A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Beültetés előtt, és utáni érzések

Zsu
Ma van a 3. Puregonos nap... apa nagyon profin tudja beadni :wink:
Vendég

Brizo, nekem pl olyan szinten ment a hasam a Meforaltól, hogy abba is hagytam a szedését! De! Most már 2 hónapja teljes adagban tudom szedni, és csak akkor megy a hasam ha tejet iszom közvetlenül a gyógyszer bevétele előtt vagy után! Szóval kerüld a tejtermékeket, és bár azt mondják az IR-eseknek tilos a banán, de nekem ez volt az ami megfogta a hasam!

Most rohanok pusz mindenkinek!
Vendég

Brizo: bocs, a kamilla hashajtó. Mindig keverem :roll:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Lányok,
Ha valaki jár a wiw-en az előbb tettem ki egy továbbított üzenetet, kérlek tegyétek ki Ti is, egy nagyon kedves barátnőm írta, aki ápolónőt keres az anyukája mellé. Köszönöm szépen!
Vendég

Mabe!
igazán köszi! :D nagyon szépek a képek!!! Melyik oldalon van?

Zsu!
nagyon várom már :!: :!:

Szezso!
köszi! igazából akkor kezdődik a vv.!!! lassan mehetek!

Lányok!
mindenkinek mennek a drukkok! fogalmam sincs ki hol tart :oops: akire nagyon emlékszem, hogy Lola, Estike, és Skirsz babás :lol: :lol: :lol:
kit hagytam ki aki mostanság bebabásodott :roll: :?:
Igazából jó lenne, hogy folytathassam a felsorolást :!: Tehát kismamijelöltek hajrá :wink: :!:
dezsina

Sziasztok!

Skrisz,
gratulálok!!!! :D

Zsófi, Baba ++++++++++++++++++++++++++++

Mabe, Rana, Szezso +++++++++++++++++++++++++++++

Tücsi, tényleg tilos a banán az IR-eseknek? :shock: - lehet, hogy én is az vagyok, és zabálom itt a banánt két pofára mézzel. Jajj! :shock: Pedig épp vállon veregettem magam, hogy Femibiont szedek... :?

ET+10. napon nincs semmi tünetem. Annyira aggódom...

pusszancs

Kép
kisbuta

Brizo! Lehet hogy tényleg a fehérjepor és a met együtt okozta a hasmenésedet (mondjuk én tejes müzlit eszem és iszom met előtt és közben, és sosincs ilyen bajom). De sztem a metet ne hagyd abba, csak a fehérjeport!

Hasfogók:

fekete étcsoki, szárított fekete áfonya, kökény, kakaó, vörösbor, fehér kenyér, túró
teák: csalán, fodormenta, som, erős fekete tea, orbáncfű, kömény
meg szerintem is az alma, banán

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&top ... tep=0&bw=1

Mabe, jó a kis lombikról tartott minitanfolyamod! :wink:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Dezsina
Ezeket a képeket egy DVD-ről másoltam ide... amia szülészet könyvhöz van... :wink:

Kisbuta
Nyugi!!!!!!
Vendég

Kisbuta! Banán, szőlő, aszaltszilva tilos az IR-eseknek. Én mindet imádom, és nem vagyok hajlandó lemondani róluk (legalábbis egyelőre...)! Szerintem nem baj, hogy nincs tüneted (Krisznek meg Estikének se volt, ha jól emlékszem), majd úgy 8-10 hét múlva ráérsz! :wink:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Hát Mabe, ilyen szuper tananyaggal könnyű neked! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :lol:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Nekem vannak tüneteim... :cry: :evil:
Fejem fáj, hányingerem van... és annyira viszketek... pedig nincs semmi élősködőm :wink:
Vendég

[quote="rana33"]H írta:rana33át Mabe, ilyen szuper tananyaggal könnyű neked! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :lol:

Ennyi hasznom lehet... ha már ott dolgozom... :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég

Hihi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Találtam egy jót!

A lombikosok tízparancsolata:) 2008-06-10 16:42
1. A kezelés alatt nem olvasgatunk internetet, „szakirodalmat", semmit, ami a lombikkal, meddőséggel kapcsolatos! Csak felesleges agyalásra ad okot.

2. A stimuláció alatt pontosan követjük az orvos utasításait, ha nem értünk valamit, rákérdezünk, és feltétel nélkül megbízol abban, amit az orvos mond, akármivel beszélték tele a fejed a fórumokon, a váróban, mert lehet, hogy Neked ez az első lombikod, de neki már a több ezredik, tudja, hogy mit csinál!

3. A stimu idején nem figyeljük a testünk minden rezdülését, hogy feszít-e a hasam vagy nem, van-e hányingerem vagy nincs, szédülök-e vagy nem, fáj-e a fejem vagy nem. Akár érzel valamit akár nem, abból nem lehet semmilyen következtetést levonni a tüszők éréséről. Erre való a vérvétel és az ultrahang.

4. Nem aggódunk az érő tüszők mennyisége, a nyh-a vastagsága miatt, és legfőképp nem foglalkozunk azzal, hogy a másiknak milyenek az eredményei. Ez nem verseny!

5. A punkciókor nem foglalkozunk azzal, hogy a többieknek hány sejtje lett. Egy gyerekhez elég egyetlen női és egyetlen hímivarsejt is. Ez nem verseny!

6. A beültetéskor nem foglalkozunk azzal, hogy a többiek hány sejtesen kapták vissza az embrió(ka)t, és milyen vastag volt a méhnyálkahártyájuk! Ez nem verseny!

7. A beültetés után nem keresünk tüneteket! Ha keresel, találsz is, és akkor az a baj, ha meg még sem találsz, akkor az a baj. A premenstruációs tünetek egyébként tökéletesen megegyeznek a koraterhességi tünetekkel, a megtapadást amúgy sem lehet érezni.

8. Az Utrogestan vagy más progeszetron tartalmú készítmény használatát akkor se hagyd abba a beültetés után, ha esetleg vérzés jelentkezik. A vérzés önmagában nem jelenti azt, hogy nem sikerült, viszont progeszteronhiány miatt megszakadhat az elindult terhesség.

9. A vérvételkor nem beszélgetsz a többiekkel arról, hogy ki mit érez, és milyen tünetei vannak, a hetes pontban már részletezett okok miatt.

10. Akárhányadik lombiknak futsz neki, nem latolgatod a statisztikai esélyeket a sikerre, ez nem matematika, hanem biológia!
(http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=16630&p4=1)

És én már meg is szegtem :oops:
Vendég

Rana,
köszi az infót, remélem, még nem késő...

az étcsoki és kakaó tényleg jó hasfogó, de úgy hallottam (lehet, hogy csak falusi pletyka), hogy korai szakaszban vetélést okozhat, úgyhogy én pl. az összes mikuláscsomagomat apának adtam (nagyon örült neki), aztán legfeljebb bánatomban a hétvégén mind megeszem.

Mabe,
a stimu alatt nekem is voltak ok nélküli viszketéseim, meglepő módon akkor múltak el, mikor emelt C-vitamin adagokat kezdtem szedni.

Amúgy C-vitaminból tabletta helyett átálltam a sokkal olcsóbb megoldásra: por alakú aszkorbinsavat vettem a patikában, abból 400 mg egy késhegynyi, folyadékban feloldva nem is terheli annyira a gyomrot, mint a bogyó.

Csak azért aggódok a tünetek miatt, mert az első terhességemnél gyakorlatilag a beágyazódástól keményen émelyegtem, igaz, hogy a másodiknál meg egy percig sem, szóval erre nem kéne sokat adni... Jajj, tisztára meg vagyok már zakkanva! És még csak holnapután lesz a 28. cn...

Bocs, lányok, mától nem vagyok beszámítható, de lucidum intervallumaimban nagyon drukkolok mindenkinek.

Kép
kisbuta

csajok ma reggelre leállt a mi kis babszemjankónk :oops: :oops:
most mást nem tudok írni, még itt fekszem az ágyban pizsiben és egyfolytában sírok, tehetetlennek érzem magam
holnap 1/2 3-ra megyünk konzultációra dokinkhoz, talál kapunk a miértre választ, és hogy hogyan tovább ......
köszönöm mindenkinek, hogy drukkolt nekünk, de sajna nem ezen múlt :cry: :cry:

Kép
brizo

Brizo
:cry: :cry: :cry: :cry: :evil:
Vendég

Jaj Brizo annyira sajnálom!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Sziasztok!

Kisbuta, nekem még most sincsenek tüneteim!!!!! Pedig már dobog a szivecskéje... :lol: NYUGIIIII!!!!!

Brizo, nagyon drukkolok!!!+++++++++++++++++++++++++++

Mabe, te még mindig gyáva oroszlány vagy? :wink:

Baba, görcsökkel hogy állsz?

Zsófi, ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

(A blogomra feltettem az UH képet) :lol:

Többi lánynak nagy puszit küldök! :D

skrisz72

Óhh, Brizo, csak most olvasom. Kép Annyira sajnálom... nem találok szavakat.... :oops:

skrisz72

((((((((((((((BRIZO)))))))))))))
Nagy meleg ölelést küldök! :cry: :cry: :cry: (és veled sírok)

Kép
kisbuta

Jajj,Brizo,rettenetesen sajnálom :cry: ...én dokim nem híve a blasztóknak,egyszer én magam kértem,hogy vigyük el addig,még ha kockáztatjuk is,hogy nem lesz mit beültetni,de lebeszélt róla.Azt mondta,ez olyan nekik,mintha fojtogatnánk őket,igaz amelyik túléli,az valószínű nagyon erős,de lehet,hogy amelyik nem éli túl,az a "helyén",a méhben fejlődött volna.Persze ez sem biztos.Nagyon sajnálom,hogy így alakult,pedig nagyon drukkoltunk :cry: Ennek ellenére,amikor nekem is csak egy embrióm volt,utólag ez mellett döntöttem volna,vigyük végig,és csak ha nagyon erős,akor kapjam vissza,bár tudom,nincs rosszabb,amikor még a remény sincs meg,hogy hátha...egy nagy ölelést küldök!
Vendég

Brizo :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nagyon, nagyon sajnálom :cry:

Nagy ölelést küldök én is. :cry:

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
kobzoszsu

Brizo, borzasztóan sajnálom...az a helyzet, hogy én is jártam már így és csak az vígasztalt hogy nem "pazaroltunk el" egy TB-s próbálkozást! (ugye tudod, hogy mivel nem volt ET, ez nem számít a TB szemében próbálkozásnak?)

Kisbuta, no para! Én is nagy banán pusztító vagyok! Viszont én már tuti tszteltem volna a helyedben! :P :oops:

Skrisz, pont az előbb olvastam a blogod és kicsordult a könnyem is annyira megható volt... :oops:
Vendég

Tücsi, :oops: köszönöm. :)

skrisz72

Skrisz,csodás a vonalzód! :wink:
Kisbutának meg kérünk hányingert!!!
Vendég

Tücsi,
nincs értelme tesztelnem, mert itthon csak 25-ös érzékenységű van, amire az van írva, hogy a vérzés kimaradásának a napjától használható. Az meg még 2 nap. Nagyon izgulok, szóval lehet, hogy csütörtök reggel nem merek majd tesztelni... (megfutamodok :oops: )

Kép
kisbuta

Brizo: nem lehet elmondani, mennyire sajnálom :cry: kicsit talán jobb lesz, ha beszéltek a dokival.

Kisbuta: szerintem tök jó, hogy nincs semmi tüneted! :-) én mindig is erre vágytam, mert engem a mensi előtti tünetek, amik ugye tök hasonlóak a babás tünetekhez, mindig kikészítenek, és akkor a hitem is alábbhagy picit :oops:

Skrisz: csodálatos a kis fél centis bébikétek!!!!! :-D jajj, annyira vágyom már én is erre a fajta boldogságra…ez semmihez sem hasonlítható. Gondolom.
Szép a vonalzód :wink:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Kisbuta, természetesen te érzed hogy mikor tesztelnél, én csak bepróbálkoztam, mert úgy izgulok érted (is)!;-) Csak halkan végeztem egy számítást: ha 3 napos embrikéket kaptál vissza, és ma vagy a 10-ik dpo-on akkor már kimutatná a teszt még a 25-ös is, de én könnyen beszélek, nem nekem kell tesztelni! :P :lol: :lol: Egye kánya, majd csak kibírom még valahogy ezt a pár napot!;-)
Vendég

Kisbuta, szerintem várj még két napot!!!

Engem ma mindenki haza akar zavarni... :roll: Annyira rendesek a kollégák is! Úgy aggódnak... :lol:

skrisz72

Brizo :( :( Nagy ölelés neked! nekünk az első lombiknál, mivel ketten indultak el és a harmadik csak felzárkózott, a doki nem is kísérletezett a blasztókkal, azt mondta, pocakban van a legjobb helyük

Amúgy hiszterom volt már tavaly nyáron, laparral együtt, most a vetélés miatt kérte kifejezetten a doki, nem lett-e valami gubanc odabent (tudom hogy nem, de papír kell róla)

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Brizo!
Borzasztóan sajnálom! Kép Annyira szorítottam! Talán vígasztal, amit Tücsök is írt, hogy nem ment el egy tb-s lehetőség. :roll:

Mabe!
Még mindeig nem mered beadni a szurikat? :lol:
Tüszőnövelő! +++++++++++++

Kisbuta!
Te tudod, de én megpróbálnám. Főleg holnap reggel, mert az már 14. dpo lesz. :wink: De Te tudod. Én nagy szorítok!!!! :lol:

Szezso!
Nemsokára Neked is lesz ilyen szép fényképed! ++++++++++++++++++++++++ Kép

Skrisz!
Gratulálok a szép fotóhoz! :lol: Gondolom milyen boldog vagy! :lol:

Baba!
Drukk!+++++++++++++++++++++++++++

Dezsi!
Én is kismami vagyok, csak még bizonyíték nincs rá. :lol:

Én tegnap este lefekvés előtt kihánytam a vacsit. Férjem felkísért az emeletre, hogy betakargasson, még elmentem pisilni, majd közöltem vele, hogy hánynom kell és már ölelgettem is a wc-t. Pedig finom pizzát sütöttünk, én és a babáim. :lol:
Estére mindig annyira felpuffad a hasam, hogy alig tudok enni.

KépKép
zsófikukac

(((((((((((Brizo)))))))))))annyira sajnálom! :cry:

babaimádó
Kép
babaimado

Zsófi, jobbulást.

babaimádó
Kép
babaimado

Brizo
ölelés neked!

Alle,
pontosan, nincs is ott semmi baj, de ha muszály a papír

Krisz
megnéztem a sztárfotót:)
Vendég

Zsófi, ezt a hányás dolgot nem kéne elmondani a dokidnak? Értem én, hogy kismami vagy, de ez nem lehet hogy túlstimu miatt van (főleg, hogy írtad a puffadást is...)? Nem akartam a frászt rád hozni csak aggódom nehogy gond legyen! Remélem nem haragszol! :roll:
Vendég

Tücsök!
Dehogy haragszom! :lol: Igen, valószínű a túlstimutól van, de mivel napról napra jobban vagyok - kivéve a tegnapi rókakomát - egyenlőre egyedül leküzdöm. De ha rosszabbul leszek, akkor ígérem, hogy bemegyek a kórházba. Addig meg sokat iszom. :wink:
Köszönöm az aggódást, nagyon jólesik.

KépKép
zsófikukac

Zsófi! OK. Megnyugodtam! :oops:
Vendég

Brizo,azért ha kicsit megnyugodtál,adj életjelet magadról.
Vendég

brizo

:(
ölelés neked

Kép

Brizo!
nagyon sajnálom :( erőt és kitartást kívánok!!!

Zsófi!
pardon :oops: mikor is nézhetem meg a kétcsíkos bizonyítékot :?: :D 10 nap? vagy 8 nap?

Kisbuta!
küldöm a hányingert, több hónapra előre :lol:
dezsina

Dezsina,
írtam és elszállt! :evil:
A lényeg, én kinyitom az északi ablakokat, és várom a repülő rókát, befogadom egy kisidőre.

(hihi, a repülő róka (flying fox) egy ausztrál denevérfaj neve. A múltkor pedig azt álmodtam, hogy megszállták a denevérek a lakást, és alig tudtam kipaterolni őket, mert ráadásul védett állatok, és hogy nézne ki, ha pont én nyírnék ki védett álltokat. Szörnyű pipa voltam rájuk. De majd megpróbálom ilyen szemmel nézni ezt az álmot.)

Kép
kisbuta

Mabe :D

Akkor továbbra is jó szurizást! Még egyet se adtál be magadnak? 8)

Rana :D

Ma befizettem a pénzt.

Lassan megyek haza, jók legyetek!

"Mindig új reggel jön és az élet újabb esélyt ad."
kobzoszsu

Adok egy kis életjelet magamról:

Egyfolytában emésztem magam a dolgon és jár az agyam, szinte egész nap az ágyban döglödöm, eszem én is a milka csokit és a hajnalban sütött kalácsomat (inzulindiéta nem érdekel most)

Ha holnap nem tudnak magyarázatot adni arra, ami történt, akkor nem érdemes belefogni egy következőbe, mert ugyanez előfordulhat és megint nem lesz beülti.
Pedig, nagy bizakodással fogtam bele a lombikba….........és hogy mekkorát csalódtam hogy esélyt sem kaptam.

Biológusnő szerint, csak véletlenül törtéhetett ez meg, legközelebb lehet, hogy már nem történne meg stb ........ mondta a vigasztaló szavakat nekem, de nem nagyon tudtam figyelni rá

Köszönöm mindenkinek a vigasztaló és együttérző szavakat és öltetléseket ari csajok vagytok. Lehet rátok számítani így az éteren keresztül, meg persze rám is, ha szalonképes vagyok.

Tudjátok még az a rossz, hogy akik tudják a lombikot (de nincsenek ebben a helyzetben, szóval fogalmuk sincs az egész lombik menetéről,meg hogy egyáltalán minek is kell lombikozni stb....) , ma szinte mindenkinek el kellett mondani, hogy mi a helyzet, hiszen mindenki érdeklődik felőlem és szurkol értünk a maga módján.
UTÁLOM HA SAJNÁLNAK, FŐLEG OLYANOK AKIK NINCSENEK TISZTÁBAN MI AZ A LOMBIK!!!!!!

Hiszen megint kaptam az élettől egy pofont és tanultam belőle, hogy olyannak akinek fogalma sincs, hogy milyen nehéz is lehet teherbe esni, nem érdemes elmondani, hogy lombikozzunk.
Röviden: xy beavattam a lombikunkba még a kezdetektől, és azt tanácsolta kb. 3 napja, hogy gondolkozzak el inkább az örökbefogadáson, mert a lombik mennyi megpróbáltatással és mellékhatással jár nálam stb.......
Pedig ezt az illetőt nagyra becsülöm és tisztelem, de ez a gondolata nagyon megbántott.
NEM FOGJUK FELADNI, CSAK EGY PICIT NYALDOSOM A SEBEIMET, ÉS TOVÁBBI VIZSGÁLATOKAT CSINÁLTATUNK, SZÓBA KERÜLT AZ INTÉZETVÁLTÁS IS.
DE MA NAGYON SOK MINDEN KAVAROG A FEJÜNKBEN.

Most úgy érzem, sovány vigasz az, hogy ezzel nem veszett el a 2. próbálkoásunk.
Tudom vannak itt köztünk olyanok is akik még több nehézségen mentek keresztül mint én, de most nagyon rossz és tényleg tehetetlennek érzem magam.
De holnap bizti könnyebb lesz már, csütörtökön meg már szeretnék menni dolgozni.

Aztán hajrá csajok, már most nem tudok gondolkozni ki hol tart, ma hagy legyek egy kicsit önző, nézzétek el nekem.

Brizo

Kép
brizo

Brizo,
még szép, hogy ma lehetsz önző, hiszen magaddal is törődnöd kell, és ami történt, az tényleg szörnyű. Velem még nem történt ilyen, de most ezt a kettőcskét én is nagyon végigizgultam, hogy megmaradjanak, bár nálunk 3. napon kerültek is vissza. De épp ezért nagyon át tudtam érezni az aggodalmadat és most a fájdalmadat, nagyon szorítottam neked, és most veled sírok. Ki kell adnod a gőzt, ez természetes. És mi is, ezért is vagyunk itt, ide járunk pszichológushoz, egymást segítjük, amikor nehéz, meg örülünk, amikor valakinek végre sikerül. (Neked is fog egy nap, ugye tudod?)

Kép
kisbuta

Brizo,
nagyon megértelek! Kérjetek egy genetikai vizsgálatot. Egy vérvétel az egész, és meg tudják mondani, nincs-e véletlenül genetikai összeférhetetlenség vagy valami probléma a férjed és közted. Ha van, akkor is van segítség, csak akkor célirányosan nézik az embriókat, mintát vesznek belőlük és csak az egészségesek kerülnek vissza a pocakba.
IR-rel meg ma ne foglalkozz (bár a csokival csínján, nekem mindig iszonyú hasmarsom van/volt tőle)

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Brizo,teljesen egyetértek Kisbutával...
Sajnos viszont a miértre sosem kapunk választ...
Sírd ki magad,aztán letisztul minden,és onnantól már csak előre szabad nézni!!!
Vendég

Brizo, szegénykém, most olvasom csak.... Kép Tudom, hogy ilyenkor felesleges minden vigasztaló szó, de mégis jólesik az embernek. Hát igen, sajnos ez a nagy dilemma a blasztóbabákkal: hogy ugye ha kibírják az 5. napig, akkor szép erősek lesznek, de ha meg a 2.-3. napon kérjük vissza, akkor ugyan még nem olyan erősek, de talán a pocakban nagyobb esélyük van. Vagy mégsem, és lehet, hogy bent se bírnák ki, akik kint elpusztulnak? Ezt sose tudjuk meg. Mondjuk kíváncsi vagyok, mit mond a doki, miért nem tették vissza hamarabb. Bár az is igaz, hogy így utólag én is azt gondolom, hogy nem is kellett volna akkor azt az egyet visszakérnem, és megmaradt volna egy TB lehetőségem, de persze utólag könnyű okosnak lenni. Mert ha meg sikerült volna, akkor hogy örülnék, hogy küzdöttünk azért az egyért is... Nagyon nehéz dolgok ezek, de nagyon jól gondolkozol (úgy, mint én): sose fogjuk feladni (legalábbis most így gondolom), és ha hónapok vagy évek kellenek, akkor is sikerülni fog majd egyszer. Lehet, hogy már a következő lombik, de lehet, hogy majd csak az ötödik. Addig pedig türelemmel kell lenni sajnos, ami (ezt írtam már neked) a legnehezebb. Nem tudok neked megnyugtató szavakat mondani, mert ilyenkor nem léteznek ilyenek. Pihenj, kényeztesd magad, legyetek együtt és szeressétek egymást. Ölellek.

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen

Brizo: egész nap nem voltam gépnél,...
Nem tudok mit írni, ölellek Drága!
Kép

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

A többieknek mennek a drukkok!
+++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++

Én ma fogorvosnál voltam, jelentem, túléltem. (szuri nélkül) :D

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Brizó! Végtelenül sajnálom. Nem mondom, hogy tudom, mit érzel, mert ilyenem nem volt, nyilván nem tudom. Nagyon-nagyon ölellek!!!!! :(
estike66

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: