A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Hogyhogy Nektek 4-est küldtek? Nem kell, köszi, csak kipróbáltam a Pamperst most, de a Libero még mindig jobban bejön nekünk...Meg hát a DM-ben még így is olcsóbban megkapom, vagy ugyanennyiért. Van a 15%-os kedvezmény, meg a leendő sógornőm ott dolgozik, így néha még olcsóbban is sikerül ;-)

yuyu79

Nagyon szépek Málnus éa Enikő képei;)

Rizsi, örülök, hogy kezd rendbe jönni az oltásotok! Holnap nincs kedvetek jönni a Tranzitba? Olyan rég találkoztunk:(

Barbikám, örülök, hogy jobban vagy, de azért ne virgonckodj nagyon, pihenj, amennyit csak tudsz! Nagyon szép az ajtódísz, ügyes vagy! Bár én is tudnék ilyeneket csinálni....

Zsófi, remélem minél hamarabb rendbejössz! Ti is jöhetnétek holnap, illetve a többiek is!!!!

Nem ér begubózni!!! Én is Csepelről megyek be bkv-val, mert apa ma elutazik 5 napra:(

sniky

Barbi, karácsony körül nem jöttök haza? Olyan jó lenne már látni titeket!!!

sniky

Sziasztok!

De sokat írtatok. :)

Nagyon tündérek a képek!! Tényleg nem túlzás, hogy augusztusban nagyon szép babák születtek. :D

Julcsi által említet Pampers kupon nekünk is van, ha érdekel valakit, szívesen elküldöm, ez is Midi, azaz 3-as méret.

Zsófi, Nektek már 4-es kupont küldtek?? :shock:
Nekünk elég későn érkezett a 3-as, mert már több hete nem használjuk, de hát ez van. :D

Minden picurkának jobbulást, remélem már meg is gyógyultak! :)

Csomó mindent akartam még írni, de minden kimegy a fejemből... :?

k.a.t.i.c.a

Zsófi, küldd el akkor Katicának, ha kell nekik :-)

yuyu79

persze, ha kell valakinek 4es pampers kupon, akkor szívesen elküldöm, max. 1-et leveszek belőle kipróbálás céljából ;) de azért még csekkolom otthon, hogy tényleg 4es-e!? :P

sophie27

sajnos a holnap nekem tuti nem jó, de jövő héten megpróbálkozunk egy Tranzittal! ;) köszi Niki az invitálást, meg mindent! ;)

sophie27

Ági, köszi szépen a képeket, megkaptam;)
holnap Ti jöttök? Lilike hogy van?

Zsófi, akkor jövő héten a szavadon foglak;)

sniky

Valaki mondja meg, miért van a kislányomnak szinte minden képen nyusziszeme??? :evil: Mecsi?

yuyu79

Zsófi, ha Te nem tartasz a 4-es kuponra igényt, engem érdekelne. Ha tényleg 4-es. :)

Julcsi, van olyan, hogy vörösszem effektus, elméletileg az újabb digitális fényképezők már tudják, a beállításoknál be lehet állítani, szerintem a használati útmutatóban benne van. Ha nincs, akkor nem tudsz mit tenni, a vaku fénye így tükröződik a szem szivárványhártyáján. :) (Gondolom én..)

k.a.t.i.c.a

Hát sajnos a miénk nem annyira új szerintem. Most javítgathatom egyesével... És mindig csak az ő szeme piros, ez a furcsa nekem ;-)

yuyu79

Összement a mérlegünk:

Kép

Kép

yuyu79

Katica! Ismerted a Pál Timit (bonyhádi)? Ha igen, akkor gyere át a szekszárdi szülészetes fórumra.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Katica! Ismerted a Pál Timit (bonyhádi)? Ha igen, akkor gyere át a szekszárdi szülészetes fórumra.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Lehet, hogy nem ismerte, mert csak idén költöztek Bonyhádra. Esetleg a párja...

yuyu79

Zsófi2
-köszi a linket nagyon cukik vagytok így együtt rajta. Gondolom ez az avataros kép ugye?

Zsófi- a fenébe, hogy nem olvastam hamarabb, hogy ma mész az ikeaba, akkor megkértelek volna, hogy vegyél nekem egy-két dolgot. na mindegy most már. A képek cukik Leviről. Nagyon nagy baba lett. A közös képetek is aranyos.
Megnéznéd, hogy milyen teás csészék vannak a gyógynövényesből, nehogy 2 egyformát kapjál születésnapodra. Köszi

Barbi, yuyu- nekem több olyan ismerősöm van ahol csak az egyik szülő magyar. Ahol az anyukák magyarok ők odahaza mindíg csak magyarul beszélnek a gyerekekkel akkor is, ha németül válaszolnak. Természetesen, ha együtt van a család akkor a papa nyelvét használják. De ami számomra a legrosszabb variáció volt eddig amit hallottam az hogy csak akkor használták a magyart, ha szidta őket a mama. Vagy, ha csúnyán akakrtak beszélni.
Én ameddig nem tanul meg tisztán magyarul beszélni, nem szándékozom másik nyelvre okítani.

Anna- Emma képei tényleg nagyon cukik és köszi a tornás infót.

Ma megérkezett 5m3 akácfa a kályhákba. Tegnap este jól befűtöttünk velük a házba és olyan jó meleget csinált, hogy a konvektorokat ki is kapcsoltuk. Azt a szobát amit pedig nem használunk és eddig tiszta jégverem volt most kinyitottuk az ajtaját és még az is olyan jól átmelegedett, hogy csak na. Nagyon élvezem. Attilának pedig meglesz a téli testmozgás.
Minden szülinaposnak és névnaposnak is utólag is sok sok boldogságot.

Mecsi-tényleg nagyon szépek Áron baba fotói és ő maga pedig mint egy kis herceg.
Tegnap én is elkészítettem az ádventi koszorúnkat.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

mégvalaki jön holnap?
csengeandi?vera?
mecsi, hogy sikerült a kenguruzás?

majd jövök még ha tudok, de ma nagyon izgi napunk van , mert eszünk alszunk max.kétórás váltásban...és rajtam alszik, mert amint lekerül felébred a kis drága, de legalább én is alszok így...csak valaki kipórszívózhatna már... :D
Vendég

Katica-sikerült feltennem a csokis recepteket. Lehet velük próbálkozni

yuyu-sajnos a technika ellenére is akadnak olyan fotómodellek akiknek így is piros marad a szemük. Nem beszélve arrol, hogy a ráeső fény is befolyásolja. Jó a mérleges kép.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Hali!

Nagyon köszönjük a dícséreteket!

Luca, sajnálom, majd máskor előbb szólok....a bögrékért még kérlek szólj, de remélem nem felejtem el. köszi! :lol:

Csandikám, külön köszi, üdv a hercegnőnknek és ezer bocsánat. Úgy volt, hogy babamasszázs tanfolyamot csinálnak nekünk a szomszéd kisvárosban, ha összejövünk négyen, ez lett volna kedd, szerda, csüt. De mindenki lemorzsolódott, így csütörtökön maradt a másik lehetőség, baba-mama jóga itt a szomszéd utcában. Mire kiderült, hogy csak Bucsek tud jönni masszázsra már elmúlt a hétfő pénteken meg a friss állapotos sógornőm (Luca, Évi az, nem a Marcsi) jön, hogy kiválogassa és hazavigye a saját babacuccait, mert összekeveredett 2 másik helyről kapottal. Így maradt a mai nap. Sorryyyy... :oops:
De jól gondoljátok meg mert ultra gáz....csupán négyen szoptattunk egyszerre a baba-mama szobában, pedig direkt 11 körül mentünk, hátha.....tömegnyomor, legalább 30 perc sorbanállás. Szóval harcra fel, de vastag vérttel. :wink:

Adri, olyan 6500 körül lehetünk, az itthoni mérleg kicsit car. Szóval +/- 100 elképzelhető és 63-64 cm. Jó hosszú a lelkem.

Rizsi, milyen krémet kaptatok? Mert lehet hogy szükségünk lesz rá, nem akar kifakadni és jó randa (sztem) a BCG-nk.

Zsófi, jobbulást!

Niky, nincs Tökölön babauszi, marad a Campi, jövünk!
MOnd mégegyszer légyszi a fickó nevét, próbálok egy csopiba veletek. Akkor semmit sem kell vinni türcsin kívül? Meg persze nekem ruci/sapi?

Holnap jóga, de remélem egyszer azért a Tranzit is összejön majd.... :roll:

Sziszka, Yuyu, csajok szuperédesek, meg persze minden babakép.

Nekünk is Pampers4 jött. Egyet kiveszek, meg a popsitörlőket, mert azt használjuk, de a többi kinek kell?

pusz

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Csandi, holnap ha tudok megyek. Zéti beteg, itthon van, ha jön holnap anyum, akkor talán meg tudok lógni. Ezért nincs is időm jönni, szórakoztat a két gyerek egész nap.
Vendég

Vkit kihagytam? Ha igen, kéretik reklamálni, de szita az agyam, leszívott az íkejja :lol: :lol:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apróó, Karsay Ferenc, szombat 12.00 órai csoport;) gyere, várunk sok szeretettel!

Csenge, Zétikének mennek a gyógypuszik, remélem semmi komoly csak egy kis nátha?!

képzeljétek, nem akarom elkiabálni, de a gyerekem határozottan "javulóban";) 3. napja de. és du. is alszik egy hatalmasat (2-3 óra) és éjjel csak 1x kelünk fél 3 körül;) jaj, de jó lenne, ha így maradna, ezzel ki tudnék egyezni;) ja, és én is 3-4 óránként etetek, ahogy szuszu, és így sokkal kevesebbet bukunk, na meg rendes adagot is eszik, így nem kér 1 óra múlva;) az utóbbi hetekben már mindig csak olyan rátöltésnek éreztem az evéseit....

sniky

Julcsi, édes Enikő az összement mérlegen;) milyen kis pici volt ő is, ilyenkor látszik:)

sniky

Dadomi, Pál Timi?? Nagyon ismerős... ha lesz pici időm átnézek hozzátok. :)

Feluca, köszi a recepteket. :) Aranyos vagy.

Julcsi, csak ámultam a mérleges képen! :D Nagyon nagyot nőtt Eni mióta utoljára láttam!! Egyszer össze kellene megint jönnünk, ha mindenkinek van kedve. Akár itt nálunk is lehet a tali. :)

Apróka, én igényt tartok a kuponra, bár már Sophie-nál is szóltam, elég lesz egyikőtöké. Előre is köszi!

k.a.t.i.c.a

Sziasztok!
Babák olyan édesek, és nagyon jók a afotók! Zorka édes a sapiban, Áron az ünneplősben. Málnus-Eni talifotók is aranyosak, a tornáson jót nevettem. És nagyon tetszett az összement mérleges kép Yuyu! Kedvet kaptam, én is keresek majd mostani meg első hetes mérleges képet RÉkáról. Levi pedig tényleg zaálnivaló! Nem csodálom, hogy nem tudtál választani a fotók közül Apró! :D Néha én is így járok, azért teszek fel egyszerre többet.

Barbi örülök, hogy jobban vagy, Zsófi neked jobbulás alsófertályon! Remélhetőleg tényleg nem lezs semmi komoly. Ez a vérzés azért nem hangzott túl jól :?
Niki! Örülök, hogy Barnus megjavult! Olyan megnyugtató, amikor beáll a közel megszokott "rend".
Rizsi! Csengének gyors BCG-gyógyulást!

Lilike meggyógyult? Köszi Ági a medence-paramétereket, elvileg pár napon belül megkapjuk mi is :)

Csenge! Zétinek jobbulást!

Remélem nem maradt ki senki. Ja, de: Mecsi! boldog névnapot!!!

Nálunk semmi extra. Délután csavarogtunk RÉkával a városban, kicsit késve értünk haza, rohanva ettünk, hogy 4-re odaérjünk a tornára. VÉgül is 4.10-re oda is értünk volna, ha nem a babamasszázs helyszínére megyek... Na ennyit rólam, az agyam ezerfelé. Mire átmentünk, már majdnem f5 volt, RÉka bealudt, így inkább hazahúztunk... Majd jövő héten...

Holnap megkapja RÉki a múltheti elmaradt oltást. Remélem jól bírja majd. Hétvégén jönnek anyósék, unokaöcsivel együtt, ittalvósra. Biztos kileszek vasárnap estére... Vasárnap reggel meg megyünk babauszira ha minden simán megy....

Ja, képzeljétek 8500-ért enyém a vaterán egy babybjörn kenguru :lol: Elvileg jó állapotú. Hiphiphurrá!

Boni! Köszönöm a pihiszékes választ. Kérdésem még, hogy összecsukható-e. Ez nálunk elég fontos, mert majdnem minden hétvégén utazunk vhova...A kocsi meg így is dugig...
TÖbbiek: pihenőszék? Összecsukható, hintázós, állítható támlás, játékíves. Kinek van ilyen? BEvált, nem vált be? Mennyibe kerül?

panna1

hello lányok

Köszönjük a dícséreteket meg a névnapi köszöntőt is.

Este majd megírom a tegnapi levelet is de most megyünk fürcsizni.
Ma egész nap aludtunk tiszta nyominger voltam ma.
úhogy Csandikám sajnos a kenguruzás ma kimaradt :( :( meg itt szemerkélt valami szutyok is. Hát ezt a nyominger időt!!!!

Aproo mondtam gyere nyugodtan.

na majd gyüszök remélem!

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Andi !
Jövünk holnap jógára és pénteken ikeába is.

Nem tudom mi van a levegőben de Miksa hétfő óta max fél órákat alszik (éjjel is)És csak cicin hajlandó elaludni.
vera
l.veronika

csak gyors beköszi

Minitali jól sikerült, Emma volt a legvirgoncabb, fiam beájult tőle, de Nono sem maradt alul.. csábítot a szemecskéivel
szóval majd Sushy hozza a képeket!

mazska sajnálom,hogy nem értetek oda! :cry: hívtalak de nem értelek el :cry:

Jó éjt! reggel bővebben...

Dadomi, Yuyu megrázott ami Timesszel történt pedig nem ismertem :cry:
Vendég

Boni, mi is csak virtuálisan ismertük, de nagyon hittünk a csodában :-(

yuyu79

vera,
ok akkorr én 9:30-ra kieszközlöm magunkat az avar utcai megállóba, középsőajtó
mecsi,
akkor ez azt is jelenti , hogy nem jöttök? :cry:
mi is aludtunk egész nap meg szopi 2órás váltásokban és javarészt csak rajtam aludt a kicsike...de nekem is jól esett az összebújósalvós...
Vendég

csütörtökön tranzitos tali, a jógások 13:00-körül érkeznek
létszámellenörzés:
csandi+csengi
Niki + Barnus
Vera+Miksa
Csenge+Zsombi
...
...
pénteken délelött kb.10:00-től fakultatív ikeázás
névsör:
csandi+csengi
Vera+Miksa
...
...

de ha valaki még hirtelenfelindulásból mégiscsak eljönne, hát szívesen látjuk!!!!
Vendég

Andi!
Rendben lesünk majd a buszról.A 2 órának én már nagyon örülnék a fél órák helyett.
vera
l.veronika

Zsófi2- a vérzés csillapítására és a külömböző szülés utáni sebek gyógyitására van egy jó homeós bogyesz. Küldjem a nevét?

Anna -nagyon várom a képeket a mini taliról :lol:

Zsófi-remélem én sem felejtek el még szólni a bögrék miatt és majd máskor talán én is gyorsabb leszek. Amúgy hogy bírtátok a bevásárlást?

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok!
Nem volt ma túl sok időm, milyen volt a Westendes tali?
Hol is van pontosan az Astóriánál a jóga és hánykor holnap? Megpróbálnánk elmenni, bár Zsófi estére teljesen bezsongott, azt hiszem beindult a fogzás; őrülten és állandóan rág, ipari mennyiségű nyálat folyat, néha felsír és szopi közben is kiköpi a cicit, mérges hogy vmi nem oké :?
Szóval még nem tudom az éjszaka többi része hogy telik majd...
Ha valaki még lesz gépközelben jóga előtt, megköszönném az infót!!

Kép
kiskapucni

kiskapucni!
itt a jógaás honlap :
http://sattva.gportal.hu
az asztórián a pannon bolt melletti kapualj ami átjáróház a dohány utca felől is megközelíthető...1.emelet(van földszint és magas földszint is!!)gyere, ha tudsz csak egy pelus kell a baba alá+neked valami kényelmes cuccén kb.10-től már ott leszek mert etetnem kell elötte(meg majd utána is)hetven/háromhetven kettő-tíz-hatvanhét...hívj nyugodtan ha kell segítség!!
várunk szeretettel!!
Vendég

Figyu Télapó hozzá nekem távirányítós repülőt Apa mondta ezt kell kérjek!

Kép

Apa megmondtam neki, most már játszhatok?

Kép
Vendég

Boni, ez nagyon édes! :-D Enikőnek horgászfelszerelést kell kérnie ;-)

yuyu79

yuyu :lol: férfiak! :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem írtam, még mindig beteg Lili, egyre rosszabbul köhög, és nem tűnik úgy, mintha gyógyulna. :( Megint megyünk dokihoz vele, remélem nem mond rosszakat.
Nagyon el vagyok szomorodva, iszonyú látni ahogy küszködik szerencsétlen.
Azért próbálok olvasni és ha van valami kérdésetek felém, válaszolok.

Ági

KépKép
columbine

Ági! Ti mit kaptatok a köhögésre? Viki is köhög, de szerintem nálunk már javulóban a helyzet. C-vitamin, Calcium, Ambroxol Q és még egy homeős hörgőtágító, a nevét nem tudom.

KépKép
jazmin2005

Jázmin, azt mondta a dokinő, c vitamin. Mást nem, az Ambroxolt említette, de nem írta fel, meg magamtól nem akartam elkezdeni, elmegyünk a saját dokinkhoz holnap, mert eddig csak az ügyeleten nézték meg.
Jobbulást Vikinek!!

KépKép
columbine

Hali!

Mi is beállunk a betegek táborába.... :cry: :cry: :cry:
Illetve még nem tudom mi ez, ma még kihagyom a dokit és a sok beteggel teli várót.
Éjjel már meleg volt Levim, reggelre 38,7.
Azonnal elkezdtük a kúpot és a homeos bogyeszt.
Más semmi tünet, szóval lehet hogy "csak" a foga, de nagyon nyüsszög, még a sírása is teljesen más.
Próbálna ő mosolyogni is, de azonnal lebiggyeszt. Meg kell zabálni.
JA, meg az sem volt stimmel, hogy a 3 óránként kelős fiam, 9től fél4ig aludt éjjel. Nem mondom, jól esett a szunya, de nem ilyen áron.....

Zöld a kakija is, de az már vagy két hete, néha sárga, de többször zöld.

Aki már kópozott: nálatok befért? Levi úgy sírt, hogy én végül lefaragtam belőle és kb. a 2/3-át adtam oda. Félbevágni nem tudtam, mert eltört.
ÉS nem sírtak a babók, amikor betettétek, mert Kisprücsök még a 2/3os nagyságot sem bírta. Meg zavarta, hogy benn van, sztem olyan kb 5-10 perc alatt olvad el, mert addig sirdogált. Tapasztalat?

Sajnos így a mai jógánk és sztem a szombati uszi is sztornó...pedig már nagyon nagyon vártam!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo én előbb kiveszem hűtőből, és akkor hamarabb olvad! :cry: jobbulást

meg Lizonak is!
Vendég

Apró, kúpot úgy kell beadni, hogy előtte a kezed melegével felmelegíted kicsit és félbe vágod, nem szabad egészet!! aztán úgy faragod, hogy sehol ne legyen éle, illetve melengeted még kicsit, hogy puhuljon aztán krémezd be a popsiját és oldalra fektetve csináld, nagyon lassan és óvatosan.

KépKép
columbine

Ha puhább, akkor könnyebben vágható félbe? Meddig várjak a hűtőből kivétel után?

Nagyon köszi!

Ja és persze minden babónak jobbulást.

Lázcsillapítónak nagyon ajánlom a belladonna homeos bogyeszt. Nekünk a múltkor 1 nap alatt hatott. Most is nyomatom a kúppal együtt.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

igen, könnyebb, valami zsír (vazelin) alapú a kúp, így a melegtől puhul.
Remélem jobban lesz Levi!

Azért vigyázz, nehogy a kettő együtt túl sok legyen, Lilinek egyharmad kúp azonnal levitte a lázát. 38 fölött volt.

KépKép
columbine

Jobbulást Levinek, Lilinek, Virágnak, és ha valakit kihagytam, akkor neki is!!!

yuyu79

Köszi.
Ági a homeo nyugodtan adható bármi mellé, mert gyógynövényalapú, nem gyógyszer, így nem lehet túladagolni.

Most nem lázas, hatalmasat aludt, bár nyűgi.
Kíváncsi leszek, mi lesz ebből, mert olyan rossz nézni, ahogy nyűglődik és még a baj okát sem tudom.
Bár ha az ujjamat a szájába dugom, annyira hálás....ja és persze mellékesen le is rágja tövig kb.....azonnal megnyugszik és békésen gagyarászva végigrágja mindenhol az ínyével.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Húh Zsófi, ez nagyon foggyanús, amit leírtál... Bár inkább az legyen, mint betegség, de nem irigyellek Benneteket :-(

yuyu79

Tudom, hogy fog az esélyes, de akkor is. Már megint olyan melegnek érzem, csak nem tudom mit csináljak, mert ha most adok neki megint kúpot, akkor utána lefekvésig olyan hosszú az idő. Nem akarom végig nyüszivel tölteni. De az sem jó, ha sokáig lázas.
Mérni meg fél órája mértem, akkor nem volt még semmi. :shock:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: