A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008-ban szülünk

Zsu!
Látom ti is fotózkodtatok! :-) Nagyon helyesek a srácok! A nagyobbik fiúcska az unokatesó?
Martin is szép nagy már, jó kis súlya van, pedig nem is látszik rajta, hogy olyan husika lenne. :-)

Mamackáról még mindig nem tudtok semmit? Nagyon eltűnt innen.
Mpatr sem nagyon jön mostanában, pedig ígérte, hogy néha benéz hozzánk újra... PATI!TESSÉK BENÉZNI!!!!:D :D :D
Sokan tűntek el ebből a topikból, nem is nagyon működünk, mert ugye kevesen vagyunk és ha éppen a kevésből senkinek sincs ideje, akkor üresjárat van...
Talán azért az ünnepek alatt majd több ideje lesz mindenkinek, ha az apukák is otthon lesznek! :-)

Már nagyon várom a karácsonyt, ma vettem meg az új díszeket. Tavaly és tavalyelőtt piros díszeink voltak, most aranyat vettünk.
Olyan szépek. Már legszívesebben díszíteném a fát.
Egy baj lesz, hogy éjszakába nyúló lesz a dolog...:-)
Tavaly Viki mintha ráérzett volna, tök későn aludt el, mert mi mindig 23-án este díszítünk, így tutira nagy a meglepődés reggel.
Az ajándék egy részét is reggelre odakészítjük, a többit pedig este adjuk át. Végül is a gyerekeket ilyen korban leginkább az ajándék érdekli...:-)
Kíváncsi leszek, Lili mit szól majd a fához. És hogy hányszor kell majd elhúzkodni tőle naponta...:D:D:D

Kinél hogy lesz a karácsony, most hogy már itt vannak a babák?

Hétvégén Mikulás, itt nálunk legalább 4 helyen lesz a városban Mikulás, nem tudom melyikre vigyem a gyerekeket. Mondjuk a templomba tutira elviszem őket, Viki nagyon szerette minden évben, általában ő az első, aki jelentkezik verset mondani a Mikulásnak :-)

Megyek, Lilike ébredezik.

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

ZSu/Kata!

Szenzációsak a képek, lehet, hogy a nagyszülőknek ajándék kiegészítésképp csináltatok én is ilyet karácsonyra.

Kata!
Karácsony: biztos anyukámnál töltjük, egyrészt mert Ő egyedül van ( elváltak a szüleim), másrészt addig töltsük a szüleinkkel az időt amíg lehet...
Meg aztán az egész család Somogyban van (csak mi lettünk ilyen számkivetett Pestiek), meg anyukám istenien főz.
Párom sajna dec.24-én még dolgozik, ha időben elengedik akkor még aznap útra kelünk, ha nem akkor másnap. A két ünnep közt végig nála leszünk, így szerintem a fát is ott állítjuk majd fel...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Katuci, Szemokzsu
nagyon jók a képek !!!

én is hoztam képet ( ill. linket) :D

http://tozsdecapak.extra.hu/letoltes/081202091150.jpg

http://tozsdecapak.extra.hu/letoltes/081204191725.jpg

Szép estét !

Andi

Kép
danidaniel

Sziasztok!

A karácsony az nagy kérdés nálunk is. Nem tudjuk, hog ymég hogyan lesz. Hármasban vagy anyukámékkal vagy anyósomékkal. Ezt még nem tudjuk. Ez lesz a manónk első karácsonya és ezt az örömöt ami a kis arcán lesz nem szeretném elvenni senkitől.

Katuci,

nagyon édesek a lányaid. Viki már kész nő. Komolyan, Igazi kis modell.
Én is két éve hagytam abba a tanulást, de nagyon szeretnék most is valamit tanulni. Ismerem ezt a függést. Most azt érzem, hogy elmegy az idő és tanulnom kéne. De Máté az első. Most lelkiismeretfurdalásom lenne biztosan ha nem tudnék velük lenni. :-) Megértelek, hogy nehéz lehet két gyermek mellett. Le a kapallal!

Zsu,

mennyit nőtt már uncsi tesó is. :-) nagyon édesek mindketten. :-)

Orsi,

örülök, hogy megtaláltál. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Andi!
Akkor most már tényleg egy hangos GRATULA meggymaghoz!!!! :-)
(bevallom kicsit irigylem ezt az UH-képet.....:D:D:D -de azért én most még várnék a következővel...)

Vikci!
Hát igen, a tanulás egy örök életen át tartó dolog... Mindig azt szoktam mondani, hogy most végre lediplomázom, utána dolgozom, pihenek, aztán ha a gyerekek nagyobbak lesznek újra elkezdek valamit.
És ilyenkor mindig eszembe jut, hogy hoppá, ha a gyerekek nagyobbak lesznek, akkor lehet, hogy jön a következő kistesó....
Szóval lehet, hogy majd lesz olyan is, hogy 3 mellett tanulok...:D:D:D
Viki imád pózolni, bár az utóbbi időben szégyenlős is lett. Köszönjük a dicsérő szavakat! :D :D :D
Ma fellépésük lesz a zeneovisoknak, oda megyünk este, ilyen adventi koncert.
Az első próbát végigsírta, mert nem mert kiállni a színpadra... De aztán utána már megjött hozzá a kedve és most már nagyon várja. Kapott új kopogós cipőt, szoknyát, szóval már minden oké! :)

Vera!
Biztos jó lesz a karácsony vidéken, az nem olyan jó, hogy dolgozik 24-én a párod, de legalább utána sokat lesztek együtt! :)

Most mennem kell, mert Lili kint aludt a babakocsiban és felébredt, és megyünk Vikiért az oviba!

Ha nem érek ide holnapig, akkor mindenkinek sok szép Mikulás-ajándékot kívánok!!!

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Nagyon szépek ezek a profi képek, irigykedem :lol:

Andi,
Gratulálok a pici pötyitekhez :D

Vera,
Én is szeretném, hogy találkozzunk, mindenki írhatna pár sort, hogy általában mikor ér rá stb. Szépséges kisfiad van!!

Kapaszkodás nélkül(végre sikerült lefotóznom)

Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Csak gyorsan...

Aranyosak a képek, majd ünnepek után én is megpróbálok 1-2-t feltenni.

Szolgálati közlemény: tegnap nyílt egy Müller játékbolt a városunkban. :wink:
Meri belinkelte a katalógusukat régebben. Már akkor megtetszett néhány dolog, és ma végre sikerült is beszerezni. :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Örülök Boeske, hogy sikerült beszerezned a kiszemelt játékokat!
Mi úgy jártunk a Müllerrel, hogy a katalógus szerint van minden, csak amikor odamész, akkor derül ki, hogy nincs semmi....
És azt sem tudják, hogy kapnak-e még, vagy sem.... Szóval elég érdekesek.

Nálunk karácsony:
Szenteste itthon, 4-esben, karácsony első és második napján pedig ebéd egyik, majd másik nagyszülőknél. A sorrendet még nem tudjuk :-) Ez mindig attól függ, hogy a testvérek mikor mennek, mert nem akarunk tömegnyomort egyik nagyszülőnél sem :-)

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Kata!
Hú, pedig a Müllerbe én is készültem menni, de úgy láttam Pesten nincs üzletük...

Járt nálunk a Mikulás:
Kép

Ez meg akkor készült, miután megettük a mikuláscsoki fejét :oops: :
Kép
Kép

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Müller: Csak halkan jegyzem meg, hogy már 3 játéknál jártam úgy, hogy bizony durván magasabb volt az ára, mint más helyeken. Müllerbe venni akartam egy babát 13 ezerért. Tescoba 10 ezer volt az a baba. Vettem Müllerbe egy F.P. telefont, Tescoba egy ezressel olcsóbb volt. Ami kiakasztott: Müllerbe a leértékelt kicsit sérült F. P. xilofon 6500 volt. Sérült volt, így ez már az olcsóbb ára. Végül megvettem ezt a xilofont teljesen tökéletes új állapotba 3500 forintért! Vannak dolgok, amik jobb áron vannak, de vigyázni kell, mert ha nem figyelsz több ezer forintot is bukhatsz. Csak elmeséltem :wink:

Boeske,
Képek?

Vera,
Márk nagyon édesen mosolyog :D
Vendég

Vendég

Sziasztok!

Mi a Müllerben az igen népszerű zebrát vettük meg,és ez tényleg hihetetlenül olcsó volt,de valóban nagyon résen kell lenni a játékvásárlásnál,érdemes a kiszemelt játékot több helyen is megnézni,mert nagyok tényleg az árkülömbségek.

Nálunk is járt tegnap a Miki :lol:

Kép Kép

Ki hogy áll az éjszakákkal? Mi egész éjjel ébredünk teázunk,pisilünk,öltözünk,teázunk,pisilünk...és ez így megy reggelig,vagy 5-6 ébredéssel. :roll:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Karácsony: Mi 24-én otthon leszünk,fát díszítünk,ajándékozunk...,de vacsizni lemegyünk anyuékhoz,akik alattunk laknak(2szintes családi házban lakunk)Ott is ajándékozunk.Aztán 25-én megyünk apósomékhoz.A fára én is kiváncsi vagyok meddig fog állni. :lol: Mondjuk idén sem égősor,sem törékeny díszek nem kerülnek rá a balesetek megelőzése miatt.

Kép

Kép
anubias

Eszter!

Domi nagyon édes kis mikulás!
Éjszakázás: az utóbbi időben óránként felkelünk éjszaka, sokszor előfordul, h. 2-3 órát fenn is van. A csúcs az volt, amikor éjféltől hajnali 5-ig bírta (viszont, így legalább végére jutottam a vasalásnak).
A tegnap lehet, h. a nagyszakállú jótékony hatásának köszönhetően este 11-től reggel 7-ig végigaludta az estét (egyszer fel is keltem, h lélegzik-e :oops: ). Ilyenmár jópár hónapja nem volt.

Pandi!
Nagyon jó, a videó, tovább is akartam küldeni, de valami ellenőrző kódot kér...Tudsz ebben segíteni?
Lányodból futóbajnoknő lesz! Majd megyünk az olimpiára szurkolni!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Elrontottam, a nagyon teper alá ezt akartam linkelni:

http://www.youtube.com/watch?v=UpXmnSdHIQk

Imádom a kisfiadat Eszter, annyira édes, és szép!! Nekünk most jobbak az éjszakáink, amióta együtt alszunk.

Vera,
Kódot? Nem tudom :roll:
Vendég

Vera!

Nekünk is szokott éjszaka játszani,de szerencsére azért max 1 óra után visszaalszik. Ez a hosszú alvás viszont szuper lehetett. Nekem Domi így aludt 6 hónapos koráig,de ez már a multé.De jó volna egyszer élőben is látni titeket.

Pandácska!

Nagyon édes,ahogy halad a járássegítővel,nem semmi milyen gyors. A fotón meg,amit felraktál olyan,mint egy szinésznő.Ha a fiam nem lesz alacsony a lányodhoz,azaz nem rám üt,hanem az apjára,akkor majd jól összeadjuk őket. :lol:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!

Nálunk is járt a Mikulás. :-)

Anubiás,

nálunk műanyag gömbök mennek alulra, gyöngyfűzér ilyenek. Amik nem veszélyesek. Szúrós fát fogunk szerintem venni most is mint minden évben. Hadd szokja csak meg, hogy az szúr. :-) Anyagismeret. De természetesen ki lesz kötve a fa jó alaposan. Bár azt amúgy is ki szoktuk. Ezek jutottak hirtelen eszembe hátha tudsz belőle hasznosítani valamit. :-) Nagyon édes a kis Mikulásotok. Zabálni való.
Nálunk nyugi van éjjel. Este lefektetem nyolckor és reggel fél ötkor vagy fél hétkor vagy fél nyolckor kel fel. Ha éjjel meg is ébred akkor a cumit betesszük neki és visszaalszik. Nem keltjük fel teáztatással vagy mással. Egyik nap bekakilt na akkor tisztába tettük, de utána simán visszaringattam. Nekünk szerencsénk van szerintem a manóval. Babánként változó. Valahogyan le kéne szoktatni tényleg az éjjeli teáztatásról, de hogy hogyan azt sajna nem tudom. Mert a pelus is hamar megtelik ugye és így tényleg nem tud a babó pihizni. Esetleg próbáld meg visszaringatni amikor ébredezik cumival vagy amitől megnyugszik.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Néhány Kép: Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Jó reggelt!

Vikci!

Ti is vettetek ilyen labdás felfújható hempergőt? De jó? Hol és mennyiért? Ez úgy tetszett Domionak is.Nagyon szép a fiad a képeken is.Olyan komoly tekintete van. :D Tényleg nagyon szerencsések vagytok az alvással. Mondom mi is így voltunk,csak elmúlt. :lol: A tea a cici helyett jött. Amikor ő magától elfordult a cicitől,akkor szeretett bele a cumisüvgebe. Ringatva elalszik,de akkor már nem tudom visszatenni a kiságyba,így gyakran a földön alszom vele,de ez olyan rossz és ezért akarom,hogy inkább szokja a kiságyban meg,ott meg ugye csak teára alszik vissza. Sajnos az én fiam nagyon mimóza. Egy tündér,ha nem bántja semmi,de a pocak és a fogak ha dolgoznak,akkor felületesen,nyugtalanul alszik. :roll: Ma éjjelünk tök jó,2* kelt,ami nála nagyon szupi,még mindíg alszik és végig a kiságyában. Azt hiszem ő egy érzékeny gyerek. A nagyobbik nem kelt sosem, és aludt egyész éjjel.Látom azért a legkedvesebb játék a pumpa volt. :lol:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Eszter,
Egy sima nyári pici medencébe teszel bele műanyag labdákat.
Labdák:
http://www.labda.hu/catalog/index.php?cPath=3
Vendég

Eszter,

Nekünk szerencsénk volt, mert Meriéktől kaptunk kölcsön lasztikat. A medence pedig megvolt. Esetleg medence van a www.arzuhanas.com-on. 1700 körül. Olyan mint Pandiéknál van.

Remélem
tudtam segíteni. :D

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci!

Zabálnivaló a fiad, az asztalon fekvős kép nagyon jó!!!!!!!!!

Eszter/Pandi!
Mi még kb. 2 hétig itt fenn leszünk Pesten, addig ha a többieknek jó, találkozhatnánk, utána már csak az ünnepek után lenne jó nekünk, mert a 2 ünnep közt anyukámnál leszünk vidéken.
De jó lenne, ha Meri is tudna jönni, Vikcit meg úgyis elcsalom ( :lol: ).....

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Vera,
Eszter jön hozzánk szerdán, ha valakinek van kedve csatlakozhat hozzá :wink: Persze kereshetünk egy másik közös időpontot is.
Vendég

Sziasztok!

Mennyit írtatok! :o :)

Jó, hogy szóba került az alvás: azt hittem, csak nálunk megy a szenvedés. Bia 3-4-5-ször ébred este 9 és reggel (8-)10 között, de soha nincs fent órákig vagy ilyesmi. Szopizik és visszaalszik, rosszabb esetben keresgéli a helyét, és van, hogy csak cicivel a szájában tud aludni. Ez utóbbi persze elég fárasztó, de ilyenkor mindig emlékeztetem magam, hogy bizony, vissza fogom még ezt is sírni. :)

Müller: nekünk jók a tapasztalataink: felhívtuk őket, félretették névre szólóan...

Mikulás: Bius hogy, hogy nem, előző este kipakolta a cipőit a cipősszekrényből. :o Döbbenet, mennyi mindent megért a világból. :D

A blogokat folyamatosan olvasom ám, csak írni nincs túl sok időm. :)

Panda, Bia is így teper, csak ő a saját babakocsiját tolja. :lol:

Tali: hááát, lehet, hogy mégiscsak megpróbáljuk áttenni az ülésünket Vikciék autójába???

meri

Meri,
Bizony, tessék átszerelni az ülést :wink:

Még egy kicsi büszkélkedés :D

http://www.youtube.com/watch?v=DOxFkK812qs

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Alvás:
Ne aggódjatok, nálunk is egy katasztrófa az éjszaka... :-)
Minden éjjel máshogy alszik Lili. Az új az, hogy a kiságyában egyáltalán nem tud éjjel aludni, mert az első elfordulásnál akkorát dob magán, hogy beveri a fejét, beszorul a lába, keze és visítva ébred, hogy szabadítsuk ki... :lol: :lol:
Úgyhogy most már 1 hete a nagyágyon alszik Vikivel. Odabújik Vikihez, és itt most jókat tud forgolódni. Nem mondom, hogy azóta kevesebbszer kel, de legalább hajnal 1-2-ig elalszik.
Akkor felkel cicizni, vagy én megyek oda mellé, vagy átviszem magamhoz. Utána már nem pakolgatom ide-oda, maradok vele. Nekem ez így kevéssé fárasztó. Ha mindig vissza kéne vinnem a helyére, vagy nekem kéne mennem a saját helyemre, akkor nappal nem bírnám a strapát.
Most pl. 2-szer cicizett éjjel, és 2-szer sírt, nem találta a helyét. Beszél is sokat álmában, olyankor felemeli a fejét és tesz valami "megállapítást", pl. "dede-nene dety-dety-totty" :D :D :D
és utána folytatja az alvást. Annyira édes ilyenkor. Nálunk Viki is ilyen álmában beszélős, ezek szerint Lili is ilyen lesz.
Mi már lassan minden este más leosztásban alszunk. Egyik variáció, hogy Viki-Lili együtt, éjjel én megyek.
Másik, hogy Lili és én együtt, Viki apával. Így nem kell mennem, csak cici előkap és evés :-), aztán együtt alszunk tovább.
Harmadik variáció, hogy Lili alszik apával, Viki velem, és apa éjjel áthozza cicizni. Persze utána a kisasszony már ott is marad...:)
A negyedik variáció (nem nevetni!!!! :) :)), hogy én alszom a két gyerkőccel, apa külön.
Szóval az éjszakáink így telnek.
Vasárnap tekeregtünk az Árkádban Győrben egész délután, volt adventi játszóház, koncert, gyerekműsor. Lilike nagyon kifáradt, este aludt 9-kor, utána negyed 2-kor evett és visszaaludt fél 7-ig. Akkor ismét cicizett, majd még fél 9-ig szunyált egyet.
Szóval ez egy jó éjszaka volt. Én egy felkeléssel már oltári boldog lennék. De amikor 2-3-szor is cicizik, az szörnyű tud lenni, mert néha csak cicivel a szájában hajlandó aludni, mondjuk 1-1,5 órán keresztül. Ilyenkor totál elzsibbad a karom, úgy hogy reggelre le van fagyva a kézfejem...
De azért nappal kárpótol, mert tudok mellette tanulni, kétszer-háromszor is alszik napközben.

Ma megtörtént az igazán hivatalos első felállásunk!!! Majd teszek képet, de még nem töltöttem le.
Már egy 1,5 hete a kisszékbe kapaszkodva felállt, de az csak olyan félig álldogálás-félig rogyasztás volt, de a mai már igazi álldogálásnak számított!: -)
Elég életveszélyes helyen történt, én a konyhában voltam, Lili pedig a nappaliban odament a járóka túlsó sarkához, ahol van egy magas komód. A járóka és a komód között volt a gyerekülése, annak a szárában megkapaszkodott, a másik kezével meg a fiókhúzóban és ott állt, mint cövek, míg oda nem értem.
Persze kétségbeesett arccal nézett, mert nem tudott leülni...:D
Utána még egyszer bemutatta a videó kedvéért a tudományt. De akkor már rájött arra is, hogyan kell kihúzni a fiókot és utána csak azzal volt elfoglalva...:)
Szóval mozgalmas délelőttünk volt.

Most megyek, még folytatom a tanulást, amíg alszik.

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Katuci,
Gratulálok a felálláshoz Lilinek :D Ahogy olvastam az alvási szokásaitokat, mintha nővéremet hallottam volna :lol: Ők is így szórakoznak esténként, szintén két kislánnyal :wink:
Vendég

Lányok!
December 15-e kinek jó? Akkor találkozhatnánk, az egy hétfői nap.
Vendég

Pandi!
Szóval máshol is van ilyen, ez megnyugtató! :) :)
Ugye, milyen izgalmas estéink vannak????? :D :D :D :D
Nem kell már nekünk társasjáték, kártya, stb., így is jókat szórakozunk! :-) Néha olyan jókat röhögünk a párommal saját magunkon... De ez a szép benne, hogy nevetünk és nem sopánkodunk rajta. :-)
Engem igazából nem zavar, hogy az ágyunk már nem is az ágyunk, a lényeg az, hogy a gyerekek jól aludjanak. (meg persze mi is, mert így legalább tényleg tud mindenki pihenni)

csak így kisbetűvel mondom, hogy a szerelmi életünket nem az ágy holléte befolyásolja...:D :D :D nem tekintjük a hálószobát "szentélynek", ha egy kis összebújásra vágyunk, van még hely a házban...:D :D :D/

Aztán egyszer felnőnek és majd örülünk neki, ha néhanapján odabújnak hozzánk....:) Szóval rövid a gyerekkor.
Én pl. már 6 évesen egyáltalán nem akartam anyukámékhoz odafeküdni, az öcsém még 12 évesen sem zavartatta magát..:)
Pedig addig szinte minden éjjel vándoroltunk. (apukám meg mindig vándorolt a mi ágyunkba..:))
Úgyhogy ez is gyerekfüggő dolog. Egyszer elmúlik... :lol:

Lilike ma egy kisebbfajta gengsztert alakít, összesen 1 órát aludt délelőtt, előtte és utána pedig egyfolytában rosszcsontkodik :-)
Biztos front van...:D
Most éppen a nappali asztal alatt jön-megy és ülve pakol az asztalról, mert éppen eléri, ha felnyújtja a kezét...
Közben talált egy kis mézeskalácsot, ami zacskóban van, de már csak morzsák vannak belőle, mert zacskón keresztül össze-vissza rágta...
A másik kezével fogja a nyomtató kábel szabadon levő végét és literszám ömleszti bele a nyálát... Megint várni kell 1 napig, hogy kiszáradjon.... :lol: :lol: :lol:
Köztes tevékenységként pedig a fonott újságtartó kosár szélét tördeli le és tömi a szájába...
Szóval nem unatkozom. Pedig TANULNOM KÉNE!!!! :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:
Talán majd holnap alvósabb napja lesz, bízzunk benne :)

Megyek, mert már kezd szétpakolni mindent.

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Sziasztok!

Pandi!
Beszéltem a Vikcivel, Ő meg Merivel, úgyhogy hétfőn 2 kocsival meg 3 gyerekkel lerohannánk benneteket, ha nem bánnátok!
:D

Kata!
Volt valami a levegőben mert a fiam is csak 1 órát aludt ma összesen és a köztes időben pedig rendetlenkedett (de egyszer odahajolt az arcomhoz és egy puszi szerüséget adott), úgyhogy márcsak ezért sem tudok rá haragudni :lol:

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Ezt meg kell veletek osztanom (ne ítéljetek el a csoki miatt), még a hajában is csokis keksz volt:
Kép
Kép

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Hát csajok tényleg van valami , mert az én jó alvó fiam napközben szintén csak egy órát aludt. Pedig délután mindig szokott két órát még ráhúzni. Remélem holnap minden úgy lesz ahogyan eddig is. :-)
Már 6 fogunk van kint. Egyszerre jött most ki kettő. :-)

Katuci,

nem tudom, hogy olvastad-e de Máté is felállt a múlt héten. Bár még nem érzi magát biztonságban, de feláll ha van motíváció. :-) Ebben is most egyeznek. :-) Vol tmég valami azt hiszem, hogy egyszerre kezdték el, de már nem emlékszem. :-) űű

Pandi,

hétfőn szerintem megyünk. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vera, erről én is tudok? :shock: :?: :lol: :lol: :lol:

meri

Meri!

Ha nem, akkor valamit félreértettem...
Azért jössz, ugye?

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Sziasztok!

Jól esik, hogy még nem felejtettetek el.
Sajnos ritkán van idom jonni, akkor is csak gyorsan megnézem a képeket a kis manókról. Nagyon aranyos mindenkié.

Teszek egy képet, picit még korai, de ahogy ismerem magam, már úgysem jovok karácsonyig.

Tehát:
Kép
Vendég

Sziasztok!

Pandi,Vikci,köszi a labdás medencés infókat. Bár az árzuhanás azt írja ki,hogy átmenetileg szünetel,de majd nézegetem,hátha újraindul. Nektek is ezt írja ki? :roll:

Katuci!

Én is gratulálok Lili lányodnak. :D Egyébként ügyesek vagytok én sajna nem tudom,hogy kell apróbb betűkkel írni,de vedd úgy,hogy ez az. :lol: Nekem sajnos annyira kimerítő Domi,hogy sosem marad energiám. :( Szó szerint kicsinál,ugyanis ő este fél 11-kor alszik el,annak ellenére,hogy tegnap ebéd után aludt,kettőkor kelt és így is addíg bírta. Ahogy leteszem már alszom is. Így apa szegény csak emlék ezen a téren,ami valóban nem jó így. Örülök,ha havi 1 alkalommal összejön valami az én drága férjemmel. :roll: Szóval minden elismerésem a tiéd. :wink:

Mi is ott leszünk hétfőn Pandáéknál,már bérletünk van hozzájuk,annyit megyünk. :lol:

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Eszti!
Ne aggódj, hétközben én is a zombi szintjén állok :), szóval marad a hétvége... :D :D :D Nem sok, de az is valami, ha legalább hétvégén összebújhatunk :wink: :lol: (persze az első pár hónapban esély sem volt rá...:))
Nálunk nem is a picivel van gond, mert ő simán elalszik este, hanem Viki egy éjjeli bagoly, van úgy, hogy még este fél 11-kor is fent van, akkor is, ha alszik az oviban, meg akkor is, ha nem.
Semmiről nem akar lemaradni, állandóan ott tudálékoskodik közöttünk a nappaliban, szinte még beszélgetni sem tudunk tőle.
Olyan kíváncsi, hogy az óvodában is állandóan olyan a füle, mint egy radar. Alvás helyett hallgatja az óvónénik beszélgetését, utána meg nekem adja le az infót, mint egy kis pletykafészek...:)
Viki kisebb korában is ilyen volt, állandóan harcolni kellett az elalvással. Igaz, hogy utána reggel 7-8-ig aludt, de este akár 2 órán keresztül is tartott az altatás. Kb. 9-10 hónapos korától volt ilyen.
Lili meg könnyen elalszik, ő inkább éjjel "randalírozik" :D :D
Pl. most éjjel egyszer szopizott úgy 1 óra körül, aztán negyed 4-kor sírva ébredt és utána fel akart állni egyfolytában, rajtam tornázott, majd fél óra kínlódás után úgy aludt el, hogy teljesen hozzámbújt, szinte összenyomott :) és nagy nehezen elaludt.
Előtte még tapsolt egy 10 percet, majd jó nagy pofonokat kaptam tőle, tisztán szeretetből :lol: :lol: :lol: :lol: és kidőlt. :)
Előző éjjel pedig reggel 6-ig aludt egyfolytában. Szóval nagyon rapszodikusak az éjszakáink.
Mondjuk mióta a borostyánláncot hordja, azóta alakul az alvás, sokkal nyugodtabban alszik, ha esetleg megébred sírdogálva, akkor egy kis simizésre visszaalszik, vagy cicizés nélkül is vissza tudom altatni.
De előtte minden éjjel 2-3-4 cicizés, vagy 1 cici, de 2 órán keresztül...:) szóval már azt mondtam, hogy tovább nem bírom. Napközben alszik, néha 3-szor is, így legalább tanulni tudok, de ha éjjel nem alszik jól, hiába alszik napközben, én leszek hullafáradt, így hát tanulni sem tudok olyan intenzitással...
Dehát ez van. :) Majd csak alakul. Szóval minden gyereknek megvan a maga rituáléja alvás terén. Viki későn aludt el, de reggelig, Lili hamar elalszik, de többször ébred.

Vera!
Márk egy tünemény a kis csokis pofijával! :-) Szerintem egy kis csokievéstől még senkinek nem lett baja, úgyhogy nem ítéllek el...:)
Viki 3-4 éves koráig nem evett csokit, csak ilyen ünnepekkor egy keveset, oviban megszerette és tömte, majd megutálta és inkább cukorkázik, meg chipsezik. Jobban örülnék, ha csokizna.... A cukorka sokkal károsabb, de utálja a csokis dolgokat.
Mikor Nutellát eszem, odajön látványosan fújjolni, öklendezik, hogy én ezt hogy tudom megenni.... :D
A csoki-mikulást én eszem meg forrócsokinak...

Csak úgy érdekességként mondom, hogy megtaláltam az én gyerekkori kiskönyvem, amiben az oltásaim, meg a súly-hossz szerepelnek és 1 éves koromban 9600 gr voltam, 71 cm-rel (születési súlyom 3300 gr és 51 cm).
Viki 1 évesen 8430 gr volt 74 cm-rel (születési súlya: 3 kg és 52 cm), Lili most 9,5 hónaposan 8840(!) gr és 75,5 cm (születési: 3180 gr és 53 cm).
A férjem (és a volt férjem:)) adatait nem tudom, de érdekes lenne összehasonlítani.

Carpediem!
Örülök, hogy jöttél! Jó lenne, ha többször is jelentkeznél! :-)
Nagyon aranyosak a fiúk! :D
Nekünk van a picik között 1 nap, ugye?

Most mennem kell, mert Lili szétszedi a konyhát...

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Éjszaka jutott eszembe:

Csak nekem tűnik úgy, vagy tényleg eltűnt VIKI??? :?:

meri

Katuci
Igen, 1 nap van a manócskáink kozott. Vikci Mátéjával pedig 1 napon szuletett Bálint.
Nálunk is ugyanez a helyzet alvás téren, mint nálatok. Bálint már van hogy 7kor alszik, csak Ádám bírja nagyon. O is nagyon kíváncsi, szinte beszélgetni sem tudunk tole. :P

Bálintról:
Nekunk még csak most jott ki az elso fogunk. Nem sieti el a dolgokat :wink: Még szopik, napkozben 2x az alvások elott, aztán este lefekvés elott, majd éjjel 1 óra és 4 óra korul. Ébredés általában 6 korul, orulok, ha elalszik 7-ig :D Mászni nem akar, azt szereti, ha vezetgetik. Egyedul még nem tud megállni.
Vendég

Csak egy gyors kérdés: Csajok holnap mikor jöttök? Fél 10-10 körül? Majd még jövök.
Vendég

Panda!

Szerintem úgy reális, hogy akörül.
Előtte még hívunk (Vikci szerintem tudja a telefonszámodat).

Merivel most beszéltem, Ő sajna nem tud jönni...

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Pandi,

igyekszünk menni. A forgalomtól is függ, de sietünk. :-)

Ki jön mééég????

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Eszter is jön Domival :) Ja és én is itt leszek :) Nagyon várlak titeket :wink: :lol: ( Katuci téged és várnálak :wink: :( )

Kicsit büszkélkedek :oops: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=yQyvfE3c ... annel_page

http://www.youtube.com/watch?v=7LIpgwow ... re=channel

http://www.youtube.com/watch?v=vQgIhlpD ... annel_page
Vendég

Tudom Pandus, mennék is.... :cry: :cry: :D :D :D
De majd egyszer! Eljön még a mi időnk... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8)

Nagyon jó talizást nektek! Majd várjuk a fotókat! :-)

Én meg majd itthon gondolok rátok és nagyokat irigykedem.... :D :D :D :D
Nem ám... tanulnom kell..:( Még csütörtökön van egy vizsgám az ünnepek előtt, aztán január 14-ig csönd :) (persze az ünnepeket végig tanulhatom :twisted: :twisted: :twisted: )

További szép estét Mindenkinek!

Addig is teszek fel egy-két képet, ha már személyesen nem tudunk talizni...

Kép áll a baba áll...:) Kép és ez így megy mindennap :) Kép hohó... ezek itt nagyon érdekes dolgok :) Kép anya találtam egy kis szöszt! Kéred??? :) Kép az alvó kistesók :) Kép ünnepség utáni bohóckodás Kép na hogy tetszik a nyakláncom?
Kép alkotóművésznő...:)

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Gratula Dórinak!!! Nagyon ügyes baba!!! :D Sajna mi ilyen korán nem tudunk ott lenni sehol. :( Majd ha nagyobbak leszünk, talizunk. :D

meri

Panda!

Írtam privit is,de azért ide is írok,elleptek a taknyimanók,így sajnos nem mehetünk. :cry: Gyerekem egészséges,de egyedül még nem tud menni. :lol: A lényeg,hogy a nagy fiam hazahozott valami jó kis kórt,amit én is és a férjem is szinte azonnal elkaptunk.

Puszi

Eszter

Kép

Kép
anubias

Sziasztok!

Eszter!
Kár, de gyógyuljatok meg! Majd legközelebb összejön a tali!

Pandi!
Ügyes lányod van, szerintem 1 évesen mi is elindulunk majd!

Vera

Kép

Kép
nagy vera

Eszter,
:( :( De tudod bármikor jöhettek :wink:

Meri,
Sajnálom, hogy Ti se jöttök :( Valamikor úgy szervezzük, hogy ne ilyen korán legyen!!
Vendég

Sziasztok!

Bocs, hogy csak most írok, de semmire nem volt időm. BArnus is beteg volt, nekem is középfülgyulladásom van (tudom, azért még írni tudok :roll: :oops: ). Sajnos mi sem tudtunk menni, pedig nagyon szerettem volna! :(
Így addig is egy kép Barnusról:

Kép

Egészen friss, tegnap este készült.

Katuci!
Nagyon tetszenek a képek! Főleg a szöszös és az alvós!
Ha tudok segíteni valamiben (pl könyv), akkor szólj! Én 1,5 éve végeztem el a GYP-t Pécsett. (Azt hiszem, még államvizsga tételeim is vannak. Átküldjem?)

Vera!
Egyszerűen zabálnivaló Márk a csokis arcával!!!

Még írok majd, bocs, sok mindenkit kihagytam, de Barnus hív...

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Szili!
Hát ez szuper, nem is tudtam, hogy te is GYP-re jártál!
Az államvizsgatételek jól jönnek... gondolom hasonló a miénkhez. Nekem már az is valami, ha alapom van hozzá.
Az e-mail címem azt hiszem fent van a profilomban, arra átküldhetnéd, nagyon megköszönném! :)
Most főleg azzal vagyok bajban, hogy még neki sem álltam a szakdogámnak, de egyébként lövésem sincs, hogyan kell kinézni egy szakdolgozatnak. :shock: Mivel még sosem csináltam szakdogát, ezért honnét is kéne tudnom? De a főiskolán tök természetes a tanároknak, hogy mi aztán mindent kapásból tudunk... :? :D
Mehetek könyvtárazni... kész macera két gyerek mellett, de hát ez van. :)

Barnusnak is és Neked is jobbulást!
Ez a középfülgyulladás nem lehet kellemes... :? Nekem gyerekkoromban állandóan az volt, kb. 5-ször szúrták fel a fülem és egyszer az orrom... A mai eszemmel én már nem engedném a gyerekemnek. Még szerencse, hogy a hallásom nem károsodott, sajnos ismerek olyat, akinek emiatt lett halláskárosodása...
Azért ma már van sok szelíd módszer, amivel lehet ezt kezelni.

Pandi!
Lélekben mi is ott leszünk! :wink: :D :D

Megyek, folytatom a tanulást, Lili végre kidőlt! :)

Kata
Kép
Kép
Kép
katuci81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: