Regényt tudnék írni, hogy miért nem jó, ha csokit (finomított cukrot) eszik a gyerek (felnőtt). Az alapok ott kezdődnek, hogy minden embernek káros, mivel a természetben nem ebben a finom formában fordul elő. Ott (tekintsük csak a cukorrépát) a répa alkotóelemeivel alkot egészet, fogyasztásakor a répa többi részei, vitaminjai segítenek lebontani a szervezetben. Ha viszont a cukorrépa nélkül eszed a cukrot, akkor a lebontásához szükséges anyagokat a szervezetedből vonja el az emésztés. Így különböző ásványi anyagok egyensúlyának felbomlásához vezet a sok cukorfogyasztás.
A cukorban és bomlástermékeiben ráadásul a baktériumok, gombák is jobban szaporodnak, tehát betegségre hajlamosít (Norus egyszer írta, hogy tejet se jó fogyasztani, amikor beteg valaki ugyanezen okból)
Persze mindent lehet, csak mértékkel... nekünk felnőtteknek. De én 3 éves kor alatt egyáltalán nem adnék a gyerekeknek cukrot, mert akkor még 1. érzékenyebb minden károsító hatásra; 2. ilyenkor alakul ki az ízlése, és jobb ha rossz szokásokat nem vesz fel
És még egy pozitív élményem erről:
Az óvónéni egyszer meglepődve mesélte, hogy Réka szereti a sütőtököt, és rajong minden gyümölcsért... mert hogy ez tapasztalata szerint nagyon ritka. Igen, nála a gyümölcs lett AZ édesség, a finomság. Nála most már azért nem vagyok vaskalapos, de úgy látom, önszántából sem nagyon rajong a csokiért. És szerintem ez jó
Rólunk is pár szót
Enéh meglepően jó gyerek. Épp tegnap találta meg az ujját, azóta azt szopizgatva egyedül is képes elaludni, nem kell ringatni hozzá.
Ettől függetlenül én állandóan el vagyok havazva, mert ha végre odajutok (rászánom magam), hogy valami hasznosat is csináljak, akkor jön az "anya, iszok", "pisilni kell", "húzd le a cipőm" vagy csak simán hiszti... ami 3 felől esélyes
Közben tipródok az oviváltáson. Szerintetek normális az, hogy nem tudok semmit Réka mindennapjairól? SEMMIT. Néha olyanokat mond, hogy "Lovagoltunk" "Elmentünk busszal kacsát nézni" Én meg csak lesek. Épphogy kikerült a szárnyaim alól és máris nem tudom, hogy a napjának jelentős részét mivel tölti? Vagy ez csak kezdő anya parája?

Kendőben
Ujjszopás [/img][/img]