A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Kangu, a magnéziumot miért kell abbahagyni, ha természetes szülésre készül az ember? Az összehúzódásokat is ellazítja?

Börzére mi nem megyünk, nagyjából mindenünk megvan már, illetve most jelentkezett be nővérem egyik volt osztálytársa, hogy a három kislánya ruháit szívesen kölcsönadja :D

Ez az utolsó munkanapom!!! :D :D :D

Nagyon aranyosak voltak a kollégáim, mivel tegnap meg ma a cég fele elutazott egy meetingre, szerdán rendeztek nekem búcsúbulit, de még milyet! Jól megleptek, kaptam rózsaszín tortát, kisbaba-marcipánnal a tetején, kaptunk egy játszószőnyeget, összegyűjtöttek mindenkit, aki csak az épületben volt, és feldíszítették lufikkal a tárgyalót :D aztán mikor indultam hazafele, kollégám még becsábított arra a helyre, ahol régebben sokszor üldögéltünk munka után péntekenként, és ott megintcsak összegyűltek azok, akikkel nem csak kollégák, de barátok is vagyunk :D nagyon helyesek voltak, tök meghatódtam tőlük, nem is gondoltam, hogy ilyen nagy szervezkedés folyik :D ma meg már teljesen kímélő üzemmódban vagyok, alig van itt valaki, egy pár apróságot még el kell intézni, aztán szerintem korán le fogok lépni :D jövő héttől pedig végre nekiállhatok a karácsonyi készülődésnek, meg pl. a fotóalbumaink rendezgetéséhez, ami már nagyon régen aktuális lenne :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Elif: pihenj nagyon sokat, én is azt teszem, egyfolytában. Szerencse, hogy a sógornőm tud jönni minden nap. Most is ő vitte le Ricsit sétálni. Anyósom főz nekünk, hétvégénként jön, segít takarítani. Tényleg szuper a párom családja, nagyon hálás lehetek nekik.
:D Úgy néz ki anyukám jön jövő hétvégén, itt lesz pár napot, ő is segít majd.

Julcsi: remek, hogy hazaengednek a kórházból! Én is számoltam a perceket, hogy mikor lehetek már végre otthon. Annyira más időszámítás szerint múlik ott az idő. Bár a szobatársak angyon jó fejek voltak. Igaz utolsó nap betettek hozzánk egy ab-os lányt, gondolom máshol nem volt hely, biztos nagyon rosszul érezhette magát a pocakosok között.

Verus: vigyázz nagyon magadra, próbáld picit csökkenteni a tempót, bár tudom, hogy család mellett nem egyszerű.

Amy: gartula a kuki-mérethez! :lol: Nekem eszembe nem jutott volna leméretni :roll: !

Én is szívesen kinéznék a börzére, de most sajnos ez is ugrik. :(

Szerencsére nem keményedem, bár naponta megiszok 3 db 250 mg-os pezsgőtablettát. A kórházban is ezt adták, nekem jobban hat, mint a magnerot, vagy a magne b6, biztos gyorsabban felszívódik. Lányok én már a napok számlálásába fogok begolyózni, komolyan. Úgy irigylem azokat, akik már betöltötték a 30. hetet. Szeretném, ha a babó minél tovább bent maradna.
yve

Ui: Stelly: éljen az utolsó munkanap!!!!! :D Nagyon jó fej társaság lehet! Most már 100%-kal élvezd a kismamiságot!

Emlékszem én Ricsivel a 32. hétig dolgoztam, nem is tudom, hogy bírtam! :shock:
yve

Stelly, nagyon aranyos munkatársaid vannak. :)
Én most jöttem meg a dokitól, és ki vagyok akadva megint..
Egy kezdő orvos volt, és megkérdezte, h hh ennyire felfúvódtam.
Mondtam neki, h én nem vettem észre. Mire közölte, h ekkora hasam
volt eredetileg is? Mondom igen. Akkor fogyókúrázzak. Mondtam neki,
h a védőnőm szerint pont ideális a súlyom. Erre megkérdezte:
miért, terhes vagy???? Ááá mondom dehogy, csak sokat reggeliztem... Hihetetlen! Nem lát a szemével? :D :roll:

Kép

Kép
gjéti

Gjéti! Én csk ülök, és röhögök :):):) Ezt a dokit! Remélem a szemébe röhögtél! Azt a mindenit! az ilyet azonnal fel kéne jelenteni a kamaránál! Basszus, nem veszi észre hogy terhes az illető, főleg nőgyógyászaton, és már a terhesség végén járva....szóval kész vagyok :):) feldobtatad a napom :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Gjéti, ezen szerintem csak röhögni lehet :D

KépKép

KépKép
stelly

Sziasztok!

Panna: Örülök, hogy jó lett a vizeletvizsgálat eredménye! :)
Hát ez tényleg nem túl jó hír, hogy a párodnak dolgoznia kell, de majd bepótoljátok utána a családdal az ünneplést! Az én férjem is dolgozik 24., 25-én, de szerencsére neki csak 3-4 óra hosszára kell bemennie.

Kreiszi: Örülök, hogy csupa jó híreket kaptál, és hogy Apának is ilyen szuper szülinapi ajándéka volt! :D
Hát ha te se érezted, hogy befordult a kisfiad, akkor van még rá esélyem, hogy Bencus nálunk is befordult! Na, majd hétfőn kiderül, Apa már tűkön ül, úgy várja! :lol:
Nagyon hasonló természetűek lehetnek a fiaink, ugyanis a kukiját Bencus is csak 2d-be hajlandó megmutatni. :)

Andus: NO-SPA-t úgy tudom, hogy lehet szedni!

Homeós bogyókat én is el szeretném kezdeni a szülés előtt!

Amy: Örülök, hogy minden ok nálatok is! Nagyon jó fej Apa, jót mosolyogtam rajta! :D

Elif: Örülök, hogy jobban vagy! :) Rendes a barátnőd nagyon, hogy meglátogat, és lefoglal egy kicsit!

Ikverus: Nálunk Bence éjjel 3kor kel, és reggel 7-ig nyomja a bulit! Nem egy nyugis baba!

Erika: Miért lesz programozott császárod? :roll:

Kangu: Miért kell abbahagyni a magnéziumot az utolsó hónapba?

Eszter: Hát így a leírásod alapján tényleg nagyon egyformán mozognak a babáink! :D
De aranyosak a kollégáid, hogy ilyen meglepetést szereztek Neked! :lol:

Yve: Ez nagyon jó hír, hogy nem keményedsz! Továbbra is mennek Nektek is a pozitív energiák! :)

Gjéti: Teljesen egyetértek Ikverussal, hát ez a doki, nem semmi! :shock: :lol:
zsu83

Én is nevetve mondtam neki, h ááá nem, csak bereggeliztem...
Annyi azért legyen a mentségére mondva, h háziorvos... De hát akkor is. :D

Kép

Kép
gjéti

Lányok, csináltam egy pocakfotót, és megint kicsi lett a felbontása...
Felteszem közösbe!
Ugye nem olyan, mintha csak meghíztam volna? :oops: :)

Kép

Kép
gjéti

julcsi: szupi h jöhetsz haza!!

elif: vigyázz magatokra nagyon, minden rendben lesz. még jo h igy tudnak segiteni.

gjéti: ezt nem hiszem el!!!! nem semmi orvos :lol:

ma kicsit jobban vok, persze nem birok ülni a seggemen, már sül a jo kis cigánypecsenye és elkezdtem a konyhát kicsit összerámolni.
holnap megyünk butort rendelni, két napig 10% akcio van, ki kell használni. azt hiszem majd jol körülnézek hátha találunk még vmit.
jo étvágyat az ebédhez nektek

Kép
Kép
nicko

Gjéti, kolléganőmnek is elmeséltem a sztoridat, mert nézett, hogy miért kacarászok, meg most megmutattam neki, hogy erre a pocira mondta azt a doki, hogy hogy fel vagy fújódva. Ő is csak annyival kommentálta, hogy ez a doki egy hülye :D

Nicko, azért csak vigyázz magadra, találj időt a pihenésre is :)

KépKép

KépKép
stelly

Gjéti: Nagyon csini pocid van! :D Ha még háziorvos is, akkor is észre kellett volna vennie, hogy kismama vagy, nem tudom, hogy nézte puffadásnak! :D

Andabella: Nagyon csini kismami vagy! Milyen pici pocid van! :)

Nicko: Örülök, hogy jobban vagy, de azért óvatosan a házimunkával! :)
zsu83

A magnézium állítólag rontja a fájásokat, azért nem szokták az utolsó hónapban ajánlani, hogy csak "úgy-biztos ami biztos" alapon szedjék.

Én szerencsés vagyok, eddig soha nem fájdogáltam-keményedtem-görcsölgettem (leszámítva 1-1 reggeli lábgörcsöt), úgyhogy sohasem szedtem magnéziumot. Egyedül az amnió utáni nap. Képzeljétek, nekem a szüléseimet is nulla fájásokról indították :shock: Na, szülés alatt behoztam a "lemaradást" :lol: . Most viszont kezdek megrémülni, honnan lehet érezni, hogy nyílik a méhszáj? Én csak a jövő héten v. utána terveztem elzarándokolni a nőgyógyászhoz, akkor is csak a kötelező uh miatt. Érdekes dolog, az első terhességemnél több mint 2 oldal telt be a terheskönyvben. A másodikban alig több mint 1. Most alig van pecsétem :shock: Egyre trehányabb vagyok :oops:

Yve: Szép is lenne, hogyha abba a tömegbe jönnél vásárolgatni :?

Kép
kangu

Stelly! Nagyon irigykedek, nekünk, "karácsonyiaknak" még 3 hét. Én úgy döntöttem, a búcsúzást összekötöm a karácsonyi bulikkal, úgyis sűrű lesz az utolsó hét, de azért a közvetlen kollégákkal elmegyünk egyet vacsizni.

Gjéti! Vicces a dolog, valószínűleg a korod miatt nem feltételezte a terhességet, de hát akkor is... Ezt a pocakot már nem lehet félreérteni.

Andabella! Helyes a kép, látom, alig híztál. Aki engem meglát, mindenki csak a görögdinnyére tud asszociálni. :lol: Tényleg olyan, mintha betettem volna egyet a pólóm alá.

Kép
mist

Köszi lányok, h megnyugtattatok. :D
Majd ha megszületik Oli, és vinni kell a dokihoz, mondani fogom neki,
h ez lett a felfúvódásomból. :lol:

Kép

Kép
gjéti

Kangu: Hogy-hogy nem voltak fájásaid?

Mist: Te nem raksz fel pocis képet? :wink:
És Andus? :wink:

Gjéti: Ez jó, nagyon tetszik! :lol:
Hazajön a férjem elmesélem a sztoridat! :D
zsu83

Jóslófájásokat sosem éreztem, a ctg sem mutatott semmi ilyesmit. Az orvos csak csóválta a fejét, mikor a kiírt napokat követően totál lapos fájás-görbéket produkáltam. Szóval a gyerekeket túlhordtam. Az elsőt 2 nappal tudtam csak túlhordani, a cukrom miatt nem engedhették tovább, és nulla fájásról, zselével-oxitocinnal "kirobbantották".
A másodiknál 1 hétig tartott az orvos türelme, utána berendelt a cuccaimmal, és szintén nulláról egy alapos nőgyógyászati vizsgálat keretében elindította a szülést. Megjegyzem, a második módszer bár brutálisnak hangzik, mégis humánusabb volt... :?
Kiváncsi vagyok, vajon a hármaska hajlandó lesz-e elszánni magát, vagy ismét csak az orvosi noszogatásban bízhatok :roll:

Kép
kangu

Kangu: nekem a méhszáj kinyílás úgy indult, hogy hétvégére a szüleimhez utaztam, a kocsiban rókáztam , éjszaka nem aludtam, közben görcsölgettem, akkor hétvégén elég sokat is kellett mászkálnom (rokonság, miegymás), közben meg keményedtem rendesen, csak nem annyira számolgattam, hogy milyen sokszor. Hazajöttünk, hétfőn tovább rohangáltam a Ricsivel boltba, ide-oda, kedden meg jött a vérzés, be a kórházba, eredmény, méhszáj nyitva. Szóval nekem halmozottan összejött minden, plusz nem is figyeltem oda a szervezetem jelzéseire, plusz az előző szülés is nagyon közel volt, így valószínű a szervezetem sem állt még készen az új várandósságra. (Más kérdés, hogy a manó nagyon jönni akart :) ).
yve

Sziasztok lányok!
Végre túl vagyok a kötelező 2 napos továbbképzésen, borzasztó volt ott órákig ülni.

Kangu, igen, annyira fájt, hogy muszáj volt bevennem, pedig nem vagyok egy gyógyszerevő.
Most is iszonyú rossz a gyomrom, fáj és szúrkál... Ilyenkor napokig ez van, aztán rendbejön.
Gondolom rendszeresebben kellene étkeznem, és kevesebbet idegeskednem.

Zsu, ha hazahozom Szávát megkérem fotózzon le, és teszek fel én is pocakos képet. Szégyen, hogy mióta terhes vagyok, egyetlen kép sem készült rólam. :roll:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Andus: Hétvégén azért jusson időd pihenni is! :)
Várjuk a képet! :lol:
zsu83

Valaki kérdezte ki megy még UH-ra hát mi. Egészen pontosan hétfön megyünk szivuh-ra ott a szivén kivül gondolom mást is néznek.Nekem csak a pocim nőt, a súlyom az megált 74 kg-nál. A terheséget pedig 67 kg-vel kezdtem. Gondolom a diéta miatt.
Gjéti remélem csak jót kacagtál a dokin mást nem lehet....
A gyermekem már jobban van és ugy néz ki hogy sikerült nem el kapnom. Nagyon okosan karanténba tettem. Magyarul a nagyszülökhöz számüztem szegényt, de nagyon élvezi a dolgokat.
A nagyi és a papi kényezteti.( a nagyi képzet gyerek ápoló).
Elif csak pihengess.....
Este kiderül apa megtartja az állását vagy kirugják...
Bocs Kicsit hosszú voltam..
Rita

Kép
háfi

Este megkörnyékezem apát csináljon rólam pocak fotot és holnap fel rakom. Kiváncsi leszek mit szoltok majd.
Rita

Kép
háfi

Kreiszi: Gratulálok a jó eredményekhez! :) Egyébként tényleg a málnalevél teát itta a nővérem is és nagyon esküszik rá... Lassan Én is elkezdem, ha Neki segített, akkor talán nekem is fog... De majd még pontosan kifaggatom, hogy mikor kezdjem el és naponta mennyit kell inni belőle...

Amy: Örülök, hogy nálatok is minden rendeben! Jó nagy már a kisbabátok! :)

Egyébként van jó hír is... A párommal közölték, hogy még van 24 nap szabadsága ebben az évben, amit márciusig mindenképpen ki kell vennie, így ha sikerül megbeszélnie, akkor mind a 24 napot a baba születésekor és utána fogja kivenni. Nagyon jó lenne, ha az első hónapot így együtt tudnák tölteni.... :D Bár az nagyon hosszú idő, szóval nem tudom, hogy fog-e menni....

Zsufi: hát az igazat megvallva kicsit Én is tartok a hosszú úttól, de szeretnénk már egy kicsit hazamenni. Majd kényelmesen befészkelem magam az autóban és akkor csak nem lesz baj... Végül is nekem csak ülnöm kell majd... Bár az igazat megvallva már Én is kezdek aggódni, hogy nem fog összejönni, mert akkor már tényleg csak 1 hónapom lesz hátra, nem tudom, hogy fogom bírni.... :? Másrészt aggódom az időjárás miatt is, mert ha éppen akkor nagy havazás lesz, akkor megint csak nem tudunk elindulni.... :?

Gjéti: nahát, ez a story nagyon durva.... az ilyen mit keres egy orvosi "székben" :?: :shock:

Zsu: akkor Te szerencsésebb vagy mint Én hogy csak 1-2 órát kell a párodnak dolgozni, meg nektek közel van a család is.... Csúnya dolog, de most irígykedem mindenkire, aki a családjával töltheti a karácsonyt... Nekem ez lesz az első nélkülük... :(

Panna
pandusika

Sziasztok Lányok!

Ez most én vagyok tényleg, nem a férjem és nem a Tesóm. :D Szerencsére gondoskodó családom két tagja is informált Benneteket.

Először is köszönöm, hogy ennyit gondoltatok rám. :) Igazán hiszem, hogy ez segített. Nagyon hálás vagyok, hisz a barátaim is állandóan hívtak és smseket küldtek, a családom nagyon aggódott, és igazán sokat segítettek nekem. Azt pedig eddig is tudam, hogy a Férjem nagyon-nagyon rendes, de most úgy mellém állt, annyira sokat segített, hogy biztos lehetek benne, hogy a szülés kapcsán is együtt tudunk majd működni maximálisan. Ez pedig nagyon megnyugtat. Végtelenül hálás vagyok neki. :oops:

A történetem lényege az, hogy mindig hallgassatok a szervezetekre és a belső hangra. Az megmondja, hogy normális mértékű-e egy fájdalom, vagy nem... Én már három hete (amit Nektek is megírtam), éreztem, hogy a feszüléstől nem fájhat ennyire az ember hasa. Nekem volt igazam... Akkor az orvos megnyugtatott, magnéziumtól elmúlt, és nem féltem. Múlt szerdán aztán nekikezdte újra, egész álló nap fájt, csütörtök hajnalban pedig arra keltem, hogy annyira fáj, hogy ha megfordulok, nyögnöm kell a fájdalomtól... Egész napos kórházi kálvária után (inkább nem mesélem el, elég szörnyű volt, még jó, hogy van ismerősünk a sebészeti klinikán, mert megműtöttek volna vakbéllel.. :shock: ) Aztán este befektettek a nőgyógyászatra. A sebészeti lelet alapján (ami vicc, hisz a cisztát a nőgyógyászaton soha nem szúrta ki senki, csak a sebészeti uh során vették észre) befektettek a nőgyógyászatra, ahonnan ma délben szabadultam. :D Illetve hétfőn újra kontroll, de remélem aznap véglegesen eljöhetek.
Első este még meg akartak műteni, (ami nagyon veszélyes lett volna ilyen hassal), illetve felvilágosítottak, hogy bármikor beindulhat a szülés. Azért erre a hírre elég sokat sírtam... :cry: Közölték, hogy a ciszta egyébként 99%-ban teljesen ártalmatlan dolog, csak éppen én vagyok az egy százalék... Vagy vérzik, vogy rátekeredett a petevezeték, ezért fáj ennyire. Kivárunk. A lényeg, hogy két nappal később fele akkora volt... :D Az uh-os néni azt mondta, hogy nem hinné el, ha nem ő látná. Én meg bőgtem ott az asztalon, alig bírtam abbahagyni, úgy kiszakadt belőlem az azt megelőző négy nap feszültsége. Úgy éreztem, hogy a Jóisten igazán megsegített most! Mindenesetre ennél a pontnál kötöttünk barátságot a morcos uh-os nénivel, azóta nevemen szólít, kedves és hétfőn is ő szeretne megnézni... :)
Szóval így vagyunk most, szoros felügylet, munkának rögtön vége, vigyázni kell magunkra!!!
Ja, annyi azért kiderült Bogyeszről is, hogy fel és alá forog még, nem állt be még fejjel. Azt mondták, ez teljesen jól van még ilyenkor. Szóval, lehet, hogy néhányótoknál így van ez még...
Amúgy öt könyvet kiolvastam a kórházban, régen volt erre ennyi időm... :)

Bocs, csak töredékesen reagálok, majd fogok többet is.

Elifnek, Nickonak, Yvenek jobbulást!!! Azért az jó hír, hogy Yvenél nem romlott a helyzet és Mistnél sem! Vigyázzatok nagyon Magatokra és a Babákra!!! Semmi nem lehet fontosabb náluk!!!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Julcsi, nagyon nagyon örülök, h itt vagy, és jól vagy!!!!
Pontosan hol is volt/van a cisztád? :oops:
Ne haragudj, de most annyira a költözésen jár már az eszem,
lehet h írtad, de nem emlékszem rá. :oops:

Panna, tényleg nagyon rossz lehet, h nem lehetsz a szeretteiddel
karácsonykor! :? Még jó, h nincs suli nálunk... :)

Kép

Kép
gjéti

Ezt most találtam hátha valakit érdekel.

Súlygyarapodás mértéke

Bár már régen megdőltek a vaskalapos elméletek, a súlygyarapodás átlagos mértéke azért álljon itt (legfeljebb eltérsz tőle egy kicsit):

A terhesség első harmada: súlytartás, ill. 1-2 kg gyarapodás
A terhesség második harmada: heti súlygyarapodás 300-400 g
A terhesség harmadik harmada: heti gyarapodás lehetőleg ne haladja meg az 500 g-ot.
A várandósság ideje alatt az élettani súlygyarapodás összességében ne haladja meg a 12-13 kg-ot.

Hát nem tudom ki lett ettől okosabb.
Rita

Kép
háfi

Háfi: Örülök, hogy jobban van a gyerkőcöd! :)
Gondok vannak a férjed munkahelyén? :?
Várjuk a pocifotót! :)

Panna: Majd megosztod velünk is hogy mennyit és mikortól érdemes szedni a málnalevélteát? :)
Nagyon jól hangzik, hogy a párod lehet hogy otthon lesz egy hónapig. Az én férjem 2 hétig lesz itthon, ha hazajöttünk.

Julcsi: Úgy örülök, hogy újra itt vagy! Nagyon sokat gondoltunk Rátok! Nem semmi miken kellett keresztülmenned, mire megtalálták a cisztát! :? Továbbra is küldjük Nektek a pozitív energiát!
zsu83

most nem olvasok vissza, csak annyi, h most vtunk az orvosnál: minden rendben, a vesék nem romlottak, söt az egyik nagyon picit javult is. André megfordult, fejjel lefelé van, menetirányban :D
a sulya kb 1130g, szépen fejlödik. nagyon boldog vok

Kép
Kép
nicko

Nicko: Örülök, hogy ilyen jó híreket hoztál, csak így tovább! :lol:
zsu83

Nicko, úgy látszik nektek is használtak a pozitív energiák,
szurkolunk!!! :)

Kép

Kép
gjéti

Nicko: A Te Babád veséivel is van gond??? Bocs, erről lemaradtam azt hiszem... :oops: :(

Iricc: Milosnak így biztosan kell műteni az egyik veséjét? Vagy ez még nem dőlt el??? Drukkolunk nagyon!

Stelly: Boldog utolsó munkanapot!!! :D :D :D

Majd fokozatosan még reagálok...

Szép hétvégét!

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Szia Julcsi, nagyon örülök, hogy minden rendben, és végre újra itt vagy, hiányoztál!!!!!!!!!! :lol:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Sziasztok!

Eg az arcomrol a bor, csak ugy eltuntem, mar nem is tudom, mikor. Szerencsere nem volt semmi gaz, cska egyre faradtabb vagyok, es a szabadidomet pihenesre szantam, amit nem tudok gep elott ulve megvalositani.
Remelem mindenki jol van, mi igen, Bulcsu bebi - egyelore ez a nev van kilatasban - rugdal sokat, imadom, mar nagyon kivancsi vagyok ra.

Egy gyors kerdes, minden visszaolvasas nelkul, mar bocsi!!!!

A TGYAS ideje alatt mehet bolcsibe a nagyobbik gyerkoc ugyanugy, mintha munkaltatoim lenne, ezt tudom, meg is erositettek ebben a bolcsiben, tb-nel. De a TGYAS ugye csak a szuletestol indul, vagy max 28 nappal elotte. En viszont mar dec. 1tol (kb 60 nappal szuletes elott) szeretnem Lucat elkezdeni beszoktatni. Mehetunk is, irt a nogyogyi papirt, hogy szigoru agynugalom, stb. De akkor en lemnodok a GYEDrol, ha beadom? At kell mennem GYESre? Vagy ez a TGYAS-os cucchoz tartozik, es minden OK?

En ugy tudtam, az a lenyeg, a bolcsi elfogadja a papirt, amit viszek, pl. nogyogyi papir agybanfekvesrol es szules varhato idopontjarol. El is fogadtak, toluk mehetunk is, csak most beijesztettek kedves ismerosok, hogy majd jol lebukok, hogy TGYAS elott, bolcsis a gyerek, es bukom a GYED-et. De kerdem en, hogy bukhatok le? A bolcsinek tudtommal semmi koze az en munkaltatomhoz, a MAK-hoz, nemhogy jelentsen neki... Nem tom. A francnak ijesztegetnek!!!
Kis korkulonbsegu anyukak, vagy szakertok, mit tudtok ezzel kapcsolatban?
Ha vki ertette, es tud segiteni, pliiiiiiiiiiiiiiz, tok para vagyok.
Koszikoszi elore is!!!

Pussz!

Kép
Kép
-macsek-

Macsek örülök, h megvagy végre. :D

Kép

Kép
gjéti

Jó reggelt!
Kidobott az ágyam már, kb fél 6 óta nem bírok feküdni....sajnos, régen soha nem volt ilyen problémám:) remélem nem lesz korán kelő a béby!
Gjtéti, ez a story, szóval ilyet még soha nem hallottam, iszonyatosan ledöbbentem, ahogy olvastam, na meg jót röhögtem én is.,..:))) bár képet nem láttam, na de azért a 30.hét körül, vicces.... apropó, hozzá lehet jutni az un."közös" eléréshez??? Megnézegetnélek benneteket!

Andus, én kb 2 hete voltam ilyen mérl.képes továbbképzésen, nem bírtam végigülni, kora délután lepattantam. Úgy is eze is csak a pénzbehajtásról szól, nem értem miért veszik ennyire szigorúan, látszólat persze.!

De a legjobb hír, hogy Julcsit hazaengedték! Nagyon örülök, hogy minden jó, ha a vége jó. Most már csak pihenni kell és türelmesen várni.

Tegnap letettem én is a lantot, fura volt eljönni, azzal a tudattal, hogy egy darabig nem megyek napi szinten. Persze itthon folyt.köv., de az más lesz egy kicsit. Megkönnyebbültem, az az igazság, nem kell megküzdeni a napi dugóval, a kormány mögött már alig kaptam sokszor levegőt, kényelmetlen volt már.

Köszi a pozitív energiát mindenkinek, aki szórta, még pontosan nem tudom, hogy mi is a helyzet a streptoc. kapcsán. Tegnap telefonon kellett érdeklődnöm, azt mondta az asszisztens, hogy vegyes baktériumok vannak, direkt a streptoc. nem is említette, mire én rákérdeztem, ő meg azt felelte, hogy nem írják.......na mindegy ez sem olyan tökéletes hír, de jobb valamivel, hétfőn beugrom a dokihoz, aztán vele megbeszélem. Sajna kúp következik a vegyes bacikat már szintén ismerem....:(((((((((( hihetetlen mennyire nehéz megszabadulni az ilyen élősködöktől, el vagyok keseredve.

bocsi a kisregényért, csak úgy jött belőlem, még jönne, de nem akarok vele fárasztani már senkit!:)
puszi

Kép
kaandi

Sziasztok!

Julcsi nagyon örülök neked! :D Sokat gondoltam ám rátok! Pihi, pihi, pihi, olvasás, kötögetés, tervezgetés! :lol:

Csak ezt az oldalt olvastam vissza úgyhogy megint kis lemaradásban vagyok de behozom majd.

Voltam dokinál mikor írtam hogy fájdogál alul a hasam, és kiderült hogy sz.rul gyógyult be a Zétis császármetszésem, el kellett volna vékonyodni a metszés helyének és az enyém jó vastag, úgyhogy nem bírja a súlyt. Eddig félig harántban volt a bébi azért nem éreztem, de valszeg egyik napról a másikra a célegyenesbe fordult és akkor fájdult meg a seb. Azt mondta a dokim nem túl meggyőzően hogy ki fogja bírni a seb végig, de most azóta nem éreztem fájni úgyhogy nem foglalkozok vele. A szülést nem tom hogy befolyásolja de szerintem semikkép sem úszom meg a császárt, így meg főleg nem.

Hú Zétin átment egy jó kis vírus, a gyomrát támadta, láz, hasmas, stb, de szépen kikakálta szó szerint, a semmiből jött és legalább ilyen hirtelen el is múlt, most még kicsit nyüzüge, bújós de újra a régi :)

Nah megyek, ma suli, ha végeztem még jövök és olvasok.

Pusz!

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Sziasztok!

Julcsi: Ez igazán jó hír!!! Nagyon örülök, hogy minden rendben veletek!!! Mindenesetre tessék sokat pihenni, olvasgatni, és hagyd, hogy a család kiszolgáljon!!!! :D

Gjéti: hát ez csúcs... milyen dokik vannak...... nem tudom, hogy sírni, vagy nevetni kéne rajta..... :shock: :lol: Egyébként nagyon csini a pocid!!! :D

Macsek, jó, hogy jöttél!!!

Remélem felétek szebb idő van, itt megint szakad az eső.... Mindenesetre délután anyóssal megyünk vásárolni a picinek, overált szeretnék... Tényleg, szerintetek 56-ost, vagy 62-est vegyek???? Tapasztalt anyukák, segítsetek, lécci!!!!

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Sziasztok!

Pocsék idő van kint! :? Ajándékokat akartunk ma venni, de ebbe a rossz időbe nincs kedvünk kimozdulni! Legalább megúszom a tömegnyomort, ilyenkor úgyis tömve vannak a bevásárlóközpontok!

Macsek: De jó hogy jelentkeztél, örülök, hogy minden ok Veletek! :lol:

Kaandi: Mindjárt küldök privit az elérhetőségről!
Te is rakjál fel képeket! :)
Remélem hamar megszabadítanak ezektől a baciktól!

Zétibébi: Bekötötték már a netet? :)
Azért pihizzél, kíméld a pocidat!
Ügyes volt Zéti, hogy ilyen hamar leküzdötte a vírust! :)

Amy: Mi 56-ost vettünk, bundazsákot! Megkérdeztük az eladót, és ő azt mondta, hogy simán elég az 56-os mert így se fog benne végigérni a baba!
zsu83

Zetibebi: Neked külön akartam írni, hogy hajrá, de sajnos lyukas az agyam.... :? Jó, hogy kiderült a hasfájás oka, szegénykém, azért próbálj Te is minél többet pihengetni. Biztos nem könnyű Zéti mellett...

Amy, Zsu, Zetibebi, Andus, Kaandi: Köszönöm a kedves köszöntést. Nagyon jólesik ám!!! :lol: Reméljük mind itt együtt végigcsináljuk már a terhességet, amíg csak kell. Én a magam részéről nem szeretnék februárig újra befeküdni. :wink: És akkor már Bogyesszel hazajönni. :D

Kaandi: Sajnos nekem is van ilyen kis vegyes bacim. Emellett még egy kis húgyúti infekció is, szóval kell a hüvelykúp és az antibiotikum is. Persze nem jó, de mit tehetnék? Jobb, mintha gyulladásban lenne mindenem... :shock: Erre legalább jó volt a kórház, hogy mindenből kikezelnek. :?

Még fogok újra reagálni...

Jó kis idő van, bár Nickoéknál még biztos ilyenkor is szép... :)

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Igen Zsu apáék autó alkatrészeket gyártanak. És mivel gazdasági válság van az autó ipar területén is igy 400 embert küldenek el a hónap folyamán hát lesz ami lesz.... :cry:
Nálunk nagyon sz*r az idő. Remélem lesz jobb is...
Nagyon örülök hogy mindenkinél minden rendben...
Hát egyenlöre ennyi.
Vigyázatok magatokra.
Rita

Kép
háfi

Azt hittem h már egy csomót írtatok, de látom h nem. :)
Nekem most éppen leszakad a hátam, palacsintát sütöttem a fiúknak.... Egész nap csak ennék- és ennék, kezdem már unni egy kicsit. Bár az én mérlegem szerint nem híztam. :D

Kép

Kép
gjéti

Sziasztok!

A szeptemberi babás topicból jöttem

Le kell hogy írjak nektek egy naaagyon pozitív tapasztalatot:
a gyás, gyes stb intézésével megbíztam egy céget ( www.babaszuletett.xls.hu) , mert a férjem alkalmatlan a hivatali sorbanállásokra, én meg nem megyek ilyen zsufi helyre gyerkőccel. Ráadásul ők házhoz jönnek minden papírért és segítenek is kitölteni ha nem megy!
Lényeg a lényeg, hogy én baromi későn kezdtem el intézni mindenféle papírt. Egész konkrétan 2 hete adtam le az utolsó (szeptemberi ) táppénzes papírjaimat és az összes nyomtatványt, ami alapján majd kapom a pénzt.
És képzeljétek tegnap reggel már meg is kaptam az összes eddig esedékes juttatást!! Ami azért nagy szó, mert általában jó ha 2-3 hónapon belül utalnak!
Ráadásul én egy összegben visszamenőleg is megkaptam minden ki nem fizetett tételt!
Szóval a tegnapi banki sms-re öröm volt ébredni!!

Remélem hasznát veszitek!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Na itt vagyok mégegyszer, megjöttem suliból anyósomhoz, megyünk haza csak benéztem hozzátok.

Olvastam az Elifét, neki is sok pihi, ha "csak" ujjbegy azzal végig lehet csinálni, nekem is hamar elkezdte a nyílást, csak a bacikra kell nagyon figyelni. Azért pihizz te is és csinálj sok-sok csodát amilyeneket szoktál :D

Mást még nem olvastam vissza, dec 10-ig kell elvileg bekötni a neten otthon, úgy várom mint a nemistudom... :lol:

Mennem kell mert fagy le az út.

Vigyázzatok magatokra, pusz! :D

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Jaj Gjéti neked meg írtam privit! :wink:

Vera
Kép
Kép
zetibebi

Huhh Háfi, drukkolunk, hogy Apa ne essen bele a szórásba! :? Mikor derül ki véglegesen?

Julcsi

KépKép
julcsi-79

Háfi: Hát ez nagyon szomorú! :( De azért még van remény, hogy a férjed maradhat! Nagyon drukkolok, hogy így legyen!!!!

Gjéti: Hát elmeséltem a férjemnek a tegnapi dokis sztoridat, sőt még a pocidat is megmutattam neki! Hát teljesen kiakadt, meg persze nevetett is, hogy lehet puffadásnak nézni egy ilyen pocit, amikor egyértelmű hogy baba van benne! :D
zsu83

Sziasztok.
Csak 2 mondat erejéig vagyok, totál ki vagyok akadva magamra, majdnem felgyújtottam a házat... :cry:
Hideg volt a teknősnek a víz, ezért gondoltam bekapcsolom neki a vízmelegítőt. Az egyik a vízben volt, a másik kint, a kintit kihúztam, és bekapcsoltam a hosszabbítót.. de nem vettem észre, hogy van még egy harmadik melegítő is, és az is kívül volt, egy nagy kupac ruhán, ami válogatásra várt....
A párom rohant le nemrég, hogy füst van... az egész alsó szint állt a füstben, égtek a ruhák, a fűtő vezetéke... szerencsére nem lángolt, így a bútor és a többi nem kapott lángra.
A párom most nagyon haragszik rám, de igaz van, én is magamra, hogy ennyire figyelmetlen voltam.... minden tiszta füst az alsó szinten, moshatok ki mindent az egész gardróbból is, mert minden tök büdös....
Én sosem votlam ennyira figyelmetlen, nem tudom, hogy öregszem, vagy a terhesség veszi el az eszemet, de ez most nagyon kiakasztott...... :oops: :cry:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

.. és azt nem is mondtam, hogy szegény meg rohangált a füstben, hordta ki a füstölő ruhákat az udvarra.... :cry: :cry:

Üdv. Andi

Kép

Kép
andus70

Julcsi! Jó hogy hazaengedtek!!!

Azért lesz császármetszés. mert nagyon kötött a csípőm, és egész egyszerűen nem tudom eléggé széttenni a lábam :oops:
De ez nem most derült ki (már hogy császármetszés lesz), már ezt régebben is mondta más nőgyógyász is...

Amúgy a mi babánk is be van már fordulva, és ami a legjobb, a doki nem volt benne biztos, hogy lány lesz!!!!! Amikor még egyszer meg akarta nézni, akkor meg már nem mutatta magát. De nem baj, majd hétfőn kérek időpontot UH-ra a G1 intézetbe, remélem ott már 100%-ra kiderül... Egyébként én már nagyon izgulok hogy már nincs hátra két hónap sem...

Más: Apával nagyon meg vagyunk fázva, sőt nekem könnyezik meg kezd fájni a jobb szemem belső sarka, remélem nem fog begyulladni :?

Ui: én is 56-os ruhákat vettem ( nem sokat mert úgyis kinövi őket hamar...)

Kép
cserkészkolbász

Andus: Te jó ég, még jó hogy nem lett nagyobb baj...

Kép
cserkészkolbász

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: