A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Hó-hó-hó-hóóóóóóóóóóóóóó!!!
Kép
Vendég

Jó Reggelt!

Mindenkinek Boldog Mikulást!

Kép

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Szilvi: köszi.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Hát este beengedte Vikim a Mikulást, tökre meg volt illetődve, de elmondta neki a verset, és örült a sok ajándéknak. De amikor elővette a Mikulás a virgácsot mert hogy hallotta a Mikulás hogy picit azért szokott rossz lenni, mert Ő mindent tud, akkor Vikim sírva fakadt, és azt mondta: nem kell a bot, a Mikulás félreértett engem! :)

Kép

A sógorom volt a Miki, ott hátul piros felsőben a nővérem!

További Kellemes Mikulásozást, és szép Hétvégét minden babának, mamának, és papának! :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Jó reggelt!

Boldog Mikulást mindenkinek!
bszilvi25

Sziasztok

Boldog Mikulást.

Kép

Kép
Kép
schopin

SZIASZTOK!

Bocsi az eltűnésért, de hála, kaptam itthoni melót, szóval még éjjel is dolgozom :cry: Aludni......... hát........ de jó volna :wink: majd ha vége a melónak :lol: Addig is legyetek jók :wink:
Mindenkinek boldog mikulást :wink:
bluebox

Sziasztok!

Boldog MIkulást minden kis lurkónak! És persze az anyukáiknak is!!!

Kép

Kinek mit hozott a Miki? Máraki tartja az idén. Nálunk Marci kapott egy tekerhető-facsarható bohócot, meg egy zenélő telefont ami angolul, és németül mond számokat is-tesóméktól kapta, + ugráló zenélő mikulásbékát. (az utóbbi kicsit morbid, de szereti a zenélő mozgó cuccokat nagyon!) Jah és még egy mesekönyvet és egy rágókát.
Nálunk mindig meg van tartva a Mikulás amióta élek, mert mindig volt kisgyerek a családban. Mire én kinőttem volna belőle, addigra jöttek a tesóim gyerekei, most pedig mire ők nőttek volna ki jött a Marci. :shock: :lol: :lol: :lol:

Szép hétvégét mindenkinek!!!

Boldog hófordulót utólag is a nemrég ünnepelt féléveseknek!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsika82 2008.12.06 12:26-kor.

ancsika82

Hékás! Küldöm az 5-6 hós adatokat Marciról priviben!

ancsika82

Sziasztok! Nálunk nem járt a miku. Nem szokott,de jövőre Milán miatt tutira jönni fog.
Csak nagyobb lesz már.
Hékás! hatalmas nagy adag sajt levest főzök,Ha topik tali lenne nálunk,biztosan elég lenne mindőnknek. Utolagos Katalin napja lesz jönnek a barinők.Holnap.
Ténleg végül rendeltetek miáék pizzát,a topik talin???????
Én most azt is sütök 2 jo nagyott. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Márti! Az tök jo.
és mit dolgozol othon??????? :lol: :lol:

Volt a védőnő pénteken. És ithon volt Apa is. Épp ő etette Milánt,mert én meg főztem.
Azt mondta Neki is kell egy ilyen Apuka. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hát igen,jo Apa nagyon.
Tegnap ugy jött ki a lépés hogy minden étkezéskor ő etette Milánt. De azt mondja hogy az ő férje sosem etette még meg a gyerekeket,azért ez durva szerintem. 3 és 5 évesek. Lehet meg cáfoltok most.
Én azt mondom igenis a férfi is had tudja csak ezeket a dolgokat is csinálni,mert ha netalán kis teso születik,és Anya sehol se lesz,ne akkor legyen rá zuditva a férfira minden. Gyerekkel kapcsolatos dolgok. ja meg az én párom magátol csinálja,nem én eröltetem. Még jövök. Majd.

Kata&Milán

oszman777

VALAKI

[color=red]S.O.S.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/
color]

Pizza szósz recept kellene nekem, tejfölös fokhagymás.
Van egy elképzelésem rola,de nem biztos hogy jo lenne.

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!
Látom, ma nem nagyon pörögtünk, de hát hétvége van, nem? :wink:
Nálunk járt a Mikulás. Előszedtük a déditől másfél hónapja kapott nagy plüss Mikulást. Meg az egyik beosztottam küldött apával mikulás-ajándékot Marcinak. A kis Mikulást felakasztottam a tornáztatójára, és nagyon élvezte. De más nem volt... Egyébként nálunk is szokás a Mikulásozás. Még a mai napig is kapok anyuéktól csokit mikulásra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anna, tök jó, hogy Viki beengedte a Mikulást :wink: Aranyos lehetett, ahogy elsírta magát...

Kata, örülök, hogy ennyire bejött a sajtleves. Pizza szósz? Hát én nem szórakoznék vele, a tejfölbe belekeverném a zúzott fokhagymát, ha valaki szereti, még egy kis rozmaringot vagy oreganot keverni bele, én nem szeretem egyiket sem :oops:

Miáéknál nem rendeltünk pizzát, mert előbb eljöttünk. Majd legközelebb :wink:

Topictali Debrecenben? :lol: Tudod, hogy mi most Marci egyik kedvenc éneke? Már tanítom neki a Debrecenbe kéne menni-t

Én egyetértek veled, hogy apa vegye ki a részét mindenből. Nálunk is megvan ez, és önként csinálja. Ma ő etette Marcit egész nap. Én csak besegítettem a végén, mert Marci szokott olyat csinálni, hogy másnál már szórakozik, de ha én odamegyek, megeszi az egészet.

na megyek fürdetni...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Sziasztok!

Nagyon jól telt ma a napunk!De látom mindenkinek.
Rakok pár mai képet.Egészen reggeltől. :lol: Kép Nincs még kicsit korán?? Kép Szeretem Kép Most

Kép
melike

Melike: nagyon jó képeket tettél fel. Nagyon édesek vagytok mindhárman.

Kata: pizzaszószt én is úgy csinálnám mint Brigi.

Brigi: mi is mini Mikulásozást csináltunk. Odaadtuk neki a rágókát, aztán megmutattuk neki a mászó mikulást. :lol: Egyébként mi mindig adtunk egymásnak a cipőjében egy kis csokit meglepinek. Az olyan kis aranyos.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Anna: nagyon ügyi volt Viki.

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pironya 2009.10.12 13:06-kor.
pironya

Édesek a babák!!!!
bszilvi25

Piri: nagyon édi Csongi!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Majdnem 11-kor én vagyok az első :?: :?: :?: :?: :?:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

és ma én vagyok az egyetlen... :shock: :shock: :shock:

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Andóca Veled vagyok! :)

Gyors bekukk! Én is csak azt tudom mondani hogy nagyon édesek a babók!

Tegnap céges vacsin voltam, jó volt, bár annyira nem éreztem jól magam, csak itthon járt az agyam, de apa ügyesen megoldott mindent! Mondtam neki nem muszáj megfürdetni Levit, Én tudom milyen nehéz kettővel este egyedül, de megfürdette mindkettőt! :) Írtam neki üzit is hogy minden oké-e, és az a válasz jött ne ronyózzak, szórakozzak! :)
Fél 12-kor értem haza, pont végszóra, mert Levi akkor ébredt enni, igaz lehet Én ébresztettem fel a zörgéssel!
Úgyhogy nálunk is kiveszi apa a részét, igaz ha Én is itthon vagyok nem annyira aktív, de ha rá vannak hagyva 1000%-os! :)

Ma meg csak a fejem töröm mit vegyünk a sógornak karácsonyra, nem jut eszembe neki semmi jó! :oops:

A heti program is megvan, ablakpucolás, függönymosás. Szidom is magam hogy miért olyan függönyt vettem amit vasalni kell! :( A sima ablakméret még csak csak, de a 240x240-es teraszajtó függönyét hááááááát.........
Még jó hogy nem kell olyan sűrűn mosni!

Na mindenkinek szép vasárnapot, lehet kiugrunk Vikivel a játszóra, bár itt eléggé fúj a szél! :cry:

Puszi mindenkinek!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna: nem irigyellek a 240*240-eshez való függöny miatt! :(
Az nem lesz egy leányálom. De ha már elkezded, onnan könnyen megy. :wink: :wink:
bszilvi25

Jó éjszakát!

Ma nem voltunk valami aktívak!!! Majd holnap! :shock: :D :lol: :o

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Egyszer már kérdezem, csak nem kaptam választ: ti hogy etetitek meg álmában a gyereket?

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Anna: utólag is Boldog 1/2. Szülinapot Levinek!

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Jó reggelt!

Tényleg nem volt szinte senki tegnap?!
Andóca:én nem szoktam álmában etetni.

Ma szerintem csak este jövök,mert hamarosan neki fogok ablakot pucolni,takarítani.Utána séta.
Itt most még szép idő van!

Puszi
Szép napot!

Kép
melike

Sziasztok!

Kérdés: céklát hogyan és mikkel variálva adtok a lurkóknak?

Illetve mennyi egyszeri főzelékadag ebédre? Dorina csak olyan 80-90 ml eszik meg, ezért utána még cicire is teszem.

Tízóraikor a gyümit a cici előtt vagy után adjam neki szerintetek?

Na, akkor tanul a gyerek, ha kérdez ;)

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sziasztok!

Hát igen Szilvi, elkezdeni nehéz csak! :) Főleg hogy most nekiálltam töltött paprikát főzni, holnap anyumat kel vinnem vásárolni, szerdán szurira megyünk, úgyhogy nem tudom mikor állok neki! Nődokihoz is vissza kéne mennem, de akkor csütörtökre is lesz program, ááááá nem akarok minden nap menőkézni!

Andi köszönöm! :lol:
Én sem etetem álmában, vagyis mi kelünk éjjel szopizni rendesen. Nem tudom mi van komolyan megőrülök, 8-9 fele elalszik, éjfélig húzza és akkor kel először, tegnap éjjel éjfél után 2 óránként! :oops: De tegnap próbáltam neki adni krémtúrót és az ízlett neki!
De azt szeretném inkább ha a főzelékekre is bukna!

Bogi Én nem csináltam még céklát!
Szerintem a főzelékadag annyi amennyit Dorina megeszik, amennyit elfogad. Nincs adag, minden babó másmennyit kíván, és fogad be. Mint ahogy az is rajtad múlik hogy előtte adod neki a gyümit vagy utánna. Próbáld ki ezt is azt is. Szerintem előtte, mert ha cicin jól lakik nem fogadja el utána lehet! De biztos van aki fordítva adja! :)
Na jó sokat segítettem mi? :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Gyors kukkkkkkkkk!!! :lol: :lol: :lol:
És egy gyors kérdés:
Milán nagyon meg van fázva.Azaz csak hapcizik,köhög nagyon picikét,valamelyik nap még csak hörgöt.picit. Jo a kedve,csak éjszaka huzos volt. Azt hiszem Hékás te mondtad azt a Baby luff balzsamot,na ugye ugye milyen jo hogy volt ithon ez a kis okosság. Csiri,azt hiszem ő irta hogy neocitrant gyereket adott Zoénak. Adjatok tanácsot,mert még ez az első ilyen eset és mindig tanul az ember. nem vészes,de a párom már monmdta tegnap,feltétlen vigyem át ma a dokihoz Milánt. át is viszem mert iratni akarok neki,kalcium muszkot. Valaki vett már?????? Ampulla,azt mondják nagyon jo. Csak az árárt nem tudom. Egyébként rég voltunk levegőn,ugyhogy szeretném tudni hol fázhatott meg. De nekem is fáj a torkom,nagyon. Apa meg már gyogyuloba van.

Kata&Milán

oszman777

bogi! Cékla??????????
Milánnak jo sokat picike adagokat lefagyasztottam,de nem szereti. Krumplival. cékla-krumpli-pici alma,
krumpli-cs.mell-cékla.
répával is lehet kombinálni,brokkoli,sütötök.
De ne add. Be fagyaszthatja.

Kata&Milán

oszman777

andóca!!!
Én egyszer már nagyon rég etettem Milánt álmába mikor nem akarta enni a tápszert. Egyetlen egyszer,és utálom ezt nagyon ám. Barinőm beszélt rá,probáljam meg. Hátha ugy eszi.
Na ez ugy történt hogy aludt,felébresztettem annyira hogy a cumit a szájába vegye és el kezdte szivni icike picikét,de szerintem már meg érezte az illatán,és azonnal felébredt. Orditott mert nem szereti a tápszert. Szerintem ezzel ne probálkozz,utálom ezt a dolgot. Főlleg kiságyba enni:??????????????????????????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) Sogoromék divat,elitélem. Mert a kiságy mint a diszno ol. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :x :x :x :x :x :x
ugyhogy ennyit az evésről.

Kata&Milán

oszman777

Sziasztok!

Nekem is lenne egy gyors kérdésem!
A gyed igénylőpapír 3 oldalas??? (azt néztem a neten most valahol)
Csak azért kérdem, mert én máig vagyok gyáson, és még nem küldte a melóhelyem meg a gyedhez szüks. papírt. Felhívtam őket, és azt mondták, hogy ne aggódjak, majd küldik és időben leszünk! :?

Ehhez képest mást is felhívtam a munkahelyemen és ő kiküldött egy papírt, de én azt nem akarom aláírni, mert az csak egy oldalas ,és az a címe, hogy: :shock: :shock: :shock: Kérelem fizetés nélküli szabadság igénybevételére Gyes, Gyed céljából :shock: :shock: :shock:
De én úgy tudom, hogy erre az időre is jár az éves szabi, nem?????

Kata: jobbulást Milánnak
Bogi: én is azt mondanám a gyümire mint Anna. ( én sem adtam még céklát, ahhoz nem tudok mit szólni)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bszilvi25 2008.12.08 10:58-kor.
bszilvi25

Sziasztok!!!

Jelentem, úgy néz ki, hogy meggyógyultunk :wink:

Kép
bluebox

Szilvi!!!
Az a legbiztosabb,és leggyorsabb ha be mész az illetékes hivatalba és ott a meg felelő papirt kezedbe adják. Nekem postázták, De én mikor terhes voltam,minden ilyen papirt be szereztem ithonra.

Kata&Milán

oszman777

oohhh deeeeeeee éééééééééééééééédeeeessssssssssssssssssssssss :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata&Milán

oszman777

Andóca: én már etettem meg "álmában" Mercit.
Mondjuk egy kezemen meg tudom számolni,hányszor.....
Olyankor szoktam amikor elalszik 6 körül valamiért (azt soha nem tudom megfejteni miért)
Ilyen esetben 9 körül kiveszem a kiságyból, és beviszem hozzánk, és megetetem. Van hogy csak a végére tér magához. Na ekkor kap tiszta pelust meg alvós rucit, és alszik tovább!

Nemrég ment el a védőnő!
Megmondtam neki, hogy kap Merci mást is cicin kívül.
bszilvi25

Márti: örülök, hogy meggyógyultatok!!!!! :wink:
Milyen szépen ül Kristóf!! :shock:
bszilvi25

Szilvi: igen 3 oldalt kell kitölteni, a 4. az útmutató :wink: Azért leírom, hogy én hogy jártam :cry: Ti ne járjatok így :cry: :cry: Szóval a munkehelyem rossz papírt töltött ki, ami csak azt hiszem 2 oldalas volt, tök min1. Még a gyás lejárta előtt beküldték a papírt. Nos a az illetékes hivatal, ráűlt kerek 1 hónapig, (majdnem 1 hónap, pontosan 25 napig), majd kipostázott egy levelet,hogy rossz formanyomtatvány lett kitöltve, mert hiányzott róla a 6/a, és a 6/b kérdés, no ezt én pótoljam (kiküldte nekem a jó fomanyomtatványt és bekarikázta 6/a, 6/b kérdést, hogy csak azt töltsem ki,) majd küldjem vissza. Nos, én aznap kitöltöttem visszaküldtem. Aztán múlt héten csütörtökön felhívtam Őket, megkérdeztem, hogy ugye azért ebben a hónapban utalnak nekem pénzt????? Mire a hölgy nagyon aranyos készségesen utánanézett, majd mondta, hogy nagyon sajnálja, de ebből már csak január lesz?????????????????????????? :twisted: :twisted: :twisted:

Szóval ezúton mondom most mindenkinek, mielőtt fényképeket várnátok maj dtőlem, se télapó nem volt, sem karácsonyunk nem lesz, mert annyi pénzt sem kapott a férjem, hogy a ház törlesztését ki tudtuk volna csengetni :cry: :cry: :cry: Oké, segített valamennyit a család........ de ez borzalmas :cry: :cry: :cry:

Aztán ma megnéztem a számlánkat, és képzeljétek, a maradék Gyást elutalták :wink: (kőkemény 9 napot) tudom, azis valami :wink: :wink:

Kata: Te kérdezted, mit dolgoztam itthon, adatrögzítést, de komolyan még éjjel is dolgoztunk apával :cry: :cry: 3 nap alatt 32 ezer, ami jól hangzik, de ez is majd csak januárban :cry: :cry:

No kisírtam magam :wink:
bluebox

Márti sajnálom!
Én is siralmasan kaptam a hónapban gyást.
Év elején (áprilisban) lemondtam az adójóváírást, és kiderült, hogy nem jól, mert külön nyomtatvány van hozzá! :twisted: :twisted: Ezért még két hónapig megkaptam......
Most meg szépen visszavonják a pénzemből!!!! úgyhogy én is majdnem 20ezerrel kaptam kevesebbet mint még júliusban...........

De még így is "jobb" mint tavaly. Akkor a rendszerük nem vonta le év végén, és idén az adóbevallásom szerint 38 ezret kell fizetnem. Amit még nem fizettem be, és részletfizetést kértem rá.
Bementem a múltkor, hogy elküldtem az adóbevallást de még nem kaptam csekket, hogy befizessem és azt mondja a nő, hogy ők nem küldenek, én hogy gondolom?????
Hát mondtam neki, hogy: úgy, hogy elég sokat levonnak a keresetemből adó jogcímen ahhoz, hogy elvárhassak egy rohadt csekket... Na igy lett belőole részletfizetés..... karácsony elött nem fizetek be nekik 40ezret. Ja? és ugye hozzácsapják majd a jegybanki alapkamat kétszeresét erre az időszakra. Utálom!!!!!!!
bszilvi25

Most mi van, lefagyasztottam a topicot??????
bluebox

Én is utálom az Apehot:) (14 évig voltam Apehos, sőt a férjem még mindig az, de pszt, meg nem tudja valaki
bluebox

Márti: Kristóf nagyon drága, és tényleg nagyon kis ügyes, milyen szépen csücsül! :) Sajnálom a történteket, még jó hogy Kristóf csak pici és nem hiányzik neki a télapó, meg a karácsony. :cry:

Szilvi: és mit szólt a védőnő?
Jó hogy írod a gyedet Én is szólók gyorsan a könyvelőnek csinálja meg a papírjaim.

Én is tanultam a dolgokból, a legjobb lenne személyesen intézni, de kinek van ideje oda is bemászni......... :roll:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna: ebben igazad van, hogy Ő még nem tudj, de nekem van egy másik lurkóm is, bár Ő már tudj, hogy nem a Télapó, és nem a Jézuska cuccolja az ajándékot :lol:
bluebox

A cékla befagyasztja?????

Mondjuk őt most alapból nagyon fogják a főzik. Két napja csak kis, sűrű halmokat kakil, főleg répaszínűeket. Tuti fog a cékla, mert akkor nem biztos, hogy ezek után jó ötlet.

Bogcsa
Kép

Kép
d. bogi

Sebaj, januárban mindent bepótolok :wink: Ezt már megbeszéltük, és talán még szerencsém is lesz, hisz akkor szoktak lenni a leértékelések :lol:
bluebox

Bogi: répát is adsz??? A répa hasmenés ellen a legjobb :lol: Kristófot, a répa rántotta helyre :wink:
bluebox

Csiri: merre vagy????????? Valamiből kimaradtam???? Esetleg írtad???
Vagy valaki valamit tud?
bluebox

JAjj Márti akkor ez nem jó, akkor sem ha tudja hogy nem a télapó hozza!

De karácsonyfátok azért lesz ügye? Ha nem Nekem van egy feleslegessé vált műfenyőm, kb 1,2 magas, nagyon szívesen elküldöm!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja

Anna! nem szólt semmit, ezt már multkor is észre vette rajtam, hogy hiába mond bármit is. Végülis Merci maholnap fél éves, úgyhogy nem kezdtem el nagyon korán, nem???
elmondta hogy miket adjak és miket ne.
Jó is hogy mondta, hogy a répát és a sütőtököt csak heti kétszer, mert sárga lesz tőle a gyerek!! én meg egy csomószor adtam :oops: :oops: nembaj. majd megint kapja a krumpit almával meg ilyeneket is. tököt mondta még.. céklát ha fog, én sem adok.!!! ugye Merci még az anyatejtől sem kakil valami fényesen :? :cry: igy nem adok neki olyat ami fogja.
bszilvi25

Anna: nagyon édes vagy, köszönöm :wink: Azt azért varázsolok :lol: Egyébként Tomi 16 lesz januárban :lol: Már nagy cula, de tudod, nekem mindig gyerek marad :wink: És egyébként most a bicójához gyűjt, mert le szeretné cserélni :wink: De tényleg nagyon köszönöm, hogy segíteni akarsz, jól esik :wink:
bluebox

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: