A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Sziasztok!

Hűha, volt termés bőven, nem is jutottam a végére mert papírmunka akad rendesen.

Pulcsi üdv köztünk és gratula a kis kukishoz, szép a pocid. Tegyél fel egy frisset is nagyon kiváncsi vagyok rá! Sajnálom, hogy ilyen kemény volt eddig a terhességed, de ezek után csak is a szép és a jó következhet. Nevetek van már?

Wicca megy a drukk ezerrel, biztosan megmutatja ma magát Bálintbaba rendesen!

Látom már megy a karácsonyi készülődés. Tegnap én is majdnem végeztem a díszítéssel. Katkához hasonlóan én is létráztam, míg Viki babám mamáéknál sziesztázott, Domcsi a mi ágyunkon aludt, apa meg totális betegségben feküdt a kanapén. Az egyik karnist sikerült feldíszítenem, mára maradt a másik, már csak ennyi van vissza. Amúgy a manók is odáig vannak érte. Most én is azt bújom, hogy mit is süssek.

Zazzy, nagyon örülök, hogy anyukádék a lehető legjobbkor tudtak segíteni nektek. Hiába, ezek a szülők megérzik, hogy mikor is kell a segítség. Nálunk anyosómék segítenek rengeteget.

Adryn én még nem is tudtam gratulálni a párod (majdnem férjedet írtam, de egy hét múlva már írhatom is :wink: ). Gondolom már nagyon izgatott vagy. Sikerült órát nézned?
Én már Vaterán és Tesz-veszen is vásároltam sokmindent és eddig nem volt semmi gond, pedig még ékszert is vettem és vmi gyönyörűség volt. Éppen a múlthéten vettem egy 14 darabos újszülött csomagot, csupa-csupa vagány holmival.

Szombaton voltunk a gyerekekkel a belvárosban sétálni, annyira imádták, csak sajna elkezdett esni az eső. Irány be az Árkádba, na ott aztán volt szájtátás. Annyira tetszett nekik.

Erpé, azért így is ügyes volt Samu, hogy a felét kibírta. Kiváncsi leszek én is a jövő heti bábszínházazásra.

Kukli, meg kell zabálni E.T. Botit, tüneményes!

Holnap megyek lötyire és vizsgálatra, nagyon kiváncsi vagyok a méhszájra és hogy meddig és mennyire bírom majd kaja nélkül.

Rszg, örülök, hogy ilyen jól sikerült a bál. Jó kis mozgalmas ez az időszakod a suliban, de már nincs sok vissza.

Szerintem nálunk is február végén érkezik majd a legényke, ha a bátyjából indulok ki. Az a januári baba pedig nagyon szép súllyal született a 33. hétre. Mi a 36.-on voltunk 2420 és 2370 és az sem volt rossz. :D

Kép
Kép
Kép
tencsi

Baba-hálózsák szabásmintát keresnék, de nem találok a gugliban.
Bár maga a szabásmintája nem lehet túl bonyi, kb. egy hoszzú mellény összevarrva,a tetején patentok, szerintem nagyon gyorsan meg lehetne varrni :) Azt nem tudom, milyen anyagból lehetne. Vastag pamut, az szerintem még kevés. Túl meleg nem kell, mert tavaszi baba lesz, ugye :)
Polárból nem szeretnék egyébként sem, mert az műszál.
ha valakinek van ötlete anyagra, ossza meg velem :)
Betegeknek jobbulást! Egyszer hallottam-bár az arcüreggyulladásos várandós ismerős volt, hogy vannak helyileg ható spriccentős antibiotikumok. Reméljük, adryn felírnak neked valami ilyesmit.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

köszi Pulcsi.. bízom benne.. majd rákérdezek célirányosan helyileg ható antibibivel kapcsolatban ;)

Tencsi: néztem órát vaterán és teszveszen is, de inkább boltban veszem meg.. remélem ma.. ha el nem adták... :? amint meglesz teszek fel képet ;) köszi a gratut "férjemmel" kapcsolatban.. bár az ember sosem elégedett, ő meg pláne nem.. azóta is melót keres... hátha talál jobbat felkiáltással :P

Wicca: megy a drukk, aztán majd várunk ám a friss képekkel!!!!

KépKép
KépKép
adryn

Pulcsi, sajnálom, hogy Te is a mi táborunkat bővíted, mármint akiknek a terhesség elején minden nap csoda volt, hogy a baba még kitart...
De túl vagyunk rajta, és most már ugye milyen jó? :lol:

rszg, a sztepper nem olyan, mintha lépcsőznél? Mert a lépcsőzés híres szülésmegindító taktika...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

papillon: ezeken a 4d rendelőkben többnyire nem orvosok, hanem uh-ra kiképzett egészségügyisek dolgoznak (szonográfusok) Engem a barossban egy Kovács Katalin nevezetű uh-zott, elég mufurc volt, amivel kiakasztott az az volt, hogy mivel a baba csak kevéssé mocorgott, minden előzetes nélkül a hasoncsúszóizével meglökte, harmadszorra már olyan olyan durván, hogy fájt. Szóvá tettem, még neki állt feljebb. :evil: :evil: :evil: Oda tutira nem megyek többet, elkeseríteni nem akarlak, gondolom nem csak ez a csaj uhzik.

