A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Vera, igazad lesz... a foga... :(
Éjjel 1 óra körül olyanokat felsikított, és közben kapkodott a szájához, ráadásul azt hitte, hogy van ott valami az ágyában, és az okozza, menekült, ugrott az ölemben, de ott is fájt, belenyilalt neki, nem értette, mi van. Még meg is harapott fájdalmában.
Kúpot nyomtam előtte 1-2 perccel, mert felsírdogált, elég meleg volt a teste, de nem mertem megmérni, mert már mindentől fél. Nagyon rossz volt... :( A kúp elég gyorsan hatott, utána már vigyorgott és szépen el tudott aludni.
Szeli még mindig alszik. Sokat nem aludtunk az éjjel.
A szájába nem nagyon engedte, hogy belenézzek, de még próbálkozom. Ezzel dokihoz nem akarom vinni, a sok beteg gyerek közé... :roll: Majd felhívom, az oltás miatt úgyis kell vele beszélnem, hogy holnap helyett januárban adja be.

Kép

Kép
regcsiken14

KTimi! Nagyon profik a bejglik!!! :) Guszta!
Diótölteléket is leírnád? 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Lizi tényleg nem semmi, hogy így beszél már! :) Szeli csak halandzsázik, próbálgatja magát, olyan édi! :)

Gréti hogy van? Láza?

Szeli egyébként elég válogatós most, szerencsére a tejpépet megeszi, tegnap 3x azt evett.

De édi lehetett Zsozsi a cumival! :)

Ágica! Jobbulást Nektek!

Sense! Nemalvás: :cry:

Kép

Kép
regcsiken14

Alvás: Nálunk nagyon bevált, hogy levettem a rácsot, Szeli boldogan megy aludni. Kérdezem, hogy megyünk csicsikálni, és ő megy a szobába, becsukja az ajtót :!: (most már kérés nélkül is), és beteszem a hálózsákba, leteszem a helyére. Igaz, nekem mellette kell feküdnöm este. A nappali alvásnál van, hogy kijövök, és otthagyom, kicsit sír (max fél percig), aztán elalszik szépen.
(Bár ezzel most nem sokat segítettem... kicsit zokni vagyok agyilag. :oops:)

Panndi! :(

Kép

Kép
regcsiken14

Oltást lebeszéltem a dokival, jan. 6-án megyünk. De mondta, hogyha Szeli állapota nem javul, holnap du azért vigyem be. Bár mondtam neki, hogy a fogára gyanakszom. Majd meglátjuk... :roll:
Mindenesetre még mindig alszik... :shock:
Reggel (illetve délelőtt) nem éreztem lázasnak, de asszem ránézek megint.

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Regi jobbulást nektek is!

Panndi-Emese kitartás!

Mi most voltunk az oltás miatt dokinál. Megméregettem a hőjét,37,3volt. Két lázmérővel,mert a digitális bekrepált menet közben :evil: a másikkal is annyit mértem. Mondtam a dokinak,hogy tegnap nem evett úgy ahogy szokott,bezzeg a vendégségben megette a csokis kekszeket,meg a mandarint :shock: . Az apum náthás és trüsszög igaz nem találkozott vele sokat, már ő is hapcis lett. :( Azt mondja a doki,hogy valószínűleg valami vírusos valami ez,és Dominál megáll-e csak magasabb hővel kitudja,így nem adta be az oltást. Örülök is meg nem is. Úgyhogy átraktuk mi is jan.05-re.Addigra kiderül mi is a helyzet.
[b]
Timi/b] ügyi vagy!
varga tünde

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!

Panndi szorítok, hogy jobban legyél!

Gremese előre is köszi a sömösöt! :D

Mindenki milyen ügyes, sütés főzés készülődééééés. :D Timi nem vagyok oda a bejgliért, de ez nagyon jól néz ki. :D

Én ma takarítottam. Holnap nagyon zsufi napunk lesz aztán utazunk. Fáj a gyomrom még mindig, valami vírus jól elért.

Zétus most alszik. Az alvásról: én akkor rakom le délben, amikor már kidőlt teljesen. Máskülönben csak kínlódik és nem alszik. Ma fél 2-kor aludt be ölben. Rájöttem amint ébred ilyenkor nem kell hagyni visszaaludni, mert abból meg este lesz baj... Úgyhogy alszik kb. 1 órát. Este 9 körül kidől és nyomja ébredés nélkül reggel 9-ig.
Lehet nem a legjobb módszer, de amióta így csinálom kipihentebb és jobb kedve van. Biztosan az éjszakai alvás nála a pihentető. Na meg nálam is... :wink:

Ha próbálom "normálisan" lerakni déli alvásra, abból csak katasztrófa lesz. Úgy látszik nálunk a lefárasztás jön be.

Nem tudom holnap jövök-e még...

Ezért előre is NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNUNK MINDENKINEK!

Kép

Kép

Gremese neked pedig külön is:

Kép

Remélem mindenkinek olyan szép ünnepe lesz, amilyet szeretne!

Betegeknek továbbra is jobbulást!

Sok-sok puszi!!!!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

KARÁCSONY

I.

Harang csendül,
Ének zendül,
Messze zsong a hálaének,
Az én kedves kis falumban
Karácsonykor
Magába száll minden lélek.

Minden ember
Szeretettel
Borul földre imádkozni,
Az én kedves kis falumba
A Messiás
Boldogságot szokott hozni.

A templomba
Hosszú sorba
Indulnak el ifjak, vének,
Az én kedves kis falumban
Hálát adnak
A magasság Istenének.

Mintha itt lenn
A nagy Isten
Szent kegyelme sugna, szállna,
Az én kedves, kis falumban
Minden szívben
Csak szeretet lakik máma.

II.

Bántja lelkem a nagy város
Durva zaja,
De jó volna ünnepelni
Odahaza.

De jó volna tiszta szívből
- Úgy mint régen -
Fohászkodni,
De jó volna megnyugodni.

De jó volna mindent, mindent
Elfeledni,
De jó volna játszadozó
Gyermek lenni.
Igaz hittel, gyermek szívvel
A világgal
Kibékülni,
Szeretetben üdvözülni.

III.

Ha ez a szép rege
Igaz hitté válna,
Óh, de nagy boldogság
Szállna a világra.
És a gyarló ember
Ember lenne újra,
Talizmánja lenne
A szomoru útra.
Golgota nem volna
Ez a földi élet,
Egy erő hatná át
A nagy mindenséget,
Nem volna más vallás,
Nem volna csak ennyi:
Imádni az Istent
És egymást szeretni...
Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra...

Ezt az Ady verset még szerettem volna megosztani veletek. Könnyes a szemem ha olvasom, gondolom mindenki érti aki elkerült messze otthonról. Hiába vagyok "felnőtt", alig várom, hogy hazamenjek végre a szüleimhez.

Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

halihó!

KTimi: eza beigli...vagyis beiglik..........küldhetnél egy pár ruddal ide is!! Nem vagyok oda én sem a beigliért vagyis a mákosért, diosért....de a többi jöhet!!!

Regi: :( szegény Szeli..hátha csak a foga..de remélem nem kínozza sokáig

Miléna: :( hasfájás

Sense: :( nem alvás...Hát nekünk nagyon bejött a napi 1xi alvás....emma ált. f8 körül ébred és 12 körül van ebéd...f1 hn1 körül teszem le aludni.....ezt ki kell tapasztald hogy mi az amikor még éppne nem hisztis a fáradságtól de már sokat ásít vagy amit szokott csinálni mikor álmos.....aztán nállunk peluscsere, hálózsák és be az ágyba...semmi ölelgetés...mert mutat az ágyára hoyg tegyem be..:-) aztán én összehajtom a ruháját vagy vmi 1 perc..kijövök és ö már alszik is....

este tejcsizik és közben belassul..ahogy végez mutat az ágyára és már szinte alszik is...

szóval a lényeg nap 1x aludjon napközben és jó fáradt legyen.....kell hoyg várja hogy mikor mehet aludni....:-)

sok sikert hozzá..reméelm találsz vmi megoldást mert ezt elhiszem hogy már nem bírod....de nem is kell.....csak ügyesen!

Tündi: jobbulást Dominak..jobb lezs januárban az oltás...mi is akkor kapjuk

Panndi: :evil: hányás....meddig kínoz még!!!????
+++++++++++++++++++++++++++++++ remélem elmúlik!!

Mesi:???? Nállunk is napi téma hogy mikor bújik ki kicsi Gegi!!:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sense - van egy fórum a babaneten az ölben alvós babákról, azt hiszem. Rugó is ilyen amúgy. Meg, ha jól tudom, Irina Ádója is.

Amit leírtál, az 50 perc után sírva ébredés, majd csak rajtam fekve tovább alvás, az nálunk tipikus fogfájós tünet. Ha nem fáj a foga, akkor másfél órát alszik egyhuzamban délután.

Most csak ennyire futotta tőlem, de jövök később.

Ja, a mai nap megint szétcsúszott, a klinikán majdnem három órát vártunk, hazafelé Rugó bealudt, és mire hazaértünk felébredt. Azóta semmi alvás :roll:

És a bankba sem jutottunk el.

Kép
vindolanda

Zsófi is ölben alvós :wink:
Vendég

Panndi, Rólatok nem is tudtam :roll: :oops:

Kép
vindolanda

ÓÓÓ... már emlékszem, Te tetted fel a körkérdést annak idején :wink:

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Délután megint felment Szeli láza 38,5-re, nem hagyott nyugodni a dolog, hogy mitől lehet 3 napja lázas (egyébként semmi más tünete nincs), elmentünk az ügyeletre. Csúnya a torka, kaptunk antibiotikumot meg Cataflam cseppeket. Anyu nem örült az antibiotikumnak, ellenzi, egyébként a gyerekdokink se írta volna fel, de ha már itt van, én beadom.

Körkérdés: Mit is szoktatok adni utána, hogy helyreálljon a bélflóra???

Kép

Kép
regcsiken14

Tündi! Szeli is alig evett mióta lázas, de simán benyomott egy mandarint. :)
Válogatósan eszik, de összességében kevesebbet.
(Nem is csoda, ha ilyen csúnya a torka szegénykémnek.)

Hú, tényleg, nekem meg pihen a zserbó, megyek, berakom a sütőbe.

:arrow:

Kép

Kép
regcsiken14

Vindo: pedig az, anyával, és ölben, és egyedül véletlenül sem alszik el :wink:

Regi, Zsófi még nem kapott, mert én nem adtam be neki, de amúgy Normaflore-t javasolt a doki.

Ma már egy egész hamlet, és két Merci csoki maradt meg bennem, ez is valami :?
Vendég

lmóni! Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Halihó, Lányok!
Most csak ennyi: Gremese, minden szem Rád szegeződik!!! ;-)
Szelinek jobbulást!
Receptek szuperek, majd kipróbálok ezt-azt.
Alvás: Vindo gondolatolvasó, mert Ádó a hintaszékében aludt kb. 13 hónapos koráig el napközben, azóta kvázi ölben, ez azt jelenti, hogy fel kell venni, és 1-2 percig ringatom. De ez csak akkor működik, ha már gyakorlatilag teljesen készen van, mely időpont változó, 11 és 2 között bármikor lehet. Próbáltam letenni simán is, az csak akkor ment, ha gyakorlatilag már aludt, egyébként kézzel-lábbal tiltakozik ellene. Nekünk ilyen "magától csinálja" dolog nem megy, biztos csak sok sírással menne, arra én meg alkalmatlan vagyok.
Sense, kívánok sok erőt a Nektek megfelelő megoldás mielőbb megtalálásához!
Puszi Mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Ui: Móni, Isten éltessen sokáig szülinapod alkalmából!

Kép
Kép
irina

Regi! Jobbulást a kis Szépségednek!!!!
A bélflóra helyreállítására valóban a Normaflore (add párhuzamosan az antibiotikummal), jó, valamint bármilyen joghurt, kefír.

Panndi! Jaj, szegénykém! Sokféle módszert hallottam és próbáltam ki a hányás csillapítására, megszűntetésére.
Pl.
málnalevél-tea (kihánytam a reggelimmel)
gyömbér-tea (szintén kihánytam a reggelimmel - na itt egy évig nem is ettem korpás kenyeret)
B6 vitamin - nem ért semmit.
Csak az alvás, mert akkor nem voltam képben, hogy rosszul vagyok. :?
Szerintem, ha nem betegség miatt vagy rosszul, hanem a hormonok miatt, azt szinte lehetetlen csillapítani. Persze biztosan vannak kivételek, talán sok is.

Lehet még próbálni a hideg vizet, a kekszet, a tejet.... de legfőképpen ki kell bírni!
Kitartás Drága!!!! +++++++++++++++

Lányok! Annyira édesek vagytok, hogy így foglalkoztok velünk! Olyan jól esik!
Bármi van, jelentkezem, addig is jövök minden nap! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!

Mesi, már azt hittem, lemaradok a csokiról (dec.30. :wink: ), annyira úgy tűnt, hogy órákon belül beindul a szülés.... Kitartást a hatalmas pocakhoz!

Regi, jobbulást Szelinek! Ha esetleg továbbra is fájlalja az ínyét is a fogzás miatt, én nagyon javaslom a Viburcol homeopátiás kúpot (fogzásra + idézem "banális fertőzésekre" való, láz- és fájdalomcsillapító). Nekünk nagyon bevált, amikor nem akartam állandóan Nurofen meg Panadol szirupot adni neki (volt pár éjjelünk 1-2 órás virrasztással a fogzás miatt).

Vindolanda, milyen halakat terveztek az akváriumba venni?
Nekünk is van egy akváriumunk, vitorláshallal, neonhallal, lazacokkal stb. Dorka imádja nézegetni. Sokszor ha épp hisztizik, figyelemelterelésként viszem halakat kukkolni.

Kép
dotildi

Lmóni, nagyon boldog szülinapot!

Sense, nyáron nálunk is volt egy nehéz időszak altatásügyileg Dorkával, miután hazajöttünk a kórházból. Megszokta, hogy a kórházban szinte végig a kezemben volt az infúzió miatt, és aztán otthon is csak kézben akart elaludni (de érdekes módon ez csak a napközbeni alvásnál volt így, este simán elaludt egyedül).
Kb. 2 hét küszködés után úgy döntöttem, hogy az se Dorkának, sem nekem nem jó, hogy akár 1-1 órát is küszködünk az altatással (ha végre azt hittem, elaludt, és letettem az ágyba, rögtön kipattantak a szemei) + mint már írtam, este simán elaludt egyedül.
Azt a taktikát csináltam (egy fórumon olvastam a tippet), hogy bevittem a szobába, közösen behúztuk a függönyöket, letettem a kiságyba, cumit odaadtam, betakartam, és kijöttem. Persze rögtön elkezdett sírni. Kb 2-3 percenként bementem hozzá, halkan suttogva megnyugtattam, de nem vettem fel. Cumi újra be + lefektettem, kijöttem. Viszont ha kb. félóra alatt nem aludt el, akkor kihoztam játszani, és később, ha újra álmosnak láttam, megint próbálkoztunk.
Az elején jó sokszor vissza kellett mennem hozzá, aztán egyre gyorsabban elaludt. Kb. 1 hét múlva már simán elaludt magától is, amint betettem a kiságyba.
Remélem, tudtam segíteni, ötletet adni!

Mi (is) gőzerővel készülünk a karácsonyra, többek között készítgetem a mini-fotóalbumokat.
Mára végre kibújt Dorka 15. foga! Juhéé! Még egy szemfog, és kis pihenő fogzásügyileg (remélem).

Mindjárt teszek fel pár friss képet + a Reginek beígért mézeskalácsosat.

Kép
dotildi

Az ígért képek:

így alszok a kedvenc kutyusommal:
Kép

alvás után így várom Anyát:
Kép

Apával mandarint eszünk:
Kép

az etetőszékem alatti tároló nemcsak a játékok tárolására alkalmas:
Kép

cool 8)
Kép

mézeskalácsok (egy tálca a kb. 253 tálcából :wink: )
Kép

Meryke, ezúton is köszi a receptet, tényleg nagyon finom!

Kép
dotildi

Dotildi! Dorka tiszta anyája! :D

Sense!
Amit Dotildi írt, az végeredményben a Suttogó-módszer, Kaqk-ék és mi is így csináltuk, és szuperül működik.
Eleinte ezerszer kell visszamenni, de ma már Ő fordul ki a kezemből az ágyhoz érve, leteszem hasra, betakarom, cumi be, majd szép álmokat kívánok, Ő dob egy puszit :oops: , és csicsikál egyedül.

Kép
Kép
Kép
gremese

LMóni: Nagyon boldog Születésnapot!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Jó reggelt!

Köszönöm szépen a köszöntéseket :lol: :lol:

Mesi Gegi most már csak karácsony után bújjon ki és otthon leszel legalább Zsozsival ajándékbontáskor :lol:

Miléna gyönyörű ez a vers.
Ahogy olvastam a fülembe csengett Szabó Gyula hangja.
Ahogy Ő szavalja úgy nem tudja senki
http://www.youtube.com/watch?v=qlpQ_ms0IDc
ime

Dotildi nagyon szuperek a képek.
A nagylány nagyon cuki :lol:
Szépek a mézeskalácsok, ügyi vagy.

Regi jobbulást a kis angyalkádnak+++++++++++
még jó, hogy elvitted dokihoz.
Karácsonyra remélem rendbe hozza az antibigyó.

Tündi nektek is jobbulást.
Hátha nem másznak bele jobban a megfázásba :roll:

Grétikém már nem lázas (kop-kop-kop)
Viszont tele van apró, piros pöttyel :(
Hívtam doktornőt és azt mondta az oltástól van ez is :?
Ez szörnyű. Mondjuk azt hiszem nem viszket neki :roll:
De most így, hogy menjünk vele haza?
Honnan tudjam, hogy ott nem fog rajta kijönni valami amivel esetleg orvoshoz kell rohanni?
Ááááááááááááááá..........................
Tegnap takarítottunk. Jobban mondva én, Cicus meg sietett ugyan olyan ütemben szétpakolni.
Én győztem :lol:
Na jó porszívóznom és szőnyeget takarítanom ma újra kell mert végig rohant a sáros csizmájával a szőnyegen :twisted:
De az már nem sok.
Ma még csomagolom az ajándékokat, meg bepácolom a húst.
De először főzök egy erős kávét.
szép napot mindenkinek.
Puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni: Boldog Születésnapot! :)

Nehéz dolog,ha beteg a gyerek útnak induljon-e az ember. Én is mindig ezzel voltam elfoglalva ha utaztunk. Csak nem lesz már más gondja Grétának. :)

Szelikének jobbulást! A gyógyszertől hamar rendbe jön. Nem csoda,ha fáj a torka,hogy nem akar enni.Szegénykém. :( Én is normaflort adok ilyenkor. Sőt a múltkor ráhúztam normával a gyógyszerek szedések után nekik egy hetet,úgy látszik az segített. Kopp-Kopp.. :) Nekünk hála nem piros a torkunk,tegnap meg befalta az én virslimet,ezerrel tunkolva a ketchupbe,meg a kenyeremet. Remélem nem lesz gond.. :)

Akkor feldobom az én műveimet:

Kép hálószoba függöny.

Kép nappali függönyök..

Kép és az én drágáim.. :)
varga tünde

Lmóni Nagyon Sok Boldog Szülinapot!!!!

Kép

Kép
agica1126

lmóni! Szegény Gréti! Most a rubeola jön ki rajta. Szerintem vidd nyugodtan, legyen nálad lázcsillapító. Szerintem nagyobb gond nem lesz, mert ezek gyengített vírusok, a szervezete folyamatosan dolgozza fel.

Én ma megyek 10-re NST-re.

Tündi!
Nagyon ügyes vagy! És a fiaid igazi kispasik! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

LMóni! Boldog szülinapot!!! :) (tegnapra)

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok !

lmóni : Nagyon sok boldog szülinapot.
Kép

Mesi : kitartás. Most már várjon pár napot még Gegi.

Sense : látom többen írták már az 1 hetes átszoktatást neked. Én is a többieket tudom erősíteni, hogy kitartás műve az egséz.
Nálunk is ölben alvás volt de én nyár elején leszoktattam Ádit róla.
Mi a délutáni alvásnál kezdtük. Volt olyan, hogy 1 órán keresztül csinálta a fesztivált aztán feladta és elaludt.
Nekem is a szívem megszakadt amikor sírt de muszáj volt mert későbbiekben csináltam volna magamnak plussz elfoglaltságot.
Most kaja után beveszem az ölembe megyünk be a szobájába ahol már sötét van adok neki egy puszit mondom neki, hogy szép álmokat beteszem az ágyba betakarom és kijövök.
Van, hogy rögtön elalszik de van olyan is, hogy fél órát is dumál az ágyában.
Most kapott ajándékba egy Mr. Bin macit most azzal alszik.
Egy szó mint száz neked kell erősebbnek lenned.

Lányok köszönöm a dícséreteket bejgli ügyben.
Párom nagypapája pék volt tőle tanultam bejglit sütni.

Regi : én nem szoktam diósat sütni de ha van Horvát Ilona szakácskönyved abba tutti megtalálod.

Na lépek is mert még annyi dolgom van.

Aztán este már fát díszitek.
Kép Kép
20200310173350

Sziasztok!

Szelikém igényelte, hogy letegyem, de már látom rajta, hogy sokkal jobban van, mint tegnap! :) A zserbót is engedte, hogy felszeljem! :) (Nagyon finom lett! :))
Elég sok dolgom lenne, mert a töltött káposztának neki kéne állnom, de Anyu hoz még délután káposztát, mert mikor megláttam (reggel hozott), rájöttem, hogy nem lesz elég... :oops: Bejglit is szeretnék még sütni, hátha az idén jobban sikerül, Apa nagyon szeretné, ha sütnék. De akkor is ideülök egy picit! ;)

Apa ma veszi meg a beltéri ajtókat. Jó, hogy majd csak januárban mennek vissza Miskolcra, így halad a házban is a munka! :)
Azt nem is írtam szerintem, hogy megrendeltük a fürdőbe a csempét, méz színű lesz, egy sötétebb és egy világosabb árnyalat, lesz díszítés is, de nem lövöm le a poént, hogy lesz feltéve, majd megmutatom, ha kész! ;)

Miléna! Jobbulást! Mikor írtad, hogy benyaltál valami vírus, nem jöttem rá, hogy Te vagy a számítógép... :? De akkor most már tudom, hogy Te... :(
Szerintem teljesen jó Zéti alvása! Mindig az a lényeg, hogy úgy alakítsuk ki, ahogy nekik a legjobb! :) Ők úgyis tudják! :)

Sense! (Ma már tisztább fejjel...) Szerintem is próbáld meg kitolni Boti alvásidejét, hátha csak tényleg nem elég fáradt. Kitartás! Próbálkozz, sikerülni fog!!! ++++++
Nálunk is bevált az a módszer (vagy hasonló), amit Dotildi írt. Szelinél is van úgy, hogy még nem alszik, mégis kijövök a szobából, felnéz, kicsit sír, aztán alszik. Bár még vár rám az a feladat, hogy erről is leszokjon, hogy melléfekszem, de majd a házban akarom átszoktatni. Most úgyis egy szobában alszunk, a házban már nem fogunk.
És a szertartás nagyon fontos!!! Talán próbáld meg fokozatosan. Járkálnod is kell vele???

Panndi! Én most nem mertem volna nem beadni az antibiotikumot, mert nagyon kivolt már Szeli... :roll: Te mit adtál helyette, mikor Zsófi beteg volt?

Apa ma hozza a Normaflore-t. Még ma se nagyon evett Szeli, így kefirt, joghurtot egyelőre nem tudok adni. A gyógyszerbeadás is katasztrófa... :( A szuszpenziót fecskendővel nyomom a szájába ugyebár, de nagyon rosszul tűri... konkrétan: ordít... :(

Dotildi! Van is itthon Virbucol kúp, ha úgy látom, a foga fáj, akkor adok is neki, köszi! :)
De szerintem nem a foga fáj egyébként, mert sehol nem látok duzzanatot, de ki tudja... :roll:
Bertus nagyon édes! :)
Jól néznek ki a mézeskalácsok! Hát nekem még fejlődnöm kell, mire ilyen szépen rá tudom tenni a mázat... :roll: Az idén már nem sütök, mert Apa nem is nagyon szereti...

LMóni! Én is örülök, hogy végülis elvittük Szelit az ügyeletre!!! :) Pedig mit össze agyaltunk itt hárman rajta... (Anyu, Zsolti, én)
Szegény Cicus! Mekkora baromság, hogy ezeket az oltásokat sok helyen nem engedik eltolni az ünnepek utánra. Valahol még örülök is, hogy Szelinek most nem lehetett beadni...
Szerintem azért menjetek, csak van ott is gyermekügyelet, ha baj van, de ne legyen!!! +++++

Tündi! Gyönyörű az a függöny! :) Finom, nőies! :) Ügyes vagy, hogy megvarrtad! :)
Fiúk helyesek nagyon! :)

KTimi! Az nincs, mert évekig nem találtam, most meg már nem vettem meg, mert televagyok szakácskönyvvel... :roll: De a barátnőm adott egy receptet a diós masszához! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Móni: boldog születésnapot!

Mesi: látom még egyben :)

Regi: semmit, de Zsófi nem volt annyira beteg, lázas sem volt, nem is értem, miért írta fel a doki... Örülök, hogy jobban van Szeli, meg hogy sikerült a zserbó :)

Én továbbra is hányok, 1 kilóval vagyok több, mint mikor a doki a sok hényás miatt kórházba akart küldeni :shock: :?
Vendég

Sziasztok, rövid leszek most.

Móni - boldog szülinapot utólag is.

Dotildi - hú, akkor Te profi vagy! Még nincs benne hal. MIlyet tudnál ajánlani nekünk? Teljesen kezdők vagyunk, és néha 4-5 napra elutazunk.

Altatás - hát igen. Nálunk a cumis módszer kilőve, mert életében nem lehetett betenni a szájába. Akkor tudott magától elaludni Rugó az ágyában, amikor még szopta az ujját. Aztán ezt abbahagyta, és onnan jövök én.

Rugó sírása - hát, az nem csendes gőgicsélés, ami abbamarad. Belilul a feje, nem vesz levegőt, potyognak a krokodilkönnyei és nem csendesedik :shock: :roll:

Na, léptem is, jövök majd.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

L.Móni Boldog Születésnapot!

Bocsi nem tudok semmire sem reagálni amit az elmúlt
2 napban írtatok mert anyummal sütöttünk este meg a pasiké volt a gép.

Annyit tudtam csak megnézni,hogy Mesi nem szült :)
De most már azért drukkolok,hogy a holnapot még bírja ki. :D

Betegeknek sok puszi.
A képeket meg néztem szuperek. :D

Mi jól vagyunk,bár én nagyon fáradt. :(

Még annyit Ildike meg tanult bukfencelni :D
olyan jókat tud magán kacagni :D

Azért ma tartom a lépést veletek.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jajj, bukfencet én is akartam írni :lol: Nálunk is menő, apa tanította, és Zsófi nagyon élvezi :) Bátrabb mint én, én nem mernék :roll:
Vendég

Panndi! Ja... ezt én se értem, hogy akkor miért írt fel Nektek a doki... így én se adtam volna be antibiotikumot!!! :roll:
Hányás-fogyás miatt nagyon sajnállak... :cry:

Bukfencet én is szoktam tanítgatni, de Szeli még nem érzett rá.

Tegnap olyan jó volt, hogy Anyu átjött délután, így nyugodtan tudtam sütni. (Zsolti meg a háznál dolgozik egész nap. Tegnap nagyon büszke volt magára, mert be tudott fűteni fával! :) Csak minimálisan fűtünk.)
Most, hogy Szeli beteg, semmit nem tudok csinálni. Ölbebaba. Tegnap a mosakodásig is csak órák múlva jutottam el... :/ Ma már úgy látom, jobb a közérzete! :) Engedett beágyazni és mosogatni! Most meg, hogy alszik, gyorsan bekevertem a darált husit a káposztához! :)

Kép

Kép
regcsiken14

csak gyorsan jövök

Mesi: még egyben..na akkor kicsi Gegi maradj még egy kicsit!

Panndi: :-(

Betegeknek jobbulást!

Megyek, csomagolni, pakolni.......3 nap és megyünk haza....:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok,

Hú rég voltam, de hát ilyenkor lehetetlen leülnöm a gép elé.

Mesi, látom egyben, szóval én karácsonyt tippeltem, így hát holnap és holnapután figyelek :lol:
A hasad óriási :shock:
Zsófi tünemény :P

Alvás
, hát én is csak ezt tudtam volna leírni, Robesz is egyedül elalszik, kb. 5 percet vagyok bent a szobában, vagy néha 10 percet, de valamkor leteszem és ki is jövök. Szóval kitartás, és türelem, sztem is menni fog, maximum tovább tart mint egy hét, de mielőtt megszületik Lotti, érdemes lenne kipróbálni, már csak miattad.

Tündi, úh szépek lettek a függönyök, ez igen, nekünk is ilyen van, csíkos :lol:

A képek mindenkiről csudajók!

Regi, hát nekem is itt van Anyu, így két napja sütök-főzök, most lettem kész, nagyjából, muszáj volt, mert du. megyünk moziba :shock:

Móni, boldog, boldog születésnapot!
Remélem Grétikének semmi baja nem lesz karácsonyra.

Panndi, jaj te szegény

Miléna, nagyon szép

Rólunk, hát voltunk hétvégére Zalakroson, isteni volt, majdnem maradtunk :lol: szuper volt a szálloda, csak ajánlani tudom, és gyerekkel is szuper lehet, bár mi élvetük egy kicsit egymást :oops:
Nagyon jó volt a szoba, a kaja, az emberek iszonyat udvariasak, a fürdőrésze szuper, ahogy a szauna is, igazi kikapcsólódás volt, jókat sétáltunk, pezsgőfürdőztünk :lol:

Aztóta, a konyhában vagyok, de már sok minden kész, nekünk a menü szenteste, libamáj salátával, kolbásszal és juhturóval töltött baconba tekert rántott csirkemell + majénézes krumpli,(no nekem nem) és somlói, külön nekem Norbis coccokból :shock:
Másnap jönnek tesómék, így hát lesz húsileves, libacomb és kacsamell hagymával almával sütve, hagymás krumpli és somlói, két desszertet nem volt energiám, persze van még bejgli, és töltött káposzta, szerencsére ezt anyum megcsinálta míg wellnesseztünk.

Olvasni azért próbálok jönni, de MINDENKIENK NAGYON BOLDOG ÉS SZERETETTELJES KARÁCSONYT KÍVÁNOK! Ja és sok-sok fényképet kérünk.

Na megyek, iszom egy nyugis kávét, gyerekem elaludt:)

Kép
Kép
nektarin

Kqak, jó utat nektek

Kép
Kép
nektarin

Hello Lányok,

bekukkantottam, h van-e újság :D

Móni, Isten éltessen sokáig!!!! (szegénykém, Te is jól ráfaragtál karácsony-közeli szülinapoddal :lol: :lol: :lol: )

Kíváncsi vagyok, h mikor lesz eksön. Tényleg Gremese, most, h nem jött ki Gegi kari előtt mit szeretnél? Gondolom, szívesen töltenéd otthon a szentestét. Valld be, h az ÁB-bébi címre gyúrsz! :D

Bejgli:Timi, ez istenien néz ki. Nálunk a nagyim a bejglifelelős, bár azt mondta, már egyre nehezebben vállalja be. Lehet, h jövőre nekem kell sütnöm. Akkor majd jövök hozzád tanácsért. :D

Minden kisbetegnek sok-sok gyógypuszi! Nehogy már betegen kelljen szegénykéknek a karácsonyt ünnepelni.

Bukfenc: ügyes Ildike! Nálunk csak a beállásig megy, onnan én fordítom át. De imád a "fejjel lefelé popó az égben" pozícióban lenni.

Nektarin, még karácsonykor is norbisan nyomod? Igazi jellem vagy!!! :D :D :D Láttam update szaloncukit a boltban, rögtön Te jutottál eszembe :D Zalakaros isteni hely, bár én céges meeting-en voltam 3 napot, úgyhogy a fürdőbe nem nagyon jutottunk le.

Még akartam valamit írni... :roll: Na, elküldöm és még1x visszanézek.

silka
silka

Csak gyorsan, mert nagyon éhes vagyok, méhszáj 1 centire nyitva, pocak keményedik, doki szerint bármikor jöhet Gegi. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja igen, ölben alvás: mi totál nem ilyenek vagyunk. Sense és a többiek (csak, h megnyugtassalak Titeket), higyjétek el, ennek is megvan a maga hátránya. Nálunk például azért iszonyat necces az alvás, mert sehol, semmilyen körülmények között nem hajlandó elaludni, csak az ágyában, és csakis egyedül. Már előre rettegek a karácsonyi utazástól, idegen ágy, és a múltkori 2-napig-nem-alszom balhé. Én időnként inkább a karomba venném és elringatnám, mikor nyűgős és éppen nem otthon vagyunk, de nem megy, rögtön kifeszíti magát. Szóval nálunk csak 2 részletben lehet tervezni a napot, nem lehetett nyáron kirándulni v strandolni menni vele. (most halkan megsúgom, h a múltkor már olyan gondolatok cikáztak a fejemben, h a következő babát biztos jobban ölbe szoktatom. :roll: ) Szóval mindennek meg van az előnye-hátránya.
Egyébként volt idő, mikor nem aludt el egyedül, DE AKKOR VELEM SEM. Nálunk nem működött az "ágyba rakom, teszek-veszek mellette majd kijövök" módszer. Hiába mentem vissza pár percenként, az mégjobban feldühítette, h újra otthagytam és még nehezebben aludt el. Szóval nekünk (bár baromira fájt) sírni kellett hagyni. Kb 10-20 perceket is, ha ennél tovább tartott, akkor kihoztuk, de ilyenkor hangosan kiröhögött minket (h ő nyert) Kőkemény meló volt a lelkünknek (és eltartott egy darabig), de mára (kopp-kopp) túlvagyunk rajta. Most már ebéd után mikor törlöm a száját, mondom neki, h "gyere, megnézzük hápi kacsát meg békát" és már viszem is hátra. Be az ágyba és rakéta sebességgel spurizok ki. Pár percig beszélget velük, majd elalszik. Este uez a módszer.
Viszont Liza pokolian éberen alszik, minden apróságra felébred. Pl képtelenség őt betakarni. Este mondjuk a hálózsák miatt nem szoktam, de nappali alvásnál szerettem volna. Most is félórája aludt már, mikor bementem hozzá, feje a béka feje alatt volt, ki sem látszott alóla, de 2-t léptem lábujjhegyen befelé és már fel is riadt és zokogni kezdett. :shock: Azt hiszem ez volt az utsó takarási kísérletem.

Nehéz ügy, az biztos. Talán tényleg nektek kell egy darabig erősnek lennetek. Főleg azért, mert egyre nehezebb lesz Lottival a pocidban.

silka
silka

Jaj de szuper, nálam is így kezdődött!!!! Még aznap este mentem szülni!! Drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

silka
silka

Köszi lányok!

Huu Emese mi volt NSTn? Most már maradjatok csak egyben ünnepekre.. Nem ám szilveszterkor pezsgőpukkanásra jön ki kicsi fiad,ami nem is kicsi igaz.. :D Kitartás!!!! :)

Kaqk: jó utat.. :)

Nektarin
:Zalakaroson voltunk mi is vagy 5 éve.. :) Nekünk is tetszett. Mi a Sport Hotelben voltunk,de kitettek magukért rendesen. :)
A függönyt még felrakva nem is láttam,de áradozik róla a barátnőm.. :) Biztos szép..

Regi:zserbó nyami.. imádom.. :)

Nálunk alvást apára hagytam este. :wink: Én olyankor pakolom el a kajás cucokat. Mert nálunk egy este így zajlik: Apa megjön f6kor.Akkor kicsit játszanak kb.félórát. Addig én előkészítem a vacsit.Leülnek enni,kajáztatás.Domi nem hajlandó a saját székében csak ölben vagyis az enyémben.Én csak egy két falatot tudok csípni,mert felsáskáza amit elé rakok.Miután megvan a vacsi,felmegyünk és pucérkodunk kicsit. Ez kb. 25 perc attól függ,mert mostanában a pucérkodásban elsétál a fürdőbé és beleül a zuhanyba,így most már belerakom a kis kádját és ott pancsikál vagy 15 percet a bátyussal. Közben lent anyumék is megkajáznak.Aztán öltöztetem őket,talán 7óra van mikor csúszunk.Szóval utána apával vannak egy kicsit míg elrendezem a fürdőt utánuk.Aztán játszunk könyvet nézegetünk olvasunk,ez is függ attól,hogy Benit most mi foglalkoztatja.Kb. 8 lehet mikor átadom apának őket,kicsit birkóznak,nálunk is van bukfencezés,meg ilyenek.:D No ilyenkor lemegyek kakaót gyártani,felviszem nekik,megisszák és fekteti apa őket.Ilyenkor csiklandozások vannak felváltva Beni-Domi,meg ilyenek közben mondogatja nekik,hogy tente van már,ezeket hallom :roll: ,egy két nyüszi van Domi felől,de mondja neki,hogy látod Beni is alszik és lefekszik.Van,hogy fél órát beszélget még,míg Beni bealszik.. :)Úgyhogy f9-9 körül már alszanak,és reggel kelnek fel. 6kor,f7kor ez is függő,de addig alszanak. :)
Beni rossz alvó volt 3 éves koráig nem aludtam egy éjjelt se végig.Csak azt tudom mondani kitartás, idővel megoldódik.
varga tünde

Emese izgi.. Szorítok! Könnyű és zökkenő mentes gyors szülést kívánok.. :)
varga tünde

Aranyosak vagytok, de nem biztos, hogy ma szülök. :)
Bár este jön a hidegfront... :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Drága Móni! Nagyon boldog születésnapot kívánok én is!

Kép

Mi jól vagyunk, Máté hamar kilábalt a betegségből. Bejgli, zserbó megsütve, még egy kis vásárlás kell, főleg apróságok.

Mesi: Nagyon sokat gondolok Rád, nagyon izgi :D Könnyű, gyors, meghitt szülés kívánok Neked!

Betegeskedőknek mennek a gyógypuszik!

Pár kép:

Kép Kép Kép Kép Új frizura

KépKépKépKép
meryke

Mesi: izgi......

Mindig bekukkantok hogy mizu. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Mesi!
Húúú csak várjon még Gegi legalább 2 napot :D