A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Andi!

Nem szeretnék még tejet adni nekik. Biopontosat iszunk, v. ami a madarasteszkóban van, nem tudom mi a neve...
Hát nem akarlak elkeseríteni, de ez még drágább mint a tászer, 480-600 körül van egy liter.
Reggel isszák, este tápizunk. Kakaót teszek bele és egy ek. vaniliás milupa tejpépet. Szeretik.
Ha rendes tejre akarsz váltani, akkor azt hiszem először feles tejet kell adni, aztán szép fokozatosan csökkenteni a víz mennyiségét.

Ha saját rizstejet csinálsz, akkor egy kiló rizs+2,5 l víz, ezt kb. 3-4 órát főzni, ez alatt kb. 3-4szer ad "tejet", olyan sűrű fehér cucc lesz rajta, leszűröd, pótolod a vizet. Nekem kb. 2 l lesz belőle. Elvileg barna rizsből egészségesebb, de nekem azt nem isszák meg, olaszból szoktam.
Csak a maradék egy kg rizst eszed egy hétig utána. Legalábbis én sajnálom kidobni. Jó puddinghoz, rizskochhoz, tejberizshez, babakajába, köretnek stb. stb.

Puszi!

Judit

Jöttök vonatozni? Vagyis hát a koncertre?

jucicuki

Andi!
3X2 Magnerot megy. Különösebben nem aggaszt, manóval is volt elég rendesen, csak ma valahogy a közérzetem sem az igazi. Mostanra vagyok jobban, nem tudom, mi lehetett.
vovanda

Tundi: sikerul letolteni, koszike, orok hala!!! :D :D :D

Andi: bar en nem vagyok mintaanyuka es lehet nem jol csinaltam de mivel elnek es virulnak a gyerekeim leirom hogy en gyerektejet veszek (olyan 80-90 cent korul van 1 l. es szerintem nem jon ki olcsobban igy sem mint a tapszerrel). Eloszor egy kicsit hozzaontottem a tapszerhez es mindig kicsit tobbet mig vegul ki nem valtottuk a tapszert teljesen tejre. Reggel rakok bele gabonapepet meg kakaot, este csak gabonapepet.

Vovanda: annak idejen en is sokat kemenyedtem, szedettek velem valami gyogyszert de mar nem tudom hogy hivjak, valami erol gorcsoldo. Ha nagyon sokat kemenyedsz inkabb menj el dokihoz hogy irjon fol Neked valamit!

Sotske: koszike, mar nem kell elkuldeni a zeneovit, sikerult leszedni. Koszonom Neked is!!! :D

KépKép
KépKép
tontica

Judit, koncertre sztem nem megyünk, legalábbis a terv, h a szüleimnél hétvégézünk. Nem csak a nagyszülők várják ott őket, hanem a dédik is, anyukám testvére, a férje, az unokatesóim, szóval az egész bagázs. Mikulásozni amúgy is megyünk szerdán az apjuk munkahelyére. Kíváncsi leszek. Ha vmi közbejön, akkor persze megyünk ám! Jó lenne élőben is találkozni végre.

Sztem én elkezdem lassan bevezetni a rendes tejet. Délutánonként már szoktunk kávézni (én igazit, ők maci kávét cikóriából, igaz, jó cukros, de keveset teszek bele), és se hasmenés, se semmi rossz jel.
No, majd ha kedvem lesz hozzá.

Bogyó, épp vmelyik nap jutottál eszembe, h mi lehet veletek. Találtam ugyanis ujjbábokat az egyik fiókban, és eszembe jutott, h Te báboztál a gyerekeknek, mikor még picik voltak, ugye?
Gyere, mesélj, mi van Veletek?

Rizstej: hát még leírva is fujj. :? Már bocs. Megisszák? Megkóstoltad? És milyen az íze? Nekem rettenetes élményeim vannak a szójatejjel kapcsolatban, és abszolút tejimádó vagyok (az egész családom az), így az ilyen-olyan tejszerű italoktól általában kiráz a hideg.

Kép
an°°di

Tonti!
Annyira örülök,mert már kezdett bosszantani!!! :lol: 8) Már arra gondoltam,hogy még próbaképp elküldöm e-mailben!
Andi!
Én úgy adtam nekik a tejet,hogy eleinte csak reggel fele tápszer fele tej,kb.:1 hét után reggel tej,aztán mivel nem volt semmi bajuk tőle át is álltunk a tejre.

bognartundi0727

Tünci, és mindezt mikor? Azaz hány hónaposan?

Diavetítője van vkinek? Az mikortól lehet élvezetes?

Kép
an°°di

Tundi: nem a Te hibad volt hanem volt egy sz@r letoltoprogramom es mindig azzal akarta leszedni ami pedig nem mukodott, kitoroltem es most hipp-hopp megy a dolog, mar az 5-ik gyerekdalos cd-nel tartok. :D

KépKép
KépKép
tontica

Tontica!
Szerdán amúgy is megyünk dokihoz. Meg a magnézium mellett hetente szurit kapok (progeszteront). Ha nemkezd el nyílni a méhszáj, akkor nemérdekes az egész.
vovanda

Andi: nekem van diavetitom es a nagyfiam nagyon elvezi. :D Kicsikkel meg nem probaltam mert szerintem leszednek az asztalrol. Azt hiszem olyan 2,5 evesen kapta a fiam.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Bocsika,nem igazán tudtam visszaolvasni. :oops:
Köszönjük a drukkokat,megérkezett az összes.
MARCI EGY HŐS
Ma megszámoltam 11 :shock: :shock: :shock: :shock: tűszúrást találtam rajta,mert nem találtak normális vénát szegénykémnek,végül a lábába kapta a kanült.Talán jobb is,mert ott legalább nem piszkálta.A dokinak igaza volt(mint mindenben),engem jobban megviselt,mint a gyereket.Ő már tegnap kúszott-mászott,hason aludt :roll: :roll: :roll: katéterrel...stb.A legkegyetlenebb a szerda éjszaka volt neki,mert délelőtt 11-kor evett utoljára normálisan.Egész éjjel ivott,illetve itatták,mert éhesen nem tudott aludni.
A vágás nem fáj neki,nincs varratszedés,felszívódó varratai vannak,nagyon szép a vágás.Semmi komplikáció és semmi extra meglepetés nem állt elő hála az égnek.A műtét napján kapta a nubaint 5 óránként vénásan,az kb 20 másodperc alatt kiütötte.
8-tól 11-ig öregedtem vagy 120 évet,de ezek a kicsik hihetetlen gyorsasággal regenerálódnak és alkalmazkodnak az aktuális helyzethez.
Tegnap délelőtt még kicsit beparáztam,mert elkezdett vizesedni a feje :shock: Dagadtak be a szemei és kicsit ijesztő méretű lett számomra az arca.Olyan volt mint egy kis kínai.Mondták,hogy az infúziótól,mert közben már elkezdhetett inni és meg is maradt benne a víz.Le is vették az infut,és szépen leapadt a kis arca is ma reggelre.
Már olyan mint régen :lol: :lol: :lol:
Szörnyű,hogy mennyi gyerek volt és a mi problémánk eltörpül a többieké mellett.

Eszti
Köszi a helyzetjelentéseket :lol:
Csajok
Vki írt nekem talán a BMC-s topikból,hogy szintén tágulatot találtak a babájánál.Mi van velük?
Vendég

műtét előtt még gagyarászva
[/img]
Kép

Nehogy elfelejtsék :lol:
Kép

Műtét után nyugalomban
[/img]
Kép
Vendég

Banika nagyon jo hogy otthon vagytok es vegre tul ezen a szornyusegen. Nagyon nehez lehetett Marcinak is es Neked is. Egyszeruen borzalmas egy gyereket ilyen helyzetben latni. :cry:
Most mar minden ok es jol vagytok, ugye? Nem kell tobb mutet, ugye?

KépKép
KépKép
tontica

Lányok, milyen jó kis oldalakat tettetek fel! :wink: :D A Zeneovi, Judit és a Zenemanók, Halász Judit nekünk is megvan, de majd még böngészek én is. :D

Binyek, Jók a keresztelős képek, törpjeid cukik voltak! :wink:
A spinning tényleg tuti, én is mennék, de nem tudom kire bízni a csajokat. :roll: Karácsonyra veszünk valami gépet, én itthon fogok edzeni. Kell, mert így nem maradhatok. :oops:

Vanda, Nem dagadsz, hanem szépen gömbölyödik a pocid! Nekem néha hiányzik a pocim. :oops:

Tonti, Neked csak 10 perc volt a műtét? Nekem fél óra. :shock: Most hogy vagy?

Fanni, Jaj de kis cukik! Hogy kikerekedtek a fiúk! :wink:

Banika, Hurrrááááá, hogy otthon is vagytok. :D :D :D Tényleg egy kis hős, nagyon örülök, hogy ilyen jól viselte az egészet, és hogy jól is van. Azt meg elhiszem, hogy megviselt, soha nem jó egy ilyen helyzet. :( És tényleg nem kell már több műtét, ugye?

Kép
rebe
Dunaharaszti

Dóri :P Tontica :P Eszti :P Rebe :P
Köszönjük!

Dóri :P
S hogyan? Mert az automatikus javítással valahogy sosem lett még jobb. S a piros szemre írtad Binyeknek, hogy lehet javítani, nekem az sem tetszik, mert annyira nem ordító ugyan, de nem is lesz olyan a szeme senkinek, mint eredetileg. Persze nem kétlem, hogy vannak olyan módszerek, amiket nem ismerek :D

Banika :P
Nagyon örülök nektek!!!
Marci már el is felejtette az egészet :wink: Te meg sosem fogod :(
Köszönöm szépen, megkaptam és ki is váltottam. Holnap ki is próbáljuk!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Banika!
Örülök, hogy Marci jól viselte a műtétet (te meg majdcsak kihevered). Gyógyuljatok, kitartás!
vovanda

Banika :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon ügyesek vagytok :wink:
Vendég

Banika!
Hurrá!!! Ügyes volt Marci! Barnusnak 6 hetesen volt lágyéksérv műtéte, tudom, milyen az, mikor 120 évet öregedik az ember. A legszörnyűbb az volt, hogy nem ehetett előtte X órán át, fél nyolckor már bent voltunk a kórházban, és csak 10 körül vitték műtőbe, addig meg megállás nélkül sírt, ordított az éhségtől.

budapesti lányok,
nincs valakinek eladó hagyományos etetőszéke, kisasztal, bele kisszék fából?

KépKép
lili73

Lányok!
Sinlachoz sütőtököt lehet keverni? Vagy inkább almát?
Köszi!
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Fanni,
bármit.

KépKép
lili73

Kép

Addideee!!!

Kép

Hoppá... :oops:
Vendég

Banika!
De jó,hogy túl vagytok rajta!Most már bevallom,hogy nagy volt a szám,hogy így-úgy-amúgy nem lesz gáz meg stb.,de magamban meg azt gondoltam,hogy meghalnék,ha a helyedben kéne lennem... :oops: :oops:
De nagyon ügyik vagytok!Marcusom virtuálisan kezet fog a tiéddel! :wink:

Vanda!
Ne is gondolj rá,hogy nem vagy jól!Nehogy nekem befektessenek!Akkor ki osztja majd itt az okosságot?! :lol: :lol:

Fanni!
Csak sikerült szerezned sinlac-ot... :wink: Tényleg bármit lehet. Mármint beletenni...

Anny!
Nagyon édesek!Ez a legédibb kor szerintem.Kár,hogy nem ekkorának születnek és egy évig így maradnak! :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára binyek 2008.11.30 15:59-kor.

binyek

Binyek!
Kórházban fekvés nem lesz. És kész. :P Már a 12. héten közöltem a dokimmal, hogy felejtse el, szerencsére ő is úgy áll hozzá, hogy ha nincs hipergáz, akkor nem is kell.
Egyébként ma már jóbban vagyok, szerintem a hülye idő kavart be.
vovanda

Rebe!
Nekem még itthon sose sikerült egyedül edzenem. :roll: Pedig apósomnak van lent konditerme szupi gépekkel,de én ugyan le nem megyik tök egyedül.Elunnám az életem.... :(
Spinninget imádom!Még 3 hónapos terhesen,a törpökkel a hasamban is nyomtam!Csak utána már nem értem el a kormányt a hasamtól.Persze csak light-osan csináltam...

Banika!
Milyen okos vagy,hogy bevitted a rácsvédőt otthonról!Nekem biztos nem jutott volna eszembe... :oops:

Ez a rizstej tényleg sz..rul hangzik!Akkor inkább nem adnék tejet.Meg különben is ennek mi köze a tejhez??? :shock:

binyek

Binyek
Gondoltam talán így könnyebben viseli a kórházat.Ha esetleg éjjel ébred,akkor sem érzi olyan idegennek.Azt hiszem be is jött.
Amúgy senki másnak nem jutott eszébe rajtam kívül,pedig sok ilyen pici gyerkőc volt.

Vanda
Én nagyon irigylem a pocakod.Komolyan.

Marcicám most próbálkozik a hátról hasra fordulással újra,csak néha még eszébe jut,hogy összestoppolták.
Vendég

Szerintem a tejhez csak a színe miatt van köze, de ugye növényi alapú és most mindenhol azt mondják, hogy a tehéntej három éves kor alatt megterheli a vesét...nem tudom.

Anny!

Haláliak :lol:

Vanda, vigyázz magatokra!

Nekünk ma giga szar napunk volt...

Judit

jucicuki

Ja!A hab a tortánkon,hogy nekem van a nyaki csigolyáimnál egy kezdődő kikopásom,ami évente egyszer kegyetlenül elér és majd besz@rok a fájdalomtól.Ugye nem meglepi,hogy éppen most lobbant be?Úgy közlekedek,mint egy gipsztigris.Éjjel apának kellett kelni a fiúkhoz,mert meg se bírtam mozdulni. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Sziasztok!
Banika!
Millió gyógypuszi!!!!!!Annyira örülök,hogy túl vagytok rajta!!!!!!Remélem hogy most már mihamarabb elfelejthetitek ezt az egészet!!!!!Nagyon jó ötlet volt a rácsvédő,nem hiszem hogy nekem eszembe jutott volna :oops: Sajnálom a csigolyád,megy a vudu :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :D
Andi!
14 hónaposak voltak a lányok(ha rendes időre születtek volna akkor 1 évesek).
Tonti!
Örülök,hogy mennek a zenék!!!
Binyek,Rebe!
Nekem is volt itthon egy ellipszis tréner,frankón rá lehetett akasztani a ruhákat :lol: :lol: :lol:
Fanni!
Nagyon édik a fiúk!!!Hihetetlen hogy már mekkorák :shock:
Anny!
Tündérek!!!

bognartundi0727

Sziasztok!

Banika örülök, hogy sikerült a műtét és túlvagytok rajta!

Mi még mindig a pisivel szenvedünk az utolsónál már 22 fehérvérsejt jött ki :cry: ,4.-ig jó plusz zsúfolásig baktérium !A doki mondta hogy menjünk be a Madarászba ,na azonnal be ,levettek pisit,ott meg 4-5 fehérvérsejt ohne baktérium :shock: .

Most holnapra kell ismételt vizelet helybe leadni plusz tenyésztést.

Ezért tüntem el, no meg azért mert közben anyósékhoz költöztünk :roll: ,hát majd meglátjuk.
amonré

Amonré!
Ez a pisi dolog tényleg jó szenvedés,ahogy látom! Szegény kislánykád! :cry: És látszik rajta valami,hogy tényleg nincs rendben?Vagy csak nyúzzák szegényt ezzel a pisi-dologgal? :shock:

Banika!
Szerintem pszichés a csigolyabegyulladásod,vagyis nem is igazán ez a jó szó rá,hanem mivel az idegeidet nagyon leterhelted,ezért a bentlevő testi bajokat előhozza belőled.A barátnőmet kidobta a pasija 10 év után egy szó nélkül és rá 3 hétre olyan immunbetegséget kapott(sokizületigyulladás),ami gyógyíthatatlan. :?

Juci!
Szerintem ezek a mai bolti tejek max. a pénztárcánkat terhelik meg,mert a tejhez már nem sok köze van! :lol: :lol: Bár én igazán nem bánom,mert a házi tejnek szerintem olyan tehén szaga van,hogy én speciel egy kortyot se tudok meginni belőle! :(

binyek

Anny, Csuda édesek! :wink:

Binyek, Kénytelen leszek itthon csinálni, mert máshogy nem fog menni. Azt hiszem, csak elhatározás kérdése. Az meg megvan. Aztán a gyakorlatban meg majd kiderül. :lol: :lol: :lol:

Banika, Hát nekem sem valószínű, hogy eszembe jutott volna a rácsvédő. :oops: Nagyon ügyi vagy.
Sajnálom a csigolyakopást, hess gyorsan fájdalom :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Juci, Az biztos, hogy elég sz..ul hangzik ez a rizstej. :roll: :oops: Amúgy az íze milyen, mihez hasonlít?

Amonré, Sajnálom a pisi dolgot, remélem most már gyorsan rendeződik.

Kép
rebe
Dunaharaszti

Nekunk is irto sz@r napunk van ma, Apanak faj a feje a sok ricsajtol, nekem meg muszaly volt osszeturnom es berakni a helyere a ruhakat amik mar majd 2 hete alltak kupacban. :oops: Megkaptam a magamet hogy foltosak a ruhak, miert nem figyelek oda jobban mosasnal meg hogy addig nem kapnak tobb jatekot a gyerekek amig nekunk alig van ruhank merthogy Apanak nincs tiszta nadragja holnapra. :roll: Ennyire futja, nem vagyok kepes tobbre foleg a (hulye) keresztelos keszulodes es a hulye bolcsessegfogam miatt. :evil: Mar megy le a duzzanat de kajalasnal majd bepisilek a fajdalomtol. :?

Anny: szuper edesek a csajok, latom Nalatok is rombolnak ezerrel. :lol:

Rebe: lehet nem 10 perc volt a mutet, nekem annyinak tunt, be voltam love teljesen attol amit kaptam. :lol:

Binyek: Te mazohista, en csak pihenesre, alvasra meg magam aztatasara vagyok kepes gondolni a forrovizes kadban Te meg tornaszni akarsz?! :shock: :lol:

Juci: nem Teged tamadjak, Isten ments de szerintem ez a tehentej mizeria mar enyhe tulzas, en azt is hallottam hogy egyaltalan nem jo se gyereknek se felnottnek mert nem tudjuk rendesen megemeszteni de ennyi erovel akkor ne igyunk tejet egyaltalan? :roll: A kajanak elvileg az a lenyege hogy ne halljunk ehen, nem? :roll: :lol:
Miert volt giga szar napotok?

Banika:
hajra atfordulas, drukkhegyek Marcinak! :D Nincsenek fajdalmai? :?

Tundi: nalam a Lilly baba CD a befuto. :wink: :D

Amonre: mi ez a pisimizeria? :?

KépKép
KépKép
tontica

Tontica :(
Én is ki szoktam olykor kapni Apától, ha valamiért elfogy a türelme. Ja és nálunk is az ő alsógatyái fogynak el... Az ugye többnyire sötét színű, a gyerekruhák meg nem azok...

Banika :(
Szegényke. Flector rapid por, ezt javaslom rá. Vagy ha van Cataflam otthon, az is ugyanaz.

Anny :P
Tündéri édesek!

Binyek :P
Igen :lol: Köszi!

Tünci :P
Köszönjük!

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Banika :!: Nagyon örülök,hogy minden rendben Marci babával :!: :!: Millio puszi neki neked meg mielőbbi jobbulást :!: :!:

Anny!Imádom a kis huncut lánykáidat( a multkori sztorin jot kuncogtam :oops: :lol: )

Bocsánat ,hogy nem irok mindenkinek,de szenvedek a a törpökkel fogalmam sincs mi lehet velük,délután nem akarnak cicizni,csak orditanak az ujjukat viszont ugy szopizzák.ha fejek a szájukba akkor szivják de csak éppdenhogy.tejem az van mert ma is csak ugy spriccelt amikor kivettem a milán szájábol.mi lehet nemtom?

joéjt mindenkinek!!!!
s.csilla

gyerkőcös képek gyönyörűek :)

Banika!
olyan jó, hoyg minden rendben.igaz ritkán irok, de sokat gondoltam rátok!!!!!

[quote]n írta:em Teged tamadjak, Isten ments de szerintem ez a tehentej mizeria mar enyhe tulzas, en azt is hallottam hogy egyaltalan nem jo se gyereknek se felnottnek mert nem tudjuk rendesen megemeszteni de ennyi erovel akkor ne igyunk tejet egyaltalan?

Tonti! a számból vetted ki a szót :)
mondjuk én tejimádó vagyok.el sem tudnám képzelni, hogy ne igyak tejet. a lányoknak egy éves korig nem adok, de nem hiszem, hogy aztán bajuk lenne tőle.

Binyek

az én nagyiméknak még tehenük is van.és én házi tejet is szoktam inni.én imádom :lol:
és valóban nincs köze a bolti tejnek a "tej"hez. A bolti tejből is csak a 2,8-as, vagy a 3,5-ös jöhet szóba nálam.az egyéb reggeli italok és társaitól meg még ahideg is kiráz.brrrr

amúgy én próbálok aygerkőcöknek olyanokat adni, amik egészségesek.pl nem cukrozok , sózok.de már teljesen besokalltam ettől a mit adjunk és mit ne mizériától.meg már a lányok sem olyan kicsik, így szoktam adni sokmindent.már nem érdekel.valamelyik nap vettem nekik HUMANA gyerkjoghurtféleséget.Anna bevágott egy dobozzal :shock: :lol:

Nem is tudom ki írta , hogy nem tart az allergiától, pedig lehet kellene.na én is eljutottam idáig. már nem bírom nyomon követni a hogyan éljünk még egészségesebben programot, úgyhogy eldöntöttem,nem idétlenkedem.egyenek csak
:roll: 8)
és amúgy is, hogyan etessem majd őket később biomagokkal, ha én magam is bevágok egy zsíroskenyeret, meg megiszom fél liter tejet stb :roll: :D :lol:

Tonti

nekem mind a négy bölcsességfogam megvan.3 simán kijött.negyedik bedagadt.lavágta róla anyósom a z inyt(mert fogorvos)aztán az is jól van.
sajnálom, h neked igy alakult.

hát igen,játékok...én is mindig azt vadászok
:lol:
most épp használtan találtam szupereket. :roll:

Fanni
[quote] írta:n is ki szoktam olykor kapni Apától, ha valamiért elfogy a türelme. Ja és nálunk is az ő alsógatyái fogynak el... Az ugye többnyire sötét színű, a gyerekruhák meg nem azok...

na ilyenkor látom csak a pozitív oldalát annak, hogy apa nincs itthon 8)
(amúgy persze nagyon rossz :cry: )

szanet

Csajok!

Lehet, hogy igazatok van, azért én még kicsit várok a tehéntejjel, főleg, hogy van ismerős tejiparnál és tudom, hogy milyen körülmények között kezelik a tejet.
Megmondom őszintén, hogy én nem iszom egyébként tejet, a szagát sem szeretem. Rizstejet sem kóstoltam meg...

Bölcsiben, oviban úgyis megetetnek majd velük minden szemetet, legalább itthon egyenek egészségesen, én úgy vagyok vele. Egyébként ők is kóstolgatják már a mi kajáinkat, tegnapelőtt pl. tojásosnokedlit ettek :wink:
Csak odafigyelek, hogy kapjanak elég rostot, vitamint stb.

Judit

Ja, rokonokat látogattunk és Lili rosszul tűrte nagyon az utazást, ordított, visított, haját tépte. Ott persze tündérkirálylány volt :roll:

jucicuki

Jucicuki

jaj, nem azért irtam ám, amit írtam, mert baj, hogy te egészségesen eteted a lányokat!engem nem zavar, ha más törekszik az egészséges életmódra.
sőt, én amúgy kicsit csodálom, aki ezt bírja.
én csak azt akartam irni ezzel, hogy nekem ez nem megy :oops: :roll: 8)

amúgy arról, hogy mit, hogy , milyen körülmények között állítanak elő, arról regényeket lehetne írni.....sajnos
jobb is ha nem tudom, m semmit ne ennék meg 8)

szanet

Sziasztok Lányok!

Már ezer éve nem jártam erre! :oops: A legutóbbi bejelentkezésem is talán nyáron volt. Én nem tudom, hogy van energiátok netezni, de engem estére rendesen lefárasztanak a kis sz@rházi zsiványok.
Azért olvasgatlak néha Benneteket, és remélem mostmár az írásra is rászánom magam.
Mi szépen cseperedünk, Bendus már 8 kiló felett van, Zsombi is már üti a 7 kilót. :P Sokat szaladgálnak (persze még kapaszkodva), ezért a garzonunkat is kezdjük már kinőni.

Látom felmerült az allergia-téma. Minket most küldött el a doki Zsombival vérvételre, mert állítólag nem úgy halad a súlygyarapodása, ahogy kellene. (De mégis mit vár egy 1300grammal született babától????) :evil: Részben tejallergiára gyanakszik, csak akkor azt nem értem, mi a túrónak ez a sok hipoallergén cucc. Szóval nem próbálkozhatunk sajttal, joghurttal sem, amit ennyi idősen már állítólag lehetne. Nektek hogy halad a "súlygörbétek"?

p.

Dobok két képet, remélem sikerül!

Kép Bandita Kép Zsombi

Petra
Kép
petricsek

szanet: a csajok imádnivalóak!! :P

banika "gipsztigris" :lol: : gratula a helytállásért! Marcinak .... vagy inkább Neked (?) jobbulást!

JA, AZÉRT REMÉLEM VISSZAFOGADTOK! 8)

Petra
Kép
petricsek

Jó reggelt!

Banika! nagyon örülök, hogy minden rendben volt és már otthon is vagytok! Marci egy hős, és persze Te is! Jobbulást Neked!!!

Tünci! Köszi a letöltő oldalt. Remélem Nkünk is sikerül még zenétszerezni a gyerekeknek.

Itt volt anyukám és nagymamám a 7végén, elmentünk egy csomót csavarogni, vásásrolni karácsonyra, vasárnap délelőtt meg apával venni neki kabát meg cipőt, de én úgy el fáradtam, mintha kapűltam volna 1 hétig. A csajaim nem fárasztanak le ennyire.

Tej! Mi apával nagyon imádjuk a tejet, remélem a csajaim is fogják szeretni, de én sem adok nekik 1 éves koruk előtt, de inkább még később. Azért szörnyű, hogy hogy romlik a termékek minősége, mi még anno ezen nőttünk fel, hisz akkor még alig volt tápszer és aki nem tudott szoptatni az kénytelen volt tejet adni a gyereknek. Igaz én is betartom ezeket a dolgokat, de néha elgondolkodtató, hogy mi az igazsás. Lehet csak a tápszergyártok húzása, hogy jobban menjen a tápszer. (Ilyet már hallottam az influenza vírusnál, pl tavaly, mikor járványról beszéltek nem is volt járvány, csak így jobban ment az oltás.)
Itthon pl szoptatás alatt sem ihatsz sok tejet, mert az is árt a babának, de mondta egy nővérke még a kórházban, hogy pl Németo-ban lehet, mert ott tök jó a tej.

Képzeljétek, Adri lányom elkezdett kúszni a hétvégén. Már ő is eljut minden hova. és nagyon élvezi, Zsófi meg már kapaszkodva feltérdel, ráül a térdére, és úgy játszi. Persze néhe eldöl és akkor van sírás rendesen, de nem adja fel. Ja és kint van a harmadik foga.

Petricsek! Üdv újra itt. Mi a baja a dokidnak Zsombi súlyával? Szerintem tök jó. Zsófi lányom 1080 grammal született, és most 6 kg már végre.

Üdv,
Ancsi

[/url]

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
ancsi76

Csilla!
Lehet, hogy szopisztrájkba kezdtek. Nem kell megijedni, általában hamar elmúlik. Próbálj nekik pohárból pótolni (ha jól emlékszem, te csak szoptatsz) és el fog múlni. Nekem Manó betegségek előtt szokott éhségsztrájkba kezdeni, lehet, hogy bújkál bennük valami.

Petricsek!
Legelőször szia, még nem találkoztunk. Így ránézésre nemigen van baj a manóid súlyával. Hány kilósak most? Mi lenne az "elvárás"? Fura ez, minden gyerekorvos mást mond. Lehet, hogy egyszerűen alkat kérdése, hogy lassabban hízik. Nővérem kislányát szoktam ilyenkor emlegetni, aki még a saját apját (gyerekorvos) is majdnem megijesztette, olyan lassan hízott. Most 2 és fél éves, de még mindig csúzlival kell lőni bele a kaját, magától eszébe nem jut enni. És persze picike, törékeny és nagyon huncut. :lol:

Pasik: mi is összebalhéztunk. Kedvesem2 napig a számítógép előtt csücsült és én meg besokalltam. Mentség annyi van, hogy nemrég megdöglött a gépünk és mindent újra kellett telepíteni. Most csinálta az utolját, de estére már tele volt a cipőm.
vovanda

Szanett!

Én sem azért írtam, szerintem tök jó, hogy megbeszéljük, ki-hogy csinálja, lehet ötleteket meríteni, de a végén úgyis mindenki azt fogja tenni, amit ő jónak gondol...
Szerintem van itt olyan jó társaság, hogy nem veszünk fel ilyeneket egymástól :wink:

Én sem vagyok egyébként fanatikus, csak próbálkozom, van olyan blogos ismerős pl. a gyerekek cuccait ecettel, mosódióval mossa, textilpelust használnak...
Minden nap kenyeret süt...

Judit

jucicuki

Petricsek!

Édesek a gyerkőcök, gyere gyakrabban.
Szerintem semmi gond a súlyukkal, kis súllyal született babáknál nem lehet olyan növekedési ütemet elvárni, mint aki három kiló felett kezd...

Judit

jucicuki

Juj de merges vagyok hogy eltunt amit irtam! :evil:

Csilla: nalunk is van ilyen idoszakos kajcsisztrajk aztan helyreall minden es ujra szepen esznek, nem tudom miert. Talan meregtelenitenek. :lol: Kitartas!!! :D

Szanet:
"Nem is tudom ki írta , hogy nem tart az allergiától, pedig lehet kellene.na én is eljutottam idáig. már nem bírom nyomon követni a hogyan éljünk még egészségesebben programot, úgyhogy eldöntöttem,nem idétlenkedem.egyenek csak"

En ideig mar az elsonel eljutottam. :lol: Annyira probaltam en is hogy egeszseges dolgokat egyen, megvettem a gyumolcscentrifugat hogy majd a friss gyumolcslevet issza majd aztan nem kellett Neki csak a bolti. :lol: Most meg orulok ha valamit eszik, igy inkabb megcsinalom Neki a bundaskenyeret vagy tukortojast stb. vagy amit akar csak egyen valamit. :roll:

Juci: mindenki azt ad a gyerekenek amit akar!!! Miert adnak a bolcsiben, oviban szemetet? Nalunk pl. a suliban nagyon odafigyelnek, meg van hatarozva hogy milyen nap mit kell tizoraira vinni hogy egeszesegesen es valtozatosan tizoraizzanak.
Most januartol kezdodik a konyha, kivancsi vagyok ott eszik-e a fiam mert itthon nem nagyon. :?
Tojasosnokedli, nyam, nyam, jo otlet ma ebedre, koszi! :D
Lanyok rendesen esznek darabosat? Annam nem nagyon akarja megenni mostanaban, ha osszeturmixolom akkor nyomja befele ha darabos akkor kopkodi kifele. :? Gyumolccsel hogy alltok? Nalunk egyre kevesbe megy, nem akarjak megenni. :?

Petricsek: hello, tenyleg jo regen voltal, milyen nagyok a fiuk! :shock: nagyon cukik! :D Suly egy ilyen kis sullyal szuletett babanal lehet jo de 7 kilo egy fiunal tenyleg nem sok. Lehetseges hogy O egyszeruen ilyen alkat, ne aggodj. Te es a ferjed milyen alkatuak vagytok? Nalunk Anna ilyen kis nadszalkiralylany.

Ancsi: gratula a kuszashoz!!! :D

KépKép
KépKép
tontica

Juci: nekem olyan ismerosom van aki a lanyanak szant eteleket nem melegiti a mikroban mert hogy milyen karosak a mikrohullamok. :shock: Hat nem tudom, amugy maga a levego is karos, az oxigen karositja a szoveteket akkor ne vegyunk levegot? :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Tonti!

Itt az a lényeg, hogy minél olcsóbban kijöjjön a kaja, azt nem számít, hogy egészséges-e sajnos.

Lányok, imádják a gyümölcsöt, most körte a sláger tízóraira, napközben szoktak még almagerezdeket ropogtatni, ebéd v. uzsi után megisznak egy pohár frissen facsart narancslevet (kb. 1-1 dl), szóval nekem bejött a gyümölcscentri.
Hála az égnek a héten minden főzeléket is megettek (biztos tudják, hogy jön a télapó :lol: )
Szépen esszük a darabosat.

Judit

jucicuki

Judit!
A kenyeret én is itthon sütöm általában. Nekem bejött, a fiúk is szeretik.

Tonti!
Nálunk sajnos az ovis-bölcsis kajákat nagyon kevés pénzből kell kigazdálkodni. És hát nem éppen csúcsminőség. Nem ehetetlen, de... Szóval lehetne jobb.
vovanda

Juci: csak ugy a kezukbe adod az almagerezdet? En ugy felek hogy felrenyelik vagy tul nagy darabot vesznek a szajukba. Narancslevet az enyemek is szeretik.

Vovanda: nekem is van kenyersutom csak sosincs idom hozza. :oops: Ja meg porom se. :wink:

KépKép
KépKép
tontica

Tonti
Én is szoktam kenyeret sütni,de ebbe nem kell por! :lol:

Petricsek
Szia :lol:

Csilla
Nálunk is volt már éhségsztrájk,aztán pár nap alatt elmúlt.Reméljük,semmi komoly oka nincs nálatok sem és hamar visszatér az étvágyuk :wink:

Ancsi
Gratula a kúszáshoz :D
Vendég

Sziasztok!
Petricsek!
Huncutok a "zsiványaid"! :D Nagyon hasonlítanak!!!
Ancsi!
Gratula a mászáshoz!Egyre közelebb az idő amikor kettő után ötfele futhatsz :lol: 8) Nem csodálom,hogy elfáradtál a shoppingolástól!
Csilla!
Nálunk a mai napig van hogy látványosan keveset esznek pár napig aztán "beindulnak"!
Juci!
Nem tudom,hogy az ismerősöd melyik cégnél dolgozik és hogy kezelik a tejet :shock: ,de lehet hogy túlzás amit mond!Én a tejiparban húztam le 10 évet a csajok előtt ráadásul a laborban!(Danone)Annyit tudok mondani,hogy a követelmények egyre magasabbak,az ellenőrzések egyre szigorúbbak!Sok olyan eset volt,hogy a termelő nem tudta biztosítani a minőséget és sokszor nem vettük át már a nyerstejet sem!Akinél ez folyamatosan előfordul azzal szerződést bontanak!Nagyon sok paraméterre van vizsgálva már a nyerstej is átvételkor,aztán a feldolgozás során meg még többre.Szóval nem akarlak untatni Titeket,de én adok a lányoknak tejet :roll: remélem nem teszek vele rosszat.Bár már én is hallottam,hogy a tej egyáltalán nem egészséges és csak egy iparág miatt találták ki,hogy az :roll:
Nálunk is figyeli már a Télapó a gyerekeket,kb. már nyár vége óta
:lol: :lol:

bognartundi0727

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.01 10:35-kor.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: