sok fehérje kaja stb. Magától az enyém sem sok mindent mond, pedig fizetek is neki. Mondjuk én a vitaminokat a lombik előtt már szedtem, azt mondta, hogy azt a 12. hétig mindenképpen folytassam. Ha már átveszi a méhlepény a sárgatest szerepét, akkor abba lehet ezeket szépen fokozatosan hagyni.

Cat
(6+5)

Cat
Kép
cateye
 
 


Lányok, felraktam babáról mind az összes képem a profilomba (3Kép) Kár, hogy nem olyan éles mint az Uh monitora, mert ezen sajna nem annyira kivehető a lábacskája. Pedig van neki, mert lóbáltaKép
Egész nap tudnám nézegetni!

kata
katta
 
 


Linato, jó a T.Andi, ezért is változtattam meg én is a felhasználói nevemet.
Beatrix, nekem is pont ez a bajom: MPS. Sajnos, hosszú ideje szenvedtem tőle, kórházban is voltam 2 éve, de ott EKG-n, terheléses EKG-n és mindenféle kivizsgáláson kívül nem találatk semmit. Először azt mondták, pánikbeteg vagyok, aztán azt, hogy stressz, meg magnéziumhiányom van. Most, hogy babát várok, a nődoki elküldött belgógy-ra, mint mindenki mást. Az ekg-m a doktornő szerint katasztrofális, így felküldött a kardiológiára. Ott csináltak életemben először szívuh-ot, és így derült ki. Na most: mikor 8 éve a lányommal voltam terhes, még nem szólt senki az ekg-m miatt. Igazából mindig izgulós, hányingeres, de sosem hányós, elég hamar bepöccenő ember voltam, erre is fogtam mindig a rosszulléteket, amelyek a munkámból adódó stressz miatt (talán) egyre gyakrabban jöttek. Úgyhogy igazából olyan 3-4 éve veszem komolyan a tüneteket. Adalék, hogy van egy szívsebész ismerősöm, aki tanácsára hétfőn elmentem egy másik kardiológushoz, aki szintén csinált szívuh-t, és azt mondta, a mai kritériumok szerint nincs MPS-em!!! Ezt kapd ki! Márc.11-én kell mennem vissza, mikor is olyan 24 órás ekg holtert (vagy mit) raknak rám. Neked mik a tüneteid? Szerintem érdemes szólni a nőgyógyásznak, az enyém nem csinált belőle ügyet, de azért jó, ha tud róla. Azt mondják, ez állapot, nem betegség.
Vendég
 


Sziasztok!

Csengo, nekem is nagyon sokat görcsölt a hasam az elején, néha még most is, sokszor éjszaka arra ébredtem, hogy na most fog a baba elmenni, persze rögtön jött a para, de a végén mindegyik görcs szélgörcsnek bizonyult. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, nekem teljesen fel van borulva az emésztésem, letettem a cigit és a kávét, viszont reggelizem, ami nem volt szokásom, úgyhogy folyamatosan puffadok, estére már úgy nézek ki, mint aki nem 8 hetes, de inkább 5-6 hónapos terhes, és semmit nem tudok vele csinálni... remélem, ez is csak múló állapot, mert ha 9 hónapig ez lesz, én felkötöm magam! :-)
Csirkesz, semmit nem tudok az Uzsokiről, csak hogy a doki ott dolgozik... de mivel benne bízom, mennék utána bármelyik kórházba.
Utálom ezt a vírust, amit összeszedtem, már kezdtem egyre jobban lenni, erre tegnap visszaestem, köhögök, mint egy TBC-s, nem kapok levegőt, nagyon rossz. Viszont lázam még mindig nincs. Eddig ki sem váltottam az antibiotikumot, amit a körzeti felírt, de ma erősen gondolkozom rajta, hogy vajon melyikkel csinálok kisebb bajt, ha beszedem (a nőgyógyász ajánlotta a gyógyszert, állítólag bizonyítottan nem árt a babának) vagy ha végigkínlódom gyógyszer nélkül és esetleg megkockáztatok valami jó kis szövödményt.. Ti mit csinálnátok?
Jövő csütörtökön találkozom először a védőnővel, kíváncsi vagyok, milyen lesz, meg hogy március utolsó hetéig végig tudjuk-e zongorázni az összes kötelező vizsgálatot. Akkor megyek 12. heti UH-ra, már nagyon várom:-)
Nekem semmi extrát nem mondott az orvos, én kérdeztem végig tőle egy csomó dolgot, de azt láttam, nem viszi túlzásba az aggódást. Engem ez megnyugtatott, azt éreztem belőle, hogy nem valami "óriási bajom van", csak egy teljesen természetes folyamat zajlik bennem. Mivel én könnyen parázok, ez a hozzáállás jobbat tesz nekem, mintha minden percben azon kéne gondolkodnom, mit tehetek és mit nem. Viszont lehet a dokitól kérdezni, szívesen és kedvesen válaszol bármilyen lököttségre, ez tetszik, mert az előzőt pont amiatt hagytam ott, hogy úgy éreztem, ami velem történik, az csak őt érdekelheti, nekem semmi közöm hozzá.
Hú, jó hosszú lettem! Jó hétvégét mindenkinek, és nagyon vigyázzatok ezzel a vírussal, mert nem egy fáklyásmenet!

Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Sziasztok Lányok!

Látom mindenki jólvan és gyarapodtunk is. Olyan jó látni, hogy egyre többen vagyunk Kép
Lányok nálatok hogy vannak ezek a rosszullétek? nekem nem nagyon van csak inkább a fáradtság, de esténként ha leveszem a melltartómat húúúú de fájnak a melleim Kép Viszont olyan érdekes nem mindíg vagyok fáradt a melleim sem mindíg fájnak ugyanúgy hol erősebben hol nem. Ilyenkor mindíg beparázok,hogy Úristen biztos valami baj van és folyton erre gondolok. Tudom tiszta hülye vagyok!!! Érdekes amikor a lányommal voltam terhes akkor nem gondoltam arra, hogy úristen nehogy valami baj legyen!
Írjátok meg, hogy nektek, hogy vannak a rosszullétek meg ilyesmi és bocsika, hogy itt fárasztalak titeket Kép Kép

Niki
(7+6)
lani
 
 


Niki!
Én ugyanígy vagyok a melleimel. Van hogy éjszaka is felébredek arra, hogy fordulás közben súlyából kifolyólag késve követ és bizony nem kicsit húzódik. Máskor teljesen fájdalommentesek csak nehezebbek jóval, mint babásodás előtt. Szerintem ők szakaszosan növögetnek. Nekem a fáradtság állandósult, alvásigényem is jóval nagyobb és ha egy nap valamiért nem tudok lefeküdni délután pár órát akkor este bizony érzem a pocimat.

Az én dokim is az elején elmondott pár mondatban sok mindent és minden találkozásunkkor kérdezi, hogy milyen kérdésem van. 2 találkozás között írom a kis listámat és olyankor szépen sorban megkérdezek mindent ami közben felmerült.

sziasztok

Bibi
bibi
 
 


Linato!

Köszönöm az infót sok érdekes dolgot találtam.

Üdv.

Bibi
bibi
 
 


Sziasztok!
Mindenkinek aki nyugtatott a hasfajassal kapcsolatban: kosz! Megnyugodtam es letuszkoltam a megneb6-t, igy tenyleg nyugodtan tudok aludni.
A melleim mar nem fajnak, volt egy idoszak amikor nagyon huztak, de most csak nonek... nonek... de nem faj. (A ferjem marhara elvezi, mar 3x akkor mint volt.)
TAndi! Akkor nem parazok, hogy majd ugy kezelnek mint valami nagy beteget. Azert mondani fogom. Nekem semmi tunetem nincs, vagyis nem tudok rola. Nekem a versenysport miatti vizsgalaton jottek ra. Ezzel nem szabad versenyezni, de pl. a sport nagyon ajanlott, hogy edzett legyen a szervezet.

A dokim nekem nagyon aranyos. Az eddigi nogyogyaszokhoz kepest tok sokat mesel. Ami nekem nagyon jo! Azert en is kerdezek. Persze a kerdesek felet elfelejtem mire bemegyek...

Nalam a lelkipanaszok jonnek most eloterbeKép Az anyosomon 1 perc alatt bepoccenek (pedig csak havonta egyszer megyek hozza). Altalaban sirhatnekom van, es ha jol vagyok azon jar az eszem, hogy biztos valami baja lesz mert nem ment le a lazam 1 napig. Persze mostmar jobb, mert mar csak 1 hetet kell tulelni es akkor mar elvileg megnyugodhatok es megyek uh-ra is.
csengo 11+2
Vendég
 


Sziasztok!

Pénteken voltunk UH-n. (megnézhetitek a profilomban) Nagyon megható volt. Minden oké! A doki azt mondta a férjemnek, hogy ezt még Ő sem csinálhatta volna jobban! Majd 2 hét múlva megyek vérvételre és lehet, hogy akkor is lesz UH. Hihetetlen, hogy újra átélhetjük azt a csodát, hogy itt növekszik a pocakban a MI kettőnk babája.

Majd írok, csak megyünk sétálni.
Sziasztok, mindenkinek jó gömbölyödést!!!

Pöttöm
pöttöm
 
 


Sziasztok szeretnék elköszönni tőletek..mert meghalt a babám és pénteken megcsinálták a műtétet is .
Nagyon jó volt veletek beszélgetni de most nem birok ilyeneket olvasni.
Mindenkinek boldog babavárást kívánok szeretettel:Beke Ildikó
bekeildi
 
 


Ildiko! Egyutterzek veled!
Beatrix
Vendég
 


Ildikó!
Nagyon nagyon sajnálomKép
Niki
lani
 
 


Ildikó!

Nem is tudom mit írjak. Nagyon sajnálomKép

Judy
Judy
 


Ildikó!

Sajnálom ami történt, tudom mit érzel én szeptemberben estem át ugyan ezen. Látod milyen hamar visszakerültem! Veled sem lesz másként!
Sok erőt kívánok!

Bibi
bibi
 
 


Ildikó
Mélyen együttérzek veledKépKépKép Remélem hamarosan a lelked is begyógyul, és egy új kis pocaklakó költözik be hozzád!

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Sziasztok Lányok!

Szép és kellemes hetet mindenkinek! Remélem jól telt a hétvégétek!
Én annyit aludtam, mint egy mormota. De eleget sosem bírok pihenni. Ma is úgy keltem fel, mint akit fejbe vertek. A rosszullétek viszont mintha múlófélben lennének. Egyre ritkábban jelentkeznek.
A cickóim nekem is folyamatosan növekszenek. A kezdeti feszülés elmúlt, de a méret az változik. Mindig is hason alvó voltam, de az első hetekben a feszülés miatt nem tudtam a megszokott pózban aludni, most meg a méret miatt nem. Pedig a hátrahajló méhem miatt igen fontos lenne hason aludni Kép.
Pénteken megvettem az első kismama melltartómat Kép. Szombat óta csak azt hordom, és elmondhatatlanul kényelmes. Kíváncsi vagyok, hogy meddig fogja bírni a mindennapi mosást. Az egyetlen gondom vele, hogy nem éppen a legcsinosabb darab. Válogatni nem volt lehetőségem, mert egyetlen típust lehetett csak kapni az egész Westend-ben.
Tudtok nekem olyan boltot ajánlani, ahol a választék nagyobb, és esetleg egy kicsit csinosabb kivitelű darabokat is lehet venni??

A leveleiteket olvasva felmerült bennem egy kérdés. A 12. heti UH-ig milyen vizsgálatoknak kell meglenni?
Nekem ugyanis csak egyetlen UH-om volt, más semmi. A dokim azt mondta, hogy az UH eredménnyel menjek a védőnőhöz, majd a kiskönyvvel és a "leletekkel" menjek hozzá vissza márc. 6-án. Igen ám, de a védőnő nem tud adni beutalót sehová sem, házidokihoz meg még nem jelentkeztem be itt Bp-en. Különben sem tudom, hogy a doki jó néven venné-e, ha más doki utalgatna mindehová... Szóval remélem nem harapja majd le a fejemet szombaton.

üdv:
Csirkesz
(10+2)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Ildikó!

Most olvastam mi történt. Igazán sajnálom. Nem találok szavakat, amiket most neked írhatnék. Légy erős, és remélem hamarosan újra lesz kisbabád.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Szia CSirkesz!
Nekem ez a 2. terhessegem. Az elso nekem is szomoru veget ert. Akkor nem volt meg valasztott orvosom, es ilyenkor vedonok megmondjak, hogy ki vegzi a terhesgondozast, melyik korhazhoz, mely orvoshoz tartozol (SZTK), es nalam az egyik felere a korzeti orvos adott beutalot, a masikra meg a vedonok irattak a teruleti illetekes nogyogyasszal. Ha jol ertem akkor neked van valasztott dokid. NEki biztosan van korhaza, szerintem az ottani terhesgondozasra kene bejelentkezned, a dokid beutalojaval. HA o nem adott az fura. Nem tudod felhivni, hogy kitol kapj beutalot?
Amugy a 12. hetig szokas (nem kotelezo) egy uh, labor (ver, vizelet),ekg , fogorvosi igazolas de lehet kesobb is.
En meg semmin nem voltam. Viszont a dokim megadta a korhaz telefonszamat es bejelentkeztem terhesgondozasra es a maganrendelobe megyek majd vissza a leletekkel.
csengo 11+2
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: