A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Tonti!

Igen a kezükbe adom, szépen eszegetik, nem nagyon fordul elő, hogy félrenyelik, de akkor ügyesen felköhögik. Régebben Dorka volt az, aki túl nagyokat harapott, de most már okosabban eszik...

Judit

jucicuki

Lanyané,Szofi
Hogy vagytok?És HOL VAGYTOK :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Vendég

Sotske: az en kenyersutombe kel valami siker es azt itt nem tudom beszerezni.Regebben Mo-rol szoktam hozni a sikert is meg a sutoport is de most nem hoztam. Elfelejtettem, de mondjuk amennyi kenyeret en sutok. Mindig azt mondogatom magamnak hogy majd amikor a kicsik bolcsibe mennek tobb idom lesz sutni, fozni mert most nem igazan hagynak. :roll: :)

Anny: nagyon megertelek, egyedul vagy, nem is tudom hogy birod, egy hos vagy!!! En ha Apa nem segitene (hetvegen alt. O van a gyerekekkel es en csinalom a hazimunkat) vagy pl. este nem segitene furdetesnel en nem tudom hogy csinalnam ezt vegig. Most pont nehez korban vannak a gyerekek, hogy meddig tart? Ki tudja! Lehet hogy Ok ilyenek. Nem gondoltal arra hogy visszamenj dolgozni a Lanyok meg bolcsibe? Tudom hogy sokan nem szivesen gondolnak a bolcsire de szerintem a Te esetedben ez megoldas lehet mert akkor Te is kimozdulhatsz, emberek kozt lehetsz. A nagyfiam 1 evesen ment bolcsibe igaz csak 4 orara es onnantol repult az ido, sokkal jobban ereztem magam es O is nagyon szeretett ott lenni. Mas megoldas? :roll: Nem tudom, kitartas, kitartas, kitartas! :oops: Apa semmit sem segit? Mondom hogy Te egy hos vagy, minden elismeresem a Tied!!! :wink:
Kar hogy nem lakunk kozelelebb, eskuszom segitenek amiben tudok. :) Tenyleg nincs valami segitokesz baratnod arrafele?

KépKép
KépKép
tontica

Tonti! Úgy látszik nem voltam elég gyors :D
Vendég

Anny
Miért törölted a hsz-d???

Tonti
Szívesen küldök neked olyan receptet,amibe nem kell sikér és sütőpor sem :wink:
Vendég

Azért töröltem, mert panaszkodtam, és elszégyelltem magam. :oops: Elvégre itt ez a 2 egészséges és gyönyörű (legalább is nekem :wink: ) gyerek, és akkor itt rinyálok. :oops:
Vendég

Anny: miert torolted? Nemar!!! Sokszor nekem is elegem van de nagyon, multkor egesz du. bogtem annnyira kivoltam. :? :lol:

Sostke: ok, rakjad! De ugy is jo a kenyer?

KépKép
KépKép
tontica

Anny!
Egyáltalán nem kell szégyellned magad. Én az 1 éves mellől mentem vissza dolgozni, igaz, akkor az apjamaradt itthon vele egy fél évet, ez alatt az idő alatt viszont szét is esett a házasságunk. Szóval Manó másfél évesen ment bölcsibe és egyáltalán nem bántam meg. Az ikrek is menni fognak, max. 2 évesen.
És persze, nagy öröm, hogy egészségs gyerekeid vannak, de igenis fárasztó és nagyon egyhangú tud lenni. Szóval ezt nem tudom rinyálásnak tekinteni. Már csak azért sem, mert akkor én is rinyálok, hogy itt fáj-ott fáj és jaj szülessenek már meg, mert nagyon nehéz, pedig én akartam gyereket és számoltam azzal, hogy esetleg ikrek lesznek.
vovanda

Tonti
Naná,hogy jó.Mi még élünk :wink:
50dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
2dl tej
1 élesztő
2kávéskanál só
2dl kefír/tejföl/natúr joghurt

A lisztet beleöntöd az aljába,rá az élesztő(nem kell felfuttatni),rá a tej,a kefír és a tetejére a só.Ennyi.Aztán ezt lehet spécizni magvakkal,túróval,ha szeretitek.
Vendég

Anny
Ez nem rinya :wink: Tényleg kemény meló,pláne,hogy te mindig egyedül vagy velük :!: Le a kalappal előtted,komolyan :!:

Ma végre talán megjön az alkatrész a mosógépünkhöz és 1 hét után :shock: végre kimoshatok mindent :roll: Van pár dolog :?
Vendég

Tonkolyliszt? Hu, az mi? :roll: :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Tonti
:lol: :lol: :lol:
Dm,vagy bio bolt bizti van nálatok is,de a nagyobb bevásárlóközpontokban is lehet kapni.Vagy,ha ez nem szimpi,akkor csinálhatod sima fehér liszttel is.De akkor keverj bele búzalisztet is kb. fele-fele arányban :wink:
Vendég

Én írtam az allergiáról...hogy nem tulajdonítok neki olyan nagy jelentőséget.Nagyjából betartom a dolgokat,de amúgy azt teszem,amit gondolok... :roll:

Ez a kenyérsütés jó dolog,de ha még meleg kenyér lenne itthon,akkor aztán nem 15 kiló plusszom lenne,hanem 30!

Anny!
Azért is vagyunk,hogy panaszkodhassunk egymásnak!! :lol:

Például én is tök kivagyok most már,mert még mindig 2x kelnek a törpjeim!Sőt most már ott tartunk egy hete,hogy Marci az 5 órai kelés után már nem hajlandó visszaaludni!!! :shock: Kezdek kinyíródni az alváshiánytól....Az előbb majdnem felgyújtottam a lakást! :evil: Ugyanis feltettem a teavizet és nem az alatt kapcsoltam be a főzőlapot,hanem a műanyag tál alatt!Teljesen ráégett mire észrevettem,olyan füst meg bűz volt,hogy katasztrófa!Teljesen dekoncentrált vagyok! :cry:

Petricsek!
Hahó újra itt!
Gyere gyakrabban!Ha megadod az adataid,akkor beteszlek a táblázatunkba! :wink:

Itt a táblázat! 1228130292.2379.htm

binyek

Anny
Már törölted mire ideértem,de biztos hogy nem rinyáltál.Én már biztos felkötöttem volna magam ha egyedül kellene végigcsinálnom.Még így is elér időnként a fáradtság elsősorban idegileg.

Kenyérsütőt már régóta szeretnék,de eddig kettőnknek nem volt fontos.
Marci újra nyomja a fordulást hasról hátra.
de ebben a pillanatban megtört a jég és hátról is fordul :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bertalan mászik :lol: :lol: :lol: :lol: vége a "jóvilágnak" azt hiszem.

Petricsek
Nekem nagyon sokszor eszembe jutsz,csak gondoltam te is el vagy havazva a zsiványokkal

Tünci
Mi ez a letöltősdi?Nekem is lécci-lécci

Adott valaki a bébiknek milupás gabonapépet?
Vendég

Járt valaki mostanság tescoban?majd elájultam hogy felnyomták a fisher price játékok árát :shock: Van ami 3000 helyett 6000 :shock: :shock: :shock: :shock: Pedig egy-két dolgot kinéztem neki még,de azt hittem az árak karácsonyig maradnak.Szemetek.
Vendég

Banika
Ne már,én is kinéztem néhány játékot a csajoknak,pont a héten akartam beboltolni vele :(

Csajok,egy kis segítség vagy ötlet kellene:
Száva puncijával hetek óta szenvedünk,vagyis csak én,mert szerencsére nem fáj,nem viszket neki.Állandóan piros és apró,piros pöttyök vannak rajta.Doki szerint gomba :shock: Adott rá Canestent.Kentük,elmúlt,nem kentük,előjött :roll: Aztán megint kentük,elmúlt,nem kentük,előjött :evil: Pedig állandóan szellőztetem,szárazon van,jó pelust használunk (libero),sudokrémmel kenem,már próbáltam a hintőport is,pár napig jó volt,aztán megint előjött :( Múlt héten,amikor voltunk Szegeden,ott is rákérdeztem,szerintük a popsitörlő a bűnös,ne használjam és mossam kamillával.Azóta csak kakinál használok positörlőt és mindig lemosom kamillával+bekenem.Pár napig ez is jó volt,de most megint kezd csúnyulni és már ötletem sincs,mit tegyek :(
Pedig ugyanúgy csinálunk mindent Noánál is és neki meg kutyabaja(kopp-kopp-kopp)
Volt valakinél ilyen?
Vendég

Eszti,
nem volt, nem tudok sajna segíteni. Nálunk csak sebes végbélnyílás volt, és hát jó sokára múlt el, mindenféle kencét próbáltunk rá. Azt kéne tisztázni, h akkor most gomba-e vagy sem. Ha igen, akkor a Canestent is elég sokáig kell használni, még a tünetek elmúlta után is. Ha nem, akkor meg csak valami kicsípés, kaki, pisi, törlő, és akkor nem tudsz mit tenni, mint szellőztetni sokat, pár törülköződ bánja.

Anny,
én nem bírnám egyedül, és szoktam ordítozni a párommal, sőt olyan is van, hogy a gyerekekre kiabálok igen erősen, mikor nem hagyják abba az üvöltést, és nem lehet bírni velük. Bár nem tudom, mit írtál, de tök természetes lehet! Ne izgulj! Aztán én is elszégyellem magam, mikor látom, milyen kis gyönyörűek, aranyosak, és hogy én hogy imádom őket.

Judit,
mikor adtál először almát a kezükbe? Én is baromira félek a félrenyeléstől, te hogy csináltad? Vékonyka cikkeket vágtál?

Tündi,
nekem egy bajom van a Danone-nal, és más nagy cégek tejtermékeivel: hogy túl finomra akarják csinálni, és ezért telenyomják minden sz@rral, állományjavítóval, ízfokozóval, stb. Én ilyesmit már nem veszek, nekem most a Nádudvari jön be, abban alig van valami mesterséges. Gyümijoghurtot meg már régóta nem veszek, nekem nem kell gyümiaromás cucc, inkább beleteszem a natúr joghurtba a lekvárt.
Én nem is hallottam róla, h a tej egészségtelen lenne, ez valami új? Én fogok adni egy éves koruk után.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lili73 2008.12.01 13:39-kor.

KépKép
lili73

Lili
Köszi!A Canestent kb. 2 hétig használtuk még,miután már elmúlt :roll: Fokozatosan hagytam el.
Vendég

Eszti,
pedig 2 hét az elég kellett, h legyen... akkor tényleg nem tudom. Én ennyi féle kencét próbáltam annak idején: Első gyerekdokink által felírt gyógyszertári, Sudocreme (vagy hogy írják), Bepanthen, Bórax-glicerines ecsetelő, napraforgóolaj, valami boraxpaszta vagy mi az istennyila, Gabi popsikenőcs, Babylove kamillás popsikenőcs, és végül egyetlen egy vált be: az OTKI féle gyógyszertári kenőcs. Szinte azonnal elmúlt, azóta is csak azt használom. Sógornőm ajánlotta.

KépKép
lili73

És ez tulajdonképpen mire van?Gondolom,receptes.
Vendég

Eszti!
Szerintem meg kéne a dokinak nézetni, hogy milyen gomba... Szóval tenyésztés. És akkor lehet célzottan kezelni.Az ilyen gombás vackokat amúgy is nehéz kiirtani.
vovanda

Banika!! szuper hogy minden oké!! neked jobbulsát!!

Anny! tessék csak leírni, mi a baj!!
ha nyugtat én egy hete nem alszom. most aludtam egy kicsit, mert komolyan végkimerültségben fogom végezni :)

zsuzska80
Szombathely

Eszti,
receptes, és az Orvostovábbképző Intézet fejlesztette ki, és simán egy popsikenőcs a sok közül. Nálunk dokinéni kérte, írjam neki meg a pontos összetevőket, sógornőm leíratta a gyógyszertárban, ahonnan ő hozza. Szólj, ha ki akarod próbálni, de mondom, nálunk nem egészen az volt mint nálatok, mert nem a puncival voltak a bajok, hanem a popóval :oops:

KépKép
lili73

Lili
Értem és köszi.Azért én örülnék neki,ha leírnád,aztán majd meginterjúvolom a dokit :roll:
Vendég

Eszti!
Nem lehet,hogy túl sok sudokrémet kensz rá?Vagy túl gyakran?Nekünk is van,de én leálltam vele,mert szerintem olyan "vastag" állagú,hogy teljesen lefedi a bőrt és szépen párolódik szegénykéim feneke egész nap a 36 fokos pisiben. :roll: Próbáld meg,hogy elhagyod egy hétre!Én speciel a Czoboly-féle popsikenőcsöt használom,de azt is csak naponta 1x az esti fürcsi után.

Banika!
Na látod,Te majd most le tudsz fogyni a gyerekek utáni szaladgálásban! :lol:

binyek

Binyek
Nem hiszem,hogy sok lenne,de ha meg nem kenem,még pirosabb :roll: És ez,amit ti használtok,milyen és hol veszed?
Vendég

Binyek
mégis a perego szék lett? :wink:
Vendég

Binyek, nem csodallom hogy kivagy, en is elo-halott voltam amig nem aludtak at az ejszakat. 5-kor kel? Huha, nem irigyellek! En mindig visszaraktam Oket meg az agyba es reggel 7-ig nem vettem ki. Hamar megtanultak hogy ne keljenek koran. Terrormutter vagyok/voltam. :roll: :oops: :lol:

Banika: nagyon koran kezdte Bercus a maszast :shock: enyemek 9 hosak voltak. Kerunk maszos kepet es videot ha van, olyan edesek ilyenkor. :D
Letoltosdi: http://www.mp3portal.hu/viewforum.php?f=82
Be kell regisztralnod.
En nestle-s gabonapepet adok Neki, szerintem nagyon jo.

Sotske: megvettem a hozzavalokat, kivancsi vagyok mi lesz ebbol. :lol:
Sajna nem tudok segiteni, Annanak egyszer-ketszer volt csunya piros de Neki kiutes volt es hamar elmult.

Mennem kell, nagyfiam jatszani akar. :? :D

KépKép
KépKép
tontica

szisztok mindenkinek!
nem tuntem el, csak vendegek voltak nalunk es itt anyi minden torpenik hogy nem sikerul visza olvasni :oops:
remelem mindenki jol van, anyukak, babak
meg vannak a halozsakok, nagyon szeretem, jo melegben vannak a babik :wink:
na megyek, mert osze kene szedni a hazat :roll:
puszika

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Eszti,
van aki esküszik a Sudora, és a patikus nekünk azt mondta, naggggyyyon vastagon kell kenni. Viszont pl. a dokinénink - ahogy Binyek is írta - annak a híve, h csak leheletfinoman kenni mindent, h szellőzzön a bőr alatta. Szóval, ahány ház, annyi szokás. Szívesen küldök vsalami tégelyben is akár neked mintát, ha gondolod, holnap talán le tudok ugrani menni postára, mert ugrott a babatalim, betegség miatt. Nem tudom,mennyi idő a posta, levélben bizti elmenne, nem? De ha gyorsabban akarsz hozzájutni, megpróbálom elővarázsolni az összetevőket, csak most nem tudom, mert felébredtek a gyerekek, és már reklamálnak. Remélem bent van a régi gépemben, mert recept most nincs nálam.

KépKép
lili73

Sziasztok!
Lili!
Abszolút egyet értek,szerintem is sokszor(szinte mindig)elsokallnak dolgokat,egy új termék kitalálásánál van is harc bőven,de általában az "okosoké" az utolsó szó.Kitalálják aztán nem veszi meg senki :roll: Mondjuk én a túró rudi üzemben voltam,de ez ott is így van. Csak a tej miatt írtam,hogy az viszont tényleg szigorúan van kezelve.Bár a Danone nem gyárt pasztőrözött tejet,de nem tudom elképzelni,hogy máshol sokkal kisebbek lennének a követelmények.
Eszti!
Nekünk Sárának egyszer volt ilyen,de a Canesten használt.
Tonti!
TERRORMUTTER :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Banika!
Látom már Tonti belinkelte.Van itt minden zene,film ha keresel valamit csak írj és felteszik Neked!!A "kiskukacok" nem hazudtolják meg a nevüket :lol: :lol: :lol: Ügyesek!!!
Anny!
Szerintem sem kellene elszégyellned magad!!!!Mindenkinek lehet sz@rabb napja és ez nem rinyálás!Sokszor már attól jobb ha valakinek elmondhatja vagy leírhatja az ember!Nem csoda ha besokallsz!!Szerintem így is túlteljesítesz és sokan nem bírnák...

bognartundi0727

Jaj, csajok, idegösszeroppanás ellen: :lol:
4 ek liszt
3ek porcukor+1vaniliás cukor
1 mokkáskanál sütőpor
2ek kakaópor(a legjobb a cukrozatlan)
1 tojás
4ek tej
2ek olaj

Na, ezt az egészet ilyen sorrendben egy 3dl-s mikrózható bögrében jól ki kell kutyulni és a legmagasabb fokozaton 3 percre bevágni a mikróba. Ha van otthon egy kis étcsoki kockázzatok egy szeletet és kutyuljátok hozzá mikrózás előtt. Csak melegen finom.

Nekem a két gyereknek négy rágófoga jön. Brutálhorror van + esik is
:?

Lili!

Kb. két hónapja kapnak így almát. Meghámozom, elfelezem, kiszedem a magházat és harmadolom a feleket, így lesz egy szelet. Nagyon büszkén eszik :lol:

Eszti!

Sajnos (ill. hál istennek) ilyenünk még nem volt, így nem tudok segíteni, viszont a tenyésztés tényleg nem hülyeség...

Judit

jucicuki

Szanet :P
Mikor jön haza férjecskéd?

Petricsek :P
Igazán helyesek lettek a gyerekek! Egyáltalán nem mindegy, hány kilóról indulnak. Enyémek is már akkorák, mint a Tieid, de mi majdnem 3 kilóval születtünk! Binyek szokott táblát feltenni, abban súlyok is vannak.

Lányok :P
Vettem a Rossmann-ban ilyen világítós ablakratehetőseket. Fenyőfa, hóember, csillag. 450 Ft volt darabja. Nagyon tetszik a kincsfiaimnak :D

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Sziasztok4

Anny! itt mindent nyugodtan leírhatsz, hisz szinte mind ugyanabban a cipőben járunk. És egyedül tényleg nem könnyű. Jobb is ha elmondod, mint ha magadba zárod, mert a végén kikészülsz teljesen.

Eszti! Én ha van valamilyen kiütés a csajoknál Neogranormont keverek Canestennel, az eddig mindig használt. Mind a kettőt rányomom a kezemre,, összekutyulom és úgy kenem nekik azzal. Kb. fele fele arányban. próbáld ki, lehet az használ. Azért ezt is több napig kell kenni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
ancsi76

Tonti!
És ha csak Marci csinálja ezt és Majus meg alszik 7-ig,akkor hogy oldjam meg ezt az ágyban hagyást egy szobában?Mert amúgy nem rossz a módszer... :wink:

Banika!
Mégis perego lett,mert kipróbáltuk a blumm-okat és egyik se működött rendesen:szorult,szétesett,stb.Hát 80.000-ért nem veszek sz@rt! :evil:

Eszti!
Czoboly Zoli bácsi nagyon jó gyerekorvos volt.Engem még hozzá hordott anyukám,de már meghalt szegény.Ő találta ki ezt a kenőcsöt,de itt a környéken mindenki ezt használja.Gyógyszertárban keverik ki,olcsó,nincs szaga,jóállagú és egy picit se engedi bepirosodni a bőrt.Holnap megy a párom Kiskörősre,küldjek neked kóstolót?

binyek

Eszti,
mindenesetre ha gondolod, írj egy nevet, címet priviben, és akkor kipróbálhatod ezt is, meg a Czoboly bácsiét is :). Hülyeség megvenni, ha nem jó.

Judit,
akkor még kicsit várok vele, Aliz olyanokat szokott félrenyelni, h még félek adni neki.

KépKép
lili73

Petricsek, Aranyosak a fiúk, nagyon hasonlítanak! :D Szerintem sincs azzal a kilóval gond, fejlődnek a saját ütemükben! Gyere gyakrabban! :wink:

Anny, Én pont olvastam még délelőtt a hozzászólásod, csak akkor nem tudtam írni. :oops: Teljesen megértelek. Egy percig ne érezd magad sz..ul emiatt. És az nem rinyálás ha leírod az érzéseid, és kibeszéled magadból. Sajnos az biztos, hogy nagy szükséged lenne segítségre, mert természetes hogy ez így nagyon sok. Igazából szerintem is a bölcsi lenne majd a megoldás nálad. :wink:

Binyek,
Sajnálom a kelést! Ötletem sincs mit lehetne tenni, hogy ne keljenek enni, gondolom már mindenfélét kipróbáltál.
Ja, és kisebbik csemetémnél javítsd légyszi a fordulást, már nem csak gyakorolja a drágám, megy is neki! :lol:

Sotske,
Nálunk ugyanez van Zsani puncijával :!: :!: :!: :shock: :roll: :oops:
Amikor legutoljára voltunk dokinál, akkor ő is, meg a védőnők is gombát mondtak, és kaptunk rá gyógyszertári krémet. De akkor még a popsija volt piros.
Az elmúlt, de utána a puncija környékén lett piros, meg piros pöttyök is vannak rajta. Amikor meg eldurvul a dolog, akkor olyan sebes is lesz neki, nagyon csúnya. :shock: Van amikor visszahúzódik, utána megint előjön. Most kérdeztem a védőnőt, ő is a popsitörlőt mondta. Azt mondta egyáltalán ne használjak nála, még kakinál sem, inkább tiszta vízzel mossam le neki. Most alig látszik neki, de már nekem is nagyon elegem van ebből.
Jövő héten megyünk dokihoz, megint megmutatom! :wink:

Lanyané, Merre vagy :?: :?: :?:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Hú,csajok,olyan aranyosak vagytok!!!Köszönöm a válaszokat és Binyek,elfogadom a kóstolót és Lili tőled is.Írok priviben címet.Most este megint szebb volt,egész nap kamillázunk és hát én kakinál most a Pampers új,hypoallergén,alkoholmentes popótörlőjét használom.Aztán jövő héten jön doki bá és letámadom :lol:
Vendég

Rebe
Akkor kezet foghatunk.Amint beválik rá valami,vagy okosabb leszek e téren,rögtön megírom.
Vendég

Köszi csajok :) Rendesek vagytok :)

Nekem is kijött a lányokon 1-2 piros folt, ami száraz volt. Doki közölte, hogy gomba, ad rá krémet, és másik fürdetőt. Mondtam neki, hogy nekem van spéci kórházi krémem, azzal kenem, és pár napon belül eltűnik. Azt mondta azzal kenjem amit ő ad. No! Nemhogy nem tüntette el, de 2x akkora lett a folt, és a végén (a fürdető hatására talán) az egész lábuk és kezük olyan lett. Ekkor untam meg, és tértem vissza a mi krémünkre. 2 napja kenem őket, és klasszisokkal jobb!! Már nem piros, csak száraz még picit.
Vendég

ancsi76: doki azt mondja, hogy Zsombinak sokkal intenzívebben kellene fejlődnie. Gyanakszik pár dologra, de hogy mire, azt nem mondta. A védőnéni szerint tejallergiára. Elkezdtünk naponta kétszer főzelékezni mindkét sráccal, de már elegük lett a kis pöcsösöknek és inkább feltuningolt gyümit esznek délután. (A súlyuk pedig tök egyformán reagált erre is!) Vérvételre nem vittük még el, mert valahogy 5 hét koraszülöttosztály és egy sérvműtét után elég nehéz szívvel szuratjuk meg szegényt. (Bár valszeg ígyis-úgyis meg kell, mégiscsak akkor leszek nyugodt.) Nemsoká megyünk oltásra, majd meglátjuk mit mond a doki… 8)

banika: sajna nem tudtalak visszaolvasni, de Marcit mivel műtötték? Rohadt egy érzés, én tökre féltettem Zsombit, amikor bevitték a műtöbe! Nekik a sérvműtét rutinműtét volt, de -ahogy Te is írtad- én is 120 évet öregedtem azalatt az egy óra alatt. Félelmetes mit bírnak ezek a kisemberek, Zsombi is másnak már csibészebb volt, mint valaha. :lol:

vovanda: mi csúzlival ugyan nem lőjük Zsombit, de van, hogy elég rapszodikusan eszik és hisztizik, hogy ne töfködjük belé … nem is tudom, kitől örökölhette! :roll:

anny80: Te szinte tök egyedül csinálod? Komolyan minden elismerésem! Nekem szerencsére sok segítségem van, ráadásul a párom is teljesen kiveszi a részét mindenben. Írjál bármikor-bármit! Én csak erőt tudok meríteni Belőled!:)

binyek: köszi előre is
szül idő: 2008.01.29.
mikor mit esznek?:
R: 4 körül 160ml tápi
T: 8kor: 200ml gyümi rizzsel/kukoricadarával
E: 12kor: 180-200 saját kész. főzelék
U: 16kor: ua. mint T
V: 20 körül: 220-230 Sinlac pép
Ébredés-elalvás: 4-fél5 és este 20-21
Nappali alvás: de. 1,5 óra du. 1,5 óra
Fordulás: kb. 4 hósan
Felülés: kb. 5 hósan
Felállás: kb. 6 hósan
Mászás-Járás: nagyjából egyszerre 10 hósan (de a járás még csak segítséggel megy)
Súly: Zsombi: 6930gr, Bendegúz: 8120gr
Éjszaka átalvás: kb 3 hósan

sotske: nagyon teszik a Noa és Száva név! :)

lili73: valamikor én is rákiáltok a gyerekekre, ha már nagyon szakad a cérna, de többnyire az ellenkezőjét érem el és a végére mindhárman bőgünk (ők az ijedtség, én a lelkifurd miatt). :oops: ördögi kör! Ezért most megembereltem magam!

szanet: meddig gyűröd egyedül? Párod mikor érkezik haza?

fanni: mekkorák már a fiaid! Mármint nem a súlyukra értem, hanem hogy már 5 hónaposak. Én leragadtam még a pocakos képeinknél.

Ajaj, kicsit sokra sikeredtem … sorry :oops:

Petra
Kép
petricsek

rebe: nem tudsz harasztiban egy jó ész óccó házikót?! tervezzük, hogy odaköltözünk ... :P

Petra
Kép
petricsek

Kép kis családom;Andris,Emese,Adél Kép emese Kép adél

Kép
bogyótanya

Petricsek!
Szó nincsen rá, mennyire utálom az ilyen dokikat. Amikor így ködösítenek. Ház, gyanú az van, de hogy mi, azt nem közlik. Hozzáteszem, a mi gyerekorvosunk nem ilyen, de ettől akkor is agybajt lehet kapni.
vovanda

Petricsek
Sajnos ki kellett venni a veséjét :cry: De semmi nem látszik ezen a kis ördögfiókán.Én speci meghalnk a fájdalomtól

Fanni
Köszi a tippeket.Cataflam,Seractil,Flector tapasz
pihenni kéne,de hogyan?Alig bírom a kezem emelni,de apa is már csak szerdáig van itthon :cry:
Vendég

Bogyó
GYÖNYÖRŰEK!!!!!!
Vendég

Na sziasztok!

Ezek Őszi képek balcsin,amikor még jóvilág volt és nem volt ilyen cidri... :)
nem csak abban változott a fórum,hogy csomó új arc van,hanem abban is,hogy villámgyorsan betelnek az oldalak.
De nagyon örülök,hogy megvagytok mindahányan!
Minden új anyukának gratulálok a jövevényekhez és minden pocisnak kitartás!:-)
Szerintem minden ikres mama egy hős! :lol:

Ide végképp nagyon ritkán jutok,el örülök,ha a mail-jeimet át tudom futni.

Még előző alkalommal kérdeztétek,hogy mit dolgozom,hát egy fodrászüzletem van,én magam mesterfodrász vagyok és egy héten kétszer muszáj ellenőriznem és tevékenykednem benne.
Fél évesek voltak a kis nunisaim amikor újra elkezdtem dolgozni.Ez pont nem az a szakma amit itthonról lehet csinálni és navigálni,úgyhogy ez van.
Mellette persze mosok-főzök,takarítok,stb.amit mindenki más minden nep.
Eléggé el tudok fáradni,meg bezsongani,mert az az idő amit magammal foglalkozhatnék,azt munkával töltöm.:-(
A fenn maradó 5 napból nem engedek azt csak a kis bagázzsal töltöm,úgy érzem egy kisbabaának nagyon fontos a mamája mellett lenni,legalább 3 éves koráig.
Abban a két napban amikor bemegyek a nagymami vigyáz rájuk,akit szerencsére nagyon szeretnek,anyukám ovónő,ugyhogy tiszta kánaán! :P

Nálunk a kiscsajok mindent esznek tuliképpen.Persze mindent fokozatosan vezettem be.

Bolti kenyeret Ők sem esznek,tönkölybúzából készült házit.
Bár nem túl kenyeresek,inkább husis mindkettő.
Ezenkívül édességet nem kapnak,esetleg tönkölyből sütök gyümölcsös-túrós sütit,tejbegríz,rízs,stb.

Harapnak mindent,husit,krumplit,banánt,almát...nem is szívesen esznek már úgy(kivéve a főziket)amit kanállal adunk,sokkal inkább Ők fogják meg a kis kezükbe,elrágják és jönnek következő körre.

Tejet úgy érdemes bevezetni sztem,hogy fele friss(én a spar-os friss 1.5%-osat használom)tej,fele víz és én még rakok bele egy pici vaniliás cukrot is.Hál Istennek nagyon szeretik.Tápszert már régen nem esznek,egész egyszerűen mert utálják,megkóstoltam,nem csoda... :roll:

Azt eszik amit magunknak is főzök.Egyébként sem vagyok a zsíros nehéz kaják híve,úgyhogy kivitelezhető.Kedvencük a resztelt máj... :lol:

10 hónapos koruk óta jár ez a két huligán,szavakat már mondanak,apu,autó,vau-vau,cica...sajátos dialektussal... :wink:

Most a du-s alvással küzdünk,el akarják hagyni a de-s alvást,de nem mindig bírják ki,valamikor kidőlnek 11-1/2 12 körül azzal meg estig nem bírják és valamikor a dus-5-6 körül van,na ebből van az éjszakázás...amikor még 10-11 kor kukorékolnak!reggel 7-8 körül kelnek,éjszaka megszomjaznak egyszer kétszer,de kiszolgálják magukat az esetek többségében,megtalálják a teás flaskát.

Tontica!

Örülök,hogy emléxel a bábozásra,még szoktunk ilyeneket is játszani,de most a mondokázás és az éneklés a sláger!
Mesében egy kisfiú bújt el,mert mindent "megszerel",kapcsolgat,motorozik(kismotoron),brummog ha autót lát,no és persze az apja autós újságját szereti lapozgatni!:-))
Adél meg igazi kiscsaj,a hajába rak pántokat,csattokat,magára húzza a ruháimat és vonul benne! :lol:

Tündéri mindkettő,csak most hiszti korszakunk van,képesek és toporzékolnak,dobognak a lábukkal egy helyben elvörösödött fejjel,ha nem az van amit Ők akarnak. :x Na olyankor én is kiborulok... :twisted:

Ja és segítenek a házimunkában is,kislapáttal+seprűvel beszállnak Ők is délelött a takcsiba és a vizes ruhát is odahozzák nekem,hogy kiteregessem.Szófogadó kislányok alapvetően,csak néha beléjük bújik a kisördög... :?

Mindenkinek sok szépet és jót,megpróbálok gyakrabban megnézni Titeket!

Leila

Kép
bogyótanya

Banika :P
Cataflam és Seractil mindkettő fájdalomcsillapító és gyulladás csökkentő. Mindkettőt ne szedd szerintem. Esetleg mellé valami izomlazítót, mondjuk Mydetont. A tapaszt én is használom, de bevallom, sem krémben, sem tapaszban nem hiszek... Azt ne kérdezd, akkor minek használom :twisted:

Bogyótanya :P
Nagyon szépségesek!

Petricsek :P
Bizony, rég jártál erre :wink:
4 körül már kukorékolnak a srácok? Jajjjj.

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Ma már nyomtam mydetont is :lol: A flectort is inkább a pszichés hatás miatt hozattam.A mai volt talán a csúcs (mármint negatív csúcs),de holnap nyilatkozom :lol:
Vendég

Köszönöm Banika!

Kép
bogyótanya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: