A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szolnoki Hetényi Géza Kórház

szasztok,

jaja, a nagy nemírásban a képek jöhetnek! :)
Évi, nagy focista lesz még Csongiból, meglásd!!! :)
Jaimee, Popi most az ellmúlt hetekben olyan kislányos lett, már nem olyan babás... Szép nagyon!!!
Judit, jó kis hétvégi programotok volt!!! Szépek a csajok!

Szilbee, mostmár akkor lecsengőben a betegség, igaz? Valamikor Télapózunk a héten? Majd beszéljünk már meg egy időpontot!

Ditke, holnap Ringató????
Niki, ti jöttök?

Szabi Szegeden a keresztanyukájával inidánokat néz:

Kép

MA dokibácsi, lenne már 5 óra....

Kép
Kép
dorkáék

Olga! Ma 13-kor hozza el Ed Leventét (a nagyoknak színház lesz). Ráér holnap is... ma úgyse tudja elhozni.

Dorka! Dávid még fertőz. Nagyon folyik az orra és köhög. Méf várjunk vele, amíg teljesen meggyógyul. (Ezért nem én hozom az oviból se Leventét. Még sajna nem jó társaságba vinni.. emberek közé.) A cseppeket viszont szeretném mihamarabb eljuttatni hozzátok, csak hát ugye Ed folyton elfelejtni... :? :roll:
szilbee

Dorka! Ja azért dec. 11-re csak jó lenne ha Dév jobban lenne. :roll: A TG miatt! :wink: Tudod, amit beszéltünk.
Na majd szólok, holnap estére, hogy mizujs...
szilbee

Sziasztok!

Vagyunk mi is csak sűrű volt a hétvégénk és a tegnapunk.Holnap mehetünk újra bölcsibe,bár még egy picit folxydogál az orra,de doktornő szerint már folytathatjuk.Hát remélem péntekre nem lesz újra beteg,mert szerintem még nem erősödött meg annyira.Holnap szinte előröl kell kezdeni a beszokást,szóval vszínű,hogy nem tudok elkezdeni dolgozni jan.5-én.Annyira azért nem bánom,csak Gabó rendben legyen.
Szombaton Megvettük szinte az összes ajándékot Gabikának,fent voltunk Pesten,olyan tömeg volt mindenhol,már csak pár apróság hiányzik.

Nagyon édes az összes kistörpe,jók nagyon a képek.Én is megkérem már apát,ha itthon lesz,hogy segítsen egy-kettőt felrakni.

Jaimee:És mikor tartjátok a nagylány első szülinapi partyját?

Kép
pné rami81

Hát Niki, én nem tudom te milyen protekciós vagy a MÁK-nál, hogy tudsz velük telefonon beszélni, de nekem még a központi számra: 56/512-900-ra is azt mondja az automata, hogy nem megfelelő számot hívott. Megjegyzem százegymillió helyen csak ez az egy telefonszám szerepel...

Évi! Klasszak a képek!

Rami! Pont 2 hetetek van a beszokásra! Meglásd ügyes lesz Gabó! Csak mostmár tényleg ne kapjatok el semmi kórságot!

Niki! És többiek! :D Felvették a telefont! És igen, a "második" családi pótlékom a félhavi GYES-em! Hurrá! Hurrá! Azért egy levelet küldhettek volna. Ja, meg azt mondta a hölgy, aki előtt le a kalappal, gyors volt, udvarias így ebédidőtájt, hogy a két juttatást (gyes+családi) mindíg valamelyik nevén fogom kapni, tehát ne csodálkozzak, ha két utalást kapok gyes néven egy hónapban, vagy két családit... :roll:

Olga

Kép
juhaszolga

hamár írók nem írnak,akkor töltöm az oldalt hétvégi télapózásunkról Kép Kép Kép

Kép

Kép
katlina

Nagyon helyesek a gyerkőcök!
Évi!
Csonginak még egyzser gratula a díjhoz!

Dorka!
nagyon helyes Szabi a szerelésében! Nálunk is most ilyen soapkába nyomják a lányok javarészt.

Katlina!
Télapónak csodálkozik Robika, vagy a csizmának?
Thomas a menő?

Kérünk még képeket!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Ja és majd Dorka gyere, mit mondott dokibácsi, bár még a nemét gondolom úgysem mondja...sajnos voltál már afp-n?

Judit,
Kép
Kép
bbj

A felhívást én is magamra vettem.

Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép
szilbee

Sziasztok!

Hosszú "kimaradás" után itt vagyok... Elmaradásom szinte pótolhatatlan :shock: . Egyszer-kétszer volt, hogy beleolvastam a dolgokba, de időm és energiám nem volt hogy írjak is.

A képek nagyon jók, kisebb és nagyobb apróságok is nagyon szépségesek, aranyosak!

A betegeskedőknek mielőbbi jobbulást!

Kismamik jól vagytok?

Nem tudom, hogy mostanság tudok-e majd rendszeresen jönni, de próbálkozom.

Nálunk is zajlik az élet, Laura szépen növöget... Sajna, viszont mindig akad vmi, ami miatt aggódóm és idegeskedek.
Először kaptuk a vérvétel eredményét, hogy mérsékelten vérszegény, így vasat és folsavat kell szednie.
Küszködtünk a kakival, mert nem volt. Most van, de milyen?- nyálkás és kis vérpöttyöket vettem észre benne. Most Normaflore-t eszünk, és ha nem változik a helyzet, akkor alaposabb kivizsgálás... :cry:
Ma voltunk a három hós szurin és csípőszűrés: be kell jelentkeznünk a gyermekortopédiára a MÁV kórházba... Tényleg! Aki esetleg volt ott, érdemes végigjárni azt a kört, vagy inkább magándoki?
Szóval állandóan idegeskedek és kicsit "meg is zuhantam",de remélem minden rendben lesz...

És akkor egy-két kép a "nagylányról" :

3 hónaposan:
Kép

hajam :)
Kép

Kép

Kép

KépKép
kitten13

Atya Ég! De gyönyörű! :D
szilbee

Szilbee!
helyes! milyen ügyesen eszik kanállal Dávid!

Kitten!
Na tök jó, hyog Te is írsz végre! édes a kis hajasbaba!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok,

Szilbee, de nagy kajamatyi Dév is! Nagyon cuki!!! :)
TG-t megbeszéljük, ne felejtsem már el....

Kitten, ekkkkkora nagy hajat én még nem is láttam!!! Nagyon drága Lara baba!!!! :) Ne aggódj, rendben lesz minden!!!
MI nem "vállaltuk" be a MÁV kórházas dolgot, Kövesdi Györgyhöz vittük el, magánrendelésre. Asszem 3.000 FT, és a BAross út 24. (?) szám alatt rendel szerdán 16-17 között. Sokan megfordultunk nála, akik ide írunk, asszem mindenki meg volt vele elégedve.

Mi is rendben vagyunk, 39 mm-es fejátmérővel, 37 mm-es törzzsel büszkélkedhetünk, a combcsont pedig 22 mm, és épp koponyavégű fekvésben integetett nekünk :)
Csüt-re lesz AFP eredmény.

Kép
Kép
dorkáék

Mézes recept Dorkának, sé aki még esetleg megpróbálja

1 kg liszt
30 dkg méz
2 dkg szalakáli
30 dkg porcukor
3 tojás sárgája
10 dkg margarin
1 dkg fahéj
szegfűszeg
4 dl tej

porcukor + tojássárgák + a margarint összekavarni
+ langyos méz
+ langyos tejbe futtatott szalakáli
+ a többi

egy éjszakát pihentetni kell hűtőbe, aztán másnap nyújtod olyan 1/2 cm vastagságúra, kiszaggatod és sütőpapíros tepsibe 180 fok, de nem kell sokáig sütni, az első oylan 10 perc, a második tepsi már kevesebb. ez az adag nagyon sok tepsivel lesz, oylan 5-6, lehet felezni nyugodtan! mi sok helyre vittünk, így elfogyott

a fehérjéket kemény habbá kell verni oylan 15- 20 dkg porcukorral, meg cseppnyi citromlével (ezzel lesz szép fényes) a lényeg, hyog nagyon sűrű legyen. én zacskó sarkát levágom, és abba töltöm bele, és jöhet a festegetés!

a fahéj, szegfűszeg, narancs, citrom reszelt héja helyett lehet kapni mézessütemény csodaszert.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Dorka!

Köszi az infot. Igen az ő nevét már Anikó is említette nekem.
Be kell jelentkezni előre, vagy lehet menni csak úgy?
Mert akkor minél előbb (holnap) elmennénk.

De jó, hogy minden rendben Kistörpével. Gyorsan telik az idő, már a 16 héten jársz!!! Szabi is volt az uh-on? Mentek majd 4D-re?

KépKép
kitten13

Haller.

Gyönyörűek a gyerkőcök, jöhetnek még fotók :lol: (Valaki a múltkor felsorolt, mint ritkán képet rakót :oops: Még mindég nemfajin a laptopunk, így nem terhelem töltögetéssel...de majcsak megjavul...vagy beállítjuk végre a csatasorba a sz.gépet is :roll: )

Olga, szívesen :) A szomszédotok engedett be, íppen kint tartózkodott...mondta is, hogy nem látja a kocsitokat, bizti nem vagytok itthon...mondom akkor hiába is csörgetnélek meg 8) Rendes volt, beengedett a ládákhoz :)
A m.házikós oldalt én is néztem már, meg olvastam a hsz-okat is, láttam, hogy többeknek probléma volt a sablon... Én eleve piciházikót szeretnék, elsőre jaó lesz az :lol:

Judit, ez a reci jó házikóra is, vagy...? Meg szeretnék mézet rendelnyi, 1 kg akácosastot, ha lehet :)
Te a mézessüti-fűszerkeveréket használod, vagy az autentikus hozzávalókat? :) Ööö...narancsot és citrom reszelt héját nem látok a receptben... :oops:

Hopp, rövidebbre fogom, menni kő fürcsizni...

Szilbee, Dávid akkor jobban van már?

Dorka, dejóóó :D Szép méretek :) Én is várom már a holnapot :)
Neked dokid nem ajánlotta a down-kór szűrést? (a Sejtbank ingyen elvégezteti - vérből, nem m.vízből - a vele szerződésben álló intézmények/orvosok páciensein)

Kitten, mi is magán úton rendeztük a csípő uh-ot, de nem azért, mert rosszat tapasztaltam/hallottam volna a MÁVkórházról...csak kisgyerekkel nem akartam kipróbálni, hogy mennyire gördülékenyek a dógok :)

Macilaci, utólag is üdv :oops: Azé nem kell ám eltűnni..

Judit
Kép

Kép
balwin

Kitten! Jó, hogy írsz! Lara gyönyörűszép hajasbaba!!!! Mekkora már! :shock: Utólag is boldog hófordulót!!!!! Kövesdi naggggggyon rendes, alapos, felsőfokban tudok csak nyilatkozni róla. :D És jóképű. :D Én tudomásom szerint nem kell bejelentkezni.

Dorka! Szabi milyen elmélyült a képen! De jó lehetett uh-n! :) Örülök, hogy minden oké, növesztgesd csak Kistörpéteket! Lánynév maradt a Zsófi? Fiúnév van talonban? :wink:

Szilbee! Gyönyörű gyerekek! Dév milyen ügyesen, önállóan eszik! :D

Katlina! Robika olyan nagyfiús már! Olyan jó sérója van!

Balwin! Hogysmint kismami?

donkoaniko

:oops: Évi! Csongi tud pózolni! :wink: Ez a "hivatalos" meze?

donkoaniko

Judit!
sztem biztos jó, csak tovább kell sütni, hogy jól kiszáradjon a süti a ragacs, meg biztos összeragasztaná, ha jó sűrűre kutymászolja a gép.
a narancsot, citronyot plusszba hozzá lehet tenni, én az egyszerűbb csodaport használom. úgyis jóu.

Dorka!
Összehasonlítottad Szabi ekkori méreteivel? én mindig rohantam a kiskönyvhöz!

Judit!
majd Te is számolj be mi történt a dokinál!

Mézügyben telózok

Judit,
Kép
Kép
bbj

De jó, hogy ilyen sok képet tettetek! Pihenésképpen elnézegettem a szépséges és huncut babákat :lol:

Ma volt a doktor bácsi, de nem sok jót mondott: Anna marad itthon a héten, bár ő már sokat javult, Jázmin viszont szinte semmit, sőt, ma már lázas is volt. Kaptunk beutalót a gyermekkardiológushoz, ha meggyógyul mehetünk. A gyógyszereket szedik tovább, pénteken megint talizunk a doktor bácsival (aztán meg szombaton is, mert lemezbemutató koncertje lesz...)

Nekem még betegnek lenni sincs erőm, a két lány iszonyat nyűgös, mintha minimum négyen lennének. Semmit nem csinálnak egyedül, folyton rajtam lógnak, estére már nem érzem a kezem, a hátam. Még szerencse, hogy Máté meggyógyult, az ő 35 kilóját már nem bírnám :lol: Neki meg az adventi vásárra sütöttem közben mézeskalácsot, meg csomagoltam hármasával.

"Amott" fent van az új Alma Bródy dalaival, meg egy pár régebbi Gryllus. Karácsonyi albumból a magyarokat kérni kell, külföldi van fent vagy száz.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Kedves Juditok!

Nagyon sok boldog névnapot kívánunk szeretettel:

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Juditoknak nagyon boldog névnapot!

Kép

Anyám, tavaly ilyenkor 10-e, Judit nap hétfőre esett. Aznap voltam utoljára dokinál még egyben Rékával. Úgy volt, hogy azon a héten még nem szülünk, süthetem vagonszám karácsonyra a sütiket. Kedden el is készült két tepsi mézes non stop kemény pocak mellett....Szerdán meg Réka döntött, kibújik.....

Most meg egy évvel később hajnali fél egykor kiscicát keresztszemezek neki, mert jó lenne, ha karácsonyra mind a négy kép keretbe menne. No megyek aludni, úgy tűnik, tolódik a 11-es szopi.

Szami: remélem, már ti is alusztok. :wink:
jaimee1

Judit! Balwin Judit!

Nagyon Boldog Névnapot Kívánunk Nektek!! :)

Kép
szilbee

Juditok! Nagyon boldog névnapot nektek!

Húha, van nézegetnivaló! :D

Katlina! Robika még mindíg huncutpofika! :lol: És tényleg sármos! :wink:

Kitten! Lara baba is szépen növöget! Nagyon gyönyörű a haja! Tuti, hogy hosszú, szép hullámos haja lesz! Mint egy kis hercegkisasszonynak! Felveszem a meny-jelölteim közé! :lol:

Dorka! Aranyos Szabi abban a sapekban! Milyen kis komolynak tünik! Vagy csak eltünődött a zene mondanivalóján? :)

Szilbee! Dév is hogy elácsorog ott kapaszkodó nélkül! :shock: Telefonál, vagy távirányítózik? Az evés az kész! :lol: Nagyon édes!
Dvd még nincs, tegnap elfelejtettem mondani apának... látszik vizsgám lesz péntek-szombat hülye vagyok. Ja, meg Balázs extra szarul alszik éjszakánként, vagy 15X felkell...

Szami! Nektek akkor még mindíg jobbulást! Könyvek maradhatnak még vagy már hiányoznak?

balwin Judit! Én is a füszerkeveréket használom (Kotányi), fél kg liszthez fél csomagot teszek. A sütésnél tényleg arra kell figyelni, hogy nem maradjon puha a mézes, de vigyázni kell, nehogy túlsüsd, mert akkor a méretek nem fognak stimmelni... A tetőt nekem is vissza kellett tenni, aztán meg úgy összement... Meg tedd majd fóliába, hogy ne vegye fel a nedvességet a levegőből. Isparban az újságosnál kaptam nagy fóliát.
Majd dobjál képet ha elkészült!

Figyeljetek már! Minden babót elküldtek csipő UH-ra? Mert minket nem! Épp tegnap mondta hugi is, hogy Norbikát most nézték UH-val, csipővizsgálaton voltak. Illetve kérdezi, hogy akinek szájpenész gyanús volt a babója, az hogy törölgette a babó száját? Mármint hogy tudott belenyúlni? ja, és azt mondták neki, hogy a két hónapos oltást (és a többit is) csipőbe fogja kapni Norbika! Nem fura?

Olga

Kép
juhaszolga

Hali!

SZép reggelt!

A majdnem Doktor Asszonynak és a Kismami Juditnak boldog névnapot kívánunk!

Nagyon jók a képek... én nem is bánom, ha az írás és a képek közötti arány megmarad. Popiról rögtön az jutott eszembe, hogy... "de szép, de szép, de szép". Dávid... hm ... ő nekem bevallom, a Kisszerelmem. Lara babára azt hittem először, hogy egy porcelánbaba... :oops: és az a haj?! Nagyon állat :lol: Robika és Dorka már nagy huncutok :lol:

Olga: Bence volt csípő vizsgálaton, mi a Máv-ban voltunk tb-s rendelésen. A szájpenész ellen a mi doki nénink előre felír valami Borax nevű ecsetelőt, amivel naponta 2-3-szor kell (én 1 v. 2-szer) a száját kitörölni. Én fültisztítóval szoktam. Mit jelent az, hogy csípőbe? Hátul a feneke fölött? Mi combba kaptuk meg váll alá eddig.

Jaimee: tök jó már így visszaemlékezni a tavalyra már Neked is :lol:

Dorka: jó, hogy minden rendben van Kistörpével! Szabika is nagyon édi, komoly pasi már ő is :lol:

Kép

Kép
szolkata

Áve.

Köszönöm lányok, aranyosak vattok :oops:

Judit, Nagyon Boldog Névnapot kívánok Neked! :D

Köszi a mézessüti infókat :) Judit, oks, majd szólsz.

Jaimee, idén is sütögetni fogsz, csak már az első szülinapra :lol:

Olga, itt nem küldik rutinszerűen csípő uh-ra a babákat, csak ha indokoltnak látja a doki. Pöstön (meg akkó ezexerint Debrecenben is) viszont kötelező a szűrés (koponya- és hasi uh-gal egybekötve), asszem 6 hetesen és 3 hónaposan...(de erre már nagyonnememlékszem...) Csípőszuriról még nem hallottam... a BCG-t ugye vállba kaptuk, a többit meg combikába.

Judit
Kép

Kép
balwin

Anikó, köcce, egészen jól :) Émelygés már diccse, viszont falok, mint a disznó :shock: :oops: A hasam is durván megnőtt már, de a gatyóimba még erőlködés nélkül beleférek...ha így haladok, nem sokáig.

Judit
Kép

Kép
balwin

Dicséreteket köszönjük,bezsebeltük :wink:

Lara gyönyörű baba,én is felveszem meny jelöltnek :wink:

Dév nagyon ügyesen eszik kanállal!!!!(rólunk ez nem elmondható)

Na és Persze Juditok Sok Boldog Névnapot!!!!!

Dorka!
Szabi nagyon komoly ezen a képen,aranyos!
Elküldenéd nekem a fotós te.számát sehol nem találom

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!

Juditoknak nagyon boldog névnapot kívánok!
Kép

Köszi az "ortopédusosos" infokat. Lehet, hogy mi is inkább elvisszük akkor Kövesdihez, legalább akkor még ebben az évben sikerül elintézni. Egyébként nem lehet, hogy a MÁV kórházban is ő rendel?

Kicsit visszaolvastam, de olyan rövid az agyam... :oops:

Kata!
Hűha, jól belekeveredtetek ebbe a nyavalyába, még jó hogy ilyen szerencsésen átvészeltétek és Marci megúszta....
Nagyon szép nagy fiúcska, és tényleg micsoda kis pirospozsgás.
:D

Niki!
Lehet, hogy "elsiklottam" felette, de Dorkának karácsonyra már lekerül a gipsz? Jól viseli?

Szilbee!
De jó, hogy Dávid megúszta a kórházat. Azóta akkor javul és gyógyulgat?

Olga!
Már több fiús anyuka "kiszemelte" a kiscsajszit, úgyhogy lehet majd versengeni érte. :D
Itt, Kunszenten sem automatikus az ortopédiára való beutalás. Aggódok is rendesen, mert tegnap azt mondta a doktornő, hogy akárhogy húzogatja és nézegeti Laura lábát, az egyik rövidebb valamivel.... :cry: :shock:
szájpenészről nem sok mindent tudok :oops:

Balwin!
Nem baj az, ha nő a hasad, az most a dolga! :wink: :D
Majd gyere, hogy mi volt a dokinál!

Most ennyi. valamit/valakit biztos kihagytam :oops:

KépKép
kitten13

Szió,
megindult a termelés :)
Jó, hogy a rég jelentkezők is adtak életjelet!

Juditok!!!! Nagyon sok boldog névnapot kívánunk!!!!!

Katlina, írok PÜ-t a telszámmal!
Robika de drága, úgy megnézném már!!! Nem jöttök errefelé??? :wink:

Judit, köszi a receptet, a kotányis fűszerkeveréket beszereztem, hétvégén megyek anyumhoz, a légkeveréses sütőjével próbálkozom...
MAjd megírom, sikerált-é!
Szabi egy héttel korábban, 15 hetesen 32 mm-es volt, fejátmérő és törzs is. Most ugye már egy héttel később járunk, anniyval nagyobb is. Kukucskáltam, a gép máj. 16-át adta meg a méretek alapján a szülés várható időpontjának, elvileg 22-re vagyok kiírva.

Judit, de jó, hoyg írtál, hiányoltalak!! Nem emlékeztem pontosan, mikor mentek dokihoz, de akkor MA!!!! Várjuk az infókat!!!
Hmm, falás már rám is rámtört!!! DE holnap TG, addig kihúzom kürtőskalács nélkül :wink: Aztán mázsláls után sztem kettőt is lenyomok :)
Down-kórról nem beszéltünk... Pedig sejtbankosak vagyunk mi is, küldhettek volna egy levelet legalább, mert azért lehet, hogy megcsináltatnám. Neked Jakab doki szólt?

Kitten, nincs bejelentkezés, csak érdemes kicsit előbb menni, mert előbb el szokta kezdeni a rendelést. A Barosson ott kell bemenni a rendelőhöz, ahol egy méteráru bolt van, közös a kapubejáró, csak a rendelő hátrébb van!
4D-sre megint majd olyan 26-7 hetesen akarunk mennni, de most már Tóth Zolihoz, állítólag szép képeket csinál a gépe.

Olga, mi nem UH-n, csak szimpla vizsgálaton voltunk, mert kissé merevnek atlálta dokinéni születéskor a csípőjét Szabinak. De nem kötelező menni, lén úgy tudom.
Szájpenész: mi vékony gézréteget "húztunk" a mutatóujjunkra, és azzal töröltük (boraxos szerrel), és egy kicsit erőteljesen kellett dörzsölni, hoyg lejöjjön.
DVD meg ráér... :)
Népszabissal mi légyen?

Szami, jobbulást és kitartást nektek!!!!!! +++++
Jázmin láza reméljük elmúlik gyorsan!

Anikó, épp terítéken a névválasztás, döntés nincs... Én ZSófinál maradnék, fiúnév most nekem a Rajmund már, és nem a Kornél. Apa nem tud nyilatkozni...

Elnézést, ha kihagytam valakit...
:oops:

Kép
Kép
dorkáék

Siasztok!

köszönöm szépen a köszöntéseket, és én is hasonló jókat kívánok a Druszámnak!

Dorka!
nagyon fej-fej mellett haladnak akkor a gyerkőcök! Rajmika van az oviban is!

Ilga!
grétinél mi is hoztunk hazaa kórházból penészt, mi is borax glcerinnel kezeltük, és vagy gézlapra, vagy a fültisztítópálcára raktuk, és erőteljesebben kell dörzslni, nem ecsetelni. még a mellemet is kellett, védőnői tanácsra.

mi sem voltunk csípő uh-n.

Szami!
kitartást, hátha túl lesztek már rajta, szombatra jó szórakozást!

Köszi az infót, megyek, és meg is nézem, meg Niki azt mondta minden fent van, ami engem is érdekelne, úgy hoyg leszedem most már.

Szilbee!
megváltozott a telszámod? az enyém is, majd a tábliba kijavítom, és újraküldöm.

Jaimee!
de jó, így visszaemlékezni, igaz?

most miylen sütiket gyártasz majd?

ja és még annyi, hoyg a mézeshez akácon kívül bármiylen jó, a karakteresebb íz miatt. én selyemfűvel szoktam, de a vegyes is megteszi.

Letivel coráztunk délelőtt, még szereztem be játékokat, meg a sütihez valókat...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Dorka! Népszabadságossal úgy vagyok, hogy majd a végén rendelem meg amit elfelejtettem megvenni... :oops: Vagy ha nem, akkor majd kereslek! :lol: Corában váltottál ki valamit?

Ahogy tekertem le ide a topikhoz, megakadt a szemem Vica1982 nevén... Beleolvastam... :oops: Otthon szeretne szülni! :shock: Szerintem ezzel ebben a fórumban is jó kis "csatát" lehetne elindítani! Én semmi pénzért nem szülnék itthon! Hála a teremtőnek, hogy mehetek kórházba, úgy-ahogy szakszemélyzet és felszerelés közé... B@szhatom, ha a mentő fél-egyóra múlva ér ki... Szerintem... Várom az ellenvéleményeket! 8)

Köszi a válaszokat csipő uh-val és szájpenésszel kapcsolatban! Az a baja a hugomnak, hogy nem tudja, hogy hogy "feszítse" szét babó száját. Vagy a kisujj mutatvány itt is működik? (száj sarkába, reflex...)

Kata! Nem tudom pontosan mit jelent a csípőbe. A hugom mondta tegnap, hogy volt kint a védőnő, bla-bla-bla, és mondta, hogy nemsokára 2 hós oltás. És akkor valahogy hugi rákérdezett, hogy combba kapja? Mondta a védőnő, hogy nem, hanem csípőbe. Erre tesóm, hogy de a nővérem kisfia combba szokta. Erre a védőnő: Doktor úr meg csípőbe adja... Hát nem tudom!

Na azt hiszem ennyi. Újra belevetem magam a mese-és mítoszelméletek zűrzavarába... :roll:

Olga

Kép
juhaszolga

Karácsonyi zene: Lidl-újságba láttam vagy 3 hete, hogy Celine Dion karácsonyi cd-jük van. Nem szoktunk arra járni, ugyhogy el is felejtettem. Nem vette meg véletlenül valaki?

Olga

Kép
juhaszolga

Olga!
én sem szülnék itthon, félnék! ha lenne orvos, meg minden felszerelés, akkor talán. Vicáról el is hiszem. Egy szobában voltunk anno, még Letivel

mivel drága másodszülöttem 5 percet aludt a kocsiban, most b..szik aludni, így indul a nap, még fel sem ágyaztam.. nekem tanulás így kilőve.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Dorka!
Köszönöm!

Otthonszülés!
Hát nem hiszem hogy valaki megtudna arról győzni hogy ne kórházban szüljek,nekem az nem megnyugvás hogyha baj van akkor úgyis jön a mentő

Tóth Zoli is csinál vérvételből szűrővizsgálatot,igaz úgy emlékszem 30rugó
EZT TALÁLTAM:

NŐGYÓGYÁSZATI SZOLGÁLTATÁSI ÁRAK

4d ultrahang 12 000 Ft

Nőgyógyászati vizsgálat 5 000 Ft

Nőgyógyászati UH 5 000 Ft

12. terhességi heti ultrahang vizsgálat 12 000 Ft

Négyes szűrés 15 000 Ft

Kombinált szűrés: 20 000 Ft

Down szűrés teljes (integrált teszt) 30.000 Ft

3D-s fotó 1000 Ft

Képek CD-n 1000 Ft

Pocakosnapló: 12 hetes UH, kombinált- és integrált szűrés esetén ingyenes, egyébként akciósan 2000ft

Több vizsgálat egyszeri végzésekor kedvezmény.

Ez Tóth Zoli árai

Olga!
Mi nem voltunk se kutacs,se csípő Uh-án,mi magán rendelésre vittük a csípőlyével,itt nem szoks küldeni a babákat
Szájpenészt pedig úgy csináltuk mi is ahogy Dorka leírta,igaz arra nem emlékszem hogy hogyan is nyitottam ki a száját

:oops:

Kép

Kép
katlina

Ja Judit!
Nem a télapón csodálkozott a gyerekem(mikor meglátta üvöltött)a képen azt mutatja hogy veszi elő a télapó a traktort(kis paraszt a lelkem :oops: :wink: ) Kép

(corás szatyor :oops: :oops: :oops: ,nem fért a zsákba a sok ajándék :oops: )

Kép

Kép
katlina

BBJ: Réka is ilyen. Autóban, babakocsiban, kézben, cicin alszik akár 5 percet, már nem alszik délben illetve este órákkal eltolja a lefektetést. :roll: :roll: :twisted:

Mit sütök? Sztem ugyanazt, mint tavaly. Mézeskalács, csokis keksz. Esetleg még egy kis kókuszos süti...A többit (kalács, bejgli, egyéb sütik) a nagyszülők úgy is szállítják.

Olga: Csípő, sőt semmilyen uhun nem voltunk. Van, ahol kutacs és hasi uhura is elküldenek minden babát. Szerencsére szájpenészünk nem volt, de ahogy Judit mondja, úgy kell kezelni.

Otthonszülés: Én sem szülnék otthon. Szülésélményem így is van csodaszép. Egyébként meg biztonságérzetem volt, ami nagyon fontos. És a lelkiismeretemmel sem tudnék mit kezdeni, ha valami gond lenne szülés közben. Oxigén hiány, lepényleválás, nyak köré tekeredő zsinór....vagy mi van, ha kiderül, hogy mégsem fér ki rajtam...

Balwin:
[quote]v írta:iszont falok, mint a disznó

:lol: :lol: :lol:

Na megyek, nem haladok. :roll: :roll:
jaimee1

Sziasztok!

Hú, de jó sok kép. Mindenki nagyon aranyos és szép.

JUDITOK: SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

Kitten: Nálunk is sok ilyen probléma volt Dorka székletével. Jártunk gasztroenterológusnál többször is. Végül közölték, hogy nem kell annyira azt a pelust nézegetni. Gyorsabb az emésztése, ezért néha a bélfalról nyálka és vércsík is jött.
Dorkát holnap kell visszavinni a kórházba. Kiveszik a drótot a könyökéből, de nem tudom, hogy tesznek-e még rá gipszet.

Dorka: Örülök, hogy minden rendben van Kistörpével.

Szami: Jobbulást a lányoknak!

Majd mindjárt olvasgatok még vissza, csak most ebédet adok Dorcsinak.

Mozi valamikor? Kaméleon?

Niki

Kép
Kép
csni

Olga: Örülök, hogy sikerült beszélned velük. Adnék én is spar pontokat. Összefuthatnánk valamikor a városban.
Nálunk mindenkit elküldenek ortopédiára, kutacs- és hasi uh-ra, de csipő uh-ra nem.

Jaimee: Ugye milyen gyorsan eltelt ez az egy év?

Szami: Biztos nem lesz semmi gond Jázminnal.

Szilbee: Nem fotoztad le Magad nőcis ruhában? Jó volt a vacsi? Mit etettek?

Rólunk: Eléggé lefoglal a két lány meg a házimunka, nem nagyon van időm. Most Kata alszik, Dorka Micimackót néz, kicsit ráérek. Zoli általában későn jön, vagy nem is alszik itthon, mint például ma. Dorkát már nem viszem oviba ebben az évben.
Holnap megyünk vissza a kórházba, majd meglátjuk, mit mondanak.

Kossuth teret láttátok már este? Olyan hangulatos, nekünk nagyon tetszik. A csajok imádják a macit, pingvint.

Niki

Kép
Kép
csni

Judit, holnap 3/4 6? Üzletelünk angol előtt?

Niki, holnapra nagy kalappal, reméljük nem kerül vissza Dorkára gipsz!
Majd ygere, írd meg, mi volt a nagylánnyal!

Jaimee, a nagy művekről képeket is kérünk, ha lehet!
Most hétvégén lesz szülinapi parti? Milyen tortát gondoltál Rékának?

Otthonszülés: nálam kizárt! Egyáltalán nem vágyom rá, jobb biztos kezekben tudni Kistörpét és magamat is!
Olga, szájnyitás: jaja, kisujjal belenyúlsz a szájába, és máris tátikázni fog babó.

Katlina, ha nem szólsz, nem is veszem észre a corás zacskót... No, hát ebbe fért bele az ajándék....
Robika olyan nagynak tűnik!!!!!!

Most volt a védőnéni, okés minden, hétfőn oltás!

Judit, nálunk is ismerős az 5 perc alvás a kocsiban, plusz 3 óra ébrenlét esete... :?

Kép
Kép
dorkáék

Híííííííí! Judit, akkor módosítok! :oops: Fél kiló akác, egy kiló selyemfű.

Szami, jobbulást a lányoknak! :(

Dorka, ritkás vótam, mer néha depi, néha lusti vagyok :? Voltam... Kürtőskalács, jaaajjjjjnyamnyamnyam... A múltkor én is bevágtam egyet, frissen, melegen :) A falással csak az a gondom, hogy emlékeim szerint Lucival ez nem vót...nem is nagyon híztam az első 5 hónapban. A végére mégis 17-18 kiló pluszom volt... Mi lesz most, ha már az első harmadban megyek felfelé?! Rajtam azé nem fér már el 20-25 kiló :( Szóval vissza kéne fogni magamote... etykicsit...
Igen, Jakab ajánlotta - a Sejtbanktól én sem kaptam semmit, pedig náluk van a kzsvérünk.

Otthonszülés: hátígy, hogy mán szültem, olyan nagyon nem vagyok ellene. Illetve jobban meg tudom érteni, ha valaki ezt az utat választja. Nekem nem lenne hozzá bátorságom...a jelenlegi eü helyzetben semmiképpen. De ha normális feltételeket teremtenének az otthonszüléshez, akkor szívesen szülnék itthon.

Judit
Kép

Kép
balwin

Niki! Remélem már nem kap Dorka gipszet. Hát hallod nem irígyellek... Két gyerekkel egyedül. Pár alkalommal volt csak alkalmam kipróbálni, de jajj... Pláne hosszú távon...

Balwin! Jó hogy megen vagyol!

Szami! Remélem azért most már alkakultok majd! :(

Niki! Ed harcsapaprikást válaszott túrós csuszával én pedig jércemellett gyümölcsnyárssal. Volt vmi isteni diós desszert is, de a nevét nem tudom.Alkalmasint majd teszek képet.
Kossuth teret mi is ma akarjuk megnézni. :)

Otthonszülés: Kizárt! De ha megfordulna a fejemben, apjuktól "kapnék" az biztos!

Olga! Örülök hogy jobban vagy már! :) Csípőt csak Dévnél szűrtek. Előzőleg más volt az orvosunk.

Katlina! A masszázsra még nem tudom mikor megyünk. Be akarom fizetni apjukat is és akkor eggyüt gyratnánk át magunkat.

Judit! Igen változott... Nyugodtan írd be az enyémet is a tábliba. Korábban csak azért nem adtam meg, mert azt hittem nyilvános lesz.
Küldtem néked pü-t.

Dávidról: Köszi az érdeklődést... Hát most stagnál az állapota... Nem akar múlni a kórság. :(

Olga! A képen épp anyummal "beszéget" telefonon. :lol:

Kata! És magatokról??? Hogy vagyoltok?

Évi! Aranyos a fiad! Nekem úgy tünik hogy nyúlt most sokat ... vagy tévedek?

Mézeskalács: Én már asszem 3. éve ugyanazt sütöm. A pratkikás receptet.Volt hogy adventi koszorút is sütöttem belőle. Ha vkit érdekel, akkor felteszem a receptet.
szilbee

Szilbee!
engem érdekel! írd be! ,ajd a kettőből összehozunk egy harmadikat!

készült fotó, sé nem is mondod! fel vele!!!!!

Jaj látod arra nem is gondoltam, hyog esetleg nem akarod! :oops:

holnap neked angol előtt, ha arra kerülök jó?

Judit!
nektek jó angol előtt 3/4 6-kor holnap??

Dorka!
ok akkor viszem!

még valaki mézet? ha már így benne vagyok, bár még van bőven!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Kép
Kép

Akartam mondani, tegnap éjjel találtam egy tök jó sütis blogot

sutike.blogspot.com, ezen van mézeskalács házikó. Alig várom, hogy megcsináljam, már Olga házikója is nagyon tetszett.

Szilvi: Képet,képet!!! Kérem én is a receptet, bár Petrié tavaly nagyon bejött. Még úgy is, hogy totál elnéztem és 8 kanál méz helyett 3-at tettem bele. :oops: :oops: Nagyon várandós voltam, na. :lol: :lol: :lol:

Jajj, Réka megtanulta átkapcsolni a tévét a készüléken. :shock:
jaimee1

Na akkor közkívántatra... való igaz, hogy a fiaimat szívesebben mutogatom.

Kép

Judit! Jó úgy is!
szilbee

Mézes Kalács:

Hozzávalók:
1/4 kg méz
1/2 kg liszt
12 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 egész tojás és 2 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
reszelt narancs, vagy citromhéj

És én még szoktam pici gyömbért tenni bele.
szilbee

Juditjaink!!! Boldogságos névnapot nektek!!!

Kata! :oops: Nagyon édesek a fiúk, múltkor az iwiwen is akartam kommentelni, de elmaradt... Szépen gömbölyödik Marci!

Szilbee! Tök jó ez a kép rólatok! Nekem az jutott eszembe, ahogy a fiúk pont alattatok vannak, hogy Levente tiszta Te, Dávid meg apukája... De lehet, csak én látom így, optikai csalódás, nem tudom. :wink:

Szájpenész: nekünk kimaradt az életünkből. :)

Otthonszülés: én nem vállalnám be, kicsit önzésnek tartom anyukák részéről, nekem ne magyarázza be azt senki, hogy az én gyerekem pl. lelki sérült lesz attól, hogy a születése után világosban volt, megmérték, stb. Ez nem a születésen múlik, ennél egy kicsit bonyolultabb a dolog... De ez az én személyes véleményem. Biztos hozzáadódik az, hogy csakúgy, mint Jaimee-nek, nekünk is csodálatos, szép emlék a szülésünk.

Ma csavarogtunk, megvolt Berényben a hagyatéki tárgyalás, aztán Tesco, Aldi, de nem sok mindent vettünk, majd 7végén Szolnok... Aztán idén én már nem akarok menni.

donkoaniko

szétrobban a fejem... ebéd után óta... ma extra nyűgös volt a Kisebbik, úgy lefáradtam... és persze mellette Bence... még az a szerencse, hogy van délután kb. 1-1,5 óra, amikor nyugi van mindkettőtől.

Szilbee: nagyon szípek vagytok. Ki vigyázott a gyerkőcökre?

Jaimee: ez tetszett.. "nagyon várandós voltam"... :lol: :lol:

Anikó: állítólag nagyon sokan vannak az üzletekben... főleg hétvégén (sajnos nem saját tapasztalat)

otthon szülés: én sem mernék... azért ez életekről szól.

szájpenész: nekünk sem volt még eddig egyik gyerkőcnél sem, mi megelőzés képpen ecseteljük, ezt javasolta a doki nénink.

Balwin Judit: tök jó, hogy jól vagy! A kedélyállapot ingadozás meg nálam végig volt... tudom, nem túl jó. És ez az evés-nem evés... örök mumusom terhesség alatt... nem könnyű kismamának lenni no.

Jaj, mindig elfelejtem: Jaimee, Szilbee: rettenetesen utálok változatlanul éjszaka ébren lenni bármiért is, de emléxem, írtátok, hogy milyen tök jó éjszaka szoptatni. Ezt a részét én is nagyon élvezem, akkor tényleg csak mi ketten vagyunk... nincs más zaj vagy zavaró körülmény... (csak épp ne éjszaka lenne :roll: )

Én is szívesen sütnék mézeskalácsot, csak most tudnám borítékolni, hogy nem fogja enni a kutya sem. No nem azért, mert nem lenne finom, nálunk inkább a töltelékes sütik mennek. Két éve csináltam legutóbb mézest, úgy osztogattam el január közepén... alig fogyott belőle.

Kép

Kép
szolkata

[quote]J írta:aimee, Szilbee: rettenetesen utálok változatlanul éjszaka ébren lenni bármiért is, de emléxem, írtátok, hogy milyen tök jó éjszaka szoptatni.

Háttttttttt....ilyet mondtam volna? A tejnek tök jó inkább az éjszakai szoptatás. Inkább úgy fogalmaznék diplomatikusan, hogy nem bánom az éjszakai szopit, volt pár csatám a tejcsiért. :wink: Most meg fogalmam sincs, hol lesz a vége. :roll: :lol: :lol:

Judit: Elfelejtettem, hát persze, bármikor vállalja APa a fotózást. Csak egy füttyentés és már megy(ünk) is! De tényleg!!!!

Szilvi: Helyesek vagytok!!!

Ditke: Eltűntél nagyon. Vizsgák vannak?

Kata: Hát én is így jártam, tavaly a fini mézesemet is csak én ettem szinte . :twisted: :twisted: :twisted: Úgyhogy megettem, amit tudtam, a többiből dísz lett a fára. De ez nem állít meg abban, hogy idén ne süssek. :lol:

Niki: Kár, hogy csak ritkán tudsz jönni.

Na most befogom pár napra! Pénteken-szombaton szülinapozunk! :lol: :lol: Majd hozok fotókat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jaimee1 2008.12.10 22:41-kor.
jaimee1

Mégeccer köszke lányok a köszöntéseket :)

Judit, persze, jaó így. Ugye ott, ahol a múltkor?

Szilbee, csinik vagytok :D Gyerkőchasonlóság ügyben egyetértek Anikóval :wink:

Kata, nálunk (illetve nálam :oops: ) is a krémesebb sütik mennek, az aprósüti annyira nem :roll: De ez a mézeskalács sütögetés izgatja a fantáziámat :) Még demcsinátam sosenem.

Judit
Kép

Kép
balwin

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: