A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Katuska! Édes lehet. :) Ügyes csaj vagy.
Most már pihenjél!

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Teszek egy pocak képet:
Kép

Kép
hanna30

Sziasztok!

Csak most tudtam jönni, nehéz napunk volt ma. Jó sokat írtatok.

Gizella, ez komoly? Mármint hogy bevállaltátok az esküvőt 35 hetes terhesen? Ez igen! Drukkolok, hogy minden rendben legyen. Addig is pihenj sokat.

A hangulatváltozáshoz még annyit, hogy tegnap vérig sértettem a férjem, ma pedig az anyukámat. Egyikőjük sem érdemelte meg, de hiába kérek bocsánatot, attól még fáj nekik, és így aztán nekem is. Jó lenne, ha ez elmúlna, mert már engem is idegesít. Teljesen kifordultam önmagamból.

EKG-t mikor csinálnak? Ugye még nem vagyok lemaradva róla?

Kata, még tarts ki egy kicsit, bár elméletileg Martin már 2 nap múlva koraszülöttnek sem számít. Én is egyre gyakrabban keményedek, és a méhszájam is felpuhult.
Nem csodálom, hogy ennyi mászkálás után hulla vagy. Pihi!!!

Jandrea, nekem nem kevés lenne a különbség anyagilag a december és a január között. Már csak ezért is jó lenne, ha kibírná Julcsi addig. Bár az orvos nem túl bizakodó, szerinte már idén meglesz.

Biga.csiga, sajnálom ami veletek történik, vigyázz magatokra!

Sahli, örülök, hogy minden rendben volt a CTG-n. Én holnap megyek először, már nagyon izgulok.

Jandrea, nagyon szépen alakul a szobátok, és a ruha is édes nagyon.

Erika, gratulálok a 34. héthez!

Hanna, nagyon szépen gömbölyödik már a pocid.

Képzeljétek, ma akartuk összeállítani a babaszobát, apukám és anyukám is jöttek vidékről segíteni. Az 1. doboz kinyitásánál majd' seggre estem, mert ketté volt törve benne egy elem. Az egész délelőttöm idegeskedéssel és ennek az intézésével ment el, és még most sem lehet tudni, mire számíthatunk. Vagy sierül nekik meghozatni Németországból jövő héten, vagy pedig csak 6 hét múlva. :evil: :evil: :evil: Úgy látszik, nekünk semmi nem megy könnyen, most legalábbis így érzem. Az viszont biztos, hogy Julcsi 6 hétig már nem marad bent. Szóval most ettől vagyok kiborulva.

Kép
petne

Petne! Nyugi!!!
Elhiszem, hogy tehetetlennek érzed magad.
Ismerős az érzés.
Bár szerintem én is dühös lennék baromira.
Julcsi viszont mindent érez, ne bántsd őt.
Ölellek!

Kép
hanna30

Jó reggelt!

Petne: sajnálom :( ez tényleg dühítő... de egyetértek Hannával, ne idegeskedj, nem tesz jót sem neked, sem a babának.

Hanna: nagyon csinos a pocakod :)

Lányok, hulla vagyok :( alig aludtam éjszaka, nagyon fájt a gyomrom :( Apus adott Rennie-t, hátha a savam, az segített, de nem sokáig :( ez a félig ülő póz meg a csontjaimat is rendesen megviselte :( úgyhogy nyűgös vagyok...
Ráadásul a délután sem úgy alakul, ahogy elterveztük, mert szegőlécért is el kell menni, meg bútort nézni, meg vásárolgatni... ha most nem, máskor nem lesz idő, de most sincs :( Mesinek is külön programja lesz (megint mozi... ennek a lánynak több programja van, mint nekem :roll:), ezért a bútort amúgy sem tudná megnézni... pedig nélküle, és Zalán nélkül nem döntünk: az ő szobájuk, ők válasszák ki, mit szeretnének bele... bizonyos korlátok között... mondjuk hiába választanának hercegnős meg ferraris bútort... igaz, nem is szándékoznak :)

Na dolgozom egy kicsit :wink:

Csöre
csöre74

Helló nők!

Kövezzetek meg! Visszamentem dolgozni, de erről a doktornénim nem tud...
Teljesen light-üzemmód, nem 12 óra, de megmarad a két ünnep közötti rendes fizu... Nem mindegy, hogy mennyit számítanak bele...

Amúgy is be kellett volna mennem, az utód is kiéhezve várt, mármint a sok infó kellett neki... Van még egy projekt, amit levezénylek, de csak módjával, közben pedig az utolsó simításokat és bevásárlásokat végzem.
Apával két ünnep között tesszük rendbe a szobát, a lakás az úgyis esélytelen...

Bocsánat, de most nem tudtam rendesen visszaolvasni, úgyhogy csak 1-2 reagálás:

biga.csiga: én is azt mondom, sírd ki magad, az sok feszültséget felold... sok erőt és kitartás, no meg nagy-nagy ölelést küldök! Gondolok nagyon Rátok. (mi is most köszönünk el apósomtól - nem tudom, megéri-e Bori kibújását...) :(

Kata: pihi! :D
Apa nálunk is jobban figyel minden jelzésemre. Valamelyik nap jó hangosan elkezdtem lelkendezni valamelyik gyerek valamilyén, erre jön nagy elánnal: ugye még nem kell mennünk? Igen, az apák szerintem is azért idegesek, mert izgulnak...

Petne: azzal nem használsz sekinek, ha idegeskedsz. Ha tudsz rajta változtatni, azért nem, ha meg nem, azért nem kell idegeskedni.
Én is néha oda-odamondok Apának, szerintem mindenki tudja, az állapotod miatt van ez a hangulatváltozás, nem azért, mert Bunkó Berta vagy!
Úgyhogy: nyugalom!

Gizella: húzós lesz a lagzi, de tök jó lesz! Azért vigyázz magadra! :D

Katuska: te örökmozgó nő! Nagyon ügyi vagy! :D

Hanna: helyes a poci, bár ez már inkább pocak! :D

Na, megyek takarítani, csak 11-re megyek be, aztán 1-kor startolok, khm, khm, gurulok Julcsáért, megyünk az iskolába, onnan pedig a két gyereket hazakormányozom... Holnap itthonról "dolgozom"

Nagy ölelés mindekinek! :D

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Batkata: nem kövezek :) ugyanebből az okból nyomom én is még jövő hét csütörtökig a munkát :) utána meg kiveszem a 8 nap szabimat, ami még megmaradt :wink: szerintem tudni fogod, hol a határ, és a kollégák is :) azért vigyázz magatokra :wink:

Csöre
csöre74

Batkata, azért csak óvatosan, é is visszamenék ha tehetném. Pont most gondolkoztam azon hogy így nagyon lassan megy az idő. Főleg, hogy gyakorlatilag be lettem zárva, nincs csavargás.

Férjecském nagyon édes volt tegnap, mondta, hogy nagyon aggódik értem, és félt, hogy a nagy pocakomtól egyszer csak nem látom mi van a lábam alatt, és elesem. Legszívesebben szó szerint bzárna, csak hogy ne történjen semmi bajom.

Hanna, édes pocak :lol:

Éjjel arra ébredtem, hogy iszonyatosan görcsöl a hasam. Aztán rohanhattam a wc-re. Ez a Mg betesz nekem, mert nagyon megy tőle a hasam. :?
És mikozben nekem bélgörcseim voltak, kislánykám békésen csuklott. :lol:
Egyébként most is. És már nem bírja olyan nagyon. Ha sokat csuklik, teljesen beidegeli magát, és nekiáll bokszolni. Mintha é tehetnék róla. :lol:

(azon gondolkoztam, hogy a hozzászólásainkat simán kimásolhatnánk, és egy tök jó kis napló kerekedhetne belőle. Már aki nem ír. Lehet, hogy meg is fogom tenni :D

Kép
Kép
cs_erika

Sziasztok!

Batkata: nem kövezlek meg, inkább irigylem a kitartásod! :oops: Hááát, nekem már nagyon nem hiányozna a munka, nagyjából 6 lóval sem tudnának elvontatni. :lol: Az a baj, hogy én olyan hülyén oldom meg magamban néha a dolgokat, amivel biztos sokan így vagyunk, hogy mindent inkább hatszor túlparázok, izgulok, hogy jó legyen, aztán persze, hogy minden OK, csak feleslegesen generálom néha magamnak a stresszt. :lol: Na ez az,ami nem hiányzik :wink:

Petne: sajnálom a bútort!! De ne idegeskedj, az most tényleg nem használ!!! Én nem tudom, de ezen a bútoron valami átok ül?? :wink: Nekünk sem volt vele egy egyszerű menet, de most tök jó, hogy itt van, azért kárpótol, hogy ilyen jól sikerült a kis szoba :D

Jandrea: nagyon édes a szoba is és a ruci is!!! Ez a macis bordűr pedig még mindig nagyon édes!!! :D (És természetesen nem azért vagyoj részrehajló, hogy nekünk is ilyen van :lol: )

Katuska: annyira ügyes csaj vagy!!! Én is már úgy gondolkoztam, hogy jó lenne valamit így összedobni Martinnak, de eddig még nem sikerült :oops: Patchwork takarót nem tudsz véletlenül csinálni? :wink: Mert azt majd szeretnék egyszer alkotni, de még soha sem próbáltam :wink:

Csöre: sajnálom a rossz éjszakát!! :( Én olyan fáradt voltam, hogy eldőltem, mint egy zsák krumpli, a pisiszünet is félálomban telt. :lol:

Erika: sajnálom a görcsöt!! Lekopogom, ilyen jellegű problémám nincsen :roll:

Hanna: nagyon szép Olivér lakja!!! Tök jó!! :D Tudom, hogy nem parázol, de Olivér rendes kissrác és figyeld meg, hogy időben jön majd!

KépKép

KépKép
kata8110

Erika: sajnálom a hasmenést :( érdekes, hogy a babád nem szereti a csuklást :) az enyémnek semmi baja tőle :) bár valóban aktívabb olyankor, de nem az a felháborodott :)

Kata: de jó, én is zsák krumpli akarok lenni éjszaka :wink: és nem parázunk semmin :wink: na jó, picit lehet :roll: :lol: :lol:

Megint kezdődik a farkaséhség, attól tartok, ebből gyomorfájás lesz :? igyekszem nem enni :roll: annyit :oops:

Tényleg, Andrea, az a bútor az, amelyik Faktum, és Viktor fantázianévre hallgat? A formázata alapján gondolom, a színe a honlapon más egy kicsit... ma megyünk nézni szobabútort, és ezek a Faktumok is szóba kerültek... ha az, meg tudnád mondani, hogy működik? Van készleten, vagy erre is várni kell? Vagy felejtsem el a készletet bármi bútorral kapcsolatban? :roll:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Valahányszor beütöm, hogy babanet, jövök hozzátok, mindig bennem van egy kis bizsergés, hogy na vajon csatlakozott-e már valaki Vickyhez vagy épp csatlakozni készülnek-e. ;) Olyan fura, hogy már itt tartunk, mert tényleg olyan, mintha csak tegnep lett volna, hogy izgatottan váruk az első UH-kat. Most meg már sokan túl vannak az első CTG-n, sokan pedig hamarosan kezdik a CTG-ket.

Igyekszem még mindig 20 évre előre kipihenni magamat, azt hiszen nekem sikerülni is fog. :D

katuska79 hozzászólásán (Az jutott az eszembe, hogy már csak azért sem szülhet senki hamarabb mert akkor hogy fog majd kinézni az új babatopikunk címe? novemberben, decemberben, januárban és februárban született eredetileg januári kisbabák????? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes ezt nem akarhatjátok:)
olyan jót nevettem hangosan, hogy felébresztettem Apát. :lol:

petne: nálam a belgyógyászati vizsgálat annyi volt, hogy a házidoki megkérdezte dagad-e a bokám, mondtam, hogy nem, és már pecsételt is, hogy akkor ennyi volt. :?
EKG nekem csak a 11. héten volt.
A bútort pedig sajnálom. :(

hanna: örülök, hogy vizesedés megszűnt, pihi-pihi! És gratula az 50. naphoz. ;) Nagyon szép a pocakod.

gizella hogy vagy? Görcsök?

cs_erika sajnálom a hányingert. REmélem hamar elmúlik.

biga.csiga sajnálom. :( Ölelés!

kata8110: hogy vannak a jóslóid? ;)

sahli, örülök, hogy minden rendben volt a CTG-n.

jandrea: nagyon szép a babszoba. :)

batkata: :shock: De azért ne vidd túlzásba a munkát!

Remélem senkit nem hagytam ki. :(

Tegnap voltam utoljára védőnőnél, minden rendben volt, legközelebb, 4 hét múlva már ő jön ki hozzánk.

Szombaton pedig megejtem a karácsonyi nagybevásárlást. Valahogy most egyáltalán nem vagyok ráhangolódva a rohangálásra, tömegre, verekedő vásárlókra. :(

Tud valaki nagyon fincsi mézeskalács receptet? ;)
Vendég

Hahó!
Na még mi is 2 in 1, tegnap megint láblejárós, bevásárlós, kifáradós napunk volt, eszéte obelszik formájúak lettek a patáim... Érdekes, hogy a jobb sokkal jobban... :roll:

Picuranyu:
Szomszédom tegnap csinált mézeskalácsot, nagyon szépek lettek, és puhák is, el akarom kérni a receptjét mág ma, és akkor beírom ide is. Állítólag Kismama szakácskönyvből szedte.

na megyek, mert szétfő a resztelt máj.... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Csöre: igen, jó volt a 'zsák krumpli érzés' :lol: Reggel úgy ébredtem, hogy Apa átölelt és üdvözült mosollyal nézte,ahogy alszom... :oops: Teljesen meghatódtam! Ahogy kinyílt a szemem, első kérdése: hogy vagytok? Hogy van Martin?? (Mintha az utolsó is ez lett volna tegnap, elalvás előtt :D )

Picuranyu: a jósló (legalábbis nekem a doki azt mondta, hogy ez az) olyan jó erős mensi szerű görcs, érezhető összehúzódás, keményedéssel karöltve...Van már egy 2-3 hete,de csak ezen a héten erősödött fel úgy igazán.Végülis 37.hét,ez így OK is :wink:
Nem csodálom, hogy nem vágysz a tömegre. Én tegnap csak az autót raktam le a Westendbe, mert Apának, mivel az üzemeltetőnél dolgozik, van parkolókártyája és úgy mentem ki a villamoshoz, át a Westenden, hát én ennyi embert még az életben nem láttam.... :lol: Gondoltam is magamban, hogy akkor most így senki nem dolgozik?? :roll: De a városban, szabad levegőn jó volt csavarogni :D

Na megyek, leforrázom a málnalevelet :roll: Meg kitakarítom az autót, ma kell leadnom :evil: Eddig tartott a jólét, céges autó, céges benzin...mostantól járunk a saját járgánnyal. És azt hiszem, erőt veszek magamon és berakom a kórházi csomagomat is a pakkba :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

eszéte=estére... lassan szótár kell hozzám... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja és mézeskalás receptet holnap tudok én is dobni, mert anyunál van az,amit szoktunk, fini,puha :wink:

Mágnes: örülök, hogy minden OK!!!! A lábdagadást sajnálom :(

Este CTG!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Lányok, én is bízom az anyai ösztönökben! Mást nem is nagyon tehetek. :-)

csöre: igen, ez a Faktum bútorcsaládból van (Viktor baby, ha jól emlékszem). Mi az RS-ben vettük meg. 4 hetet kellett rá várni. Sajnos nem nagyon fogod megúszni, ha csak nem olyan helyen vásárolsz, ahol nagy raktár van. De szerintem a legtöbb helyen több hetes várakozási idő van, az ünnepek miatt meg főleg.
Viszont nagyon meg voltunk elégedve a leírással, nagyon precízen le volt írva minden, az egyes bútorlapok beszámozva. (Ezt azért írom, mert bizony más bútorokkal szenvedtünk ám rendesen).

Kép
jandrea

Andrea: köszi :) nem baj, ha várni kell, bár az az RS, ami hozzánk közel van, annak nagy a raktárja (M5 market), de talán ez inkább a gyártón múlik ... és hát a gyerkőcök választják ki a modellt, tehát ma úgy sem döntjük el, csak megnézzük :) vasárnapig esély nincs arra, hogy összeszedjem a családot :roll:

Kata: nekem nem fájnak a jóslók, csak keményedik :wink: meg vízkiverős a feszüléstől... csak, hogy ez is alkati legyen :)
Aranyos Apa, hogy ennyire figyel arra, jól vagytok-e :)

Mágnes: sajnálom a lábdagadást :( lehet, nem kéne ennyit mászkálni? Tudom, én beszélek... és délután is csavarogni készülök :roll: de a tömegre valahogyan én sem vágyom :?

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Lányok, tudom, hogy igazatok van. Igyekszem is lepergetni magamról, amennyire lehet.

Batkata, én nem kövezlek meg. Ha bírod, miért ne mennél dolgozni?

Ma reggel megvolt az 1. CTG-m. Mindent rendben találtak, bár úgy el volt bújva Julcsi, hogy nyomnom kellett a tapadókorongot, amitől teljesen begörcsölt az ujjam. Remélem, legközelebb már könnyebb lesz.
Hozzánk ha minden igaz hétfőn jön a védőnéni, és utána már csak akkor találkozunk, ha hárman leszünk itthon.

Kép
petne

Csöre: na ja, minden alkati :lol: Eddig nekem sem fájt, csak a héten éreztem, hogy elég rendesen görcsöl :roll: De ez a vízkiverős történet nekem is megvan....na, az elég c@r :oops: Apa a héten nagy titokban és restellkedve bevallotta, hogy bizony már ő is nagyon izgatott :lol: Aranyos volt! :D Anyu meg mesélte, hogy apukám teljesen be van zsongva, mert nem volt hosszúujjas 56-os bodynk csak egy és a kórházba meg pont lehet, hogy az a méret kell,elmentek a C&A-ba és apukám hosszasan válogatott, hogy melyik lenne jó az ő kis unokájának! :D Annyira helyes lehetett! Végül egy nyuszisat és egy csíkosat kapott a pöttöm Kisfiú :wink: Bútorvásárlásért nem irigyellek,elég nagy tortúra :shock:
Mellesleg Latte macska épp készül darabokra rágni a telefontöltőmet.... :lol: Remélem nálatok is jól vannak Mióék :wink:

Petne: gratula a ctg-hez :D Bizti Julcsi Baba sem tudta elsőre, hogy akkor neki pontosan most mit is kell csinálni? :lol: A szülésznőm fogalmazott így,mikor nekem is meglapult Martin az első 5 percben :wink: Csak hozzánk nem jön a védőnéni?? Mondjuk nem bánom :lol:

Kocsi tisztára nyalva...hát,nem egyszerű pocakkal egy garázsban porszívózni :lol: Még jó,hogy a mosatás tegnap már megvolt :lol:
Megfyek pelenkát mosni, kórházi motyót pakolni.

KépKép

KépKép
kata8110

Petne: gratula a jó ctg-hez :) Julcsi a jövő hétre már sokkal jobban belakja a pocakot, tuti nem kell majd szorongatni a tappancsot :wink:

Kata: hozzám sem jön a védőnő :) nem bánom, jön majd még eleget, meg ismer is minket a másik kettő miatt, bár még nem volt itt, de tudja, hogy milyen helyre születik Saci :)
De aranyosak lehetnek a szüleid is, meg Apa is :)
Nekem Apa az elején (amikor közöltem, hogy na, akkor most mégis jön a baba) közölte, hogy akkor ő most ideges, és ez azóta is így van, mindig, ha úgy érzi, hogy a kelleténél többet vállalok, vagányabb vagyok, vagy valami nem kerek, akkor jön aggódva :D annyira aranyosak nem? :D

Mióék jól vannak :) erősen gondolkodom azon, hogy most műtessem meg (7 hónapos), vagy januárban... nem szeretnék megint egy rakás macskát :roll: Ma egy alufólia darabot vettem el tőle, kipecázta a kukából :roll: husi volt benne még tegnap, ők kapták. Remélem, nem nyelte le... Egyébként annyira látszik, hogy nőstény, hogy hihetetlen... minden porcikája lányos: a nézése, mozgása, viselkedése... nem hittem volna, hogy a macskáknál is ennyire látszik :shock:

Csöre
csöre74

mágnes: pihi-pihi!

kata8110: nekem a Westendről az jutott eszembe, hogy válság van ugyebár állítólag, de akkor az emberek hogy tudnak ott vásárolgatni? Vagy csak melegedni mennek be a vonatra várva, vagy csak megkajcsiznak a barátokkal, stb. ...
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekünk idén lesz olyan hű de nagy és gazdag Karácsonyunk.
Na és milyen íze van a málnalevélteának? Nekem a védőnőm a 37. héttől ajánlotta.

petne: grat a jó CTG-hez!

A recepteket meg várom, már előre érzem a számban a puha mézeskalácsok ízét. :)
Vendég

sziasztok.picuranyu:a görcsök elmúltak hála az égnek,viszont iszonyú nyűgös vagyok,és fáradt nem tudom hogy mitöl :shock: hanna:nagyon szép pocid van :D védönö:egyenlöre nekünk se szólt hogy jönne,úgyhogy lehet hogy nekünk is elmarad,bár én sem bánom :) petne:gratula a ctg-hez :)

Kép
gizella82

Picuranyu: nekem is eszembe jutott, hogy az emberek csak sétálgatni mennek a WE-be,meg nézelődni, de mindenki hatalmas pakkokkal jön megy, válság ide vagy oda :shock:
Málnalevél tea....khmmm.Ittam már jobbat is, de azért nem olyan vészes, olyan gyógynövényízű :lol: Egy kis cukrot muszáj voltam beletenni, mert úgy üresen nekem könnyfakasztó volt :oops: De én másmilyen teát sem bírok meginni tök üresen :oops:
Karácsonyt illetően: nem lesz többszázezres ajándékozás nálunk sem, nem is ez a lényeg, de igyekeztünk és igyekszünk mindenkinek valami titkos kívánságát kipuhatolni és azzal örömet szerezni, ahogy belefér :wink:

Gizella: örülök, hogy jobban vagy!!

Csöre: bizony, a cicákon is látszik,hogy melyik a kislány,nekem is teljesen más stílusú a 3 exkandúr és az 1 exkislány :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Petne:első ctg? de jó remélem jövőhét után már mi is megyünk, Bútor hát igen a mién is lapra szerelve érkezett és nekünk is elfúrták az állószekrény lyukait apumnak kellett még furkálnia :evil: Cs erika: nekem is megy a hasam a Mg-tól ha a napi 3-at beveszem úgyhogy most már csak napi 2-őt eszem :wink: gyomor és torokégés......... hát 2 napja érzem mostmár én is :x a párom meg azzal nyüstöl tegnap kétszer is megkérdezte miért nem rakom már össze a kórházi mótyómat én meg ......... még nem ......... még van idő. Aztán meg úgy járunk mint tesómék neki se volt összerakva semmi akkor kapkodtak és egy csomó minden otthon maradt :oops:
erzsebet0312

Jajj Hanna majdnem lehagytalak nagyon szép formás pocakod van, látszik rajta hogy jó kis fészek a kismanónak :D
erzsebet0312

magnézium:engem is meghajt elég szépen,de inkább ez mint a koraszülés. kórházi csomag:hát kb 2 hete mondogatom hogy összerakom,de még nem jutottam 1-röl a 2-re :roll:

Kép
gizella82

csöre: anyuméknak van nőstény cicájuk, és esküszöm, rendesen "hosszú haja" van neki. :shock: Annyira bírtam, ugyanis neki állandó udvarlója van, nyáron mindig együtt feküdtem egymás mellett a kertben. Olyan édesek voltak. :D

gizella: örülök, hogy görcsök elmúltak, a nyűgi meg. ... Mindannyian azok vagyunk. Vagy csak a saját nevemben beszéljek? ;)

kata8110: én az Auchanban szoktam csodálkozni, hogy sorban viszik a plazma és lcd TV-ket. ... Amúgy meg hihetetlen, de ilyenkor egyszerűen kijön az emberből az állat.
Múlt héten is csak álltam a tömeg kellős közepén, az emberek taposták egymást, veszekedtek, még jó, hogy nem kapták ki egymás kezéből a Karácsonyra szánt ajándékokat, és én is kaptam egy kedves beszólást, hogy miért nem vonszolom már gyorsabban odébb magam. :shock: Mintha olyan könnyű lenne ez 8 hónapos terhesen. :oops:
Vendég

pici Bogikám az apucival :D pár napja készült csak lusti voltam a gépen átállitani az idöt :?

Kép
gizella82

Kép de szétszórt vagyok itt a kép :D

Kép
gizella82

Picuranyu: én ugyanezt figyeltem meg a Corában Törökbálinton múlt héten. Most voltunk ott először, mert anyósomék 'nagy Corások', és mivel most költöztek, kellett venni új hűtőt, TV-t....ez persze megint más tészta,ha kell, akkor kell, de ott sem lehetett lépni sem :? Én 3 doboz szaloncukit vettem,ennyi volt a nagy vásárlás, ha már ott voltam. Meg a figyelmesség: én is alig győztem takargatni a pocakomat, mert a nagy tömeg ész nélkül tolta a böhöm nagy kocsikat, nem nézve, hogy kit trafálnak el,kit nem :evil:

Gizella: tündéri, mosolygós kislány Bogika!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Gizella! látszik miylen nagy a szerelem...nagyon édes szép kislány Bogi!!!!

Hosszúhajú macska :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Én azt nem értem, hogy pont ilyenkor van szüksége az embreknek tv-re meg hasonló dolgokra? Miért nem nyáron veszik meg? gyanítom akkor még olcsóbb is...

Kicsit csalódott vagyok mert leadtam a rendelésem a régióba Máté ajándékaira és a 6 kiválasztott játékból csak kettő van...úgyhogy böngészhettem újra :evil:

Megyek megnézem apát hogy áll a karifákkal. Remélem már eladott jó sokat:)
katuska79

Katuska: karifák :oops: Jajj, úgy imádom az illatukat én is! Gyanítom, nekünk is meg kellene venni a hétvégén,szép nagyot :D
Én sem értem a TV vásárlást, pedig amíg ott nézelődtünk, vettek vagy 3-at, nem hülyéskedek. (Apósoméknak azon egyszerű oknál fogva kellett, hogy nem volt az új házban hűtő, a régi meg nagoyn tropa volt már....)
Mi az,hogy a Régióban nincsenek a megrendelt játékok?? :shock:

No asszem, lejárt a mosás, lehet teregetni... :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Most jöttünk haza a dokitól.
Ahogy láttam, ő sem rajongott a császárért, az altatásért meg főleg nem.
Egyébként azt mondta, hogy megvárja a 40. hetet, ha addig megindul a szülés csak akkor császároz meg előbb.

Megint letolt, mert már 16 kg-nál tartok és ebből az utolsó 3 hétben jött fel 3 kg. Nagyon el vagyok keseredve, mert hiába a sómentes diéta, így sem tudom elkerülni az elkerülhetetlen. Pedig mostanában még az étvágyam sem akkora, mint régen. Ma is eddig összesen 3 szem diétás kekszet ettem. A vacsi szinte minden nap csak gyümölcs, úgyhogy már ötletem sincs, hogy mit tudnék kezdeni. 20 kg-ig meg sem fogok állni.
A vérnyomásom is fejjebb ment, na így sem sok (120/70), de ennek sem örült. Egyébként mostanában egyre többször érzem, hogy fejjebb megy. Olyankor mintha feszülnének az orromban és a homlokomban az erek. Olyan fura érzés.

Ja, és azt is mondta, hogy most 3 hétig maradjak nyugton, pihenjek sokat, mert ez a legveszélyesebb időszak, ilyenkor van a koraszülések legnagyobb része. 3 hét után ismét lehet bármit.

És jövő héten NST!!!!! :lol: Meg vércukor-vizsgálat, UH és még valami, szerintem az az a vizsgálat, amiről itt beszéltetek, hogy most akkor kötelező-e vagy sem.

Egyébként minden rendben van, méhszáj 3000, és ismét behelyezkedett, fejjel lefelé van.
Na kíváncsi leszek, jövő héten mit mutat az UH. Bár most már amúgy is mindegy, forgolódhat, császár lesz így is, úgy is.
Nézett köldökzsinor áramlást is, az is tökéletes.

Kép
jandrea

Csajok, látom megint termeltetek :lol: nem bírtam visszaolvasni, csak futtában :oops:

Dobok táblát, izgalmas, ahogy közeledik mindenki a finishez :lol:

Kép

Petne, gratula a jó ctg-hez! Mi hétfőn megyünk először, a dokim nem kapkodta el :roll:

Viszont a védőnéninél hallgattunk szívhangot ma :lol: :lol: :lol: olyan szuper volt!
Hízás: 10 kg-nál tartok én is. De még ez alatt a pár hét alatt is jöhet, főleg hogy itt a karácsony :? :lol:

A receptekre azt mondta, h hívjam, ha Levente megszületett és mire hazajövünk ő elintézi.

Gyerekorvos: jövő héten elmegyek hozzá "ismerkedni", aztán majd ő jön, ha hazajöttünk a kórházból.

Karácsonyi vásárlás: én már nem is bírnék szerintem a WE-ben végig sétálni, a mai nap is kikészített teljesen, most értem haza, mindjárt megyek is vízszintbe...

Gizella, nagyon édi a lánykád!

Gombócmakka, átírtam a nevet, jól látom, azóta sem írtál ide? Vagy csak vaksi vagyok?

Kata, látom elkezdted a málnalevél teát. Én még csak a gátmasszázst csináltam pár napig, most azt is pihentetem :oops: Minden nap azt mondom, majd holnap...valahogy nem akarom siettetni Leventét, nagyokat dorbézol, úgyhogy szerintem jól érzi magát bent.

Hanna, szép csinos pocid van!

Andrea, szupi a szobátok!!!

Mágnes, pihizz, a lábdagadás nem jó! :evil: :wink:

Képzeljétek, tegnap szobor készült a pocimról :lol: Apitól ezt kaptam szülinapomra :lol: most szárad :lol:

Ja és megvan a vadiúj mosó és szárító gépem! Vagyis csak megrendeltük, hétvégén hozzák :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Speciális gyerekprogrammal :wink: :lol: Na ezt nem volt nehéz nekem eladni, rögtön ráugrottam :lol:

Pussz, tényleg megyek pihizni...

Kép
vickybabe

húú most durva volt így látni a táblában a nevem mellett ,hogy hátra van 2 hét... CSAK???? :roll:

itt dilemmázom, hogy süssek-e kókuszkockát vagy sem......

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vickybabe: igen,elkezdtem a teát.Megvan egy pár napja, de most beszéltem rá magam :lol: A gátmasszázzsal viszont még én nem induéltam, de majd hétvégén :wink: Remélem, hogy ez már csak nem lesz siettetés neki, mert vészesen közeledik nekem is a január 2, akkor segítsen ez a csodatea, bogyók,masszázs, hogy kicsusszanjon a Kislegény :wink:

Mágnes: ja, nem semmi,hogy van 2 teljes heted!!! Nekem holnaptól lesz kerek teljes 3, de már itt libabőrzök tőle!!! :lol: Kókuszkocka,nyami!!! De azt nem tudom, hogy neki merj-e állni? :roll:

Én összekaparom magam, megyek be Apáért, meg leadni a kocsikámat és fél hatra meg CTG,hurrá!!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

kókuszkocka sütőben...:) Nem bírok magammal.... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Gizella, édes ez a kép, nagyon csajos Bogi!

Mágnes, ez tényleg megdöbbentő. 2 hét. Aztán jövünk mi sorra. Kezd nagyon izgalmassá válni a dolog.

Andrea, szerintem ne izgulj a kilók miatt, alkati kérdés. Ha tényleg annyit eszel, amit leírtál, az ráadásul kevésnek tűnik. Vigyázz, hogy a babának jusson elég.

Kórházi csomag: én is már vagy 2 hete készülök rá, hogy bepakolom, de még nem jutottam el odáig. Talán hétvégén.

Kata, jó CTG-t estére!

Vickybabe, gratulálok az új mosószárítóhoz! Köszi a táblát. Nagyon az elején vagyok én is.

Kép
petne

Na, hazaértünk! Ill. gurultunk. Tök édi volt Julcsa, ilye korán még sosem értünk haza a suliból-oviból...
Most épp a Vukot nézik, mindjárt jön a részeges libás rész :D.
No, meg át kell adnom az én drága fiacskámnak a gépet. Talált valami Tolkien-honlapot, folyamatosan azt böngészi, meg megeteti a kutyáit...

Holnap jövök... :)

batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Rövid jelentés, hogy egyben még, csak kicsit befelé fordultam... Nincs baj, csak most jobban esik a csend.
Futólag beleolvastam az elmúlt napokban történtekbe: látom még mindenki egyben (Alex babát leszámítva persze), csodásak a feltett pocak és babaszoba képek, és jobbulást mindenkinek a finish legkülönbözőbb megpróbáltatásaiért.

Jelentkezem majd...
kisbogacs

Sziasztok!

Hú de izgi, hogy ennyire közeledünk a finishez.........
Pár héten belül érkeznek Alex után az első topik babák.......alig várom:-)

Mi is még egyben (reményeim szerint még 3-4 hétig biztosan), jól vagyunk, bár kicsit már nehézkesen mennek a napok:-).
Karácsonyi előkészületekkel nem állok túl jól...azon gondolkodom hogy idén azt hiszem készen veszek beiglit nem állok neki......elég lesz 24.-ére, 25.-ére valami menüt összehozni.

Mit főztök karácsonyra? Tartsunk egy kis ötletbörzét!:-) Mondanám hogy kezdem én de nincs ötletem. Valami könnyen kivitelezhető dologra gondoltam ami azért "ünnepinek" minősíthető kaja.....
Tavaly készítettem egy aszalt szilvával töltött pulykamellett, vörösboros szilvamártással, krumplipürével......nagyon gyors volt, munka szinte semmi és nagyon finom. Talán megismétlem. De írjatok lányok ha vannak jó receptek:-) :P :P

Peni

KépKép
peni

petne: természetesen azért nem ez a napi kajám. Gondolok az én kis lánykámra. Próbálok vegyesen étkezni, de este mindig visszafogom magam, még akkor is, ha éhes vagyok. Mondjuk mostanában mint már említettem, kevésbé vagyok éhes (szerencsére). Csakhát nehéz ilyenkor megtalálni az egyensúlyt, hogy ne legyen sok a kaja a hízás miatt, de a babának legyen elég. Bár ez baba nélkül is mindig nehezen ment. Ha felszaladt pár kg, akkor aztán koplalás.
Mindegy, most a kisbabám a legfontosabb.

Mi a különbség az NST és a CTG között??? Nekem NST-t írt a doki a kiskönyvembe.

Kép
jandrea

Sziasztok!
Újra itthon, hulla fáradtan :? de legalább elintéztünk pár dolgot:
- kiválasztottuk a bútort... Andrea, sajnos a Faktum az én nagy culáimnak picike :( így tovább kellett állnunk... úgy döntöttünk, kapnak felnőtt bútort, elég nagyok már
- vásároltunk néhány dolgot, azt hiszem, a hétvégi metro-zással jók leszünk Karácsonyra
Peni: néhány oldallal korábban volt egy karácsonyi menü ötletbörze, érdemes visszalapozni
Picuranyu: nagyon jó ez a hosszú hajú macska :lol: :lol: Miónak nincs ilyenje, de van csábos nézése :) (Cilu antinő)
Mágnes: én megszavaztam volna azt a kókuszkockát :wink: de látom, bevállaltad :D
Andrea: sajnálom a hízást :( én az ellenkezője miatt aggódok, látod, semmi sem jó? (+7 kg, de 58-ról indultam, nincs sok tartalékom) pedig tömöm magam :( igaz, kevés szénhidráttal DE: ne parázz rajta, és tényleg nem szabad diétázni. Szülés után könnyen leadod, nyugi: a víz szinte rögtön lemegy, és a többi is hamar, főleg, ha szoptatsz.
Viki: gratula a szülinaphoz, az ajándékhoz (nagyon kedves ötlet :)) és a géphez :)
Most sokmindent kihagytam, de mindjárt beájulok, olyan fáradt vagyok :? holnap jelentkezem :)
Jó éjt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csöre74 2008.12.11 21:42-kor.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Gép előtt. Hulla vagyok.
Jók legyetek. :wink:
Holnap jövök.

Kép
hanna30

jandrea:
Asszem annyi, hogy a CTG-n nem néznek fájás tevékenységet, csdak a baba szívhangját, az NST-n pedig azt is nézik... Vagy fordítva.. :roll: Lényeg, hogy egyik vizsgál fájás tevékenységet, a másik nem.

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes: köszi.
Akkor gondolom a CTG-n néznek, mert ti arra jártok és gondolom a 37. héten már azért kell ilyesmit nézni. Akkor lehet, hogy addig járok NST-re, utána pedig CTG-re. Na majd kiderül. :-)

Kép
jandrea

jandrea:
Nem biztos, hogy a CTG-n, mert hiába írja a csajszi a kiskönyvembe, hogy köv. CTG, meg a doki is úgy hívja, az ambuláns lapon folyton NST vizsgálat szerepel.. Szóval lehet, hogy csak megszokásból hívják CTG-nek, és valójában NST-re járok... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

NST (non-stress test) A terhes nyugalmi állapotában végzett kardiotokográfos (CTG) vizsgálat.
kisbogacs

Sziasztok, hu nekem is nagyon hosszu napom volt, a doki azt mondta minden ok, Attila mozgott ezerrel az uh-n de a fejecskejet beforditotta a placenta fele, ugy hogy nem lattuk ot, na majd szuleteskor gondolom ugy gondolta.
bocsi nincs erom reagalni most. csak egy valamire:
J andrea: ugyan olyan lampat vettunk Attilanak mint te csak mas szinekbe, a mienk meg nincs fent. de jo latni milyen lesz.
Ja es eyg kerdes ami most nagyon foglalkoztat, foleg, hogy donteni kell mar. Valamelyikotok elteteti a koldokzsinor vert? Tudom beszeltunk mar rola, de nem emlekszem, hogy valaki tutira ugy dontott volna, hogy igen. Nekem apa nagyon meg akarja csinalni, foleg, hogy ma az orvosom is ajanlotta. O az uj szulott fianak eltetette.
Na tenyleg huzok, mert most mar lecsukodik a szemem.

Kép
brestovsky

CTG: maga a gép, amin végzik az NST vizsgálatot.Hibásan mindenki CTG-nek hívja(még mi szülésznők is) szóval ne izgassátok magatokat.

MI nem tetetjük el a kzs vért. Pedig lehet, hogy megérné. Nem tudom. Csak nem jó minden betegségre.

Kórházi csomag. Én is készülök már rég óta összetenni. Kedden a védőnőm mondta is, hogy ilyen méhszájstátusszal pakoljak össze, nehogy váratlanul érjenek a dolgok.

(kíváncsi leszek, hogy akik egy kórházban szülünk összefutunk-e a kórházban. )

Fájnak a csontjaim, nektek is?

Kép
Kép
cs_erika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: