A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Lányok adjatok tanácsot!

Tegnap este 9 körül olyan alhasi fájdalom jött rám, hogy azt sem tudtam hol vagyok. 11-re már sírtam is rendesen (pedig jól bírom a fájdalmat és nem is úgy lettem nevelve, hogy hamar eltörjön a mécses), de annyira fájt és meg voltam ijedve, hogy nem-e a kicsivel van vmi. Lényeg, hogy meggyőztem magam, hogy ezért nem kell bemenni a kórházba, majd inkább ma reggel felhívom a dokimat.
Viszont mostmár csak kellemetlen érzés és attól tartok, hogy doki nem fog komolyan venni a felhívom.
Most mit csináljak???

Orsi

Kép
bjuti

Menj csak el! A fene tudja mi volt, ha meg visszajönne a fájdalom hétvégére, majd szidod magad, hogy miért nem nézetted meg!
Amúgy lehet, hogy eltaposott valami a kismanód! Reméljük, csak ennyi!!

ladmon

Mist: én tegnap voltam orvosnál, azt mondta hogy nem gond hogy táppénzen tartson január elejétől a szülésig.

A melltartóval kapcsolatban: tudom hogy most más cél az elsődleges, meg nem is vagyok egyáltalán ilyen divatp..a, csak amikor felpróbáltam és megnézte a férjem, valahogy tök kellemetlenül éreztem magam... Jó lenne feleségnek is maradni, nem csak anyának lenni...

Kép
cserkészkolbász

aaa.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.20 14:28-kor.
Vendég

Jó reggelt Kismamik!

Bjuti: Én elmennék az orvoshoz... Lehet, hogy a magnéziumtól rendbejön, csak valami húzódás, lehet, hogy ráfeküdt valamire (ami nagyon tud fájni, de nálam soha nem tart néhány percnél tovább), de Isten ne adja, lehet valami más ok is, lásd az én példámat, persze ne legyen ilyen, de jobb megelőzni a bajt, és jobb a vaklárma, minthogy tényleg probléma legyen... :? Gondolok Rád!!!

Mist: Én is táppénzen leszek szülésig, szerintem emiatt nem kötözködik az orvos.

Biztos tudatlan vagyok, de milyen kismamacsomagról beszéltek itten??? :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

ez a 2 ágynemü, remélem megjelenik vmi alul, ha nem akkor felrakom a közösbe. a kék zöld jött meg tegnap, a másikat a tántim hozza ajcsiba. a férjemnek is nagyon tetszett.

bjuti: én is elmennék mindenképpen az orvoshoz. akkor sztem te is megnyugodnál!

Kép
Kép
nicko

Mist, gratula az első SZABAD naphoz :D én azt csináltam, hogy a nődokimnak szóltam, hogy már nem szeretnék többet dolgozni menni, mire írt egy papírt a házidokinak, hogy szíveskedjen kiírni táppénzre, és ráírta, hogy enyhén görcsölgetek. Így a házidoki egy szó nélkül kiírt, csak annyit fűzött hozzá, hogyha bekerülök kórházba, akkor telefonáljak oda. Kéthetente kell mennem az újabb táppénzes cetliért. Fel se merült, hogy ne adjon következőt, így veszélyeztetettnek lettem nyilvánítva.

Zümis, ha a Felicitas-féle kismama csomagra gondolsz, én nem utaznék érte 25 km-t. Volt benne egy pár prospektus, egy MAM cumi (nálunk legalább stimmel a rózsaszín, csak nem tervezek cumiztatni), egy Avent tejgyűjtő, néhány teafilter (tejszaporító, meg babának való asszem), egy pelusminta, meg egy pár mosakodószappan-minta. Azt hiszem, ennyi - emlékezetből írtam. Szóval persze a semminél nyilván több, de azért szerintem annyi utazgatást nem ér meg, főleg ilyen sz@r időben, karácsonyi forgalomban.

Orsi, amiatt, hogy a doki hülyének nézhet, ne tartsd vissza magad attól, hogy elmenj hozzá! Végülis azért fizeted, hogy foglalkozzon veled, nem? Menj csak el, nézzen meg, hallgassátok meg a pici szívét, kukkantson be, hogy minden zárva van-e, aminek úgy kell lenni, ne kezdj neki úgy a karácsonyi időszaknak, hogy bizonytalan vagy!

Erika, én adtam a férjemnek egy jó feladatot ezzel kapcsolatban (mert azért a szopis melltartóban én sem érzem magam valami kívánatosnak...): mondtam neki, hogy szükségem lesz új hálóingre itthonra (miután a kórházas-trutyis időszaknak vége), amiben tudok szopiztatni. Elmondtam neki, hogy cicinél könnyen nyitható kell hogy legyen, egyébként meg olyan, ami neki tetszik. Ez az ő saját kis projektje, nagy titkolózásban is van, szerintem ilyesmi lesz a fa alatt nekem :wink:

Nicko, nagyon szépek az ágyneműk :)

KépKép

KépKép
stelly

Julcsi, a védőnő elvileg kellett, hogy adjon egy kis tájékoztató füzetet a Felicitastól, abban van egy kupon, amit egy ilyen csomagra lehet váltani.

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Már megint mennyit írtatok!!! Képtelenség mindenre reagálni.
A legfontosabb: Andus: szörnyű még így olvasva is, amit írtál... Remélem minél hamarabb kiderítik hogy mi lehet az oka a Férjed rosszullétének!!!

Panna: még szerencse, hogy nem lett semmi komoly baj, azért vigyázz nagyon magadra!!!

Zsu: nagyon sajnálom a nagymamit!!!

Nálunk minden rendben, Apa itthon van ahéten, azért sem tudok jönni olyan sokat... Nálunk is nagyon várja már a picúrt, most pl a szoptatós könyvemet olvassa, és szalad, ha talált valami érdekeset, és mondja, hogy majd mit, hogy kell csinálni... Édes, nem??? 8) :lol:

Nálam semmi keményedés nincs, a gyomrom sem ég, és tök jól birom magam... Ezek szerint szerencsés vagyok...
Holnap megyünk uh-ra, nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyit nőtt manócska.

Stelly: nagyon jó, hogy feltetted a táblát, hihetetlen menniyvel több kissrácot várunk, mint lány! :D

Én tegnap találkoztam a szülésznőmmel, nagyon rendes volt, majd két órát beszélgettünk, mindent elmondodtt, nagyon segítőkész, és annyira jó érzés, hogy teljesen bababarát a kórház, tényleg csak a baba és az anyuka érdekeit nézik... Ez annyira megnyugtató!!!

Anyával voltam tegnap egy kis ajánndékbeszerző körúton, ami elég sikeresen alakult, már csak pár dolog van hátra, amit holnap Apával letudunk, utána marad a csomagolás... :)
Ja, és ha minden igaz, holnap megrendeljük a bababútort is!!! Már annyira várom!!! :)

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Szép napot mindenkinek!

Továbbra is jól vagyunk, nem fáj semmim (leszámítva a jóslófájásokat, amik minden nap jelentkeznek), Baba is sokat mozgolódik, úgyhogy remélhetőleg a tegnapi "térdelésemnek" a nagy ijedtségen kívül nem lett más következménye. Délután a nőgyógyásszal is beszéltem és Ő is azt mondta, hogy ha nincs semmi panasz és a hasamat nem ütöttem be, akkor nem kell bemennem.

Bjuti: múltkor Én is ugyanígy jártam, mint Te. Nálam az első alhasi görcs reggel jelentkezett és kb. 40 percig tartott, majd este visszajött és akkor órákig... :? Másnap elmentem az orvoshoz, aki mindent rendben talált. Azt mondta, hogy a baba feje nagyon lent van és nyom és az okozhat ilyen görcsöket. Viszont elmenni vizsgálatra mindenképpen fontos, hogy megnézzék, hogy rendben van-e a méhszáj. Szóval szerintem mindenképpen keresd fel az orvosod! Nálam szerencsére azóta sem jelentkezett, viszont a jóslófájások annál inkább.... :?

Tényleg lányok! Nektek nincsenek jóslófájások???

Panna
pandusika

Jaj lányok köszönöm... Már fel is hívtam. Délután megyek hozzá, utána mindenképp beszámolok :oops:

Panna: a jóslófájás milyen?

Orsi

Kép
bjuti

Panna, én a héten valamelyik éjjel ébredtem rá, hogy mintha menstruálnék, úgy görcsöl a pocim, de enyhébben valamivel. Aztán már majdnem visszaaludtam, mikor megint. Aztán ez még kétszer megismétlődött. Ez szerintem már jóslófájás volt, de szerencsére nem volt vészes, és azóta sincs, úgyhogy bízom benne, hogy nem lesz belőle rendszer...

KépKép

KépKép
stelly

Jósló: Zvel szerencsés voltam, mert voltak jósló fájásaim, de csak az nst-ből derült ki, kérdezte az asszisztens hogy nem fáj-e, mondtam hogy semmit sem érzek, csak a gép jelezte. Most sem érzek ilyesmit, "csak" a keményedések vannak, de azokat már nem tudom meddig bírom, nagyon ijesztőek. Hát szerintem ha leállok a gyógyszerrel meg a Mg-mal kb pár nap és megszületik a baba... :? úgy érzem csak a gyógyszer tartja vissza már nem is tudom, több mint két hónapja. Áh mindegy, mostmár nagy baj nem lehet :)

Orsi várjuk a híreket a dokitól!

Úgy irigyellek titeket amiért apával tudtok csinálni dolgokat, meg hogy olyan lelkesek... :roll: most jön egy kis panaszáradat :oops: több mint egy hónapja fél hétkor megy reggel és este fél kilenckor jön haza, hétvégén is dolgozik, vasárnap is, nem is találkozunk mert mire hazaér mi Zvel lefekszünk. Lelkesedése zéró, se ideje, se ereje, annyira elkeserítő...mióta terhes vagyok talán kétszer simogatta meg a hátam és ennyi, nagyon rossz egyedül várni a babát, most annyi de annyi szeretetre lenne szükségem, és apából meg az utóbbi időben csak annyit érzékelek, hogy csinálok neki valami vacsorát és éjjel nézem a plafont mert nagyon horkol és nem tudok visszaaludni tőle, na meg kimosom a munkásruháit. Elvileg hétfőn bezár végre a műhely, az egész csapat szabadságon lesz jan7-ig, de ő a szabadság alatt is dolgozni fog, úgyhogy semmiben sem számíthatok rá, se a karácsonnyal kapcsolatban, se a babára készüléssel. Ilyen, hogy titkos meglepetés... :roll: eszében sincs. Nem tudom mihez kezdjek vele, szereti a kicsit, mindketten akartuk, de annyira rossz hogy úgy tesz mintha semmi sem történne. Nem tudom mit csináljak, próbáltam beszélni vele hogy totális szeretethiányom van, bocsánatot kért... :? A csoki is csak egy bizonyos szinten pótolja a szeretethiányt...bocsi hogy kifakadtam... :oops: az a baj, hogy a lelkesedés az vagy van, vagy nincs, nem lehet "rábeszélni" valakit, hogy rajongjon. Már azon is gondolkoztam vajon keményednék-e ennyire ha több törődést kapnék.

Vera
Kép
Kép
zetibebi

aaa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.20 14:29-kor.
Vendég

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... o=2&whid=8
azt hiszem ez tökkéletes lenne a konyhaasztalra a babát "tárolni", lapos így jó a gerincnek, van kerete így nem fordul le, és elég kényelmesnek tűnik és a színe is kellemes megnyugtató. Meg kéne varrni :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

http://www.regiojatek.hu/termek-48198-o ... eg_bp.html
még talán ezt is körbe lehetne rakni hogy ne forduljon le róla a baba, elég jó szivacsos a fekvő része

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jóslófájás - kb. fél percig tart, közben bekeményedik a has és enyhe menstruációs görcs jellegű fájdalom jelentkezik... Nálam hullámokban jelentkezik és valamikor 1-2 órán keresztül meghatározott időnként visszatér. Ezért is ijedtem meg először, hogy beindult a szülés... Amióta viszont ráálltam a napi 1000 mg magnéziumra, csak 2-3 alkalommal érzem naponta...

Stelly: szerintem nálad is jóslófájás volt! Ha gyakoribb lesz, szerintem neked is fontos, hogy sok magnéziumot szedj! Nekem is átsuhant a fejemen, amit Zetibebi írt, hogy mi lesz ha abbahagyom a magnéziumot, amit a 37. héttől tervezek. :?:

Zetibebi: megértem, hogy rosszkedvű vagy emiatt! Biztos nagyon nehéz lehet most Neked. Sajnos Apa nálunk is sokat dolgozik és sokszor neki sem marad ideje és energiája ránk, de szerencsére azért így is megtesz mindent, ami tőle telik.
Szerintem próbálj meg vele beszélni, hogy az ünnepek alatt szorítson nektek több figyelmet, hiszen ha Te rosszkedvű vagy azt a baba is megérzi! Lehet, hogy segítene, ha még egyszer jeleznéd felé, hogy így nem érzed jól magad...

Panna
pandusika

Köszi Pandus, muszáj lesz beszélgetni vele, csak olyan reménytelen... :roll: azt hiszem már az is segített, hogy itt "kibeszélhettem".

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok lányok!
bjuti.szerintem is menj orvoshoz,jobb,ha az ember feleslegesen megy és várjuka híreket!
nekem van nagyon jó hírem.apukámat ma hazaengedték a kórházbólés a körülményekhez képest jól van..két csigolyája megrepedt de tök helyes fűzőbe van bugyolálva és azt mondja így jó neki.

Ladmon.most jöttek meg a könyvek az alexandrától!egy kicsit aggódtam,hogy hogy fog a futár bejönni,mert bedöglött a kaputelefonunk,de a futárszolgálatnál megadták a futár telefonszámát és felhívtam ő pedig csörgött telcsin amikor megérkezett,nagyon rendes volt.sajnálom a rumlidat velük.

zetibebi:nagyon veled érzek,mert az én párom is reggel megy és későn este jön és még vasárnap is melózik mostanában,de hát örülni kell,hogy van meló és úgy látszik az emberek megőrültek karácsony előtt mert mindenkinek bútor kell,ő még 24-én reggel is bútort visz ki valahová...........!sokszor én is úgy érzem magam,mint te,mintha egyedül élnék,és néha én is elsírom magam a páromnak,hogy mennyire rossz állandóan egyedül lenni,de tudom,hogy értünk dolgozik és azért mi esténkétk tudunk kicsit együtt lenni és olyankor érdeklődik és pocisimogatás és beszélgetés is van,és nálunk mindig közös elfoglaltság a zuhanyzás,mióta ismerjük egymás minden nap-akármikor jön haza-együtt zuhanyzunk és egymást fürdetjük!Rengeteg is a vízdíjunk,mert pancsi közben dumálunk a legtöbbet,ott beszéljük meg a dolgainkat,stb.azután program nálunk még lefekvéskor a pocikenegetés is,majd kisbalázs 11óra körül tart bemutatót apjának,rendszerint éjfél körül nyugszik el,apjával együtt.reggel kelek a párommal,reggelizünk együtt és elpakolom az kajáját,legalább így is egy órát együtt vagyunk.talán,ha férjeddel,ilyen apró dolgokat csinálnátok együtt,az is segítene a lekiállapotodon.viszont neked nehezebb dolgod van,mert azért ott van Z is és gondolom kimerülsz estére nagyon.Na jó hosszúra sikeredett megint a regényem,ne haragudjatok.

Felétek is ilyen cudar idő van?szakad az eső már két napja itt,ezért elhatároztam,hogy sütni fogok ma és legalább a végeredménnyel jobb kedvre derítem magam+az idő is eltelik legalább.Jó macerás linzersütésbe kezdek és csinálok hókifliket is,mindegyiket először fogom csinálni,mert eddig anyóssal együtt szoktuk sütni,de most nincs kedvem anyósom társaságához egyáltalán!

mégegyszer bocsi a regényért,már el is húztam sütni.Vigyázzatok magatokra és mindenkinek szép napot! :oops:

Kép
nilabali

Babanyul, küldtem privit, hogy hol találod a táblázat eredetijét, ahol személyesebb infok is vannak, többek közt, hogy ki hol szül. Ide csak amolyan "visszaszámlálás" jelleggel tettem fel, szándékosan kihagyva azokat az infokat, amiket "csak úgy" bekukkantókkal nem mindenáron szeretnénk megosztani szerintem.

Vera, nem csodálkozom, hogy cefetül érzed magad emiatt :( biztos le kell vele ülni kicsit beszélgetni - a lelkesedést ugyan nem, de a törődést azt azért lehet a "rábeszéléses" módszerrel is. Mondjuk biztos vagyok benne, hogy épp a kis családja miatt gürizik ilyen rengeteget. Persze ettől még te nem vagy kevésbé egyedül :( viszont ha bekötötték a netedet, itt vagyunk neked, hogy ha magad alatt vagy, lelket öntsünk beléd kicsit :) tarts ki, az ünnepek alatt azért biztos kicsit többet fogod látni, és akkor reméljük, feltöltődik a szeretet-akksid :D
egyébként ahogy nilabali is írja, én is azt csinálom, hogy felkelek reggel együtt reggelizni a férjemmel, mielőtt ő elmenne dolgozni - néha nehezen dörgölöm ki az álmot a szememből, olyankor ha elment, szépen visszafekszem, vagy ma pl ebéd után zuhantam be a fotelbe aludni egy órára, most ébredtem. Persze, a kis zsivány Zétivel ez nyilván sokkal bonyolultabb dolog, mint nekem így egyedül :?

Nilabali, az eredményről jöhet majd fotó, már ennyitől is csorog a nyálam :D

KépKép

KépKép
stelly

Felajánlanám, hogy néha vigyázok egy-egy napot a kis huncut fiacskádra, hogy tudj pihizni, de úgy nézem, "kissé" messze laktok hozzá... meg rájöttem, hogy túl nagy a pocakom, hogy egy örökmozgó után futkossak, nem is értem, hogy ti hogy csináljátok, le a kalappal! Én néha örülök, hogy saját magamat fel bírom vonszolni az emeletre...

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, nem tudtam mindent pontosan elolvasni! Sajnos nálunk is meredeken történtek a dolgok kedd este:

úgy volt hogy Kispapám hazaér max. 20.00-ra a munkából. Aminek már nagyon örültem, mert nálunk is a zetibebis dolgok mennek - nagyon együtt érzek - állandóan egyedül vagyok. Szal 19.21-kor csörög a telefonom, párom nagyon fura hangon mondja, hogy balesete volt, nagyon összetört az autó és egy másik is. Első kérdésem, hogy vannak, fájlalta a gyomrát, veséjét, mondtam hívja a mentőket, és indulok anyával hozzá. Odaértünk akkor jöttek a mentők is. Mentő elvitte a páromat, és a másik autó utasát, anyuék ott maradtak intézkedni, mert a rendőrök is ott voltak (bár mindenben megegyezés volt, de állítólag ilyenkor a mentők hivatalból hívják a rendőröket :().
Szal bementem Kispapával a kh-ba, rtg volt és uh. Hálistennek jól van és a lány is a másik autóból. Haza is engedték őket. Éjfélre hazaértünk. Addigra az autómentő is hazahozta a kocsit, vagyis a roncsot. Ami most bontásra megy és elveszett az egyetlen járgányunk. Szal most, hogy mindenki rendben van és persze ez a legfontosabb, de el kell kezdenünk számolgatni és keresgélni gyorsan vmi autót, mert Kispapának azzal kell járni dolgozni. Tömegközlekedés sajnos nem jöhet szóba, mert kb 4 óránként van egy vonat - már ha nem sztrájkol a MÁV :(
A rendőrökről inkább jobb nem is beszélni! Olyan csúnyán beszéltek a párommal, mintha bűnöző lenne. Ő csúszott meg sajnos és mivel átcsúszott a másik sávba a szembe jövő autó eltalálta és berepült az árokba. Ezért ps a hibás. De basszus ez bárkivel előfordulhat, olyan sokat vezet és sosem volt még balesete! Nagyon lelkifurdalása van a járgány miatt, hogy most hogy oldja meg, hiszen ő a "családfenntartó"! Most kezd jobban lenni lelkileg (éppen palacsintát süt az ő Kismamájának és a pocaklakónak). Persze így most dolgozni sem jár, szal kalapálja a bababútort és igyekszik behozni az elmaradt dolgokat!
Ja! Zetibebi! és mindenki akinek ilyen sokat dolgozik a ferje! Az en parom is ezt csinalja! 6-kot 7-kor megy el itthonrol es kilenckor jár haza kb. Sztem, baromi sokat nyomott a latba a balesetben, hogy holtfáradt és már nem olyan friss a reakcióideje! Úgyhogy ennyit az igavonásról! Mondtam neki! Ez most egy jel volt! És ezt nem szabad elfelejtened! Jön a baba és ő is igényli majd a jelenlétedet! Tőled kell megtanuljon barkácsolni, sportolni, vezetni és csajozni! Szükségünk van rá és nagyon szeretjük őt! Valakinek odafönn köszönöm, hogy senkinek semmi baja nem lett a balesetben! Az anyagi károkat pedig sajnálom, majd valahogy megoldónak, mint mindig. nadrágszíj össze, aztán meglátjuk!
Jaj lányok! Kívánom mindenkinek, hogy EGÉSZSÉGET! kapjon minden kismama, pocaklakó, kisbaba, kispapa, apuka és minden hozzátartozó! Ez a legeslegfontosabb a világon!
Andus! Főleg most nektek! Nagyon drukkolok és gondolok rátok sokat!
Mindenki csak lassan és óvatosan és nem túlhajszolni magunkat! Oké lányok?!!!!!!!

KépKép
hugic

Sziasztok!

Andus: jaj, szegény! Rendesen jut nektek mostanában az ijedelemből. Majd írj, h mi volt az EEG-n! Drukkolok!

Kangu: biztos rossz érzés lehet, h a lánykáid így viselkednek egymással. Szokták azért szeretgetni is egymást?

Verus: biztos ezt mind meg akarod csinálni?

Kaandi: fehérje?

Eszter: jó ötlet volt a tábla, köszi!

Hajni, Zsufi, Erika: uccsó nap a munkában :wink: ! Mist pedig már lustizik :) .

Yve: Mi volt az UH-on?

Zsu: kerékellenőrzés mi :wink: ? Jó duma :D :D ! A nagyinak mielőbbi gyógyulást kívánok!

Nicko: nagyon cukik az ágyneműk!

Iricc: a ti esetetek sem semmi, gyerkőcnek nem lett baja?

Panna: te szegény! Elcsúsztál? Még jó, h nem történt baj. Nem fáj a térded sem?

Bjuti: látom bejelentkeztél dokihoz, jól tetted, majd írj, h mi volt!

ZétiVera: elhiszem, h szeretetéhséged van, szerintem is próbálj vele beszélni! Azért gondolom neki sem könnyű, értetek dolgozik. Tudom, milyen nehéz lehet most neked.
(Nálunk tavasszal volt az, h alig láttuk egymást. Hetekig úgy volt külföldön a párom, h mire jöhetett volna haza, azzal hívott fel, h még maradnia kell. Közben pünkösdkor hazajött, 3 napig voltunk együtt, (ekkor hoztuk össze Kismazsolát :oops: ), majd én mentem el suliba, de mire hazajöttem volna, ő megint visszament. Hát, akkor kissé elegem lett, de hát pénzből élünk és örülni kell, h van munkája.) Na, befejezem, attól neked nem lesz könnyebb, ha én panaszkodom, de attól talán igen, ha kiírod magadból, mi szívesen „meghallgatunk”!
kreiszi

aaa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.20 14:29-kor.
Vendég

Hugic: Szerencse, h nincs baja a párodnak. Az én férjem is sokat vezet, állandó rettegésben vagyok emiatt. Igazad van! Minden anyagi dolog le van ejtve, egészség legyen!
kreiszi

Csajok, én most elbőgtem magam. Olyan durva, hogy a világ legszebb állapotában vagyunk, jön a karácsony, ami elvileg a szeretet, meg a lecsendesedés, meg a család ünnepe, erre mindenkivel sorozatban történnek a bajok, az eleséstől a görcsön keresztül a balesetig :( úgy szeretném, hogyha mostmár tényleg mindannyiunkkal jó dolgok történnének, és mindenki szépen egészségben, boldogságban tudna ünnepelni a családjával!!! Nagyon vigyázzatok magatokra, jó? Tessék megígérni!!!
Hülye hormonok :? kicsit érzékenyke vagyok mostanában...

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Látom rengeteg minden történt tegnap délután!

Bjuti: szerintem is menj be a kórházba, ha görcsölgetsz, vagy valami gyanúsat érzel. Anno nekem a 26. héten volt görcs és kis vérzés, a kórházban ki is derült, hogy sajnos egyujjnyira kinyílt a méhszáj, úgyhogy most szigorú pihenésre és napi 750 mgr magnéziumra vagyok ítélve. :(

Pandus: nagyon megijedtem, mikor olvastam, hogy elestél, még szerencse, hogy a babót és magadat sem ütötted meg komolyabban. Nekem mióta egyfolytában pihenek, és napi három magnézium pezsgőtablettát iszom, nincsen semmi keményedés, csak a mosdót látogatom szorgalmasan.

Hugic: óriási szerencse, hogy párod megúszta komolyabb sérülés nélkül a balesetet, az egészség a legfontosabb, bár tudom, hogy anyagilag elég nehéz helyzetbe hozza az embert, ha roncs lesz az autó. Anyósomék szeptemberben kötöttek ki a szemközti árokban a 4-es úton. A kocsi totálkáros lett, de hála az égieknek ők megúszták pár kék folttal.

Kreiszi: aranyos vagy, hogy érdeklődsz, de majd vasárnap megyünk babamozira.

Tegnap a dokinál voltam a szokásos méhszáj kontrollon. Szerencsére a méhszáj állapota változatlan, továbbra is egyujjnyi. Annyit talált a doki, hogy van egy kis gyulladás, szóval kúpozni kell, illetve a az egyik mirigy kicsit megduzzadt a hüvely bejáratánál, ami nekem fel se tűnt.
Most kicsit Ricsi miatt aggódom, mert szerdán kijött a kukija körül meg a zacsiján 1-2 piros kiütés, és nem tudom mitől lehet. A dokinővel még nem sikerült ma beszélnem. Remélem semmi komoly.

Mindenki vigyázzon magára, és inkább több legyen magnézium, ha sokat keményedik a poci.
yve

pandusika: vigyázz magadra te lány! sajnos még csak most jön az igazán csúszós idő, kismamáknak különösen veszélyes.

julcsi elég vacak volt, még hónapokig vérrel és kórházakkal álmodtam... szerencsére a fiamnak semmi baja sem lett, de még egy lila folt sem. valószínűleg a férjem azért törte úgy össze magát, mert őt védte.
vészhelyzetben én nem szoktam bepánikolni, azonnal teszem a dolgom. rajtam akkor szokott kijönni, mikor már minden el van rendezve.

zsu jobbulást a férjed nagyijának. sajnos ez gyakori az idős nőknél. a csontritkulás miatt könnybben törnek a csontjaik. arra figyeljetek, hogy műtét után vegyétek rá a rehabra, és a minél hamarabbi tornára.

mist én a 20. hét óta táppénzen vagyok. az első hónapban a házidokim írt ki a térdem miatt, aztán már kérte a dokitól a papírt. kicsit húzódozott, de végül belement, és megírta az igazolást.

zümis szerintem se utazz csak a csomag miatt ennyit, nem éri meg. az enyémben is rózsaszín cumi volt...

bjuti tegnap és ma is kinlódtam én is sokat. szerintem emiatt az időjárás változás miatt is lehet. rengeteget keményedtem, és szédültem. de jobb, ha megnéz azért a doki...

zetibebi a férfiak máshogy élik meg a babavárást, mint mi, bárhanyadik gyerekükkel is várandós a párjuk. nekik nem valós ez a dolog még, úgy érzik, hogy az egyetlen, amit tehetnek, az a sok munka. rajtuk is nagy a nyomás, izgulnak, hogy el tudják-e tartani becsülettel a gyarapodó családot. ez még az én férjemmel is így van, pedig ő jól keres.
az én férjemnek Milos az 5. gyereke lesz, de ő sem túl sokat foglalkozik a pocakommal. mindent megcsinál, amit kérek, de nem tud mit kezdeni a helyzettel. sőt, ha megszületik, utána is jó darabig nem tud mit kezdeni a babával. ellátja, meg minden, de igazán csak akkor kezd velük foglalkozni, mikor már "megjön az eszük", olyan 3 évesen.
talán kicsit könnyebb, ha megpróbálod őt beszéltetni a dologról, lehet, hogy megtudod, szorong a helyzettől, és a felelősségtől, az egyetlen biztos pont a munkája.
de egy biztos, ide mindig tudsz jönni panaszkodni :)

hugic :-((( jaj szegények! nagy szerencse, hogy a párodnak nem lett semmi baja. a kocsit lehet pótolni, de őt nem.

lányok, hogy jót is írjak, volt nálunk egy fotós, és csinált rólunk klassz képeket. a közös emilre küldtem levelet, amiben leírom, hogy lehet megnézni az albumot.
ha van kedvetek, nézzétek meg :)

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Látom mindenkinek van valami gondja... :?
Nekem szerencsére megint nincs. :) Nagyjából már mindent elpakoltunk, most már csak pár apróság van hátra, és kéééész. :D

A Jézuska meg hozza a babakocsit, kiságyat.... :lol:

Vigyázzatok magatokra, pihenni sokat ilyen rossz időben!!!

Kép

Kép
gjéti

sziasztok!

Tartok egy kis pihenőt sütés közben.

hugic:iszonyú lehetett ami történt,és tényleg állati szerencse,hogy nem lett semmi baja a férjednek.azt mondják,hogy a dolgok nem történnek véletlenül,mindennek megvan az oka és a jelentése,talán ez nektek is egy jel,hogy fékezni kell kicsit.Minden jót nektek!

tényleg sok mindenkivel történik mostanában valami rossz,ilyenkor szégyenlem magam igazán,ha én az apró-cseprő dolgaimmal bosszantom a páromat,mert igazán szerencsés vagyok,mert én is a a pocilakó Kisbalázs is jól van és itt van nekünk az apukája aki értünk gályázik és hál istennek vele is minden rendben,azt leszámítva,hogy már szörnyen ki van purcanva szegénykém,ezért ma este ha hazaérkezik meg is mondom neki,hogy én vagyok a világ legszerencsésebb kismamája,mert ő van nekünk...
stelly:neked van igazad,ezek a fránya hormonok-rendesen el tud érzékenyülni az ember lánya........! :oops: megyek is és törődöm inkább a sütikkel.
Tényleg vigyázzatok magatokra,és fel a fejjel,minden rosszra jön valami egészen szuper-közhelyekben tök jó vagyok
:roll: -de tényleg,mindenkinek minden jót és további szép napot!

Kép
nilabali

Nekem is sikerült elbőgnöm magam :( Hugic igazad van, az egészség a legfontosabb, és szélsőségesen hangzik, de örülnöm kellene hogy legalább minden este hazajön és nem esik baja, ő is asztalos és tudjuk hogy a műhely nem játszótér, fáradtan is észnél kell lenni. Jobbulást a férjednek, és ne legyen bűntudata a kocsi miatt, nem tehet róla hogy megcsúszott.
Köszi mindenkinek a bátorítást, jól kibőgöm magam aztán kitalálok valamit hogy mit mondjak neki, vagy ilyesmi. Az előbb beszélünk és azt mondta még kedden is mennek :roll: szerdán meg már szenteste, mondtam neki hogy ha ez így lesz akkor itt nem lesz semmi, se fa, se kaja mert egyszerűen nem bírom megcsinálni, anyósom jönne kézzel-lábbal de vele meg nem akarom, annak semmi értelme, nem akarom anyósommal rakni fel a fát...
Stelly a felajánlás nagyon kedves :) a futkosás tényleg fárasztó, de tudod elsőre egy gyerek a magas léc, ha jön a második akkor azt érzed annak, megszokja az ember. Sok szeretet és türelem a titok :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Huhh, Zetibebi, nem tudom, mi okosat mondhatnék... :? Én is biztosan beszélni próbálnék vele, de mintha itt az igazi baj az lenne, hogy nincs szegénynek ideje és ereje az egészre koncentrálni, ennyi munka mellett ez nem csoda... :( De a beszélgetés az biztosan jót tesz, már ha van rá energiája... MEg a Nilabali által ajnálott közös szokások, lásd fürdés, összebújás, mittudomén szintén jó alkalom lehet a beszélgetésre. Mondjuk ennyi meló mellett... Van arra esély, hogy a jövőben kevesebb legyen a munkája? Mert így Te is egyedül vagy és biztosan ő is lelkiismeretfurdalással küszködik. Nem lehet egyszerű Neked egyedül, de az ember valóban nem az Ayósával akarja felnevelni a gyerekeit és nem vele akarja a karácsonyfát sem felállítani. Akármennyire is szereti. Teljességgel megértelek, ha helyette a férjedet szeretnéd haza.

Nagy szerencsém van nekem, a férjem nem dolgozik éjjel-nappal, tisztességesen keres, és annyira lelkesen várja Bogyeszt! :D Tegnap is gyönyörködött as pelenkázóban, amit nem melleseleg teljesen megtöltöttem gyerekcuccokkal. :)

Hugic
: Nagyon szépen írtad.... :oops: :cry: Én is így reagáltam. Teljességgel egyetértek, az egészség a legfontosabb, még akkor is, ha most nyilván nagyon rosszkor jön az autó totáőlkár. Az a nagy szerencse, hogy mindenki jól van, a szembejövő is, mert ha nem így lenne, akkor a férjednek biztosan lelkifurdalása lenne. Sok erőt Nektek!

Lányok, írjatok valami jóhírt is és mindenki nagyon vigyázzon Magára!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Sziasztok lányok!
szeretnék csatlakozni hozzátok :) én is februárra várom a picilányom:Hannát :) Első baba nálunk úgy,hogy nagy izgalommal várjuk apával!

Lenne is egy kérdésem hozzátok,most 31hetes vagyok és picit megilyesztett a dokibácsim,bár ő azt mondta ne izguljak!
De,hát persze én izgulok :) Szóval:A baba 1-2héttel kisebb,mint most kéne tehát 29-30hetesnek felel meg.
Írnátok nekem adatokat,hogy ilyenkor mekkora volt vagy nektek mekkora most a babátok!
Előre is köszi!

phpBB: Kép
andrea17

aaa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.20 14:30-kor.
Vendég

aaa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.20 14:30-kor.
Vendég

Andi: üdv közöttünk! Nálunk is kislány érkezik és nálunk is Hanna lesz! :) Pont ma gondolkoztam azon, hogy csak egy Hannácska lesz a csapatban, de akkor ezek szerint gyarapodunk... :) És ami még közös, nálunk is kb. 4-5 nappal kisebb a baba a számított koránál, de ez állítólag egyáltalán nem baj, főleg ha a többi érték is arányos. Bár szerencsére nálunk a méretek még így is a határon belül vannak. Ha jól tudom a 31. héten kb. 1600 g körül van... De más is van még így !!! Ha az orvos azt mondta, hogy nincs okod izgulni, akkor biztos minden rendben van!!! :)

Panna
pandusika

Ja és elfelejtettem... nálunk 29+2 volt 1200 g, 32+2 naposan pedig 1850 g.
Amíg minden rendben van, addíg még örülök is, hogy nem lesz óriásbébi....
Nálad mekkorának mérték a babát?

Panna
pandusika

pandiuska:hát talán kicsit megnyugodtam :) köszönöm,hogy ilyen gyorsan írtatok!Igazából a súlyát nem tudom,de a doki mindent rendben talált a magzatvizet is,a súlyra sem mondott rosszat!Csak,hogy picit kisebb :( bár azt én sem bánom,ha nem óriás bébim lesz,majd megnől idekint,csak legyen minden ok vele! :)

andrea17

julcsi: ennyi borzadály után jöjjön a jó hír!
Nálunk esik a hó!!! Márpedig, ha az Alföldön esik... :)

Amúgy minden balesetesnek és depisnek: mindent csak pozitívan, nehogy nekem negatívspirálba kerüljetek!! Ihajcsuhaj!!
Többet nem okoskodnék hozzá, mert már sokan írtatok jó tanácsokat!

(Nilabali szokásai a párjával meg halálosan tetszenek! Így igaz: minden kapcsolatnak legyenek meg a maga hagyományai!- ja és a futár ma délelőtt végre szerencsésen megérkezett és a könyv meg szebb, mint képzeltem.)

Andrea: üdv itt! És no para: ha a doki szerint nem gáz, akkor szerinted se legyen az!

Én is meglátogattam ma a nődokimat, mert én megint összecuppantottam lentre valami nem odavalót! Most már durcás vagyok, mert másodszorra sikerült beszereznem. Remélem a szülésig most már ez lesz az uccsó!!

Mindenki legyen boldog és vidám, mert különben nem szép az élet! Esik a hó és mindjárt karácsony!!!

ladmon

Hugic: sajnálom a történteket, de tényleg a legnagyobb szerencse, hogy a párodnak nem lett semmi baja!!! Az egészség a legfontosabb, azt tényleg nem lehet megvásárolni!

Kreiszi: köszönöm kérdésed, jól vagyok. A lábam még egy kicsit fájdogál, de ez most mind nem számít. Az ijedtség annál nagyobb volt. Azóta tyúklépésben megyek mindenhova... Az a fontos, hogy Hannácskával minden rendben van...
Stellynek igaza van! Úgy látszik ez a karácsonyi előtti hét valami miatt veszélyes a kismamákra, szóval csak óvatosan!

Babanyul: nem talállak...

Iricc: megnéztem a képeket és tényleg nagyon szuperek! Gratulálok a szép családodhoz! :)

Panna
pandusika

Zétivera: mit mondhatnék? Az én párom is reggeltől estig dolgozik, a munkaideje nem olyan sok, de napi 3,5 órát utazik, és bizony (szégyenkezve és nehezen írom le) van, hogy dolga végeztével nem haza jön, hanem a kocsmába :oops: . nem olyan gyakori, de akkor mindent bele. Próbálom gyógyítani ebből, sokszor nem bírok türelmes lenni, ez évek óta a legnagyobb feladatom/tunk! Annyit sikerült kibogoznunk, hogy mivel nagyon magába zárja az érzéseit,(emiatt is sokat szenvedek), ez az egyetlen lehetőség, ami oldja a gátakat. Csak így tud a babával (meg a velem) kapcsolatos érzéseiről is beszélni, illetve ez a dolog javulni látszik, most gyorsan lekopogom!!! Nagyon irigykedem én is, amikor Zsu és a többiek mesélik a megható, idillikus, romantikus dolgokat, erre vágynék én is, de mi csak nagyon apró lépésekkel haladunk efelé, de azt mindenkléppen értékelem, h legalább haladunk. Remélem kislányunk születésekor(az otthonszülés is segíthet ebben) és utána még javulni fog a helyzet. Én nem adom fel, mi is keveset találkozunk, akkor se nagyon beszélgetünk, de szoktam "tanítgatni" a szeretet kimutatására ilyen helyzetben is: apró ajándékokat rejtek el a cuccában, amit napközben talál meg, sms-eket írok neki, stb. Lassan, de tanulja...
Átérzem a helyzetedet, +nektek még ott van Z és a lakás csomó gondja, és tényleg, így jobb nekem, h leírtam nektek, bár én egy ideje boldog vagyok és értékelem az eredményeket.
Ne haragudjatok, hogy "gyóntam"nektek...Lehet, ha elküldöm a hsz-met, máris szégyelni fogom...

Most a vidám dolgok:
Zsu: Én is 7-én megyek dokihoz, 3-ra. Jól emlékszem, h te is? Hányra?

Hugic: Remélem minden jóra fordul minél hamarabb, kívánom, h így legyen!

Andrea17: köszöntlek köztünk, az én babum is kb 10 nappal kisebb, méretei csak régiek vannak, nem aggódóm egyáltalán, mert jól fejlődik, és én egészségesnek érzem. Az un. átlag adatok nagyon megijeszhetnek, de kb csak erre jók :wink: Ha te egészségesnek érzed Hannát, tuti nincs semmi baj! figyelj egy kicsit inkább befelé, és ne az adatokra :D

Tegnap volt az oviban a karácsonyi ünnepség, és mint önjelölt jézuska, nemezeltem a gyerekenek egy társasjátékot, ilyen lett: Kép

És este felnőtt buli is volt, és sütöttem Elif túrós kuglófját, és nem tudom kié epres muffint(eper híján grapefruitosat), hatalmas sikerük volt :wink: Ezúton is köszi az ötletet!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!!!
Tegnap nem sikerült du visszatérnem, szaladgáltunk, na meg ma is de, azt hittem, hogy leszakad a lábam tőböl, mintha mázsa súly lenne, kicsit elfáradt....de ez van!
A lényeg, hogy köszi a szurkolást fehérje ügyben:::MERT negatív, ami ha jól tom azt jelenti, hogy nincs toxémia...???? nagyon nagyon megörültem neki, bár először én hülye összekevertem kínomban a fehérvérsejttel, ami persze gyulladásra utal, tehát ha jól sejtem kilátásba lesz megint egy adag kúpkúra. De a lényegesebb dolog a toxemia kizárása volt. Dokinál még nem voltam, majd beugrom hozzá emiatt vmikor. Véleményetek? jól gondolom? Bár a gyulladásos része sem biztos, hogy kúp komoly, mert min.haladta meg a határértéket. ( a vizeletben) a teljes vér viszonylag normális. NAhát, tök jó. Egyébként lehet, hogy igaza volt Pannának, a frontérzékenységet illetően, a hétvégén és elején melegfront volt talán, jó lesz megjegyeznem. KB szerda vagy nem is tom pontosan, de jó néhány napja visszaállt a vérnyomás 125-135 közötti értékre, a per meg nem volt magasabb 75 nél sosem. Most olvastam, hogy 140/145/90 tekinthető magasabbnak.
Tényleg Panna, Te írtad, hogy így lettél koraszülött, hányadik héten születtél meg???
Jóslófájás nekem is van jó pár hete, mensinél erősebb fájások, keményedéssel időnként, talán az nem mindig.
A hormonjaim beindultak, nemrég estem keresztül a mai bőgő rohamon, sokkal érzékenyebb vagyok. Velem is elég sokat foglalkozik a párom ,sokat besegít, kinyalja a .........., mégis iszonyatosan érzékeny és könnyen sérthető vagyok, minden szaron képes vagyok elbőgni magam. A gyerek felidegesít azon is, na meg ilyen történetek amiket írtok!:(

Vera kitartást kívánok a sok egyedülléthez, szerintem biztos hozzájárul a pocikemyénedéshez a magány, ahogy belülről emészted magad. Magamon is érzékeltem ilyesmit. Próbálj meg beszélni vele, hátha sikerül a jövő héten ill kari után plusz napokat otthon együtt veletek eltöltenie. Hiszen neki is szüksége lenne +energiára, azt meg aktív v passzív pihenéssel, szórakozással tudja csak bepótolni! Bár ebben a rohadt rohanó világban, mikor olyan nehéz a megélhetés,sőt egyre nehezebb, őket is meg lehet érteni, futás a pénz után, amiből éldegél a család.
SOK SIKERT!!!!

Üdv Andi !!!! Kellemes pocakoskodást! Biztos semmi ok az aggodalomra, akkor jelezte volna az orvosod. Nálunk meg fordítva van min 2 héttel idősebbnek mutatkozik, ha jó a becslés, ami majdnem biztos jó, összehasonlítottam az adatait az előző gyerekekkel!:))))) A lényeg az egészség!!!

Bocsi a kisregényért, még így sem reagáltam mindenre!
puszi csajok

Kitartást

Kép
kaandi

ma erre felénk is szállingózott a hó :)
Én nagyon szeretném,ha végre fehérkarácsonyunk lenne!!
Amúgy tényleg depisek ezek a napok :( vagy csak a hormonok szórakoznak velünk?! :) fel a fejjel :)

ladmon:remélem mihamarabb rendbe jönnek a dolgok ott lennt :)

andrea17

Sziasztok!

Hát a férjem nagymamáját, tegnap este háromnegyed 9-kor tolták be a műtőbe, pedig egész délután ott volt már szegény! :cry: Ennyit az egészségügyről! :x
Ma voltunk megkötöttük az őssejt szerződést, megkaptuk a dobozt, amit vinni kell a kórházba, jó nagy, bele se fér a kórházi pakkomba! A kórházi pakk mellé fogjuk rakni, hogy még véletlenül se hagyjuk itthon! :)
Voltunk ma az Ikeába, vettem nagyon jó illatú mécseseket!

Dina: Köszönjük szépen a képeslapot, nagyon aranyos vagy! :lol:

Zümis: Örülök, hogy Zsó már jobban van! :D Nagyon jó jel, ha már kezd visszatérni az étvágya!

Orsi: Remélem, minden ok lesz a dokinál, várunk a jó hírekkel!

Nicko: Tündériek az ágyneműk! :lol:

Andabella, Abencze: Megnéztem a pocakos képeiteket! Nagyon csinik vagytok! :lol:

Amy: Az én férjem is bőszen tanulmányozza a kismama könyveket, újságokat, és olyan lelkes! Tündériek ezek a pasik! :lol:

Panna: Nekem még nincsenek jóslóim! A barátnőm mondta, hogy nemsokára tuti nekem is lesznek, nála a 35. héten kezdődtek! :roll:

Zétibébi: Meg tudlak érteni, hogy nagyon egyedül érzed magad! Nálunk kb. 2 éve volt ilyen időszak amikor fél éven keresztül csak korán reggel, és késő este láttam a férjemet! Hát nem volt könnyű nekem se! :( Próbálj meg vele beszélni, a karácsony három napja legyen csak a Tiétek!
A Brendonos játszószőnyeg nagyon tetszik! :lol: :wink:

Nilabali: Közös tusolás, pocakkenegetés nálunk is mindennapi rituálé, de olyan jól esik! :lol:

Hugic: Még szerencse, hogy nem lett semmi baja a párodnak!
Ez tényleg egy jel volt, hogy vissza kell vennie a hajszából, mert ahogy írtad a legfontosabb az egészség!

Kreiszi: Én is ezt mondtam neki, hogy jó duma, szegény el is pirult rögtön! :lol:

Eszter: Én se úsztam meg sírás nélkül ahogy olvastam a sorokat, szörnyű, hogy lassan mindenkinél történik valami rossz dolog a családba! :cry: Tényleg nagyon vigyázzon mindenki magára és a családjára!

Yve: Jó, hogy mindent rendben talált a doki, a gyulladásra meg biztos hamar használni fog a kúp! Remélem Ricsinek is hamar elmúlnak a kiütései!

Iricc: Remélem együttműködő lesz a férjem nagyija, és ő is azon lesz, hogy minél hamarabb felépüljön! :roll:

Andrea17: Üdv közöttünk! :lol:
Én nem írok inkább méreteket, mert nálunk Bencus 2 héttel nagyobb a koránál, az óriásbébik táborába tartozunk!
zsu83

Ladmon: Légyszi küld felénk is a felhőket! :lol: :wink:

Zsuzsi: Én 10-re megyek! Kár hogy nem futunk össze, na majd a találkozón! :)
Nagyon tetszik a társasjáték! :lol:

Kaandi: Szuper hír, hogy nincs fehérje a vizeletedbe! Nagyon örülök! :lol:
zsu83

gerendai zsuzsi:Szerintem ne bánd,hogy megosztottad velünk a pároddal kapcsolatos dolgokat!Inkább büszke lehetsz magadra,hogy ilyen türelmes és segítőkész vagy vele szemben,pedig nem mindig lehet egyszerű!!Tényleg példa értékű ahogy segítesz neki megbírkozni a dolgokkal,és remélem sikerrel fogsz járni!Én hiszek benne ha valamit nagyon szeretnénk el is tudjuk érni!!Kitartás :) és király a társasjáték! :)

kaandi:igen az jó,ha negatív akkor NO toxémia :) :) véleményem szerint a vérnyomásod is tökéletes,ne izgulj biztos minden ok!jóslófájásokhoz nem tudok hozzá szólni,mert nem tudom,hogy milyen :)
a hormonok nálam is tombolnak nyugi,csodálkozom,hogy a férjem bírja még :)

andrea17

Köszi ZSU,KReiszi, Andi a szorítást, én is nagyon örülök! madarat lehet velem fogatni!

Kép
kaandi

Sziasztok!

Nagyon megilyedtem mikor a balesetről olvastam szinte faltam a betüket,hogy kiderüljön a sorokból ,hogy hála nemlett nag baj!annak végképp örülök,hogy ilyen jól álsz hozzá mármint hogy a kocsi tropa lett!!!Rajtatok kivül minden más eszköz potólható!!!

A hormonok most duplán megftréfálnak minket :a várandosság miatt és az ünnepek közeledte miatt is..és ami a legrosszabb majd egy hete nemsütött ki a nap!!Sajnos ez is rátesz egy lapáttal!!

Tegnap hamar elkiabáltam,hogy Zsó jóbban van éjjel olyan köhögö rohamot kapott ma meg azon gondolkoztam,hogy-hogy lehet az orrába beszerelni a golyóscsapot.

Holnap mennek el az apjukhoz a nagyok :cry: :cry: mi meg kezdjük a cserépkályha bomtást!!jajj kicsit félek tölle....

a baba mértetekről http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html
itt nézelődhetsz.

Azér jó ,hogy hoztatok jó hireket is!!

Akkor nemigen izgatom magam a csomagért köszi az infokat!!

Kép
zümis

Kaandi: Végre jó hírek is. :) Jó, hogy kizárták Nálad ezt. Egy kis fertőzés sajnos előfordul... Az legyen a legnagyobb baj!

Ladmon: Neked is jobbulást!

Üdv Andrea! Gerendai Zsuzsit láttam egyszer élőben, Téged ugyan nem, de azért a gyermek méretét az Anya magassága és alkata is befolyásolja, nem? Zsuzsi nem magas, és vékony alkat, nem is baj, ha nem kell óriási bébit megszülnie... Szóval szerintem ilyen tényezők is közrejátszanak. Nem beszélve arról, hogy néha jól mellélőnek ezekkel a számítgatásokkal... :?

Zsu
: És jól sikerült a műtét?

Gerendai Zsuzsi: Olyan szuper egy csajszi vagy Te! :) Köszönjük az őszinteséged... Nem lehet könnyű, sajnos sok nőt ismerek, aki hasonló problémákkal küzd. De idővel sokat fog tanulni, meglásd! És a Babó is biztosan sokat segít majd ezen. :D

Jóslófájásom nekem egyszer volt. Egyértelműen más volt, mint addig bármilyen fájdalom. Nagyon érdekes érzés. De még ne jósolgassatok annyira Lányok!

Nekem van jóhírem, vettünk babakocsit. Képeket majd csatolok a közösre... Nem volt olcsó, de reméljük pár évig (pár gyereket) kiszolgál nálunk majd. :D Graco quattro tour de luxe és nagyon szép kék színei vannak. :D

Julcsi

KépKép
julcsi-79

A férjem épp rallizik a babakocsival a lakásban. :lol: :lol: :lol:

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: