A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Kata, Hányszor eszik egy nap Kevin? Kb 3x ennyit kellene egész nap... :) De örülnék, ha ennyi tejcim lenne. Egy ciciből szívja ki? Nálunk eddig egyszer volt 110, és ez a max.

Kép
Kép
dalminha

Eszter!!! Nagyon szép kislány Julcsika! Biztos hamar regenerálódsz te is, és akkor többet tudsz jönni! Kisfiad hogy fogadta?

Kép
Kép
dalminha

dalmina: sokszor eszik.1.5-2 óránként.Eddig csak 90-100-akat evett ritkán 140et,most 190et és is csak néztem.Igen egy cicimböl :lol:

000kata

Adela 3 éves lesz márciusban.
Kendra meg most lesz egy hónapos. :lol:

Vonalzót még mindig nem tudtam felrakni, de keresek valahol egyet és akkor képben lesztek. :D

A neveken sokan elcsodálkoznak. Nem szerettem volna megszokott nevet, az Adelát anno a férjem találta, a kiscsajszinak meg én.

Tejci: Nekünk nincs mérlegünk, úgyhogy nem tudom mennyit szipokázik. Nem stresszelem magam, hogy egyszer pl. 100-at máskor meg csak 70-et eszik. Az első héten a védőnönk adott mérleget, hogy megnézhessem mennyit eszik. 70-130 ig evett.
A szopit úgy számolják, hogy a testsúlyát megszorozzuk 150-nel, kijön a napi adag, majd elosztani a szopik számával és kijön az egy szopi adagja.
PL: 4 kilós baba= 4 X 150= 600 és elosztani a szopik számával. 600:6 szopizás= 100 egy adag kb.

Remélem érthető voltam.

Naysa
naysa

anya
vannak súly ugrások azaz mikor hirtelen több kell neki a hamiból. ez van 2-3 hetesen 6-8 hetesen és 3 hós körül. Na nekünk a 2 hetesi nemrég volt és egész nap cicin lógott de másnapra rendeződött. És tényleg láttam ugye a khkból hogy előtte 50-60 volt az adagja most meg 80-100. No meg szedem az utrikát vagy mit homeós bogyót.

velünk
diagnózis Iza görcsére az hogy ez jelenleg alkalminak lett titulálva mert hála semmi nem utal hogy epilepszia lenne de ha újra jelentkezik akkor rögvest vissza a khba azonnal és mondták hogy sajnos átmehet epibe vagy ez az lehet csak nagyon kezdetleges.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!
Hogy vagytok?
Teszek fel pár képet Grétiről!Voltunk fülbevalót lövetni!Nagyon jól türte!Csak a kattanásra felsírt és mikor magamhoz vettem megnyugodott és aludt tovább!
Tegnap pedig csipővizsgálaton voltunk és hál istennek minden oké!Annyi hogy tornáztatni kell egy kicsit!

Kép Kép Kép
mné zsuzsi

Sziasztok!

Anya

nekünk 12 cm szivacsunk van:) mi hálózatról üzemeltetjük készüléket.
Ma már kipróbáljuk a mecsek teát, mert reggel már ordítás volt a pocak miatt:((
Majd folytatom most mennem kell:(
bea
kumpibogar

Újra itt:) Gergőnek sikerült kakilnia:))))

Szné Kati
nekem a Márknál 6 hétig tartott a vérzés és most is valószínű, hisz már 5 hetes vagyok és még vérzek. Egyébként nálunk is hasonló a helyzet február óta nem voltunk együtt és már türelmetlenkedik a párom.....

Vera Örülök, hogy egyenlőre nem diagnosztizáltak nagy bajt:) Reméljük, hogy csak alkalmi volt.

Tej

Nekem kezd elapadni:((((múlt hét csütörtökön még este 9-kor 130 szopizott egy ciciből és még volt benne, most meg kettőből 30-60 tud összehozni, fáradtság+feszültség nagyon kijön a tejmennyiségemen. Tegnap óta figyelem mennyit iszom /napi kb 4,5 l/, bár az alvást és nyugalmat nem pótolja:(

Vízsérv
Emiatt is egy kicsit megnyugodtam, mert tegnap azt mondta a védőnő, hogy hónapok míg teljesen elmúlik+nem olyan feszes a golyó, ami jó ilyen esetben.

Most ennyi, mert mennem kell szoptatni+takarítani, főzni és Márkozni is kellene:)

Mindenkinek szép napot.
Bea
kumpibogar

Sziasztok!

Gyors bekukkantás.Tejcsivel kapcsolatban:Nekünk is úgy nézett ki,hogy kevés a tejem,de aztán hál istennek rendeződött a dolog és megint van elég :D Krisztián nappal szinte óránként enne.

Mi a Mecsek teát nem isszuk nem ízlik a picuromnak.Nálunk a Babamosoly tea vált be.Sokat pukizik tőle :D

Katica:Mi nem mindennap megyünk ki sétálni,mert kicsit féltem a gyerkőcöt most elég ramaty idők vannak.De amint nem fog esni az eső csatlakozunk majd hozzátok mindenképp.Ma kéne délután menni tanácsadásra szivem szerint vinném,mert amióta haza jöttünk a kórházból nem volt méreckedés.Tegnap volt a védőnő mondta,hogy látja Krisztiánon,hogy nincs éheztetve :D De kíváncsi a súlyára.Ti ilyen esős időben is kimentek sétálni?Lehet túlzásba viszem a féltést? :oops: Lánykád nagyon édes :D

Kata:Kevin baba nagyon édes :D Sajnálom,hogy ti is nyűgösek vagytok :cry: Kevin a kiságyában alszik már?

Sajnos tejcsit én se tudok adni,mert Krisztián kiszívja teljesen mind a kettőt egy evésnél.

Bocsi,hogy nem reagálok mindenre,de picurom ébredezik meg vissza olvasni nincs időm sajna.

Pár friss kép Krisztiánról :D

Kép Nagyival az az anyukámmal :D Kép Nagyon-nagyon morcosak vagyunk :D Kép Cumizunk :D Kép fogjuk a cumit :D Kép mérgelődünk :D

Kép
Kép
reni_24

És képzeljétek amióta megszültem lement rólam 19 kiló így újra a régi súlyomnál vagyok :D Bár szerintem kicsit gyorsan ment le,de amikor párom dolgozik egyszerűen nincs időm enni,mert Krisztián teljesen lefoglal.Mostmár tényleg megyek még mosnom is kéne.

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Mi is holnap megyünk súlymérésre, kíváncsi vagyok, mert Nati már 3 napja csak egyszer kel éjjel, ma pl. 5-ig aludt (fél 11-kor evett utoljára), persze én többször fent voltam, hogy minden OK-e vele. Tipikus paraanya, ha nem alszik, az se jó, de ha túl sokat, az se. :lol:

Ja, és be van rekedve a kis Drágám, olyan édes. A védőnő szerint csak a pici nátha miatt lehet, hogy lecsurog a váladék a torkán. Szerencsére nem lázas és jó a kedve is, szóval nincs nagy gond.

Az előbb együtt porszívóztunk, beültettem a pihiszékbe és hurcoltam magammal, tök jól elvolt, ráadásul előtte sírt is és a porszívó hangjára abbahagyta. 8) Pedig Lili utálta a porszívót.

6 hetes vizsgálaton minden rendben volt, bár aznap 1 hét szünet után újra elkezdtem vérezgetni, de a doki szerint ez előfordulhat, amíg szoptatok és nincs mensim. Viszont spirált szerettem volna, de két császár után (legalábbis egyelőre) nem javasolja, a hegek miatt (beakadhat, perforálódhat :shock: ). Bogyókat meg nem nagyon akarok szedni, de nem nagyon lesz más választásom. Most is felírta a Cerazette-t, amit szoptatás alatt lehet szedni, de ezt anno is utáltam. Nem vagyok valami boldog. :?

Tejszaporítás: nekem az alkoholmentes sör nagyon beválik és hamar hoz eredményt. Mondjuk én egyébként is szeretem a sört, de a Holstennek vannak ízesített változatai is, azok biztosan finomak lehetnek.

Kumpibogár, nincs segítséged? Próbálj meg többet pihenni, ha tudsz, mert az jót tenne a tejcsinek is.

Zsuzsi, nagyon helyes Gréti a fülbevalóval. Mi is MAM cumisok vagyunk. :wink:

Vera, örülök, hogy úgy tűnik, minden rendben Izával. :D Szorítok, hogy így is maradjon.

Kata, Kevin a kis haspók is nagyon édes. :wink: Mi beadatjuk a pneumo oltást.

Kri, Zsombi is nagyon helyes kissrác. :D Ő hánykor is született? Mert ők egyidősek Natival.

Reni, jó, hogy Te is jelentkeztél. Krisztián is bagyon édes. :) És azért egyél rendesen, hogy legyen sok tejcsi!

Melaszka, 4-én szültem, Te mikor is?

Szép napot (bár ez az eső nem hiányzik :roll: ),
Katinka

Kép
Kép
katinka31

félkaru lettem, mert a bal karomba költözött egy kismanó, és nem akar kiköltözni belőle...

nem voltam, de olvastam, mint mindenkit lefoglal engem is a kislányom, és még egy melot is meg kell a héten csinálni. Kb a ferjem csinalja az egeszet mert mikor leulok rajzolni, kb 5 vonalat birok behuzni, és már reklamál Natasa...

pedig egy csomo mindenre akartam reagalni...mrrrrrr

mi alt. atalusszuk az eccakat, kiv. amikor este koran bealszik és elfelejt enni 10-11 korul.

Jah tej-eves tema: majdnem raszoktam a meresre, mert volt par paras napunk, de aztan inkább felretettem. Mi kb meg mindig 40-80 között ehetünk, de gondolom ha hízunk, és van rendesen kaki-pisi akkor okes a dolog... de az is lehet h többet eszik, de egyre rövidebb ideig tart az evée, kb 2x5 perc, de van amikor nyamm-nyamm aztan kiköpi, egyperc mulva meg koveteli vissza, és ezt játszuk fél óráig. Máskor meg annyira moho, hogy felrenyel, meg annyira kapkod, hogy nem tud ráharapni a cicire. Ilyenkor annyira édes :)

Kinek mi a vélemény e cumiról? Eddig csak apa használta amikor engem műtöttek és nem voltam otthon. de mostanában állandóan cumizna, cicin lóg, de nem eszik rengeteget, és elgondolkoztam, hogy néha kiváltanám esetleg cumival, mert már kisebesedik... ez gonoszság szerintetek? engem csak a kisebesedes miatt zavar, meg felek a cumitol, hogy majd csunyan nonek ki a fogai miatta... Vélemények?

Na mennem kell...

Kép
pipal

Sziasztok !

Pipal, mi szoktunk cumizni, mert Zsombor pontosan úgy szopizik mint Natasa. A cicim kímélése végett cumizás van :D .
Eleinte nem szerette, de most már nyugtatásra nagyon bevált a cumi és szeret vele elaludni is.

Katinka, Zsombi 13:29-kor született. Nati mikor?

Kata, mi is beadjuk a pneumot, de majd csak kicsit később, hogy két szurival megússza.

Sajnos tejcsit én se tudok adni Zsombi kiszív mindent.

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Sziasztok!

Tegnap voltam a 6 hetes kontrollon, minden okés, csinált rákszűrést is. Ma pedig a picivel voltunk gyerekorvosnál, mérésen is, már nagyon kíváncsi voltam, mert születése óta nem mérték, mérleget sem használunk...4100 gr-al született, és most , 6 hetesen 5460 gramm! :) Szóval nem éhezik a gyerek! :)
JA, és ma éjjel nagyon jól aludtunk! Este 10-től aludt 1-ig, majd 10 perc cici, utána csak reggel 6-kor szopiztunk újra!! :)

Pipal!
Nekem is kétes érzéseim voltak a cumival kapcsolatban, dehát a fájdalom nagy úr, ezért kb. 2 hetes korában odaadtam neki,mert a mellbimbóm már iszonyatosan fájt! És az egyik mellem még ennyi idő után is fáj, amikor elkezd szopizni. Remélem majd ő is el fogja hagyni a cumit, mint a tesói, nekik max. 5 hónapos korukig kellett.
Ez szerintem még mindig jobb, mint a cumisüveg!! Na, annak nagy ellensége vagyok!!

Katinka!
Én a spiráltól is, bogyótól is idegenkedek. Nekünk korábban bevált a hüvelykúp, v. hüvelytabletta. Ez helyi fogigátló, nincs benne hormon. Mi ezt fogjuk használni.

Zsuzsi!
Milyen hajasbaba Gréti! Tündér! :)

KAta!
190-et?????? Hú, nem semmi!!! :lol: Akkor nem csoda ha pocifájós!

Eszter!
NAgyon szép Julcsika is! (meg az összes baba itt) Majd ha összeszeded magad, gyere a sztorival!

Dobok 1-2 friss képet:

Apával bealudtak:
Kép

Mikulás-zokniban: :lol:
Kép

NA, megyek vasalni, amíg csend van! :)

D.

Kép

Kép
ditta76

Nem vasalok, riadó van.......... :?

Kép

Kép
ditta76

Ditta, micsoda édes Ágoston! Annyira cuki, hogy a nagyfiadnak sebes az álla, és közben huncutul vigyorog! Imádom!
Pipal, a cumi nekünk nagy barát. Panna is cumizgat, de csak ha altatni akarom, Kornél szintén cumizik még :(, de csak ha nyügi vagy álmos. A fogai csodálatosak, attól ne tarts, hogy ferdén nől ki tőle.
reni, 19 kg??? azt hogy csináltad? Nekem még 15-öt kellene min, de szerintem ez már mindörökké hozzám nőtt! Többiek, ti hogy vagytok fogyással-hízással? Tudom nem kellene hogy érdekeljen most, de utálok így kinézni!

Kép
Kép
dalminha

Ditta!
Ágoston is nagyon cuki!Minden baba olyan szép!
mné zsuzsi

Cumi!BNálunk is odaadtuj a cumit,mert van hogy egy kicsit igy tudjuk becsapni,pl ha tusolok akkor apa csak a szájába nyomja és megnyugszik!De nem mindik kéri!Ha már nem kell neki akkor kiköpi!Én azt mondom inkább ezt egye mint a kezét!
mné zsuzsi

Én a grétivel a terhesség alatt 5 kg-ot híztam és szülés után egyből lement 15 kiló!Pedig eszek rendesen!És mindent!Én is elcsodálkoztam!
mné zsuzsi

hat en +10 kiloval gyarapodtam, es a szules ota nem mertem...
de jok ram a regi ruhaim, a hasam ugye kicsit meg lötyögős, de most hogy eleg rendesen kajálok, így lehetek annyi mint régen. csak a csíkjaim ne lennének... irigy vagyok mindenkire aki nem lett csíkos...

ditta ez a zoknis kép, naggggyon jóóóó.

és persze minden bébi nagyon szép!

most épp naptárakat gyártok karácsonyi ajándéknak, de persze megint félkarú vagyok.

Kép
pipal

Katinka!

Én 7.-én szültem.Akkor akár találkozhattunk is volna. :)
Mi nem cumizunk, Marcell kiköpi :? Pedig sokszor jó lenne......
Vendég

Sziasztok!

Gyors helyzetjelentés.... :)

Holnap megyünk a hasi és koponya uh-ra, és csinálnak egy elsődleges csípőszűrést is (ha látnak valamit, iszkiri az ortopédiára :? ). Remélem nem lesz gond (bár én szimmetrikusnak látom a combredőit, meg a kis fokhagyma fenekét :wink: )!!
Viszont egyre biztosabb, hogy el van záródva a könnycsatornája, és átmosás lesz a vége :( , még próbálkozok a masszírozással, de félek, hogy nem lesz elég..... :( :(

Közben Annával elkezdtük a Karácsonyi-süti projektünket. Ma megsütöttük a mézeskalácsokat, aztán jönnek a mézespuszedlik meg a gyümölcskenyér :) :)

Vera!
Örülök, hogy biztató "diagnózist" kaptál, remélem később sem lesz baj Izával!

Reni!
Nagyon aranyos Krisztián! Gratulálok a súlyodhoz! Tényleg meglepő :shock: !

Ditta!
Ágoston nagyon jól néz ki ebben a zokniban :D

A fogyásomat én nem tudom számokkal kifejezni, mert nincs mérlegünk, de a terhességem előtt hordott egyik gatyámat kigombolás nélkül le tudom tolni :wink: , pedig akkor kissé passzentos volt :? . A hasam viszont borzalmas, nemcsak csíkos, de plötyi, meg lógós brrrrrrr (szeretnék egy szebbet :) )

Üdv:

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Olyan édesek a babák! :lol:
Vera
Örülök hogy semmi komoly dolog nem lett Izával.
Ditta
nagyon jók a képek! :D
Reni
mi sétálunk ha nem esik,éppen. Ha gondolod nekünk van mérlegünk, megmérhetjük amikor csak ráértek. Ügyes vagy fogyás ügyileg!
Rajtam 22 kg víz és zsír lett abból 13 azonal lement de 8-9 még itt ragadt... :twisted: de nekem igencsak csappan a tejem ha nem eszem, így inkább étkezem rendesen, most a tej a legfontosabb. (csíkok és pudinghas nincs...mennyi előnye van a koraszülésnek :cry: )
Cumi
Léna kiköpi, fuldoklik tőle, pedig a korházban még szerette, de akkor még nem volt a cici bármikor hozzáférhető.

Kép
katica_75

Sziasztok! Bocsánat nem akarok panaszkodni, de borzasztó napjaink és főleg éjszakáink vannak. :( Már úgy volt, hogy megyünk a kórházba mert Kincső tegnap 12-től éjjel 11-ig nem aludt és csak sírt vagy rosszabb esetben üvöltött. :( Nagyon nagy görcsei lehettek szegénykémnek. :( Teljesen kiborultam, nem igaz, hogy erre nincs gyógymód és, hogy neki ennyire meg kell szenvednie!!! :( Nem hiszem el, hogy nem lehet valahogy segíteni (csak a szokásos, amik ugye nem segítenek :( ) . Már annyira sírt, hogy remegett szája, keze, lába. Szerintetek ezzel be lehet vinni, vagy érdemes egyátalán bevinni csinálnak vele valamit? Tudnak neki segíteni vagy ők is csak széttárják a karjukat???? :evil: :cry:

kata, zsuszi, reni, ditta, vera

A bébik továbbra is gyönyörűek!! :) Nagyon szépen fejlődnek!!
ditta irígykedek a súlyok miatt. Mi 1 hónaposan vagyunk 3300 g-ok. Talán most jók az 56-os ruhácskák, de van ami még mindig nagy.

Aki nem megy sétálni ilyen időben (ahogy mi se) nyissa meg az ablakot, persze elötte rendesen felöltöztetni a gyereket :), nálunk jókat alszik ilyenkor a lányom. Sétával nem ér fel, de legalább levegőzik. Nagyon sajnálom én is, hogy a séták kimaradnak, remek délelötti elfoglaltság volt, gyorsabban ment az idő.

cumitól ne féljetek, mi is cumizunk vannak kifejezetten fogvédő meg minden féle fogszabályzós cumik. Inkább a kérdés, hogy silikon vagy latex?? Szerintetek?? Nálunk Kincső inkább a szilikont szívja. Szerintem is jobb a cumi, mintha az ujját szopná. Én már csak tudom 12 éves koromig szoptam. :oops: :oops:

NA megyek gyorsan csinálok egy kis bundás kenyeret amíg van rá lehetőségem....

Szebb napokat, ne ilyen borongós esőst. :( Küldök nektek egy kis napocskát. :)
Kép

Kép
Kép
anya1118

Vera: örülök,hogy nincs semmi komoly,reméljük nem lesz több ilyen.
Tünemény ez a kis csaj :lol:

Ditta: nagyon édes Ágoston,föleg a mikuláscsizibe. :lol:

Kilok: rolam is le ment mind tanán még vékonyabb is lettem.52röl kezdtem 61 lettem és most vagyok 51kg.

képzeljétek Kevin tegnap végigaludta a napot de végig aludt csak 3* evett jo csomos is lett a cicim :cry: azt hittem este nem fog de csak 3* kelt :lol: lehet a tegnapi séta jot tett neki.
Volt már valaki a hasi és koponya ultrahangon,milyen volt?mi hétfön megyünk.
Milyen rossz idő van ,olyan lehangoló.
Anya köszönjük a napocskát :lol:

000kata

Sziasztok!

Vera:Lánykád nagyon édes :D Én is remélem,hogy nem lessz több ilyen.

Ditta:Ágoston nagyon cuki pláne a mikis csizmában :D Nagyon aranyosak a gyerkőceid :D

Katica:Ha nem fog esni akkor mindenképp talizunk :D Remélem hamarosan jobb idők lesznek.Sajna tanácsadásra nem jutottunk el,mert eléggé gáz idő volt.Így egyenlőre titok a súlyunk :D De tuti nem éhezünk :D

Hát őszintén megmondom nektek csajok,hogy a súlyomon én is meglepődtem :shock: De tény,hogy lement rólam :D :lol: Párom díjazza olyan jól esett pl.hogy tegnap megjegyezte,hogy milyen csinos vagyok ez nagyon jól esett a lelkemnek :oops: :D Sajna csíkjaim vannak,de nekem a terhességem előtt is voltak sajna.Pocakom kicsit még lötyög,de napról-napra jobb az is :D

Evés:Próbálok magamba diktálni kicsit több kaját,mert nem akarom,hogy elapadjon a tejem.Most elég rendesen van hál istennek :D

Kata:Örülök,hogy Kevin jól aludt :D Reméljük így is marad :D Bizti,hogy a séta jót tett neki.Krisztiánom a séta napján 5 órát aludt egyhuzamban.Mi idén már nem jutunk el uh-ra.Mert jan.20-ra kaptunk időpontot :cry: Mi is beadatjuk azt az oltást mindenféle képpen.

És köszönjük a dícséreteket :D

cumi:Krisztián nem nagyon szereti a cumit a képek akkor készűltek amikor bekentem a cumit rózsa mézzel így elfogadja,de csak amíg van rajta méz :lol: Amúgy meg kiköpi :lol:

cumisüveg:Bevallom én úgy itatom vele a teát :oops: Mert pohárból nem kell neki.De szépen cicizik.Persze eleinte féltem tőle nehogy leszokjon így a ciciről,de hál istennek nem így lett.De persze csak napi 1-2-szer itatom cumisüvegből.

anya:Köszönjük a napocskát :D Én is olyan fogvédős vagy milyenes cumit vettem :lol:

Mi tegnap nagyon nyűgösek voltunk Krisztián nappal alig aludt valamit :cry: Ha nem evett akkor üvöltött :cry: De éjszaka bepótolta az alvást fél10-től 3ig aludtunk :D Na megyek,mert picurom ébredezik :D

Szép napot kívánok mindenkinek!

Kép
Kép
reni_24

000kata

Kép

000kata

anya: megkivántam én is a bundás kenyeret,csináltam én is :lol:

000kata

Sziasztok!

Kata Kevin nagyon édesen alszik :D

Köszönjük a jókívánságokat.

Tegnapi alvás :lol: :lol: :lol:

Kép

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Kri: jaj de cukin alszik :lol: :lol:

képzeljétek Kevin 200 at evett :shock: :shock: de mondjuk elötte aludt 3.5 órát.lehet nem kéne ennyit ennie?most megint alszik már jo rég óta.Nem is gondoltam volna hogy ennyi tejem lenne :shock: mert ezt egy ciciböl ette és még nem ürült ki.
:shock: :shock:

000kata

Kri!
Nálunk is nagyon bejön ez az alvás-póz! :lol: :lol:

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Ti hogy bírjátok a frontokat?
Marci egész nap nem akar aludni.Még szerencse, hogy az éjjel az változatlan.Akkor alszik :)
Nekünk 3 hónaposan kell menni csípőszűrésre :? Ez normális?Van, akinek még ilyenkor kell mennie?
Képzeljétek, Marcell amikor fekve szoptatok, sorozatban félrenyel.Annyira ilyesztő tud lenni....Most azt berekesztem(mármint a fekveszopit)
Van valakinek hasonló tapasztalata?

Annyira szép minden baba, úgy látszik ez a novemberi "széria" már csak ilyen :wink: :D
Vendég

egy komoly kép:))

Kép
Vendég

melaszka: nagyon édes Marcell :lol:
nekünk is honaposan kell menni csipőszürésre ugy kaptunk csak időpontot február 4.ére

000kata

Melaszka,
Natasa folyton fulladozva eszik, mert dől a szájába a tej, és ő meg a világ minden kincséért sem engedné el, csak amikor már majd megfullad, hirtelen leesik neki, hogy talán ha kiköpné egy pillanatra akkor le tudná nyelni ami a szájában van...

Cumi-ügy: ma elmentem karácsonyi bevásárolni- egy kerek órára....- és apával marad otthon a drága, gondoltam okés, akkor cumizzunk, erre nem kiköpi?! Múltkor még kellett neki, most meg, hogy gondoltam, hogy akkor cumit adok neki majd, ha már szétrágta a cicim, most meg nem kell neki...

Csípőszűrés nálunk kb 2 hónaposan lesz, mert akkorra kaptam időpontot, de a gyerekorvos azt mondta, hogy neki az is jó mert 2 hónapon belül van...

Koponya és hasi uh: ez most egy lehetséges vizsgálat jól tudom? Ezt hány hónaposan kell elvégezni? A doki nálunk azt mondta, hogy ők szoktak adni egy papirt, hogy bukik a gyerek, mert akkro ingyen elvegzik, de hogy mikor és hol?

Oltások: szerintetek érdemes a rota ellen beoltatni? 34000 Ft
Jó sok, és nem tudom, hogy érdemes-e, vagy ez is el van-e túlozva, mint sokminden a baba-mama "piacon"

Ez nem ér,. hogy mindenki most fogy, én meg a szülés után tök sovány lettem hirtelen, most meg elkezdtem hízni... De annyira éhes tudok lenni. Főleg édességre (biztos a diéta utóhatása, hogy pótoljam, amit kihagytam a terhesség alatt...)

Ja, és most épp ajándéknaptárat gyártok, amíg alszik...
Íme a május:

Szép estét mindenkinek!

Pipal Kép

Kép
pipal

Pipal: nekünk rajta volt a záron ,hogy hetesen kell mennünk és kérjünk rá időpontot,ugy látszik ez is korházfüggő.

Kevin ma 4-6:30ig fent volt ,nyüglödött és nézelődöt tiszta főáradt vagyok.

Mindenkinek kellemes hétvégét!!!!

000kata

Pipal: kimaradta a 6-os ( hülye ez a billenytyű )

000kata

Kata, nekünk azt írta rá a kórházi doki, hogy 4 hetesen menjünk, mert féloldalas, de kapjál már valahova időpontot 4 hétre... De a körzeti azt mondta, hogy elég lesz a 8 hetes is, mert egyáltalán nem komoly a féloldalasság, és hogy ez ált. jellemző a babákra, hisz odabenn a végén már eléggé egyféle testtartásban vannak. Csak most már nekünk kell figyelni, hogy ne tartsák meg ezt a szokásukat (átfordítgani a fejecskéjét stb...)

Kép
pipal

Kata: mi is megcsúsztunk ma éjjel, mert tegnap kora este hatalmasat evett, és végigaludta az estét, és kihagyta a 11 órásat, így most nem aludt egész éjjel, hanem 2kor felkelt evett-ivott, és persze 6kor a szokásos reggeli keléskor már kukorékolt... Úgy látszik ezegy ilyen éjjel volt (bár látom azért nektek nehezebb jutott...)

Kép
pipal

Lányok, mi ez a koponya-és hasi uh?Nekem ilyent egy doki-védőnő sem mondott....... :?

Szuper éjszakánk volt, 9-től alvás 12-ig, aztán 10 perc szopi, visszaalvás és fél 6-kor kelés, megint 10 perc szopi és 7-ig megint alvás :) és jókedvű ébredés :D
És most is alszik....
Hát, igen, a frontok......

Tegnap voltunk a 6 hetes vizsgálaton, dokibácsi megdicsért, hogy hogy milyen vékonyka vagyok :D :oops:

Pipal
Neked is a diéta acukor miatt volt?
Én is tömném magamba az édességeket :?
Vendég

Pipal: erröl a féloldalasságról jut eszembe.Kevin mindig csak az egyik oldalra forditja a fejét és hiába költöztettem át a kiságy másik oldalára akkor meg befele néz.és már a kis buksija lapos az egyik oldalt :cry: mit csináljak?hiába támasztom ki addig küzd mig visszafordul.Valami ötlet?

000kata

pipal: ja és az oltás: sokan azt mondják hogy az se jo ha minden ellen oltást kapnak mert nem fog védeni az immunrendszerük.Hát én nem tudom de az se jo ha megbetegszenek. :cry: elvileg őket még védi az anyatej.
A másik ra beadatod az oltást?amiröl kiraktam cikket? ilyen piciknek abbol is 3at kell kapniuk.és ennyi szuri,szegények

000kata

Sziasztok

Kata:Titeket a dokitok kűldött el csípő vizsgálatra?Nekünk nem mondták,hogy menni kell.Sajnálom a rossz éjszakát.

Krisztián magától fordítja a fejét már 2 napos korától.És képzeljétek,hogy olyan erős,hogy elforog a kiságyban ma hajnalban keresztben volt :shock: Mi nappal vagyunk nyűgösek.

Mennem kell,mert Krisz nem tűri,ha etetés alatt gépezek :D

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Melaszka!
Én is csak nézek nagyokat, hogy mi ez az ide-oda UH-zás.... :shock: Minket sem küld senki sehová! Csak akkor ha valami probléma felmerül!

Pipal!
Neked is magas volt a cukrod?? Nekem csak a 34. héten derült, akkor volt a terheléses 7,8.....nem vészes, de azért diétáztam. Na de azóta fel is fordulnék, ha azokat az adagokat kéne ennem! Amúgy is a szopi miatt mindig éhes-szomjas vagyok! Te már voltál terhelésesen, hogy visszaállt -e a cukrod? Majd nekem is mennem kéne, de már csak az új évben.

Fiacskámmal ma egy jó fél órát "beszélgettem"! :lol: Annyira édes, formázza a száját, mintha nagyon akarna valamit mondani, közben meg vigyorog!

Ma kellemes meglepi ért, beállított az egyik kolléganőm, hogy küldte a cég karácsonyi ajándékát, 21.000 ft-os vás. utalványt! Nagyon jól esett, lesz is helye!!

Lányok, nektek megvan már a karácsonyfa? Nekünk még nincs.......valami szép nagy illatos fenyőt szeretnénk!

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!
Mi is jól vagyunk, Panna nappal tökéletes gyerek, estére meg egy kis méregzsák lesz belőle. Egy órája leraktam a járókába, míg ettünk Kornéllal, mire odamentem, hogy mi ez a nagy kussolás, már aludt is. Most gyorsan összagyúrtam a mézeskalács tésztát, és most kitalálom a karácsonyi menüt. Nem egyszerű...
UH: nekünk még a kórházban megszervezték az időpontokat hasi UH-ra, meg hallásvizsgálatra, és mondták hogyan menjünk csipőszűrésre. Időpontunk persze 23.-ra van.
Rotát nem adatom be, de a pneumot igen.
Eddig én igy úgy tudtam, hogy véd az anyatej, de mitől? Mert Panna már két hete náthás, nem nagyon, de mindig szörcsög, meg jön is valami, ha kiszívom neki. Szerintem a tesójától kaphatta el, mert az is állandóan náthás ilyen hülye időben!
Hóügyben hol mi a helyzet? Mi nagyon várjuk, de sehol semmi, csak eső... :(

Kép
Kép
dalminha

Reni: a háziorvos mondta,de nincs semmi baj nem azért hanem állitolag minden babát néznek.nektek kell menni koponya és hasi ultrahangra?

szerintetek az at ultrahang ingyenes? ( hasi+kopony)
mert egy csomo helyen 10-15 ezer ft.

000kata

Sziasztok!

Mi a rota elleni oltást nem adatjuk be mert a tájékoztatója alapján amit a gyerekorvos adott csak csökkenti a hatását ha elkapja, de nem véd ellene. A pneumo ellenit beadatjuk majd neki.
Nekünk se mondta eddig se a doki se a védőnő, hogy mennyünk hasi és koponya uh-ra. Lehet nekem kell kérni?

Hó még itt sem esett.

Zsombi ma nagyon jól viselkedett. Képzeljétek 3 napja teljesen átalussza az éjszakát 11-től reggel 6-ig alszik :D
Remélem ezt a jó szokását meg tartja a jövőben is :lol: :lol: :lol:

Üdv:
Kri

Kép
Kép
kri29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: