A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kisbogács, drukk a vasárnapi szüléshez!!!!! Hidegfront az lesz hétvégén :wink: :lol:
Szerintem a vasárnapi szülésnél szentestére pont haza lehet menni, úgyhogy nem is rossz időpont :wink: :lol:

Január 2 nekem is szimpi Levente-szülinapnak :wink: Vagy esetleg dec. 29. De ha máskor jön, úgy is jó :lol: Mondjuk annyiból lenne jó minél hamarabb, amit Csöre is írt, Apa e hét végétől itthon van, ha szülünk, ha nem...Kész szerencse, hogy nem nekem kell dönteni az időpontról, itt állnék döntésképtelenül :lol:

Hanna, Te ne is szüljél még :wink: ! Bizony ezeket a karácsonyi autózgatásokat jobb elkerülni...Mi a múltkor az M5-ön álltunk 2 órát, teljes útzár mellett. Bele sem mertem gondolni, mi van, ha megindul a szülés... :roll:

Kata, örülök, hogy jó volt a színház és a békülésnek főleg! Vigyi magatokra lehet ebből még karácsonyi babázás szerintem :wink:

Csöre, ez elég érdekes...és ha nem tudod hová tenni a gyerkőcöt, akkor mi van???

Rita, sajnálom, hogy Apának el kellett utaznia! De nyugi, Ti még tuti nem szültök!

Andrea, nekünk sem kell nyomkodni a ctg-n... :roll:

Biga.csiga, gratula a szép súlyhoz! És örülök, hogy jöttél, gyere gyakrabban! Jobbulást a papának!!!!!

Kép

Kép
vickybabe

Csöre, gratula a 37 héthez! :lol:

Majd ki kell találnom valamit a megszületett babák korára, ez így béna, hogy mínuszban számolja a napokat... :roll:
Hihetetlen, Alex baba mindjárt 3 hetes :lol:

Kép
vickybabe

Egyszerű, bevált és tartós karácsonyi süti-recepteket lécci tegyetek a másikba! Rámjött a süthetnék :lol: Ki tudja, lesz-e még ilyenem :lol:

Kép
vickybabe

Erzsébet: hááát, nem tudom...azért drukkoljunk Kisbogácsnak első körben a vasárnapért!!! :wink:

Jandrea: szerintem csak annyit tesz az álló burok, hogy ugye kezdetektől fogva az védi 2 rétegben a babát a vízzel együtt. Valami olyasmi lehet, hogy megfelelő helyzetben van, de nem tudom, van-e jelentősége,hogy leírják-e :roll: Nekem egy jó pár alkalommal ezelőtt jelent meg a leletemen, de nem kellett hozzá semmi spéci vizsgálat, csak a méhszájvizsgálat volt.

Csöre: az lenne aztán a humánus eljárás, ha nem tudod hazavinni a gyerekedet, kirakják :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

kata8110: drukkolok a dokihoz. :) Van egy olyan érzésem, hogy meg fogod előzni mágnest. ;)
Vendég

Nem semmi ez az ovi sztori Csöre! ....

Hú de izgi...tök jó lenne egy baba már. HAjrá Kisbogács!!!!!! Szerintem szerdán hazaengednének ha vasárnap délelőtt szülsz. Én szombat délelőtt szültem és kedd reggel engedtek haza.

Most már egyre több lesz a parázás, hogy akkor most szülünk vagy mi? Szerintem nem sokan ússzák meg a szülés előtt heteket napokat egy két hamis riasztással a szülészeten:) aztán meg nem akarják elhinni, hogy ez már tényleg az:)

Nekem sem a Mávban sem az IStvánban sem itt az sztk-ban nem kellett nyomkodnom semmit a ctg-n....nyomatja ki a papírt, közben a kijelzőn látszik a szívverrés száma meg a fájás erősség....ezért lepődtem meg...
katuska79

Picuranyu: a végén meg belémbeszéled :lol: De tök fura, mert most meg semmi sincs....hát hogy tervezzen így az ember?? :lol: :lol:

Katuska: nálunk is olyan a ctg a magánban, hogy köpi ki a papírt, a kijelzőn meg látszanak az értékek. Fájást nekem még nem néztek... :roll:

KépKép

KépKép
kata8110

Hasszorítós bugyit szülés utánra vett / használt valaki? Állítólag érdemes, de a Brendonosat "kicsit" drágának találom 7890-ért... :roll:

Kép
vickybabe

katuska: ahogy látom, mindenhol máshogy megy. Érdekes...

vickybabe: nekem is ajánlották, hogy császár esetére kiváltképp érdemes (nem szakemberek), de én is ilyen árban találtam csak eddig a neten. Én is elég húzósnak tartom. De már hallottam ellenvéleményeket is, miszerint a hasizmok nem erősödnek meg. Szóval megint pro-kontra vélemények. Én lehet, hogy nem veszek és majd meglátom, hogy mennyire húzódik lefelé a pocak szülés után. Ha nagyon, elugrasztom a férjemet egyért.

Kép
jandrea

Andrea, itt találtam közben 1490-ért: http://www.christinamoda.hu/shop/list.php?katid=76
Csak erre nem igazán járok, neten megrendelni a méret miatt nem merem.

Kép
vickybabe

Sziasztok!
Még nem tudtam visszaolvasni, de igyekszem!
Megjöttünk az ultrahangról, NST-ről. Minden a legnagyobb rendben.
Méretek:
BPD:91,4mm
HC:33cm
FL:63,8mm
OFD:118mm
A lepény II-III. fokban érett, szépen beilleszkedett a kis buksija. És nem is kérdeztem a dokit, hogy kisfiú, vagy kislány, mert rögtön mondta, hogy kisfiú. A kis drágám úgy szétdobta a lábacskáit, mint még soha.
Tudna nekem valaki segíteni, hogy kell a baba súlyát kiszámolni? Egyszer volt itt egy link, de nem találom. A doki nem számolta a súlyát, és kíváncsi vagyok. Köszi
moncsi8423

Igen a hasszorítóval is sok az ellen meg a mellette érv....aztán legyél okos. Császár után ki tudja lehet jól jön, de majd megmondják mindjárt akik már túlestek császáron.
Szerintem igencsak alkatfüggő kinek mennyire gyorsan és milyen mértékben húzódik vissza a hasa. Nekem a szoptatásoknál eleinte oylan erős görcseim voltak ahogy húzódott vissza a méhem, hogy mire kiengedtek eredeti volt újra. AZtán persze ha hasizmoztam volna biztos lett volna újra lapos hasam....ha csináltam volna....de lusta voltam :oops: :oops:
Szerintem ha valakinek alapjáraton erős izmos hasa volt az szülés után hamar visszanyeri az alakját....reméljük. De ha nem akkor is tök jól el lehet bújni a babakocsi mögé :lol:

1490-ért még nem is vészes az ára...a gyógyászati segédeszköz boltokban is 3000 felett van de az nem bugyi hanem oylan tépőzáras rugalmas pánt.
katuska79

Sajnos erre én sem járok. XV. kerületi vagyok. Egyébként ez bugyi, úgyhogy ebből is kéne venni 3-4-et, árban majdnem ott van.
Egyébként hihetetlen, hogy milyen drága minden! Én nem is merem összeadni, hogy eddig mennyit költöttünk a terhesség alatt.
Nem mintha sajnálnám, nagyon boldog vagyok, hogy végre babám lesz, de azért sokmindent már túlzásnak találok! Pedig még azt sem lehet mondani, hogy mindenből a drágábbat néztem. A kismama ruhák is kétszer-háromszor annyiba kerülnek, mint a normál ruhák. Azért ennyivel több anyag nem kell bele! Bár én két db nadrág vásárlásánál meg is álltam. Szerencsére anyukám tudott adni nagyobb méretű felsőket, azzal már kihúzom a végéig. De azért mégiscsak nevetséges, én is szívesebben hordanék csinos kismamaruhákat. Ezért sajnálom nagyon, hogy nem tudok varrni.

Na most jól kidühöngtem magam, bocsi. Csakhát mire azt hinném, hogy már nem lesz több nagyobb kiadás, akkor jövök rá, hogy ja, még kéne egy légzésfigyelő (30e), egy mellszívó (15e) és még egy pár apróság, ha még a hasszorítót nem is veszem meg. Még a légzésfigyelőt esetleg lehet kölcsönözni, de azért mellszívót mégsem szeretnék. Na jó, most már tényleg abbahagyom! Bocsi!!!

Kép
jandrea

Vickybabe,Jandrea: jó pár oldallal ezelőtt Mágnes adott egy olyan tippet, hogy ő rendes biciklis nacit vett Annával (gyanítom, azért az sincs 8000 Ft :wink: ) ami tényleg jól lefogja a pocakot illetve a betétet is a helyén tartja,ha erre szükség van.

Ja,meg nézem az üzlet címét....A Margit krt pl nekem kifejezetten útba esik...Csak az segít valamit, ha megveszem valakinek?

KépKép

KépKép
kata8110

Moncsi! akkor már nem lesz meglepi:) csak megmutatta magát a kislegény. Máté is csak a végén dobta szét a tappancsait hogy nesztek..... :lol:

Nem tudtok véletlen valami normális avi konvertáló programot amivel nem 7-8 óra alatt készül el egy film konvertálása dvd-be? most convertXtoDVD-vel csinálom de ennek is 8 óra egy másfél órás film....

Ki kéne valamit találnom, hogy mit készítsek szűzérméből. Nincs itthon semmi hozzá és szakad az eső még boltba sem tudok elmenni.
katuska79

moncsi: gratulálok a kisfiúhoz!!!!!
A keresett oldal: http://www.gravidanzaonline.it/medico_r ... nline.html

katuska: lehet, hogy akkor érdemes lenne megnézni gyógyászati segédeszköz boltba????
Egyébként nem tudom, mennyi energiánk lesz majd a kisbaba mellett hasizom gyakorlatokra. Na nem mintha terhesség előtt annyira csináltam volna!!! :oops:

Kép
jandrea

Andrea! jogos a dühöngés tényleg kujva djága minden kismamának babának való cucc és akinek nincs a rokonságában ismeretségi körében akitől kapjon dolgokat annak bizony minden sokkkkkba kerül. Nekem azért volt szerencsém mert mikor Máté született akkor voltak tesóméknál a fiúk oylan korban (másfél évesek), hogy szinte midnent megkaptunk ami drága dolog (kiságy, babakocsi, ruhák stb) Most meg megint nem kellett vennem tényleg csak egy két dolgot....nem is tudom miből vásároltam volna, jelenleg üres az eklézsia :cry:
katuska79

Csajok, én a két előző gyerekemnél nem is hallottam hasleszorítós bugyiról :roll: :shock: viszont ilyen jellegű termék van nem kismama kiadásban is, nem? Hátha az olcsóbb... nemtom, milyen márka, de majd megkérdem Anyut, mert neki azt hiszem, van.

Viki: köszi :)
És ha megfordítod a képletet?

Csöre
csöre74

Andrea! semmilyen energia nem lesz....de majd mikor már pár hónapos akkor tök jó együtt tornázni a babával, nagyon élvezik ahogy ülnek a hason és minden felülésnél meglátják anyát és kapnak puszit:)
katuska79

katuska79

katuska79

Jandrea:Köszönöm a gyors választ, de sajnos nem számolja ki. Az AC értékem nincs megadva.
Katuska:nem, nem lesz meglepi, de nem is baj.
Nemsokára mennem kell a védőnőhöz.
További szép napot minden kismaminak!
moncsi8423

Kata, köszi, de a méret miatt rendelni sem merem...és hát nem hiszem, hogy talizunk már addig...
A biciklis naci viszont jó ötlet, a kórház mellett van is egy dechatlon, majd Apát átszalajtom érte, ha kell :lol:

Andrea, Katuska, hát igen, ahol lehet, megpróbálnak lehúzni, én is utálom, de ez van...résen kell lenni mindig és mindenhol...

Csöre, átírtam a képletet, majd figyelem, h így jól számol-e.

A vége úgyis külön babás tábla lesz.
Azt lehet valaki másnak kellene majd vezetnie, mert jó eséllyel én az elsők között megszülök, aztán utána nem tudom garantálni, hogy naprakész leszek :roll:

Egyébként már vagy 1-2 órája folyamatosan fájdogálok... :roll:

Moncsi, gratula a kis kukishoz!!! :lol:

Kép
vickybabe

Moncsi, igen, ezen a linken sajna AC értéket (haskörfogat) és BPD-t kell megadni. A HC a poci átmérője? Hannának is ezt szokták mérni.
Viszont az FL-ből tudsz testhosszt számolni, ha picit lejjebb lapozol ugyanott :wink:

Kép
vickybabe

vickybabe: Micsoda???? És ezt csak így mondod? :)
Vendég

húhhh, elmentem párom karácsonyi ajándékáért. Majdnem leírtam, mit vettem neki, de rájöttem, hogy szokta olvasni a fórumot!!! :oops:
De az a lényeg, hogy elég nehéz volt. Kb. 7-8 kg. Hát... eléggé megviselt. Közben magamban bocsánatot kértem lánykámtól. :-)
Most meg mocorog, úgyhogy biztosan megbocsátott! :wink:

katuska: köszi a linkeket, lehet, hogy innen bevállalok egyet. Lehet, bemegyek a boltba, felpróbálom őket, aztán amelyik méret jó, azt megrendelem a vaterán. :-) Márhogy valamivel kisebbet, mert hát azért ekkora biztosan nem marad a pocak.

Kép
jandrea

vickybabe: azért még gyorsan írj egyet, ha indultok a kórházba!!! :lol:

Kép
jandrea

Na megint felrántották az agyam az oviba :evil: még az óvónő szól be, hogy az a 15 gyerek lehet ott a 3 óvódából (180 gyerek), aki szívesen vállal szereplést. Aha, szóval jutalomjáték :evil: mostmár tényleg csak azt várom, hogy mi lesz a következménye ennek, mert teljesen felháborítónak tartom :evil: ha meg jutalomjáték, és 15 gyereket akarnak mutogatni a 180-ból, akkor igenis a 165 gyerek ellátását oldják meg! Én nem bánom, ha Zazát nem mutogatják, neki nem olyan az egyénisége, tojik rá magasról, ki magyaráz neki... ha őt nem érdekli, akkor meg is feszülhetnek... de hogy én oldjam meg, hogy az óvónénik reprezentáljanak, azt igenis felháborítónak tartom. És nem arról van szó, hogy egy évben egyszer kell alkalmazkodnom hozzájuk. Évi 5 napot "kivesznek" csapatostól, olyankor nincs óvoda, és oldd meg abból a 4 nap gyerekszabiból, amit kapsz :evil: (2 gyerek után... a 2 gyerekre, és akkor még az iskolában is lehet ilyen... bár még nem volt).
Az is biztos, hogy a polgármester és a szponzorok már fel vannak háborodva... tudnak róla.
Bocs, most kidühöngtem magam megint :evil:

Moncsi: gratula a kukacoshoz :wink: na, akkor megint egyensúlyban a tábla :D
Súlybecslés: nekünk (Hannával) keresztbe szokott mérni valamit a doktorbácsi a pocaknál, az alapján becsül súlyt... de annak két értéknek kell lennie, nem egynek. Nem tudom, hogy mi az, mert azt nem írja a papírra (nekem).

Andrea: egyetértek, a babacuccok és a kismama cuccok árai is az egekben vannak :evil: nekem most több gatyóm volt, mert már nyáron sem fértem bele a régiekbe, és egy párszor jelenésem volt, ahová normálisan kellett felöltözni... hát, nem kis tétel volt a nadrág és felsőbeszerzés :evil:
Babaruhát szerencsére sokat kaptunk, nem is tudom, mi lett volna, ha csupa újat kell venni... azért ezek a használt babaruhás fórumok is nagyon jók, az első kettőnél nem volt még ennyi ilyen lehetőség (turi, és kész...)

Viki: a külön babás tábla is jó ötlet :wink: izé, lehet, én is az elején vagyok eléggé... aztán ki tudja, mennyire lesz nagyon virgonc a társaság :wink: egy nyugis baba mellett tenger az idő... :D Ha Sacikám nyugis baba, bevállalom (a jelek nem erre utalnak, de ki tudja :wink:)
Fájdogálás periódikus, vagy folyamatos?

Csöre
csöre74

Vickybabe: nagyon izgis! Jelentést kérünk!!! :wink:

tábla: hasonlóan az első körbe tartozom én is, nem tudom, menne-e? Vagy beizzítom Apát, ő nagy spíler ilyesmiben, ha esetleg egyik kismamink sem tudná bevállalni :wink:

Csöre: ovihoz no comment! :evil:
Kismamaruci ügyben: hát tényleg,marha drágák!! Meg nekünk ugye már nyárra is kellett valami, és nem úszhattuk meg a vastag téli nacikat sem Még szerencse, hogy beleférek az első beruházott gatyákba :roll:
Ha pedig nem kaptatok volna babarucikat,holmikat, akkor hasonlóan szívnátok mint mi :roll: Nekünk az utolsó zokniig gyakorlatilag mindent venni kellett...Más kérdés, hogy vettem egy ruhacsomagot is,de az is pénzbe volt, hát még amikor beszabadul az ember egy bababoltba :shock:

KépKép

KépKép
kata8110

Moncsi: nagy gratula a kiskukishoz és a szép méreteihez!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Inkább folyamatosan fáj, úgyhogy szerintem ebből nem lesz szülés...mozgásra, ülésre rosszabb...kb mint hétvégén volt. Megyek lepihenek, szerintem tuti elmúlik, mire apa hazaér... :roll:

Kép
vickybabe

Csak gyors reagálás a táblára: a google-nak van olyan szolgáltatása, hogy valaki elkészíti a táblát, publikálja egy adott helyen, és onnantól a kész formázott táblába már csak be kell írni a legújabb adatokat, amit bármelyikőnk megtehet, ha a "főfelelős" épp szülne vagy már babázna és nem érne rá.

Minden másra csak később reagálok: az egyetem most küldött egy felszólítást, hogy nem fizettem be a tandíjam... persze befizettem, még szept elején. Mindjárt felrobbanok... ha lenyelték a 120ezremet, hogy fogok vizsgázni? és hogy megyek le mostanában Pécsre mindenórásan intézkedni? a vizsgákat csak jan végére terveztem... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
kisbogacs

Sziasztok!

Egy-két napra nem dugom be a fejem, aztán máris telírtok vagy 500 oldalt!
Nem is tudom, honnan kezdjem, nem jegyzeteltem... :oops:

Máténak, Leventének boldog szülinapot - így utólag! Bocsánat, talán még benne vagyok a 8 napban... :oops:

Vicky: a cumis kép Alexről fenomenális! Édes kicsi csomag!!! :D

Homeós bogyó, MgB6: hát nekem szednem kell a Mg-t, málnalevél és homeós bogyó kizárt, nehogy meginduljon a szülés...

Tegnapelőtt voltam CTG-n, nem tudták a lenti gépen megvizsgálni, fel kellett mennem a szülőszobára...
Még nem fordult be a kiscsaj, pedig azt hittem, két hete megtette.
Kényelmesen fekszik a kis drága, de én már ezen nem is aggódok...
A császár ígyis-úgyis elkerülhetetlen... :(
A vajúdó meg totál úgy néz ki, mint egy hotel...
Ja, és jó kis félhomály volt, a CTG alatt olyan jókat szundiztam, nekem sem kellett nyomkodni semmit. Figyeltem az értékeket (már amikor ébren voltam... :D ), a gép meg köpte ki a papírost. A bába mikor bejött csak annyit mondott: rendes gyerek, meg hogy minden rendben...
CTG előtt dokinéni megvizsgált, méhszáj zárt, viszont a pisike opálos volt :(.

Tegnap papírt gyűjtöttünk az osztálynak, elszállítottuk a papírgyűjtőbe, aztán elgurultam szoptatós melltartót meg lactoherb taát venni, meg vettem kismillió könyvet, amit aztán hazacipeltünk du. a gyerekekkel.

Ma voltam laboron, holnap lesz meg az eredmény, fel is fogom hívni asszisztens nénikét, mi van. Remélem, nincs fehérje a vizeletben...
Bacit azt tutira fognak találni. Jövő héten tenyésztés, januárban UH, aztán szerintem már csak "optimális időpontot" kell választani. Fúj, ez olyan illúzióromboló. Hogy néz már ki: jan. 13-án 12.45-kor szülök... (Merthogy dokinéni szerintem előbb kikapja, azt mondta nem várjuk meg a kiírt időpontot - naná, még a végén beindul.)
Dokinéni azt mondta, ne számítsak gyors felépülésre. Jó, mi?

Ma és holnap még bent a dolgozóban, aztán már csak kedden megyek pofavizitre - karácsonyi ünnepség... Már nincs kedvem a kííp szmájlinghoz. :evil:

Ma még viszont túl kell éljek egy karácsonyi ünnepséget az oviban, aztán haza kell kormányoznom a büdös kölkeket, este meg szerintem bedőlök az ágyba.
Egyre többet keményedik poci, Bori néha ki akarja rugni, nyomni köldöktájékon, ma de. meg majd' leszakadt a derekam...
A gurulás (=jövés-menés) meg egyre nehezebben megy.
Ja, és már 9 kg-nál tartok. :(

Gyomorsav: húú, ne is mondjátok! Én már 2x hánytam is emiatt. Pedig egyik terhességem alatt sem volt Karakkal randim, most meg...

Csöre! Megtaláltad már a Folkrádiót? Annyira jó zenék mennek! (Bár most tudom, neked most pont ez hiányzik... De hátha lenyugtat egy kis invirtita...)

Vickybabe! Mi van a fájásokkal?

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

vickybabe: holnaptól hidegfront szóval irány a szülőszoba :D :D Moncsi: gratula a kukorishoz és mi lesz a neve??? Csöre: a Mávban csinálják mert ott szülünk ugye. És én is úgy tudom hogy kell időpontot kérni előre de a fene tudja lehet úgy is megcsinálják. ramaty egy idő van az ember teljesen bepunnyad :roll:
erzsebet0312

Csöre!
Az ovi nem semmi! Nálunk is van ún. tanítás nélküli munkanap. Legalább annyit megtesznek, hogy a kerületben 1 napon van minden iskolában és óvodában, de nekünk kevesebb van, asszem évente 2 nap.
Ez a látogatás meg: nem normálisak!!! Hogy lehet így megszervezni valamit! LEhet, hogy tényleg csak a dömpereket akarja a miniszter úr kipróbálni vagy egyedül a libikókát... :D

Nálunk is vannak beszólások de alapjáraton nincs nagy gáz.
Bár kedden közölte negyed 5 felé az óvónéni, mikor beestem Juliért, hogy jaj, elfelejtette reggel mondani, vigyük el hamarabb a lurkót, mert ők díszítenék a fát.
Én meg majdenm mondtam neki:
ad 1: 15-re mentem CTG-re, ha akartam volna se tudtam volna elhozni a nyanyát.
ad 2: teccett vón' hamarabb szónyi...
No comment

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: jó ötlet :wink: eddig kis arany szegélyű hópelyhekkel nyugtattam magam :) eszembe is jutott Sznyegúrácská :D
A +9 kg egészen korrekt, ne aggódj rajta :wink:
Én is alvást terveztem a ctg-n, ha nem kell nyomkodni :)

Erzsébet: van telefonszámod? ha nincs, mindjárt előkotrom.... én nem tudok időpontot kérni, mert gőzöm nincs, a többi vizsgálattal hogy végzek... :roll:

Viki: akkor ez még talán nem az... kitartás!!!

Kriszti: nem lehet nekik a beszkennelt bizonylatot elküldeni? Ennyire nem lehetnek rugalmatlanok...

Kata: Mesivel én is eljátszottam, sőt, aztán Zazával is, mert Mesi gönceinek a fele nem volt jó neki (vagy lányos, vagy nem a kényes izlésének megfelelő: Zaza nagyon válogatós volt(?) a ruhákkal már újszülöttként is)...
A kapott rucokók minden darabjáért nagyon hálás vagyok :) de nem biztos, hogy mindet tudjuk használni, majd kiderül, Saci mennyire kényes :roll:

Csöre
csöre74

Csöre, ennél egy kicsit bonyolultabb a dolog :(
Előző félévre fizettem be egy éve a tandíjat, de aztán hogy jött Manó és az első hetekben veszélyeztetett lettem, passziváltatni kellett a félévet, mert doki nem engedett leutazni vizsgákra.
Most szeptemberben írtam egy csodás kérelmet, hogy tegyék át az ottragadt pénzem az új félévre, és rendeztem a különbözetet. Már akkor elküldtem nekik a világon minden iratot (befizetések másolata, dékáni engedély a passziváltatásról, stb.) szkennelve. Most továbbítottam nekik újra az akkori mélt, aztán nincs más hátra mint imádkozni, hogy ezúttal foglalkoznak is vele...

Kata, nem is kérdeztem, és mit néztetek meg tegnap?

Hú, Batkata, de jó hogy írtad a labort... elfelejtettem volna elmenni az eredményért... :shock:
kisbogacs

Biga.csiga! Jobbulást Milán papának!

Kata! Tudni fogod, ha menni kell! Először elkezdéd mérni, ha rendszeresek és meleg víz hatására sem múlnak, akkor majd menni kell! Első babánál többnyire úgyis rengeteg idő van!

Kata! Nekem a SOTE II is, a Bajcsy-ban is és itt az SZTK-ban is nyomkodnom kell mindig!

Vikybabe! Állítólag a hasszorítós bugyi is meg a haskötő is nehezíti a hasizmok regeneráódását, mivel ha ilyet használsz nem kell dolgozniuk. Nekem az elsőnél a doki azt mondta ne használjak!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Lányok!
Én mindkét császár után haskötő nélkül rohangáltam, ha jól emlékszem, nem ajánlották, asszem pont azért, amit isarenikő mondott.
Ha a hasam állapotát kérdezitek... Hááááát nem lett szép, de tegyük hozzája, az évek során rámrakódott + 30 kila...
Kb. 48 kilóról indultam, ehhez van tömény 148-149 centim (amikor jókedvű vagyok, lehet, hogy megvan a másfél méter is... :D)
Szóval kis édes tömzsi hörcsögnek hívnak néha a gyerekeim...

Én most nem tervezek elyen haskötőt venni, de lehet, h. megkérdem dokinéniemt, mit ajánl a mostani hasfelmetszés után...
Ha megvan a válasz, megírom...

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: azért ez is csúcs: ha nem a gyerekeknek a gyerekekért díszítik a fát, akkor mire jó az egész? Ha meg így van, akkor miért nem a gyerekekkel? Lehet csak a nagyokat is belevonni, ha a kicsiktől féltik...

Haskötő, hasleszorító... én nem tudom... nekem eddig nem hiányzott... igaz, én elég gizda maradtam az első kettő után is (+4 kiló a lánykori súlyomhoz képest Zaza után). A bőr viszont vastagabb maradt a hasamon (a bőrgyógyászom szerint extrém vastag bőröm), és puha, (igaz, a hasizom gyakorlatokat Katuska-féle aktivitással végeztem :roll:) de nem lógós...

Batkata: félelmetesek a gyerekeid :lol: :lol: :lol: képzeld, az enyémek is beszólnak a magasságomra, pedig én 163 cm vagyok :D de ezek a kis szemtelenek már érzik, hogy ők ott nem állnak meg :D

Kriszti :( remélem, azért rendeződik szaladgálás nélkül is... nagyon nem lenne kényelmes egy pécsi út ilyenkor :?

Saci ki akar jönni... alul :? egészen lent nyomul :? de semmi fájás :roll: gondolom, csak ismerkedik a kijárattal...

Csöre
csöre74

Csöre: irígy magasságra!!! :evil: :lol:

Na elgurulok megnézni a lyányomat, hogy ette le az ünneplő ruháját, tutira nem lehetett levenni róla napközben.
De én már ezen nem idegelem magam!

Huh! Már csak 1 nap a munkában...

Este (ha nem dőlük ki) jövök... :)

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: szól a folkrádió :D tekerőznek éppen... :)
Azért ezt a "magasságot" idézőjelbe kellett volna tenni :lol: :lol:
Nálunk is mindig a lány eszi le magát :? :lol:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Haskötő: nekem volt amikor az elsőm született. Vettem szülés előtt, rohadt drága volt akkor is. Én császárral szültem....és a drága hasfogó egyszer nem volt rajtam. Az első napban a sebből lóg ki egy fecskendő ami elvezeti a felgyülemlő véres folyadékot...akkor még a sima bugyi is nagy kihívás volt nekem.

Utána amikor felvettem ezt a hasszorítót annyira fájt a sebem hogy majd megvesztem....de volt más anyuka aki simán hordta. Szóval nekem pozitív személyes tapasztalatom nincsen vele. Én akkor eladtam az enyémet, most pedig nem vettem. Nem is fogok.
A hasam sosem lett olyan mint szülés előtt....kicsit "lazább" maradt...de nem volt vészes eddig.....majd most kiderül :wink: .

CTG: nekem is kell nyomkodnom....amikor érzem, hogy mozog a baba. Nekem még nincsen semmi fájástevékenység.....a ctg szerint. Na nem mintha baj lenne:-)

Mi megint nem aludtunk éjjel ......ez a vírus ami a fiamnak van dráma. Egész éjjel vagy hány vagy hasmenése van és hozzá döbbenetesen magas láza. Fél 12-kor éjjel...kereken 40 fokos láza volt, úgy, hogy már mindenféle lázcsillapító kúpon, szirupon, tablettán túl voltunk. Úgyhogy jött az ülőfürdő...gondolhatjátok, hogy üvöltött közben szegény...viszont 20 perc fürdés után már csak 38 fok volt a láza. Kívéncsi vagyok mi lesz ma........nem várom az éjszakát........

KépKép
peni

Ja képzeljétek nem is mondom.....terméseztesen elkaptam a gyerek kínját....tüszős mandula gyulladása is van a hányás mellett. Nekem is úgy fáj a torkom 2 napja hogy majd megveszek. Kértem a patikust adjon valamit.........hát adott: izlandi zuzmó kivonat....ribizlivel. Mindez szopogatós tablettába rejtve. Normál esetben ilyen hülyeséget meg nem vennék...dehát....most annyira akarok hinni......
Izlandi zuzmo........állati hogy mik vannak.

KépKép
peni

Peni: remélem, használ a zuzmó... erről még én sem hallottam :shock: mézes-citromos teácskát nem iszol?
Fiadnak jobbulást! Szegényem, ez a nyavaja jól elkapta :?

Csöre
csöre74

köszi a hasszorítós infókat. Akkor asszem marad a kivárás, látom, ha kell majd és beszerzek egyet. Olyan szűk biciklis gatyó félét közben találtam itthon, aktív fitness-lady koromból, be is tettem a kórházas csomagba :lol: meg sem kísérlem felpróbálni, esélytelen lenne :lol:

Kisbogács, visszajelöltelek!

Batkata, CSöre, hogy el vannak szemtelenedve ezek a mai gyerkőcök :lol: :wink:

Fájások vannak, de semmi rendszeresség...mindjárt nyomok egy adag homeos bogyót, állítólag jó a fájások rendszerezésére is...ha már fáj, fájjon rendesen :evil: :lol: :wink:

Kép
vickybabe

Peni :( jobbulást Nektek!!!!!!!!!

Kép
vickybabe

Vicky
Hajrá :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jandrea
Bocs, de nem mindig tudok alaposan olvasni :oops:
Alex tegnap már 2860g és 48cm volt. Vele minden rendben, már a sárgaság is teljesen lement róla. Az én laborjaim is helyrerázódtak :lol:

Haskötőnek én nem vagyok híve...

Kitartást mindenkinek!
Betegeknek jobbulást!

Kiscsomag itt rotyogtat az ölemben...
Vendég

Csöre: az én számom?? az rajta van a papíroson ami nálad volt a multkor ha nincs meg akkor elküldöm pü-ben :wink: de jó fájások :D én is én is :D lehet akkor meg azt mondom: soha többet: :D :D á nem azért már nagyon várom én is de azért még páran vagytok előttem a sorban :D
erzsebet0312

Erzsébet: a CTG rendelés száma :) hogy elküldjem-e :D

Csöre
csöre74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: