A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Sziasztok!

Én ma babáztam!!! Olyan jó volt!!!! A barátnőm kisfia 18 napos, és egy kis tündér!!!! Azt hittem, majd alig merem megfogni, de olyan magától értetődő volt minden, rögtön, minden para nélkül felvettem az ölembe, pedig olyan, de olyan picike még. :-)
Már úgy, de úgy várom a januárt!!!!!!!!

vény: nekem azt mondta a védőnő, hogy csak akkor írják fel a "kezdőcsomagot", ha már megszületett a baba. Szóval telefonáljak majd neki és még aznap kijön elvileg, amikor hazaengednek, de az is jó, ha apa bemegy a vényért, amíg én a kórházban vagyok, de az fel sem merült benne, hogy esetleg odaadnák előbb. Úgy látszik, semmi sem egységes.

Ma voltam fogászaton, visszakerült a koronám, de olyan hülye érzésem van, mintha újra le akarna jönni.
Egyébként azt mondta a dokinő, hogy azért hagyom el mostanában a pótlásaimat, mert hogy ilyenkor nagyobb a nyáltermelés. Azért szinte hihetetlen, hogy miket tud okozni ez a "másállapot". Azt mondta, hogy valakinek teljesen begyullad az ínye terhesség alatt és folyton vérzik. Hát... én így még mindig jobban jártam....

Kép
jandrea

Rita! Nem semmi az utód. :(
Remélem, gyorsan találsz mást!

Jandrea! Én is várom, hogy babázzunk. 3-4 hét múlva nagyon izgalmas lesz a topic. :)

Csöre!
Itt van mind a kettő:
http://www.bolcsohalal.hu/
http://www.hogyanvalasszunk.hu/szakcikk.php?szv_id=24

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Jandrea! A fogászatot meg nem irigylem. :(

Kép
hanna30

Andrea! nálunk is így van. Ha megszületik a baba akkor adják ki a vényt. apa beszalad érte.

Csöre! igen itt valóban sokkal folyékonyabb a fürdető. Itt rendes flakonban van, míg pl anyáéknál vidéken tégelyben és oylan kenőcs szerű. A flakonos sokkal jobb....

A következő dolgokból szép koszorút lehet csinálni. Alap, szalag, szárított narancs és almakarikák, toboz natur és lefújva, kecskerágó bogyója, moha.
katuska79

Hanna: szuper, nagyon köszönöm :)

Andrea: edzel? :D nagyon édes lehetett a pici :) Hanna, ne is mondd a 3-4 hetet, azt hiszem, a potenciális első szórásban benne vagyunk Sacival :D Azért az 5 hétre gyúrunk :wink:

Fogászat: azt hiszem, nem úszom meg :( el kezdett fájni alul... lehet, hogy nem fog, de egyelőre lehetséges.... :? De ez érdekes, ezt a nyál-pótlás összefüggést még nem hallottam... mindig hall újakat az ember :roll:

Hanna: megnéztem a videót :D vicces :lol: :lol: Nem, Saci sokkal szolidabb :) mégiscsak finom úrihölgy :wink:

Na jó éjszakát mindenkinek! Alszom egy jót... legalábbis remélem :wink:

Csöre
csöre74

Katuska: igen, nálunk a tégelyes van :) az olyan nagyon krémes... nem az a nagyon kényelmes a használata :? viszont jó a baba bőrének... de gondolom, a flakonos is :wink:
Koszorú: igen, sajnos az alapanyagok hiányoznak :? későn jutott eszembe ma, és besötétedett :?
a kecskerágónk idén bogyózott először :D meg még a tűztövis bogyeszére gondoltam úgy fürtösen... van sötétnarancs és sárga. Majd felteszem, hogy mire jutottam :D (vasárnap, akkor lesz kész). Olvastam érdekeset a koszorú történetéről: a kék (1), piros (2), fehér (3) és lila (4) angyalról. Nálunk igazából nem volt szokás a családban ilyet csinálni, Apussal kezdtük, amikor Bp-en laktunk...
Hm, az almakarika is guszta lehet rajta...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Gyorsan bekukkantok mert nagyon fáradt vagyok!
Lányomat délután elvittem a családi napra az oviba,csináltunk szép asztali díszt és sütiztek egy jót!
Koszorút kellett volna csinálni de ez szerintem sokkal szebb lett,nagyon élvezte.

Én is babáztam sógornőmnél egy kicsit ! :D
Hát meg lehet zabálni ezeket az apróságokat olyan édesek! :D

És végül köszi a gratulákat a 12 évhez!
Volt a mi kapcsolatunkban rossz is jó is egyaránt de a mai napig úgy szeretem mint az első pillanatban és remélem ő is!!!! :D

Kép

Kép
poszani

Olyan ügyesek vagytok Csajok!
Én nem tudok ilyen szép díszeket készíteni. :(

Kép
hanna30

Jó éjt Csajok!

Kép
hanna30

Hanna, nem semmi ez a távirányító táncoltatás!!!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
petne

Jó reggelt!

Petne! :lol:

Nem tudok aludni.. brühühü

Kép
hanna30

jó reggelt :lol:

Tegnap szinte egész nap feküdtem, fájt és keményedett a pocim :? estére jobb lett :)

Hanna, hová mentek ennyi időre?

Rita, hülye utód :evil:

Andrea, sajnálom a fogászatot...a több nyáltermelést megerősíthetem :roll: :?

Katuska, ügyes vagy a díszekkel! Én asszem holnap csinálok koszorút, remélem minden van itthon, mert semmit nem vettem...

Vickyvel mi lehet? :roll:

Na megyek, mert mgyünk Apával szülőpozíciós jógára :lol:

Kép
vickybabe

húha 35 hét :lol: :lol: és 35 nap van vissza :lol:

Kép
vickybabe

sziasztok.azt szeretném kérdezni hogy akiknek itt közülünk már nyilt a méhszája annak milyen értéket mondott a doki?elöre is köszi

Kép
gizella82

vickybabe: hú lehet te avatod a topicot??? tényleg izgi lesz 2-3 hét múlva a topic :D nálunk szakad a hó tisztára megvisel ez a hülye idő :x látom lassan mindenki elkezd gyakorolni hogy majd élesben könnyebb legyen :D remélhetőleg én is tudok majd gyakorolni tesómnak napjai vannak hátra az ikrekkel, bármikor szülhet de izgi :D
erzsebet0312

Szisztok!

Csak gyors bekukk, megyünk családilag Apa szüleit költöztetni, vagyis azokat a holmikat, amik jövő héten nem mennek a teherautóval. Ma levezetek kb 100 km-t (Bkeszi-Gödöllő-Zsámbék :wink: ) :D

Csak gyors reakciók: A tűzoltók HŐSÖK!!! Semmi kétség! Aki mást mond,az tehet egy szívességet. Nem mellesleg ugyanezt gondolom a mentősökről is :wink:

Díszek csodaszépek!!! Lehet, hogy én csak veszek egy szép koszorút, mert ma már nem csinálok, az tuti :oops: De csinálom az üvegmatricát, meg mécses-lámpásokat, azok is olyan kis hanglatosak és már folyamatban vannak.

Én el is felejtettem tegnap örvendezni neki, akkor most: már csak 34 nap!!!

Mindenkinek!! Akinek kell ilyen olyan babakozmetikum (értsd:gyógyszertári) szóljatok, megveszem, elviszem a talira... Ne ezen múljon, hogy a védőnő nem ad vényt....Megadjátok a nevét, vagy az összetételt, összedobatom seperc alatt!Nekem is van 1-2 jó kis összetételem babafürdetőre, popsikenőcsre -- most úgy kedvet kaptam beugrani a patikába, ahol a gyakorlataimat végeztem, hogy összedobjam Martin-gyereknek a cuccokat :lol: Tök jó fejek, meg is engednék :wink:

Na rohanok, mielőtt ismét leszakad az ég!!

Pusszantás mindenkinek!

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! vigyázz nagyon magadra ebben a latyakos időben!!!!!

rendes tőled, hogy segítesz a kencékben!

Épp elolvasgattam a topik elejét....akkor még azon izgultunk vajon lesz-e szívhang, lakik-e valaki a petezsálban:)

Tavaly csináltam egy nagyon egyszerű asztali díszt.

Egy szép kisebb kaspóba kell tenni tűzőszivacsot (bázist) de egy nagy adag homok is megteszi. Majd bele kell tűzni fenyőágakat, középre egy szép gyertyát. MAjd a gyertya köré a fenyőágakra szárított narancs karikákat kell körbe két sorba tenni. Én egy vékony dróttal szúrtam bele a narancsokat is a bázisba. Roppant egyszerű megcsinálni és nagyon jól néz ki! Lehet még a gyertya mellé tenni egy két fahéjrudat is.
katuska79

itt a leírás és a kép hozzá pontosan:

http://vic.mkm.sulinet.hu/altisk/ugyesk ... rtya.shtml
katuska79

Jó reggelt Mindenkinek!

Végre tudtam rendesen aludni lehet hogy ebben szerepe van ennek a macis időnek is Úgy döntöttem belevetem Magam a babás teendőkbe és ma mosni fogok. A héten vettem Gabi babaöblítőt állítólag nagyon fincsi illata van. Ja meg nagyjából már összeállt a kórházi pakkom csak még be kell tenni a táskába.
Délután meg úgy terveztem hogy lesz ami lesz megsütöm a mézeskalácsot meg csinálok valami kis díszt is. Tök jó teljesen be vagyok zsongva olyan karácsonyi hangulatom lett.

A karácsonyi menü Nálunk teljesen klasszikus: halászlé, rántott ponty, krumplisali, bejgli.

sahli

Katuska nagyon szép a dísz amit csináltál! Hogy erősítetted össze a diókat?

Kata vigyázz Magadra!

Jandrea: ezek már az anyai ösztönök! :wink:

sahli

Sziasztok!

Bárcsak hó lenne, de sajnos nálunk jeges eső esik, és fúj a szél is.
Brrrrr!

Kata, vigyázz az úton, nem biztos, hogy jó ötlet ilyenkor vezetni, főleg ilyen sokat.

Katuska, szép ez a dísz.

Hanna, én sem tudtam aludni, éjjel is forgolódtam nagyon nehéznek éreztem a pocimat.

Tegnap este voltunk kint a karácsonyi vásáron a Vörösmarty téren. Nincs túl sok izgalmas dolog, de a fiúk jót forraltboroztak, mi csajok meg teáztunk. Ja, és ettünk kenyérlángost, aminek most hallottam először azt a nevét, hogy töki pompos. Fincsi volt.

Kép
petne

Sziasztok!

Olyan, de olyan karácsonyi lázban égek, hogy az csak na. :) De látom nem csak én. ;) Szuper díszeket láttam itt is. :)
Én az ablakokra üvegmatricákat csináltam, az erkélyre girlandot tettem ki, arra mászik fel a Mikulás. :) Elővettem a téli szobadíszeket is, megvan a koszorúnk is (minden évben ugyanaz, csak még gyertyát kell vennem). :)
És mióta Hanna említette, töltöttkáposztára fenem a fogamat. :D Lehet, én is megkérem anyukámat. ;)

Mi szilveszterezni szerintem kettecsként fogunk, vagy kimegyünk anyuékhoz, még nem tudom, hogy s mint lesz. :)

Olyan jó, hogy van aki már CTG-re jár, én is nagyon várom, hogy már ott tartsunk.

Tegnap megvettük Kristóf szobájába a komódot, kisasztalt, polcokat, így úgy ahogy, de már alakulunk- alakulunk. ;)

És végre elkészítettem az 1 hete halogatott kókuszkockákat is. Fincsi lett. :) Kíváncsi leszek mennyit fog mutatni a mérleg majd 2 hét múlva a védőnőnél! :lol:

És jövő héten UH, juhéééééé!
Vendég

Töki pompos :lol: :lol: :lol: :lol:

sahli! a félbeszedett diókat kibelezés után sima ragasztóval ragasztottam össze. A sulifix vagy egyéb hobbi ragasztó tökéletesen jó hozzá. A lányeg, hogy a drót ami benne van annak a végén legyen egy kis kampó, hogy ne csússzon ki a pici lukon a dió végénél. Utána már csak fogni kell össze a diókat, mintha virágszálak lennének.

Na én viszont alig aludtam valamit. Apa kimenőt kért.....most haldoklik. AZt hiszem ezzel mindent el is mondtam. Még a másik szobából is hallottam a horkolást....
katuska79

Én nem is azt a matricát szeretem, hanem azokat a műanyag lapokat amiket üvegfestékkel lehet kifesteni! Most is festek majd a délutáni alvás időben.

A töltöttkáposztából ma nem lesz semmi mert ebben az időben nem tudok kimenni a piacra :(
katuska79

katuska79: én az Auchanban vettem olyan készletet, amiben azt hiszem 6 db szín volt, egy kis füzet hozzá, és 3 db lapocska, amire átmásolod kontúrral a formákat, majd kifested őket. :)
A blogomra tettem is fel pár db képet, bár nem lett olyan jó a kép a fényviszonyok miatt. :( Kristóf szobájának ablaka tele van a matrciákkal.
Vendég

Vendég

Azt a mindenit!

Hatalmas gratuláció Alex babához!!!!

sahli

Nem akartam hinni a szememnek!!!

Vicky Gratulálok Alex Babához!!!!!

Kép

Kép
poszani

Azta! :shock:

Vicky + Aaron! Gratulálok Alex babához! Gyönyörűszép nagy baba!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
vickybabe

Vicky: :D :D Hűha! El se akarom hinni!!! Megszületett az első baba!!! Ez váratlan volt. Mekkora? Jól vagytok? Mi történt, hogy ilyen hirtelen? Nagyon gratulálok, és jó egészséget nektek!!

krisz78

Hú ba..us ledöbbentem.

Vicky Óiási gratula! Ha lesz időd gyere mesélj!

Megyek is vissza gyönyörködni:)
katuska79

Hát én csajok nem bírtam ki bőgés nélkül annyira klassz!!!!
katuska79

Azta mindenit yerekek!

Lassan már akkor áll mindenkinek a zászló!

Vicky! Gratulálok Alex babához. Ez aztán nagyon hírtelen jött le vagyok döbbenve!!

Megyek is vissza olvasni.

Kép
Kép
cs_erika

sziasztok.vicky:gratulálok alex babáhóz,gyönyörüszép.

Kép
gizella82

Sziasztok!

Vicky: GRATULÁLOK!!!!!! Hatalmas, szép baba Alex!
magdolnasz

Valaki írta, hogy a merevítős melltartó elzárja a tejcsatornákat. :? Na most egyáltalán nem volt már kényelmes, de én eddig azt hordtam, és ma invesztáltam be egy nem merevítősre.
Remélem nem lesz gond e miatt.

Ja és vettem egy szoptatós melltartót is. Remélem nem lesz kicsi, mire majd kell. A kosár részébe beletettem a kezem, és úgy jó volt. Majd meglátjuk.

Moffli, nagyon szépek vagytok. Nálam már nagyon régen készült pocakfotó.

Vizesedés, nálam szerintem most fog kezdődni valami. Eddig nem vizesedtem. De azt vettem észre, hogy ha kell is pisilni, mert nyomja a hólyagom a drágám, akkor sem annyit, amennyit iszom.

Jandrea, szilveszter nálunk már évek óta ugyan úgy megy. Vacsi anyósoméknál, és ereszd ela hajam party az unokatesóméknál. :lol: Most azért megkértem életem párját, hogy ne igyon alkoholosat szilveszterkor. Ha pont akkor indulna be, akkor érdekesen nézne ki a szülőszobán. :lol:

Karácsonyi menü: ebéd anyuéknál, vacsi anyósoméknál. A sógorom már most kiakadt, amikor közöltem, hogy jövőre nem tartunk kanosszajárást szenteste, hanem szépen maradunk otthon, és karácsonyozunk hármasban. Persze eddig azért is mentünk mi mindenhova, mert ketten voltunk, jövőre viszont már lesz egy kis családunk. Ezt igazán megérthetné. :!:

TAJ szám, jobb, ha saját magad intézed a TAJ kártyáját a gyereknek. Főleg, mert mindenfajta támogatást ezzel együtt igénylhetsz.

Kép
Kép
cs_erika

És ami nálunk van.

Jó pár napja iszonyatosan alszom. Átköltöztünk anyósomékhoz múlthéten vasárnap, és párocskám régi kinyitható ágyán alszunk, ami iszonyatos. Olyan kemény mint a beton. Persze mire reggel felébredek olyan érzésem van, mintha egész éjjel vertek volna. A forgolódás pedig kész kínszenvedés. A hasam alja egyre jobban húzódik. Totálisan ki fogok borulni a végére. :?
Ennyi volt a panaszáradatom.

Zsófi egyébként nagyon édes, annyit mocorog, hogy csak na.
Azt nem tudom, hogy kapok-e kezdő csomagot a védőnőtől, mert két hét múlva megyek az újhoz. A régi odaadta volna a recepteket. Remélem ő sem fog cicózni.

Nem fogok tudni sűrűn jönni, mert párom öccse államvizsgára tanul, és a számítógép ott van, ahol ő. Így nem igazán lehet zargatni. Szóval majd így dömpinben jövök. Remélem azért a nagy eseményekről nem maradok le.

Azt jól láttam, hogy valaki gyűjti a te. számokat?

Kép
Kép
cs_erika

Méghogy gazdasági válság van! Annyian voltak ma minden boltban, hogy majd megőrültem a pénztárnál. Elkezdtem a karácsonyi vásárlást. Aztán most nekiállok a lakásdíszítésnek, meg a babaruhák mosásának. Vicky gyors szülése ráébresztett, hogy se mosott babaruhák, se kórházi csomagom nincs még. Vettem is pár dolgot. (újszülöttpelus, DM-es mini kozmetikumok nekem, hogy ne foglalják el a táskámat a nagy műanyag flakonok stb.)
Olyan édes kisruhák voltak a C&A-ban, de megtartóztattam magam. Tele van a szekrény babaruhával. Azért magamat megleptem. :oops: Nem tehetek róla, gyengéim a ruhaboltok. :oops:

krisz78

Kórházi csomaghoz nekem már azt hiszem minden megvan, csak egybe kell csomagolni.

Azért még körülnézek. DM-es minikozmetikumok jó ötlet

Kép
Kép
cs_erika

vcrane: istenem gratulálok hát ezeket a képeket megkönnyeztük a férjemmel :D és milyen szép nagy baba.Mi történt hogy megszületett? görcsöltél? ha tudsz majd írd meg szerintem most mindenki ledöbbent. Nagyn sok tejcsit kívánok neked :D :D
erzsebet0312

hasznos gyakorlatok, légzéstechnika:

http://www.informed.hu/?tPath=/eletmod/ ... e_id=37943
katuska79

Katuska: köszi, hogy ezt a linket betetted!!!!!!! :)
magdolnasz

Sziasztok!!

Vicky+Aaron!! Hatalmas gratula a gyönyörűséges Alex Babához!!![/b]

Istenkém, el sem hiszem rohangálok itt, mint a mérgezett egér és örömködök Apának!

Megvagyok én is, megvolt a költözködés, mármint az apróbb cuccoké, ruháké, 4 kocsit pakoltunk dugig, mindenki vezetett :lol: Persze engem nem akartak engedni, de mivel jól vagyok, óvatosan belevágtam. Annyi lett a vége, hogy jól elfáradtam :oops: De csak sofőrködtem, semmi egyéb. Sz@r iső volt, ködös, csúszós, de végre itthon, úgyhogy pihi! Martin meg továbbra is nagyon jókedvű odabent!! Megyek pihizni!

KépKép

KépKép
kata8110

Vicky, hatalmas gratula!!!!!!!! Magamhoz sem tértem még. :) Gyönyörű, gratulálok!!!!!!!!! Itt bőgök.
Vendég

Vicky! Gratulálok!!!!!!! Én is elbőgtem magam!!!!!! Reméljük, minden rendben! Annyira gyönyörű!!!!!! Én is teljesen ledöbbentem!!!!!!! És köszi, hogy ilyen gyorsan jelentkeztél!!!!![/b]

Kép
jandrea

Azért jól beletrafált a gólya a táblázatunk közepébe:)
katuska79

Katuska! Nagyon szép a diófűzéred, a plafonról nem is beszélve!

Vicky! Grsatulálok Alex babához! Gyönyörű szép! Kívánok nektek soj tejcit és várjuk a mielőbbi beszámolót!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Aztaaaaaaaaaaaaaaa ............. :shock: :lol:

Vicky nagyon-nagyon gratulálunk, csodaszép Alex baba!!!!

Csajok! Van valaki, aki németes? Mert az megírhatná Aaron-nak németül is, hogy mit örömködünk itt magyarul (a nagy gratut, és a jó egészséget anyának és babájának)!!!
Apát is hívtam elújságoltam, de szerintem nem igazán vágja a szitut, na majd ha beindul a topik, és közeledik Milán is, eluralja majd a pánik az fix :D Akkor lesz ám csak igazi HŐS :wink:

biga.csiga

Katuska: ne is mondd :shock: Ezek után mi a biztos? Remélem Milán nem akar január közepe előtt kopogtatni :roll:

biga.csiga

cs-erika! Nem lehet könnyű egy kényelmetlen ágyban most, hisza kényelmesben is alig találom a helyem! Meddig kell ottlaknotok? Nem lehetne az ágyat kicserélni?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: