A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Ladmon: Nincs abban semmi ciki, ha feleslegesen mész be a kórházba, ezért nem fog senki kinevetni. Megjegyzem, ha még a legelején indulsz be, több esélyed és időd lesz kikönyörögni a legjobb vajúdó szobát. Nem egy utolsó szempont. Ami engem illet, ha véletlenül magától indulna be a szülés, várok addig, amíg a legkomolyabban elhatározom a fürdőszobacsempe 10körmömmel történő lekaparását. Na akkor indulunk. Mellesleg sétálva is csak 10 perc a kórház... :)
Halottam már olyanról is, hogy a baba a programszülés előtti éjszaka fordult át fejvégűből farosba :roll:

Hugic: Ha úgy érzed, gond van, szerintem ne kisérletezgess az orvosoddal, hanem irány a kórház. Ott eldöntik, komoly-e a probléma, és elhiheted, ők rögtön előkotorják a doktort!!!! A kórházi hívást fogadja, a magántelót nem feltétlenül. :roll:

Kép
kangu

hahó!
mist, valamit félretekert az orvosod valószínű:) nem tom, nekem a febr. 6. a fogantatástól számítva jött ki, ami kb máj.16 v 17. volt. most nem kezdem el előlről a 266 napot leszámolni:))) a vérzéssel pedig 0505 + egy év - 3 hónap + 7 nap. azt hiszem így van a számítása ( így kaptuk a febr.9.).... tehát a máj.2 vel simán kijöhet a febr. 6 neked,nem??? bocsi, ha nem!:)

Kitartás a héten is még mindig dolgozóknak, részvétem. Én is dec.1-től vagyok itthon, szinte repül az idő, tartottam tőle, hogy lassul, de nem. Feltalálom magam, dolgozom itthon is vmennyit, háztartás, szerencsére a férjem sokat besegít, tanulás Erikkel, pihi stb..........és szállnak a hetecskék. Amit most spec nem is bánok....!

Hurrá!!!! Ma délutántól kezdve visszaállni látom a vérnyomásom, azért még nyugtával dícsérjük a napot, mindenképp méregetem folyamatosan. Csütörtökön meg végképp megnyugszom a vizelet ohne fehérjével láttán.

Edina! Úgy örültem, hogy rápillantottam a pocidra, kicsit megnyugodtam, mindig örülök, mikor összefutok hozzám hasonló nagyobbra sikeredett pocival! Remélem nem értetted félre, és nem a fotód csalt hozzá a méretekhez!!??? Én is szeretnék túl lenni rajta a 37-38.héten. Bár még terveztem nyugiba a jan.20-ÁFA mizériát, az meg a38.hét, de másnap már simán....vagy azt hiszem inkább gyorsan összelököm őket egy héttel hamarabb, hátha segít az ügyben!

Nicko: mi a fenétől fájhat ennyire a fejed?? az a baj, hogy nem nagyoon van mit bekapni rá,nem? sajnálom

SZintén megy részémről is a szorítás az icipicike kicsi babáért, minél hamarabbi növekedést, erősödést nekik!!!
Egyébként mikor először írtátok, hirtelen beugrott amit a dokim mondott kb 1 hónapja, amikor is kiderült a streptoc.-om. Mindenképp kell szedni antibiotikumot éppen ezt említette, hogy esetleg felszálló is lehet a gyulladás, ami burokrepedést is okozhat!! Erre most írjátok, hát iszonyat, lehet, hogy neki is volt egy kis gyulladása (streptoc). Borzasztó.

Ladmon, még simán visszafordulhat!! Hallottunk már egy két hasonló storyt, tudom nem vmi megnyugtató! VOlt olyan is akinek éppen a szülés közben fordult vissza.

Kép
kaandi

Kaandi: Ez jó hír nagyon, hogy kezd visszaállni a vérnyomásod! :)
zsu83

Sziasztok lányok!

Tegnap megint voltam szülésfelkészítőn, ahol volt szó a szoptatásról, a méhösszehúzódásokról (megnyugodtam, hogy nem csak nekem van ilyen... :) )... stb. A magnéziummal kapcsolatban (bár talán ezt már írta valaki) azt mondták, hogy a 37. hét után már egyáltalán nem ajánlatos szedni, mert ugye a szülés szempontjából nem túl jó... Addig persze fontos a koraszülés megelőzése szempontjából... És kiderült az is, hogy itt sem kell vinnem szinte semmit a kórházba, mert mindent adnak, még szülést segítő homeopátiás bogyókat is... :shock: Hát itt kicsit jobb a helyzet, mint otthon...

Zümis: én is úgy tudom, hogy a hajfestés már egyáltalán nem káros, de őszintén szólva én úgy voltam vele, hogy inkább megvárom ezt a 9 hónapot... Gratulálok a vizsgához! :)

Zsu: irígykedem, hogy nálatok már ennyire kész van minden a karácsonyra! Nálunk úgy tűnik, hogy marad minden az utolsó napokra. :?
Apának nem adták meg azt 1-2 napot, amit a héten szeretett volna kivenni, pedig idén még nem is volt szabadságon... :evil: Szóval így szombatra marad millió vásárolnivaló....

Találka: egyenlőre fogalmam sincs az aznapi programról, de a találkára szeretnék mindenképpen elmenni, akár délelőtt, akár délután lesz. De Én is inkább valamilyen belvárosi vagy könnyen megközelíthető helyre szavaznék.

Amy: örülök, hogy szerencsésen megérkeztetek és jól éreztétek magatokat! :) Remélem nekem is ilyen problémamentes lesz a hazaút!
Már csak két hét és végre megint otthon leszünk!Már nagyon várom... :D

Babanyul: üdv közöttünk! :)

Kaandi: én is úgy tudom, hogy ha az arc is vizesedik, akkor nem árt minél előbb felkeresni egy orvost... :? Nem rémisztgetni akarlak, de anyukámnak pont velem volt toxémiája és nála úgy vették csak észre, hogy nagyon sok volt a fehérje a vizeletében, de semmi más tünete nem volt... mégis azonnal indították a szülést... ezért vagyok egy csöppet koraszülött... Szóval azért szerintem minél előbb keresd fel az orvosod! Szorítok, hogy jó legyen az eredmény! Lehet, hogy csak front és azért magas a vérnyomásod... Nem vagy rá érzékeny? Nekem akkor volt magasabb...

Ladmon: nem tudom, hogy igaz-e, de állítólag ha négykézláb sokat lógatod a hasad, akkor attól a baba megfordul. A párom ikertesójánál legalábbis ez bevált a 37. héten! Ártani meg egyáltalán nem árt, sőt még jót is tesz, ha ebben a pozícióban időzik egy picit a kismama...

Panna
pandusika

34. HÉT !!!!! :D

Panna
pandusika

Panna: Hát kint tényleg jobb a helyzet a kórházakba!
Homeós bogyókat azt én is fogok kapni a szülésznőmtől, mondta, hogy azt ő adja!
Sajnálom, hogy nem kapott szabadnapot a férjed! :(
zsu83

Dina: jó nagy poci! A tali úgy néz ki, h a Váci úti Brendonban lesz, ugye lányok?

Kaandi: remélem a vérnyomid tartja a norm. szintet, megy a drukk, h neg. legyen a vizeleted!

Hugic: szerintem is irány a KH, ha gond van, és nem éred el a dokid, ott majd előkerítik.

Mist: nagyon csini vagy és szép a pocid!

Ladmon: bármi lehet még Esztike elhelyezkedésével kapcsolatban. Azért kis zsivány, h elfordult a jó irányból. Olyat is lehetett már hallani, h elektív császárra a KH-ba menet fordult jó irányba a baba.

Gjéti: csak kényelmesen azzal a pakolással, ne erőltesd meg magad!

Panna: remélem, azért a februári szabadságát nem fogják visszavenni a párodnak!

Most voltam dokinál, minden rendben, C3000, Kismazsola továbbra is jó irányban van, remélem marad is!
kreiszi

Kreiszi: Örülök, hogy minden ok Nálatok! :lol:
zsu83

Méhösszehúzódások vannak már rendesen nálam is. Tényleg a magne b6 sincs már olyan sokáig porondon, igazad van Pandusika tényleg hamarosan ( ami pár 7:) ) abba kell hagyni! Hát igen mi egy kicsit keletebbre vagyunk,sajnos. Én is szívesebben élnék nyugatabbra, főleg az Alpok, hmmm, de fincsi lehet az a sok hó ott Nickoléknál!!! Na de biliből ki a kéz! Marad a hó nélküli karácsony, már az is valami, hogy ha jan-febr. tájékán esik valamennyit és a síterepeken nálunk 5x beindul a sífelvonó!:(((((((((((((

Köszönöm MINDENKINEK aki szorít az optimális vérnyomiért, az arcomon nem volt semmi vizesedés, ill. a számat éreztem egy kicsit furának,de jövet menet kérdeztem mindenkit, rajtam kívül senki sem látott rajta semmi változást. NA de nem terhellek benneteket tovább, csüt.úgy is minden eldől van fehérje vagy nincs.

Bár azért ma helyes volt a pajzsmirigyes orvosom, ezt még leírom vicces volt: kérdezgette szokásosan mimerrehányméter, én meg elmeséltem neki is ezt a vas.-hétfő nyavalyáimat, + a szám stb......erre ő mosolyogva: tényleg egy kicsit,mintha minimálisan az alsó ajka, de őő nem szilikon ? Teljesen dili szitu volt, persze félig viccelt, félig ő magát is meghülyítette. Jópofa volt. Nem majdnem visszaállt a szombati méretére.

Kép
kaandi

baby boom pedig folytatódik rendesen a decemberieknél, rengeteg friss babás képekkel illusztrálva!:) édik

Kép
kaandi

Erika, Andus! Már én is tettem fel pocakos képet.... :wink:

Hajni! Most látom, jópofák a pólós fotók :lol: .

Hát igen, lassan itt is beindul majd a babaeső, végülis január elején már sokan a 36. hétben leszünk, utána pedig jöhet bármi... Mindenesetre izgi lesz.

Kép
mist

Jelentem nálunk is minden rendben. Az UH-szerint fejvégű fekvésben heverészik a kisember remélem igy is marad :? A cukikám is rendben sőt a doki bácsi engedélyezet egy kis szalon cukikát is, de csak csinyán.Még el kell mennem a héten egy teljes vérképet csináltatni de utána csak 3 hét mulva akkar csak látni. És onnantól kezdve meg elkezdjük a ctg. Már nagyon várom hogy minden kedden 3 órát üljek a ctg elött minő élvezet. :? A talira feltétlen akkarok menni, azt még nem tudom hogy a párom vissz e be vagy valakihez bekuncsorgok. Bocsi De valaki irta hogy Tökölről jönne nem tudom el tudna e vinni... :oops: de ez még a jövö zenéje.
Egyenlöre ennyi pusz Rita
U.I. Hali Babanyul... :wink:

Kép
háfi

Találka: Eddig a Brandon jónak néz ki mindenkinek... Akinek nem, kérem most írja meg, mert ha már megállapodunk, akkor nem nagyon lehet már átrakni majd. 11-kor, 12-kor aznap?

Kaandi: Azért nagyon vigyázz Magadra! Jó nagy hasad van Neked is. :shock: A fiaid teljes testvérek, ugye? Nagyon helyesek, de egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. 8)

Mist: Nagyon helyes a poci, az orchidea pedig gyönyörű. :) Nálad megmarad?

Háfi
: Szuper, hogy minden rendben!

Verus: El is felejtettem, nagyon okosak a gyerkőceid!

Ladmon: Beszélj Esztikével, hogy forduljon szépen vissza. Én biztosan ezt tenném. :roll:

Nálunk is minden ok. :) Az orvoslátogatást nem úszom mog soha két óra alatt. :shock: De, méhszáj zárt, Bogyesz fent van még eléggé (ezt a rekeszizmom is szokta érezni. :)), és remélhetőleg február előtt nem szülünk. Január 6-tól pedig minden héten találkozó és ctg.
Van, aki már gyakorolja a gátmasszázst? Nekem jövő héttől már el kellene kezdenem...

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Babanyúl: Köszöntelek én is, nagy szükség van itt a kislányos mamákra, (a mi picink islányocska), gyere minél gyakrabban!

Iricc: Szakértő szem! Az bizony, nemezeltem a cipőkét. Imádok nemezelni (mondhatni ez a szakterületem :wink: )

Kaandi: Drukk, hogy az a csúnya fehérje ne bukkanjon fel!

Ladmon: ne aggódj, Eszti vissza fog fordulni, még sok ideje van erre és technikailag helyszűkében is megoldható egész a szülésig, több példát is írtak a lányok, bizz banna, az ő érdeke is, és az újszülöttek nagyon bölcsek.

Voltam ma a karácsonyi vásárban, meg vettem babatakaróhoz fonalat, de ez a volánbuszos közlekedés nagyon durva így sztrájk idején :evil: . Vonatnyi ember 1-2 buszon zsúfolódva, és akkor még szálljon fel a kismama :x . De olyan rendes emberekkel utazom, valahogy mindig akad valaki, aki átadja a helyét előbb-utóbb, nagy szégyenkezés és elnézéskérés közepette :P . És + tapasztalatom volt ma a fonalboltos nénivel is, és tegnap a bolti pénztárossal. Olyan jó, hogy élvezhetem akár idegenek törődését is. Ma eszembe jutottatok, a buszon a helyét átadó néni jól megcirógatta a hasamat. De valahogy engem nem zavart :roll:

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Sziasztok!
Zsó állapota nem változik...már nem is eszik csak 1 kakaót tudtam megitatni vele.

Ma megvolt a doki látogatás...hát nemmondom....felesleges volt mennem!!A labor eredményt megnéze szépnek találta a cukor terheés eredményére azt mondta jó de a karácsonyi falatozásoknál figyeljek oda kicsit.Az uhn megnézte megvan -e ez a gyermek(a halálom mikor ezt mondja!!)Nem nincs csak dinnyét reggeliztm!!ÁÁÁÁ
De azokat az adatokat írta be amit a 4d mértek....Semmi vizsgálat a méhszály állaptát tekintve de beirta ,hogy panaszmentes vagyok és minden rendben!!Szép mi??!!Mondtam,hogy nagyon fáj a keresztcsontom erre Ő persze emlékszik a szervezetem oda terhelődik a súly....bal-bla-bla...Következő látogatás Jan közepe!!
akkor le is akarja veni a kenetet...mert kitudja ...legyen meg az eredmény időre!!

Elif!!Nagyon szépeket alkotsz!Ügyi vagy!!

Drukkolok a korás babának!!

Edina!Szép pocak!!

Hajfestés:Igazán én sem szerettem volna festeni de olyan ösz vagyok hogy iszonyat csunyán néztem volna ki a végére....Bánom,hogy annó hagytam magam rábeszélni a festésre.....

jó éjt megyek a holnappom megint húzos lesz a kiscsajjal.

Kép
zümis

Sziasztok,

Jo sokat irtatok megint - vagy csak ilyen reg nem voltam? Nem is tudom, az emlekezetem nem annyira jo mostanaban.

Amire emlekszem:

Hajfestes - en is festettem elotte, de miota babas vagyok egyszer csinaltam, mert tok lelkiismeretfurdalasom volt utana. Mert mondjak, hogy nem art meg minden, de akkor is. nem hiszem, hogy barki is nagy kutatomunkat fektetett volna ennek kideritesere... Szoval en halasztom meg egy picit, de ez inkabb a sajat megnyugtatasomra.

Most legalabb a tunetek alapjan beazonositottam, hogy preeclampsia=toxioma. Ez nekem csak most allt ossze, mert az orvosi angol magyar forditas (meg :wink: )nem az erossegem - amit tudok az egyik nyelven azt valoszinuleg nem tudom a masikon. :roll: Vagy mint ebben az esetben - nem kapcsolodik a ketto ossze. :oops: Szoval allitolag toxiomara nekem is nagyobb az eselyem a genetikai cucc miatt (amire a szurikat is adom minden nap) es ezert a dokim irt fel egy doboz tesztcsikot, hogy itthon is tudjam magamnak nezni a vizeletben a feherjet. Szerencsere eddig mindig negativ volt. :D

Voltam ma 32. heti UH-n es a baba tovabbra is atlagon feluli, foleg a feje. Mondjuk az meg annyira lent van a csipomben, hogy alig tudta a csajszi megmerni. :shock:
BPD: 88.0 mm
HC: 323.0 mm
AC: 302.0 mm
FL: 64.0 mm
Becsult sulyra azt mondta, hogy tobb mint 5 font, ami ugy kb 2.5 kg! :oops: Es meg van 8 het!!! Nem tudom mekkorara akar ez a gyerek noni, de en orulnek neki, ha inkabb majd csak akkor tenne ha mar kint van... :roll:

Voltunk mult heten korhazlatogatason is - sok mindent nem lattunk, mert minden szuloszoba hasznalatban volt. Viszont lattunk egy ket napos babat, aki 6 font koruli sullyal szuletett - ha belegondolok majdnem ugyanakkora mint a mi babank a pocimban.

Egyebkent az UH-s csajszi jol megbolygatta, amikor a buksijat akarta merni, mert azota is egyfolytaban feszkelodik a pici. Olyan nehez ilyenkor meg a munkara koncentralni, de muszaj. Meg harom nap ebben az evben, azt mar csak kibirom valahogy :roll: , de hogy mi lesz januarban - hat nem tudom, hogy birok majd meg dolgozni.

Na megyek elteszem magam holnapra, mert mar igy is nagyon faradt leszek.

Hajni

KépKép
Kép
hajnski

Jó reggelt!

Igen, édestestvérek, kicsit hosszú volt a haja Eriknek, ezért talán nem tűnnek hasonlónak, bár ki tudja. Én sok hasonlóságot látok bennük! Főleg régebben!
Julcsi, mizújs a Te vegyes bacijaiddal? Sikerült kiírtani őket? Említetted, amikor a kórházba voltál, nálad is felbukkantak. Az én tenyésztésem kb jan. elejére lesz meg.

Kép
kaandi

Sziasztok Lányok!

Én is jó régen nem jelentkeztem, de ahogy már lenni szokott a párom szabit kapott és egyfolytában úton voltunk. Ti közben annyit írtatok, hogy ne haragudjatok, hogy nem reagálok mindenkinek!!

Elif: még mindig nagyon szépeket alkotsz :wink:

Megy a drukk a picin született babónak!!!

A tali időpontja nekem is jó :D Már nagyon várom, csak számomra még nem tiszta, hogy akkor pontosan hol is találkozunk? Ha további kérdésem merül fel (ami nálam mostanában sűrűn előfordul) akkor neked írjak Julcsi? Ja és Julcsi a Madarász utcai tanfolyammal mi legyen? Van kedved/kedvetek jönni?

Képzeljétek a másik fórumra, ahova néha be szoktam nézni, nagyon rossz dolgot írt az egyik lány. EGyszerűen nem értettem, miért kell másokat is ijesztgetni. De engem annyira sikerült megijesztenie, hogy hétfőn elmentünk áramlásvizsgálatra.
Úgyhogy velünk minden rendben. Mármint áramlástéren, de Ladmon ne aggódj mi is farfekvésűek vagyunk:D
Azt mondta a doki, hogy ez még nem gond (én pl. születésem előtt 2 nappal még faros voltam), plusz nekem a jógaoktatóm szuper egyszerű gyakorlatokat mutatott, amivel állítólag befordulnak a csöppségek. Ha a talira te is tudsz jönni, majd elmagyarázom őket :wink:
Hajni: 2, 5 kg.....tök jó!Képzeld mi egyidősek vagyunk és mi hétfőn 1817 grammot nyomtunk :shock:
Mi jan. 6-án megyünk vizsgálatra és akkor kezdjük a ctg-t is..annyira furcsa, hogy januárban már tényleg nagyon a finishben leszünk mindannyian :D
Lányok keményedés nálatok milyen sűrűn van? Én azt vettem észre, hogy egyre gyakrabban és aggódok egy kicsit...

Vásárlás ügyben mindenkinek tudom ajánlani az elefáni bababoltot. Mi tegnap ott voltunk és nagyon jó árak vannak. pl. szoptatós melltartót 2000 Ft-ért vettünk.

úúú, már megint mennyit írtam :oops: Hallgattassatok el!!!

Babanyúl: Üdv közöttünk!!!

Orsi

Kép
bjuti

Jaj elfelejtettem...
Julcsi: te kérdezted a picilány nevét. Képzeljétek a hétvégén elvetettük a Biankát és újra faggatjuk a picurt (mármint apa vár reakciót a hasfalon keresztül :D ) a Petra és a Zsófia verziókról!

Orsi

Kép
bjuti

Lassan én is átmegyek csak olvasó üzemmódba annyit írtok, mire végigérek jön valami tennivaló, aztán meg elfelejtem mit akartam írni :(. Kezdek szenilis lenni...

Mindenesetre köszi a kreálmánydícséreteket, nagyon jól estek. :) És gratula a szép pocakokhoz, babákhoz és babaméretekhez.

Hajnski: engem megnyugtat, hogy Efe kicsit nagyobb a koránál, mert így abba a gondolatba tudok kapaszkodni aggódás helyett, hogy ha esetleg valami történik (ami persze dehogyis fog), akkoris már előrébb vagyunk, és jobb esélyekkel indulunk... :)

Julcsi: nekem is jó lesz a Brendon a talihoz, két ünnep között megyek még dokizni, de ha addig nincs változás akkor rám is számíthattok.
Arra gondoltam, hogy mivel ilyen sokan lennénk csak más-más időpontokban jó mindenkinek, lehetne, hogy mindenki akkor megy oda amikor tud, és egésznapos váltott talit csinűlunk nem? :) Annyi hogy a kezdetet és a véget kéne belőni 2-2 fővel legalább, hogy senki se untakozzon... :)

Babanyúl:
üdvözlet megy innen is! :)

bjuti: Petra nekem nagyon tetszik, de végülis a Zsófi is. :D Még én sem tudnék dönteni, nemhogy a picilány... micsoda feladatot kap már most... :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2008.12.17 09:33-kor.

Kép
Kép
elif

Elif Te mivel mennél be a talira????
Ismerős egyébként az olvasós üzemmód dolog, sokszor mire elolvasom én is ugyanúgy járok mint Te!:))

Kép
kaandi

kaandi: nem tudom, mert én a vezetéssel még csak most próbálkozom, Vecsésen ok, de Pestre nem merek bemenni... Úgyhogy attól függ mikorra beszéljük a talit, és hogy aznap a Margitos szülésfelkészítőre megyünk-e végül férjemmel. Nagy valószínűséggel maradok a bkv-nál...

Kép
Kép
elif

Nekem a kötelező 32. heti uh-n néztek köldökzsinorvér-áramlást is, szerintem mindenkinek megcsinálják, csak nem szólnak róla külön.

Vasalnom kéne :( :( :(

Kép
kangu

Nálam meg az a helyzet, hogy elég életveszélyes vagyok kb 1 hónapja a volán mögött, méret problémák ugyebár. Nem igazán vezetek már szinte sehová, csak a suliig max meg vissza. A tolatás, hátha azt látnátok. Pedig eléggé össze vagyok nőve az autóval egyébként. De most ez van. Még az ügyfelekhez is saját sofőröm :) van, a férjem személyében,szerencsére nem dolgozik olyan intenzíven,mint előtte, így el tud szállítani.

Majd meglátjuk, ha van kedved és BKV vagy MÁV marad, még beszélünk, még az sem biztos részemről sem ,hogy tudok menni!. CSak érdeklődtem!

Kép
kaandi

kaandi: persze, akármivelis mész ha mész, jó lenne együtt menni, addigis elszórakoztatnánk egymást. :) Pocakkérdés engem is zavar vezetés közben, mert övterelő nincs, de épp ezért max a postáig, vagy az MC Ferihegyig megyek. :)

kangu: annyira megértelek... nekem is kéne... :( meg ajándékokat vásárolni, meg posta, meg főzni, meg kutyakarmot nyírni, és ehellyett csak feküdnék legszívesebben...

Kép
Kép
elif

ladmon: pénteken megyünk megint uh-ra.
én ha jönnek a fájások vagy akármi is történik meg nem várom amit mondanak. én mindjárt hivom a mentöt. 50 percre vagyunk a korháztol, inkább elöbb mint késöbb, nem várok én semmire.
nekem is azt mondták h akármikor megfordulhat még babo, ugyh csak beszéld meg szépen esztikével, h tessék visszafordulni. :)

kaandi: fogalmam sincs mitöl fáj a fejem. nálunk lehet szedni algophirint nem? nem biztos h jol tudom. de tegnap megittam rövid idö alatt nagyon sok vizet akkor kicsit jobb lett.

pandusika: nálunk sem kell semmit majdnem vinni a korházba, jonak találom nagyon.

hajfestés: én is festem, de azért lett a szép piros hajambol barna h ne kelljen annyiszor.a terhesség alatt eddig 2x, meg most még 1x és ennyi volt. nem vittem tulzásba, de különben hogy néznék ki :o

Kép
Kép
nicko

eszembe jutott még vmi: mindenki irja h szedi a magnéziumot. én azt vettem észre ha beszedem elkezd fájni a hasam még jobban. és ha nem szedek semmit, kivéve ami a femibionban van nincs semmi baj. ez miért van igy? nem is keményedik a hasam.

Kép
Kép
nicko

nicko: gondolom mindenki másképp reagál ezekre a dolgokra, nem? Nekem pl. se szorulás, se hasmenés nem volt eddig Femibion és magnézium mellett, bezzeg ha kihagyom a magnéziumot, akkor rögtön figyelmeztet a pocim.
A keményedéseket meg nem igazán veszem észre, kicsit aggódok is emiatt, a doki szólt amikor vizsgált, hogy na hogy bekeményedtem hirtelen, én meg csak pislogtam, hogy igen? :roll:
Szerencsés vagy, hogy neked magnézium nélkül is minden ok etéren. :)

Kép
Kép
elif

Nicko, sajnos nem tudom biztosan melyiket lehet szedni, van nálad Ausztriába valami tabletta ?? A tiszta víz ivása + kis fejmasszázs+ szem és környékének masszírozása tényleg szokott segíteni!

Állítólag a színező jobb valamivel, mint a hajfesték, ami tartós. Bár már a festékekben sincs annyiféle káros anyag, mint anno. Ammónia és társai. Én is szinezem, különben nagyon rosszul érezném magam.

Kép
kaandi

Sziasztok!

Képzeljétek, olyan édes volt reggel a férjem! Egy kicsit meglestem, hogy mit csinál a nappaliba: tologatta a babakocsit! :lol:
Utána gyorsan visszamentem a hálóba, amikor jött elköszönni munka előtt! :D

Kaandi: Jó fej a pajzsmirigyes dokid! :)

Mist: Szép nagy pocid van! Csini kismami vagy! :)

Háfi: Örülök, a jó híreknek! És a szaloncukor is nagyon jó hír! :wink:

Julcsi: Örülök, hogy minden ok Nálatok is! :)
A szülésznőmmel január elején konzultálok, és azt mondta, hogy akkor mindent elmond a gátmasszázsról, meg lehet nála venni krémet is! Már nagyon kiváncsi vagyok!

Zümis: Szegény Zsó! :cry: Mennek a pozitív energiák felétek! :)

Hajni: Tényleg szép nagy babátok lesz! :D

Orsi: Amikor nem szedtem magnéziumot, akkor elég rendesen keményedtem, óránként többször is! :? Mióta nagy adagba szedem, csak néha-néha fordul elő, egy kisebb összehúzódás, de lekopogom, most 4 napja egyáltalán nem volt semmi!

Nicko: Nem lehet, hogy a magnéziumtól a beleid görcsölnek be!? :roll: Nekem sajna megy tőle a hasam! :?
zsu83

Helló Csajok!

Csak gyors bekukk.

Tali: időpont nekem mindegy.

Nicko, Elif: a Femibionban nincs magnézium, és vas sem, én azért hagytam fel vele. (Ezért nem okoz szorulást sem, mert azt a többi vitaminnál is a vas okozza állítólag :) )

Dolgozósok most már tuti kitartunk, visszaszámlálás!!! 8)

Zsufi

KépKép
zsufi74

Köszi a nyugtatást, tippeket menetirány-fronton!
Egyelőre hagyom a dolgot annyiban és nem tárgyalok Esztibabával a témáról, majd, ha magától nem intézi el a 36. hétig, akkor komolyan megbeszélem vele.... :D (De bízom az ő gerendaizsuzsis bölcsességében!
Amúgy meg -mint tudjuk- ő szófogadatlan babóca már most is, szóval ha ez nem jön össze, bevetem majd Pandusika tuti négykézlábos trükkjét (lehet, megcsinálom a fugatakarítást a konyhában....), és ha ez sem megy, megzaklatom bjuti-t a jógagyakorlatért!
Sajna nekem a találka messze van (már helyileg gondolom), így majd meglátjuk, hogy átadható a tudás!! :)

De annyit már lezsíroztam vele, hogy mi bizony így is szeressük, ha fejre áll, akkor is (sőt, akkor méginkább)! :)

bjuti: Ja, és nekem is Petra tetszik. Az olyan cuki név! Remélem ezt választja a kiscsaj odabent!

zümis:
én meg képzeld most olvastam valahol, hogy egy csomó helyen egyáltalán nem csinálnak hüvelyi vizsgálatot a terhesgondozás alkalmával, mert az nem része a kötelezőknek. (vmelyik honlapon volt) Szóval szerintem ezért nem izgatta magát az orvos rajta! De legközelebb találj ki valami tünetet, és akkor csak megnézi!! (Én sem lennék nyugodt, ha nem nézegetné meg.)

julcsi: nekem még az is necces, hogy tartósan elérem a gátamat! :)
Amúgy nálunk mindenféleképpen metszik szüléskor, akkor is érdemes szórakozni vele előtte? Sajnos nincs gátvédelmes alternatíva!

Én már bizony ajándékokat csomagolgatok itthon nagy romantikus karácsonyi hangulatban, csak éppen elfogyott a cellux és lusta vagyok elmenni venni...

ladmon

zsufi: nálunk van benne vas és magnézium is. megnéztem, rá van irva a dobozára. magnézium 70mg és vas 28mg tablettánkánt. nem tudom de nálunk 2 fajta van. normál és olyan amihez extra folsav van.

kaandi: biztos van vmi,de megmondom öszintén olyan gyorsan nem szoktam pirulákat beszedni föleg terhesen. de algophirinem van csak azért kérdeztem h azt lehet e mert ugy emlékszem a tesom azt mondta h azt lehet szedni.

zus: nekem is megy töle a hasam rendesen, lehet h tényleg a beleim görcsölnek be.megyek ugyis jövö héten az orvoshoz, megkérdem töle. de ha nem muszáj én be nem szedem és akkor csak itt szenvedek.

Kép
Kép
nicko

Sziasztok!

A talira ha ilyen korán van tuti nem tudok menni. :(

Mist! Nekem is hasonló méretei vannak Csengének. Én 30+6 voltam mikor:
BPD: 86
HC: 299
AC: 290
Becsült súly: 2200g
:wink:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

teljesen igazad van Nicko, a tablettákat illetően!

Edina szinte milliméterre pontosan egyező adatok nálunk is, még a 30/6 is =.:)))

Jó fejek ezek a kispapák! Persze, már ők is nagyon várják a kiscsemetéket!:)

Kép
kaandi

A hüvelyi vizsgálatról én is azt olvastam, hogy nem kötelező, valakinek csak 1-2-szer nézik a 9 hónap alatt! Engem mindig megvizsgál a dokim, de így sokkal nyugodtabb is vagyok!

Ladmon: Én is ajándékokat csomagolok! :lol:
zsu83

Mist, neked is szépen alakul a pocakod :)

Ladmon, sajnálom, hogy Esztike ilyen kis rosszcsont! Mi Eszterek már csak ilyen önfejűek vagyunk :lol: de komolyra fordítva a szót, tudsz neki segíteni, hogy "meggondolja" magát. A jógaoktatóm mutatott egy pozíciót, amivel elvileg arra tudod befolyásolni, hogy fejjel lefelé forduljon. Nagyon egyszerű: terpeszbe állsz (vállnál valamivel szélesebb, de nem nagyon), előrehajolsz, és a kezeiddel megtámaszkodsz elöl, nem kell nagyon közel, szóval úgy, hogy kényelmes legyen. Súlyod próbáld meg nagyjából egyenletesen eloszlatni a kezek és lábak közt. Lábak lehetnek hajlítva, fej lelóg. Maradj így ameddig még nem esik rosszul, és ismételd meg naponta párszor.
Hallottam még olyan módszert is, hogy háton fekve popsi alá párna, itt is az a lényeg, hogy ellenkező irányba lóg a pocid, mint ha mondjuk állsz. Illetve ott van Mist lámpázós módszere: zseblámpával bevilágítasz neki, és elvileg odanyomul, mert érdekli a fény :)
Ne hagyd magad kiakadni, még van majdnem két hónapja a kisasszonynak megtalálni a helyét! :D
(ja amúgy főnöknőm kislánya az utolsó héten (!) fordult be fejjel. Mondta, hogy nem volt valami kellemes érzés, de megoldotta a baba)

Tali: ketten is írtátok, hogy inkább valami könnyen megközelíthető helyen lenne jó - a Brendon Café a Váci úti Brendon mellett van, tehát a Gyöngyösi úti metrómegállótól nagyjából 3 perc séta - szóval szerintem az elég jól megközelíthető :) (mármint nekem tökmindegy, mert ha már bemegyek a városba, mindegy, hogy melyik irányba kell elinduljak, szóval felőlem lehet belváros, vagy bárhol, ahova a BKV elvisz)

Nicko, igen, Algopirint szabad szedni, csak nyilván mértékkel. De gondolom, amúgy sem terveznél egy dobozzal magadba lapátolni :wink:

Ladmon, gátmasszázsra érdemes apát bevonni nyújtózkodás helyett :) egy aromaterapeuta csajjal beszélgettem erről, és azt mondta, hogy érdemes vele szórakozni, mert csak akkor vágnak, ha tényleg kell (szóval nem nyiszálnak mondjuk mielőtt még elkezdenél kitolni), és az olajas masszázs segíthet annyit, hogy rugalmasabb legyen ez a terület. Így lehet, hogy megúszod a vágást, vagy kisebbet vágnak. Nem tudom, mi szerintem fogunk vele vacakolni, de ha végül vágnak, nem fogok összezuhanni :D

KépKép

KépKép
stelly

óó, köszönöm a biztatást csajok Petra ügyben, már csak azért is, mert ez az én favoritom is :D

Ladmon: ne aggódj, ha nem tudsz jönni, majd itt átadom a tudást, akár fotók kíséretében is!
Én is úgy tervezem, hogy a "Petrát" :wink: , nem zaklatom januárig, de ha addigra nem fordul be, akkor nekikezdünk a gyakorlatoknak. A dokim annak a híve, hogyha nem fordul be, akkor bizony császár.
A kórházban nekünk azt mondták, hogy ők úgy gondolják, a gátmetszés is a gátvédelem része, hiszen inkább legyen egy vágás, minthogy úgy szakadjunk, mint egy szalvéta. Bocsi a hasonlatért.

Mekkora méreteket írtok :shock: , akkor mi most kicsik vagyunk????

Orsi

Kép
bjuti

Tali: Nekem is jó a Brendon váci útnál...bár őszínte leszek, ott még sose jártam, de nekem végülis közel is van :)

nekem úgy mozog ez a gyerek, hogy már nagyon fáj sokszor..viszont ha meg csendeben van( max. 5 perc) már kezdek aggódni mi van vele...tök hülye vagyok! Eljutottam oda, hogy utálja, ha vezetek, mert zavarja az öv, a kumplungozás....meg hogy figyelek a közlekedésre. Pedig muszáj kocsiba ülni minden nap :(

Most vár ránk még a festés, szekrényrámolás, szobarendezés...gondolhatjátok hogy izgulok szülök e vagy sem előbb....de muszály megcsinálni. segítség meg nemigen :(
Már vasalni is ülve vasalok, és teregetni se birok sokáig, pihiznem kell közben.... a konyhába is kell egy bárszék :) Ez már a vég!

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

zsu: én most kezdem újra, mivel nagy kegyesen elvonultam az írószerboltba celluxért. Na meg közben cukkinis kuszkuszt csináltam (hjaaa, egy zseni vagyok!!) :) Most meg fut lefele a jól megérdemelt csokis keksz!!

stelly: felírtam az oldalszámot, ahol ez a hozzászólásod van, és lehet visszanézek még pár hét múlva a tippekért. Mitmondjak: jelezhetted volna korábban eme remek Eszter tulajdonságot!! (mármint önfejűség):) Akkor jobban felkészültem volna lelkileg! :)
Amúgy javaslatok közül egyik jobban tetszik, mint a másik. Már előre látom, hogy az édes (most a férj, és nem a gyerek), ki fog készülni, pláne, ha a gátmasszázsos technikát is beajánlom neki.... (ide most képzeljétek a gonosz sátáni kacajomat is hozzá)
Amúgy itt kötelező gátmetszés van, meg Kkfélegyházán is úgy tudom. Ezek sajna ilyen régimódi felfogásúak...:( (Viszont, ha már a vágás méretét csökkenteni lehet, akkor én is kipróbálom szerintem...)

ladmon

verus: ez nem a vég... ez csak a kezdet.... (újra idevágó gonosz sátáni kacaj!) :)

bjuti: nekem is azt mondták, hogy 99% császár, de januárig még én is nyugiztatom magunkat, aztán majd zaklatlak benneteket stellyvel!!
(újra gonosz sátá... najó hagyjuk ezt!) :lol:

ladmon

Első gyereknél nehéz megúszni a gátmetszést, de még mindig jobb, mintha össze-vissza szakadna :?

Kész a vasalás, büszke vagyok magamra :)

Karácsonyi ajándékok beszerezve, becsomagolva, csoportosítva. A bosszancsok ajándékait viszont ki kellene csomagolni, összeállítani működőképesre. :( De ez annyira férfimunka. Olyan biztonságosan van minden becsomagolva, hogy amióta anyuka vagyok többször vallottam ilyesmivel kudarcot mint korábban egész életem során. Na és az elemek berakása, mini-csavarok kipiszkálása! :? Pedig nem vagyok műszaki antitalentum....

Kép
kangu

Első gyereknél, ha faros, akkor boritékolható a császár. De hallottam olyan kórházról, ahol szigorú uh kontrol mellett az utolsó hetekben megpróbálják megfordítani a babát. Valahogy masszírozgatják a hasat, győzködik a babát, közben figyelik az uh-n a köldökzsinort, nehogy gond legyen. Talán az István kórház-de ebben most nem vagyok biztos.

Kép
kangu

Sziasztok!

tényleg rendesen termeltetek,az elmúlt napokban...többen is írták,hogy ezt a mennyiséget csak olvasni lehet-lehetetlen mindenre név szerint reagálni.

Végül is,összefoglalva nagyjából mindenkivel oké minden,a babák növögetnek és bulizgatnak odabent....ez a lényeg!

Mindenki t irigylek akinek már kész a karácsonyi ajándék vásárlás,mi még sehol sem tartunk és a párom későn este jár haza és azt mondta,hogy még 24-én reggel is bútort szállítanak ki-marha szuper,csak valaki megmondhatná,hogy akkor mikor intézzük a sáját dolgainkat.........na mindegy nem idegeskedem ezen.annyival előrébb vagyok,hogy úgy emlékszem ladmon és elif ajánlotta netes könyvrendelést az alexandráról-ezt köszi szépen nektek csajok-mert ma ezzel a fele család ajándékát letudtam,és nem kellett mászkálni miatta.

Tegnapelőtt isteni piskótatortát csináltam-szív alakút-és túrós eperkrémmel megtöltöttem és fint szeléscukorral és cukorgyönygyökkel ékesítettem,mert a kedvenc keresztfiam szülinapja volt tegnap-9éves lett a drága.....tegnap egész nap vele voltam és a nővérem 9hónapos kisfiát is sokat dajkáltam,igazán szuper nap volt-de estére rendesen kipurcantam,8óra körül már ülve tudtam volna aludni.

nem tudom név szerint,hogy kinek vannak a toxémiához hasonló tünetei,de drukkkolok,hogy a vizelet fehérjementes legyen!

Apukámat valószínű pénteken hazaengedik a kórházból,remélem itthon lehet majd sokáig.

Most még elugrom vásárolni vacsira valamit,szép napot mindenkinek,pápá!!!!!!!!!!!!!

Kép
nilabali

Lányok, megjöttem végre valahára... :roll:
Nem írok sokat, nem akarok panaszkodni.
Az UH-n 10 perc alatt végeztem, Oli jól van, most 1614 g-ra
becsülte a gép. De még mindig nem fordult be... :roll:

Aztán mentem az ideggyógyászatra, hátha kiderítik, h mitől vagyok folyton rosszul... 3 és fél óra alatt 2!!! beteget hívtak be, akik
5 perc alatt végeztek. És az asszisztens csaj még panaszkodott is,
h mennyi beteg van. :twisted: Nagyon barátságtalan is volt,
szóval kiakadtam rendesen... Most megyek lepihenni, mert nem bírom
ezt a mai napot már. :?

Remélem ti jól vagytok, látom a babók is szépen növögetnek. :)

Kép

Kép
gjéti

Ügyes vagy Kangu!!!!! Én is tologatom mostanában, több mosásnyi gyülemlett fel, tegnapra is.....aztán jött anyósom és kivasalt MINDENT! Így most kezdhetem elölről a gyűjtögetést. AMúgy én is ülve szoktam vasalni Verus, állva nem megy semeddig sem. Különben nagyon hasonlítanak Rád a gyerekek, jól látom?:)

Én is a gátmetszés mellett szavazok a sok rossz közül. Az elsőnél volt, észere sem vettem, attól féltem pedig a leginkább.

Kép
kaandi

Barátnőm is gátvédelemmel szült, nem úszta meg a vágást, de csak 1 centit vágtak neki, és egy hét alatt simán begyógyult! Azt mondta a szülésznő, ha nem csinálták volna a masszázst akkor bizony sokkal nagyobb vágást kellett volna csinálni! :roll:

Nilabali: Örülök, hogy hazaengedik apukádat! :)

Gjéti: Majd meglátod Oli is szépen befordul! :) Beszéld meg vele!

Kangu: Mit kapnak a lányok karácsonyra? :)
zsu83

Sziasztok!

Gátmetszés téma: én vágás párti vagyok, annak ellenére, hogy enyhén szólva sincsenek kellemes emlékeim a dologról. Viszont hiszek a dokinak, aki szerint vágás nélkül annyira megnyúlnak az izmok, hogy később csúnya inkontinencia alakulhat ki...

Nekem a kitolás közben annyi maradt meg a vágásből, hogy a szülésznő halkan megjegyzi: hű, ez egy kicsit nagy lett... Ennek megfelelően (és köszönhetően annak, hogy belül is felrepedtem) kegyetlenül fájt 3-4 napig, utána elviselvetően 1-2 hétig. A varrás 3/4 órán keresztül tartott (!), ekkor áldottam igazán az epidurált.

Faros szülést én másodiknak sem vállalnék be, így is alig tudott kijönni szegénykém, még elképzelni is szörnyű, hogy mi van, ha szanaszét áll keze-lába. Persze a könyvekben én is láttam rajzokat a karjukat és lábukat gyönyörűen a testükhöz szorító babákról, amint szépen kicsusszannak, de attól tartok, hogy az én kislányom még nem tud olvasni. :lol:

Kép
mist

látom nemcsak én vok az akinek sok vasalni valoja van :) az elöbb fejeztem be de még mindig van.
lassan megyek a kutyával mert sötétedik és nagyon félek, a férjem meg csak késön jön ma haza. mondtam neki jol felhangositom a tv-t h nehogy halljak vmi zajt mert besz.....! :oops:
én nem is tudom hogyan van nálunk ez a gátmetszéses téma.

Kép
Kép
nicko

A nagybosszancs 3 kerekű kerékpárt kap, a kisbosszancs szék+kisasztal kombinációjú "szórakoztató szettet" a fisher-price-tól. Közösen kapnak egy favonatot fapályán, és egy lányos autópályát (olyan gravitáció hajtásút :D ). Meg még egy-két apróságot.... :D Bevallom ebben a sok ajándékban van egy kis önös érdek is, hátha lesz egy kis nyugtom tőlük...Nehezen bírom mostanában főleg idegileg, ne vessetek meg érte :oops: Folyton ölik egymást, képesek egy darab papírzsebkendőért vérre menő harcot folytatni.

Kép
kangu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: