Végre itthon! Megint annyi népek vannak a városban, annak ellenére, hogy c@r az idő...fújj!
Egy kis gyorssegély,mert nem tudom, hogy melyik gyerekdokinak milyen 'dilije' van, értem ezalatt, hogy milyen spéci kencéket írnak fel a babusoknak.
Fürdető: Unguentum Hidrophylicum Noniunicum, tökéletesen megfelel! Anyáink is ezzel fürdettek anno bennünket, nincs is ma sem ennél jobb (szerintem

) Persze, bizti van minden márkának ilyen-olyan ezerféle fürdetője, de ennél semlegesebbet...
Popsiápolás: be lehet kenni az előzővel a babócának, ha csak kis hidratálásra van szükség és nem kiütéses vagy hasonló. Ha egy kicsit erősebb behatás szükséges, akkor jöhet egy kis OTKI popsikenőcs, ezt így kell kérni a patikában, tudni fogják, mi az.Ha durván kicsípődik, piros, akkor a Sudocream nagyon jó, ezt is lehet patikában venni, többféle kiszerelésben.
Legyen még otthon:
hintőpor -- ez jó, ha cink-oxidos
köldökcsonk kezeléshez szaliciles alkohol
steril mull-lap
steril géz
lázcsillapító kúp (Suppositorium antipyreticum pro infante)
Később: nagyon jó a Babé (spanyol cég) koszmó elleni samponja, érdemes ichtiolos sampit venni arra az esetre, de ez még úgyis odébb van.
Én a napokban elhaladok a patikába beszerezni a holmikat, bár lehet, ráérne később is, azért a fürdetőt sem jó hónapokig tárolni

Nem mintha még hónapjaim lennének hátra
Mához 4 hétre vagyok kiírva
Gizella: a Streptococcus nevű baktérium jelenlétére szűrnek a 35.-36.héten, ehhez hüvelyváladékot vesznek le. Ez azért fontos, mert a szülőcsatornában komolyan fertőzheti a babát, ha esetleg jelen van. Ha pozitív a szűrés, 5 nap alatt antibiotilummal kiírtják. Ezt elvben meg kell csinálják a terhesgondozáson!
Erzsébet, Kisbogács: kicsit bennfentesként alátámaszthatom, hogy bizony nem csak a II-es nőin vannak 'kisebb 'anyagi nehézségek a SOTE-n

. De tényleg, a babóca születése a legfontosabb, azt a 3 napot meg ki lehet bírni!!!
Kisbogács, nekem havonta volt eddig a méhszájvizsgálat, most sem az volt kellemetlen (nagyon ügyes kezű a dokim

),
csak pontosan ez a 'bedug-kivesz' volt a sarkallatos pont nálam is, no meg a kaparászás