A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Drága Lányok és Szimba + Zugolvasó Férj :lol: !

Bár nem nagyon jöttem mostanság, de tudnotok kell, h nagyon-nagyon drukkolok mindenkinek!!!!!!!! :-)
Hatalmas gratula az újdonsült Kismamiknak! :-) :-)
Vigyázzatok magatokra!
Babóm! Köszi a mailt, válaszoltam. :-)

Puszik, Bodzi

Kép
bodza2005

Momóka, én is gratulálok! Az amniocentézis maga nem annyira veszélyes, hanem inkább az azt kisérő stressz. Ne aggódj, nagyon szorítunk, hogy nem lesz baj. A magne B6 megoldás jó, ágyban fekvés ugyszint. Ezt az AFP-s dolgot meg nem értem, mert szerintem ez az érték jó. Tankönyv szerint legalábbis, de az én Tvérképes leletemre is az volt irva, hogy referenciatartomány változás történt több vizsgálathoz. :shock:
kislibus

Akinek aktuális:
Most sok helyen ingyenes a kombinált teszt, ami kiválthatja az amniót.
http://hvg.hu/egeszseg/20080923_down_kor_szures.aspx

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Momóka, nekem 2,2 volt a MoM, teljesen OK volt, Dévai mondta, hogy a felső htáron van, úgyhogy nyugi.
beber77

Sziasztok!

Modrooka én nem jegeltem, csak picit fájt, bár a vége felé már kicsit féltem a tűtől, komolyan féltem a szúrástól, de összeszorított foggal ment. :-)

Bodzi már majdnem a 35. hét tök jó!
Bár mérges vagyok, hogy nem jelentkezel. :x

Na most mennem kell, mert elkezdtem a karácsonyi nagytakarítást, amit a gyerkőcök nem mindíg hagynak.

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Kislibus: még egy privi

Kati76
kovacsne.kati

:lol:

Kati76
kovacsne.kati

Sziasztok,

Először is egy info: akit érint december 20-jan.5 között zárva az Intézet.
Ma nagyon szerencsések voltunk. 9.30-ra kellett mennünk és üres volt a váró. Időpontja volt dokinknak a Minisztériumba, aztán lemondták Őt.
A másik az előző ciklusban leállított stimum után (ahol egy tüszőm volt), most 6-ot növesztettem, és minden rendeben, FSH-m is super. Szóval jó hírekkel jöttünk el.Januárban folytatás.
Remélem mindenkinek nagyon jól kezdődik majd az újév.
Mamiknak sok boldog percet, akciózoknak meg pozitív tesztet hoz.
miciona

Sziasztok!

Voltunk Apánknál. A babák jól vannak. Egyik kicsit kisebb. A méhszájam olyan, mint a vasbeton még semmi jele, hogy jönnének a bébik. Apánk persze már befektetne a Jánosba, de én még nem szeretném húzom itthon amíg lehet.
18 szülése van decemberre Apánk, úgy hogy nem fog unatkozni. Mikor ott voltunk is mondta, hogy elég fáradt, mert 3 nap egymás után mindig hajnal fél 3-kor kellett mennie szülést levezetni + az intézeti munka. Nem tudom, hogy bírja ráadásul ekkora felelőséggel a nyakában. Nem semmi az öreg.

Miciona
Remélem a január a te hónapod lesz!

Kép
Kép
bbeti

Miciona! Gratu a sok tüszőhöz, reméljük jan-ban a folytatás még jobb lesz. :wink:
kislibus

Köszönöm!

Azt nem is írtam, hogy azt mondta Dévisz nem is érti egy hónap alatt a 17-es FSH-ból , hogy lett normál szint, és egyből elkezdtek tüszők termelődni, padig már el akart küldeni egy újfajta vizsgálatra, ami egy vérvétel és a fertilitási képességet nézi. Magyarul, hogy van-e értelme egyáltalán próbálkozni. Állítólag egy hónapja van lehetőség itthon is erre a vizsgálatra. Azt elfelejtettem hol végzik, csak arra emlékszem 3.500 FT.
Szóval azt mondta rám, hogy ez az ahol az orvostudomány megáll és fejben dől el minden. (persze azt nem mertem mondani, hogy amúgy meg november végén végre megszabadultam egy rossz Plútó fényszögtől :D )
Ja és nagyon kedves volt, volt kis biztató simi, aztán nevetgéltünk is.
De tényleg , hogy bírja ezt energiával??
Egész nap az Intézet, még 18 szülés, plussz Minisztériumba rángatják.Magánéletre nem is marad ideje.
Beti.: Te is benne vagy a 18- ban.De jó.... :D
Biztonságban érezheted magad Nála. Ez fontos, főleg, hogy ikerek!
miciona

Miciona: Dévisz joggal nem érti, hogy az FSH miért ment vissza, az ugyanis lassan és alattomosan növekszik, a biológiai óra visszafelé történő ketyegése meg nem túl valószínű. A titok valószínűleg abban rejlik, hogy az első, 17-es értéket elmérték. :roll: Mi is jártunk így és senkinek sem kívánom azt, amit akkor kellett átélnünk. A nagy tudásúak egy olyan értéket hoztak ki, ami mellett semmi esélyünk nem lenne, gyakorlatilag a klimaxot jelentené. Láss csodát, 2-3 hónappal később a hormonszint a korábbinak csaknem a harmada(!) lett. :shock: A két időpont között semmilyen kezelés nem történt, ráadásul a két stimu eredménye is nagyon hasonló volt, tehát az FSH kiindulási értéke a két program kezdetén közel azonos lehetett. Ez a helyzet kb. olyan, mint a "3 vérvétel = 3 különböző vércsoport" című, a magyar egészségügy helyzetét kiválóan demonstráló történet. Az egészben az a leginkább dühítő, hogy manapság már egyetlen eredményben sem lehetünk biztosak... :? A 6 tüszőhöz gratula, de ettől még nem szabad abbahagyni a futást, jógát, stb., mert az, hogy 6 aktív van jelenleg, nem jelenti azt, hogy a hormonkezelés hatására mind a 6 be is indul. Ez csak egyfajta "keret", de amellett, hogy eleve sokkal jobb, mint korábban, még javulhat is januárra és akkor elképzelhető, hogy akár 8-9 tüsző is "feláll a rajtvonalra". 8)
Kár, hogy azt a Plútós dolgot nem említetted neki. Szerintem olyan "értelmesen" nézett volna rátok, hogy két hétig ezen röhögnétek... :-)

BBeti: nekünk is említette, hogy mostanában minden hajnalban (alvás helyett) ilyen "programja" van. Értetlenkedett, hogy mi a búbánatért kell a végén mindig műtét, mi a fene miatt nem akarnak a mai, lombikos gyerkőcök csak úgy megszületni... :roll: A kérdésére nem kapott választ. Ingyen még neki se mondjuk meg a tutit. :D
szimba

FSH: No comment, ahogy arra sem, hogy lombik babák után pár évre, hogy-hogynem összejönnek spontán babák is elég sok párnál.

:D
kislibus

Sziasztok!

Pénteken megkaptam a beutalóimat Apánktól, meg egy időpontot (jan. 06.) a közös felhomályosításra. Szóval, lombikozni fogunk...

Nem fogjátok elhinni, de én már "szűzlány" kororomban is tudtam, hogy nekem lombik babáim lesznek. Azon gondolkodom, hogy ez megérzés, jövőbe látás, vagy ellenkezőleg, "bevonzottam" magamnak a dolgot és én alakítottam úgy, hogy így történjen. Tudom a ma divatos Titok-elmélet szerint a gondolataim a hibásak a történetben, de mi van, ha mégsem?

Miciona, igazán mondhattad volna a Plútós dolgot! Apánk is biztos jót kuncogott volna rajta. Egyszer egy Uh-n, megkérdezte, hogy szedem-e a folsavat, én őszintén mondtam, hogy "viszonylagos rendszerességgel". Ez annyira tetszett neki, hogy végig ezen mulatott magában.:)

Bbeti, üdv a méhszájadnak! Nagyon jól csinálja a dolgát! :lol:

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Moncsiga, én meg már szűzlány koromban is biztos voltam benne, hogy majd rámnéz a jövendőbeli férjem és én már attól terhes leszek, aztán tessék :lol:
beber77

Sziasztok!

Jurák Jázmin Kincső vagyok, Isten ajándéka, Apa Hercegnője, Anya Sellőlánya, aki a Dévai Intézetnek köszönheti életét!
2008.12.03-án, 5 óra 55 perckor tették ki a szűrömet az általam 40 hete bérelt kényelmes pocakból. Indokként állandó izgésemet-mozgásomat, rúgkapálásomat hozták fel. Az egyébként könnyű kilakoltatás fáradalmait kiadós alvással pihentem ki, és azóta is nagyon jól érzem magam!
Anya mindenkinek kitartást kíván, mert az előbb-utóbb meghozza gyümölcsét, hiszen rám is várni kellett, de itt vagyok!!! Kép Jázmin Kincső
Kép

kata790313

Kata, gratulálok ehhez a gyönyörűséghez és köszi, hogy megmutattad itt! Gyönyörű szép, egyáltalán nem is látszik rajta, hogy újszülött és hihetetlen módon mintha mosolyogna az elsőn!!!! Még1x, gratulálok!
beber77

Nagyon szépen köszönjük!És tényleg sokat mosolyog.. :D
Mindig hálás leszek Apánknak ezért a Csodáért, aki nélküle nem születhetett volna meg...

kata790313

Kata! Örömömben könnyezem! Gyönyörű!
Kérlek, ha időd engedi irdd meg mellé a történeteteket is!
Egészséget, sok erőt, boldogságot kivánok nektek! :D
kislibus

Képzeljétek nézegettem a babát tervezők honlapján terhesgörbéket rossz spermaképpel. Ez ismét erőt adott.
Persze ettől független a párom megy Kopához januárban. Addig nálunk már semmi különös nem lesz.

Moncsiga! Az igazság sosem vagy vagy, hanem is-is. Lehet, hogy az is igaz, hogy valamit előéreztél, mert ugye megérzések léteznek, de ezeket fel lehet nagyitani, ami végülis az egyébként nem tuti biztos jóslatot igazzá teszi. Az igazság félúton lakozik itt is.
És majd ird meg, hogy mi volt a felhomályosításon. (Bár még mindíg remélem, hogy nem lesz rá szükségünk.)

Én amióta terhes voltam, azt várom, hogy ismét megérezzem, hogy az vagyok. Mert amikor terhes lettem abban a pillanatban tudtam, éreztem, csak akkor ezt úgy félreraktam, hogy á biztos nem.
kislibus

Kislibus: a történetet elolvashatod a blogomban, márciustól írtam, a stimutól!
Nagyon szurkolok nektek!!!

kata790313

Sziasztok!

Kata, gyönyörű a pici lányotok! Legyen sok örömötök benne! Gratulálok!

Akkora pancser vagyok, el sem hiszem! Sikerült ma 25E forintért levetetnünk a vért a HIV, Hepa, szifilisz teszthez. Szerintem megtaláltam a legköltségesebb módját a dolognak. Annyira bosszant, el sem mondhatom... Mindegy, eső után köpönyeg...

Kislibus, igazad lehet ebben az is-is dologban. Ahogy Beber is írta, a "szűzlánykori" megérzéseink is megcsalhatnak minket. :lol:

Mindenkinek a legjobbakat!
Pussz!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Kata! Elolvastam a blogod. Nagyon gratulálok a kis Kincsőhöz!

Moncsi: Én is úgy voltam mint Beber. Biztos voltam benne, hogy mi annyira összeillünk, hogy elsőre sikerül a baba. Sajnos nem így lett.
Neked hol sikerült ez a brutál drága tesztet csináltatni??? HU!
A Mária utcában a Dévai beutalójával is "csak" 8000-et fizettünk kettőnkért.
Januárban mikor mész?
Reményeim szerint én 23.-án mehetek beállításra. Addig egy-két vizsgálatot csinálhatok újra. Kiváncsi vagyok a házidoki nénim ad-e beutalót toxoplazmára, rubeolára.

Mindenkinek kellemes karácsonyi készülődést!
Pihenjetek is , nehogy egész nap a sütő mellett álljatok!!!
Én nem fogok :))
miciona

Sziasztok lánykák és apák!
Mivel rohanó tempróra kapcsoltam, nemtom lesz-e időm karácsony előtt benézni.
Ezért most kívánok minden kedves fórumozónak és szeretteinek békés karácsonyt és babákkal teli új évet!
Vigyázzatok nagyon magatokra!
baboca03

Miciona! Az esztergomi kórházban kalkulálták ki a tarifát. A csekk az ANTSZ részére volt kiállítva.

Most elutazunk netmentes környezetbe, így már most Nagyon Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!

Kép

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Sziasztok!

Kata! Gyönyörű a kisbabaátok! Gratulálok!
Csak már mi is itt tartanánk!

Nálunk most nincs újság! 20. hétbe léptünk! pocak rohamosan nőni kezdett. Pedig múlt szerdán még meg is kérdeztem Apánktól. hogy nem kicsi-e, mert ott az amniónál mindenkinek nagyobb volt!
De megnyugtatott, hogy pont jó!

A szerdai vizsgálat után csütörtökön volt egy kis para, mert dél körül véreztem, egy órán át, aztán elmúlt. Már rutinosabbak vagyunk, nem rohantunk egyszerre a Jánosba!
Ez valószínűleg attól volt, hogy méhlepény még mindig a méhszájon és egy tapottat sem mozdult onnan, Apánk szerint nem is fog!

Mikor én voltam akkor is nagyon fáradt volt, mert éjjel császározott.
Adott beutalót valami vizelettenyésztésre (fizetőst a Jánosba) mert mondtam neki, hogy én ezért aztán el nem megyek az sztk-shoz megint, inkább kifizetjük! Habár még holnap próbálkozom a háziorvosnál, hátha ad, de az előzményeket figyelembe véve, nem hiszem! Két ünnep közt kell bevinnem a Jánosba a vizeletet, mert állítólag 12 nap, míg kitenyészik!

Majd megpróbálok sűrűbben jelnetkezni, de sajna nagyon keveset vagyok fent, szinte egész nap ágyba! így is jött a vérzés!

Mindenkinek Boldog Karácsonyt és szép, babavárós új esztendőt kívánok!

Üdv: Momóka
momóka

Sziasztok!
Most hallottam, hogy Dévai idén már nincs... :(
Talán tudtok segíteni: még csak a kivizsgálásoknál tartottunk, amik során a prolactin szint beállítása miatt Bromocriptint kellett szednem- viszont menet közben úgy tűnik, sikerrel jártunk... :) Szóval jó lenne tudni, hogy ezután is kell -és ha igen, meddig- szednem a gyógyszert? Ha valakinek szintén kellett szednie, vagy van ezzel kapcsolatos infója, kérem írjon! :)
Köszönöm!
Kellemes ünnepeket Mindenkinek! :)

Kriszta
e-krisz

e-krisz!
Én is szedtem Bromocriptint, a 12. hétig kellett. Jó lenne orvossal is beszélned.
albi2000

"Ne a hóban, csillagokban,
ne ünnepi foszlós kalácson,
ne díszített fákon,
hanem a szívekben legyen karácsony!"
Szilágyi Domokos

Szeretetben gazdag Karácsonyt és új esztendőt kívánok minden kedves fórumozónak és jövőre bővülő családjaiknak!

Akciózóknak szép tüszőket kívánok, ET utániaknak babaragacsokat, babásoknak pocaksimit, anyukáknak boldog pillanatokat a babákkal, többieknek megerősödést a felkészüléshez!

Kép
albi2000

Miciona, Moncsiga: köszönöm!
Momóka, a 20. héten jársz már?De jóóó! :D Pihenj sokat, és ne foglalkozz mások pocakméretével(nekem meg mindig az volt a parám, hogy nagyon nagy a hasam) :roll: , az a lényeg, hogy egészségesek vagytok!!!

Mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyt kívánok!

kata790313

Sziasztok.

Mindenkinek BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK ÉS BABAESŐT!!!!

Kép
Kép
melánia

Ami a jövőt illeti, gyereksírás miatt ébren töltött éjszakákat és hegyekben álló használt pelenkák illatát kívánom mindannyiunknak, de addig is ajándékhegyeket, bejglimérgezést, békés, boldog Karácsonyt/Hanukát! 8) (A megfelelő választ egy piros filctollal húzzátok alá!)
szimba

Áldott, békés, szép Karácsonyt és boldogságos Új Esztendőt kívánok Nektek!

http://www.youtube.com/watch?v=qlpQ_ms0IDc

Kép

Kép
bodza2005

ÁLDOTT,BÉKÉS,ÉS BOLDOG KARÁCSONYT MINDENKINEK!!!
JÖVŐRE PEDIG MINDENKINEK POCAKOS ÉVET KÍVÁNOK ÉS SOK BABÁT!!!

Kati76
kovacsne.kati

Boldog Békés karácsonyt mindenknek!

Sziasztok lányok!

Jó rég nem jelentkeztem már, de annyi dolgom volt, hogy csak na!
18. héten vagyunk és kiderűlt, hogy mindketten fiúcskák a pocakomban!
Szeretnék tanácsot kérni, mert mindenki azzal riogat, hogy koraszülöttek lesznek a babaák. Ha lenne néhány tanácsotok, hogy hogyan tudnám ezt elkerűlni, akkor azt nagyon megköszönném! Amúgy nagyon jól vagyunk és edig minden rendben. Járok kismama jógára amit nagyon élvezek!
Mindenkinem millió puszit klüdök!!!
csandi75

e-krisz!

Privát üzenetben szívesen megadom a mobil számát! Nyugodtan felhívhatod.

Szikra 8)
szikra

Boldog , békés Karácsonyt kívánok mindenkinek!!
miciona

Szia e-krisz!
Gratulálok! Szedem én is a bromocriptint és úgy tudom ,hogy tényleg a 12. hétig kell szedni, mert akkortól már amúgy is el kezd termelődni. 29.-én nyitva az Intézet, ha jól tudom, telefonálj oda azért, hátha kapsz egy telefonos segítséget.
Sok sikert a pocaklakóhoz!
miciona

Helló Mindenki!

Remélem jót karácsonyoztatok!

Csandi! Olyat mondok, egyből megnyugszol! Az egyik ismerősöméknél nemrég születtek iker fiúk. Néhány nappal a kiírt idő előtt és -kapaszkodj!- 3200g, ill. 4100g súllyal. Aggódsz még? :lol:

Puszi!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

Kép
modrooka

Sziasztok!

Boldog, Babaesőben gazdag Új Évet kívánok mindenkinek!!!!!

:D
kislibus

Sziasztok!

Csak gyorsan beköszönök.
dec. 30-án megszülettek a fiúk Erik Roland és Csanád Márk. 3300 és 2800 g-mal. Apánknál szültem és ma jöttünk haza. Késöbb jelentkezem egyenlőre káosz van. Mindenkinek jó egészséget kívánok.

Kép
Kép
bbeti

BÚÉK, BÚÉK Mindenkinek!

Bbeti! Óriási gratuláció NEKTEK! Nőjetek nagyra és legyetek nagyon-nagyon egészségesek és boldogok! Képet is kérünk, amint lehet!Lehet? :lol:

Puszik!

Moncsi
KépKép
Kép

Kép
moncsiga

BÚÉK Mindenkinek!

Bbeti: Gratulálok a fiúkhoz! A legjobb hír az újévre! Mindenkinek aki még csak babára vár ilyet kívánok az úéévben :D
Persze magamnak is :D
Többieknek jó egészséget és sok örömet!
miciona

BÚÉK!!!!!!!!

Betti:Gratulálok.Milyen immáron ötösben othon lenni?Reméljük ez az év mindenkinek így végződik!

Puszi mindenkinek!

Kati76
kovacsne.kati

Bbetti! Nagy gratula! Én is csatlakozom a képet kérők táborához, meg persze jöhet szülésélmény is, amint lesz egy kis időd a fiúktól - bár nem hiszem, hogy most ebben bővelkedni fogsz :D
kislibus

Mindenkinek Békés Boldog És babás új esztendőt kívánunk!

Bbetti nagy nagy gratula a fiukhoz!

Lilypie Kids Birthday tickers
Ági28

Kedves Lányok!

Mindenkinek NAGYON BOLDOG ÉS BABÁS ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK!!!

bbetti: Nagyon gratulálok a fiúkhoz, sok boldogságot, örömöt és jó egészséget kívánok mindannyiotoknak.
cyprus

Bbeti! Ez igen!!!!!!! GRATULA!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
Nagyon jó egészséget, örök boldogságot a kis/nagy Családkádnak!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

Puszilok Mindenkit!!!!!!! Még 1x boldogságos, pocakos/babás, egészségben gazdag Új Esztendőt kívánok szerettel!!!!!!!!!! :D :D

Kép
bodza2005

Sziasztok,

Lenne egy kérdésem, rögtön itt az év elején! :)
Hogy lehet ,hogy havonta változik az FSH szintje. (mind3 harmadik napi )és így néz ki : 17, 7, 15. Ez szept., nov., és most dec vége.
Már úgy örültem a 7-nek, erre tessék. Minden más normális szinten van.December közepi UH-n már szép számú tüszőm is volt. Már félek mit fog szólni Doki bácsink :(
Remélem Nektek jól kezdődött az év!
Puszi
miciona

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: