A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Kriszti: nem tudom, mi lehet a hólyagtáji fájdalom :( nekem akkor fáj egy kicsit, ha keményedik a poci, de azért ennyire soha... a vizeletedben semmi nem volt, amikor nézték?

Korkülönbség: igen, mindegyik mellett van érv :D de én a kis korkülönbség mellett vagyok, szerintem hosszú távon mindenképpen behozza azt a kis plusz ráfordítást, amit az első időkben okoz :wink: szerintem az, hogy jól kijönnek egymással, az egyéniségükön múlik, és nem azon, hogy mekkora a korkülönbség... Mesi és Zaza (18 hónap különbség) tűz és víz, mégis vannak közös dolgaik :) öcsém és köztem 1 év van, mi is teljesen eltérő egyéniségek vagyunk, mégis, a sok bunyó ellenére szerintem jól kijöttünk egymással. Nagyon sokat számít a közös élmény, hogy felnövünk.
Saci most sokkal fiatalabb lesz, mint a többiek. Az, hogy Zaza után nem jött rögtön a 3-ik, gazdasági kényszerűség volt (illetve 4 év után úgy éreztem, egy kicsit azért nem ártana mást is csinálni), de sokkal korábban szerettük volna... csak nem sikerült :(
Azért azt tudomásul kell venni, hogy a gyerek akkor jön, amikor akar, nem akkor, amikor szeretnénk... ha még egyszer 28 lennék, nem várnék a harmadikkal...
Apus és a testvérei között 4 és 6 év van (Apus középen), ők nem sokat játszottak együtt, de köztük is megvan a szeretetteljes kapcsolat, az nem vitás, csak más. Lehet ezt is szeretni :wink:
(A karrier kérdése: akkor, amikor eldöntöttem, hogy gyereket vállalok, úgy döntöttem, hogy a karrier 25-öd rangú...)

Na megyek ebédelni, a kollégák hívnak :D még jövök :D

Csöre
csöre74

Katuska, köszi! Nekem kifizetőhely a munkáltató (gondolom, mert a táppénzt is ők intézik), akkor csak az anyaságit kell magunknak intézni ezek szerint.

Kisbogács, nekem is szokott fájni odalent, néha úgy, hgoy ki sem bírok egyenesedni, de általában egy alapos Wclátogatást követően elmúlik...

Csöre, karrier-gyerek témában teljesen egyetértek Veled! Nekem a cégnél megtartották volna a pozimat, feltéve, h jövő év közepe körül visszamegyek. Mondtam a főnökömnek, hogy köszi, de nyugodtan vegyen fel mást a helyemre :lol: Ha majd (egyszer) mégis dolgozni szeretnék, biztos fogok találni helyet, nem félek tőle. :lol:
Az biztos, hogy akkor jön a gyerkőc, amikor szeretne :D jó leckét kaptam belőle, a gyerkőc-téma kapcsán egy életre megtanultam, mennyire nem lehet mindent megtervezni...szép is lenne :lol:

Kép
vickybabe

Egyébként fura, hogy a legtöbb országban, akikkel együtt dolgoztam (Ny-Európa és ex-Jugoszlávia) max 6 hónapig maradnak otthon a mamák. És "természetesen" az irodából mennek szülni :lol: úgyhogy volt rácsodálkozás, mikor én már a 6. hónaptól itthon vagyok és nem is akarok visszamenni egy jó darabig :lol:

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Kriszti: A hugyhólyagomnál nekem is furcsa érzéseim vannak. Olyan, mintha fel lennék fázva. Sokszor is kell járnom és persze alig jön valami. És nem csak úgy egyszerűen rámjön, hanem egy pici szúrással, fájással is jár. Én arra gondoltam, hogy esetleg ilyenkor belerúg vagy belekönyököl stb. picúrkám. Úgyhogy ne aggódj, nem vagy egyedül, de ha ennyire fájdalmas a dolog, azért legközelebb említsd meg a dokidnak.

Most jöttem vissza Dm-ből. Jó alaposan bevásároltam. Mindenből (kivéve egy db cumi) dm-eset vettem. Remélem majd beválik, és nem kell a drágább termékek közül válogatni. Így sem volt kevés forint, úgyhogy remélem nem lesz finnyás az én kis hercegnőm. De olyan jó ránézni a cuccokra. Mindig arra gondolok, hogy akkor lesz majd kibontva, ha már itt lesz velem Bianka. Ezt persze vele is közlöm. Néha tiszta hülyének érzem magam, ahogy hangosan beszélgetek vele az üres lakásban. :-)

Kép
jandrea

Vickybabe: pü.-re válaszoltam!! :wink:

Kisbogács: hólyagtáji fájdalom -- nem tudom, mitől lehet...Tényleg, nem lehet, hogy valami baci?? Bár,hogy az hogyan függene össze a testhelyzettel azt nem tudom, nekem nem volt ilyen.

Ellenben, én egy jó 2 hete érzem, hogy hüvelyben mintha hosszában ketté akarnék szakadni :oops: Nem folyamatosan, csak alkalmanként, de akkor elég rendesen. Gondolom,Martin miatt tréningezik a berendezés, mert feszülő medencével párosul! Biztos tágul a terep, hogy babócánk kiférkőzhessen :wink:

Tesó témához: látom, nagyon bekerült a fókuszba! Mi valahogy arra gyúrunk, hogy jövő ősszel elkezdünk tesókán ügyködni, mi is szeretnénk, hogy mihamarabb legyen, csupán a 'gazdasági helyzet' miatt vetődött fel, hogy visszamenjek-e dolgozni köztük? Mert ugye itt a hitel, ami nem kevés, én egy nagyon jó fizetésből jöttem el babázni, na most innentől fokozottabban érezzük meg mi is, hogy esetleg kevesebb jut.
De ha a szívünkre hallgatunk, akkor jön a testvérke, amikor csak akar! Eredetileg mi kettőt gondoltunk, szeretnék nagyon majd egy kislányt is, de ha öcsike érkezik majd, neki is ugyanúgy örülnénk! Legfeljebb szóba keül a harmadik baba is! Olyan jó is lenne! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Ja, Jandrea, most hogy írod, tegnap mi is vettünk pelusokat a kis trónörökösnek: egy újszülött Libero már volt, vettünk Pamperst meg Huggiest! Aztán majd meglátjuk! Sokan mondtátok, hogy jó a DM-es Babylove, lehet, abból még szerzek be...csak nem akarok 500 darab újszülött pelust :lol: Ez így összesen kb 2 hétre elég, aztán meglátjuk,melyik jön be. Persze, ha a Kisfiam a füléig pisis/kakis lesz, vagy érzékeny lesz a kis bőre, akkor új márka után kell nézzünk. De 3-ból csak bejön az egyik :roll: Meg vettünk Pampers popsitörlőt is.

KépKép

KépKép
kata8110

Én egyenlőre egy csomagot vettem ebből a babyloveból, én is tervezek még más fajtát 2-3 csomaggal, aztán majd meglátjuk. Ennyi biztos nem lesz elég, 28 db van benne, úgyhogy kb 3-4 nap alatt elfogy. Persze azért én sem merem túlzásba vinni, mert ki tudja mennyi ideig lesz elég az újszülött pelus, főleg, ha 4 kg-val jön majd a világra. :-)

Kérnék még tanácsot!!!!!
Mivel lehet lefertőtleníteni a játékokat???? És olyan hol lehet kapni???? (A DM-ben nem tudtak segíteni, ott ilyesmi állítólag nincs, amin azért egy kicsikét meglepődtem.)
Kaptunk innen-onnan, dehát jó lenne alaposan megtisztítani őket, bár nem koszosak, de azért mégiscsak a padláson álltak.

Kép
jandrea

Kata, micsoda pelus-szortimentet gyűjtöttetek be :lol:
Megértem a dilemmát a melóval, nálunk is kb 50-50%-ban járul(t)unk a családi kasszához párommal (az utóbbi 1-2 évben egyértelműen én voltam a főkereső...). De ahogy számolgattam, 2 éves koráig kijövünk az ő fizujából + én is kapok majd havi 100 körül (Gyed + családi pótlék), maximum lemondunk pár dologról, amit eddig megengedhettünk magunknak, pl nem veszünk autót, nem megyünk drága helyre nyaralni, nem gyűjtünk semmire abban a pár évben. A gyerkőc miatt úgyis minden megváltozik az életünkben :lol:

Mondjuk Te fiatalabb vagy, úgyhogy nálad belefér akár pár év munka is a kettő között :wink:

Tényleg, azt hallottam egy ismerőstől, hogy ha itthon vagyok és mondjuk Levente 1 vagy 2 éves korában terhes leszek Tesókával, akkor állítólag valahogy el lehet intézni, hogy onnantól megint táppénzre jöjjek és a régi fizum alapján kapjam a táppénzt. Erről tud valaki valamit?

Andrea, én hétvégén arra jutottam a fertőtlenítéssel (kiskád), hogy kimostam Flóraszepttel, utána átmostam babafürdetővel az egészet. Most van egy kis ideje, hogy kiszáradjon, elpárologjon belőle a cucc, aztán az első fürcsi előtt forró vízzel átöblítjük majd.

Tapasztalt anyukák, hogyan csináljátok?

Kép
vickybabe

Andrea: ha ki lehet főzni a játékot, akkor az a legegyszerűbb, ha nem, akkor a Neomagnol tablettát szokták ajánlani, azt a gyógyszertárban lehet kapni. Ha plüssök is vannak, akkor azt nejlon harisnyába téve mosd (ha nincs mosózacskód... nekem nincs), hogy ne jöjjenek szét. Fertőtleníteni, atkamentesíteni fagyasztóba pakolással lehet még őket... (plüssöket)
A flóraszeptet csak nagyobb korukban használtam játék fertőtlenítésre... de igazából nem tudom megindokolni, pedig biztos volt valami oka :roll:
Pelus és társai: mi is vettünk 3 féle pelust, popsitörlővel óvatos vagyok, mert a nagyok elég válogatósak, nekik nem jött be a DM és Rossmann saját márkás (igaz, mindkettő nagyon világos és érzékeny bőrű, mint Apus), így most kapásból Niveát és Neogranormont vettem (azokkal jó volt a tapasztalat, de a Pampers, Gabi és Johnson is bejött). Viszont a Babylove pelussal én is bepróbálkozom, azt a másik kettő nem használta (abban az időben elég vegyes volt a kínálat, nem nagyon mertem bevállalni).

Kata: ez a hüvelyi fájdalom nem lehet semmi :shock: ilyenem sincs... még. Én a belső combomban szoktam érzeni a szétcsúszást, de ez tutira egyéni érzékenység kérdése :wink: nekem pl. ha fáj a fejem, akkor a bal felső 6-os fogam is fáj... pedig már ki lett idegelve :?

Viki: igen, én is beszélgettem külföldi kollégákkal erről a szülés dologról, nem sok olyan állam van Európában, ahol hasonló lenne a helyzet, mint itthon (azt hiszem, még valamelyik balti állam). Azt hiszem, elég jó helyzetben vagyunk, akkor is, ha mondjuk a GYES összege már nem igazán gyarapítja a családi kasszát.
most, hogy otthonról dolgozom, lehet, hogy korábban vissza tudok térni, akár részállásban is, persze ez majd múlik a munkáltatómon is.

Csöre
csöre74

Vickybabe: hááát, csak hallgatok a tapasztalt Anyukákra :lol: Valamelyik csak jó lesz, nem :wink:
Mi Apával szinte fillére ugyanannyit hoztunk haza, az utolsó fél évben volt nekem kis emelés, annyival lett több, csak ugye a hitel az ő fizetésének a felét elviszi, a házra jön a 40-50 ezres fűtés télen, mert a gyerek miatt fűtünk majd rendesen, nincs melléduma, hogy felveszek még egy pulcsit :lol: Én is azt számoltam, hogy olyan 2 éves koráig nagyjából jók vagyunk, ez valóban nem a spórolások időszaka lesz, meg mondjunk Balcsira megyünk nyaralni, pici gyerekkel úgysem vágnék neki pl Spanyolországnak...

Igen, végülis visszamehetnék a két baba közt melózni, csak nem tudom, mennyire fair az, hogy visszamegyek, ott vagyok egy évet és ismét terhes leszek? Persze, ez legyen a legnagyobb gondom :lol: Mert ennél sokkal többet nem szeretnék várni :roll: Ha ez a táppénzes történet megoldható lenne, amit írtál, akkor az nagyon tuti lenne!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Kata! Hogy mikor jöjjön a második gyerek? Ez elég nehéz kérdés! Annak idején mi is sokat foglalkoztunk ezzel. Először 3 évet terveztünk közöttük. Aztán a közelemben volt két olyan család is, ahol a gyerekek között 3 év korkülönbség volt, és egyik helyen sem tudtak már együtt játszani. Így átgondoltuk a stratégiánkat és lett 2 év! Így meg, hogy mindkettő fiú reméljük jó pajtások lesznek! :D
Több anyukával is beszéltem játszótéren, stb, ahol a gyerekek között nagyobb korkülönbség volt - annak meg az az előnye, (főleg ha a nagyobb 4-5 éves), hogy a nagyobb már önálló, sőt ahogy az egyik anyuka mondta sokszor éjszaka az 6 éves fia felkel és ad inni a kisebbnek.
Meg attól is függ, hogy te mennyire brod otthon! Vissza akarsz-e menni dolgozni egy újabb terhesség előtt.
A túl nagy távolság szerintem azért nem jó, mert akkor minden gyerek egykeként nő fel!

Katska! Jössz ma a Bajcsyba?

Kisbogács! Éles fájdalom - a méhszalagtól szokott lenni. De inkább beszél a dokiddal!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

jandrea, ez furi, mert van ilyen a dm-ben... illetve nem pont olyan termék, amivel nagy mennyiségű dolgokat lehet fertőtleníteni, hanem fertőtlenítő kendő, amit kis tasakokban vihetsz magaddal bárhová, és ha a gyerek leejti a kocsiból a játékát a földre, vagy nyilvános helyen kell mosdóba menned, stb. stb., akkor csak letörlöd a bármit a kendővel, betartod a behatási időt és volt baci nincs baci...
vízben oldható kis fertőtlenítő tablettákat patikákban lehet kapni, nekem is volt már itthon de most nem emlékszem a nevére...
Viszont: professzionális tisztítószeres cégnél dolgoztam legutoljára, és elég sokmindent megtanultam a takarításról. A fertőtlenítés önmagában nagyon-nagyon kevés!!!
Sokszor-sokan elkövetik azt a hibát, hogy valamit (pl. egy padlófelületet, vagy szaniterhelyiséget) nagyon biztonságosra akarnak tisztítani, és ezért a hagyományos tisztítószer HELYETT fertőtlenítőszerrel takarítanak/mosnak fel. Ez a lehető legkevésbé jó megoldás. A fertőtlenítőszer lehet hogy per pill kinyír minden kórokozót, de ha a szennyeződést nem távolítjuk el tisztítószerekkel, az éppúgy ártalmas, és pillanatokon belül új baciknak stb. ad otthont. Ehhez képest ezerszer jobb megoldás pl. a szaniterhelyiségekben a csak hagyományos, de hatékony tisztítószer használata, ami a szennyeződést is eltávolítja, és a savas bázisának köszönhetően csak úgy "mellékhatásként" szintén elpusztítja a kórokozók zömét.
Rövidre fogva, ha valamit igazán tisztának akarunk tudni:
1. lépés: takarítás megfelelő tisztítószerrel
2. lépés: a már szuper-tiszta dolog fertőtlenítése

bocs ha olyanról tartottam kiselőadást, ami amúgy is nyilvánvaló. De a munkám során úgy vettem észre, az emberek zöme ezekkel a dolgokkal nincs tisztában, holott mindenki azt hiszi, hogy ért a takarításhoz. aztán ha mesélek róla van aki megköszöni, van aki megsértődik, sosem tudom előre kivel teszek jót...

hólyaghurut szerű fájdalom: sajnos azon kívül, amiket felsoroltam, más dolgokkal (mint pl. pisilés) nincs összefüggésben a dolog. tehát nem befolyásolja, hogy mikor voltam utoljára mosdóban :( Ami a pocak keményedést illeti: a kórházban a szobatársaim hülyének néztek emiatt, de én sosem tudtam még megállapítani, hogy mikor keményedik a pocak! Volt hogy a kórházban rosszul voltam, és a doki kiakadt milyen kemény, én meg nem vettem észre. Így a keményedéssel akár lehet is összefüggés, meg nem is, de sajna nem tudom...
vizelet vizsgálatom baromi rég volt, jó másfél hónapja a kórházban, így fogalmam sincs vannak-e bacijaim. ma este megyek nődokihoz, holnap jön védőnő: mindenképp elkapom mindkettőt, hogy mondjanak/tegyenek valamit a témával kapcsolatban...
kisbogacs

Fertőtlenítésre, ha nem kifőzhető a játék, én is a patikás Neomagnol tablettát javaslom!

KépKép

KépKép
kata8110

neomagnol, ez nem jutott eszembe :)
kisbogacs

Kata! Mi is két gyereket terveztünk, de mivel mindkettő fiú már gondolkodunk egy harmadikon is. :D
Ráadásul az elsőre a doki azt mondta 100% lány, így van egy halom lányruhám is.

Jandrea! Milyen játékokról van szó? Én a plüssöket gépben kimostam. A műanyag játékokat, amiket vízbe lehet tenni beáztattam (egy kevés folyékony szappan, víz), aztán körömkefével jól átmostam.

Vikybabe! Én különösebben nem fertőtlenítettem semmit! Szerintem felesleges, hiszen ehez a környezethez kell hozzászoknia! Ráadásul az anyatejben többnyire a saját környezetünkben megtalálható baktériumflórához kap ellenanyagot.
Persze ha valamit veszek, vagy kapok, akkor én is alaposabbán átmosom, de erre a flóraszept tényleg tökéletes.

Visszatérés a munkába! Nagyon sok Európai és nemcsak Európai országban jobb a helyzete a visszatérő anyukáknak, ezért sincs szükségük erre a 2 -3 évre, mint nekünk. Rugalmasabban kezelik a beosztásokat, van lehetőség 4-6 órás munkaidőben dolgozni, akár két részletben is és nem utolsó sorban nagyob cégek pl bölcsődét, ovodát tartanak fenn, ahová anyuka megy a gyerekkel, rendszeresen tudja szoptatni, időt is tölthet a gyerekkel és mellette a munkáját el tudja látni. Mo-n erre nagyon kevés helyen van lehetőség, ráadásul a bölcsődei férőhelyek is igen szűkösek és nehéz is olyat találni,ahol az ember szivesen hagyja a gyerekét.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Köszi a tanácsokat.
Akkor a Neomagnolt nyugodtan lehet használni játékokra. Gondolom utána jó alaposan át kell őket mosni azért, nem???
A legtöbb sajnos nem kifőzhető.
A plüssöknél én is úgy gondoltam, hogy bedobom őket a mosógépbe.
Én még a babacuccokat sem mostam ki. (Mindig foglalt a szárító, lehet be kell szereznem mégegyet). Max jövő héten azt is megejtem. Úgyis akkor leszek teljesen nyugodt, ha már minden készen áll Bianka fogadására.

Kép
jandrea

enikő: nagyon vegyes a felhozatal. Van, amiről azt sem tudom eldönteni, hogy pontosan mit is fog csinálni, ha elem kerül bele. :-)
Én sem gondolom, hogy hetente fertőtleníteni kéne őket, csak hát ki tudja a padláson milyen dolgokkal kerültek közelebbi kapcsolatba. :-)

Kép
jandrea

akkor lehet nem kellett volna Flóraszept? :roll: de gondolom baj csak nem lesz belőle, kimostam utána, meg még ki is fogom.

Kata, durván hangzik a 40-50 ezres fűtés :roll: minden rendben a szigeteléssel és a fűtési rendszerrel ?

Enikő, egyetértek, nálunk nem támogatják semmivel sem a visszatérést. Mi a cégnél többen kértük, hogy legyen óvoda (kb 500 fő dolgozik ott, úgyhogy bizti meglenne egy csoportnyi gyerek). De azt mondták, esély nincs rá. Pedig ez még egy viszonylag szociális cég :roll: Az otthoni munkával kapcsolatban meg sajna még mindig az a kommunista szemlélet van sajna a köztudatban, hogy csak akkor dolgozol, ha szem előtt vagy.
Mondjuk nekem szerencsém volt, mert az utolsó 2 hónapban megengedték, én voltam az úttörő, azóta már többek követik a példát :lol:

Másrészt Ny-Eu-ban azért az apukák sem annyit keresnek, mint itthon. Szóval lehet, hogy államilag nem kap semmit az anyuka 6 hónap után, de valószínűleg még mindig jobban élnek, mint mi az x+80 / x+20 ezer Ft-ból...

Kép
vickybabe

Jandrea: a Neomagnol teljesen jó, utána alaposan átöblíted a játékokat és kész is. Ami még jó lehet, az a Clarasept (patikában biztosan kapható), de ez kifejezetten fertőtlenítő folyékony szappan, szerintem a Neomagnol mellett a Flóraszept is tökéletesen megfelel.

Szárító, ne is mondd! Nekünk is mindig tele van a fürdőben a saját ruháinkkal, csoda,hogy egy eresztést már Martinéból is ki tudtam mosni :lol: Meg van ilyen szétnyitható is, ami kint van a teraszon, gondoltam, lesikálom, berakom a babaszobába és ott szárítok, így a babaillat is belengené a kis birodalmat. Erre leesett az hó, úgyhogy vagy másfél hétig kint tocsogott szegény szárító, még nem volt lelkierőm behozni és lepucolni. Pedig az ötlet nem lett volna rossz :lol:

Meg a játékok:Martinnak eddig 2 db morzsolgató kendője van illetve 2 macis zenélős forgó :roll: Mi kellhet még vajon az első hetekben, hónapokban? Ja, meg pihenőszéke is van :D

KépKép

KépKép
kata8110

Vickybabe: alapvetően rendben van minden, a gáz tökéletes, a szigetelés olyan fogjuk rá, ahol nem,ott mi besegítünk. Viszont a 140 m2 rengeteg üvegfelülettel...meg egy rettenetesen fázós feleséggel (velem) :lol: Lehetne jobb a szigetelés a nyílászáróknál, de vettünk Tesa szigetelőcsíkot, azzal most jó lesz. Pedig banyek, 4 éves a ház! Tavaly, a legnagyobb hidegben volt 47 ezer, ha jól rémlik :evil:

KépKép

KépKép
kata8110

Biztos, hogy nem fogja még őt érdekelni a játék, csakhát olyan jól mutatna az üres polcokon, ha már úgyis itt van zsákokban. :-)
Én nem is nagyon tervezek neki egyenlőre játékot venni. Majd később, és akkor is csak olyanokat szeretnék, ami fejlesztő vagy kreatív. Na persze ez a tudatos anyuka terve, aztán meg majd meglátjuk, hogy éppen az én kis lurkóm mit erőszakol ki magának.

Kép
jandrea

Sziasztok!

batkata: Kép

poszani, csöre74: aztán majd gyertek a hírekkel. :) Én Csütörtökön megyek UH-ra, már úgy várom. :)

kisbogacs: nekem ilyen érzésem nem nagyon szokott lenni, viszont pár napja én is érzek valami furcsaságot ott lent, néha-néha. ... Na, majd Csütörtökön kiderül mi a szitu. :wink:

Testvérkérdés:
Öcsém és köztem 10 év van, és nagyon nem volt jó a kapcsolatunk, és most sem valami fantasztikus. Mikor kicsi volt, akkor nem hagyott békén, most meg érezni lehet, hogy szinte 2 külön Világ vagyunk.
Én a kis korkülönbség híve vagyok, hogy még el tudjanak együtt játszani. Én 3-4 év korkülönbségre gondoltam, de Apa inkább 5-6-ra. :( Majd elválik. ;)

A babaszobánk pedig alakulgat végre. :)
Vendég

Vicky, nagy gratula Alex babahoz :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
brestovsky

ronthatom kicsit a topic hangulatát? azthiszem rámtört a nődoki előtti szorongás. Este megyek orvoshoz, és csak gondolom hogy ez lehet a baj, de először csak hagytam szétesni a napom, most meg itt ülök az ágy tetején és bőgök. teljesen hülye vagyok...
kisbogacs

Jandrea! Amibe elem kell, azt óvatosan mosd! Nem jó, ha víz éri az elektronikáját.

Kata! Mi nagyon sok csörgőt használtunk már az elején is! Én egy madzagra felkötöttem a rácsoságyra és 3 hó korában már püfölte! Amit még nagyon szeretett az a lufi! Felkötötem a rácsoságy fölé és rugta. Szerintem ezek nagyon jól fejlesztik, 7 hós korába már felált, 10 hósan meg járt.
Mutizok képeket:
Itt még nem volt 4 hós
Kép

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Jandrea! Amibe elem kell, azt óvatosan mosd! Nem jó, ha víz éri az elektronikáját.

Kata! Mi nagyon sok csörgőt használtunk már az elején is! Én egy madzagra felkötöttem a rácsoságyra és 3 hó korában már püfölte! Amit még nagyon szeretett az a lufi! Felkötötem a rácsoságy fölé és rugta. Szerintem ezek nagyon jól fejlesztik, 7 hós korába már felált, 10 hósan meg járt.
Mutizok képeket:
Itt még nem volt 4 hós
Kép

Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bocsánat, hogy kétszer ment el!
Ami még szintén jó volt a plüss csörgők, ill. lehet kapni olyat, amit a kezére vagy lábára lehet tépőzárral tenni, azt is nagyon szerette. egy idő után rájött, hogy ha megmozdítja a kezét vagy lábát akkor csörög. A lufinál is volt csörgő, így amikor azt rugta, annak is volt hangja.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Enikő: nagyon édes Levente! Én is mindenképp ilyen készségfejlesztő megoldásokat keresek, akkor igyekszem arra koncentrálni, ami csörög-zörög, meg majd a lufira!! Köszi! :wink:

Kriszti: nem zokogunk, megállapítja a doki, hogy Ági babával minden tökéletesen rendben van, gyönyörűen fejlődik, ennek meg örülünk!!! :wink: CTG-d mikor lesz?

Már megint leszakad a hátam :(

KépKép

KépKép
kata8110

Kata, még nem tudom. Ma derül ki.
kisbogacs

Na megvolt a doki, levette a kenetmintát, méhszáj 3111. Én úgy emlékszem azt mondta a belső méhszáj van nyitva, de ez az érték azt jelenti, hogy mindhárom (belső, középső és külső is). CTg-re meg dec 22-én kell mennem először:)

Játékokkal kapcsolatban: ami kifőzhető azt ki kell főzni a többit meg alaposan elmosni! Csak gondoljatok bele, hogy hányszor fog a földön itt ott landolni a játék, nem lehet állandóan rohanni a fertőtlenítőszerért! Szóval csak ésszerűen, nem kell túlzásba vinni. A babának hozzá kell szokni a környezetéhez különben amint közösségbe kerül vagy vaalki közelít feléje máris mindenféle baja lesz! Főleg mikor mindefélét a szájába vesz beleértve a cipőtalpat, macskafarkat stb....Főleg ahol tesó is van:)

Andrea! én mindig mindenből a dm-es változatot veszem meg! a minőségük nagyon jó, az áruk meg több száz forinttal alacsonyabb, mint a márkás termékeké! Még nem kellett csalódnom semmiben. A pelenka nem vált be nekünk egyedül. De pl a törlőkendőjük is nagyon jó.

Vickybabe! igen akkor csak a tygást kell a munkáltatódnál igényelned, a családi pótlékot meg az anyaságit a máktól! HA teheted akkor egyből a gyedes papírt is töltsd ki és akkor nem kell fél év múlva újra papírozni!

Kata! gyed ideje alatt csak akkor mehetsz táppénzre ha lemondod a gyeded. Szóval vagy ez vagy az. Viszont csinálhatod, hogy 1 év után gyesre mész plusz táppénzre. Viszont tökmindegy mennyi lesz a táppénzed, a gyeded ugyanannyi marad a következő babánál is.

Nekem most az a jó, hogy lejár Mátéval a gyedem 16-án, de a tgyást csak 19-től igényelhetem. Van két nap üresjáratom....semmi kedvem azért a két napért sorba állni két orvosnál is táppénz miatt. Szabim meg ki lett fizetve úgyhogy még azt sem vehetem ki...én hagynám a picsába azt a két napot, de a folytonosság miatt kell, hogy akkor is legyne valami történet...kíváncsi leszek mit találnak ki...mondjuk fizu nélküli szabi?

Ja és kiadták az igazolást az apaságihoz, oylan vicces, hogy rajta van a fogantatás vélt időpontja április 27:)
katuska79

Hu en meg mindig sokba vagyok Vicky miatt, egyfolytaba Alexrol nezegetem a kepeket. :) Olyan jo, tisztara oda vagyok.
Hat koztem es tesom kozt 4 ev korkulombseg van, o fiu en lany, ennyi volt a kulmbseg, de amugy sokat jatszottam a haverjaival, mindig vigyaztak ram, meg minden roszbol kihagytak, ami kicsinek rossznak tunt, nagynak viszont megertettem, hogy jo. Fiu es lany kozott szerintem alapbol nem olyan a kapcsolat mint ket lany vagy ket fiu kozott, vannak alapveto kulombsegek, egyikunk otbbet beszel a masikunk kevesebbet, es ez meg csak egy a sok kozul.
hat mi mikor akarunk masik babat nem tudom, meg azt sem tudom milyen lesz az elsovel, szoval inkabb nem velekedem:)
Europa, en csak annyit mondanak, hogy nem minden arany ami fenylik! A sok kedvezmenyrol nem tudok amit elvezhetnek, sot. Fizetes, maganvallakozok vagyunk, az mindenutt szar, de amugy itt a fizetesek nem europaiak. Mink a csajnak aki a helyemre jon dolgozni 500 eurot fizetunk. Ennyit tudunk megengedni, es amugy meg mas uzletekbe fizetnek 300-400-at is, persze a tevebe nem ezt mondjak. En pedig kb 1,5 eve vagyok fizetes nelkul, ugyanis amiotta az orszag ekonomiai krizisbe lepett, olyanrol nem is almodhatok (fizetni kell a munkasoknak, a banknak stb), szoval minnel hamarabb dolgozok annal hamarabb sporolom meg az 500 eurot amit a csajnak fizetek. Na de nem panaszkodom, ugyanis legalabb egy kis idore, amig Attila nem tud jarni, meg amig krizisbe vagyunk, ugyanis addig nincs sok munka az uzletbe, be tudom vinni Attilat a munkaba :D Na meg a ferjem fizetesebol meg tudunk elni egesz jol, szerintem harman is, habar majd kiderul mennyi kolteseg lesz majd a picuri:) Amugy amig az USA-ba eltem ott sem volt valami fenyes a helyzet a kismamaknak, ugy hogy kismamakent elnek en Magyaroszagon szivesen :wink: egyebb orszagokrol nem tudok nyilatkozni :roll:
na megyek mert sok lettem

Kép
brestovsky

Batkata, poszani:
Nagyon boldog szuli napot kivanok:)

Kép
brestovsky

szulinapot ( na igy is helytelen ekezet nelkul de legalabb egybe van)

Kép
brestovsky

Megjöttem a dr nőtöl elég volt a mai napból. Csöre: hát csak a Honvéd kórházba köotöttem ki :roll: ne tudd meg 3 órát vártam mire bejutottam úgyhogy jövőhét hétfőn vérvétel, meg miegymás :? megnézték kismanót is és medencefekvésű visszafordult a kis zsivány :D remélem megtalálja a helyes utat :D
erzsebet0312

HU de lusta vagyok, annyi dolgom lenne, persze en meg itt ulok, es varok, hogy valaki irjon a babanetre:) Kozbe pedig az iwiw-es kepeket nezegetem. Szornyuseg, nem mintha tegnap egesz nap csinaltam volna valamit:( kesz szegyen, na majd holnap, remelem :roll:
Kozbe meg Attilammal beszelgetek, na meg a kutyammal is :oops:

Kép
brestovsky

Sziasztok!

Ma meg volt a doki látogatás de olyan ideges voltam hogy inkább előbb lenyugodtam és utána jöttem mesélni.

9:10-re volt időpontom de 10-kor még a soromat vártam,amitől persze tiszta ideg lettem.
Végre bejutok,UH a doki arckifejezése meg ilyesztő!
Már mindent gondoltam mire kinyögi hogy nincs semmi baj csak a gép össze vissza méricskél,azt hittem ott halok meg.
És közölte hogy a külső méhszáj tovább romlott szedjek 3x2 panangint.
Arról nem is beszélve hogy a múlkor a védőnő valamit elszámolt és már egy héttel későbi terhességet mondott.Most meg a doki hülyének nézett hogy nem tudom mennyi idős terhes vagyok.
Mondtam tudom csak a védőnő variál!! :twisted:
Pocsékul vagyok! :cry:

Amúgy babócám 2 kg körül van és szépen fejlődik a múltkori UH-hoz viszonyítva.

Kép

Kép
poszani

ja és megvettünk mindent kismanónak, vettünk 3db 56-os badyt meg 3 db 56-os rugit, meg pelus meg popsitörlőt meg stb. ja és a falra két édes szivacsfigurát egy micimackót meg egy elefántot majd dobok képet róla. na visszaolvasok mert lemaradtam kész vagyok mára.... :oops:
erzsebet0312

Sziasztok!

Köszönjük :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Gyorsan bekukkantok hozzátok...
Ma végre kiköltöztettek az intenzív osztályról :lol:
Elég volt abból 2 nap :cry:
Most már jobban vagyok az orvosok szerint is.

Csütörtökön voltam terhesgondozáson, akkor kicsit magasabbnak mérték a vérnyomásom, a vizeletemben fehérje volt. A doktor egyből javasolta a kórházat és azt, hogy ne ott feküdjek be, hanem egy nagyobb intézménybe, ahol koraszülött osztály is van. Mindjárt intézkedett is. Telefon a kórházba, papírok összekészítése. (mentőt csak azért nem hívott, mert én erősködtem).
Kórházban már vártak (azon az osztályon dolgozom, abban a kórházban dolgozik Aaron)
Kezdődött a szokásos, labor, UH, flow... kiderült, hogy a laborom kissé elszállt... kezdődő HELLP-szindróma...
Folyamatos vérnyomásellenőrzés, 6 óránkénti laborkontroll :cry:
Pénteken odáig fajult, hogy császármetszés került kilátásba... csak előtte plazmát, trombocytát kellett kapnom, hogy nem legyen a műtétnél gond (már a felvételemkor kezdtem kapni a steroidot, ami Alex tüdejének a fejlődését serkentette)
Szombat hajnalban megtörtént a császár... altatásban... délelőtt kaptam meg a tökéletes kicsi babámat :lol:
Azóta is kaptam még transzfúziót, plazmát, trombocitát.
Talán a jövő héten haza is engednek.

Alex tökéletes baba. Annak ellenére, hogy koraszülött, különösebb probléma nem eddig nem adódott.
Tejem nem nagyon van, tápszert kap egyenlőre.

El lehet engem ítélni, de most azt mondom, hogy a tejnél fontosabb, hogy mindketten élünk...
Vendég

Nem akarok senkit stresszelni, csak a figyelmeteket felhívni arra, amit már ezelőtt is mondtam... magasvérnyomás esetén vizeletvizsgálat, labor (májfunkció, trombocita) elelnőrzés!!!!!
És ha indokolt, akkor tényleg kórház...
(toxaemiához ma már nem is kritérium-tünet a vizesedés)
Vendég

.....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.08.19 18:33-kor.
Vendég

Vicky valóban az a lényeg hogy mind a ketten jól vagytok!!!! :D
Alex pedig csodálatos kisfiú!

Kép

Kép
poszani

Csajok, ma mindenki hülye??? Végre (felírom a kéménybe korommal a napot), meghozták a 3 ajtós szekrényt, úgyhogy mostmár mindene megvan a Kicsikénknek!Mondja a szállító,hogy 3 után ér ide, gondoltam, király, mert akkor lehet még este 6 is...De 3 óra 5 percre itt volt. Először kezdődött azzal, hogy a garázsba rakattam a dobozokat, mielőtt itt leveri a lakásban a falat. Volt ott egy csomó karton,kérdezem, pakoljam-e arrébb, mert nem tudtam, mekkora a csomag...Erre ő: igen,el kéne rakni...És végignézte, ahogy pocakkal hajlongok, taszigálom a dobozokat,majd bepakolt 4 db dobozt, ami simán elfért volna amúgy is...No comment,egy fiatal srác volt :evil: Aztán közli az összeget, mi olyan 95 körülre számoltuk, plusz borravaló, erre benyögi, hogy 105 ezer....Mondom mennyi?? De hogy az árak darabonként fel vannak tüntetve a dobozon, ő nem tud semmit...Mit csinálhattam mást, kifizettem,az kellett volna, hogy elvigye...Aztán rohanok be, hívom a boltot, hogy akkor mi ez a különbség, meg egyáltalán. Persze, nem veszik fel, fél 4-kor...Aztán épp kezdtem gondolkozni, hogy borítom rájuk az asztalt holnap, mikor hív a pasi, hogy hoppá, ő alighanem rossz összeget kért tőlem, mert volt egy gyerekmatrac is a kocsiban, annak is lehúzta a kódját, de az meg egy tök más címre megy. Hogy majd a depóból felhív, hogy akkor mi a helyzet. Most tettem le a telefont, csupán 11 ezer forinttal vitt el többet a kelleténél, de szerencsére ezt vissza is hozza a napokban!!!

Katuska: szép kis karácsonyi előajándék lesz a ctg,de jó!!

Erzsébet: sajnálom ezt a kórházasdit...azért gáz, hogy sehol máshol nem lehet ezt megejteni?

Poszani: mondom én, hogy ma mindenki hülye! :wink: De nyugi, remekül van a babócád, szépen nő és ez a lényeg!! Méhszájat sajnálom, pihizz és vigyázz magatokra!!

Martin valami kegyetlenül hegyeset adott a kezembe az imént, gyanítom egy kis könyök lehetett :lol:

Mellesleg a mi topicunk ért el egy olyan stádiumba, hogy a februári illetve a márciusi kismamik azon ámuldoznak, hogy megvan az első topicbabánk, a csodaszép kis Alex Baba! (Mellesleg,én sem térek magamhoz,még mindig! :oops: )
Vasárnap megyünk babanézőbe barátnőm 3 hónapos ikreihez!!!
És holnaphoz 1 hónapra vagyok kiírva :shock: :shock: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Vicky!!! Nagy gratu mégegyszer!!! Gyönyörű kis tündérkéd van!!!
Ne viccelj, ki ítélne el??? :shock: Az a lényeg, hogy rendben vagytok mindketten!!!! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Vicky: megegyszer nagy gratula Alex babahoz, orulok, hogy mind a ketten mar jobban vagytok. Amugy en nekem vegkep nem tunik koraszulott babanak, Sot a ferjemmel teljesen ledobbentunk micsoda nagy baba, na nem mintha ertenek hozza, arrol ne is beszeljunk, hogy gyonyoru, mar szazszor megneztem a kepeket.
A tejecske miatt ne aggodj, majd csak lesz belole valami, ha meg nem akkor sem dol ossze a vilag.
Kitartast neked! Es kivanom, hogy most mar minden tokeletesen menjen. Ha tudsz es van erod gyere.
Poszani: nyugi neked is eloszor, talan a stressz a legrosszabb amit tehetsz most. Vigyazz magadra es probalj meg pozitivan gondolkodni, beszelgetni a babaval, hogy maradjon meg egy darabog a hasidba, az segit tutira. Es pihenj nagyon sokat.

Kép
brestovsky

Vicky: én is mégegyszer gratulálok!!!! Csodaszép Alex! Tejci meg majd csak lesz (ha meg nem, az sem nagy tragédia), az a legfontosabb, hogy rendben vagytok mindketten!!!! Reméljük, nem kell már sokáig kórházban maradnotok, bár ilyenkor nem tudom, hogy mi a menet, meddig kell a babának bent maradni.
Lényeg, hogy vigyázz magatokra és gyógyulgass!!!

Most néztem utána, mi is az a HELLP szindróma. Eddig még nem hallottam róla, na jó, a toxémiáról igen, de ahogy látom ez annak egy formája.

Kép
jandrea

Vicky! Mégegyszer gratulálok! Alex nagyon szép baba! És az a legfontosabb, hogy mindketten egészségesek vagytok!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csajok, megfigyeltétek, hogy mennyire hasonlít Alex baba Vicky avataros UH képére?? :wink: Félelmetes, hogy micsoda élethű képeket ad tényleg az UH, olyan a kis pofija, nózija, tündéri! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

kisbogacs: majd írj, hogy mi volt a dokinál!!!!

isarenikő: nagyon édes Levente. :)

katuska79: hű, ez a 3111 már izgi azért. ;)

poszani: örülök, hogy a babóca szépen fejlődik. Most akkor mi a helyzet a méhszájjal?

vcrane: örülök, hogy jobban vagy, nem semmi események vannak mögöttetek. Alex gyönyörű és igazad van. A lényeg csak az, hogy jól vagytok!!!!
Vendég

Sziasztok!

Most nincs időm visszaolvasni, csak egy gyors helyzetjelentés, aztán majd még megpróbálok jönni később.
Szóval Julcsi eléggé elbújt, ezért nem csinálták végig a 4D-t. Amit tudtak, megmértek, az alapján teljesen rendben van a kiscsaj. Már 2246 g, szóval növekszik szépen. A szervei is rendben vannak, és a méhlepény állapota is csodás, még nem indult érésnek. A mozizásra kb. 2 hét múlva megyünk újra, reméljük, akkor úgy fordul, hogy látunk is valamit.

Kép
petne

Vicky, de jó, hogy írtál! És főleg, hgoy jól vagytok! A szopi miatt ne aggódj, egyesek hajlamosak túlmisztifikálni a dolgot. Annyi biztos, hogy manapság sokkal jobbak a tápszerek, mint pl amikor mi születtünk. Alex tényleg tisztára úgy néz ki, mint a 4D-képen :lol: :lol: :lol:

Poszani, sajnálom a dokit és a méhszájat...de a lényeg, hogy a picúrral minden rendben.

Kata, sajnálom a hülye fuvarost :evil: Mi a múltkor fákat hozattunk a kertbe, erre ideállít a faszi egyedül, és közli velem, hogy le kellene pakolni. Legalább 100 kiló volt darabja, a legnagyobbat végül 5-en cipelték be a szomszédok :evil:
Kérdezhetek egy szakmait: a dokim Nystatin Sulfadimidini Chloramphenicoli nevű hüvelykúpot írt fel, mond ez Neked valamit? Szerintem gyógyszertárban készítik, de semmit nem találtam a neten róla.

Mi is megjöttünk a dokitól, minden rendben, méhszáj zárt, Manónk szépen fejlődik, nem lesz óriásbébi, most 2,1-2,5 kg körül van és már be van szépen illeszkedve a buksija.
NST-re viszont csak 2 hét múlva kell mennem, ezt nem egészen értem, de nem akartam eröltetni, bízom a dokiban, hogy tudja, mit csinál :roll: :D
Azt is elmondta, mi a teendő, ha időközben beindul a szülés, mert most már semmi gond nem lehet, nem kell aggódni. Fura volt hallani, de tényleg így van és ez jó érzés :lol:
Azért bízom benne, hogy Levente kivárja január első hetét :D

Katuska, április 27-én volt az akció? :wink: Nekem aznap lett kétcsíkos a tesztem :lol:

Kép
vickybabe

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: