Neked:
Lehet, hogy jobb helyeken így van. Mi alapján számít vmi jobb helynek?
Nekem fontos volt, hogy olyan orvosnál és kórházban szüljek, akire rábízhatom a magam és gyermekem életét. Bejött a választás. Mert itt ülök.
Éppen szülőszoba felújítás volt, de még nem készült el a jobb helyekre jellemző, európai szintű egy ágyas csoda.
Valamit valamiért.
Akkor még nem fogadtam szülésznőt, mert úgy éreztem, nincs rá szükség. A szülés egy természetes folyamat, amelybe ha nem avatkoznak be, megy magától. Nem így történt. Másodszorra már volt szülésznő, akivel szültem.
És nem várom el az orvosomtól, hogy miattam ne lássa el a többi páciensét. Főleg, ha 14 órát kéne mellettem ülnie.
Ráadásul még a gondolatától is kiráz a hideg, hogy egy idegen ember üljön ennyi ideig az ágyam szélén, vagy akárcsak a közelemben, velem egy légtérben. És ha lehet, SZAKSZERŰEN csak akkor gondoskodjanak rólam, ha kell. Addig hagyjanak békén szülni.
más,
igaz, a férfiak igényeit is figyelembe kell venni szerintemis. Berángatni senkit sem érdemes. Az erőszak sosem vezet jóra.
Nyugiiii,
az én férjem nem látta az általad említett testrészemet. Így aztán semmi ijesztőt nem találhatott. ??? Miért akarod, akarjátok mindenkáron azt elhitetni azokkal, akik megtapasztalták, hogy nem is úgy történt? Biztosan létezik olyan szülés is, ahol Apa premier planban nézi a gyereke világrajöttét, de úgy gondolom, az is az ő döntése. Vagy odakötözik az ágy végéhez, nesze hapsikám alapon? Vagy hogy is van ez? Egy felnőtt ember, szabad akarattal. Vagy nem?
Adrienn,
ne általánosíts, kérlek. Az sem vezet soha jóra. Ha dühvel, vagy sértett indulatokkal olvasol és írsz, nem fogsz észrevenni mindent, ami pedig fontos lehet a véleményalkotáshoz.
Lányok,
az a baj, hogy ugrotok a névtelenre. Hagyni kéne, hagy forrjon a saját levében.
neki úgy tűnik tök mindegy, ki milyen szülésről beszél. Mindig csak azt az egy momentumot ragadja meg, amivel aztán ütni tud. Borcsa,
szívemből szóltál.
Sugár,
sajnálom, hogy idáig fajult a dolog, és megértem, ha esetleg nem akarod ide leírni a gondolataidat.