sziasztok!
igyekeztem visszaolvasni, úgyhogy most elég hosszú hsz lesz, aki álmos, és nem akar aludni, ugorjon
kismama fehérneműt természetesen pl itt is lehet venni jó áron:
http://bebibolt.hu/bababolt
a nyugatihoz közel van.
na és persze az elefániban is (a kosztolányinál és a kálvin térnél). utóbbi bolt nekem nem jön be igazán. hely ott sincs sok, és az eladók a bolt előtt dohányoznak...
a babyfun sem az az illatosított hely az biztos, meg lepukkant a környék is, de nekem mégis szimpatikusabb sokkal. hát kinek-kinek ízlése szerint. a kisruhák is elég jó árban vannak, bodyt pl 570 ft-ért vettem ott tegnap
Pulcsi, nekem is mellső fali a méhlepény. igaz elsőre is ott volt. most mégis kevésbé erősen érzem pocaklányom rúgásait. szerintem is kisbaba-függő is, vagyis hogy melyikük milyen személyiség, mennyire mozgékony stb. nincs ezzel semmi baj, naponta többször kell érezni, és kész
és az apjának is alig-alig mutatja meg magát, biztos, hogy 10-ből 9-szer mindent abbahagy, ha ő odateszi a kezét
a mellszívó szerintem nagyon hasznos, és jó ha van veled a kórházban. a mellünk uis 2-3. napon bedurran, nagy lesz és kemény, és jó ha azzal meglazítod kicsit, hogy a pici jobban be tudja kapni. elvileg magadnak is masszírozhatod, segíthetnek a csecsemősök, és a legtöbb helyen van az osztályon, én ezekre mégsem adnék, mert könnyen pofára esik az ember. a nővérke esetleg morcos éppen, nem segít, vagy nagyon fáj amit csinál, a kórházi nem működik/foglalt/fertőtleníteni kell, stb... és hát otthonra is jó, ha van. ezek az én tapasztalataim
Gabka, mézet tényleg nem szabad adni 1 éves korig. az is az allergének közé tartozik...
Adryn, nekem nem fáj ugyan, de kb a 12-13. héttől dugul a bal fülem. előző terhességnél ugyanez volt, jártam fül-orr-gégészeten is, közölték orrsövény-ferdülésem van, műtessem meg. de persze csak terhesen jön elő ez a "tünet".
zavaró, viszont túlélhető
Nemlajos, szuper a kiságy!
a melltartó pedig tart szerintem. erős, széles pántja van.
Rszg, nagyon csini kismami vagy! és milyen szépek a mikulás-zacsik!!
Tessza, tessék abbahagyni a horrorok olvasását! ez egy nagyon-nagyon ritka dolog, én még nem is hallottam róla, pedig olvastam egyet s mást.
kórházba fogjátok tudni, mikor kell menni. ha melegvíz (fürdő, zuhany) hatására nem múlnak el a rendszeres fájások, akkor az már bizony a vajúdás
a magzatvizet is meg lehet ismerni, ha az megy el.
az, hogy valakinek bezáródik a méhszája-lassul a szülés kórházba beéréskor, egyáltalán nem ritka, sőt. mégiscsak zargatva vagy, nem vagy nyugodt helyen, a szervezetünk ezt érezheti veszélynek, és így reagál. aztán ha megnyugszik az ember lánya, újból beindul a dolog

és ez sokszor nem tudatos ám.
Zazzy, a babakocsiban altatás egyáltalán nem baj. a kicsi mózesben, bölcsőben, hordozóban, nagyágyon, bárhol elalszik. figyeljenek rá, az a fontos.
védőnő: nekem a régi nagyon aranyos volt. sok vizet nem zavart, bár szülés után nagy segítség volt, mikor először kijött. a mostani (elköltöztünk) elég khm érdekes.... de nem gond, mert csengőnk nincs, viszont magas a kerítés, és van 2 (idegenekre) harapós kutyánk
Edina, üdv itt és gratula a babához! a Soma nekem is nagyon tetszik mint név!
Milky, az is szép amit te néztél kiságy! drukkolok hogy a tiéd legyen
Bea, édes ez a baba!
drukkolok, hogy sikerüljön a fellebbezés! ragadjatok meg minden létező fórumot-lehetőséget, hátha úgy sikerül! nektek is drukkolok!
Erpé, gratula a jó vérvétel- eredményekhez!
Gabka, örülök hogy nem lett semmi baj!! hát igen, ilyenkor már sokkal figyelmetlenebb az ember. megjegyzem, sok autós szürke-sötét autóval sem teszi fel a világítást, alig lehet meglátni...
mi tegnap majdnem elütöttünk egy idősebb alkeszt, aki úgy tolta át a biciklijét a főúton, hogy szét se nézett... csikorogva, az ABS segítségével álltunk csak meg, pedig 50-el mentünk... és aztán meg hiába ordítottunk rá mit csinál, szerinte így kell közlekedni... nahogyne... á nem is idegesítem magam.
Papillon, neked is grat a cukoreredményhez!
vizesedés: ha csak a bokátok dagad be estére, mint pl nekem, az nem baj. tegnap rákérdeztem a dokinál. kicsivel többet kell pihenni, már aki megteheti. reggelre ha elmúlik, akkor ez nem is a vizesedés.
nekem is volt többször "magas" vérnyomásom, 130-133/80-85. félóra múlva mindig megmérték újra, és akkor sokkal lejjebb ment. fehérköpeny-szindróma.
a toxémia esélyét pedig egészséges étkezéssel nagyban le lehet csökkenteni, de ezt nem reklámozzák. sok teljes kiőrlésű gabonaféle, zöldségek-gyümölcsök, fehér kenyeret-cukrot amennyire lehet kiiktatni. mindjárt megírom mit is ír a kedvenc könyvem ezzel kapcsolatban pontosan (Útmutató szüléshez).
Moncsi, milyen volt az 4D?
lányok, gyönyörű csokorképeket tettetek fel
szerintem egyébként nem szabad megmondani a virágosnak, hogy esküvői lesz, mert úgy kapásból a duplájába (v sokkal többe) kerül... igaz nekem határozott elképzelésem volt mindkétszer. kiválasztottam a virágokat, díszítést, és kész
Marquea, 100e-t sok helyen elkérnek a dokik. pl az István kh-ban ez elég általános "tarifa". nekem már nagyon visszatetsző, ha egy doki így megmondja, főleg ha nem is kérdezed. persze ezt mindenki maga tudja, mások vagyunk abban is, hogyan reagálunk le egy ilyet.