A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

nagyon jók ezek a történetek, amiket irtál :lol: :lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Elküldtem neked emilben az egészet.

Kép
flóra 11

tegnap a vendégek miatt összeraktuk az ülö garnitúrát és most a hállóban aludtunk. este Törpét beraktam az ágyába és képzeljétek el gond nélkül elaludt /1 hónapig közöttünk aludt a nagy ágyban/. most is ott alszik, mert ebéd utánn vissza fektettem.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

köszi

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

többiekkel mi van? régen "taliztam" velük.
zsuzskával történt már valami lombik ügyben?
szilvi még nem golyózott be a karácsonyi daloktól?
tancsu gondolom ezerrel pörög

Kép

Kép
timirosicka
Külföld

Sikerült L.el is összevesznem.Jobb ha már ma meg se szólalok.Bölcs válasza arra,hogy Döme nem tudja vagyis nem tanulja a matekot az volt,hogy persze,hogy lusta :evil: Csak tudnám ez miért kell egyértelmű legyen :evil:
Úgy bőgtem a fűrdőben,hogy még a rókázás is rám jött.Nagy segítség eljátszani a jó mostohát.Most jobb ha hozzám se szól.

Benót totál kidobta a gép?Még a házból is? :D

Kép
martik77

Ja és azt mondja :"Nehogy már emiatt sírjál!"Miért?Akkor mit csináljak??Nevessek idegességemben?

Kép
martik77

Istenem,Márti! Nyugodj le,kérlek.Ártasz a babának. Tudatosítsd, hogy a hormonok dolgoznak benned. ettől vagy ingerült.

Kép
flóra 11

azért ütem vissza a gép elé.Itt lenyugszom. :?

Kép
martik77

Én hellyel-közzel vagyok. Közben már neki kell kezdenem a tortának.

Kép
flóra 11

Timi:A 713 .oldalon mindenkiről leírtam a lényeget mert tegnap Edina is kérdezte. :wink:

Kép
martik77

Lefőztem a feketét és most itt fogom kikeverni a krémet.

Kép
flóra 11

Én is iszom a nescafémat.L. meg elaludt mert éjszakás volt és a szüleinél is kitakarította a szőnyeget.

Kép
martik77

Vagy már elköszönt Benó?Nem emlékszem :roll: :roll: :roll:

Kép
martik77

Nem köszönt el.Ledobta őt a gép.

Én a feketét a tortához főztem,nem iszom. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára flóra 11 2008.11.30 17:01-kor.

Kép
flóra 11

Lányok, mindenkinek nagyon köszönöm a fiam nevében a gratulát. :wink:

Kép
flóra 11

Miután elküldtem az üzit rájöttem :oops: :D

Kép
martik77

Beállt a családi béka :D
Döme hazajött egy csomó gyakorlással már érti.Legalábbis ezt mondta.Majd a dogánál kiderül. :)

Kép
martik77

Elkészült a torta. Ilyenlett. Remélem fini is lesz. :wink:

Kép

Kép
flóra 11

Na, ez a lényegMárti.Fő a béke.Mondom neked, hogy ne idegeskedj,de hát tudod,a hormonok. :wink: Örülök, hogy rendben van minden. :D

Kép
flóra 11

Megyek, rendbe kell raknom a konyhát, mert én még ekkorarumlit sose csináltam. :shock:

Kép
flóra 11

Szuperül néz ki a torta. :wink:
Így neten keresztül hiába nem csokis meg is enném. :D

Kép
martik77

Köszi a biztatást de ha kiadom magamból a mérgem hamarabb lenyugszok. :)

Tancsu akkor mikor lesz csavi?Nekem még a kedd is jó és L.be tud vinni minket meg hazahozni kocsival a városból. :wink:

Kép
martik77

Lányok, kezdjük az ünneplést. Nem tudom, jövök-e még ma. Holnap gondoljatok rám,aztán jelentkezem.

Pá...

Kép
flóra 11

Látom megint csak én vagyok egyedül. :?

Zsuzsi te ma nem jössz?

Kép
martik77

Zsuzsi, hol vagy? Látom, hogy be vagy jelentkezve.

Kép
flóra 11

Sziasztok!!!!!!!

Timi a baba gyönyörű!!!!!!!!

Flóra boldog szülinapot a fiadnak! A torta nagyon szép.

Benó, kéne egy normális gép!

Heni jobbulást, köszi az infókat.

Tancsu pussz! :wink:

Márti, nyugi, nem lehet mindenki matematikus. Ezért meg ne veszekedj L.el és ne sírj! :evil:

Kép
muzsuzska

Hol lennék Flóra, olvastam a vicceid! :D :D :D

Kép
muzsuzska

Ma délelőtt hallottam a rádióban egy dilidoki nyilatkozott, hogy a kismamák a baba miatt elbutulnak, aztán szülés után sokkal okosabbak lesznek mint előtte!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D Hormonok stb..........

Kép
muzsuzska

Hazafelé bementünk a Lidlbe vettünk autóponyvát . Láttunk egy bomba szerű valamit ami gyümölcsnek tűnt és vettünk egyet a neve:Pomelo
A citrusfélék családjába tartozik tele vitaminnal.
Most csomagoltuk ki, grapefruit-citrom-narancs keveréke.
Fincsi volt. :D
Fél 4kor értünk haza ,ebédeltünk és leültünk tv-ni, aztán 7körül én ébredtem, majd párom is. Jó volt a tv műsor. :D

Kép
muzsuzska

Flóra 3 napos pirim volt: 1nap bejelentkezés
1nap kivérzés marha nagy görcsökkel
1nap pici pecsételés

Végül is ennyi elég is !

Kép
muzsuzska

Flóra!!!!!!!!!!!!!!!!!
Márti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
muzsuzska

Átadom a gépet páromnak. Vártalak benneteket..

Kép
muzsuzska

Na, megírtam a menstruációs naptáramat.

Kép
flóra 11

Zsuzsi, sajnálom, azt hittem nincs senki és elkezdtem kitöltögetni a naptárat. Mindent bejelöltem, amire kíváncsi lehet a dokinő. Menszit, hormonokat, szurikat, uh-t,mikor voltam dokinál,mindent. Nekem minden be van jelölve a ciklus.hu-n. Ott vezetem a naptáramat, Csak onnan nem nyomtathatom neki ki,mert azon minden magyarul van,tehát nyomtattam ki egy üreset és ebbe kézzel mindent bejelöltem.

Kép
flóra 11

Még előkaparom a pajzsmirigy dokitól a leletemet. Viszem azt is,biztos ami biztos.

Kép
flóra 11

Aztán megyek zuhanyni, hajat is kell mosni,most még nem zsíros,de reggelre már tuti az lenne.

Kép
flóra 11

A torta fini lett. Csak a negyede maradt meg. :lol:

Kép
flóra 11

Jaj,még be is kell csomagolnom holnapra,nehogy valamit itthon felejtsek. Megyek lányok. Nagyon izgulok.

Kép
flóra 11

Jó reggelt...

Esélyem sincs már visszaolvasni...
Hajnali 1-től fent vagyok, a fiam egy hiszti-gép lett,megbuktam a nevelési elveimmel a saját szememben,fejek ezerrel és mennem kell az ANTSZ-be....
Hajnali fél5-kor már letettem az ágyába Gergőt és azt mondtam akkor orditson,már nem birom... :oops: :oops: :oops:
Ismét úgy döntött,hogy Ő nem álmos,minek éjjel aludni,jó azt nappal is... :twisted: :twisted: :twisted:

Na majd valamikor talán leszek...

sziasztok...

Cupp...

Kép

Kép[/
tancsu

Halihó! :D

Tancsu ez nem nevelési elv kérdése.A babák nagy részénél van olyan idő,hogy felcseréli a napalt az éjszakával.Egy-két napi következetesség után(ami benned meg van)visszaáll minden a normális kerékvágásba.Csak sok türelem kell.És pihenned napközbe!!!! :D

Flóra:Ezerrel szurkolok neked.

Zsuzsi már este nem volt erőm itt ülni pedig látom kiabáltál.Bocsi. :?

Kép
martik77

Nagyon vacak éjszakám volt.Hajnali 2 15.-kor felébredtem.3 órakor kimentem a konyhába, kajcsiztam egy vajas kenyeret és még ez után is alig bírtam vissza aludni. :?

Ma tuti henyélek egész nap.Nem érdekel semmi. :)

Kép
martik77

Sziasztok! :D
Tegnap ledobott a gép, igen. :D

Zsuzsi, jó, hogy tegnap tudtatok pihenni.

Márti, sajnálom a matekot és a rókát, de örülök, hogy kibékültetek mindenkivel. Én is sokszor idegesebb vagyok, mint általában. :wink: De tényleg tudatosítani kell, hogy ezek a hormonok, és jobb, ha nem szólunk a rokonokhoz.
Márti, boldog hétfordulót! Boldog 22. hetet nektek!

Flóra, gyönyörű a torta! Nagyon drukkolok neked a mai naphoz!

Tancsu, biztos jól csinálod, de a gyerekben nem sok ráció van, gondolom én..... Remélem, hamarosan túllesztek ezen a nagyon nehéz időszakon. Én ettől az éjszakázástól rettegek a legjobban.

Timi, sok puszi nektek!
Edina, Szilzi, nektek is, rólatok sajnos semmit se tudok... :cry:

KépKép
benó

Vagyok!!! :D

Milyen volt az este??

Kép
martik77

Helló Mártikám! :D
Anyuékkal a szülinapozás, névnapozás? Jó volt nagyon, végül apunak vettünk egy "táskarádiót" a Tescóban, mert az övé őskori és baromira recseg, úgyhogy ennek örült. :D :D :D A Vivike is kapott jó kis ajándékokat, és most kivételesen a Kittike (fejlődik) örült a matricáknak is (mert neki is mindig kell kapnia valamit a tesója szüli- és névnapján).

KépKép
benó

Boldog 22. hetet!

Mártiról

A baba gyarapodásával a te súlyod is egyenletes növekedésnek indul, és ennek leginkább a hátad és a lábaid látják kárát. Az egyik leghatásosabb ellenszer a rendszeres mozgás. A gerincközeli és a medence környéki izmok erősítése felvértez a görnyedt tartás ellen, de fontos, hogy napjában többször tudatosítsd magadban, hogyan tartsd magad egyenesen, és húzd ki a vállaidat. Ez nem csak azért kívánatos, mert a mellkas tágításával több oxigénhez juttatod a magzatot és magadat, de elkerülheted a nagy pocakkal járó előnytelen testtartást is. A láb dagadása szinte elkerülhetetlen a terhesség ideje alatt, bár igazán a harmadik trimesztertől válik látványossá. Ha már most észleled, fogyassz minél több folyadékot, és polcold fel a lábaid pihenés közben. Ha nem muszáj, ne ácsorogj hosszabb ideig, és próbáld meg elkerülni a csoszogást is. A vádlik erősítése - például lépcsőzéssel - elősegíti a vér könnyebb áramlását, és csökkenti a boka környéki duzzanatot.

KépKép
benó

A babáról

A kicsi erre hétre elérheti a 420 grammot. Ahogy folyamatosan készül a méhen kívüli életre, érzékszervei egyre érettebbé válnak: az agy és az idegvégződések elég fejlettek ahhoz, hogy a magzat érzékelje a tapintást. Ha éneket, zenét, hangot hall, reagál rá - minél többször lépnek vele kapcsolatba a szülők, annál valószínűbb, hogy a terhesség alatt hallott hangok a születése után is megnyugtatóan hatnak rá. A 22. hétre kialakulnak a szemhéjak és a szemöldök. A nemi szervek fejlődése is folytatódik: a fiúknál a herék megkezdik a leszállást a hasüregből a herezacskó felé, míg lányoknál már kialakultak a petefészkek, a méh és a hüvely.

KépKép
benó

Jó tudni

A láb fájdalma és dagadása elég gyakori velejárója az áldott állapotnak, de van pár trükk, amivel megpróbálhatod elkerülni az alsó végtag fáradtságát. Ha ülőmunkát végzel, egy kis sámli segítségével emeld meg a lábaidat annyira, hogy a térdek magasabban legyenek, mint a csípő. Ne járj lapos sarkú cipőben vagy papucsban, még nyáron se - ezek a lábbelik különösen erős terhelésnek teszik ki a hátat. Ez természetesen a tűsarkakra is vonatkozik. A legjobb, ha a cipőnek van egy kis sarka, és nem szorítja lábfejet és a bokát. Ha már a terhességed előtt tudomásod volt a lúdtalpadról, de nem nagyon foglalkozták a kérdéssel, most feltétlen keress fel egy ortopéd szakrendelőt, ahol masszív lúdtalpbetétet írnak fel. Minél többet nyomsz, annál nagyobb teher nehezedik az amúgy sem erős szalagokra, és a többletsúly maradandó károkat is okozhat bennük.

KépKép
benó

Akkor jól sikerült :wink:
Örülök,hogy tudtatok ajándékot venni apukádnak :D

Kép
martik77

Én is. :D
Karácsonyra milyen kreatív ajándéknál maradtál?

KépKép
benó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: