A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Én meg a házassággal úgy voltam, hogy anélkül nem akartam együttélni senkivel sem,meg valahogy úgy éreztem, azt sokat hallottam már, hogy : "örökké szeretlek", de azt, hogy valaki ezt "tettlegességig" elvitte volna, olyan persze nem volt:) max. szóban, ugye, de azt néhány ffi nagyon tud, ígérni, ha szerelmes..Én ha valakinek kimondtam, hogy : Szeretlek, életre-halálra gondoltam, nemcsak 2 évre, stb.
A férjem hála Istennek úgyanígy gondolkodott, és elég hamar kifejezte, hogy komolyan a szándékai velem, és nem holmi csajnak akar, hanem feleségnek. Ez volt az egyik, amivel meghódított, és elhittem, TÉNYLEG engem akar. Szóval mi a nászútön"költöztünk össze" ,akkor aludtunk először együtt,akkor kerültünk közös számlára, stb, és tök szép így.És ugye a picikénk is azonnal mefogant.Egyébként családilag nekem sincsenek jó élményeim a házassággal kapcs, így nekem is nagy feladat az, mindennap újra hinni, és látni, hogy működik..

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Szép napot!

Minden kedves Gabriellánknak nagyon boldog névnapot kívánok!

Marq, szeretnék Lucának is nagyon boldog névnapot kívánni holnapra, neked pedig boldog szülinapot vasárnapra, ha jól rémlik a dátum. Hétvégén nem nagyon vagyok gépnél és inkább előbb mint később!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tencsi

Jó reggelt!

Csibb: Fanni nagyon édes, látszik az egyik képen az önfeledt boldogság!!! :D
Tessza: Nálunk nem kéri be a kórház a házassági anyakönyvit, mert itt a városban mondtuk ki a boldogító igent. Egyébként 300 napnál nem régebbi kell, azt bármikor el tudod intézni! Azt nem tudom mennyi idő alatt van meg!

Szép napot!
Vica
wicca

TÉNYLEG!!

Boldog Névnapot a Gabrielláknak!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Ma és holnap nem nagyon leszek, majd csak vasárnap. Majd próbálok azé olvasni, nehoyg nagyon lemaradjak :)!

Szép napot!
Vica
wicca

Köszi a kérdéseket, a bábszínház szuper volt. Felnőttek és gyerkőcök is egyaránt élvezték. Úgy végiülték a manók a 40 percet, hogy csak na. Hihetetlen büszke voltam rájuk. Alig akartak kijönni a végén, mondván még szeretnék nézni a kismalackákat. Aztán hazafelé és otthon altatásnál is a mese volt a téma.
Vikit meg majd megzabáltam. Köztem és a mamája között ült, egyszercsak rátette a kezét a hasamra és odakiáltott a mamának, hogy Mama, Dávid is itt van ám!!!!

Tessza, hogy hogy friss anyakönyvi kivonat kell, ezt nem értem. Két éve simán vittem az eredetit és az jó volt. Sajnálom, hogy a kutyid ilyen korán kezdte a napot, de remélem kicsit vissza tudtál feküdni.

Csibb, eszméletlenek a képek Fanniról, kis huncutka. Szuper a járgány.

Adryn, okés akkor majd msn-en megbeszéljük az ügyezést, köszi! Remélem hamar a végére juttok!

Katka, sajnálom a betegeskedést, de remélem már mindannyian jól vagytok. Milyen nyavalyában voltatok benne? Én most lekopogom, de most jól bírják a gyerkőcök, kezdenek talán megedződni?

Kukli, küldöm a számomat priviben. Az biztos, hogy az első egy két nap érdekes lesz Botinak az új ágyában. A hirtelen jött szabadság nehezn fogja bent tartani, de amint megszokja már nem lesz neki akkora újdonság és szépen bent marad az ágyában. Nálunk plusz poén volt, hogy folyton átmentek a másik ágyába, ott hancuróztak, ugráltak szóval kipróbálták a lehetőségeiket, aztán most már ha lekapcsolom a nagy villanyukat és csak az éjszakai ég nekik, máris elcsendesednek, szépen elfekszenek és indulnak álomországba.

Erpé, arra jutottunk a védőnővel, hogy Domcsi éjszakai nyugtalan alvását valszeg az okozza, hogy ő nem mesél napközben a bölcsiről semmit és éjszaka sokkal intenzívebben éli át a nap eseményeit és mivel nagyon anyás, olyankor szeretne legalább maga mellett tudni. A hisztiket sajna túl kell élni, nehéz de iszonyat következetesnek és keménynek kell lenni és ebből meg fogja tanulni, hogy mi a helyzet.

Én is megkérdeztem a dokinőt az influenza elleni oltásról és ő azt mondta, hogy szerinte fölösleges, mert ahány influenza járvány jön az mindig új törzzsel érkezik és közel sem biztos, hogy a kapott oltás megvédi őket. Ha már oltás, akkor Ő is a pneomoccocus ellenit javasolta, de mivel mi már nem vagyunk rá ingyenesen jogosultak, így kihagyjuk mert darabja 16 000 Ft.

Pulcsi, hát tényleg elég érdekes, hogy a dokid így bevonja a párodat is a vizsgálatba én tutira nem bírnám elviselni. Remélem a gombás dolog mielőbb rendeződik!

Wicca, sajnálom azt a furkó autóst, lehet, hogy nem is tojás kellene neki hanem vmi hatásosabb!!!

Én annyira dúlok-fúlok, hogy csak na. Tegnap kiderült, hogy kapunk ajándékutalványt és egy kevés + kp is. Szépen meg volt határozva, hogy a jutalom összege mennyi (fizetést veszik alapul), aztán az én főnökasszonyom szépen elosztotta úgy, hogy szerinte mivel én csak fél évet dolgoztam, nehogymár megkapjam a nekem járó összeget (úgy hogy Dunaújváros megadta volna nekem a teljes jutalmat) ezt szépen körítette, tálalta, de azt hittem megüt a guta. Egy lassan háromgyerek anyának nem jár ki ennyi? Inkább eloszotta a raktáros kollégim között, mondván nekik nincsen mozgó bérük (ehhez hozzáteszem, hogy ebben a fél évben nekem is csak egy volt...). Na szóval, nyílván ne kapjak egészet, de hogy amennyit így számolt nekem, az röhej. Szóval most iszonyat nagyot csalódtam a főnökasszonyomban. Így is örülök annak amit kapok, de akkor legalább ne mondta volna el, hogy mit hogyan tépázott meg a pénzemből.
Na bocsi, de muszáj volt kiírni magamból.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Igaza van Wiccának, nálunk is ezért volt jó az anyakönyvi!!! :D

Kép
Kép
Kép
tencsi

Vica: Ha kicsifiadnak ma tartjátok a névnapját:

Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk!!

Szép napot!
Vica
wicca

Mamacsibe: Szorítunk, nem lesz semmi baj!!! Majd gyere, mesélj!

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca nem is tudtam, hogy ma is van Bulcsú névnap :shock:
Június elején tartjuk amúgy :) de azért köszi

Tencsi örülök, hogy tetszett a gyerekeknek a bábszínház, és nem is tudtam, hogy ti is ott lesztek. Az tök jó, nálunk napközben viszik ilyenre a gyerekeket az oviból, úgyhogy szülőket sajna nem hívnak :( pedig kiváncsi lennék rá. Amúgy Panna is már nagyon élvezi, minden hónapban viszik őket.
Az tényleg nem szép amit főnökasszonyod csinált :?
A páromnak meg azt mondták, hogy nem lesz semmiféle jutalom, aztán mégis kapott :) pedig állami cégnél dolgozik :roll:

Csibb nagyon aranyos Fanni, nekünk is valami hasonló van a biciklivel, csak Panna már kinőtte, de nyáron már jó lesz Bulcsúnak :)

Képzeljétek Bulcsú teljesen Thomas függő lett :D Egyfolytában azt akarja nézni a tévében, pedig csak egy mese van meg DVD-n, amit a tévéből vettem fel. De nem számít képes megnézni egy nap akár tízszer is. Vettünk neki karácsonyra egy 5 mesés DVD-t de lehet hogy oda adom neki hamarabb, vagy veszek neki mégegyet :roll:
Meg elővettük a Thomas mesekönyvet, amit még Pannának vettünk, és leül vele szépen az ágyra és tök sokáig lapozgatja, nézegeti, olyan édes :D majd teszek fel képet róla :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Ez a tegnapi előadás a Pécsi Tudományegyetem szervezésében zajlott. Anyósom ott dolgozik és ez volt tulajdonképpen az Egyetem Télapó ünnepsége. Egyedül nem is engedtem volna el őket, azért nekik még kell, hogy ott legyünk. Pont most néztem a Színház műsorait és találtam még egy két jól hangzót, úgyhogy majd lehet, hogy alkalomattán megnézzük azokat is, bár nem szívbajosak a jegyekkel. 700 Ft egy előadás. Szuper, hogy Pannáék ennyiszer mennek. Szerintem nagyon jó mulatság.

Édes lehet nagyon Bulcsú, ez a kis mozdony nagy hatással van a fiúkra. Domcsi is imádja! A képet nagyon várjuk. Örülök, hogy a férjed úgy kapott, hogy nem is számítottatok rá!!! Én is örülök, csak ne ílyen körítéssel lett volna.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Íme ahogy Bulcsú olvas :D
Kép
Kép

Tencsi, és Dominak van játéka is vagy csak a mesét szokta nézni?
Mert most azon filózok, hogy mégis valami ilyesmi játékot kellene Bulcsúnak vennem Karácsonyra, valami Thomas-os vonatszettet. Igaz hogy van egy Wader-es vonatkészletük, még Pannának vettük két éve, de összerakom és két perc múlva már szét is esik a híd része, és hát anélkül Bulcsúnak nem jó :?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

hihi, Bulcsú nagyon édi! :lol:
és Fanni is a bicajos képeken!
nagyon szeretek gyerekfotókat nézegetni, úgyhogy csak bátran, tegyetek fel sokat-sokat! :)
Nagyon cukik
Kiváncsi vagyok, a kisfiunk milyen lesz, én sötbarna haj-szem, férjem, világosbarba haj, kék szem..Olyan izgi dolgok ezek :)Már csak cirka 3 hónap...

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Húú ne is mondd! Van neki 3 kicsi mozdony, amik mágnessel tudnak egymáshoz kapcsolódni és van egy Tomy-s vonatszettje, mindjárt teszek be linket róla de a honlapunkon meg is tudod nézni a képeket róla. Nagyon el tud ezekkel játszani.
Nagyon édes Bulcsú a képeken, tényleg milyen jól elmerül benne.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Kép
Kép
Kép
tencsi

Jó reggelt, lányok!
Jól telt az este, a gyerekek szuperkedvesek voltak, a kollégák is (kivéve, aki a cukoreredményem hallatán egész este hangosan rám szólt, ha meglátott a kezemben egy szendvicset...), szóval nagyon jól telt az egész, és az igazgató meghívott a karácsonyi ebédre is a jövő hétre.
Kicsit aggódom, illik-e elmenni, így, hogy nem dolgozom, de akitől kérdeztem, mindenki azt mondta, hogy persze... :roll:

Thomas
jó, hogy szóba került, én már akartam kérdezni, hogy milyen mese ez? Leszedtünk egy csomót a netről, de még nem néztünk bele, tudjuk, hogy baromi trendi a gyerekek körében, viszont egy anyukától azt hallottam, hogy eléggé, hogy is mondjam... szóval mintha bújtatott rasszista lenne, mert hogy kirekesztik a gőzmozdonyokat, meg hát vannak benne ilyen kivagyiságok, de tanulság, vagy feloldás meg nem.
Én pedig minden áron szeretném a gyerekemet empatikusnak és szolidárisnak nevelni, még ha kemény útja is lesz, mint nekem...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Nemlajos, a Thomasból kétféle variáció is fut. Az egyik a legelejétől megy ami szerintem is eléggé gatyi, sokszor se füle se farka az egésznek. A mesélő is borzalmas.
Van a másik asszem kb a 5 v 6. évad, aminek már a Csankó Zoltán a mesélője és azok szerintem tanulságos történetek.

Kép
Kép
Kép
tencsi

uhh, bakker, hát már ez sem mindegy? :shock:
hát köszi az infót...! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Bizony nem mindegy! :wink: Mi a Csankó Zoltán félével kezdtük (lehet, hogy a 4. évadtól van ez) és utána kezdte el adni a Jim Jam csatorna a régieket, de azt meg sem nézték, ezt komolyan mondom. Az újnak a zenéje is szuper, meg kellett tanulnom az egészet angolul, mert tetszik nekik és állandóan azt kérték.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Túl vagyok én is a cukorterhelésen. Az első 20 percben annyira szédültem, hogy azt hittem összeesek, de aztán jobban lettem. Hétfőn lesz meg az eredményem. Nagyon kiváncsi vagyok. Bár alapból se ártana egy kicsit diétáznom igy mikulás után. :oops:
Nekünk a szomszéd kisfiú nézi mindig a Thomast a tv-ben, bár neki a Verdák a csúcs.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem szeretném, ha a lányom már másfél-2 évesen tv függő lenne. A szomszéd kisfiú már nem is hagyja a szüleit esténként tvt nézni, se hiradót, se semmit, mindig azt a csatornát kell nézni, amit ő akar.
Ráadásul reggeltől estig be van a tv kapcsolva.
Vagy csak én hiszem, hogy ez igy nem jó?
Vendég

Biztosan minden rendben lesz az eredményeddel Lilla! Az enyhe diéta meg ráér karácsony után is.

Jaj, anno én is úgy voltam vele, hogy na az enyémek aztán nem fognak tv-t nézni, aztán szerintem egy idő után már kikerülhetetlen. Aztán csak lesek, hogy mennyi szép dolgot tanultak meg ezekből. Olyan szavakat kezdtek el használni, ráadásul a megfelelő helyzetben és szövegkörnyezetben, hogy csak lestem pl. csodálatosan szép nap van, ragyogó fény stb. Ha jól meg van válogatva, hogy mit néz a gyerkőc az nagyon hasznos is tud lenni. Persze nélkülözhetetlen az együtt játszás, színezés, gyurmázás stb. Sőt ha mesét nézünk, pláne olyat amit akkor nézünk először, akkor mindig együtt nézzük és megbeszéljük, kielemezzük a történéseket. A tv nem helyettesíti a szülőket, de olykor nagyon jól tud jönni. Egyébként ha fent vannak, akkor nálunk sem megy más a tv-ben

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tencsi!

Én is igy szeretném majd csinálni, hogy megbeszéljük közbe, hogy mit nézünk. Meg nekem se a tv-vel van a bajom, mert emlékszem, én is nagyon szerettem nézni. :)
Nekem az furcsa, hogy a szomszéd kisfiú 3 évesen irányitja a szüleit, és mindig az van, amit ő akar, és ez nem csak a tv-re vonatkozik. Aztán most látom a szülőkön, hogy rájöttek, hogy valamit elrontottak, de most már kezd a gyerek nevelhetetlenné válik. Pl. sokszor volt olyan, hogy a kisfiú rosszat csinált (beleharapott az anyukajaba), erre az anyukája rávert a fenekére, a kisfiú meg ugye elkezdett bőgni., erre az anyja megölelte, meg mág bocsánatot is kért tőle. Én nem értek a gyerek neveléshez, de nem azt mondják, hogy az a lényeg, hogy következetes légy a gyerekkel?. Azóta állandóan a kiabálást hallani a szomszédból, hogy próbálják a kisfiút nevelni de hiábavaló. :(
Jaj annyira félek ettől, hogy én mit fogok ilyen helyzetben csinálni.
Mert az egy dolog, hogy most eldöntöm, mit fogok tenni, de az valszeg úgyse fog összejönni.
Vendég

Hát igen, ez tényleg nagyon nehéz, mi is ezzel küzdünk a Domcsinál! Tényleg nagyon határozottnak és következetesnek kell lenni különben tényleg nem tanulja meg a gyerkőc, hogy hol a határ és ha látja, hogy egy kis hisztivel és sírással mi mindent el tud érni, akkor azt alkalmazni is fogja. Iszonyat nehéz, de muszáj megkeményíteni magunkat.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Na én lassan megyek is apához ebédelni, aztán egy kis bevásárló körútra. Kellene holnapra a lucabúza ültetéshez egy kis föld is.

Mindenkinek nagyon szép hétvégét és az ünnepelteknek jó ünneplést!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tencsi pont ezt az oldalt nézegettem az előbb és pont ezt a játékot :D Akkor azt mondod ez jó? És ez kompatibilis az össes Thomas játékhoz, mert láttam van olyan amelyiket 3 éves kortól javasolják, meg vannak külön sínek, meg külön vonatok.
Én sem tudtam, hogy nem egyformák ezek a Thomas mesék :shock: Remélem amit vettünk az a jobbik fajta.

Ez a gyereknevelés és tv nézés nehéz dolog. Panna olyan másfél éves múlt mikor megkapta első mese DVD-jét, a Vukot és akkor pár hétig csak az ment a tévében. Aztán jött a többi, de azért egész nap nem ült a tv előtt :) nem is hagytuk meg igényelte is hogy mást is játszunk.
Most a Bulcsúnál ugye hamarabb jött a tévézés, talán a nagyobb tesó miatt, de ő sem ül egész nap előtte, inkább rövid meséket néz meg, aztán már szalad is tovább. Mondjuk nem egy egyhelyben ülő típusok :D
Azért néha jó ha le tudom őket ültetni úgy egy fél órára mesét nézni, főleg este mikor már nagyon pörögnek :wink: így én is megpihenhetek egy kicsit :)
Tencsinek igaza van sok mindent tanulnak belőle, mármint a mesékből :)
Amúgy mi még szeretjük a neten az egyszervolt.hu oldalt, ott vannak aranyos dalok, érdemes megnézni azt is :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Gabica, itt is nagyon boldog névnapot kívánok!

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!
Nincs időm megint, de
Minden Gabriellának Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk mi is!
Bulcsú irtó cuki! Látom megy a Thomas ott is. :lol: Ilyen szépen bánik a könyvekkel?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

vica: és a második szülés gyorsabb és könnyebb volt? (lécci lécci mondd, hogy igen :roll: )

Tencsi: nagyon köszönjük a köszöntéseket, jól esett!
:lol:
Én beadattam a pneumococcus elennit a Lucának, mert elvben 16 000, de ha az orvos úgy dönt, lehet 4700 is. :twisted: Krónikus betegeknél pl. nálunk ilyen alapon írták fel szinte az összes 2 évesnél idősebbnek, aki akarta, végül is a havi egy torokgyuszira is rá lehet húzni a krónikus jelzőt. 8) Rendes a dokink. És kreativ. 8)

Erpé: ugyanúgy a Dél-pestiben fogok szülni, dr Tolnay Lajosnál. Hallottál esetleg róla?
Kislányotoknak eldőlt már, mi lesz a neve? Mi valahogy nagyon nehezen találunk neki. Évekkel ezelőtt nagyon megtetszett nekünk a Luca név (akkor még nem volt ennyire gyakori) és Lucánál nem is volt kérdés, hogy Luca lesz. :D Na, ezt jól megaszontam. De most nincs ilyen nagyontetszik nevünk...

marq
Kép
Kép
marqueza

tencsi: a főnöknőd tényleg nem volt fair. Nálam is hasonló volt a szitu: negyedévente szoktunk jutalmat kapni az előző negyedéves munkánk alapján. Én abban a negyedévben egy napot nem voltam táppénzen, szabin össz. ötöt, az egyik kolleganőm két hónapig betegállományban volt, teljesen elláttam a munkáját, plusz a főnökömét, aki három hétig volt szabin. Minden ment, semmi fennakadás nem volt. És végül én kaptam a legkevesebb jutalmat, azzal az indoklássla, hogy "hosszú távon már nem számíthatunk rád". De ha a már eltelt negyedévre járna??? :twisted: Akkor nagyon kiakadtam, ezért is jöttem el ilyen hamar táppénre, oldják meg nélkülem. Bocs, nem akartam ennyire részletesen, de kijött. A tapasztalatom egyébként az, hogy a kismamákat/kisgyerekes anyákat a legtöbb helyen nem veszik 100 százalék munkaerőnek.

A Gabrielláknak és is boldog névnapot kívánok!

Bulcsú és Fanni pedig nagyon helyesek a fotókon! Tényleg jó lenne több fotóval megtölteni az oldalakat.

marq
Kép
Kép
marqueza

Még mielőtt még egyszer elfelejtem :oops:

Boldog Névnapot Kívánok a Gabrielláknak!!!

Marqueza nekem a második is ugyanolyan könnyű volt mint az első :lol: Az elsőt a szülőágyra fekvéstől számítva fél óra alatt szültem, a második indított volt (mivel már előtte nap 3 ujjnyira nyitva voltam), és ott össz-vissz egy óra volt. De én úgy mentem be hogy nem nagyon voltak fájásaim, tehát először burokrepesztés volt, de nem voltak rendesen fájásaim, így kaptam oxitocint és onnantól fél óra múlva szültem :D
Amúgy eddig mindenkitől azt hallottam, hogy második könnyebben ment, viszont olyat is hallottam, hogy a harmadik az nehezebben :roll: hát remélem ez rám nem lesz igaz.

Kukli én is meglepődtem, mikor kezébe adtam a könyvet, hogy milyen szépen lapozgatja. Biztos ezt is elleste Pannától :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Képzeljétek most hozott a postás a cégtől egy 6900 Ft-os vásárlási utalványt :) Úgy látszik nálunk még gondolnak ránk kismamákra is így Karácsony táján, pedg én már több mint 4 éve nem dolgozom, (csak potyognak belőlem a gyerekek :lol: )

Na mentem pihizni, mert Bulcsú kifárasztott délelőtt.
Este meg ha minden jól megy vacsizni megyünk a párommal, ma vagyunk 10 évesek! :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

lillaloh: a gyerekneveléssel szerintem az van, hogy egy csomó mindent elképzel az ember, hogy hogyan csinálja majd, és persze a gyakorlat megint más, mert nem egy légüres térben vagy a gyerekkel, hanem ott a környezet egy csomó más emberrel, hatással és benyomással, nem várt helyzettel és baromi nehéz mindig következetesnek és nyugodtnak maradni, pedig erre kell törekedni. Ha már csak nagyjából sikerül, az is tökjó. Amíg baba, addig könnyű(relatíve), mert csak gondozási feladatok vannak, és ahogy nyílik az értelme, jönnek a saját elképzelések. 8)
Nekünk a tv-vel szerencsénk van, mert férjem sokszor dolgozik este, így ő nem nézi, én meg azért nem, mert inkább olvasós típus vagyok, a híreket is inkább hetilapokból szeretem megtudni, azok legalább nem sokkolnak le annyira, mint a híradó. Így eléggé kimaradt a tv. Viszont, hogy tudja, miről beszélnek az oviban a többiek, van 1-2 menő dvd-je, pl a már említett Thomas, meg olyanokat teszek be, amik nem túl kapkodósak, pl Mazsola és Tádé, Süsü stb. De ez sem mindennapos, olyan heti 3 alk. általában. És Tencsinek (asszem ő írta) igaza van abban, hogy a jól megválogatott és nem túlzásba vitt mesék előnyükre vannak, gazdagodik általuk a szókincs.

Ha már itt tartunk: olvassa vki az Anna, Peti ésGergő sorozatot? A véleményekre lennék kíváncsi.

Mára eldugulok, ne csak én töltsem ki az oldalt :oops: :oops: :oops:

marq
Kép
Kép
marqueza

Már csak annyi:
Vicának: érezzétek jól magatokat!

marq
Kép
Kép
marqueza

sziasztok!
csupa jóhírekkel jövök, köszönöm a drukkokat és rámgondolásokat!
a kislányom szép nagy, 29 hetesnek hozták ki, minden ok vele. kicsit több a magzatvíz, de nem mondták hogy aggódni kéne. és befordult fejjel lefelé!!!!!!!!!!!!!
csak maradjon is így ez a drága szófogadó gyerek :D

mindenkinek akartam írni, de elfelejtettem miket.
ami becsüng:
házassági: minden kórházban más lehet. szent imre: 300 napnál nem régebbi kell. én már kikértem, noha van időnk bőven :) jobb ezt nem az utolsó hetekre hagyni. apaságit is bármikor a terhesség alatt meg lehet csináltatni. pár perc az egész!

Kép
Kép
mamacsibe

Gabrielláknak boldog névnapot!

Marqueza, grat a dokiváltáshoz!
biztos találtok majd szép, a kicsihez illő nevet :)

Tencsi, Marqueza, sajnálom a jutalomhoz való hozzáállást :(
én szép összeget kaptam, épp akkortájt mikor szültem tavaly. nem tudom,a többiek mennyit kaptak, nekem ez is igen sokat számított :)
most pedig felhívtak, hogy hivatalos vagyok a karácsonyi vacsorára, amit a cég rendez! annyira jólesik! sajnos valószínűleg nem tudok elmenni, jövőhéten kezdik a szigetelést nálunk (külső).

Lillaoh, szuper hogy túl vagy rajta. az első félóra nekem is gázos volt. drukk a jó eredményhez! :)

Vica, gratula az évfordulóhoz! szép kerek! :)
Bulcsú pedig nagyon édes!!!
utalvány, de jóóóó :) :)

Pulcsi, ez tényleg izgi, így milyen lesz a kicsi :)
nálunk: barna haj-zöld szem (Apa), én: barna barna (sötét), lányom: kicsit vörösesbarna, kék :) apukámnak van kék szeme még a családban :) meg a tesómnak :)

Wicca, örülök hogy nem lett semmi bajod! dokinál meg csak határozottan!!

Csibb, szuper a tricikli, Fanni pedig tüneményes! :)

Kép
Kép
mamacsibe

Helló!
Kicsit meglógtam. :lol:
Fanni nagyon édes! Látom a motort már el is dobta. :lol: Nem szeretem a kislányokat annyira rózsaszínben, de neki nagyon jól áll. Nem olyan csöpörgős kiscsaj tőle. Vmi hasonlóra vágyom én is. Tudod Csibb, hasonló popsival (azóta Botinak vagy 3x lett piros :o ). :wink:
Tencsi nem semmi a főnöknőd. Főleg, hogy gondolhatta számítasz erre. Sajnálom, hogy így alakult. :( Azért a manók édesek lehettek tegnap. Annyira aranyosak mikor ennyire lelkesednek vmiért. Ha tv-ről van szó Boti is szófogadó, beül a fotelbe, ki sem jön. Mi is most küzdünk ezzel, de ma még nem jutott eszébe. Nálunk a teletubies-k mennek. Leül, és mutogatja a tv-t, mondja Tábitábitábi. Ezekből tényleg tanulhatnak vmennyit, így néha hagyom én is. Addig elmosogatok. :wink:
Mamacsibe örülök, hogy minden rendben. Kata nekem is lefelé van, dokim azt mondta, a tapasztalai szerint így is marad már. Persze foroghatna, de ált. szeretnek így lenni. Reméljük. :)
Vica gratula nektek! Szép estét! Mi is néztük néha a mesetv oldalt, de megújult (összeolvadt az egyszervolt-tal), és eltűnt 2 kedvenc rajzfilmünk. Azóta csak hiszti van miatta, mert nem érti miért nincs. :? Szval most hanyagoljuk.
Na lépek, mert megy a dumcsi az ágyban. Holnaptól védőkorlát, ma vesszük meg. Remélem nekünk is könnyű lesz. Bár sehol nem marad meg, ha nem muszály.
Szép napot! Papillon drukk holnapra!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli
:wink:
én mikor terhes voltam Fannival, elhatároztam, hogy az én lányom, nem lesz rózsaszín! hááát, azóta kiderült, hogy nagyon jól áll neki, úgyhogy azért elég sok rózsaszín cucca van... :roll: egyébként ezt a kabátot én nem szeretem... :oops: de kaptuk rokontól kölcsönbe, így nem tudtam én venni neki. és kiválasztani, ami nekem és neki is tetszik... de ez van. feleslegesen meg nem veszek még egy télikabátot.
remélem, meglesz az olyan popsi!!! :wink:

Margueza
mi nagy Anna, Peti és Gergő rajongók vagyunk!!! 5 könyvünk van meg. de a véleményem az, hogy elég belőle kevesebb is, mert egy idő után eléggé egy kaptafára mennek a történetek! bár lehet, hogy Fanni nem így gondolja, mert ő az összeset imádja. és most a napokban kiderült, hogy már egyedül el is tudja mesélni, szinte szóról szóra!!! :shock: :shock: :shock: ledöbbentem, milyen okosak már ennyi idősen!

Vica
Bulcsú nagyon édesen olvas!!! 8)

Gabrielláknak én is boldog névnapot kívánok!

Fanni kevés tv-t néz, inkább a gép előtt kanászodtunk el, itt a youtube-on szoktunk régi meséket nézni (lolka-bolka, frakk, kockásfülű nyúl, pom-pom, stb. ma pl. égből pottyant meséket) de azért próbálom minimalizálni. ja meg a madagaszkár 1-et nagyon imádja. nagyon sokszor megnézte már.
ő is sok dumát elles a mesékből. bár azért a legtöbbet a könyvekből olvasott mesékből hallok, ugyanis nálunk az a legmenőbb program. szerintem egész nap tudná hallgatni!

van pár ízelítő a tegnapi fotózásból, de csak 4-et küldött a barátnőm még.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

ja, és Pulcsi!
mi a férjemmel mind a ketten sötétebb színek vagyunk, barna haj, neki barna, nekem zöld szem. és Fanni szőke kékszemű, de nagyon szőke, és nagyon kékszemű!!! :shock: :shock:
úgyhogy tényleg nagyon izgis!!! :wink: sosem lehet tudni, honnan kap egy két gént! sosem gondoltam, hogy nekem ilyen gyerekem lesz...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb, Fanni egyszerűen gyönyörű!!!
Egyre több helyen látom, hogy újra mekkora divat a profi fotózás, pocakfotók, családi képek, gyerekfotók... Mondjuk, nekem elég borsos az ára, 40-től felfelé, de ha belegondolok, hogy 12E egy 4d-s felvétel is...
Szerencsére belőlem teljesen hiányzik a fotó-gén, így biztos nem esem csábításba :wink:

Anna és Petiről már sokat hallottam, de még nem találkoztam velük. Pedig honlapjuk is van. De majd pótolom! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hú, mit találtam:
http://annaespeti.hu/mesek.htm

hangoskönyv:)

és hát két oldal is van, az egyik:
annaespeti.hu

a másik:
annapetiesgergo.hu

Mentsétek csak el!:)

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

MINDEN GABRIELLÁNAK SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

bocsi ma ennyire futotta tőlem.. semmire sincs időm. szép estét :)

KépKép
KépKép
adryn

Kép
tweety24

tweety: ez hosszú hsz volt... :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
adryn

Sziasztok!

Gabrielláknak én is nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Marqueza, én beadattam Samunak az influenza elleni szurit, doki is javasolta. Sajnos eléggé hajlamos a felsőlégúti megbetegségekre + bölcsibe is jár, ahol aztán tuti benyalná a vírust, szóval kitettem a kétszeri szurásnak... Egyébként októberben kapta az elsőt, novemberben a másodikat. (3 éves kor alatt még ismételni kell 1 hónap különbséggel)

Anna és Peti (no meg Gergő): nálunk is nagyon nagy kedvenc ez a mesekönyv, bár nekünk egyelőre csak egy kötet van meg, de abból tényleg kívülről tudja a meséket Samu Fannihoz hasonlóan (legalábbis a kedvenceket). Most karácsonyra fog kapni még egy vagy két kötetet. (Pl. evidens módon a Kistestvér érkezik-et megveszem mindenképp :) )

Csibb, Fannilány (továbbra is) gyönyörű! A profi képeken és a bringás fotókon is :)

Bulcsú pedig borzasztóan édes a könyvolvasással. Egyébként nálunk is Samu két éves kora előtt volt a Thomas nagy kedvenc, ez volt az első mese, amit végignézett. És szerintem is a Csankó Z által mesélt részek elég jók... Aztán Kisvakond elég hosszú időre kiütötte a nyeregből Thomast, mostanában kezdi újra kérni ezt a mesét... Egyébként lego duploból is van Thomasos, én az ebay-en rendeltem anno.
Nálunk egyébként nincs TV nézés, és nincs is semmilyen TV előfizetésünk, csak az a három csatorna van, ami jön szobaantennával. Így Samu csak DVD-n nézi a meséket, de nem minden nap... (Ezt talán Pulcsi kérdezte - gyerkőc tévézési szokásokat).

Ennyire emlékszem, megyek fürcsizni. Fiúk elmentek megnézni a nagy kerek holdat néhány barátunkkal (állítólag ma van a Földhöz legközelebb a hold, ráadásul telehold van, csillagászati látnivaló - ahol nincs felhő az égen, érdemes megkukkantani), de én elég fáradt vagyok ma, így passzoltam a programot...

Szép estét mindenkinek!

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Na megvolt az ünnepi vacsi :) jól teleettem magam, és még bűnöztem is egy kis gundel palacsintával :wink: Párom nagyon örült az órának, amit vettem neki, én pedig kaptam tőle szép virágot na meg a vacsit és a 3 órát kettesben :D Mostanában tényleg nem nagyon voltunk kettesben kikapcsolódni.

Csibb nagyon jók lettek a képek Fanniról, nagyon aranyos kiscsaj :) nekem nagyon tetszenek ezek a fekete fehér képek.
Anno én is úgy voltam vele, hogy nem kell nekünk annyis sok rózsaszín ruha, most meg ha nem rózsaszínt veszek neki akkor már fel sem veszi :roll:

Anna és Peti könyvet eddig én még nem vettem, de most megrendeltem az Alexendrából az egyik részt. Remélem tetszeni fog Pannának. Sokan dícsérték, remélem beválik nálunk is.

Mamacsibe gratula az uh-hoz, az tök jó hogy már befordult, reméljük így is marad :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vica
jó lehetett a vacsi! :D

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Sziasztok! Bocsi hogy csak most jöttem, csütörtöki Uh nagyon jó volt:) A méretei alapján a doki két héttel fiatalabbnak nézte, de azt mondta minden rendben van.:) és egyértelműen kiscsaj:D
Megjegyezte hogy nem egyszerű mutatvány amit művel :D a lábai az arca előtt vannak, és éppen a lábujjait próbálja bekapni :D még tátogott is nekünk meg mosolygott:) majd rakok fel képeket jövőhéten, mert csak kedden lesz meg a dvd meg a képek.

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Sziasztok!
Na én egyedül. Boti alszik, megvettük a védőkorlátot, itthon egyenlőre nem jön ki az ágyból (ma megint a kádba mászott be, mert rendet akart rakni), de azért holnap felrakjuk.
Ezt az Anna és Peti mesét nem ismerjük, de hála Nemlajosnak nem sokáig marad ez így (khm... pont egy magyartanár mutat hangoskönyvet :lol: :lol: ). Én most tesós könyvet keresek. Tudtok olyat ami esetleg ilyen kisgyereknek is ér vmit?
Fanni gyönyörűűűű! Annyira formás helyes kiscsaj, és a frizuja is bejön. Amúgy a fekete-fehér képeket én is szeretem. Nekünk is van fotós ismerősünk, nyáron csinált képeket Botiról. Tényleg tök más.
Vica örülök, hogy jól sikerült az este. Rádfért ez most. :wink:
Moncsi édes lehetettt Lívia.
Na lépek. Ha Boti kel megyünk anyuhoz, aztán meg bútort nézni Katának (nem mintha most épp lenne rá pénzünk :lol: :lol: :lol: ).
Szép napot!
Hozzáteszem Adryn te sem voltál szószátyár. :wink: Mikor jön haza Nico-papa?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Sziasztok!

Férjem dolgozik, Luca a nagyinál, én meg itthon gályázom. 8) Néha olyan jó úgy porszívózni, hogy nem kapcsolják ki két percenként a porszívót!

Anna, Peti és Gergő: nekünk is megvan asszem egy kivételével az összes rész, Luca is imádja, én nem annyira. (ezért is voltam kíváncsi a véleményetekre) Az első két kötet szerintem elég lett volna - ahogy Csibb is említette - , a többi már nagyon teljesítményízű, látszik, hogy Bartos Erikát nyomja az Alexandra a profit érdekében. Húúúú, de csúnya vagyok. :oops: A nyelvezete meg helyenként igencsak hagy kívánnivalót maga után. És érdekes, az oviban is úgy döntöttek, nem sorolják az ajánlott könyvek közé. :shock:

Csibb: véleményemet fenntartom :D ezeknek a ff képeknek egész különleges hangulatuk van, valahogy kiemelik a lényeget.
Vajon egy mezei digitális géppel is lehet ff képeket készíteni?
Mikor Luca másfél éves volt, mi is megörököltünk kivételesen egy barna-kék télikabátot nadrággal. Ha még láttál rondát! Így én sem vettem másikat neki, pazarlásnak éreztem volna, de így duplán vártam, hogy vége legyen a télnek, annyira ronda volt. 8) Fannié pedig csini.

Tencsi: beavatnál, mi az a lucabúza ültetés?

Nemlajos: általános vagy középiskolai tanár vagy? Másik szakod mi?

Kuklika:
tesós könyvek, amiket ismerek:
Marie-Claude Monchaux: A sehány éves kislány (ez nem annyira tesó, mint pocak növekedést+születést meséli el)
Bartos Erika: Anna és Peti - Kistestvér születik
Marék Veronika: Kippkopp gyermekei

Erpé: én asszem mégsem oltatom be Lucát, már korábban kellet volna, háziorvosom azt mondta, már van néhány szórványos eset, jan.-febra várható a járvány, ha lesz, már lemaradtunk, csak reménykedem... :wink:

Moncsi: grat. a kislányhoz és a klassz uh-hoz! :)

marq
Kép
Kép
marqueza

Marqueza
igen, mi is szoktunk benne találni apával nyelvtani botlásokat... :roll: de tény, hogy a gyerekek imádják. meg ad egy csomó jó ötletet, hogy mit csináljunk a gyerekekkel! :wink:

Nemlajos
ha nem a barátnőm lenne, én sem fizetnék profi fotósnak a gyerekem fotózására. de így nem kell fizetnem érte... :oops: :wink:

köszönöm mindenkitől a Fanni dicséreteket!!! bezsebeltük...

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: