A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 Áprilisi babavárók

Köszi Cat!

Hát mi hétvégén vettünk pont egy játszószőnyeget a Brendonba keresztfiunknak... de abba is benne van a szőnyegrészbe a zenélő....
pedig olyan édes.

Na megint tanultunk valamit!

Amúgy nagy különbségeket nem átok a játszószőnyegek között mégis a brendonba is volt 5.000-20.000-ig
Miért??? Max annyit látok hoyg kettővel több kütyü lóg rajta!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi!

Nem feltétlenül van túl nagy különbség köztük. Valóban annyi, hogy hányféle játék van rajta, és azok milyen anyagból vannak, mit fejlesztenek.
Illetve még a márka ugye.
Hiszen farmert is tudsz venni 2-3 ezerért is és 30-40 ezerért is. Túl nagy különbséget nem lehet észrevenni.

Egyébként most néztem, hogy a Régióban 8000 körül elég sokféle játszószőnyeg van.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap megint sikerül 7-ig dolgoznom, de cserébe úgy döntöttem, hogy szerdán délután inkább meglátogatom a kisbabás barátnőmet a munka helyett.
Szerencsére, a vérnyomásom továbbra is rendben van.

Sziszike!
Sajnálom ezt a cukor dolgot, de látod, a "profik" azt írják, hogy nem olyan nagy gáz. Persze, könnyű ezt mondani a kivülállónak. Lehet, hogy nem is az. Szerdán mindenképp tájékoztass minket, drukkolok, hogy ne az legyen!

Zsu!
Köszi a szopipárna tippet, megpróbálom alkalmzni.

Gaba!
Jobban vagy?

Lányok, nekem olyan furcsa az, hogy valakinek 15-16 hét körül megmondják a babája nemét, valakinek pedig még a szülés előtt sem tudják. Létezik ez?

Kép
gesztenye74

Gesztenye!

Csak a babától függ, hogy úgy fordul-e, hogy lehessen látni. Ha folyamatosan takarja magát, akkor lehet a legjobb az UH-os orvos, akkor sem lát semmit.
Bár az is iagz, hogy az orvosok között is van különbség...

Cukor témában én a "nem önszántából lelkes amatőrökhöz" sorolnám magam. Sajnos tapasztalatom most bőven van. Az elmúlt három hónap alatt annyit tudtam meg a dologról, amit három élet alatt sem szerettem volna.
De így legalább biztosan állíthatom, hogy nagyobb baj is létezik ennél. Sokkal nagyobb is. Ezt lehet kezelni, és akkor olyan, mintha nem is lenne.

Te pedig inkább pihenj, és ne dolgozz annyit! Nem éri meg, szerintem.
Vendég

Sziasztok!!
Kutyabajom.Minden oké csak a csomagot várom már, lesem a postásautót , hogy mikor hozza ki. :( :D
Ki is próbálom szerintem délután mert én olyan álmos vagyok.
Fogalmam sincs mi lesz majd ha meglesz Andris mert az én alvás igényem 10 óra körül van. :shock: :shock: :shock:

Ma megyek a szülőszoba látogatásra a szülésre felkészítő tanfolyamom ma sajna véget ér.
na megyek feldobom a kaját.
krumpli leves(kolbásszal), mákosguba. :)

Kép

Kép
gabka7926

Megjött a párnám és már hemperegtem is vele egyet!!!
Szerintem nagyon frankó lesz az estém.
Persze semmi szex csak a relax!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :wink:

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok, jöttem egy gyors bekukkra, mert még mindig havazódok :lol: :lol:

Minden betegnek jobbulást kívánok, vigyázzatok magatokra... :lol: :lol:

Korábban írtatok az ínyvérzésről... nekem tegnap óta minden fogmosásnál ez van, most az előbb ettem egy almát és az is véres lett :oops: :oops: eléggé guftuftalan :roll: :roll:

Tudok ellene tenni valamit???? Nyaljak sót pl??? :lol: :lol:

Na puszi, megyek dolgozni...

Kép
padri75

padri75:én tantum verdével szoktam öblögetni mert az jó fogínyvérzésre és fájdalomcsillapító is egyben ha be van gyulladva az ínyed.A fogorvosom írta ezt nekem fel, mert én is fogínyvérzős vagyok.És tényleg undi a véres alma tudom. :? :?

Kép

Kép
gabka7926

Sziasztok!

Egész délelőtt a barátnőmnél voltunk, mézeskalácsot sütöttünk, díszítettünk. A kisfia egyidős Emmával, ők addig püfölték egymást! :roll: :wink: Jól elfáradtunk mindenesetre, ráadásul bevallotta, h náluk is jön a kistesó!!! Annyira örülök nekik, február óta próbálkoztak! :D

Tegnap meg voltam végre EKG-n, szerencsére tökéletes az eredmény!

Még beiglit szeretnék csinálni majd, életemben először. Ha esetleg van valakinek bevált receptje, nagyon megköszönném, ha megosztaná velem!

Habtapi (mi is így hívjuk :wink: ) sztem is nagyon jó, elekintve attól, h az én lányom megeszik!!! :? Ezért eleinte behúztuk ágyneműhuzatba és úgy tettüük rá Emmát.

Cat, akkor simán visszaadhatnák a járgányotokat, nekik már elég egy sport is! De gondolom, ha maguktól nem adják, Ti nem kéritek. :roll: Olcsóbban megúsznátok a boltot!

Gabka, szuper, h megjött a párnád és tetszik!!!!

Bogi, gratula Csanádhoz!

Zsu
svs

Kocska, újonnan 35-ért lehet kapni nagyon hasonló kocsit, mint a piros, nézd csak:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Zsu
svs

kocska :

nekem a piros jobban tetszik
:P :P :P

Csajok nektek van aranyeretek?Nekem azt hiszem az van ! :oops: :oops:

Kép

Kép
gabka7926

Cat!
Aranyos vagy, hogy pihenjek. Mondtam is a főnökömnek, hogy az egyik kismama társam pihenést javasolt, mire ő: "Of course, you can have a rest after X-mas." Kedves, nem?
Egyébként, nem vészes, mert szeretem a munkám. Pont ezért is fogok visszajönni félév után, amin tudom, hogy mindannyian megbotránkoztok, de ez van.
Cat, csodálom a probléma megoldó készségedet, fantasztikus, hogy milyen jól tudsz hozzállni a gondokhoz!

Gabka!
Micsoda élményeid vannak a szopipárnáddal. Remélem, hogy nekem is hasonló pozitív élményeim lesznek.
Aranyerem egyelőre nincs, de néha közel állok hozzá.

Kép
gesztenye74

sziasztok.

eddig tudtam ellenálni Alex akaratának :? :? :? :? :? :? sült krumplit csinálok :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: de mondtam apának hogy ne engedjen sokat enni. :wink: :wink: :wink: :wink:

ja és olvastam valami sóról ami nem köti meg annyira a vizet.erről tud valaki valamit?

Alex reggel óta fejjel lefele van :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: már kezdem bánni hogy ennyire akartam.nagyon mozgékony a drága és kezdenek fájni a dolgaim belül :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

kerestem képet a tornázóról ahogy mi használtuk mikor fekve már elkúszott alóla Patrik:
Kép
lehet forgatni a fejét 3 állásba.van hogy PAtrik még most is bekapcsolja és játszik vele.

megyek mert elég a krumplííííím

Kép
Kép
ettike

gesztenye:

ugyan miért botránkoznánk meg azon hogy fél év utánn vissza szeretnél menni dolgozni?
attól te még ugyanúgy fogod Lucát szeretni.és inkább csináld azt amit szeretsz minthogy otthon ülj és emésztd magad.
lessz aki vigyáz Lucára?

Kép
Kép
ettike

Megjöttem!
Tök jó volt, hogy körbejártunk a szülészeten és bekukkantottunk mindenhova.Feldobok pár képet , vagyis most nem mert a képfeltöltés honlapja szarakodik.
Majd holnap megint megpróbálom!

Kép

Kép
gabka7926

Szia Ettike!

Úgy lesz, hogy félév után az első 3 hónapban, azaz Luca 9 hónapos koráig csak heti 3 napba megyek vissza. Így 2 napot én, 3 napot a férjem lesz Lucával.
Balázsnak úgy van a munkabeosztása, hogy hétközben mindig 3 napja szabad (ez lehet a hét bármelyik napja), tehát heti 2 napokat kell majd csak megoldanunk. Ez pedig úgy lesz, hogy anyós fog besegíteni. Az én anyum oviban dolgozik, így elég sok szabadsága van a szünetek miatt. Így a szüneteket ő vállalta be.
Szóval, anyu-apu-nagymamás megoldás lesz.

Biztos nem lesz egyszerű, de megoldjuk!

Milyen volt a sült krumpli? Nem a tengeri só az, ami egészségesebb egy fokkal? Bár a vizet szerintem az is megköti.

Kép
gesztenye74

Sziasztok!

Ma olvastam egy cikket,ahol azt ecsetelik,h ki hogy tálalja a gyerekének a karácsony, Jézuska, Télapó kérdést. Ti ezzel hogy vagytok? Akinek van gyereke az mit mondott Neki?
Én szívem szerint nem mondanám,h Jézuska meg a Télapó hozza az ajándékot...,de más részről nekem is mindíg emiatt volt olyan izgi ez a két ünnep. Meg ha meg is mondom az "igazat",akkor oviban nem ábrándítja ki a többi gyereket,akiknek a szülei mást mondanak?

Bocsánat,h teljesen függetlenül semmire nem reagálva vetem fel a kérdést,de ezen gondolkoztam ma egész nap :oops:

dharma

Sziasztok Csajok!

Nemrég értem vissza Szegedről, és nagyon jó volt otthon lenni a nagyikámékkal! elmentünk a brendonba is, megmutattam nekik a kiságyakat, a kocsikat, a kiskádat, a játszószőnyeget, ők meg csak nézték, hogy mennyi minden cucc van mostanság egy picurnak, és mondták, hogy majd mondjam meg nekik hogy a kocsit vagy a kiságyat vegyék meg. olyan kis drágák. a hagyatéki tárgyalás is 'simán' ment, bár természetesen nem lesz olyan egyszerű az élet... :roll: de remélem jövöre gyorsan rendeződnek a dolgok. és szegeden lehet enni a legfinibb mákos rétest!!! :lol: :lol: még jó hogy itt nem találtam olyat, mert vészesen sokat tudnék enni belőle!

Dharma én előbb megtudtam az igazságot a télapóról és jézuskáról, és mikor barátnőmnek elmondtam, évekig (néha még most is) felhozza, hogy addig ő hitt ebben, és elrontottam a karácsonyát! szóval ez elég kényes téma lehet :lol: :lol: nálunk tuti hogy lesz télapó is meg jézuska is :D

Bogi nagyon szép nevet választottatok! Dharma neked is ki fog derülni figyeld csak meg! kiváncsi vagyok, hogy nektek fiú lesz-e, mert tényleg talán a Delbó miatt, de olyan fiús :D :D

Sziszike nekem január elején kell erre a cukorlötyire menni, remélem nálad nem mondanak rosszat, és ahogy a lányok irják, nem olyan vészes, mint ahogy hangzik, bár magamat ismerve igen nehezen viselnék egy diétát...pont most mikor nem szabadna például fűszereset enni, mi az ami kellene??? kolbász...húsok...ráadásul nagyimék csináltak húslevest (mert hogy nekem kell a folyadék), és tettek bele egy kis paprikát is...no abból nem ettem, mert a chili ahhoz képest semmi nem lehetett! véletlenül erős volt (mert a másik amit vele vettek, nem volt erős, és azt hitték ez se az) :lol:

a kis betegnek meg jobbulást!

most megyek mert már nem nagyon tudok görnyedni a gép fölött!

Gesztenye én is úgy terveztem hogy 1-1,5év után megyek vissza dolgozni, lehet hogy nehéz lesz, de sajnos szerintem ez muszáj lesz. és nálunk marad a bölcsi, bár unokatesóm mondja, hogy gyerekek közt lesz, és nem olyan rossz az...

Gabka sajna nekem vannak...de hát voltak is, igy most érzem hogy jönnek a többiek...remélem a tieid visszamennek! rostosakat kell enni! (bár nekem idegeskedésre rosszabbodnak)

ja, a vonaton rugdosott a Lucám! olyan jó, hogy most már tudatja, hogy itt van! :D

pusza mindenkinek!

Kép
tünemény

Gabka az én alvás igényem is 10óra, ráadásul éjféltől 10ig.

Padri nekem azt mondta több fogdoki is, hogy nem szabad megijedni fogmosásnál, hanem tovább kell puha kefével sikálni az ínyünket, hogy a gyulladás mérséklődjön, amikor betartom nekem is jobb. Pláne áprilisban volt fogíny műtétem, elől a 2. fogamnál, foggyökér cisztám volt és annak a helyén borzasztóan bedagad, de ha van idegem a „disznóvágás szitu”közepette tovább sikálni, akkor enyhül, de félelmetes az tuti. Nekem az eleje óta van.

Mennyi mindene van már mindenkinek….Gabka neked még aranyered is 
Amit én merek ajánlani rá, persze a rost dús étrenden kívül,na meg ha erőlködsz inkább hajulj előre,amennyire a pocak engedi,szóval a körömvirágkrémet,a viszketésre jó legalább,meg egészséges gyull.csökkentő.

Képzeljétek voltunk megnézni a babakocsit. Már 20ért is odaadná a csajszi és nem is kell sietnem a döntéssel,mert nem hirdeti, mivel jul.ra van kiirva és addig úgy sem használja a testvérbabakocsit. Szóval tiszta piros az egész, annyi hibával, hogy fakult a teteje. Jajj, de annyi mindent tud ez a babakocsi, hihetetlen. Én csak tátottam a számat. Na meg ezek az új mózeskosarak, amik szögletesek és nem olyan, mint a régi babakocsisok, nekem ezek olya hullaszállítók, de pirosban tök jó.
Zsu tényleg hasonlít, amit találtál. De még oldalt a váza is rugós.

Na eddig jól kenyi a törpém,most kezdett rá megint pörögni, pedig fél 12.Remélem ha kint lesz akkor sem felejti el,hogy éjfélig zsongás,de.10ig csicsika.

Dharma nálunk biztos amíg lehet álomba ringatjuk télapóval, bár én fosok tőle, de tuti lesz beöltözött télapónk is később. Na meg addig ér valamit a karácsony, míg egy törpe tátott szájjal ámul rajta.
Anyám barátnője nem tudta máshogy megoldani a fadíszítést csak a lányával, de a jézuska pakol be alá attól függetlenül.
Nekünk annak idején sosem tűnt fel, hogy apu minden karácsonykor a lenti biciklitárolóban szerel valamit(lakótelep), míg anyuval, meg húgommal a konyhában készülődünk, persze csukott szobaajtóval, hogy a jézuska meghozhassa a fánkat. Aki vacsi után csöngetett is….a megbízott szomszéd, akinek a radiátorcsövön kopogott anyu kaja végén, bár ezt sem láttam sose,na + a szomszédot sem, de mire visszaértünk felfedeztük, hogy a szobában már villog a a fa. Mikor én már tudtam nincs jézuska,csak húgom nem,akkor sem jöttem rá ezt hogy csinálják, csak jóval később mesélték el.
Pl.Volt olyan is, hallotta a szomszéd, hogy futunk az ajtó felé, elő emeleten laktunk az meg gyors leugrott a földszintre a korláton át,majdnem kitörte a lábát, nehogy észrevegyük.
Meg volt amikor anyu már többedszerre jelzett,de nem hallotta a szomszéd.De érdekes nekünk sem tűnt fel sosem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kocska

http://www.jatekfutar.hu/

Na itt nem olcsok,de jó cuccok vannak,egy kis szemlegeltetésre is jó...

kocska

Gabka!

Örülök, hogy tetszik a párna! használd egészséggel! Csak vigyázz, nehogy Apa mellőzöttnek érezze magát! :)

Aranyér jó kérdés. Fogalmam sincs, hogy van-e. Beninél em tudtam eldönteni. Néha úgy érzem, hogy igen, e aztán eltűnik.

Padri!

Fogínyvérzésre sok c vitamin.

Zsu!

Beiglit még soha nem csináltam, azt a nagymamám szokta.
Ráadásul Apa nem szereti, nekem nem lehet...
A mézeskalácson én is gondolkodom, már találtam is egy diétás receptet hozzá.

Babakocsi témáról bezélek karácsonykor a húgommal.
De úgsem lesz rá szükségünk, mert ma nyerek 300 millát a Skandináv lottón. :D :D :D

Gesztenye!

Nem attól jó anya valaki, hogy 3 évig vagy tovább othon marad a gyerekkel.
Ez személyiségfüggő. Ha Neked fontos a munkád, és attól érzed teljes embernek magad, hogy dolgozol is, akkor tessék. Az senkinek nem lenne jó, ha otthon lennél frusztráltan, esetleg depressziósan. A gyerek látná kárát.
Én személy szerint a másik véglet vagyok. Szeretek itthon lenni. És nem is szeretnék visszamenni dolgozni még jó pár évig. Iletev azt sem tudom mit szeretnék majd csinálni.
Az lenne a legjobb, ha lenne háro gyerekünk és Apa keresne annyit, hogy vígan megéljünk belőle, így nekem csak a háztartásra és gyerekekre kellene figyelnem.
De persze ez még változhat. Ki tudja mit hoz a jövő.
Vendég

Dharma!

A gyerekeknek még jó ha hisznek a télapóban és a jézuskában. Fejleszti a fantáziájukat is.

Nálunk úgy néz ki, ogy december 6-án a Mikulás hozza az ajándékot a jó gyerekeknek. De nem mindenhol tud személyesen ott lenni, mert nagyon sok helyre kell eljutnia, így van ahova csak éjszaka viszi el, amikor már mindenki alszik. A kéményen keresztül jön be, és a tizta cipőbe teszi az ajándékot.

Karácsony: Jézuska hozza az ajándékot.
A karácsonyfát én szeretném Vele díszíteni, hogy ezzel várjuk a Jézuskát.
Ennek pusztán az az oka, hogy ez a nap olyan legyen, amikor mindannyian együtt vagyunk, együtt csináljuk a dolgokat. És senkinek sem a munkáról szól, hanem a boldog együttlétről és szeretetről.
Éppen ezért valószínűleg nem is én főzök majd, hanem megrendeljük az ételt a közeli étteremből.
(Tavaly is így csináltuk, igaz akkor azért, mert egy héttel karácsony előtt költöztünk.)

Tünemény!

Örülök, hogy jó volt Szegeden. És remélem, hogy csak jövőre lesz jogerős a határozat az öröklésről, mert akkor spórolhattok rajta.

A mákos rétest nem szeretem, de a túrósat nagyon. És valóban Szegeden van a legfinomabb.

Kocska!

Alvásigényed változni fog. Alkalmazkodsz majd a babához.
Vendég

Kocska!

Jó ez a játékfutár, de valóban nem olcsó.

Mi holnap délután vesszük meg Beni ajándékai, amíg Ő bölcsiben lesz. Szerencsére Budaörsön van Régió és Gulliver is, és ott nem olyan horror árak vannak, mit a városi játékboltokban.
A könyvek már megvannak, amiket kap.
Nekünk annyival nehezebb a dolgunk, hogy Beni névnapja január 3-án van, így egyszerre veszünk meg mindent.
Vendég

Sziasztok!

Hogy vannak a kis betegek?

Ami a Mikulást és a Jézuskát illeti, nálunk mindenképp lesz, szerintem egy kisgyereknek ez nagyon sokat jelent, el sem tudom mondani, hogy a testvéreimnek és nekem is mennyire varázslatossá tette az egészet.

A karácsonyról jut eszembe, hogy képzeljétek, anyáéknál az oviban van egy kisfiú (nem az ő csoportjában), aki szabályos terrorban tartja a szüleit 3 évesen. Az apuka már elköltözött otthonról, mert nem tud a gyerektől dolgozni sem (persze ez így sokkal egyszerűbb volt, mint valahogy kézbe venni a gyerek nevelését). Most a karácsony miatt rettegnek, mert nem tudják neki megvenni azt a méregdrága ajándékot, amit kinézett és félnek a cirkusztól. A kisfiú minden további nélkül rugdossa és köpködi az anyját, csúnyán beszél. Ilyenkor tudok nagyon megdöbbenni, hogy hogy lehet a nevelést ennyire az alapoknál elrontani, hogy már egy 3 éves gyerekkel sem bírnak, Mi lesz később? Ha nem adnak neki pénzt, leszúrja a szüleit?

Kép

Kép
sildi83

Sildi!

Durva amit írtál a 3 éves gyerekről. Nevelési tanácsadó mit mondott?
Bár nekik sem könnyű a helyzetük, ha a szülők nem együttműködőek. (Húgom nevelési tanácsadóban dolgozik pszichológusként...)
Melyik óvodában dolgozik anyukád?
Vendég

Sziasztok!

Még megvagyok, bár még mindíg fájósan. Megy a pihi.
Fogínyvérzésre én is a sok C-vitamint tudom, és vannak speciális fogkrémek fogínygyulladásra.

Karácsony-nálunk amíg unokahúgom aludt délután ezerrel fát díszítettünk, és odaraktuk az ajikat. Volt meglepi.

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
gaba_30

Én is gondolkodtam a délutáni alvás alatti fadíszítésen, de ha Beni elalszik, akkor néha csak este hétkor tudjuk felébreszteni. Akkor pedig olyan késő lenne, hogy nem is tudná kipróbálni az ajándékait. Így marad a fadíszítés délelőtt, ünnepi ebéd, utána pedig az ajándékok és játék estig. Este pedig korán fekvés, mert másnap irány Eger a nagyszülőkhöz.
Vendég

Cat: Nem tudom a nevelési tanácsadó mit mondott, azt tudom, hogy már pszichológust is javasoltak a gyereknek. A Joó János Oviban dolgozik (Kallómalom út).

Kép

Kép
sildi83

egyszerűen olvasni találok csak ide... most is csináljuk mindjárt a nagymamáknak a karácsonyi ajándék képkereteket, ikeás fakeretekre ragasztunk gyöngyöket, aztán ebbe teszünk majd közös képüket. ez az ő ajándékjuk.
nálunk az angyalkák hozzák az ajándékot, a Jézuska ajándékoz meg minket, mi pedig a Jézuskát a jósággal. Erre van a jóság karácsonyfánk, amire minden jóság (jószívű, összepakol, segít a tesónak, nem műsorozik lefekvésnél, segít bármiben...stb) után tehetnek egy díszt, és az angyalkák elviszik a hírét a Jézuskának a szülinapján, mikor hozzák a karácsonyfát :)
mi 24-én díszeket csinálunk közösen, és a lakást díszítgetjük, fadíszítés déli alvás alatt van, persze ehhez nagyon elő kell készíteni mindent addigra. Ilyen kicsiknek a kedvenc a pici karton karácsonyfára ragasztgatunk, vagy rajzolnak csillám ragasztóval - már nándi is - papírból kivágott szaloncukrot, gömböt, angyalkát, apró csillag matricákat, ilyesmit. meg nekünk van egy hagyomány, mióta házasok vagyunk, minden évben 24-én egy papírlánc-füzért folytatunk, már jó hosszú. biztos mindenki csinált gyerekkorában, színes papírkarikák vannak egymásba fűzve. szerintem idén már nándi is tud segíteni. :)
mikulás is van, mesemikulás hozza az ajándékot éjjel az ablakba, rénszarvasos szánkóval a kitett tiszta cipőkbe. réka hatodikán reggel szánkónyomokat is látott a kertben :) én minden más mikulásra mondom, hogy az bácsi, beöltözve, nem az igazi.
És mivel nekem már "nagy" a réka, úgy látom, egyátalán nem zavarja meg, hogy máshol mást lát, máshogy van... teljesen el tudják különíteni. Apumék is nagyon jól csinálták ezt a karácsony dolgot, nővéremnek 12 éves korában mondta apu, hogy most már segíthetne, egy világ dőlt össze benne. én 9-10 éves koromig hittem, és fokozatosan lett gyanús, így jó volt, nem votl csalódás :) de az osztálytársaimmal szemben is kitartottam, sajnáltam őket, hogy ők nem olyan jók, és nem megy hozzájuk az angyalka :lol:
összesítve szerintem kell a mese.

Ildi, nagyon durva!! főleg az, hogy még mindig nem jöttek rá, hogy miattuk van :S hiszen ha ezen paráznak, hogy hiszti lesz, és erre az ajándék megvétele a megoldás, akkor tuti nem ébredtek még rá. Egy nagyon kemény fél év alatt - gondolom ilyenkor már pszihológus is kell, hogy tartsa a szülőben a lelket - biztos lehetne segíteni még...
a nevelést meg nagyon könnyű elrontani. Egyszerűen hagyni kell, hogy a gyerek irányítson, és be kell áldozni minden mást ennek :) végülis egy darabig ez a legkényelmesebb, utána viszont ez az eredmény. Annyira hihetetlen számomra, hogy ez egy nevelési elv tud lenni, bár biztos ezt is lehet jól csinálni. Én mint mindenben, a gyereknevelésben is a kompromisszumok híve vagyok, alkalmazkodjunk egymáshoz, vagy legalább próbáljuk meg.

tünemény, tök jó, hogy jó volt a hétvége!
és a bonbonreceptek megvannak, kettőt idemásolok, de el is felejtettem, hogy ilyen sok van, mert én az alapreceptet variáltam hasraütésszerűen, ha kell valakinek küldjön e-mailt! a bonbonmánia című könyv word változatáról van szó.

Adventi bonbon (http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?fo ... tep=0&bw=1)

Egy tábla 75%-os csokit, egy tábla narancsos csokoládét és úgy öt dkg kandírozott narancshéjat táblán összeaprítottam, közepesen durvára, hogy azért érezhető darabok maradjanak. (kandírozott narancshéj receptet már tettem fel :) )Ezt a keveréket egy kanál erdei mézzel belegyúrtam húsz dkg natúr marcipánmasszába (a méz mennyisége változtatható ízléstől függően). Apró golyócskákat formáztam az illatos masszából, és rokokó csokoládéreszelékben hempergettem meg őket, aztán papírkapszlikba raktam a kis gömböcöket és most a hűtőben pihennek. Isteni az illatuk!

Alaprecept (http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?fo ... tep=0&bw=1)

Ezt a végtelenségig lehet variálni. 20 dkg csoki kell hozzá, 3 dkg vaj, 2 tojás sárgája, kb. 4 evőkanál tejszín. A csokit apróra vágod/töröd, gőz fölött felolvasztod, aztán még a gőz fölött hozzáadod az egyéb dolgokat, krémesre kevered. Nem szabad túlhevíteni, mert a csoki szétválik. Hűtőben ki kell hűteni a masszát, és golyókat formázni belőle, majd valamiben meghempergetni (kakaópor, porcukor, csokireszelék, darált mandula/dió/mogyoró, ami tetszik). Ugyanígy az ízesítéssel is lehet játszadozni. Nálunk nagy kedvenc a chilis (étcsokiból), a kókuszos-zöldcitromos (fehércsokiból, a tejszínt citromlével helyettesítem), szoktam bele 'csomagolni' mogyorószemet néha, vagy aszalt gyümölcsöt.
Másik féle: az alap a marcipánmassza. Ebbe gyúrok bele mindenféle jót (kandírozott gyümi, aszalt dolgok, bármi), golyókat formázok és olvasztott csokiba mártom. A csokis réteget még pluszban is lehet díszíteni, pl. pisztáciával, cukorbogyókkal, mandulával.
Harmadik: ez egy türelemjáték. Pici minyonpapírokat ecsettel kikenek olvasztott csokival. Bele valami krém (nemrég találtam valahol: 2 mars szeletet fél dl. tejszínnel felfőzni), majd a tetejére ismét csoki. Nagyon extrás, sokan nem jönnek rá, hogy házilag hogyan tudok lágy töltetes bonbont gyártani. Ja, ami fontos, hogy a krém hideg legyen, mikor betöltöd, különben felolvasztja a csokiburkot.

a tescoban, meg auchanban lehet kapni ezeket a 70ft/tábla csokikat, tökéletes a célra, bár bizonyára még finomabb lenne, ha szipiszupi drágából lennének, de így is mindenki el volt tőle ájulva. Karácsony előtt pár nappal érdemes megcsinálni, és zárt dobozban hűtőben, vagy ablakban érdemes tartani.

majd folytatom, ha még tudom, most elfogyott a türelem az aprónép részéről. :)

kikocska

Sziasztok!

Milyen jó kis témátok van mára!
Mikuláshoz annyira nem tudok hozzászólni, de a karácsonyhoz igen, az én szüleimmel mindig együtt díszitettük a fát és "csak" az ajándékot alá hozta a jézuska.
De imádtam és imádom a mai napig is!
A közös fadíszítáés a készülődés számomra az ünnep legszebb része, és mivel a párom szülei nem élnek így mi a mai napig minden december 24-én reggel átmegyünk anyáékhoz közösen díszítünk közösen főzünk és odajönnek a nagyimék is estére!
Én ugyanilyen gyönyörű karácsonyokat szeretnék majd a gyerekeimnek!
Szerintem a közös élmények és a szeretettel teli légkör számít! :)

Aranyér??, Én még nem tapasztaltam... de azt a szüléskor hallottam kialakulni... Ezekszerint már korábban is jöhet? Jesszus... :oops: :oops:

Fogínyvérzés... nekem amgy is olyan érzékeny az ínyem hoyg mindig vérzik, szóval nekem nagyon fel sem tűnik.... de kálciumot meg C-vitamint szerintem érdemes szedni, abból baj nem lehet! :)

Tünemény nekem majd anyagi okoból kell mindenképp visszajönnöm olyan 1 év után, ár nem tudomelképzelni hoyg a pici embert már akkor "magára" hagyjam.... bár valószínűleg a párom majd még egy évet otthonmarad vele. De erre még nem is akarok gondolni, mert szeretnék vele miél többte otthon lenni!

Cat szerintem ilyen sajnos a mai világban nagyon ritka hoyg az egyik fél meg tudja kereni a pénzt a családjának. Pedig szerintem ez sokkal normálisabb lenne.

Sildi... ezt elképzelni sem tudm egy 3 éves gyerek???
de vajon az iylen gyerekekkel ennyire nem fogalkoznak vagy??? Hogyan lesz ilyen.
Remélem mi majd ügyesen tudjuk nevelni a kisfiunkat! nagy vállakozás ez!

Kocska gabka az alvásról csak annyit hoyg nekem a 8 óra nem elég.... lefekszem 10-körül és 3/4 6-kor alig bírok felkelni hogy jöjjek dolgozni! Hogy mennyit bírnék aludni ha lehetne arró elképzelésem sincs.... de bizto shasonló lenne a tis zmaitokhoz! :roll:

Na jó befejezem a kisregényt!

Ha igaz ma lesz már otthon net s végre megnézhetem a képeiteket...és tehetek fel én is!
Már nagyon kiváncsi vagyok! :?: :)

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok,

Nem írtam rég, mert csak szorgalamasan olvasni volt időm.

Kikocska - ez a recept nagyon jól hangzik :-)

Gesztenye - szerintem sincs semmi baj azzal, h korábban visszamész, én is max 1 évet tervezek otthon maradni.....

Kép

Kép
leo50

Cat szerintem az alvás IGÉNYEM megmarad,csak aludni nem fogok tudni,mert minden pillanatban a törpémet fogom figyelni,na meg gondolom a követelni is fogja a kaját ,ha rám hasonlít ,akkor másfél óránként.

A télapó,Jézuska alapstory nálunk is ez.

Jessusom Ildi,ez nem semmi,ebből lesznek a szülőgyilkosok. Oké, hogy hisztis, meg akaratos tud lenni egy 3 éves,na de azért vannak határok. Elképzelni sem tudom mit tettek vele, hogy ilyen lett. Egy 3éves gyerek még bújik az annya seggébe és örül,ha a mikulás, Jézuska úgy hiszi, hogy jó volt és hoz neki valamit.
Bár mondjuk az én unokaöcsémnél sem jött be ilyenkor, hogy mondták neki:
Jó legyél, mert nem hoz semmit a Jézuska.
Ő erre: Tavaly is rossz voltam, mégis sok mindent kaptam.
Anyám barátnőjének a kislányánál csak a telefont meg kellett emelni anyámnak, hogy hívom a télapót, akkor jókislány lett.
Félek én is, ahogy kikocs irja, az én páromat is kenyérre fogja kenni a gyerek az tuti. Bár nálunk is anyám volt a mumus mindig is. Bár mondjuk apunak elég volt, ha ránk nézett.

Egy recept tőlem is,ennek mindig nagy sikere van,főleg,mert rikitó zöld:

Mandulás (zöld) süti
Hozzávalók: Tészta:
10dkg porcukor
10dkg vaj
2ek tejföl
4tojás szétválasztva
1késhegynyi sütőpor
10dkg liszt
3ek kakaó
Töltelék:
1 margarin(25dkg)
25dkg porcukor
25dkg griz(búzadara)
1 mandula aroma(zöld kupakos,szögletes kis dobozban,ja és a színe is zöld)
Máz:
5ek cukor
2ek víz
2ek kakaó
5dkg vaj
Vagy csokoládéból csokiöntet.
Elkészítés: Tészta:
A porcukrot,vajat,tejfölt a 4tojássárgájával jól kikeverni,majd a
sütőport,lisztel,kakaó,4tojás felvert habját hozzáadjuk. Ezt gáztepsiben sütjük ki.Előmelegített sütőben 150 fok-on 10 perc.
Töltelék:
1 margarint felolvasztunk, 25dkg porcukorral,25dkg grizzel és 1mandulaaromával.A tűzről levéve többször megkeverjük, míg a gríz be nem szívja a margarint. A tésztára kenjük, ha kissé meghült.
Máz:
A cukrot vizzel és a kakaóval felfőzzük, melybe a vajat is belekeverjük,mikor kissé meghült ráöntjük a sütire.
Mikor az egész meghült, felcsikozzuk ,majd kereszbe is,rombusz alakú szeletekre. A naplómba teszek fel képet.
Tanácsok: Én a tésztát sütőpapirral bélelt gáztepsire szoktam önteni,így könnyebben kezelhető.És ne lepődj meg,mert nagyon vékony ez a tészta és gyorsan megsül.

Na megyek körmözni

kocska

Sziasztok Lányok!

Látom mindenki nagyon dolgozik igy karácsonyi szünet előtt...én is alig várom már a pihit!!! és holnap lesz fizunap! :D ennek is olyan jó örülni! :D

Bogi én is tudnék aludni! de szerintem bármilyen fáradt is leszek, rámmosolyog ez a fogatlan kisemberke, és el fogok olvadni tőle. akkor már lesz okom korábban kikelni az ágyból is! bár a házimunkát nem hiszem hogy lesz erőm elvégezni :roll: :roll: (ezt majd vissza kell olvasnom jövöre, mikor arról panaszkodok, hogy nem aludtam ki magam és hulla vagyok!!! :lol: :lol: )

Kikocska köszi a recepteket, a marcipános ötlet tűnik a legegyszerűbbnek, de lehet hogy boldogulni tudok majd a csokisokkal is, jó lenne egy ilyennel lenyűgözni a családot! és milyen jó ötlet hogy a láncfüzért együtt csináljátok! (hihetetlen mennyi mindent ki tudsz találni!)

kollegám sógornője kézműves otthon készithető folttechnikás képeket készit, és most hozott be megmutizni, szerintem párom kistesóinak majd ilyet fogok adni! ez a link, video is van ahol mutatja hogy kell csinálni! tök ötletes!
http://www.ketjobbkezes.hu/hungarocel_foltmozaik.htm

Sildi nem semmi a gyerkőc! a baj, hogy tényleg nem értik meg a szülők, hogy ők tették ilyen kis terroristává a gyereküket. nem is tudom milyen felnőtt lehet majd igy belőle...vagy milyen kamasz... :roll:

Gaba jobbulást! lazits, és kényeztesd magad!

Cat szerencsénk van, mert ami ügy még folyamatban van jan.1-én nem kell megfizetni az illetéket utána. igy mi is ebbe esünk bele. anyukám élettársa fenyegetőzik most nagyon és nagyimékat fenyegeti hogy ő nem fog elmenni a lakásból és megveri/megöli azt aki ki akarja semmizni. pedig mi gyerekek vagyunk 3-an akik örököltek. neki nem járt semmi. nagyimé a haszonélvezet, mert ő vette anno a lakást és akkor került rá. szóval a pasinak menni kell. kedves húgyom, akiről már irtam a szépeket, nem jelent meg, ügyvédet küldött (vagy a pasijának az anyja :roll: ) és ő egy fillért nem ad majd az apjának. öcsém talán valamennyit, de neki is kéne egy lakás, igy ő se tud..nekem meg nem apám, sőt a nagyimékat is fenyegette, szivem szerint nem adnék neki, de max 300at adok, csak azért hogy nagyiékat békén hagyja...szóval nem tudom mi lesz még itt jövöre, de kivánom, hogy legyünk túl rajta mielőbb :roll:

Kocska a végén tök olcsón juttok hozzá a babakocsihoz! keresztanyám mondta, hogy ők is vettek az unokának csilivilli babakocsit, és a kicsi útálta, nem maradt benne, és vettek egy olcsót, használtat, 20ezerért, és megoldódott a gondjuk. kiságyat is használtan vettek 35ért és eladták később 30ért. jó is hogy mi is várunk a kocsivásárlással mert igy még gondolkozhatok hogy milyet is vegyünk és addig ti majd több infoval tudtok jönni :D

apával tegnap csendes esténk volt. tv kikapcsolva, olvastunk baba magazint, ő elolvasta az apás cikkeket, és olyan összebújós volt a hangulat. nagyon jó volt! és kiváltotta a zálogból a jeggyűrűmet amit anno be kellett adni. ez volt a meglepetése, mert a fizut amit kapott, egy részét berakta a hiteltörlesztésbe, és hagyott otthonra is, és a gyűrűre is hagyott. igy most újra eljegyzett :D

tegnap romáék voltak a mellettem levő fülkében, és a vonat fél órát késett mivel nem volt jegyük, le akarták őket szállitani, fenyegették a kalauzokat, és mondta a nő, hogy ő terhes, nincs pénze jegyre, és nem szállithatja le őt, mert gyerekkel van...HÚÚÚ DE FELHÚZTAM MAGAM!!! ja, és hogy azért akarja a kalauz látni a jegyét biztos, mert ő roma, és nem hisz neki, hogy van jegye!!! aztán felirták a személyi adataikat, de úgyse fizetik ki, szóval semmi gondjuk nem volt belőle! és tuti se nem dolgoznak, de több gyest vagy mit fognak kapni mint én/mi, akik nem ebből élünk...az ilyen nagyon fel tud húzni! ismerek én olyan romát aki iskolázott, értelmes, és nem ilyen életet él, sőt festőművész is, de sajna ez a ritkaság

na kipanaszkodtam magam, és éhes is vagyok! Etti én most kivántam meg a sült krumplit! :lol:

Kép
tünemény

jaj a télapó! én mindig úgy örültem neki, hogy mikor kitettük a cipőket az ablakba, és ugye el volt húzva a függöny, (és nagyikám volt a télapó aki becsempészte az ajándékokat) és mindig odamentem hogy jött-e már, és mikor végre tele voltak a cipők, nekem meg a mamának hozott finomakat, de a tata mindig krumplit vagy hagymát kapott! :lol: :lol: ez nagyon bennem maradt és tudom milyen vicces volt minden évben! :D úgyhogy nálunk apának is ilyeneket fog hozni! :lol:

Kép
tünemény

KÖSZI A SZUPER RECEPTEKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gizu

Tünemény tök jó hoyg küldted azt a foltvarrós linket, ugyanis én fejembe vettem hoyg iylen folttechnikával készített falvédőt varrok a kis manónak! :))
És tök sokat olasok utzána meg keresgetek róla, és ez is nagy segítség! :)
Köszi

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Bogi aztan majd mutass rola kepeket is am! ez is olyan jo idotoltes lehet mint a gobelin! nem semmi hogy a kismamik milyen kis kezimunkasokka tudnak valni! :D

Kép
tünemény

Sziasztok!

Megjött a cukor eredmény és NEGATÍV :-) Nagyon Bolgdog vagyok és a doki is annyira aranyos volt. :-) Mondta egyek jó sok szaloncukit :-) Szerdára várjuk a maradék 3-at+ uh és utána remélem nyugi lesz. Pici baba iszonyuan sokat mozog. Tegnap este Apával moziztuk a hasam és csak úgy hullámzott :-)

Mikulásos, jézuskás téma :-) Nálunk minden meglep volt. a fával együtt jött az aji este. Mindig apu vitt minket valahova. jégkori, mozi, színház stb. és mire haza értünk fürödtünk szép ruhába öltöztünk és egyszercsak megszólalt a csengő és mehetünk be. utána ünnepi vacsi. Ez mái napiig így van :-) Ezért nálunk itthonra 24 reggelre jötta jézuska, mert este anyuéknál vagyunk. Így 23-án este apával nagy szeretettben és nyugalomban fát díszitünk :-) Berakjuk alá az ajikat és így fekszünk le. Mivel Koli nagyon korán kell még sötét van nagyon meghit hangulatos. Bár jvőre már lehet nem így lesz, de idén még tutti :-)

Hát én Cathez csatlakozok. Én is nagyon szeretek itthon lenni és irányítgani a család életét :-) Apa hál istennek egyenlőre el bír tartani minket. Pici baba 2 éves kora körül lehet elmegyek dolgozni, de zt még meglátjuk. addig még a rendezvényszervező sulit meg akarom csinálni és abban szeretnék elhelyezkedni. régen is foglalkoztam ezzel és imádtam csak papírom nem volt Róla...

puszi csajók. majd igyekszem jönni, de énmár nagyon benne vagyok a kari örületben és szaladnak a napok.

Cat. Mi másodszor voltunk budaörsöna régioba. szinte minden játékot ott vettünk meg és tényleg jók az árak.

Kép

Kép
sziszike22

Sziszike, grat a jó cukoreredményhez! Remélem a töbi vizsg. is ilyen jó lesz! :)

Úgy látszik, h én vagyok a kakukktojás. Gyerkők 2 éves koráig szeretnék itthon lenni, aztán irány a meló. Egész életemet nem töltené ki a háztartás, de egyelőre jól bírom meló nélkül. Na meg új hely után is kell néznem majd, mert a cégem Budaörsre költözött és Zuglóból nem vagyok hajlandó odajárni!
Fő, h mindeki úgy csinálja, ahogy a legjobban érzi magát, mert akkor tud a (többi) időben a legjobban figyelni a gyerkőcre!
Azért aki állami bölcsire pályázik, kezdjen utánajárni a dolgoknak, mert amennyire tudom nagyon nehéz bejutni! :!:

Mi délután alvásidőben díszítünk majd fát. Emma valszeg Anyuéknál alszik majd. Utána átjönnek Anyósék és velük ünneplünk egy kicsit, aztán mi megyünk Anyumékhoz és ott vacsizunk!

Szia Tünemény, örülök, h jól alakult a kiruccanás!
Nem mondom, rendesek a tesóid, h nem adnak pénzt az apjuknak! Remélem ki tudjátok tenni a lakásból majd! :?

Kocska, majd alszol, ha Olivér is alszik!!!!!! :wink:
Jót nevettem a kalandos karácsonyi sztorin, különösen a szomszéd akcióján!!!! :lol:

Ildi, hát jól elnevelték azt a fiúcskát, de még helyrehozható a dolog, ha törődnek vele!

Kikocska, bárcsak lenne türelmem ehhez a likőrhőz, de egyelőre még az ajándékokkal vagyok elfoglalva!

Barni csak napi egyszer rúg párat, de tegnap meg ma még nem volt :( :roll: ! Persze nem is figyelem annyira, mint Emmával.. :oops: Remélem azért hamarosan előkerül!

Zsu
svs

a régió játékok- legalábbis a piciknek valók nagyon tutik! mindig mondtam, mikor kérdezték, hogy mit, hogy onnan bármit, mert tényleg hasznos, fejlesztő játékok szoktak lenni. De most láttam minimaxon reklámokat, hát, elég bárgyúkat forgalmaznak nagyobbaknak :? a fisher price játékok ilyenek még, mindegy mi, biztos bejön a gyerekeimnek, csak drágák :(

sziszike, éljen a cukor és remélem a többi is negatív lesz!

én is itthoni anyuka vagyok :) de borzasztóan hiányzik a felnőttek társasága, ezért is fórumozok. Igaziból főállású anya szeretnék lenni a szívem mélyén, de valamit muszáj lenne csinálni mellette, mert begolyózok :) nagyon szeretek emberekkel foglalkozni, és problémákat megoldani, talán létezik ilyen 4 órás munkában is, vagy valami besegítősben. Nálunk a férjem viszonylag jól keres - bár van ismerős, aki ezt nem tartja összegnek :) amíg suli nem lesz, biztos kijövünk belőle, okosan beosztva, utána majd meglátjuk.

gesztenye, teljesen érthető, ha valaki szereti a munkáját is meg a családját is! csomóan vannak, akik ezt egészségesen tudják csinálni! kevés időt is lehet tartalmasan eltölteni.
Amit viszont átgondolnék azzal kapcsolatban, hogy a férjeddel felváltva vagytok a gyerekkel, hogy jusson egymásra, teljes családra is idő, mert különösen fontos lesz, és az a tapasztalat, hogy különösen feszült tud lenni az ember, kivált az első évben. bár úgy számolom, egy közös mindenkiotthonvan nap talán jut majd :)
meg a piciknek az állandóság - vagy inkább úgy mondom, kiszámíthatóság, mert így helytállóbb - a legfontosabb, de erről biztos olvasol majd sokat.
a bölcsi meg olyan másfél két éves kortól egészen egészséges szerintem, (mondjuk nem napi 10-12 órában...) bár vekerdy biztos kiakadna, ha olvasná :) de onnantól egyre inkább van szükségük a más gyerekek társaságára.

"egészséges" só a nátriummentes, tescoban tuti van, talán kálcium klorid és még valamilyen klorid keveréke :) én ott szoktam venni. És a tengerinél én úgy tudom, a sima asztali (ami olyan, mintha koszos lenne) jobb, mert nincsen kémiai kezeléseknek alávetve, és nem csak sima nátrium klorid, hanem egy csomó más ásványi anyag is van benne. de gondolom ez is olyan, hoyg mindenki mást mond. Biztos, hogy a finomított só a legrosszabb :)

az ötletek meg nem saját kútfőből vannak, csak nyitva tartom a fülem. meg van azért nekem már egy négyévesem! szóval négy éve gondolkozom már a gyerekes dolgokon, és gyűjtöm az ötleteket :)
a képkeretek nagyon jók lettek, majd teszek fel képet, jobbak, mint amire számítottam :) olyan kis ügyesek már! nándi is komoly nagyfiú már, aztán most született :cry: :lol:

na, megyek, rékának megígértem, hogy játszok vele, és már nagyon hív... jó, hogy jobban van. Nándiról viszont még semmi hír...

kikocska

Fél liter forralt kihűtott tej
2.5 dl tisztaszesz –patika
Fél rúd felhasított vaníliarúd
Beletenni egy literes üvegbe
Üres, tiszta tálban 35dgk porcukrot simára keverünk 3 tojássárgával, egy csomag vaníliáscukorral és három dl tejjel (ezt fokozatosan adjuk hozzá, és alaposan ki kell keverni, hogy ne legyen darabos.)
tojásos masszát összeöntjük a szeszes tejjel, és a maradék tejjel felöntjük az üveget.

az én likőr receptjeim felszívódtak, nem találom őket. ezt a nővéremnek diktálta a nagymamám, szóval ugyanez van nekem is biztos. DE! a literes üvegbe nem fér bele ennyi szerintem, ha összeadom a mennyiségeket...
szóval a cukros tojáshoz szerintem kicsit kevesebb tejet szoktam tenni, és a szesszel is kevesebb tejet szoktam elkeverni. (persze lehet hígabbra is csinálni, de így finom krémes lesz) érdemes jóféle tejet -házit, vagy magasabb zsírtartalmút, drágábbat, semmiképpen nem uht-t használni, és persze a tojás is a piacról (ott, ahol csak 1-2 doboz tojást visz ki a kofa) az igazi :)
Összesen egy litert forralok fel, és lehűtök, lefölözök. Ami nagyon fontos, hogy az üveget csak tejjel szabad felönteni a végén!!! szóval a sorrendet tartani kell.
egy-két napot áll, utána lesz finom. nagyon finom!!!
ja, ahol van kisgyerek, az alkoholt felírja a gyerekorvos, úgy sokkal olcsóbb :)

a krémlikőrt is kinyomozom mindenképpen, többeknek megadtam, csak valakinek megvan még...

kikocska

nahát, tegnap négy óta semmi? :)
tasin, tisa? rég nem írtatok!

kikocska

sziasztok.

egész reggel fájdogáll a pocim...már 2 magnéziumot bevettem.
igaz tegnap egész délutánn mentünk.ajándékokat kerestünk,megvettük a havi husadagot,kismama boltot kerestünk.

viszont láttam élőben használat közben azt a chicco kocsit amit cat kinézett és ugye én is olyat akartam venni.azért csak akartam mert nem hiszem hogy a mi járdáinkat bírnák azok a kisújj vastagságú kerekek.alig volt pár hetes a baba akit toltak benne de már ide oda járt a kerék miközben tolták.nyikorgott,nyekergett mindene.
nem hiszem hogy nálunk hosszú életű lenne.

Patrikkal tegnap majdnem kórházban kötöttünk ki.futott ki a konyhából apuéknál és megbotlott a székben.elesett és lefejelte az eggyik fal élét.még jó hogy apum annó gipszkartonnal megcsinálta azt a részélt a falnak mert nagyon csúnya volt.így nem közvetlen a betonnak esett Patrik.szépen látszik a helye a fején.szerencsére nem lett baja,megusztúk egy puppal.

ne elfekszem mert még mindig fájok.remélem elmúlik.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!

Etti, remélem mihamarabb elmúlik ez a fájás. Neked is többet kéne pihenned, ne erőltesd meg magad ennyire! Szegény Patrik, még szerencse, hogy nem lett komolyabb baja.

Finomabbnál finomabb recepteket hoztok, no, majd ha beköltözünk, az új konyhánkban alkotok én is :)

Védőnőnél voltam, holnap meg cukorterhelés, jáááááj :S

Kép

Kép
sildi83

Halihó

Lányok! nem vagytok valami aktívak ma. Hol vagytok?
Én ma beszéltem a dokimmal, még mindig pihi. Jövő héten meg megyek 4D-re, remélem addig följebb kúszik és nem fog nyomni. Na én is megyek.

Puszi mindenkinek :wink:

Kép
Kép
gaba_30

Sziasztok!

Etti sajnálom Patrikot, szegényke. még jó hogy nem lett komolyabb baj! azért remélem a púp hamar elmúlik és amúgy nem fáj most neki. Elhiszem hogy azért jól ráijesztett mindenkire!

Kikocska ez a likőr recept egyszerűnek tűnik, lehet hogy megcsinálom, mert nagypapám szereti a krémlikőröket, és nekik biztos izlene (ha nem rontom el) KÖSZI! Gyerkőcök jobban vannak már?

Zsu az új munka kereséséig még úgyis van pár éved, meg lehet hogy addig valami más iránt fogsz érdeklődni is! Vagy megtanulsz valami újat! Barni is biztos rugdos, csak lehet hogy épp mással vagy elfoglalva és nem tűnik fel :D

Tegnap volt először hogy apa is érezte Luca rúgását kétszer a kezével! Úgy örült a kis feje! :D

Sziszike gratula a jó eredményhez!

Csajok merre bújkáltok, vagy mindenki karácsonyi lázban ég?? olyan fura, hogy mindjárt itt van, én meg semmi hangulatban nem vagyok...ajándékokat, semmit nem vettünk még

Kép
tünemény

Sziasztok!

Ettika holnap már terheléses vizsgálat? Nekem majd később kell mennem a 26. héten ha jól emlékszem...
De hallom hoyg ez az időpont nem olyan fix mint a többi vzsgálat!
Patriknak jobbulást! Ilyen balesetek sajnos előfordulnak. :shock:

Tünemény, olyan jó hoyg a párod is érezte.... sajnos nálunk még csak én érzékelem, estére valahogy nem akarodzik neki nagyokat "ugrani"! most bezzeg rugkaplál össze-vissza. Nagyon jó hoyg érezte ő is már! :)

Képzeljétek én is kapok szopipárnát, karácsonyra anyáéktól!
Örülök neki nagyon! :lol:

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro

Sziasztok!
Hát tényleg nem v.mi nagy a mozgás.Én csak olvastam tegnap mert most a taknyom folyik és köhögök de a torokfájás elmúlt! :x :(

Tünemény gratula apának az első rugdosásához.
Andris nagyon csalfa mert akkor mozog mikor nincs az apja vagy pedig mikor van de éppen alszik. :D :D :D
Úgyhogy még csak az Én kiváltságom az úr mozgásának érzékelése. :wink:
Mi holnap megyünk nagy bevásárlásra + ajándék beszerzés.
Előre félek tőle, hogy rengetegen lesznek. :shock: :shock: :shock:

Bogi:klassz lesz a párna meglátod.nekem nem is kell már kispárna mert megoldottam azt is a szopipárnával.

Képzeljétek végre van pontos dátum , hogy mikor jönnek haza anyumék.Jövőhét vasárnapra ígérték és majd csak 4-én mennek vissza.Örülök neki nagyon mert 4 hónapja nem láttam már őket.
Elakarom majd vinni ultrahangra is , hogy lássa Andris milyen jól érzi magát odabent.

Na most megyek

Kép

Kép
gabka7926

SIKERÜLT A HÚGOM RUTINVIZSGÁJA A VEZETÉSNÉL!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kép

Kép
gabka7926

Bogi tök jó, hogy te szopipárnát kapsz karácsonyra! a végén én is kedvet kapok hozzá! :lol:

Cukorterhelésre nekem is január elején kell majd mennem, ezt mondta a védőnő.

Gabka majd elkapja apa is a bokszolást! :D bár jó kis cselesek ők odabent, néha én érzem, és ahogy odatettem apa kezét, abbamaradtak :shock: tudhatják ők, hogy ki simogatja a pocakot vajon? ezen néha gondolkoztam, hogy érzik-e (hátha valamelyikőtök tudja, mert kiváncsi vagyok erre :D ) és ügyi volt a húgod is! főleg, ha elsőre sikerült! :D a nagyiknak is biztos jó élmény lesz a 4D, és neked még lesz egy extra mozizás is! :D

megint megyek divatbemutatózni! szombaton lesz a dunakeszi kenguru gold Luca napi eseménye, és megint fellépek/pünk a kis névnapossal! :D :D most jön apa is, és csinál fotókat :D

Kép
tünemény

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: