na szoval először is nagyon boldogat az ünnepelteknek (Melike és félévesek).
pelus kifolyik: nálunk is van ilyen mondjuk Milán eszméletlen sokat iszik, talán ezért.
gyás-gyed-gyes a sorrend. nekem is jóval kevesebb lenne a gyed mint a tgyás volt (35 000 ft-tal!!!) most kiírattam magam táppénzre inkább, az ugyanannyi mint a tgyás.

a munkáltatóm nem örült mert így járulékolhat utánam de hát nekem meg annyit nem ér, mit jópofizzak? havi 35 plussz azért elég sok pénz ahhoz, hogy ne hagyjam veszni.
hordozó-ülés... Milán kezdi kényelmetlenül érezni magát a hordozóban, így beöltöztetve szinte moccanni sem tud benne sajnos. már megvan a gyerekülésünk (ilyen:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=uton&submenu=gyerekules&category=gyerekules2&brandfilter=Concord&empty=1&productid=78515&pageno=1&whid=25), nem túl dizájnos, de kaptuk - igaz használt, de ingyen volt. egyébként is ilyesmit vettünk volna, legfeljebb csak más színben. amennyire én utánajártam, annyit tudok hogy a concord és a römer a legjobbak, de a römer drágább, pedig szinte teljesen ugyanazt tudja mint a concordok, csak nagoybb neve van. azt mondták több helyen is, hogy sok-kategóriás ülést nem érdemes venni, mert az mindig a legkisebb kategóriájában a legjobb, aztán biztonságos ugyan átalakítva is, de kevésbé kényelmes a gyerkőcnek. hát nem tudom. mi még nem cseréljük ki egyébként a hordozót erre mert annyira sokat még nem ücsörög Milán.
cékla megfőzése: én megpucolva felkockáztam és annyi vízben tettem fel főni amennyi épp ellepi. őrölt köményt szórtam rá. kicsit kifakult, de szerintem nem vészesen. ráadásul a főzőléből tettem hozzá amikor pépesítettem. Milán imádja, eddig egyedül a májra fintorgott, semmi másra.
alma-krumpli: én pl egyáltalán nem főzöm meg az almát, mindig nyersen keverem a krumplihoz.
kaják nálunk:
reggeli: anyatej
tízórai: gyümölcs, de besűrítem kukorica vagy rizspéppel (saját magam készíten, 1 deci víz és 1 evőkanál kukorica- vagy rizsliszt, pár perc alatt kész, csak fel kell forralni aztán kicsit állni hagyni).
ebéd: főzelék husival, vagy néha anélkül. ezt majd mindjárt részletezem.
uzsi: tejpép vagy sütőtök.
vacsi: anyatej
szóval a főzelékek: szinte mindent krumplival keverek és szinte mindenhez rakok husit, de nem minden nap adok neki húst. szóval ezeket adom már: sütőtök, cukkini, répa, sóska, zöldbab, paradicsom, brokkoli. ezeket mind krumplival (vagy esetleg a tízórainál leírt rizspéppel vagy kukoricapéppel) sűrítem. heti 3-4szer rakok hozzá csirkehusit is. mindegyikbe teszek 1 kávéskanálnyi étolajat - ezt a dokinő mondta, hogy a zsírban oldódó vitaminok miatt kell. van hogy a húslevesünkből veszek ki zöldségeket (sárga és fehérrépa, krumpli) és azt adom. a zöldbabhoz szoktam répát is tenni, a dokinő mondta hogy az jó ha együtt adom. ha esetleg fintorog (1-2szer volt ilyen) akkor teszek bele egy kiskanál cukrot és egyből megeszi.