Erpé: Te is a Dél-pestiben fogsz szülni? Kinél?

Rszg: milyen tárgyakat tanítasz?

ulcsi: már én sem melózok a 23. héttől, pedig a lányomat szinte az íróaszatl mellől mentem szülni. Most mintha kevésbé bírnám a gyűrődést, igaz, azóta van egy óvodás energiabombám. :lol:

marq
marqueza

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1228125337.8236.jpg[/img]

Valami ilyesmire gondoltam.
A Brendonban láttam egy olyna jóóót, belül pihe-puha gyapjú volt..de 9. ezer Ft :twisted:
annyiért nem veszek :)
Nem tudom, ezekben mi lehet belül: szivacs?
üdv.[/img]

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Rendben Adryn várjuk a képet róla. Biztosan nagyon szép lesz! Akkor inkább emellett döntöttél és kávéfőző marad máskorra?
Az nem baj, ha próbálja a párod a legjobbat megtalálni, de így talán némi nyugi is van benne, hogy addig is van munkája amíg megtalálja a legideálisabbat.

Pulcsi, ügyes vagy, hogy tudsz varrni. Én olyan takarót néztem pont a hétvégén amiből nem is tudom a pontos kifejezést de patentok és zippzár segítségével kis hálózsákszerűséget lehet kreálni belőle, csak éppen nincs pántja. Na nemtom érthető voltam-e. Az jó otthon a kiságyba is és ha babakocsizunk akkor is.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Pulcsi, ahova én megyek itt Pécsen uh-ra, ott mindegy ultrahangos orvos és a Szülészeti Klinikáról jönnek le uh-ozni. Délelőtt pl. nem is lehet menni, csak 4 óra után.

Nagyon szép a hálózsák, nem néztél körül tesz-veszen vagy vaterán, tutira találnál vmi szépet. Nevetek van már?

Kép
Kép
Kép
tencsi

Az előbb összevesztem anyósommal, hát most elég magam alatt vagyok :cry: Azt hiszem nincs jó napom, meg a Bulcsú is nyügös volt, így be is aludt már 11 előtt.
Lehet hogy nem kellett volna összevesznünk, így most nem is tudom mi lesz, elvileg ő lett volna az én segítségem most hogy pihennem kell.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Tyűű, Vica min sikerült ennyire összekapni, ha nem túl személyes?
Próbálj lehiggadni, nem hiányzik neked most a túlzott idegeskedés.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Pulcsi, nem semmi volt eddig a terhességed. Továbbiakra csak csupa jót érdemelsz.
A hálózsákba vékony szivacsot javasolnék. Egyszer csináltam egy takarót, és akkor két flanel réteg közé egy réteg vékony szivacsot varrtam . Nagyon pihe-puha a flanel anyaga, és anno(5-6 éve) nagyon sokféle babás mintájút lehetett kapni. Én is ráfanyalodtam újra a varrásra, mert már az itthoni kényelmes holmik sem jöttek rám, nemhogy, amiben kilépek az utcára. Csak én ahhoz voltam szokva, hogy majd veszek egy szabásmintát, és abból csinálom. Na most újítottam, és levettem a mértet egy már meglévő gyatyóról. Jól sikerült, úgyhogy többet is fogok készíteni, no meg a gyerek cuccait is én varrom meg. Ja még annyit, hogy a gyapjú nem igazán ajánlott, mert mivel állati eredetű, így allergizálhat.

Rszg, hol maradnak az ígért képek a pénteki kukucskáról? Vagy csak figyelmetlen voltam?

Adryn, Moncsi, Katka jobbulást! Remélem Adryn az eskire már kutya bajod sem lesz!

Nemlajos, a lépcsőzés szülésmegindító? Nálunk a kórházban az ötödiken van a szülészet, de még sosem sikerült a liftet türelemmel kivárnom. Nem tudom mi lesz, ha jönnek majd az nst-s vizsgálatok.

Wicca, megy a drukk a 4d-re.

Kukli, volt a hétvégén kürtös-kalácsozás? Gondoltam rád sokat, hogy milyen pocsék idő van.

Tencsi, jobbulást párodnak! Milyen díszítést használtok a lakásban, kertben? Gondolkodtam azon, hogy festenék hópelyheket az ablakokra, de vajon könnyen lemoshatóak e?

Én még csak most kezdek majd neki a nagytakarításnak, de előbb még kipakolom a könyveket. Négy éve nyugszanak a dobozokban. Már nagyon hiányoztak, de valamire mindig fogta férjem, miért is ne kerüljenek elő. Na jó nem egyszerű az elhelyezésük, hiszen több ezerről van szó. Tényleg nem tudtok valami jó kis katalogizáló programot? Ha már úgyis itthon vagyok, legalább összeszedném mi is van meg.

Kép
Kép
tessza76

Köszönöm a tippeket. Nevünk van már. Apuka kitalálta, ha fia lesz, mit szeretne neki.
Én meg elfogadtam :)
De csak szülés után "hirdetjük" ki mindenkinek. Meglepi lesz, meg így nem tudnak beleszólni-megbántani. Nekem először nem annyira tetszett, de ritka név, magyar név, mostanában senkit nem hallottam, akit így hívtak volna, meghát uram és parancsolóm ezt szerette volna, úgyhogy így már tetszik:) Ha a köv. lány lesz, annak meg én adok nevet :)

pulcsi

Az emlíett takaró:

Kép takaró

Asszem életem eddigi fő műve.

Kép
Kép
tessza76

Hűha! Ez patchworkos? nagyon szép!!!

pulcsi

Sziasztok!
Először is jobbulást a betegeskedőknek!
Én két napja szőnyeget tisztítok, és élvezem. Asszem belém költözött a fészekrakóóóóó. Na jó. Kölcsön kaptunk egy gépet, és Zsolti szerint megszállott lettem, de annyira klassz.
Wicca megy a drukk, és nagyon kíváncsiak vagyunk! Lesz miért benézni!
Tencsi édesek lehettek manók az Árkádban. Olyan cukik mikor elcsodálkoznak. Mi ma alvás előtt megnéztük az első adventi ablakot. Botit nem érdekelte, míg meg nem látta, hogy ki lehet nyitni. Csak ámult és tyűűűű-zött. Remélem nem eszem meg egyszer, mikro ilyen édes! Apukának jobbulást!
Vica sajnálom, bizti rossz passzban vagytok mindketten. Nehéz anyósnak is, gondolom igyekszik úgy csinálni a dolgokat, ahogy te szoktad, és neked is, mert nem te csinálod. Irtó nehéz lehet, és tuti könnyű ilyenkor összeugrani. Remélem mire olvasod már túl vagytok rajta.
Rszg sztem kérdezd meg a dokid, lehet e lépcsőzni. Örülök, hogy bekukkantottál. Kitartás az utccsó hetekhez. Nemsoká téli szünet!
Pulcsi nem semmi amin átmentél. Most már gondtalan napok, hetek jönnek reméljük. Rengeteg izgalmat okozott akkor már ez a kis kukacos.
Hálózsákhoz én annyit szólnék, ha varrsz, varrj olyat, aminek a cipzár része felül „takarós”, akkor tuti ne sérti meg a kicsi arcát, nyakát. Mi Bobónak patentost használtunk az elején. Míg ki nem dugdosta a lábát. Most el van zárva.
Adryn remélem fájdalommentes érkezésed lesz holnap. Apával megint a reptéren estek egymásnak? Annyira izgi! Mindjárt péntek!
Nem semmi a 33 hetes baba a januáriaknál. Nálunk ennél sokkal kisebb volt a 31. hétre született kislány. Boti 2900-el született. Igaz nem is nőtt a gikszer miatt a 36. héttől nagyon. Sztem valentin napra már lesz babája vkinek innen is.
Tessza persze hogy volt kürtöskalácsozás. Igaz az egész vásárban én voltam az egyetlen vevő. Nem tom mi van errefelé, de a Móricz-no még vásár sem lesz. Tyű ezt a takarót te csináltad? Lassan átnevezhetjük kreatív topicra a márciusit. Nagyon szép!
Na ledőlök, mert a végén még keresek vmit kárpit tisztítani.
Lüszitől mindenki fellélegzett?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Hát tencsi az egy jó kérdés, hogy igazából min vesztünk össze. :roll: Én sokszor nem is tudom mi volt az igazi indok, valahonnan elindult a mérgelődés, idegeskedés és aztán már a múltbeli sérelmek is előjöttek.
A lényeg, hogy felhívtam 9 után hogy el tudja-vinni a Bulcsút sétálni. Át is jött valamikor 10 és fél 11 között, mondjuk a Bulcsú már egy kicsit fáradt volt, én átpelenkáztam, persze Bulcsúkám végig üvöltötte (de ez a reggeli pelenkázásnál is így volt, de után megnyugodott). Most nem nyugodott meg, csak hisztizett, Anyósom ugye egyből vígasztalta az ölében, de B. csak sírt. Aztán mondtam neki hogy tegye le már azt a gyereket mert így nem lehet felöltöztetni, de persze B. nem engedte el stb...
Szóval olyan mintha megbolondulnának a gyerekeim mikor anyósom itt van, teljesen másképp viselkednek :shock:
Aztán fogtam Bulcsút bevittem az ágyába, hogy megnyugodjon, aztán az lett a vége hogy elaludt.
Aztán valahogy elkezdtünk ezen veszedekni.
De amúgy szerintem már bennem is van feszültség, mikor anyósom jön, vagy vigyáz a gyerekekre. Tipikus olyan ember, aki szerint csak az jó amit ő gondol meg csinál, az hogy mi mit kérünk, hogy pl. ne adjon csokit a gyereknek, vagy ebéd előtt már nincs süti, azt egyszerűen nem érti vagy nem akarja megérteni. Meg még számos ilyen dolog van, és azt hiszem ez már felhalmozódott bennem, aztán néha robbanok. :evil:
Na bocsi a panaszkodásért, de jó volt kiírni magamból.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Hát Vica. Írd csak ki. Valahol ki kell adni. Ezért is vagyunk itt.
Engem isten mentsen attól, hogy anyósra szoruljak. Elhiszem, hogy nem egyszerű. Ezeket a csoki és sütötöméseket nem értem. Nekünk is próbálkoznak. Mintha kajával kéne megvenni az embereket. Nálunk abszolút nincs nasi, de mindig vesznek Botinak sütit, megmutizzák neki és megkérdezik kaphat e. Múltkor "szerencsére" kijött egy kis folt rajta vmi lekváros tekercstől. Nem lett baja, de arra fogtuk, hogy többet ne próbálkozzanak. Azóta is vesznek rétest. Bocsi, de lehet ez vmi öregségi izéééééé.
Annyiban szerencsém van, hogy az én anyósommal a gyereket a folyosóra nem engednénk ki, ezt érzi is. Múlt héten "tütü"-zve jött, és pusziért kergette Botit, aki pont ezek miatt amúgy is menekül előle. Mondtam Zsoltinak így 5 percre nem fogja megkapni. Ennyit bírjon már ki!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuklika 2008.12.01 12:29-kor.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Tessza te nem semmi vagy, ez a takaró nagyon szép :)

Kukli milyen adventi ablakot néztetek meg Botival, adventi naptárban? Majd teszel fel róla képet?
Én idén túl későn jöttem rá, hogy milyen jó is lenne egy ilyen adventi naptár. Panna elkezdte múlt héten kérdezgetni, hogy mikor jön a Télapó és a Jézuska és akkor jöttem rá, hogy most milyen jó lenne egy ilyen naptár :? Ugyanis megzavarta, hogy az oviban felraktak valami télapós díszt és azt hitte, hogy mire este hazaért ott lesz a télapó ajándéka, meg valaki azt mondta neki, hogy akkor jön a télpó ha esik a hó, és hát pont múlt héten esett. :x
Csak nem akartam olyat venni amit a Tescóban meg sok helyen árultak, hogy minden ablak mögött csoki van. Apa kitért volna a hitéből, ha olyat hazaviszek.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Kukli én is szoktam ezen filózni, lehet hogy öregkorunkra mi is ilyenek leszünk? Remélem nem :wink:
Tegnap is mentünk anyósomhoz, hát nem kint felejtette a sütit az asztalon :evil: ebéd előtt. Még szerencse hogy csak Panna vette észre.
Meg az az érdekes hogy bemegyünk anyósomhoz, Bulcsú első útja a konyhába vezet, szalad a kenyeres kosárhoz és kiabálja: kenyeret, kenyeret. :shock: Azt hittem megőrülök, mikor ezt először láttam, ugyanis Pannáva rendszeresen ez volt az első programja, szépen felültette a konyhapultra és engedte neki hogy kivegye a fél kiló kenyeret és kedvére lakmározzon belőle. Az persze nem érdekelte, hogy mindjárt ebéd vagy vacsora. :x És jött mindig a kis szöveggel, hogy hát olyan édes ez a gyerek, ha egyszer ezt szeretne enni. Na hát ettől tudok kiakadni.
Meg dugiba adta Pannának a csokit. Mindig megkértük hogy ne adjon neki, de csak azért is. Persze ez még korábban volt olyan két éves kora körül. Mert hogy mi milyen szülők vagyunk hogy még egy kis édességet sem adunk neki, pedig az kell mert boldogsághormon van benne.
Na abbahagyom az anyósszidást :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Húú, Tessza nagyon ügyi vagy te is!!! Lányok én annyira béna vagyok ilyesmihez. A gyerkőcök jeleit bevarrtam amibe kellett, aztán annyi......kifújt a tudomány!
Otthon nálunk az ablakokon van matrica, persze a gyerekeké fullon, mert azt ők ragasztották, nálunk csak a nyithatón van egy karácsonyfás. A többire pedig filcből készült hópihéket és fenyőket fűztem össze és azt raktam oda. A karnison van fenyőgirland, rajta fényfüzér és szintén a már említett hópihék, amik majd a karácsonyfán is visszaköszönnek. Polcokon mindeféle angyalkák, mécsesek, házikók. Gyerekek ajtaján van a nagy Adventi naptár és tegnap kaptak olyat mamáéktól amibe csoki van elrejtve, így délután majd kinyitunk egy ablakot.

Kukli, köszi a jobbulást apa nevében is. Már rendet pakolt otthon, nem nagyon tud magával mit kezdeni, mert egész nap feküdni sem tud, de jobban sincs sajna. Gondolom milyen fini volt az a kürtöskalács, én is nagyon szeretem. Mi mindent rendeltél Botinak karácsonyra?

Pulcsi, rendben, akkor majd nekünk is meglepi lesz a legényke neve!!! :D

Vica, sajnálom tényleg, hogy még ilyesmire is energiát kell fordítanod, hogy veszekedés és hasonlók. Nagyon eleged lehetett már. Egyébként a nagyszülők tényleg tartják magukat ahhoz, hogy az ő feladatuk a kényeztetés (ld. csoki, édesség, süti stb), az ember győzi a gyerkőcöket "visszanevelni". Anno egyszer vesztem össze anyósommal, amikor a gyerekek megszülettek, de apósom kellőképpen helyrerakta anyósomat, hogy ne próbáljon ő semmibe sem beleszólni, ez a mi dolgunk, annak idején ő sem szerette ha belekotnyeleskednek a fia nevelésébe. Aztán szépen megbeszéltük és azóta kopp-kopp-kopp nincs gond.
Remélem nálatok is rendeződik a dolog, mert ha tényleg ő lenne most a segítséged nem lenne jó, ha folyamat összerándulna a gyomrod ha ő jön.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Hát Vica. Nekünk ilyen csokis van csak. De a télapó kicserélte a csokikat. Minden nap becsempészek vmi kis gyümidarabot, vagy egy kölest, ropit, stb..... Ő még beveszi ezeket. a lényeg a nyitás. :):):):)Méééég. Az ablakban van már egy plüss csizma, meg a bejárati ajtónál egy kismiku üvegmatrica. Ha rosszalkodik, mindig megmuztatom, hogy vigyázzon, mert figyeli a télapó. Még azt sem tudja miről beszélek, de valamennyire hat rá. Remélem nem lesz ettől üldözési mániás. :lol:
Szegény Panna! Biztos nagyon örült akkor a hónak. :( Annál jobban fog örülni szombaton. :wink: A kölykök már milyen kis korban tudják egymást hülyíteni. :? Még ha véletlen is.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

jaj lányok, az anyós-após sütit-csokit ad a gyereknek nekem is parám, már előre látom, hogy ez lesz (a párom szerint meg rosszindulatú vagyok), hiszen a kutyának is adnak csontot, pedig mindig hány utána :shock:
Szóval én arrogáns és bunkó leszek, mert az első időkben én nagyon nem szeretném a gyereket felesleges dolgokkal tömni.
Pl arra egyáltalán nem szeretném ránevelni, hogy pl kiflit rágcsáljon (vagy kakaós csigát!!! :shock: ), mert addig elvan...
Aztán majd lesz belőle is olyan felnőtt, mint pl belőlem, aki ha unatkozik, eszik! :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Hát pedig abban reménykedtem valami jó ötletet adtok jövő karácsonyra adventi naptár ügyben. :( Na mindegy.
Nálunk apa nagyon csokiellenes, nem akarja, hogy az ő gyerekei csokit egyenek, én meg hát próbálom tiszteletben tartani a kérését. (Ezért nincs ilyen naptár). De ez jó ötlet amit írtál Kukli, még lehet beszerzek egyet gyorsan és én is csempészek bele mást.
Én speciel nem vagyok ennyire csoki ellenes, néha nem árt szerintem egy gyereknek sem, csak nem kell tömni őket :) Meg mondtam is már tavaly a páromnak, hogy hiába is próbáljuk őket eltiltani a csokitól meg mindenféle édességtől az oviban úgy is találkoznak vele. Persze ezt ő nem hittel el egészen addig, amíg tavaly Télapóra az oviba is csokit hozott a Télapó :roll: Azt hiszem azóta engedékenyebb.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Nemlajos a kifli evés nem feltétlen a nyugton maradás, mintsem a fogzás elleni harc egyik remek kelléke sztem. Marha jól maszíroz. Azért szeretik. Én legalábbis adok neki ha nyügi napja van. :oops:

Vica én csokiellenes vagyok, de tudom, hogy nem kerülheti el. Csak legalább hagyja jobban mosni a fogát. Boti még turórudit sem evett. :oops: De ma is olyan jól elalmázott alvás előtt, ebéd után.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Pannának mi úgy adtuk a túrórudit nagyon sokáig, kb 2-2,5 éves koráig hogy leszedtük róla a csokit, és tök jól megértette. Persze most már megehet róla valamennyit, de mindig mondja, hogy csak egy picit eszik róla a többit megehetem én, mármint a csokit. :)
Bulcsú még talán nem is evett csokit, én legalábbis még nem adtam neki :roll: remélem más sem :D (most anyósomra gondoltam)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Látom nem egyszerű sehol sem a nagymama kérdés. Én viszont csak őrájuk számíthatok, a szüleimre sajnos nem. Lehet, hogy hülyén hangzik és szörnyűlködtök, de nekem anyósom anyapótló, mindig is úgy kezelt mintha a lánya volnék, azon az egy vitán kívül semmi összetűzésünk sem volt.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Amúgy nem kaptak 2 éves korukig semmi csokit, édességet és csak vizet ittak. Aztán jött a túró rudi ebéd után, de sokszor a Domcsi már azzal akart kezdeni, így ezt szépen elhagytuk. Otthon, tőlünk soha nem kapnak csokit (sajna egy idő után tényleg elkerülhetetlen, de amíg lehet, próbálom én kordában tartani). Otthon max keksz van, meg nagyon szeretik a diót, mogyorót, tökmagot. Szerencsére eljutottunk odáig, hogy jó alaposan fogat mosunk. Azt közöltem a családdal, hogy ha már mindenáron csokit akarnak tömni a gyerekekbe akkor legalább jó minőségűvel tegyék. Így általában Kinder dolgokat kapnak.

Nemlajos, a kifli tényleg nagyon hasznos tud lenni! Jól megnyugtatja az ínyüket. De majd te is kitapasztalod, hogy mi lesz jó Dömének.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Tencsi mikortól mosnak rendesebben fogat? Boti csak leszopizza szinte a fogkefét, aztán kér még egyet, és hát vmit csinál velük, de egy fogorvos sem lenne elégedett vele. De gondolom még kicsi is hozzá.
Mikortól lehet diót, mogyorót csak úgy enniük? Nem tom. :oops: És bármennyit ehetnek nasinak diót pl.? Kirakom uzsi után, és ehet belőle simán?

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Ezeket, hogy mikor mivel lehet etetni, én sem tudom. olyat is hallottam, hogy 1 éves koráig semmi fehérlisztes, semmi tejtermék.
Voltam védőnőnél, és cukor volt a vizeletemben..Most kicsit aggódom. Én valószínű a héten megyek terhelésesre...remélem, nem lesz semmi baj. Nekem azt is mondta a védőnő, hogy előtte lévő nap/ !/ se egyek tortát, csokit, stb, mert az megzavarhatja az eredményt.
Van valakinek mellső fali méhlepénye közületek?

pulcsi

Kukli
én úgy tudom, hogy 3 éves kortól ajánlott, de Fanni is imádja ezeket, úgyhogy már mi is túl vagyunk rajta... :oops:
a mogyoró nagyon allergén, azt azért jobb minél később.
a többit meg félrenyelhetik, és megfulladhatnak, azért.
dehát Fanni pl. ősszel a kertekben a diófa alatt a kis barátnőjével törte a diót, és ették! :lol:
2 éves korig mi sem nasiztunk, azóta azért előfordul, persze próbálom redukálni minimálisra.
nálunk most a danette csokis puding a sláger... :roll:
nyáron meg a fagyi volt.
én azért is adok neki néha, hogy nehogy az legyen, hogyha nem itthon van, és látja az édességet, akkor mint egy őrült essen neki az édességnek, és egye kilószámra, csak mert ki tudja, mikor ehet megint... szerintem ezt is meg lehet nekik tanítani, hogy hogy lehet mértékkel rosszalkodni, és boldogsághormonokhoz jutni.
de pl. nálunk is nagyon megy a gyümölcsmajszolás, mese előtt pl. együtt almázunk.

Tessza
nagyon tetszik a takaród!!! én is úgy szeretnék ilyet, de én béna vagyok hozzá... jó, igazából soha nem is próbáltam varrni...

mi kb. félévente találkozunk anyóssal... mármint én. férjemnek mindig mondom, hogy vigye hozzá, de nem valami lelkes... nálunk sem felhőtlen a viszony. még az esküvő előtt elvágták magukat nálam (a férjem nővérével együtt), azóta én tartom a 3 m távolságot. persze jópofizunk...

Adryn
mikor indulsz? jaj, de izgi, nemsokára jönnek az esküvős fotók!!! :wink:
jobbulást neked is! remélem, nem fog fájni a repülés!

Vica
remélem, rendeződik a viszony anyóssal!

Tencsi
férjednek jobbulást! ha valaki nagyon nem tud magával mit kezdeni, nyugodtan jöhet ide is lakástdíszíteni! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

SZiasztok,

Szerintem csoki kérdésben nehéz bölcsnek lenni. Van olyan gyerek, aki imádja és csak azt enne és van, aki meg egyáltalán nem eszi meg.... Alkalti dolog. Szerintem kis mennyiségben a csoki sem árt, csak nem szabad mértéktelenül és persze evés előtt.

Anyós kérdés: Vica nagyon nehéz lehet ez. Én sem jövök ki az anyósommal, de a gyerekek imádják. Én annó szülésnél nagyon összevesztem velük. Mentünk fel hozzájuk 9.hónapban és a lakásban vágni lehetett a füstöt a cigitől, de annyira, hoyg egyenesen a WC-n landoltam hányni.... Akkor megmondtam, hogy nem viszem fel az unokát, ha ez így megy. Ők meg kikérték maguknak, hogy a saját otthonukban akarok dirigálni. 8 hónapig nem is járt ott a Zsófi, nekik kellett jönni, mert a saját otthonomban
legalább mondhatom, hogy ne gyújtson rá. Aztóta is dohányzik a gyerekek mellett, max annyira hajlanadó, hogy kinyitja az ablakot. Tudom, hogy szereti az unokáit, de mégsem látja, hogy károsítja őket.... :( :( :(

Ma már egy fokkal jobban vagyok, de a délelőttöt még átaludtam... Holnap még biztos maradok pihizni....

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Kukli, két éves koruk után kaptak ilyesmiket, mert addigra már rendesen meg tudták rágni ezeket. Nem esznek belőlük sokat, egy kicsit rágcsálják aztán elég is. 1-2 dió, viszont a tökmagot azt nagyon bírják.
Viki már a kezdetektől szépen, okosan mossa a fogát, bár azért mielőtt kiölbítjük a szánkat, azért lenyelünk egy adag fogkrémet.... Domcsi kb 1 hónapja hajlandó rendesen fogat mosni, a fogmanókról szóló mese eléggé hatásosnak bizonyult. Boti is hamarosan ráérez majd, neki inkább még játék az egész.

A Kismama decemberi vagy talán a januári számában szokott lenni naptár és annak a hátulján nagyon szuperül le van írva, hogy mikor mit lehet adni a babáknak. Én próbáltam azt követni.

Pulcsi én már igyekeztem a hétvégén is visszafogni magam édesség ügyben, persze több kevesebb sikerrel, ma viszont no cukor.

Kép
Kép
Kép
tencsi

Kukli én már mindent adok Bulcsúnak, az más kérdés, hogy el tudja-e rágni. Diót már megkostólta, de a mogyorót még nem, meg azt azért elég nehéz elrágni, majd ha ügyesebb lesz akkor adok neki.
Szerintem a fogmosás meg egyedi. Panna nagyon nem szerette, szinte erőszakkal kellett ilyen korban fogat mosni neki, meg most is hajlamos összecsapni, utánna kell sikálni :) . Bulcsú könnyebb eset, tudja hogy mikor jön a fogmosás, és kinyitja a száját nagyra és engedi is. Szóval neki már meg lehet mosni rendesen.

Pulcsi nekem most is és az előző kettőnél is mellső falon tapadt a lepény.
Talán nem lesz gond a terhelésesen, nekem is mondták hogy előtte nap ne egyek édességet, úgy hogy te se csábulj el :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Katka nekem apum cigizik, de hálisten ő egyből megértette hogy nem kellene mikor ott vagyunk. Mikor Pannával voltam terhes akkor már szóltam neki és azóta a garázsba megy cigizni. Szerintem annyira rászokott erre, hogy akkor is így csinálja ha nem vagyunk ott. :) De a legjobb lenne ha egyáltalán nem cigizne. :( De ez már egy másik történet :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

na látom szép kis téma került elő ma :D anyós.... erre nagyon nemtok semmit írni.. nekem jó a viszonyom vele.. persze okoskodna ha hagynám de hát nem kell hagyni... gyerek akkor lesz nála amikor mi akarjuk nem amikor őnagysága úgy szeretné. és csakis a mi jelenlétünkben. egyébként csokiügyben én annyit tennék hozzá hogy sztem sokkal érdekesebb egy egy dolog ha otthon tiltanak tőle.. szóval én tiltani sem fogom.. persze nem 2évesen kap majd csokit.. és ezekre jó a kinder pingui vagy hogy hívják...meg nagy kedvencem a turbórudi ;)

kórházban megvizsgálták fülem, orrom, torkom és nem találtak semmit.. aszonta a dokicsaj hogy rágjak sok rágót a gépen... de vazeg mondom hát fáj... de nincs begyulladva, nem lát semmi gondot, így nem adhat rá semmit... :?

Órát megvettem, küldöm a képet aztán megyek hajat mosni...

Igen Kuklika, holnap nagy egymás karjaiba való borulás lesz, bár ő hamarabb érkezik most haza 3 órával, de legalább így lesz ideje bevásárolni mielőtt felszed engem a reptéren :D

Kép apu kari ari

KépKép
KépKép
adryn

Pulcsi nekem is volt kétszer kicsi cukor a vizeletben, a terhelésen meg fent is akadtam. Utánaolvastam, azt írták, hogy terhesség alatt másképp működik a vese és ezért lehet. Egyáltalán nem biztos, hogy a magas cukor miatt van.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Vica, teszek egy képet adventi naptár ötletnek. Ezek kis rongy zsákocskák, a "naptár" eltehető évről-évre, és ha nagyobb zsákokat csinál az ember, akár gyümi is belefér.

Kép

Kép
Kép
tessza76

Köszi Tessza! És ez milyen anyagból van? Te csináltad?

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Helló Lányok,

Majd jövök ha a fiúktól sikerül a gépet visszaszereznem, de addig is egy pár kép Bálintról! Két hete 776 gramm volt a becsült súlya, most pedig 989 gramm :shock: !!!! Két hét alatt 200 gramm!!! gyorsan gyarapszik :D!
Kép Kép
Kép Kép

Szép napot!
Vica
wicca

Jaj, istenem, nagyon jó képek wicca!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Wicca: Nagyon jó a kép. És nagyon szépen gyarapszik.... :)

Adryn: Nekem a nagyobbik lányommal van gond. Általában a füle fáj le és felszálláskor. Nekünk az jött be, hogy a stewardess forró vízes papírtörölközőt tesz 2 műanyag pohárba és azt szorítom a fülére. Ez segít neki kiegyenlíteni és nincs sírás. Egyébként hasogató fájdalma van.
Amikor bedugult orral repültem én is ezt csináltam és tényleg hasznos. Persze ezzel nem vagy a legcsinosabb, de 10 perc az egész.....

Katka

katka22

wicca: gyönyörű képek Bálint babáról, azt hiszem lassan én is bejelentkezem! :D
És mosolyog ha jól látom ugye????

Tessza: Szuper a takaró és Te is, hogy képes vagy megcsinálni! Irigykedem.

Édesség: Én is úgy gondolom, hogy nem feltétlenül fogom tömni a gyereket édességgel, és a cukrozott ivóleveket sem részesítem előnyben. Vizet gondoltam én csak neki.

Kép
milky

wicca, gyönyörűek a képek! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Wicca
de jók a képek!!! nagyon cuki! :D

Adryn
jó az óra! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

wicca nagyon édi képek :)

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Wicca: helyes kiscsávó lesz a Bálint ;) egészalakos is van?

Csibb: köszi :D

KépKép
KépKép
adryn

Köszi lányok! :) Szerelmes vagyok a kis pofikájába (meg mindenébe! ):oops: :lol: , de ez normális, ugye? :wink: Ja! 2 hete még oldalirányban feküdt (jobb oldalamon volt a buksija, bal oldalt a lába), most pedig farfekvéses, de nincs gond még ezerszer befordulhat! :)
Milky: Igen, a 2. képen mosolyog és integetett, ezt próbáltuk elkapni, csak mivel ez mozgással jár, egy kicsit homályos a kép, de a lényeg kivehető :D:D:D!
Tessza: az adventi naptárt Te csináltad??? :shock: Nagyon ügyes vagy!!! Én is irigykedem! Igaz, most próbálom bepótolni az effajta elmaradásaim, pláne, hogy tavaly anyóstól egy varrógépet kaptam ajándékba és állandóan kérdezgeti, h kipróbáltam-e már!?
Adryn: Szép az óra nagyon!
Nemlajos: Bár régebben volt téma, de még nem írtam Neked, nagyon jó a lakásotok, tényleg iszonyat jó beosztás ekkora nm-en!!!! És árban is jól megúsztátok, persze itt a járulékos költségeket nem számolom csak a "nettót"!
Na már nem tom mit akartam írni ...

Szép napot!
Vica
wicca

na itt az én pocakom, végre sikerült letöltenem a gépre...

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Pulcsi: Te is ennyire ügyeskezű vagy??? (mint Tessza?) S miből jön a pulcsi név?
Tessza: Most néztem a takaródat!!! Tyűűűűűűűűű anyám, ezt Te csináltad???
Adryn: MÁR CSAK 5 NAP!!!! :D Ne felejts el képeket feltenni majd nekünk! :wink:

Szép napot!
Vica
wicca

Csibb: Nagyon csini vagy!!! S nagyon szép gömbölyű Máté lakosztálya :)!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: