A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

A szoptatós párnán már nagyon gondolkodom, mert egyre nehezebb kényelmes pozitúrát találni esténként!
Nemhogy 3. trimeszter, de mindjárt 3-assal kezdődik a hetek száma :shock: :shock: !!! Az a durva, hogy legközelebb mikor megyek a dokihoz (jan.14) akkor már betöltött 33 hetes leszek, rohan az idő!!!!!!!!! Nem baj, annál hamarabb kezünkben a kiccsomagunk :D!!

Szép napot!
Vica
wicca

Csibb ne aggódj, mikor meglátod a picit eszedbe sem jut majd ez :wink:
Irigyellek a sok jó programért a lányoddal.
Én is úgy vagyok az ajándékkal, hogy nem akarok felesleges dolgokat venni. Pedig van egy-két játék, ami úgy tűnik feleslegesen vettük meg anno :? (pl. kis konyha)
Most már egy kicsit könnyebb, mert Panna megmondta, hogy mit szeretne, Bulcsúnál meg látszik hogy igazi kisfiú és csak az autók, vonatok, tratorok érdeklik. :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kép Most hétvégén vendégségben:

marq
Kép
Kép
marqueza

Kép nyáron készült:

marq
Kép
Kép
marqueza

marq: büszke lehetsz a lányodra, nagyon kis szép!!!!!!!!!! :D:D:D

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok,

az a baj az új oldalakkal, hogy mire végigolvasom az előzőt, már alig emlékszem valamire és miközben írom a hsz-t, nem tudok visszalapozni... az élet nagy problémái...

Marq, lányod csodaszép! Jók a fotók! Emeletes ágy engem is érdekel. Sajnos a gyerekszoba nagyon kicsi, így előbb-utóbb szükség lesz majd egy ilyenre.

Szoptatós párna tényleg jó, ha már nagyon kényelmetlen az alvás! Én is lassan visszaszerzem az enyémet (kölcsönadtam, de már ott sem kell...). Sajnos a derekam egyre többet fáj, és kezdek nehezebben mozogni.

Adryn: sztrájkolnak a Budapest Airport alkalmazottai és a MÁV is. Bár Ferihegy már nem olyan durva, ott már csak napi néhány járat nem megy, de késések azért vannak keményen. MÁV most kezdte, itt még csak ma kezdődött a káosz, de csütörtökre azért - szerintem - rendeződik valamennyire a dolog. Ja, és még kilátásban van egy kis BKV sztrájk is, de ez még függőben... Az a baj, hogy azt épp csütörtökre tervezik.

Tencsi, szerintem se izgulj azon, hogy a gyerekek nem figyelnek hosszasan csendben a mesére , Samu is elég interaktívan nyomja. Ikrekkel ez valószínűleg még nehezebb lehet... De ez szerintem sem gond, sőt, én tök szeretem, amikor ő mesél :)

Csibb, én is tegnap voltam mézeskalácsot sütni a barátnőmnél - ott van három gyerköc (7, 4, 2ésfél évesek), Samu is imád ott lenni, szóval jó kis program volt. De a mézeskalácssütésből ennyi elég is volt egy évre: 7 tepsiig számoltam, és mikor eljöttünk, még volt vissza néhány adag... bár délután 2 és 6 között csak ezt csináltuk + én előző nap éjfélkor gyúrtam be a tésztát :)
Barátnőm bevállalta ugyanis az oviscsoport ellátását is mézeskaláccsal, ez magyarázta az óriási adagokat.
Ja, és én is azon "parázom", hogy hogyan fogom tudni ugyanúgy szeretni a tesót. Nehéz elképzelni. Meg miképp fogom kezelni a féltékenységi jeleneteket? De biztos lesz valahogy...

Szombaton is megszállt a sütés ihlete: mákosgubát gyártottam szintén ipari mennyiségben, mert a barátainkkal tartottunk egy nagyobb after Mikulás bulit :) - kakaóbuli volt kaláccsal, mákosgubával és jó néhány gyerekkel... Már tökre élvezem, hogy a barátainknál is jönnek sorba a gyerekek (a csajok mostanában vannak harminc körül illetve kicsit felette... :) - kapuzárás? :) ), illetve sajnos az van, hogy kissé ketté is szakadt a társaság a gyerekes körre és a gyerekmentes körre, vagy inkább a páros és a páratlan körre...

