[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
2004. őszi kisbabák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy a hámlás megállt, talán már nem olyan vészes a bőröm! Kopp-kopp! 2-án megyek dokihoz, már nagyon izgulok, hogy mindent rendben talál-e. Már a héten akartam menni, de nem volt hely. Még mindig nem tudtam teljesen felfogni, hogy pocaklakóm van, majd ha hallom a kis szívét, akkor biztos megremegek! Kép
Kifejezett rosszulléteim még nincsenek, de van, hogy rámtör az éhség és mire enni kezdenék már nem is kívánom Fura.

Csirkesz, tök jó az UH kép! Kép

Vigyázzatok magatokra!

Macsek
(7+0)
Macsek
 


Sziasztok!

Pöttöm! Na az szép lenne ha ikrek.Kép Én is szerettem volna az elsőnél. De így harmadikra nekem már húzósabb lenne.Kép
Krisztinke! Én szívből ajánlom a dokimat, de ő nem dolgozik az Istvánban csak szülést levezetni és uh-t csinálni jár oda. Egyébként magánrendelője van a bimbó úton és Telkiben is dolgozik. Ha érdekel részletesebben mailban írok róla.

Niki! Cici fájás nekem is van. A hányinger szerencsére elkerül.

Cat! A mit egyek folyamatos problémám. Igazán semmit nem kívánok, de azért enni kell.

Csirkesz! Én március elsején megyek uh-ra. Először.Kép
Megnéztem a profilod. Nagyon jól látszik a babó.KépMikor csinálták a képet?
A táblázatba pedig nagyon szívesen írtalak be. Olyan jó, hogy ennyien vagyunk.Kép

Linato(9+1)
linato
 
 


Linato!
Bébikével pontosan egy hete voltam UH-on Kép, akkor voltam (8+2). Méretével (15 mm) a doki elégedett volt, én meg csak vigyorogtam és le sem vettem a szemem a monitorról.

Macsek! Örülök, hogy megszűnt a hámlás Kép.

Judy! Kép Veled mi a helyzet? Mikor mész dokihoz??

Kíváncsian várom a vizsgálataitok eredményét!!

Csirkesz
(9+2)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 

 
 

CsirkeszKépGergővel úgy a 18.héten kezdett el nőni a pocakom (akkor viszont látványosan és rohamosan),addig szinte semmi sem látszott.A 16 hetes vizsgálatra még a hétköznapi ruhámba mentem,pedig sokan már kertész-vagy kismama naciban ücsörögtek a váróban.Szóval ne aggódj,nem probléma,hogy még nem látszik!Egyébként állítólag a második terhesség hamarabb lesz látványos,ez nálam igaz is,mert már most kényelmetlen mindenKép
LinatoKépMegköszönöm,ha megírod a dokid nevét,és még pár szót róla meg a kórházról.Te orvost vagy kórházat választottál?Gasztonyi dokit nem ismered?Ő is az Istvánban vezet le szüléseket.

K
(8+1)
krisztinke
 
 


Sziasztok!

Én olyan béna vagyok, hogy nem találom Cateye profilját. Segítsetek!

Pöttöm
pöttöm
 
 


Sziasztok Csajok!

Csirkesz! Nekem Dorinával kb. 15. hétig semmi nem látszódott. (én is szomorkodtam) Utána rohamos növekedés. Most a második babánál már a 7. héten látszik, hogy kiemelkedett a méhem. Bár most végonyabb is vagyok mint Dorina elött.

Azt mondják, hogy az első baba majdnem mindig késöbb látszik. Pl. hasizom, hátranyúló méh miatt. A másodiknál már a méhed is hamarabb növekszik, mert már egyszer nagyon ki kellett tágúlnia. Olyan mintha megtanúlta volna, mi a "dolga".
Ne izgulj a pocid egyszercsak megindul és meg sem áll. Már a végén el sem hiszed, hogy ez a Te pocid. Azt pedig pláne nem hiszed, hogy mégegyszer olyan pici lesz mint most.

Lani! Be fogok számolni az UH-ról, csak már ott tartanánk. Még 3 nap!

Linato!
Az tényleg nagy szám lenne, ha ikrek lennének. De ez csak egy női megérzés. Igazából semmi alapja, mert csak dédi messzi ágán voltak ikrek.
Ha a lányok jól vannak és már nincs ez a "jégkorszak", találkozhatnánk.

Jó gömbölyödést!

Pöttöm
pöttöm
 
 


Sziasztok!
A teganpi napom kimondottan szornyu volt, egesz nap hanytam. MA ujra megprobalok dolgozni, eddig minden ok. Amugy az elevitet a hanyinger miatt nem szedem, allitolag a benne levo vas miatt csak erosodne (persze nem tudom mar hova). En is hallottam mindenfele tevhitet a vitaminokrol, egy biztos, hogy nalam a komplex vitaminok hizashoz vezetnek. Nem a hasam latszik mar, hanem pont a hizas miatt nem jok a regi cuccaim. Senki ne ijedjen meg, hogy latszodni kene valamilyen pocaknak. Kepzeld el, hogy meg csak 3 cm a kicsiKép
A masik amiert esetleg a has latszodik, az hogy sokan felfuvodnak etkezes utan...

Csirkesz! Ismerem a doktornodet, erdekes... a nyaron ot valasztottam, elotte is hozza jartam maganba, de nekem azt mondta, hogy nem vallal tobb kismamat, csak nogyogyaszatot...Persze lehet, hogy akkor nezett ugy ki hogy sokan lesznek nala. Ami furcsa, hogy a rakszuresrol semmi papirt nem kaptam, azt mondtak hogy rendben van. Erre most kene az uj dokimnak... Te kaptal valamit?

Mostanaban a halaszlet kivanom. Persze nem a boltit hanem az igazi tok finit. Ja meg a toltott paprikat. Persze ez sem kaphato. Igy szinte mindennap tokfozeleket eszem, a ferjem azt mondta, hogy ettol o is hanyna. Sok etelt amit nagyon szerettem nem tudok megenni. pl csirkehus, rakott karfiol. Regen viszont uatltam a MCdonaldsos muanyagkajakat, most viszont ha nagyon rosszul vagyok azt meg meg tudom enni es kivanom is. Mar nagyon varom a 12. hetet, hogy enyhuljenek ezek a dolgok. Mert neha ha jobban vagyok teervezgetem, hogy milyen agyacskaja, legyen a kicsinek, vagy mi lesz ha mar tenyleg a kezunkben lesz es ejjel is felkelunk, vagy ha reggelente mar oviba kell vinni......

Nagyon boldog vagyok, hogy lesz kisbabam!

csengo
Vendég
 


Pöttöm! A jégkorszak után bármikor talizhatunk.Kép Jövő hétfőt kivéve, mert délelőtt allergia vizsgálat a lányoknak, délután meg uh nekem.
Simán rákattintasz Cateye nevére és kiírja a profilját. Nekem bejön. A többiekét sem tudod megnézni?

Csengo! Nekem is hányingerem van ha beveszem az elevitet. Éppen ezért ritkán teszem.Kép

Krisztinke! Később küldök mailt. Lehet, hogy csak este.
linato
 
 


Sziasztok!

Nem bírok magammal. Álmos vagyok és munkakedvem semmi. Szerintem a főnökömnek már kezd gyanús lenni, hogy egyfolytában laposan pislogok. Ma már meg is kérdezte, hogy minden rendben van-e velem. Persze pont akkor tört rá az érdeklődhetnék, amikor az ultrahangos "hétről-hétre" lapjain a babám 10. heti programját nézegettem. Teljesen feldob, hogy a hét végére már határozottan lesznek ujjacskái. Kép

Csengo! Nekem is nagyon szabódott, hogy elvállaljon-e vagy sem. Többször mondta, hogy gondoljam át kit választok és milyen kórházat választok, ha esetleg mást ő akkor sem sértődik meg. Én persze csak erősködtem, hogy rajta kívül nem ismerek senkit. Nem egyeztünk meg semmiben (azaz szó szerint nem mondta ki, hogy vállalja a rábízott szerepet), de amikor kijöttem a rendelőből azt mondta, hogy kérjek időpontot a március 6-i kismama rendelésére. Azt ugyan nekem is mondta, hogy már csak nagyon-nagyon kevés szülést vállal.
Szűrésen tavaly voltam nála, és most februárban, amikor felkerestem a babagyanúval. A tavalyi leletért egy ideig nem értem rá elmenni, aztán meg elfelejtettem. Amikor azonban most voltam nála, akkor láttam, hogy a tavalyi leletet rátűzték a kartonomra, és a mai napig ott van. Szerintem a tiedet ugyanúgy őrizgetik a kartonodra tűzve. Egy telefont megér.. Kép

Most hogy megemlítetted a halászlét, nem tudok szabadulni a gondolatától. Egy jó nagy tányérral meg tudnék enni, az biztos.

Jó pocakosodást mindenkinek!

Csirkesz
(9+3)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Linato!
Sikerült a profil nézés! Nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű! Én is megcsináltam. Aranyosak a lányok! Akkor a jövőhetet majd e-mailban megbeszéljük!

Cateye!
Gratulálok a kiskrumplikhoz!

Pöttöm
pöttöm
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok én is. Álmosság engem is gyakran a hatalmába kerít. Mostanában amikor megyek hazafelé már akkor rámtör az éhség és kénytelen vagyok utazás közben valami kis kaját majszolni. Azt hiszem mostantól mindig kell egy kis elemózsia a táskámba. Érzem, hogy ha nem ennék 5 percen belül, akkor a rosszullét jönne rám. Veletek is előfordul ilyen?

Csirkesz, milyen internetes oldalon nézed ezt? "...amikor az ultrahangos "hétről-hétre" lapjain a babám 10. heti programját nézegettem..."

Üdv: Macsek
(7+1)
Macsek
 


Sziasztok!

Csirkesz tenyleg ott van a leletem, mar csak be kell menni erte:0

Ugylatom mindenki hasonlo cipoben jar, ami az evest stb illeti. Azert en mar jobban orulnek, ha mulnanak a tunetek. Az evessel az a baj, hogy ha kivanok is valamit, es megettem utana rogton ugy erzem, hogy hogy lettem olyan huje hogy ilyet ettem.
20 eve nem ettem toportyut. TEgnap rengeteget (igaz ki is jott). Kivancsi vagyok meg mi mindent fogok enni.
A ferjem mindig azzal huzom, hogy a kicsi tiszta apja, mert nagyon valogatos, semmi kaja nem jo nekiKép

Laborba csak marc. 9 -re kaptam idopontot. Viszont azt mondtak hogy ne egyek a vervetel elotti estetol. Amikor tavaly voltam, akkor meg 2 zsemle es egy pohar tej kellett. KI erti ezt?

csengo 10+3
Vendég
 


Helló Lányok!

Mára végképp elment minden munkakedvem. Kint gyönyörűen havazik, én meg ittbent gürizek, pedig ha a szívemre hallgathatnék, akkor most nagyokat sétálnék a havazásban.

Macsek Kép A kajálással nálam az a helyzet, hogy szinte semmi sem esik jól a fagyasztott meggyen kívül. Ha azonban éhes vagyok és nem tudok perceken belül enni, határozottan rosszul vagyok. Úgy lehetne megfogalmazni, hogy összeeshetnékem támad.
Kép A bébi heti programját (amit persze apukájának minden héten előre megküldök) ugyanitt a babaneten nézegetem. Ha a honlapot nézed, jobboldalon a Pampers hirdetés alatt van az "Ultrahang: Megújult a Galéria" elnevezésű link. Ha ide klikkelsz, akkor 3 menüpontot fogsz találni:
Kép 1. Ultrahang: hétről-hétre (hogyan fejlődik a baba) Kép
2. Ultrahang: galéria új képekkel (itt 3D-s képek vannak)
3. Ultrahang: az orvoslásban (az UH története)

Számomra mindegyik érdekes volt. Az első menüpont a kedvencem, mert előről hátra, hátulről előre végignéztem és elolvastam kb háromszor. Kép Kép Kép

A hétvégén megszereztem magamnak az anyukám régi varrógépét. Arra gondoltam varrok magamnak kismamaruhákat, és mire jön a bébike, addigra őt is meglepem egy-pár aranyos szerkóval.
Kép Ismer valaki jó baba-mama szabásmintákat tartalmazó újságot? Kép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok Beke Ildikó vagyok és szeretnék bekapcsolódni az őszi babavárók közé ha még van helyetek.Látom jó sokan vagytok végig olvastam ám az összes beirást.
Az utolsó mensim dec.22-én volt elvileg szept.29-re irt ki az orvos.De mivel tudom mikor készült a baba /jan.2-4 között/ és az Uh is engem igazolt ezért szept.25-re modositott a védőnő.
Ja én a Schöpf Mereibe fogok szülni Nyéki dokinál.
Ez a baba a 4.babám lesz...nagyon várjuk már.
Sziasztok
bekeildi
 
 


Szia Ildiko!

Rutinos babavaro korunkben! Hurra!!

Nekem az elso babam lesz. De legalabb 3at szeretnenk mi is. Persze nalam az inkabb meghatarozo, hogy mar 33 leszek.

Mekkora es milyen nemu gyermekeid vannak?

Az uh-s oldalt en is megnezem...
csengo
Vendég
 


Szia Ildi! Üdv köztünk.KépKépKép
4 gyerek az nagyon szép.Kép Majdnem egyszerre készült a babónk.Kép

Pöttöm! Rendben akkor megbeszéljük mailben.
Nagyon jó a kép Dorináról a profilban.Kép

Csirkesz! A régi kismama újságokban voltak jó szabásminták és a burda külön kapható szabásmintái is jók.

Csengo! A sima vérvétel éhgyomri, a terheléses is először, majd utána a zsömle és a tej vagy a cukorszirup és egy óra múlva újabb vérvétel. Brrr.
linato
 
 


Szia és köszi...bár nem nagyon vagyok rutinos mert a legkisebbem is már 7 éves lesz márciusban.Annyi minden változott,hogy csak kapkodom a fejem és tőletek próbálok okosodni...
A fiam 14 lesz szeptemberben,a középső lányom 12 szeptemberben a kicsi is lány ő a 7 éves...

Nagyon szurkolok neked mert nagyon jó dolog ha sok gyerek van a családban...
bekeildi
 
 


Akkor te is szept.25 körül várod Linato?
De jó...legalább van kivel megbeszélni az éppen aktuális dolgokat.
Persze köszönettel veszem ám a többiek segitségét is..
bekeildi
 
 


Helló IldikóKép !

Üdv az őszi babákat várók táborában! Szerintem mindenkinek van itt hely, aki csatlakozni szeretne. Én is csak pár napos "bandatag" vagyok de a lányok igazán rendesek, minden kérdésre - problémára lelkesen válaszolnak.
A gyerkőceidre én is kíváncsi vagyok ám!! Kép Első babámat várom szeptember végére - úgyhogy nekem minden nap egy újabb élmény. Összesen 2-3 gyerkőcöt szeretnénk majd a férjemmel.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Szia Csirkesz!Akkor veled is egy idős vagyok megnéztem az UH képedet nagyon édes a baba rajta.Én amikor voltam csütörtökön 11 mm volt és én nem nagyon láttam rajta semmit.
Na majd legközelebb...
Remélem nem gondolod majd meg magad időközben és tényleg lesz 2-3 gyerköcöd...
bekeildi
 
 


Sziasztok!

Ildiko!
HA ilyen nagyok a tesok, akkor biztosan segiteni is fognak. Varjak a kicsit? Gondolom a csajok nagyon.
En is szeretnem ha mar tele lenne a haz gyerekekkel.
csengo 10+3
Vendég
 


Sziasztok!

Ildikó, tényleg úgy tűnik, hogy egyidősek a babáink. Kép
Már nagyon régen kiderült, hogy mindketten 2-3 gyereket akarunk a férjemmel. Csak azt nem értem igazán, hogy Állam bácsi hogyan bírja ilyen "hatalmas" Gyes és Gyed összegekkel ösztönözni a babavállaló párokat!!! Remélem e téren lesz majd változás pozitív irányban mire a második baba útban lesz.
Tudom, hogy nem lehet mindig a tökéletes pillanatra várni, de ha megkaphatnám a teljes fizetésemet végig a 3 év alatt, akkor azért nagyobb biztonságban érezném a családomat... Kép
Mindezektől függetlenül a nap bármely szakában madarat lehetne fogatni velem, annyira örülök a kisbabának a pocakomban Kép Kép

Csirkesz (9+3)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Én is igy vagyok vele nagyon öreülök csak agyon aggodom magam...már nem vagyok fiatal és a 3.gyerek koraszülött volt...hát azért reménykedem ..

Igen a gyerekek is örülnek de még a nagyfiam is várja a kicsit...persze fiu legyen..Kép

Hát az anyagiakról tul sok jót nem tudok mondani bár most már jobb a helyzet mert a kicsinél nem volt GYED hála a bokros csomagnak..fix 12.250 ft ot adtak 3 évig..

azért a mostani fizum 70% jobbnak hangzik.én javulásra már nem számitok remélem ezt a pénzt megkapom majd..
bekeildi
 
 


Sziasztok Csajok!

Ma kellene felvennem a kapcsolatot a védőnőmmel. Van valamelyikőtöknek infója a Bp. XI. Kökörcsin utcai védőnőkről? Konkrétabban Pölöskeiné Máté Valériáról?

Tegnap délután életemben először fel kellett függesztenem a bevásárlást, mert a sajtok, felvágottak és nyers húsok vegyes illatát nem viselte el a szervezetem. Csapot-papot hátrahagyva menekültem ki a boltból, szegény férjem azt sem tudta hirtelen, hogy hová tűntem. Vígasztalásul vett nekem 2 üveg fekete olivabogyót, amit csak úgy meg is ettem vacsorára. Azóta semmi bajom (eddig). Kép
Képzeljétek! Kép Tegnap a férjem kezébe adtam az általam is először látott kismama magazin egy számát. Persze ő nagylegényesen először csak a cicikre volt kíváncsi, és elnevetgélt egy-egy hirdetésen, reklámon. Később nekem már csak az tűnt fel, hogy nem szól, egyre lassabban lapozgat, és határozottan olvassa a cikkeket. Amikor befejezte, akkor kommentárként csak annyit mondott, hogy melyik cici tetszett neki és melyik nem, de egy 10 perc elteltével elkezdett mindenfélét kérdezgetni tőlem a babáról, miközben odabújt hozzám és a kezét a hasamra tette. Olyan aranyos volt... Kép

Szép és gömbölyödő napot mindenkinek! Kép
Csirkesz
(9+4)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok!!

Végre regisztráltam magam, mostmár mehet a dumcsi ..

Képzeljétek, tegnap kellett mennem Uh-ra, erre vártam már egy hónapja. Erre pont mikor én következtem, kirohant a doki, hogy vége a rendelésnek, mert megy szülni. Olyan szomorú voltam, hogy még egy napot kell várnom.Kép
Majd ma!!!!!

Puszi kata
(9+5)
katta
 
 


Csirkesz!,
megnéztem a profilod, hát ez fantasztikus, hogy már ennyi látszik. Nagyon aranyos! Remélem én is kapok egy ilyen képecskét.

kata
katta
 
 


sziasztok!
Csirkesz nem értem ...9+4 az most a babakor vagy az orvosi.bocsi ha hülyét kérdezek de még mindig nem nagyon értem.
ha a múlt hét csütörtökön 11mm embriom 7 hetesnek felelt meg akkor én most 7+6 vagyok?
bekeildi
 
 


Ja és szia Kata én is ujjonc vagyok tegnap jelentkeztem be..
hanyadik hétben vagytok?
bekeildi
 
 


Szia Ildi!
Üdv nálunk!!
Én már írogattam ide, csak most regisztréltattam magam. Én most 9 hetes és 5 napos babás vagyok, ez az orvosi kor, mert azt beszéltük itt a csajokkal, hogy mivel mindenki ezzel számol, hát akkor használjuk ezt. de a valódi babakorom az 7+5. (de a 9 az jobban is tetszik.)

szió kata
katta
 
 


Sziasztok!
Ildikó, Kata!
Üdv a körünkben!
Én is új vagyok még.

Lányok!
Kismama tornára szeretnék járni. Tud valaki ajánlani? Belváros érdekelne a legjobban, mert XV. kerületi vagyok, de XII.-ben dolgozok, és meló után jól esne megmozgatni magam.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Moszi!, sajna én nemtudok , viszont engem is érdekelne, meg a kismamajóga is.
kata
katta
 
 


SZiasztok már értem...akkor én 9+3 vagyok orvosilag...hurrá...

Moszi én is a XV.ben lakom...de csak a Schöpf Mereibe tudok tornát...sajna
bekeildi
 
 


Lányok!
Engem is érdekelne a kismama torna, na de hová tenném a kétévesem? A 4 éves oviban van.
Miért nincs olyan, hogy gyerekmegőrzős kismama torna? Nekem a II.kerületben lenne jó.

Krisztinke!
Mail ment.

Linato(9+3)
linato
 
 


Helló Kata! Örülök, hogy regisztráltál és annak is persze, amit a babámról írtál (köszi)! Drukkolok, hogy ma sikerüljön egy szép fotót készíttetned a babádról! Kép Kép Kép Felrakod majd a profilodba?

Ildi! Kép
Amikor UH-n voltam, akkor a leletemre a doki az orvosi dátumot írta - nem a babakort. Egyébként teljesen egyezik a véleményem Katáéval, miszerint számomra is jobban hangzik, ha azt mondhatom, hogy 9 hetes és 4 napos a babám.

Moszi! Kép Jól látom, hogy ketten laknak a pocakodban?? Gratulálok hozzájuk! Kép Kép
Kismamatornáról nem tudok. Csak a Rubint Réka féle aerobic videót láttam már, azt is csak az üzlet polcán.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Szia Csirkesz!

Egy pocak lakóm van, csak a felvétel "csal" kicsit. :-) A feje és a "teste" közötti rész nem igen látható. (A UH 5 hét végén készült.)

Moszi

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Sziasztok!

Megint voltunk UH-n, baba mocorgos, gyönyörű!
Hányinger és semmi más nincs, szuper kismamának lenni! Persze ezt nem azért irom, hogy msot soakn irigykedjenek, mert mindekinél elmúlik majd a hányinger!KépKépKép

Minden újnak üdvözlet!Kép

Linato!

Megvagyunk!Kép

Noémi!

Voltál tegnap a dokinál?

Beszti (11+2)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok!

Engem is érdekelne a torna, de én sem tudom a 20 hónapos Dorinát hova tenni.
Állítólag vannak olyan tornázók, ahol egy üvegfal válszt el a gyerek játszótól. Csak horibilis összegért.

Pénteken megyek az első UH-ra, majd felteszem a profilba.

Jó pocakosodást!

Pöttöm
7+3
pöttöm
 
 


Sziasztok!

Moszi! Ne haragudj, kettőnek láttam. Ha megbántottalak volna, elnézésedet kérem! Kép Kezdő UH felvétel nézegető vagyok, és még könnyen megtéveszthető a szemem.

Voltam ma a védőnőnél, és végre a kezembe kaptam a kiskönyvet. Nagyon örülök neki, de sajnos nem volt időm, és alkalmam belenézni, mert a munkahelyemen nem tudják még a nagy hírt. Asztal alatt matatni pedig feltűnő lenne. Alig várom, hogy hazaérjek és belepillantsak.
A védőnő normális volt, csak irtó sokat bír beszélni.

Pöttöm! Kíváncsian várom az UH felvételt! Kép

Csirkesz
9+4

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz
 
 


Sziasztok!

Fogadalmammal ellentétben a 12. hét előtt jelentkezem, de hát miért ne :-) Szóval, mi már a 9. hetet tapossuk (tegnap óta), múlt csütörtökön voltam hüvelyi UH-n, a manónak volt szép szívverése, meg 12,3 mm volt, nagyon édes... Én meg beszedtem valami jó kis megfázást, két napig lázasan nyomtam az ágyat, rohangáltam körorvos és nőgyógyász között, hogy milyen gyógyszert szedhetek... Mára már jobban vagyok, csak duda a fejem...
Ma egy kicsit kiakadtam, mert tegnap mind a két doki egyértelműen azt mondta, hogy 3*1 Rubofent (paracetamol!!!) nyugodtan szedhetek (bár a 3 nap alatt összesen vettem be két darabot), ma meg itt a babanet orvosa azt írja, hogy na mindent, csak paracetamolt ne, a másik fórum orvosa meg az aszpirinre írja ugyanezt, és első helyen említi a Rubophent...!! Hol az igazság??? Ti mit tudtok erről? Egy kicsit gyorsan levert a víz, aztán úgy döntöttem, hogy ebben a két orvosban bízom, csak nem akarnak nekem rosszat... Meg maguknak sem, mert ha rossz gyógyszert szedetnek velem, megfojtom őket:-)
Linato, a táblázatba az adatok: október 6. Uzsoki Kórház.

Üdvözlet és gratula minden maminak, bocs a fenti kifakadásomért, de asszem, most jön az az időszak, amit a magam kis amatőr önorvoslásával már nem tudok megoldani, és ez felettébb bosszant:-)

Persela (8+1)

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela
 
 


Szia Beszti!
Én voltam, csak a doki vmi/vki miatt nem jött el, vártam egy órát rá....Kép A Rippl Rónai oldalon lett volna az első emeleten (azt mondta majd kijön a folyosóra elém) de nem jött,majd ma felhívom az aszisztensét, sajnos épp az nap tudtam meg hogy meghalt a nagyim, tegnap 300+300 km utaztunk, hideg volt. A jövő hétre egyébként is időpontom van a rendelőbe.(4-én, 15.45)Téged hol Uh-zott?
Nos vettem nadrágot (nem tudom ki írta Terranovat, de a nadrág tényleg jó, és olcsó (2490 Ft)Az Auchanba hétvégén megyünk ott 3000-4000 Ft körüli, és vannak jó melltartók is.
Gömbölyödést mindenkinek!
Noémi
fantikbaba
 
 


Sziasztok!

Egy picit én is eltűntem, de legalább már sikerült regisztráltatnom magam.

Linato: kimaradtam a táblázatból... Tegnap voltam a dokimnál, így már elég biztos a baba kora, vagyis az augusztus 30, Bajcsy korház elég biztos adatnak tűnik, legközelebb betennél?

Hm, egy kicsit megzavartatok, hogy akkor milyen kort írjak a babára. Mivel hosszú ciklusú vagyok, így az orvosnál is igen soká tisztázódott a baba tényleges kora (ami most 13+3), ha a ciklus alapján írnám, az 17+x lenne, ami rémisztően soknak hangzik most nekem. Így ha nem haragszotok, én inkább a baba tényleges korát írnám...

Máris hasznát vettem a babanetről meg máshonnan összeszedett infóknak a dokinál. Nagyjából végeztünk, ő elmegy majd sielni, 5 hét múlva találkozunk, van még kérdésem? Mire én tök szerényen: Doktor úr, nem lenne valami vizsgálatféle a 16.héten? Kép
Ráadásul egy kicsit elmaradtam a második UH időpontjával, ami a 12. hét körül esedékes a tarkóbőrvastagság méréssel, jó, ha jövő hétre ki tudok harcolni egy időpontot. Plusz a doki egy kicsit rám is ijesztett a vérvizsgálat elemzésénél, mert bár minden érték normális, de a vércsoport meghatározásnál ellenanyagra pozitívnak találtak. Per pillanat ezt elég hihetetlennek tartom, mert nemcsak én, hanem saját bevallása szerint a férjem is RH negatív, s ez az első terhességem. Meg kell ismételni a szűrést, de majd csak márc. 20. körül az AFP-vel együtt, addig megpróbálok nem aggódni. Szegény anyám nálam is jobban megijedt, mert ő mindhárom terhességét végigaggódta az RH összeférhetetlenség miatt.

Ha már ilyen szép hosszan írok: múlt héten még azon örvendtem itt, hogy megúsztam a hányingert, stb., erre így túl a 12. héten jelentkezett, s mondhatom, egyre rosszabb. Szintén megúsztam a hülyeségek összevissza evését, egészen tegnapig. Hm, lehet, hogy olvasva itt a többiek élményeit, ragadóssá vált a példájuk? Kép
Pocakméretről: nekem csak kb 2-3 hete kezdett el érzékennyé válni a hasam alsó fele, s ezzel együtt kényelmetlenné a nadrágok, de csak a hétvége óta érzem úgy, hogy a pocim is nagyobb... Kedves férjem meg is kérdezte: ez már a baba, vagy még csak a hájam? Időnként nagyon kedves poénjai vannak. Sajnos kicsit túlsúlyos vagyok, így a dokival megállapodtunk, hogy nem szedhetek fel 10 kilónál többet, mert semmi kedve a komplikációkhoz. Eddig még súlyra nem híztam semmit.
Vitamintéma: a dokim szerint az a hit, hogy a vitaminok miatt túl nagyra nő a baba, csak egy ún. városi legenda, szerinte szedjem egészen a szoptatás végéig. Én Maternát szedek, bár mindenki az Elevitre esküszik.

Bocs a szószátyárkodásért, minden kismamát üdvözlök, senki ne aggódjon túl sokat, azzal csak a babáját bosszantja.

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Bocsi, Linato, most vettem észre, hogy nem kimaradtam a listáról, csak hiába kerestem magam az eleje táján, mert VIII.30. helyett IX.30.-at írtál. Kijavítanád?

Kormi

Kormi


Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi
 
 


Sziasztok!

Csirkesz!
Nem bántottál meg! Kép
Elég csalóka a kép. Amikor a dokinál voltunk, akkor jól látszott a monitoron. A legjobb a szívének meghallgatása, mert akkor tudatosult bennem először igazán, hogy anya leszek. (Ő lesz az első babánk) Persze tudtam előtte is, de akkor fogtam fel igazán.
Most kíváncsian várom a következő képet, amire még 1 hónapot várnom kell.

Persela!
Ne aggódj! azzal többet ártasz.
Nem rég én is megvoltam fázva, és bár egyszer lázasodtam be, akkor be vettem 1 algopirint. A betegtájékoztatón az volt, hogy ha orvossal javasolja, akkor kismamák is szedhetik, vagy valami hasonló. Nézd meg a Rubofent tájékoztatóját és annak higgy. Szerintem 2 Rubofentől nem lesz baja a babának.
Régen anyáink ilyeneken nem aggódtak, és még is egészségesen jöttünk a világra. Kép

Moszi (7+5)

KépKép
Kép
moszmota
 
 


Szia Persela'
En 3-4 hete voltam ugy hogy belazasodtam es ket napig 38,7 volt. Csak a korzeti orvoshoz mentem el, aki azt mondta, hogy vegyek be algopyrint, de csak felet. En felhivtam a nagynenemet, aki korzeti orvos es azt mondta, hogy aspirin 500-zat vegyek be, de csak 8 orankent.En ez utobbit szedtem be, de nem sok eredmennyel. NEm hasznalt a borogatas sem. Azota is aggodom, hogy mi lesz a babaval, de allitolag ettol nem lesz huje, max el mehetett volna. Szoval te se aggodj.

Szia Tobbiek!Kép

A terranovat en is megneztem, de sajnos ott csak kismeretu cuccokat lattam. Ha lattok valahol nagy darab nore valo olcso ruhat irjatok meg!

Hatha ez is ragados lesz: 2 napja majdnem teljesen jol vagyok. Nem hanytam es csak idonkent veszem eszre hogy hanyingerem van.
csengo
Vendég
 


Noémi!

Máskor telefonálj rá, hogy hol van!!!
Tényleg ott volt az UH-nál, mi kb. 3/4 1-kor értünk oda és 1/2 2-kor jöttünk el. Elég gyorsan dolgozott, mert előttünk 3 kismamát is megvizsgált.
A Rippl-Rónai u. felőli bejárat "félemeletén" a nőgyógyászatnál jobbra, az osteroporosis rendelők után a folyosó végén van az UH. Szerintem ő elfelejtette, hogy érted ki kell mennie.Kép Én sem tudtam pontosan, hogy hova kell mennem (korábban nem itt csinálta az UH-kat), de megkérdeztem egy arra elmenő "nővérkeszerű" hölgyet, és ő útbaigazított.
De ilyen esetben tényleg telefonálj neki vagy az asszisztensének, hogy akkor hova kell menned.
Nekem 18-ára van időpontom a legközelebbi vizsgálatra.
Részvétem!

Persela!

Legjobb tudomásom szerint mind terhesség, mind szoptatás alatt a paracetamol tartalmú szereket lehet szedni. Pl. nekem a kórházban a szülés után Panadolt adtak.
Aspirinre azt írjkák, hogy terhesség, szoptatás ideje alatt csak orvosi utasításra.

Kormi!

A vércsoportvizsgálatnál (mint pár hete megtudtam) már nem csak az RH összeférhetetlenséget vizsgálják és annak az ellenanyagát. Ha nálad azzal gond lenne, akkor a dokid nem vehette volna félválról, hanem rendszeresen szűrnie kellene, mert a babád életébe kerülhetne. Ha ő nem tette, akkor azt gondolom, nem azzal van a gond. Nekem is monda a védőnő, hogy nekünk is fognak ellenanyagot nézni. Én meg csodálkozva kérdeztem, hogy minek, hisz mi meg mindketten RH + ak vagyunk, úgyhogy ilyennel tuti nincs gond. Akkor világosított föl, hogy nem csak a RH-ra, hanem másra is megnézik most már. Szerintem nálad is ezzel lehetett a gond.

Beszti
(11+3)

KépKép
KépKépKép
beszti
 
 


Sziasztok Lanyok,
szeretnek csatlakozni hozzatok, tegnap voltam dokinal aki megerösitette a gyanumat. Ugyan meg csak a petezsakot lehetett latni egy kicsike feher ponttal benne, de jol nez ki a dolog, 5 mm-es a kicsike. Ja, es elsöre összejött!! Januar vegen hagytam abba a fogigatlot es februar elejen össze is jött!!! Nem szuper??
Tudom, hogy kicsit koran mentem hozza, de hat az elsö terhessegnel ez meg megbocsajthato, nem? Szoval ha minden igaz akkor ma vagyok 5 hetes. A babanetes kalkulator szerint oktober 28-a a szüles napja. Remelem meg beleferek az öszi topikba.
Mindenkinek szep babavarast es gömbölyödest kivanok!
Kerdes: szerintetek baj, ha szük a farmerom? Szoval ha a gombnal egy kicsit nyom, ha ülök? Bantja ez a babat? ( gondolom nalam meg nem)
Puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot
 
 


Sziasztok!
Motiot: en is tul hamar rohantam dokihoz, de legalabb megnyugtatott. Szerintem gombold ki a farmerodat. Persze meg nem nyomhatja a babat, de hadd fejlodjon nyugodtan.
csengo
10+5
Vendég
 


Sziasztok Lányok!!

Olyan nagyon boldog vagyok, mert tegnap láttam babót, akinek már van pilinszka lábacskája, és lóbálta is , meg integetett (azt a kezével, mert az is van ám neki). Pici szíve meg olyan aranyosan dobogott. Teljen kész vagyok, és csak vigyorgok, és vigyorgok. Hát ez egy csodálatos érzés!!!!!! Most jutott el az agyamig igazán, hogy ő van nekem!!!!!!

Noémi, ugyi milyen jó gatyatippet adtam?Kép

Nekem 2 hét múlva kell mennem nyakiredő vizsgálatra (uh), de nem a doki csinálja, hanem adott egy címet, ahol egy erre szakosodott specialista rendel. Örülök, hogy 2 hét múlva megint látom, aztán megint 2 hét és megint, mert akkor a saját dokimhoz megyek.
Kispapi olyan édes, szerintem ő is most fogta fel igazán.

Puszi, és szép napot mindenkinek!!!!Kép

Kata
(9+6)Kép
katta
 
 


Sziasztok lányok Kép
Napok óta nem olvastam rendesen a hozzászólásokat, csak itt-ott így bocs, ha kicsit le vagyok maradva és nem tudok érdemben hozzászólni mindenkihez.

Mi tegnap voltunk 12. heti UH-n.
Nyaki redő rendben Kép
És olyan kis izgő-mozgó virgonc gyerekünk van, hogy csak na!
Hosszú percekig gyönyörködtünk benne, ahogy úszkált, forgolódott, rúgkapált. Egy pillanatra nem állt le.
Közben a kezecskéivel hadonászott, a jobb kezét a fejéhez emelte és úgy csinált, mintha vakarná vagy azt mondaná, "Na mi van? meddig kukucskáltok még, mi ?!"
A lábacskáival is rugdalózott folyamatosan és amikor a kezét a fejéhez emelte, akkor a két lábát keresztbe rakta egymáson.
Szóval, valami fantasztikusan csodálatos érzés volt, látni a mi kis UFÓ fejű mocorginkat.
Láttuk végig a gerincét is, meg a köldökzsinórját.
Nagyon kis fürge ürge, az orvos is megjegyezte
Apja persze, minden férfihez híven rögtön mondta, hogy "Tiszta apja ez a gyerek "
Szóval nagyon boldog vagyok.
Ma már nem nagyon leszek, mert sok-sok munkám van.
Holnap pedig elutazunk síelni (nem kismamák sí, kismamák séta, kirándulás, napozás, pihi, olvasás, főzés stb. )
A baba ülőmagassága 5 cm és ebből 2 cm a feje Kép Kép

Persela Kép
Amikor a 7. hét körül elkapott valami influenza szerűség, akkor nekem is azt mondta nőgyógyász, hogy 4 óránként paracetamon, de mindig 4 órában másik. Igazán az árt a babáknak, ha magas a láz, attól lehet bajuk.

Kormi Kép
Én RH negatív vagyok, a párom pedig RH pozitív.
manapság már nem kell félni, ilyen esetekben folyamatosan vizsgálják, a terhesség alatt többször is, hogy van-e ellenanyag.
Nyugodj meg, majd legközelebb megnézik.
Mondjuk, az egy picit fura, hogy az ellenanyagra azt írták, hogy pozitív, de csak tudja az orvosod mit tesz.
Azért, ha aggódsz, inkább hívd fel és kérdezz rá, magyarázza el, hiszen az a dolga.

Sziasztok!
Vigyázzatok magatokra és a babákra jövő héten is.
Edit
(12+1)

Edit
Kép


Kép
reditke
 
 


Sziasztok itt vagyok olvasok csak rengeteg a munka mert holnap elutazunk gyerekestül Debrecenbe pihizni.
Örülök a sok jó hirnek...de jó ti felismetétek a babát az uH-n?Akkor én vagyok a béna mert még a múlt héten sem láttam semmit csak foltokat.
Kata akkor te valami spéci Uh-n voltál?És a doki a 12 hetire hova küldött?az babailag csak 10 hét az nem gond?a mi kórházunkba a 12.hétig a valódi babakort nézik de furi...
bekeildi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: