A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kata, Csöre! mi is épp most öltözködünk:) pizsiben fáztam csak azért....
katuska79

Katuska: az lehet, hogy átlátszó/fehéres és sűrű......? Meg tényleg, a menniység...? :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Katuska: előrelátóan vettem fel köntöst :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Jó reggelt!

Vicky! Nagy gratula Levente babához!

Nem semmik vagytok Csajok, hogy így pörögtök.

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Amivel én találkoztam, két részletben távozott tegnap este meg a hajnali mosdókorút során. Hogy is mondjam, sajnos nem tudom szépen kifejezni. :? Kocsonyás volt, áttetsző de barnás, mint valami zselé. Állagra olyan (bocsi a hasonlatért) takonyszerű. Este megelőzte egy minimális rózsaszínes-áttetsző váladékozás.
Szóval most marhára nem tudom mi lehetett ez. És főleg: merjek még ezután pl. gátat masszírozni? (Ne adj'isten szeretkezni???) Mert úgy tudom a nyákdugó távozása után minden ilyesmi tilos már a fertőzésveszély miatt.
kisbogacs

sziasztok!

Először is nagy ölelés és gratuláció vikybabe-nek! Ügyes voltál, hogy ilyen hősiesen álltad a sarat! De meglett a jutalom! Sok-sok örömteli pillanatot és finom tejcsikét kívánok!

mágnes:boldog szülinapot Annának! Lehet,hogy este már egy újabb gyerkőc születését ünnepled?! :wink:

csöre:neked is boldog szülinapot! Sajnálom, hogy apukád beárnyékolta ezt a szép napot, de remélem voltak azért boldog pillanataid is!

katuska:szegény Máté:gőzerővel segít az ágy összerakásában, utána meg közlitek, hogy nem fekhet bele. :cry: Tényleg jó ötlet, hogy ha a kiságyba nem is, de mellé egy kis párnára, vagy takaróra odafekszik. Vagy ha egy kis babát tesztek az ágyba, hogy ott lesz a tesó helye.

hanna:csodaszép Olivér szobácskája!

batkata:jó fej kis családod van! Elképzeltem, ahogy betelepszenek a vizsgálóba. :lol:

kata:lehet holnap te küldöd a csodás híreket?!

Utolsó napokat töltő kismamiknak kitartást!!!!

Rólunk:tegnap kicsit beijedtem. Egyre többször vannak jósló fájásaim, tegnap már 3 órán keresztül tartottak, és eljutottunk az 5 perces fájásokig, de szerencsére itt leállt az egész. :wink:
Én ragaszkodom januárhoz! :)

Kép
moffli82

Kedves Viki! Nagyon-nagyon gratulálok Nektek! Kívánok sok örömöt, boldogságot! Azért szegénykém jól megszenvedtél!

krisz78

OK, megnyugtattatok, akkor nem kapkodok az öltözéssel :wink:

Nyákdugó:
Mesivel véres volt (olyan kis vércsíkok voltak benne), és viszonylag nagy mennyiség jött ki egyszerre (azt nem tudom, mennyi az összes), a színére nem emlékszem :oops:, de inkább átlátszó, az állaga nyálkás, nyúlós, a mennyisége nekem kb. egy diónyi volt... vagy kicsit több (de nem gombóc)
Zazánál szépen lassan kicsordogált, nem volt véres, mennyiséget pont emiatt megint nem tudok mondani :)

Kata: Saci szerintem nem tudja már kinyújtani a lábát :roll: vagy ha igen, akkor nem teszi, max oldalirányba (na ez édes, amikor úgy 6-8 cm-re kinyúlik egy vékony kis valami :D) lehet, nagyon máshogy fekszik, mint Martin :D

Hanna: jó reggelt :D hol pörgünk? :lol: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Kriszti: hát, a leírásod alapján valszeg a nyákdugó volt...

Csöre
csöre74

Moffli: köszi szépen :) és tessék pihenni, benntartani a kislányt :D

Csöre
csöre74

Mágnes! Boldog szülinapot Annának! Szülünk????

Enikő!!!! Mi újság?

Moffli! Köszi! :)
Noémi baba még maradjon bent!

Csöre! hehe Én csak ámulok és bámulok. :)

Kisbogacs! Na, akkor izgalmas a helyzet.

Bartika! Gyere gyakrabban!

Csajok!
Akik lógnak képekkel pótolják???!!

Kép
hanna30

Hanna! Még egyben! Bár tegnap és ma is nagyon furán feszül az egész hasam. Nem tudom ez jelent-e valamit... Remélem igen. :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csöre: nincs nyújtva a lába, csak a magzatpózban oda nyúlik már fel a kis combja, mutatták az UH-n :shock: :shock:

Nekem tegnap volt,hogy valami 'távozott' és nem tudom mi volt, mert nem volt barnás/véres ellenben jóval 'takonyszerűbb' (bocsi!!), mintha folyás lett volna,de olyan opálos,nyálkás :roll:
(És éjszaka a szervezetem kissé öntisztító üzemmódba kapcsolt :oops: )

Kisbogács: húha,izgis! Szerintem lassan akkor fel kellene függesztened a gátmasszázst :roll: Hogy a kellemes részéről már ne is beszéljek :?

Moffli: bizony, tartsd csak bent Noémit még egy pár hétig!

Hanna: a pörgésről annyit, hogy most öltöztem fel :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Enikő! Akkor küldöm a drukkjaimat!!!!!!!!!!
Izgiiiiiiiii

Kép
hanna30

Én is csatlakozom a pizsi-party-hoz :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Enikő: mennek a drukkok, remélem is, hogy ezek már azok a bizonyos jelek!!! :wink:
Hanna: khmmm...én lógok még képpel. Megyek, csinálok, aztán egyszercsak feltöltöm, mert hamarosan indulunk Apa szüleihez családilag ebédelni :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Vicky! :lol:
Alex baba?

Kata! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

katuska79:nem azt mondtam hogy törvényszerü a császár csak azt ha szegényke hajnal 5-töl este 11 -ig szenvedett ,még az oxitocin mellett is akkor mért nem segitettek rajta,iszonyú fájdalmai lehettek...nekem hajnal 5-töl "CSAK"délután fél 4-ig tartott én is kaptam folyamatossan az oxitocint,meg a méhszájlazitó injekciót meg az antibiotikumot,és nem túlzással azt mondhatom úgy éreztem hogy itt vége van mindennek egymás után jöttek a fájások nem volt köztük szünet....pláne még fájdalom csillapitot se kapsz...szóval van sejtésem min mehetett keresztül szegényke..de az a lényeg hogy végre túl van rajta :) kisbogács:lehet barnás véres de átlátszó is ,én csak a nagyobbik lányomnál találkoztam vele,boginál nem tudom hova lett :D

Kép
gizella82

tényleg, én is tartozom...

íme egy 4 nappal ezelőtti családi fotó:

Kép

[/img]
kisbogacs

Én is a nyákdugóra szavazok Katánál meg Kisbogácsnál is:)

Gizella! Én úgy emlékszem pont az volt a baj, hogy még délután sem voltak fájások és csak vártak vártak. Lehet akkor még nem kapott oxit? Mindenesetre most biztos nagyon nagyon boldog és nagyban ismerkednek egymással.

Ja egyébként még akartam neked írni, hogy nővérem lánya is ilyen fiatalon szült. VAgyis még fiatalabb volt....és csak két évvel idősebb nálad. Most várja a harmadikat a harmadik pasitól....nem részletezem. Szóval az ilyen anyukák miatt szólják meg azokat is akik lelkiismeretesek és jó szülők. Sajna ez van. A legfontosabb, hogy Te magadban tudd mindent megteszel!

Na táncizunk tovább Mátéval:) bezeng mindent Halász Judit és a csinglingling száncsengő.
katuska79

Kisbogács! Milyen szépek vagytok!
katuska79

Kisbogacs! De szépek vagytok!

Kép
hanna30

Hanna, Kata! Köszi a drukkokat!

Gizella! Én ha választhatnék egy napi szenvedés vagy több heti szenvedés (császár esetén) között, inkább az előzőt választanám. Ráadásul a gyerekemet is el tudnám látni. :)

Kisbogács! Szép kis család vagytok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

VICKY NAGY GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Annanak is boldog szulinapot Magnes:)

pizsizek en is meg mindig:)

Kép
brestovsky

kisbogács:nagyon szépek vagytok :D katuska:szerintem az hogy hány apától van valakinek gyereke az még nem jelenti azt hogy nem jó szülő...én is most házasodtam másodjára,mert sajnos az elözö házasságom nem sikerült jól 7 év után úgy döntöttem válok mert még lehet esélyem a boldogságra nehéz döntés volt de nem bántam meg....most nagyon boldog vagyok és a lányok is ,és hála elmondhatom hogy a volt férjemmel és a szüleivel nagyon jó a viszony,a gyerekeket amikor csak szeretnék elvihetik...na mind1 1 a lényeg mikor elöször férjhez mentem azt hittem örökké fog tartani,nagyon szerettem csak sajna nem éreztem a viszonzást,mig nekem a szerető család neki a csavargás volt a vágya,igy hogy elváltunk mindenki megkapta amit akart...szóval szerintem nem kell senkit elitélni,amig nem tudjuk nem ismerjük a körülményeket...én egy kicsit sem érzem igy kevesebbnek magam,sőt ettöl még jó szülönek tartom magam és imádom a lányaimat

Kép
gizella82

Sziasztok!

Vickynek nagy-nagy gratula! :) Végre kibújt a kisfickó. Hosszú menet lehetett. :shock:

Annának boldog szülinapot!

Kisbogacs, Kata8110: izgi. :) Szerintem ti lesztek a következők. ;)
Vendég

enikö:szerintem ezt igazán akkor lehet tudni hogy ki mit tenne ha abban a cipöben van,azzal amit irtam nem azt irtam hogy a császár mellett állok,csak azt hogy sajnálom vickyt....

Kép
gizella82

Sziasztok!

Viki, gratulálok Leventéhez, és minden szépet és jót kívánok!!!

A mocorgás nálunk is csökkent, talán nem is időben, sokkal inkább finomodott.

Kata, Kisbogács, akkor lehet, hogy hamarosan ti következtek?

Mágnes, neked már nagyon közel a "hivatalos" idő, nagyon izgi.

Én azt az érdekes felfedezést tettem, hogy mióta leálltam a magnéziummal, teljesen megszűntek a keményedéseim. Magam sem értem, hogy lehetséges ez, de a szülésznőm azt mondta a tegnapi CTG-n, hogy többen mondták már neki ugyanezt. Szóval nem vagyok csodabogár :)

A pocakot nem mérem, de nekem is most fordult ki a köldököm, valószínűleg nőtt egy kicsit.

Ami a csomagot illeti, mi már sehova nem indulunk nélküle :oops:

Kép
petne

Hát épp ez az Gizella! Hogy látatlanban ítélnek meg embereket. csak sajna nálunk ez nem látatlanban megy....A kislány pl nemrég találkozott először az apjával pedig már iskolás...azóta jópár pasit szólított már apunak...nem hiszem, hogy túl jó szülő az aki folyton másra passzolja le a gyerekeit, hogy ide oda elmehessen akár egy egész nyári időszakra is. És ő arra fogja, hogy nem "élhette" ki magát. Nem hinném, hogy ez indok....és félek, hogy ez a kisbaba is aki majd most fog születni pár hónap múlva szintén apa nélkül nő fel. Adja ég, hogy ne így legyen de sajnos az eddigiek alapján nem tudok mást feltételezni:(

És örülök neki, hogy nálatok ez másképp működik mert vissza adta a hitem, hogy nem kellett volna feltétlenül így alakulnia. Nem is tudom mi lett volna vele, ha nincs mellette a családom! Belegondolni is rossz:(
katuska79

Katuska! Nem semmi, amit írtál. :twisted:
Vége a táncnak Mátéval?

Kép
hanna30

Én ma nem szülök lányok :) Szerintem olyan zárt vagyok, mint a börtönkapu... :wink:
Kiváncsi leszek, holnap mit mond a doki bácsi... :)

Pisziparty???? Megebédeltünk,elmosogatttunk, lánykám már ébren, most várjuk Anyósékat, és aztán köszöntés..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes! Láttunk már csodát. :)
Én azért drukkolok!

Kép
hanna30

Kata: szerintem is lehet a nyákdugó :) csak akkor lassan jön :wink:

Jelentem: sikerült felöltözni :D

Kriszti: tényleg szépek vagytok :) és az a zöld fal... továbbra is elvarázsol :D

Lányok, most kezdem úgy érezni, hogy a pocak komoly mozgási akadály :roll: érdekes, hogy eddig sokkal fürgébb voltam :roll: olyan kemény lett a pocak az utóbbi két napban.... nem panaszképpen, tényleg, csak furi :roll: vagy az, hogy gyakran keményedek? hm... (még nem szülök, nyugi...)

Hú, Petne, milyen gondos vagy :D nekem még nincs teljesen összeállítva a csomag, így nem is hordom sehová :oops: azért holnapra igyekszem összedobni :) igaz, a kórházi már készen van, csak a szülőszobás nincsen... kéne bele ellátmány...

Lányok, mekkora Tenát vettetek? Most csomagoltam ki a normált, és nekem nem tűnik olyan giga nagynak :roll: elég lehet? Tudom, pont én kérdezem :? lehet, venni kéne egy mérettel nagyobbat is :?

Csöre
csöre74

Ez a nyákdugó kérdés már bennem is többször felmerült.
De úgy tudom, hogy a legtöbbször észre sem veszi a kismama, úgy távozik (esetleg egy pisilésnél).

csöre: én sem tudtam, milyen kell a Tenából, ezért a gyógyszertárba már eleve úgy kérdtem, hogy a szülés utánra kell.
Most megnéztem, Extra méretűt kaptam. Ez elég nagynak tűnik, bár nem bontottam ki.

Kép
jandrea

Andrea: köszi :) én is úgy mentem, de a gyógyszertárban elég tanácstalannak tűntek a témában :roll: az meg nem látszik a csomagon, hogy mekkora is a betét... sajnos :? mindegy, akkor elszaladok holnap egy extra csomagért is :)

Csöre
csöre74

Na, ezzel a nyákdugóval beparáztattatok csajok. :oops:

Kép
hanna30

HAnna! igen elaludt a táncosfiú:)

Ne parázz! van amikor csak szülés közben megy el van amikor meg már egy két héttel korábban is. De a legtöbben azt mondják szülés előtt egy pár nappal távozott. Nekem az utolsó vizsgálat indította el...HA elmegy sem lesz baja a babádnak, védi még a méhszáj, a magzatburok is!

Mágnes! Majd hozz szülinapi képeket!!!!

Huh hát az én Tenám akkor, mint egy pólya :) de komolyan. Nekem nem oylan betét formályú van, hanem az a tena comfort aminek elöl is meg hátul is van oyaln naaaaagy piskóta része. Totál betakarja a fenekem....úgy kaptam, ebből tuti nem jön ki semmi. Csak kellett hozzá olyan hálós tena bugyi is mert ekkora fenekű bugyogóm a világon sincs :)
katuska79

katuska79:igy már érthető és a leirtak alapján ő aztán tényleg nem jó anya..nálunk most csak 2 napot nem voltak itthon a lányok és apával azt se tudtuk hova rakjuk magunkat mert iszónyúan hiányoztak :( sajna nálunk is van ilyen személy a családban 4 gyerek 4 apától és még nem is ez lenne a gond de a 2 nagyobbat nem igazán szereti a 3.-at az apja neveli ,a legkisebbet (8 hónapós)meg a legnagyobb lánya eteti pelenkázza stb...na ilyenkor mondom azt hogy az ilyen ember ne szüljön....mert a gyerekek nem boldogok

Kép
gizella82

Katuska! Édes lehet Máté.
Kíváncsi leszek, amikor hazaviszitek Petra babát, mit alkot. :)
Köszi a nyákdugós infót.

Kép
hanna30

kisbogács: helyesek vagytok, és nekem is tetszik a zöld fal.

Most már legalább sejtelmem van a nyákdugóról.
Ti mit raktatok a szülőszobás csomagba? Én nem Tennát vettem, hanem extra nedvszívó Alwayst. Szétröhögtük magunkat a Tenna méretén. Aztán többen mondták, hogy az Always extra is jó. Így vettem abból, mégiscsak kultúráltabb méretű.

krisz78

Kezd izgalmassá válni az év vége. :lol: Lehet, hogy innen kerül ki az év első babája? :lol:

tena:nekem is normál méretű van, de lehet, hogy még az is kicsi lesz?!

katuska:akkor először magadat pelenkázod és utána a babát? :lol:

hanna:te szedsz még magnéziumot?

Kép
moffli82

Krisz! Én is Tenát vettem. Úgy vagyok vele, ha kevés lesz, vagy nem jó, akkor a Tescoban is lehet kapni, majd vesz apa.

Moffli! Igen, még szedem, de annyi, mint halottnak a csók.
Folyamatosan keményedek már 3 napja és mensis görcseim vannak.
Hát, nem tudom...
Gondolom, neked is szedned kell még.

Kép
hanna30

Én is ugyanezekkel szenvedek. Nekem 1-jén kell abbahagynom, kiváncsi leszek mi lesz utána.
Kedden megyek vérvételre és nst-re. DE ma nekem is szinte megállás nélkül mensis görcseim vannak, ami kisugárzik a derekamba is. És néha keményedek is. Plussz délelőtt egyik pillanatról a másikra felment a vérnyomim 150/80, majd 166/100-ra. Gyorsan letusoltam váltott zuhival, meg hidegvizes arctörlés, tarkóra borogatás. Szerencsére rá fél órára visszament 130/80-ra, így megúsztam a kórházat.

Kép
moffli82

Krisz: nekem egy törölköző, egy zuhis papucs, egy bugyi és egy betét van benne, mint "kellék", illetve lesz még víz meg nyami, ha éhesek lennénk... enni nekünk csak szülés után szabad, biztos, ami biztos, de Apa nem halhat éhen, ha elhúzódik a szülés :)

Hanna: nem parázunk :wink: a görcsöket sajnálom :( meleg vizes zuhany?

Katuska: az a tuti méret :wink: én is veszek majd legalább egy csomag extrát... (bár a tiéd talán extragiga-méret :lol:)
Moffli: a normál méretű nem sokkal nagyobb, mint egy normál betét :? kicsit vastagabb, és dizájntosabb a kialakítása, ennyi... jó lesz az a későbbi fázisban, de nem az elején... legalábbis nekem, aztán ki tudja, ki mennyire vérzik...

Gizella: az a helyzet, hogy az emberek ezeket a feltűnő eseteket könnyebben jegyzik meg, mint a normálisat :) egyébként meg én úgy vagyok vele, hogy nem érdekel, mit mondanak, vagy mit gondolnak rólunk, az a lényeg, hogy mi jól érezzük magunkat, mint család, nem? :wink:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Vicky! Gratulálok Leventéhez, kívánok nagyon sok boldogságot, sok örömet!
Ez aztán kemény menet volt!
Teljesen elérzékenyültem az SMS szövegétől, de hát tényleg így van!!! Ennél szebben nem tudom, meg lehet-e fogalmazni... :)

Nyákdugó: én Marcinál emlékszem, kicsit véres, kocsonyás kupac volt, Julcsinál nem emlékszem.

Na, túl vagyunk a színházon, jó volt, most a siserehad itt van, nagy a zaj, mellette Csík zenekart hallgatok, közben gépezek, lassan kezdődik a Bud Spencer film... Szóval Pötyike nagyon jól tud pihizni, velem együtt! És áldott nagy csend van!!!

Tena: én normált vettem, legfeljebb Apa besurran a patikába egy nagyobb méretűeért, Pötyike kenceficés cuccát úgyis ki kell váltania... :oops:

Mágnes! Annának boldog szülinapot!!!
Kép BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Mágnes
Annának boldog szülinapot!
Vendég

Batkata
Köszönöm :lol: :lol: :lol:
Próbálkozunk.... :oops: :wink:

Nyákdugó
Távozhat közvetlenül szülés előtt is, de 2-3 héttel korábban is... nem kell neki túlzott jelentőséget tulajdonítani...
Vendég

Vickynél meg lehet, hogy a szakma szabályai szerint a burokrepedés után vártak a fájások beindulására.
Ha nincs valami sűrgető ok, akkor általában nem szokás azonnal oxitocint adni...
Vendég

Kép
Pracli

Kép
Egy balegyenes...

Kép
Manócska

Kép
Ilyen mérges tudok lenni...
Vendég

viki:enni valóak a képek.Na és persze a főszereplő, Alex baba- :lol:

Kép