Sajnos Samu mára lebetegedett: reggel még nagyon vidáman ébredt, de az első gyanús jel az volt, hogy a bölcsiscsoportban fél 9-kor még csak ő volt a negyedik gyerek... (a 13-14 fős csoportból). A gondozónők mondták, hogy mindenki beteget jelentett. No, 11 körül jött a telefon, h Samu lázas, 38,5 fok - apa ment is érte. Szegény egész délután kókadozott... Nincs más tünete, egyelőre, holnap délután rendel a doki, majd akkor kiderül, mi is a baj. A torkát fájlalja...

No, ismét kisregény lett, ne haragudjatok, hogy nem reagáltam sok mindenre, mindenkire, legközelebb jegyzetelek :)
Jó éjt!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

És egy viszonylag friss Samufotó (Tűzoltó Sam után szabadon)
Kép
2008 novemberben készült
erpé

Erpé
mi már csak egy vasárnapi sütés maradékát fogjuk megsütni a csajokkal! :wink: ti aztán tényleg nem apróztátok! :D

Marqueza
nagyon szép kislány Luca!!! télen is-nyáron is!

Vica
úgy vagyok vele, hogy amíg lehet, minden percet kihasználok arra, hogy kettesben legyek Fannival. gondoltam arra, hogy már elkezdem idén magánoviba járatni, hogy ne kösse össze a tesóval, hogy mennie kell oviba, de aztán úgy döntöttem, hogy maradjunk még együtt inkább... :roll:

Samunak jobbulást!!! Fanni is náthás lett mára, de láza sincs, meg egyéb baja sem, csak folyik az orra kicsit.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Jó reggelt,

Erpé: Samu nagyon édi, Ő is "tűzoltó lesz s katona"??? :D Jobbulást neki!

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok!
Csak villámüzemben, mert rohanok jelnyelvre:
gyerekek szépek!

marq: a filozófia helyett inkább etika van már a legtöbb suliban.

kukli: dehogy haragszom, ez a "hangoskönyv" szerintem egy isten verése, ettől a hangtól még a pár hónapos csecsemő is inkább megtanul olvasni! :lol:

Gyerekek, én tegnap láttam a Kék Fényben egy börtönszülést. Én kerülöm az ilyen felvételeket (nem tudatosan, de biztos nem véletlenül), hát tegnap szó szerint sokkot kaptam, zokogtam a Zuram vállán, hogy én még erre nem vagyok kész :? :shock: :oops:
Fog ez változni? Vagy már úgyis mindegy...?

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szép jó reggelt!

Annyira gyönyörűek a képek!

Marq, csodaszép kislányod van és azok a loknik......

Erpé, Samu hihetetlen nagyfiú! Látom ő is fiúból van gyúrva rendesen, a lényeg hogy kormánya és kereke legyen! Minden elismerésem a tiétek mézeskalács ügyben. Ekkora mennyiséget.....
Asszem én is ma gyúrok be egy jó adagot és holnap este kisütöm, mert ha látják a manók, hogy van, akkor nem bírják ki karácsonyig. A múltkor is együtt sütöttük és persze egy deka nem maradt belőle. Egy két kekszet sütök majd még és találtam a neten egy nutellás bejlgit, kipróbálom azt is.
Sajnálom, hogy lebetegedett Samu, mielőbbi gyógyulást neki. Nálunk Domcsi kezdett el egy kicsit köhécselni, de jó a közérzete, nem lázas egyelőre. Remélem ezt a hetet még kihúzza, aztán már otthon leszünk úgy is. Nálatok meddig van bölcsi? Nálunk a héten és utána majd csak januárban.

Vica, hogy van a vérnyomásod?

Vica, Csibb mi is úgy vagyunk vele, hogy már elképzelésünk sincs, hogy mit vegyünk a gyerekeknek, mert már kifolynak így is a játékok a szobájukból, ami persze nem egy hatalmas méretű szoba és még a tesókát is oda kell beköltöztetni. Győzöm folyamatosan szelektálni a játékaikat. Sokszor úgy kell megkérdeznem őket, hogy nem akartok ezzel vagy azzal játszani?

Csibb nyugi, annyira természetes lesz ugyanúgy szeretni majd kistesókát mint Fannit.

Wicca, bizony eszméletlen hogy rohan az idő. Holnap már én is belépek a 3. trimeszterbe (irány a kismamacsomagért) és pikk-pakk itt lesz március. Őrületes tempóban haladunk előre.

A szoptatós párna szuper jó találmány. Én anno eladtam az enyémet, de azóta már kaptam egy másikat a barátnőmtől és nagyon jókat tudok vele pihizni, na és a szoptatásnál micsoda jó dolog. Nem is tudom, hogyan szoptattam volna az ikreket nélküle. Pont azon gondolkodtam, hogy mennyire másképp fog ez majd zajlani egy babával.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Nemlajos, persze hogy fog változni, sőt amikor már ott leszel te is a szülőágyon, egyszerűen mennek majd az események a maguk útján és se időd, se energiád nem lesz félni. Már azt fogod várni, hogy mielőbb túl legyél rajta és végre a karjaidban tartsd a kicsi Dömét!!!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Marqueza, gyönyörű a kislányod!!!! :) Azt hiszem futni fognak utána a fiúk rendesen :wink:

Samu is nagyon édes, tényleg igazi kisfiú! :)

Vérnyomásomat most megyek majd mérni anyóshoz. Ma reggel koffeinmentes kávét ittam, kiváncsi leszek. :roll:

Megyek is mert egy-két dolgot még kell vennünk és a párom később megy dolgozni.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Sziasztok!
Nem írtam 1-2 napja, de még mindig sok volt a dolgom (sulis). Azért persze futtában olvastalak titeket.
Szépek, aranyosak a gyerekek. Már én is várom, hogy ilyen aranyos fotók készüljenek :)
Ma kiderül, hogy kell-e dolgoznom még téliszünet után, vagy nem. Kíváncsi vagyok.
Holnap megyek dokihoz. És elértem a 66 kg-t.

Kép

Kép
rszg

Bizony, Luca nagyon szép :lol:

Marq: asszem te kérdezted: intézményi kommunikátornak tanulok jelenleg, csak hobbiból :P

Vótam védőnéninél, a kismanó még mindig fejjel lefelé van :oops: már a 24 hét óta. Szerintetek ez már így marad? Ennyire jó kislány lenne??? :oops:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!
Én is jó régen írtam. (Karácsonyi őrület volt, meg férjhez mentem! :D ). De azért olvastalak benneteket.
Örülök, hogy mindenki szépen gömbölyödik. Gyerekek nagyon aranyosak. Mostanában én is néha beparázok, hogy lesz a szülés, de vhogy túl leszünk rajta úgyis.
Pappilon nekem a 16. héttől fejvégű a bébi. Védőnő meg is lepődött a múltkor, hogy már befordult. Remélem így is marad, nem ám előtte fordul át. Csütörtökön megyek dokihoz, majd meglátjuk, hogy van. :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

sziasztok!

Zazzy, nagyon helyes a pocid! :)

Vica, nekem is volt többször is 130/70 meg 130/80 előző terhesség alatt. sose volt semmi baj, félóra múlva újramérték, lejjebb ment! lépcsőzés, sietés, munkaidő vége stb (mindig munka után mentem dokihoz) feljebb vitték. aztán megnyugodtam, és rendbejött :) reggel meg 100-110/60-akkal kezdek :)

Marqueza-Luca és Erpé-Samu nagyon szép gyerkőcök! :)

Papillon, a nagylányom volt így, 20-21. héttől csak fejjel lefelé láttuk. foroghatnak még, de szeretik így, jó eséllyel marad is :)

a gyerek és a férj/élettárs iránti szeretet egészen más, nem lehet összekeverni :) és persze, hogy összeszedjük magunkat szülés után. pár hónap nagyon kemény, de utána lesz kis szusszanásnyi idő magunkra is. az elején bizony nálunk is volt olyan, hogy vacsora-zuhany-fogmosás helyett elaludtam Linda mellett :shock: ma már ilyen azért nem fordulna elő.
minden segítséget érdemes elfogadni, akinek van. bevásárlás, takarítás, főzés, akármi. az ebédet meg rendelni is lehet, ehetők, ha épp nem Gundel is :) és nagyon jó a márciusi szülés, hamar ki tudjuk vinni jóidőbe-napsütésbe a babákat. sokat számít ám egy séta! :)

Nemlajos, jól van ám a mi testünk kitalálva, és ez a 9 hónap is. a végére már nagyon fogod várni a szülést :) pont az utolsó 4-6 hét, ami már tényleg "teher" tud lenni, így könnyíti meg, hogy el akarjuk engedni a babát. a szerveink is jók úgy ahogy vannak, a miénk is tud akkora változást-tágulást produkálni, amit a férfiaké, csak nekik ugye látványosabb... (már ha valaki attól fél, hogy egy baba ott nem fér ki. dehogynem!)
ha biztatás kell, olvassátok Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez c. könyvét. nagyon sok pozitív szüléstörténet van benne :) igaz, nagyon kritikus a kórházi gyakorlattal szemben, meg jópár vizsgálattal szemben is (utóbbiakkal nem igazán értek egyet), de sok erőt lehet belőle meríteni :)

nálunk ma szigetelnek, kopácsolás megy ezerrel :roll: de legalább kész lesz végre, 1 éve tervezzük...
a vasutasok meg a bkv-sok menjenek el a ..........
arra persze nem gondolnak, hogy az emberek DOLGOZNI szeretnének, azért ülnek a vonatra, és fizetik ki a 30e ft-os bérletet, nem azért mert annyira ráérnek, uhh. a férjem most az állomáson ül és várja, hogy bejut-e a városba. ha esetleg bejut, akkor meg azt, hogy hazajut-e este egyáltalán.... :evil:

Kép
Kép
mamacsibe

Tehuti, sok boldogságot nektek!!!! :D :D :D :D :D
emlékeztem, hogy valakinek volt esküvője 12-én, csak arra nem, kinek :oops:

Kép
Kép
mamacsibe

Rszg, jó hogy jelentkeztél! Már neked sincs sok hátra a munkából, talán januárt megúszod, de ha mégis kell menni, akkor hamar elmegy majd az a két hét ha jól emlékszem.

Papillon, nagyon ügyi a lánykád, biztosan szófogadó kiscsaj és szépen marad ahogy van. Kiváncsi vagyok, az én legénykém hogyan helyezkedik el, pénteken megtudjuk. Már nagyon szeretném látni.

Tehuti, de jó, hogy te is előkerültél. Gratula az esküvőhöz és várjuk a képeket!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Köszi a gratulációt! Nagyon szép volt minden. Igaz, hogy csak 10-en voltunk, de annál jobban sikerült. :)
Hogy kell képet feltölteni? Addig eljutottam, hogy lekicsinyítettem, de azt írta ki, hogy a fájl típusa nem elérhető. Hmmm.... :evil:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok,

Több gyerek szeretet: természetesen tök természetes dolog, hogy az összes gyermekedet szereted, de szerintem az nem igaz, hogy egyformán. Én mind a kettőt imádom, de két teljesen más személyiség és egészen más dolgokért szeretem őket. Mindkettőt úgy, ahogy van. Így tökéletesek.... :oops:

Tehuti: Gratulálok az esküvőhöz! Kérünk ám fotókat!

Én ma voltam ultrahnagon. Jól van a kisfiam és minden rendben van. Már most nagyobb egy kicsit a koránál, de ez nálam így szokott lenni, én sem vagyok éppen apró. Haránt fekszik éppen és jobb oldalon van a feje :) Lábai az égnek merednek és a homlokáva vannak egy vonalban... Tiszta légtornász.... :)

Nemlajos: Parázz csak nyugodtan. Ez olyan, mint a repülés. Gép, még fenn nem maradt és baba sem bent.... :lol:
Persze, hogy félsz. Menetelsz az ismeretlenbe és valószínűleg nem szeredet, amikor nem te irányítasz... és itt bizony nem fogsz...
De lesznek szakemberek, akik segítenek, hoyg minden rendben legyen, viszont szülnöd neked kell....
És nem véltelneül írtam, hogy kétféle nő van, aki már szült és aki még nem....
Nagyon ritka az olyan, mint Vica, hogy fél óra alatt kipottyan a gyerek.... (Persze az előtte való pihit, meg no sexet már nem irigylem :) )
Valaki kérdezte, hogy a másodikkal könnyebb-e. Nekem sokkal könnyebb volt. A szervezet már jobban tudta a dolgát. Zsófival 9 óra volt nagyon nehéz (1 perces fájások), Ágival csak 2 óra. Ég és föld volt a különbség. Főként, ha van gátvédelem....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára katka22 2008.12.16 11:18-kor.

Katka

katka22

Tehuti: Én is örülök, hogy megvagy :D! Nagyon nagy gratula és sok sok Boldogságot Kívánok Nektek!!!!!! Azt nem tudom miért írta ki, hogy fájl típusa nem elérhető! Olyannal még nem taliztam ...

Szép napot!
Vica
wicca

Nemlajos: nono, nincs visszaút!!!! :D:D

Szép napot!
Vica
wicca

Kép

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Huuuu, na sikerült...... :)
ennek örömére rakok fel egy pocak fotót is mindjárt... :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Kép

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tehuti,

Szépek vagytok együtt és sugároztok valami belső meleg fénytől.... :D Sok-sok boldogságot!

Katka

katka22

jó reggelt :)

Tehuti, sok boldogságot nektek is, és várjuk a képeket ám!!!! te sem úszod meg :lol: :lol:

sztrájkügyben tegnap néztem a malév-nél hogy csak a schengen-i határon túli járatokat törölték, szal repcsi az ok.. bkv: remélem reptéri busz járni fog, meg metró.... állítólag "csak" a buszok nem fognak járni.. ez igaz? és van valami időkorlát hogy mikor nem?
vonat: csesszék meg... ha már kijutok az állomásra csak nem onnan nem jutok miskócra.... :shock: komolyan mondom karácsony előtt nem találnak jobb programot mint a sztrájk? élvezik ahogy kitolnak a köznéppel? grrrrrrrrrrrrrrrr mérges vok.. :evil:

lányok, nekem babó folyamatosan türemkedik.. néha olyan a hasam formája mint jetié.. komolyan.. :lol: :lol: na de nem kellemes érzés amikor úgy nekifeszül a hasfalamnak... gondolom kezdi kevesellni a helyét .. tegnap mondta párom huga (fogalmam sincs milyen rokonságban vok most én vele :oops: hogy ilyen kis hasat ő még nem látott.:D pedig hát 6 és fél hónapos terhes vok... :roll:

Gyerkőcök télleg szépek.

Szülés: én úgy vok vele hogy babó bent nem marad szal valahogy ki kell jönnie... bár kezdek én is félni tőle.. de eddig a nők 99.9%-a túlélte, és hát ugye megéri az a kis drágaság azt a pár óra szenvedést na 8)

a csípőm egyre jobban fáj, néha a felegyenesedés is erőfeszítésembe kerül, ti hogy alszotok azzal a szoptatós párnával?

szoptatástól jelenleg én is idegenkedem (eddig ugye teljesen más funkciójuk voltak a melleimnek :P ), de hát ez a természetes, úgyhogy a tejcsárdás dologgal is meg kell barátkoznom. :lol:

KépKép
KépKép
adryn

De jóó! Köszönjük Tehuti! Tényleg nagyon szépek vagytok, igazán kedves, mosolygós pár! Sok boldogságot nektek! A pocid is gyönyörű!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Jaj Zazzy, már neked is akartam írni, hogy nagyon jó a pocakfotó, szépen növöget mindenkinek a hasikája!!!! :D

Kép
Kép
Kép
tencsi

Katka köszi....csak nem a szerelemtől sugározunk???? Deee!!! :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

És mindenkinek köszi!!!! Tényleg boldogok vagyunk!!!!
Adryn nekem a szeméremcsontom fáj, néha alig bírok felállni. Azt mondták, hogy a szalagok lazulnak és elmozdulhatnak a helyükről. Ajajaj....

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Bizony sugároztok! Jó látni!!!! Szép formás pocód van!!
Adryn: Nekem is már hasonló problémáim vannak, fáj a derekam, néha felállni sem tudok és néha annyira rosszul helyezkedik odabenn a babókám, hogy az már fáj ... de én még így is mindig azt mondom neki, hogy "csináld baba" :wink: :D!

Szép napot!
Vica
wicca

Sziasztok! hoztam pár képet Líviáról :)

Kép
Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

moncsi de aranyos a bébi!
Jövő héten mi is megyünk 4 D-re már alig várjuk.... :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

én is legszívesebben mégegyszer elmennék :) Olyan jó látni :) Még mosolygott is meg tátogott :) Nagyon nagy élmény szerintem ez a 4D-s uh :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Helló!
Zazzy nagyon aranyos a pocakod. Mekkora már! Szalad az idő.
Csibb nem semmi nálatok is ez a sok program (nálunk lassan elfogy a mézeskalács). Én a héten még futkározok Botival (kivéve ma) és utána pihi. A sérvem egyre jobban tör elő, ahogy nő a baba súlya, és vhogy sokkal fáradékonyabb is vagyok. Nálatok nincs ilyen? NA emg a derekam bedurrant de nagyon. Na nem nyavalygok.
Tesószeretet: én nem gondoltam volna, de egyre jobban szeretem Botit, és azt veszem észre, hogy Katát is sokkal jobban várom (kaptam is egy „cirókát” most bentről). Pedig persze az elsőt is nagyon vártam. De mindig csak fokozódik. El sem tudtam képzelni.
Wicca sajnálom apa ajiját. Nem lehet rendelni neten?
Én jó ideje használom a szopis párnánkat. Imádom! Tök jókat alszom. Továbbra sem kell pisilni kimenni, így gyakorlatilag éjjel végig alszom.
Samunak jobbulást! Nektek is karácsony előtt. (Nekem Boti éjjelt kelt 38,2-vel, és utána volt egy hasmasija. De semmi egyéb. Most meg nem mondaná az ember, hogy nem volt jól Sztem nekünk csak a hátsó fogak.) Hihetetlen mekkora fiú ő is. Gondolom kis sem lehetett szedni a tűzoltó autóból.
Luca is nagyon szép kiscsaj! Neki is arany fürtjei vannak. Jut eszembe a búza mára ki is nőtt nálunk. Volt nagy tyű-zés.
Nemlajos hogy bírod a diétát? Én tudod mikor zokogtam nagyon? 35/36. héten bekerültem Botival kh-ba, a szülészetre először. Na ott hallottam először szülést. Az a kemény,a mikor mást hallasz. Egész éjjel bőgtem. Emiatt, meg azért volt gubancunk is. Aztán másnap az anyukák vidáman kacagtak a folyosón. Szval más látni, hallani, és megélni. Hidd el, kész leszel rá, csak ne nézz ne hallgass ilyeneket.
Tencsi a kismama csomiban ne készülj nagy dolgokra. Sztem legalább lefelezték. Én már rég felvettem. Kiadták simán. Érdekes, én a párnával sosem szoptattam. Bár én vagyok az a szerencsés, aki akár sétálva is tudott szopiztatni, bárhol, bármilyen helyzetben. Én lassan a homeós bogyikért megyek el. 36. héttől szedem, ahogy a sznővel megbeszéltük. Múltkor is sokat segített.
Tehuti gratulálunk az esküvőhöz! Sok boldogságot nektek is! Szépen gömbölyödsz te is.
Mamacsibének nagyon igaza van Nemlajos. Az utccsó héten már mindent ki fogunk próbálni, csak túl legyünk rajta.
Katka édes lehetett a manó! Tudnak pózolni. Örülök, hogy minden rendben odabent.
Adryn reméljük nem lesz gubanc az úttal.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli, sajnálom a hátsó fogakat, de legalább nem rossz a közérzete és enni is tud, azért legyetek rajta hamar túl!!!

Nem is igazán arra készülök, hogy mi van a csomiban, mert azért anno sem volt nagyon telepakolva, inkább a gesztus jópofa meg hát a tény, hogy már itt tartunk. Majd lesz 2009-től egy újabb csomaguk is. Ugye kapunk majd a szülés után egy kismamacsomagot és majd vmikor a baba 4 hónapos kora után lehet felvenni egy babacsomagot is vagy mit. A felicitas honlapján olvastam.
Búza nálunk is megindult már!!! :wink: Milyen bogyókat szedsz majd?
Hát én nem is nagyon tudtam volna szoptatni a párna nélkül, mert csak az első egy hétben szopiztak külön, akkor a kezemben tartottam őket, de onnantól egyszerre szopi és egyszerre cumisüveg volt. Majd meglátjuk mennyire kell most, de anno nagy segítségem volt és a gyerekek is imádtak rajta feküdni.

Szerencsére a szülőszobán nem találkoztam ilyen kiabálós jelenettel, pedig én is fent töltöttem vagy 1,5 napot. Szobatársam mesélte, hogy ő is totál kivolt az ilyentől, de hát mindenki másképp éli meg. Van aki kiabál (bár az csak visszavesz a szülés menetéből, ezt a gyógytornászunk mondta a kórházban), van aki egy mukk nélkül végigcsinálja. A lényeg, hogy kint lesz a baba és onnantól kezdve megváltozik minden.

Moncsi, olyan édes pofikája van a kislányodnak. Elhiszem, hogy odáig voltál tőle. Már nagyon várom én is.

Na most megyek ebédelni egyet!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Ja, és Adryn természetesen neked is gratula a házassághoz!!!!
Tényleg Nemlajos, hogy megy a diéta???
Én ma megyek megint a cukrosdokihoz. 2 hetente látni akar, múltkor 2 órát dekkoltam, mire soron kívül végre behívtak. Asszisztens megigérte, hogy most megpróbál hamarabb becsempészni. Amúgy megnézi a doki a vércukornaplómat és ennyi. Ez kb. 2 perc. Voltam azóta dietetikusnál is, oda havonta megyek. Ja, és szemészetre is kell mennem. Védőnő röhögött, hogy most jól elkaptak, küldözgetnek mindenhova. Na ja...legalább van miért fizetnem a tb-t.
Amúgy cukorom tökéletes, dietetikus mondta, h nyugodtan bűnözhetek karácsonykor egy kicsit.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Tencsi nálunk szinte mindenki kiadott vmi hangot. :lol: Én csak azt hallottam, hogy aki beszélni tud, az csak hisztizik, az veszi ki a saját erejét, de egy két nyögés belefér. Khm... igazából én is olyan voltam, mint egy teniszezőnő. :oops: Mondjuk nem tartott sokáig, csak míg nem kaptam elég ocxitocint.
A te szoptatásod azért más. El sem tudom képzelni. Tudom mindig azt mondod sima volt minden, de nekem az ikres dolog akkor is vmi hatalmas csoda. Mindent megoldani. Pl.már a bevásárlást sem értem. Hova raksz 2 gyereket????? Szval kalapom....
Bogyik :árnika szülés utánra (múltkor nem volt), előre meg cimicifuga CH5, cadofilum C30, málnalevél tea. De mindent csak 2 naponta kis mennyiségben 5-5 bogyó, és 2 dl tea.
Moncsi nagyon édes a kislány! Olyan kis cukrok már ilyenkor. Mi újság felétek? mire jutottál végül a gyed-del kapcsolatban?
Tehuti nem semmi ez a jövés-menés. Bár igazad van, legalább rád megy a befizetett pénzed. :lol:

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

hát ezek a hangok!!! :D Mindenki úgy csinálja ahogy jól esik neki, ami segít neki, tényleg nem kell tekintettel lenni senkire sem.

Általában apa intézi a bevásárlásokat leginkább Vikivel. Addig én meg Domival játszok otthon vagy éppen szórakoztatj ő saját magát. Vagy négyesben megyünk, de volt már, hogy egyedül mentem velük, de ez nagyon ritka eset.

A szoptatás meg éppen úgy volt természetes, neked is az lenne ha te is ebben lennél benne. Ahogy egy gyerkőccel is jön minden magátó, ikreknél is ugyanígy van csak egy icipicit talán többet kellett kísérletezni. Persze voltak eszméletlen szituk is, amikor a nagy télben te öltözöl fel először, hogy a gyerkőcök rögtön mehessenek ki, ne melegedjenek rájuk a ruhák, mire végigértem mindkettőn, rólam már dőlt a víz, amelyik előbb készen lett már nyitotta is az ajtót miközben a másikat kergettem a kabátjával. Emiatt is eszméletlen módon várom, hogy milyen lehet egyszerre csak egy kisbabát ellátni és egy babával lenni napközben. Ja, amúgy beírhatod a táblába a baba nevét, mert eldöntöttük, hogy Dávid lesz!! Köszi, ja és küldök én is telszámot priviben.

Köszi a bogyós infót, amúgy mi mire való? Az arnicát azt tudom, mert arról már olvastam és használtuk is, de a többi?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Hát bizti jön magától, de sztem olyan, mint amikor megkérdezik hogy lehet kisgyerek mellett terhesen élni. :lol: Simán. Neked gyerekjáték lesz sztem az egész. :)
Bogyók a méhszájat puhítják, szülésnél könnyebb a tágulás. Ha vki túl sokat szed szakadhat, vigyázni kell velük.
Telefonszám bekerült! Sztem holnap küldöm, mert teljesen elfeljtettem. Aki még meg akarja adni a többieknek esetleg, lécci ma tegye!
Kicsi Dávid is bekerült. Íme:
Kép
Nemlajos ti hogy álltok Dömével?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

még mindig nem tudom lekicsinyíteni 10 kbyte-osra a képeket..... ez sztem a lehetetlenség határát súrolja :?

Kuklika: az én telszámom megvan, ugye?

KépKép
KépKép
adryn

Kép galériaágy

marq
Kép
Kép
marqueza

Okés, Kukli köszi szépen!
Drága vagy és úgy legyen, hogy menni fognak a dolgok szépen a maguk útján!!!!

Marq, szuper kis csajszi birodalom!!!

Adryn, annyira utálok én is képeket töltögetni ide, már amennyit ugye szoktam :oops: , nem tudom miért nem tesznek be egy olyan progit ami automatikusan kicsinyít....

Kép
Kép
Kép
tencsi

nem is a kép elküldésével van baj, hanem a profilképcserével... egyszerűen nem lehet 10 kbyte-ra lecsökkenteni.. pedig paint-tel is próbáltam amit ajánlottatok :?

KépKép
KépKép
adryn

Szisztok!

Tehuti: gratulálni szeretnék én is, legyetek nagyon boldogok! :)

Erpé: Samu nagyon helyes, és jól látom, hogy nagyon hasonlít rád?
Jobban van már?

Katka: engem megnyugtat, amit a második szüléssel kapcsolatban írtál!!!Ebben reménykedem... 8) Egy kicsit parázom ugyanis, már tudom, mi jön. :oops:

Papillon: az intézményi kommunikátor mit csinál? :roll: Lehet, tájékozatlan vagyok ez ügyben...

Rszg: nemtom mennyivel kezdted, de a 66 kg tökjól hangzik! :)

Tencsi: csatlakozom Kuklikához, ikres szoptatás+gondozás után az egy gyerek neked gyerekjáték lesz. :lol:

Luca nevében bezsebeltem a dícsérő szavakat, köszönjük! :P :P :P

Ja, és karácsonyisütemenyek.lap.hu , ha valakinek eddig nem lett volna ötlete!

marq
Kép
Kép
marqueza

Adryn: mikor akarsz Pestről Miskolcra menni?
Csak mert mi is megyünk arra, és ha tart még a sztrájk, egyeztethetünk.

Tehuti: gratulálok! :lol:

kukli és tehuti: a diéta le van sz...va, szükségem van boldogsághormonra, teljesen összeomlott most megint minden, úgyhogy energiát nyelek, és kész!
Ugrott ugyanis a tervezett költözés, 14-ére csúszott, ami semmilyen szempontból nem jó, fizethetjük az albérletet és a törlesztőt együtt, a nővéremék sem tudnak így már segíteni valószínűleg a költözésnél, fogadhatunk céget, szóval olyan 150E-rel lettünk rövidebbek most, amikor minden fillér el lett költve... :shock: :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos: 18-án csütörtökön 12-kor landolok ferihegy 2-n. onnan én egyből húznék miskócra. ti mikor mentek?

KépKép
KépKép
adryn

Húha, mi csak 22-23-án :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: