A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Jó reggelt :)

Én ma reggel is álmos vagyok :? szörnyű, komolyan :? mindjárt ledőlök egy kicsit még.... de rendezni kellett reggel a gyerekeket. Ráadásul úgy felidegeltem magam kicsi fiacskámon, hogy hányingerem lett az idegességtől :cry: egyszerűen nem bírom már, hogy képtelen megérteni: vannak olyan dolgok, amivel nem lehet vitatkozni: ilyen az óra, ilyen az iskolakezdés, ilyen, hogy minden reggel fel KELL kelni, reggelizni, felöltözni... 7:15-kor még az ágyban fetrengett, hogy ő fáradt, miközben ekkor Mesinek már az iskolában kellett volna lennie :? na, most tényleg leüvöltöttem a fejét, még akkor is, ha utólag szégyenlem magam :(
Bocsi, jó kis kezdés reggelre ide :(
Na akkor ami tegnap kimaradt:
Gizella: egy tündér Bogikád :)
Tömeg: az IKEA egész nyugis volt, amikor odaértünk, amikor jöttünk el, akkor jött a tömeg... megúsztuk... viszont meglepett, hogy ami nincs, azt kb 1-2 hónap múlvára ígérik :shock: az IKEA is leállt volna idénre a gyártással?
Hipermarketbe szerintem nem megyünk már (az utóbbi 1-2 látogatásunk amúgy is nagy csalódás volt)... a pláza... nos, lehet, hogy hétfőn dokinéni előtt, után benézek az Árkádba egy-két ruckóért a gyerekeknek.... sajnos le vannak gatyásodva :? annyit nőnek állandóan, nehéz vele lépést tartani :roll: :lol: :lol: sem az Auchanban, sem a Corában nem találtunk nekik semmi normálisat.
Rita: mi nem vetetünk le köldökzsinór vért...
Kórházi csomag: na, realizáltam, hogy ezúttal nem férek be a redikülömbe :lol: :lol: de még sehol sem tart a lepakolás, majd írok listát, mi kell, mert kezdek szétcsúszni (agyilag).
Kata: mi volt CTG-n? Minden OK?
Ja és kééééész Saci szobájának burkolása is :D már csak szegélyezés, takarítás, és minden rendben, jöhetnek a bútorok (amit még meg sem rendeltünk), meg mehetnek a gyerekek fel (a játékaikkal :D :D)
Na további szép napot, dolgozgatok :)

Csöre
csöre74

Jó kis laptető :?
Erika: igen, kicsit fájnak a csontjaim, a medence környékén, és a combjaim... de nem vészes.
Hát, lehet, hogy összefutunk a kórházban, ha nagyon siettek :wink: úgy nézem, a MÁV-osok közül én vagyok legkorábbra kiírva :)

Csöre
csöre74

Jó reggelt!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hogy vagytok Hanna? Régen írtál magatokról

Csöre
csöre74

A szilvás boros recept jöhet a másik topikba!!!!!

Én úgy tervezem karácsonykor, hogy valami sütőben készítehető dolgot csinálok meg vaalmi köreteket mellé....még nem tudom mit. Halászlét meg úgyis hoznak szerintem anyósék...ha jönnek mert még ezt sem tudom. Sütit azt készítek, szerintem beiglit is.

Úgy elmennék én is valahová csavarogni kicsit mert tudom, hogy később már nem lesz rá lehetőség főleg nem a pici születése után.

A CTG NST közt annyi a különbség, mint mikor valaki vérvételre megy valaki meg laborba. SEmmi. Nekem Mátéval az első háromnál egy tappancs volt a hasamon, csak szívhangot néztek, az utolsó héten már kettő, akkor nézték a fájás tevékenységet is. De szerintem ezt is orvosa válogatja rád pakolja-e mindkettőt vagy csak a végén leszel feltárcsázva.
katuska79

Jó reggelt!

Tegnap eltűntem, bocsi :oops: Csak mire hazaértünk, mr csak eldőlni maradt erőm :oops:
Rólunk: CTG-n minden OK volt, a Kisfiunk negyed óra alatt lemozogta a penzumot, úgyhogy lépünk be a dokihoz, a leletem már alá is van firkantva, méltatva Martint, hogy mitagadás,ez egy mintagyerek :D Vérnyomi: 120/70, vizelet negatív. Elszórták a vérkép leletemet, de utólag hívtak, hogy megvan, csak rossz mappába tették, kicsit vérszegény lettem, vasat kell szednem. Ez legyen a legnagyobb gond :wink:
Jövő csütörtökön lenne a következő szeánsz, de a dokim ügyel a Klinikán, úgyhogy berendelt oda,nagyon kis alapos :wink: Aztán 22.-én UH+CTG+vizsgálat, majd 29.-én,utána meg szülünk :D Niki a szülésznőm is nevetett, hogy amilyen mintagyerek Martin, 2.-án fog jönni (dokim szerint is kb.), és kb. 4 órásra tervezzük a szülést! :lol: Úgy legyen!!!! :D Szóval minden tökéletes :wink:
Próbálok reagálni...

Erika: én is érzem a csontokat, medencét, meg combtőnél van valami, amit előszeretettel markolászik a fiam én meg csillagokat látok. :oops:

Rita: mi levetetjük az őssejtet. Tudom, hogy vegyesek a vélemények,mi így vagyunk nyugodtak, de soha ne legyen rá szükség!!!

Csöre: sajnálom a kora reggeli idegeskedést! :( Akkor lassan kezdjek gyúrni, hogy milyen lesz, ha ketten vagy hárman lesznek a csemetéim?? :wink: Örülök, hogy sikerült a szekrényvadászat és hogy Sacika szobájában kész a burkolás. Én is mondtam Apának, hogy a hétvégén helyrerakunk mindent és kitakarítjuk a szobát, hogy minden menetre kész legyen.

KépKép

KépKép
kata8110

Vicky hogy telnek az első napok otthon??????
katuska79

Kata: Saci azt a kiálló csontot szokta markolászni a combhajlatban :) olyankor azt sem tudom, merjek-e mozdulni, nehogy megnyomjam szegénykémet :oops:
Örülök, hogy minden rendben volt a CTG-n :) Martin tényleg egy mintagyerek :D
Remélem, hétfőn már én is kapok ilyen "ütemtervet" a dokinénimtől :D
És nem minden gyerek ilyen önfejű, a többség "normális" :D Zazával az a baj, hogy egy másik dimenzióban él, itt csak a teste van :roll: meg a gondolatainak egy limitált része. De ettől csak izgalmasabb az élet Vele :wink: (meg néha idegesebb :?)

Katuska: na ja, ha meglesz a baba, hozzá leszünk kötve :wink: sokkal kevesebb lesz a kimozgás, én is igyekszem kihasználni az egyben töltött időt :wink: de a mozgás egyre nehézkesebb, és a család is nagyon vigyáz...
Tegnap az IKEA és Decathlon után annyira elfáradtam, hogy kenyérért, tejért, joghurtért Apust küldtem be, én a kocsiban vártam... :? nézett is :) ilyet nem szoktam csinálni, hogy kihagyom a vásárlást :wink: :roll:

Csöre
csöre74

Csöre: sajnálom az idegeskedést, én is megjártam a védőnőt, megkérdezte össze van-e készítve a kórházi csomagom mondom neki háttt..................... jól ledorgált hogy tessék mostmár összekészíteni, mondom jó rajta leszek :wink: Nellike tegnap este nagyon produkálta magát az apja előtt úgy imádom amikor jó erősen kinyomja a kis tappancsát :D Csöre: igen te vagy a legkorábbi a Mávosok közül aztán ha bármi van akkor nekem szóljál aztán meglátogatlak ám titeket :D
erzsebet0312

Csöre! Sajnálom a reggelt. :(
Örülök, hogy jól haladtok.
Én valahogy most embergyűlöletben szenvedek, nincs erőm vásárolni menni.
Mindenki eltipor mindenkit. :cry:
Saci édes lehet.

Kata! Martin mintababa. :wink:

Katuska! Hogy vagytok?
Csatlakozom kérdésedhez, Vicky! milyen otthon?

Rita! Mi sem vetetjük le. Ha kell valakinek az 5%-os kedvezmény, a héten postázom.

Erzsébet! Én is csak húzom a pakolást. Pedig lassan...

Kép
hanna30

Köldökzsinór vér:
mi sem vetetjük le, anyagilag meg sem engedhetnénk, na és attól függ, hogy mennyi ideig használható fel, hogy milyen minőségű a levett vér. Az egyik csajszi a kórházban levetette, hívták másnap, hogy 14 éves koráig jó... Na de milyeen gáz, ha felhívnak, hogy 3-4 éves koráig jó... Mondjuk nem értem én ezt, hogy miért nem egész életen át jó a minta? :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Erről a köldökzsinorvérről jut eszembe az a tegnapi kisfiú akinek kínában volt az őssejt beültetés...4 milláért. Ezek szerint ha levetetjük azért arra is gondolni kell, hogy legyen egy pár milliónk beültetni?????

Köszi Hanna a kérdésed, jól vagyunk. Jó, hogy itthon van apa, legalábbis a közelünkben mert így Ő is szemtanuja volt valamelyik nap kisfiacskája ámokfutásának. Fél órán át rohangált meztelen őrjöngve a lakásban mert nem engedtem neki, hogy tovább engedje a vizet a kádba....meg tegnap délben mikor betömte a krumplit és rászóltam, hogy addig nem kapja meg a többit míg le nem nyeli ami a szájában van. VOlt ordítás....ment is a szobájába hangoskodni....de legalább látta nem csak úgy panaszkodom bele a levegőbe.

Ja és a legjobb, hogy nem úszom meg a házidokit mert be kell mennem két nap miatt táppénzes papírért....Méééé nem tudtuk két nappal korábra összehozni ezt a lánykát????? :twisted: :twisted: :twisted:
katuska79

Katuska! Apa az idén gondolom, már nem megy sehová.
Máté nem semmi pasi. :wink:
Megy a fenyőfa?

A kzsvérről írtam a blogomban, akit érdekel.

Kép
hanna30

katuska:
a gyás igénylést majd az OEP-hez fogod beadni? Mert én is úgy tervezem, ha Bence megvárja a 28-át, akkor lejár a gyedem, és a szüésig táppénzre vetetem magam. Aztán viszont jön a gyás, de nem tudom, hogy a MÁK-hoz, vagyaz OEP-hez kell-e beadni...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Katuska: látom, nálatok is zajlik az élet :wink: Mátéról meg lassan filmet lehetne forgatni, ahogy meséled a megmozdulásait :lol:

Hanna: igen, Martin ilyen kis ügyes volt :oops:

Kórházi csomag: nagy banyek, még én sem raktam össze :oops: :oops: :oops: Pedig lassan tényleg ideje lenne! Apa minden áldott nap elszámoltat,hogy na, összeraktam-e.....
:oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Tessék csomagolni. :)

Kép
hanna30

Hanna: értettem!!! :oops: A hétvégén eskü,elrakok mindent! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! :lol: :lol: :lol:

Kép
hanna30

Hanna jóvoltából dobok egy 36+1-es pocifotót :)

Kép Saci-lak 36+1

Csöre
csöre74

Úgy látom, kicsit elmosódott, de tekintsük dizájn elemnek :D
Az a színes bigyó a lábamnál egy zenélő-forgó :D Saci ma kapta kölcsön (amíg szüksége van rá) :D egyelőre még elvan nélküle, de lehet, értékelni fogja, ha kicsit nagyobb lesz :D

Csöre
csöre74

Erzsébet, nekem is mondta kedden a védőnő, hogy el kellene kezdeni összepakolni a kórházi motyót. Hát még bele sem kezdtem. Szerintem majd jövőhéten. Vagy akkor sem ? :?

Na de van akinek azért már össze kellene készüődnie :wink: Hát Kata, azért 37 hetesen már nem érsz rá ennyire. :lol:

Csöre, azért annyira nem szeretnék sietni, hogy nagyon haamr tallkozzunk a MÁV-ban. :D Januárt várjuk ki.

Kép
Kép
cs_erika

Erika: ne is siessetek :D :wink: nagyon hamar még én sem szeretnék menni :) de azért január végén már babázni szeretnék :wink:
Lányok, nekem semmi ilyesmit nem mondott a védőnéni :roll: igaz, nem mostanában voltam nála :D majd megyek, ha lesz vérvétel eredményem... de még vérvételen sem voltam :roll: lassan aktuális, lehet, hogy jövő héten elzavar a doktornéni :roll:
Nekem benne van a pakkban: az összes kozmetikai ketyere, beleértve a betéteket (melltartó és TENA), 2 hálóing, köntös, meleg papucs... akkor hiányzik még: vizes papucs, fehérnemű, ugye? Saci pakkja sehogy sem áll, ahhoz még mosni kéne :roll:

Csöre
csöre74

Egy kicsit átkukkantottam a decemberiekhez. Van már jó sok baba. :D

Kezdek izgulni. :oops:

Kép
Kép
cs_erika

Erika,Csöre: még az a mázlim, hogy tényleg mindenem megvan,csak be kell őket pakolni.Gyermek ruhácskái kimosva,vasalva, nekem is minden ruci megvan, pizsik,hálóingek,köntös,papucsok, melltartók, hálós bugyik,betétek (melltartóba és Tena)...hajj-jajj :lol:
Viszont ilyen DM-es minikozmetikumokat lehet, hogy veszek ma :roll:

Azt hiszem, ideje legurítani a málnalevél teát :wink:

Erika: én már speciel baromira izgulok, látva a decemberieket :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Csajok, a decemberieknek most aktuális :wink: nézzétek csak meg, valaki már túl is hordta a babát pár nappal :wink:
Kata: akkor mégis előrébb vagy :wink:

Csöre
csöre74

Mágnes! nekem a munkáltatómhoz kell beadnom, ők a kifizetőhely. Nekem azért vicces mert 16-án lejár a gyedem amit a régi munkáltatóm fizet még passzív jogon. Viszont szerződésben már másik helyen vagyok....így nem elég za én nyilatkozatom, hogy mikortól szeretném igénybe venni a tygást, hanem kell a házidokitól a papír mert a szakorvosi igazolás nem elég...
Tgyásra viszont leghamarabbi időpontban 19-től mehetek így van két lógó napom a levegőben ezért arra kérnem kell két nap táppénzt, aztán meg 19-től tgyás. Csinálhatnám azt is, hogy szülésig táppénz aztán tgysá, de mivel az alapbérből számítják úgyis így mindhárom pénz ugyanannyi lenne így kevesebbet kell papírozni mert bemegyek, kitöltöm a tgyás igénylést meg egyből a gyed igénylést is és két éves korig megint el van felejtve midnenki.
katuska79

Csöre! Csodaszép kismami vagy! :wink:

Kata! Ez a DM-es dolog nem is rossz ötlet.

Csajok! A Blahánál a Skálában is van szerintetek szopis melltartó?
Járt ott valaki? Azt hiszem, veszek még egyet. :roll:

Nagy kérdés! Popsitörlő!
Milyet vegyek? Tapasztalt Anyukák????

Kép
hanna30

Hanna: :oops: köszi
Szoptatós melltartó: Biga.csiga vagy Viki, Ti írtátok, hogy a Sugár-Skálában vettetek... múltkor bekukkantottam (igaz, gyors menet volt), de nem találtam. Merre keressem? Annyi melltartó volt ott :oops: :roll:

Csöre
csöre74

Csöre: ha az előrébb levést jelent, hogy kimostam a rucikat :wink: Sőt, már a textilpelusok felét is, csak vasalni kell.
Nagyon szép a pocakod! :D

Hanna: nem én voltam ilyen kegyetlenül okos a DM-es cuccokkal, vagy itt vetette fel valaki közülünk, vagy valamelyik topikban olvastam :oops: :lol:
Corvin Skálában van szoptatós melltartó (ha arra a 790-esre,vagy 950-esre gondolsz. Meg másmilyen is van.)

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre:én a Corvinban nemes egyszerűséggel megkérdeztem, nem akartam elveszni a melltartó-rengetegben :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Csöre! A Sugárban vettem már 1 db-ot, de szerintem veszek még.
Kényelmes. :)
Enyni séta meg belefér még.

Kata! Jaaaaa. Arra gondoltam.

Kép
hanna30

Katuska:
én még mindig teljsen tanácstalan vagyok a gyás igénylésemmel kapcsoltabna. A munkáltatóm azt mondja, hogy a Mák-hoz vigyem be, onnan kapom a fizumat is, mivel közalkalmazott vagyok. De a MÁK szerint az OEP-hez kell mennem... Szóval tiszta káosz.....

Hanna:
Én a Nivea Snsitivre esküszöm, a legszuperebbül az szedi le a kakit, főleg a mekóniumosat, a többi csak maszatolta.. :)
Később nagyon bevált a Babylove-os.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Tegnap egész nap nem tudtam csatlakozni a netre, úgyhogy most olvastam el a tegnapi termést.
Batkata: senki sem ítél el a meló miatt. Még én is nyomom egy hétig. Úgy tűnik találtak utódot. Nekem vannak fenntartásaim vele (igen erősek), de ez már nem az én gondom. Legalább annál jobban várnak majd vissza, nem kell félteni az állásomat.

Tegnap kellett mennem a védőnőhöz, meg a gyerekorvoshoz, én hülye meg egy órával később eszméltem, hogy elfelejtettem valamit. Rohantam, mint a hülye. Végülis 5 perc volt. Ideadták a babának a recepteket, amit a születése után kell kiváltani.

Kórházi pakk: megvettem, de nincs összepakolva. Én is mini DM-es cuccokat vettem, egy kicsi táskába befért az összes pipere.

Na, most megyek. Este sulis karácsony, vacsora. Addig még összerántom a lakást. (vagy nem)

krisz78

OK Kata :) igazad van, csak múltkor nem láttam eladót ... de most több időm lesz vadászni :) remélem... meg eldönteni a méretet... nekem még mindig nem nőtt a cickó, lehet, nem is fog? :roll:
És köszi :)

Hanna: ha öszefutunk, sétálhatnánk együtt :wink:

Mágnes: na, ebben a TGYÁS-GYED-GYES rengetegben rendesen el lehet tévedni :roll: de szerintem logikusan a munkáltató kellene, hogy intézze...

Na én lassan el fogorvoshoz :?

Csöre
csöre74

Sziasztok,

Kisbogács, remélem jobban vagy. Kitartás!

Vicky sok-sok oldallal ezelőtt leírta a szakszerű megfogalmazást a CTG és NST között, ha jól emlékszem, a CTG az a kütyü, amivel csinálják, a vizsgálat pedig az NST. Nekem egyébként tegnap csak a szívhangot nézték, a méhtevékenységet nem.

Kata, gratulálok a szép eredményekhez.

Csöre, sajnálom a reggelt! Helyes a pocid.

Katuska, sajnálom, hogy be kell menni a házidokihoz.

Kórházi csomag: egy része már készen van, holnap megyünk még venni ezt-azt, és utána én is bepakolom a táskákba.

Kép
petne

Sziasztok!

Mi is meg vagyunk csak ma fejfájásra ébredtem,most meg hányinger gyötör!Nem tudom de a végére leszek nyűgős!!! :evil:

Hisztik nálunk is elő fordul mikor lánykám nem ohajt felkelni és elindulni az oviba.Sajna néha nekem is kiborul a pohár és olyankor veszekszem vele de nagyon bánt a dolog és alig várom hogy haza érjen olyankor.

nekem szerencsém van ezekkel a tgyás és társaival mert a munkahelyem kifizetőhely csak a papírokat kell kitölteni és elpostázni.

Kórházi cuccos még sehol sincs,de van aki közelebb is van a babázáshoz mint én így azt gondolom van ídőm össze pakolni.
Ami inkább sürgős lenne az az apasági nyilatkozat de apa minden nap dolgozik és nekem el kell mennem a nőgyógyihoz egy igazolásért.Nem tudom miért nem elég az hogy a kiskönyve be van írva minden adat.

Kép

Kép
poszani

[quote="mágnes"]j írta:mágnesandrea:
Asszem annyi, hogy a CTG-n nem néznek fájás tevékenységet, csdak a baba szívhangját, az NST-n pedig azt is nézik... Vagy fordítva.. :roll: Lényeg, hogy egyik vizsgál fájás tevékenységet, a másik nem.

CTG
Cardio-toko-gráf... a magzati szívhang és a méhtevékenység vizsgálata

NST
non-stress-test... a vizsgálat nyugalomban történik
(van oxitocin-terheléses, fizikális terheléses, emlőstimulációs teszt)

Sokszor a CTG-t és az NST-t szinonimaként használják...
(igazából annak a vizsgálatnak semmi értelme, ahol csak a magzat szívműködését nézik... ahol a papíron csak egy görbe van)
Vendég

Egyébként időnként olvasok, de mire írnék, Alex megunja az "elhanyagolását" :wink:

Köldökzsinór vér
Nem vetettük le, nem is volt tervben...
Kínai, ukrán beültetésekről hallomások vannak... komoly szakcikk eredményekkel még sehol sem jelent meg (ki tudja, milyen kuruzslók vannak ott?)

Popsitörlő
Itthon nagyon jó a kisméretű törölköző és a csapból folyó víz... vagy én vagyok béna :roll: (ha törlőkendőt használok, akkor vagy 10 kell, hogy tiszta legyen Alex feneke)
Vendég

Alex egyébként Tündérkirályfi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Csak egy dolog nem megy, a szoptatás... ez van... :oops:
Vendég

Vicky! Örülök, hogy minden ok. Olyan szuper, hogy otthon vagytok.
Ha van időd, tegyél képet Alex babáról.
Olyan szépséges!

Kép
hanna30

Hanna
Azon mesterkedem :wink:
Vendég

Vicky: jó hallani felőletek :D a szoptatással ne törődj, lényeg, hogy jól vagytok :wink:

Petne: köszi :)

Krisz: a lakás megvár :wink:

Poszani: szegénykém, akkor neked is jó kis reggeled volt...

Jelentem: fogam betömve, sikerült fájdalomcsillapító nélkül megúszni... viszont odafelé és visszafelé is volt egy-egy jó kis vízkiverős jóslófájásom... nem értem, a napi 3-4 érezhető keményedésből miért 1 órára koncentrálódott kettő?! :roll:

Na ennyi, most üvegfestek egy kicsit :)
Apa elégedett lehet velem, mert bevásároltam (ő szokott), és ki is teregettem (egy hete ez szintén az ő feladata, igaz, lassan nekem semmi nem marad :oops:)

Csöre
csöre74

Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.19 18:34-kor.
Vendég

Vicky: nagyon édes kis husis baba Alex :D gyönyörű :)

Csöre
csöre74

Teletettem az oldalt Haspók-képeivel :oops: :wink:
Vendég

A cica nem próbál játszani vele? Nem kell félteni tőle?

Csöre
csöre74

Csöre! Büszke vagyok rád!
A fájáshoz meg nem tudok hozzászólni.

Vicky! Én tuti megzabálom a kisfiadat. Gyönyörűűűűűűűű

Kép
hanna30

Csöre
Csak akkor vannak összeeresztve, ha ott vagyunk...
Vendég

Hanna
Majd ilyen csodás kiskrapek lesz Olivér is :lol: :wink:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: