A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » Ikrek + Veszélyeztetett terhesség

Csilla: én is szemüveges voltam az oviban, iskolában, de sosem csúfoltak. Bár lehet, hogy csak szerencsém volt az osztálytársaimmal.

Banika: Minden rendben lesz!!! :wink:

Ja, és ikerség: tegnap drága Lili cicám rájött, hogy ha rángatja az asztalt, mozognak a rajta lévő dolgok, esetleg fel is borulnak. Ezt ma megtanította Jázminnak is. :mrgreen:
Lili egy nagy franc, ám! Kis szendének tűnik, de a rosszaságokat ő találja ki! Mai produkciója: szándékosan eltolja a fotelt, hogy a tiltott helyre be tudjon mászni! :twisted: Gyanítom holnapra Jázminnak is menni fog. És ami a legjobb, hogy közben néz rám és vigyorog! Tudja ugyanis a kis csibész, hogy oda nem mehet!
Vendég

Csak gyors bekukk, mindjárt jön haza a nagy az oviból.

Izzadás: nem kell semmi rosszra gondolni. A kajálás nekik még elég nagy fizikai igénybevétel. Balu is mindig lefőtt szopi közben, tiszta csatak volt.

Macsek: most nekem sincs, és még egy jó darabig nem is lesz. Pedig mindig volt kutya is macska is, de kicsi gyerkőc mellé nem akarok. Tesóméknak amolyan félig kinti, félig benti cicájuk van, őt a lurkók már "betanították", tűr nekik mindent, aztán ha sok, arrébb megy. :lol:
vovanda

banika :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

lanyané

Andi: semmit, megy a babaduma, babababa, mamamama meg tetetete, ennyi de ezeknek nincs jelentoseguk. Anna mutogat es nyog hozza igy tudatja velunk ha akar valamit. Na, majd tobbet beszelek Hozzajuk!

KépKép
KépKép
tontica

Hahó!
Délutáni "alvás" van, fő a kaja, ezért van egy kis időm: szétröhögik magukat, így altatják egymást.. kész!
Voltunk sétálni: hát Petrában nincs még annyi fegyelem, h kivehessem a kocsiból. Egy pocsolyában tapicskolt lelkesen, térdelve, pedig csak annyira néztem félre, h meglökjem Hubát a hintában. Ilyenkor kicsit irigykedem az egy gyerekesek kézenfogós sétalehetőségére. Nekem erre esélyem sincs, hacsak nem kettesben megyek vkivel. Elnéztünk OBI-ba, tök jó karácsonyi dekorációk vannak, és vettünk madáretetőt is az erkélyre. Hazafelé Petrus sétálgathatott egy picit, de megint egy pocsolyában szórakoztatta magát, míg Hubát megpusziltam. Kész! Vízmániás!
(És még mindig röhögnek, mint két kis őrült!)
A piacon Huba meg meglátta a füstölt kolbászokat a hentespultban és üvöltve mutogatott rájuk. Sztem vicces volt, szte ne annyira. Legközelebb kérek egy szálat neki!

Anny, annyira látszik rajtuk milyen irtó huncutok! Kicsit örülök, h a gyerekeim (még) nem rosszcsontkodnak nagyon.
De olyan cukik, ahogy megosztják egymással az infókat, nem?

Na, felhívtam az MTA-t. Majd hívnak, ha kellünk.
Kértem az ortopédiára is időpontot Hubának. Bár még nem megy olyan szuper ügyesen, mint Petra, január 20-ig van ideje gyakorolni, akkor volt ugyanis csak időpont. :?

Kép
an°°di

Ja, Judit, mutattam már képet a Marco Sky babakocsinkról? Sztem nem...
http://picasaweb.google.com/visnyei.andi/November#5264912451199486818

Kép
an°°di

picit meg nyugodtam hogy ok amenyit esznek a torpeim :lol:
ma Mattia 5020 gr es Michelle 4750, nagyon szepen nonek :P
a jovo hettol viszem a babikat masazsra, alig varom, szerintem fogjak szeretni

dragonfly! mi nagyvaradiak vagyunk, akor egy darabig szinte "szomszedok" voltunk :D :lol: sajnalom a bombit, talan mi is megyunk a jovo heten oltasra :roll:

tonti! mi is kerunk kepet :D

banika! edesek a fiuk ahogy ulnek es jatszanak, vigyaz magatokra, sok sok gyogyi puszit kuldunk :arrow: :arrow: :arrow: :D

szanet! ha nem felnek hogy ala bujnak en is adnek rajuk paplant, body es rugi van rajtuk + a vastag takaro, de amint erkezik anyukam a takarot le csereljuk a halozsakra :D es talan nyugisabban fogok aludni 8)

kamilla, rebe! biztos minden rendben van, csak lehet sietnek a szopival azert izzadnak, (nalunk is Mattia neha anyira siet hogy kepes 5 perc alat be huzni 160 ml tapot es Michelle pedig 20 perc alat eszi meg az adjat) vagy lehet hogy izzadosak es passz

anny! biztos edesek ahogy egyik ki talal valami roszasagot a masik meg csinalja utana :D , na lesz ilyen nalunk is boven :wink:

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Andi!

Mai baba-mama klubbos Manóta, már hasonlított a Ringatós élményeidhez. Mondjuk, amíg éneklés-mondókázás megy, addig szépen elvannak, üldögélnek v. a közelben topognak, de amint vége az érdemi résznek, hajaj. Ketten háromfelé szaladnak, kukáznak, fiókot húzgálnak, székeket tologatnak :wink:

Judit

jucicuki

Hééjjjjjj, Judit, nem mindig ilyen a Ringató!!! 2:2 az állás az anyának csupán izzasztó vagy izzasztó ÉS élvezetes meccsen. Pénteken megyünk (ha megint bele nem alszanak :twisted: ), meglátjuk, mi lesz.
De azért röhögök, nem rajtad, hanem veled, tudod! :wink: :lol:

Kép
an°°di

Andi!
Manó is tócsa-mániás. Anyukám vett neki gumicsizmát (szép pirosat :lol: ) imádja.

Móni!
Szépen nőttök!

Judit!
Látszik, hogy gyerekből vannak. :lol: Szerintem inkább ilyen legyen egy gyerek, mint kisnyuszi.
vovanda

mi is voltunk Ringatón...igaz itt Csicsergőnek hívják. de sztem még mi picik vagyunk hozzá. nem sírtak, figyeltek is.

Banika!! ++++++

Andi! tök jó a babakocsi! most mi is erős keresésben vagyunk :) de még nem találtam megfelelőt....

zsuzska80
Szombathely

Kamilla, Én sem szeretek ilyeneket hallani! :oops: Meg én nem is gondoltam, hogy egy ilyen pici baba ennyire tud izzadni. :oops:

Anny, Megtaláltam! :wink: Szépek vannak! Cuki lehet ahogy rosszalkodás közben még vigyorog is rád Lili!

Tonti, Képeket nem hozol nekünk? :wink:

Kép
rebe
Dunaharaszti

vanda! koszi, edi kis csizmas kandur lehet Balu

Kép

Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13

Tonti!

Elfelejtettem a kedvenc szavukat: NEM, gyakorlatilag bármit kérdezel tőlük :lol:
és az adda (labda)

Én akkor nyugodtam meg, mikor az iwiw kora klubjában megkérdezte egy anyuka, hogy ki hogy áll a beszéddel, mert neki a két és fél éves lánya (egy szem gyerek) még nem beszél...

Andi, röhögjünk együtt :wink:
Egyébként néha én is elképzelem, hogy az egy gyerekesek milyen jól szórakozhatnak rajtam, ahogy rohanok utánuk, mint pók a falon...

Jövő héten is megyünk, sőt most szombaton a klub keretében Adventi koszorút készítünk, míg a gyerekek a Gesztenye mese c. bábelőadást nézik...(hát erre leszek én nagyon kíváncsi :D )

Puszi!

Judit

Ui: gyerekeim kaptak egy-egy filctollat és a bébitaxi hátulján lévő lyukba illesztgetik már fél órája lelkesen, felváltva, hang nélkül
(feladat volt a teszten és akkor nem ment)

jucicuki

Andi!

Tudod mit akartam még kérdezni, hogy nálatok mennyi idő telik el két etetés között?
pl. a vacsi és az utóvacsi között?

Vonatozni jöttök végül, sikerült beszélni velük, hogy csak oda jöttök?

Judit

jucicuki

Sziasztok!
Anny!
Én is megtaláltam :D !Édik lehetnek a csajok!!Még szerencse hogy ketten vannak!Ami egy gyereknek nem jut eszébe arra felhívja a figyelmet a másik :wink: Nálunk Nóri mindig az "értelmi szerző" 8)
Csilla!
Sajnálom Mátét,remélem hogy nem lesz csúfolás!!!Én is nagyon ettől féltem Nórit,ráadásul ő a lelkisebb,kis besérülős.Bár a férjem azt mondta a múltkor,hogy a testvére majd megvédi,mert ha csúfolják ő odafut,amivel kapásból feldönt pár gyereket(kis elefánt a porcelánboltben :wink: )a többit meg elveri :lol: :lol: .Nekünk is ezt mondták,hogy ez a rövidlátás nem fog változni,mert ez veleszületett,sajnos!
Andi!
Sári szeme jó,szerencsére.Mondjuk az is bíztató,hogy a Nóra egy szemmel jobban lát mint én kettővel.A vizsgálaton az ölemben ült és még a kicsi képeket is felismerte amit én már nem nagyon láttam.Ez a Ringató jó móka lehet a manókkal így egyedül!
Örülj neki,hogy lánykád "csak" vízmániás,a piro rosszabb lenne :lol: :lol: Hubának meg adj egy kis kolbászt!!! :wink: :lol: :lol:
Juci!
Beszédről csak annyit,hogy a lányok mondatokban beszélnek,sokszor olyan választékosan hogy csak nézünk,de van olyan velünk egyidős kislány(aki nem koraszülött)aki csak annyit mond még hogy apa.Szerintem nagyon ügyik a csajaid!
Azért kicsit irigykedem,nálunk nincs a közelben semmi ilyen lehetőség(ringató).Pedig szívesen vinném a boszikat.Helyette egész nap megy a Zeneovi,meg a Gryllus Vilmos bácsi :lol:
Tonti!
Szorítok csütörtökön!!!Képek?
BANIKA!!!!
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :D
Sokat gondolok Rátok!!!!

bognartundi0727

Judit!
Manónak máig a kedvenc szava a nem. És ha jól emlékszem, a hamm és az anya után ez következett a sorban... :lol: ma már cifrázza : szó se lehet róla. És közben röhög.

Beszéd: iszonyatosan változó, hogy melyik gyerek mikor. Állítólag ebben is a fiúk lassabbak. DE: a párom kislánya meg a nővére lánya között 2 hét a korkülönbség (2 és fél évesek). Kisó (a tesómé) szinte semmit nem mond, Laurának meg be nem áll a szája, mindent ismétel, mint egy kis papagáj.

Banika!
Szorítunk.
vovanda

Sziasztok
Csak továbbítom Banika üzenetét:már a kórházban vannak és reggel 8-kor Marci lesz az első a műtőben.
Átadtam neki a drukkokat,köszöni szépen.

Mi holnap Szegedre megyünk,de amint hazaértünk és lesz hírem Banikáékról,rögtön üzenek.

Puszi mindnekinek és jó éjt!
Bocsi,hogy most nem reagálok :oops:
Vendég

Judit, jó, h írod a vonatozást! Teljesen kiment a fejemből. Rá is fekszem a témára!

Aszongya a honlapon: "Jegyek a Mikulásvonatra már elfogytak, de a Vasúttörténeti Parkban megrendezésre kerülő előadásra még kaphatók!" tehát lehet külön menni. Ti mikor mentek? Tényleg összefuthatnánk már végre! :wink:

Kép
an°°di

Hahó Csajok!
Már megint annyit írtatok,hogy nem tudom követni....Ilyenkor van az,hogy csak ahhoz tudok hozzászólni,ami az utolsó lapon van,mert az elötte levő oldal hozzászólásait elfelejtem... :oops: :oops: :oops:
Mióta nem dolgozom erőteljesen fogynak az agysejtjeim!Majd mehetek vissza dolgozni valami egyszerű munkakörbe... :lol:

Banika!
Ilyen közel még nem voltatok ahhoz,hogy túl legyetek rajta! :wink: Reggel 8-kor mindannyian rátok gondolunk! :P

Én azért utálom a macskákat,mert nekem volt két vetélésem a nagylányom előtt,mert elkaptam az otthoni dögöktől a toxoplazmát.Ezt 13 éve még nem szűrték...két gyerekembe került. :cry: :cry: :cry:

Móni!
Nálunk Marci rengeteget evett az első két hónapban,már akkor is nyomta a 140-160-akat,de azóta nem emelt az adagján,így most lassabban hízik(szerencsére)... :roll:

binyek

Ikresség:én annyira be voltam pánikolva tőle,szinte néha rendesen mérges voltam a bébikre a hasamban,hogy így kib..nak velem,hogy ketten fognak "boldogítani". :roll: Most meg annyira élvezem a duplaságot,hogy sajnálom az egygyerekes anyukákat,hogy nem élhetik meg ezt a csodát,amit mi. :lol: Pedig az enyémek még nem is huncutkodnak úgy, mint ahogy írjátok...De nagyon várom már! :wink:

Csak azt tudnám már,hogy meddig kell még etetnem a kis büdösöket éjjelente!?A fele lányom és a királyságom is odaadnám egy átaludt éjszakáért... :roll:

binyek

Andi!

10:40kor indul a vonatunk a Nyugatiból a Vasútörténeti Parkba dec 7-én

Judit

jucicuki

Binyek, Az agysejtjeimmel én is így vagyok! :lol: :lol: :lol:

Banika, 8-kor gondolok rátok! :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Ancsi76

Ugyan azt csinálja nekem is Anna.nem kúszik, mászik.pedig látom, hogy fejlődik, erősödik.hát nem strapálja magát , az biztos….

ami viszont idegesit:
eddig délben ettek kanaplasat, amjd tízóraira is.de egymás után két kanalasat nem ettek meg.ezért most tízóraira és uzsira kapnak kanalasat.
de Janka nem akar enni.néhány falat, majd szájzár.és csak a tápi kell neki.normális ez?már olyan régóta eszünk.és olyan időszak is volt, h nagyon jó evő volt.most meg, mint akit kicseréltek.Annának viszont atápi nme kelll annyira.pl reggel ma is csak 40milit evett.adtam neki üveges gyümit .annaka felét bevágta.én ezt már nem értem :roll:

szanet

Dobok néhány képet:
Kép
Janka rosszcsont :)
Kép
Janka kedvence, a rongy :)

Kép
látszik, h apa szakács :)

Kép
családi idill :)

szanet

Lányok, hány naponként lehet/érdemes próbálkozni új gyümivel? Azért kérdem mert 3 napja almát eszünk, de Blanka mindig fintorog, és nem akarom erőltetni.

Szanet, Nagyon édesek, közös képetek nagyon jó! :D

Kép
rebe
Dunaharaszti

Kép Kép Kép

szanet

Rebe

közös képünkön Janka elaludt a lábam között, amíg játszottam Annával :shock: :lol:

szanet

Kép Kép Kép

szanet

a fekete fehéren balra Janka, jobbra Anna
bocs, ha sok voltam :oops:
most bepótoltama lemaradásomat :lol:

szanet

Sziasztok!

Hu, de sokat irtatok!!! :shock: :D
Megvolt a fenykepeszkedes, mindenki legalabb haromszor leizzadt a gyerekeimmel. :lol: Regen rohogtunk es szenvedtunk ennyit. :lol: Allandoan el akartak maszni vagy menni, sosem arra neztek amerre kellett volna, csorompoltunk Nekik ezerrel meg odaadtam a mobilomat hogy maradjanak mar nyugton. :lol: Csak jovo het vegere lesznek kesz, majd be kell szkennelnem ugy tudom megmutizni, mar nagyon varom! :D

Binyek Te meg logsz a kepekkel am! :wink: Mar nagyon kozel vagytok az ataludt ejszakakhoz, kitartas!!! :D

Banikanak erot, kitartast es a kis Marcinak gyogypuszikat kuldok!!!

Anny: Lanykaid nagyon csibeszek, lesz meg Veluk gondod boven. :lol: Nalunk Anna az aki szazadszor is megcsinalja azt amit nem szabad pedig ott allok mellette es fegyelmezem.

Andi:
en ilyen egyutt setalos dologgal a multkori jatszoteres elmenyem utan nem vallalkozom egy jo ideig egyedul. :roll: Tapicskalos Petra jo fej! :lol:
Miert kell Nektek ortopedushoz menni? Mi felmentest kaptunk a dokitol mert Alex mar egesz jol nyomja a setat. :D Amugy el akart kuldeni neurologushoz ha 15 honapos koraig nem kezdett volna el jarni.

Beszed: nagyfiam ennyi idosen mar mondott szavakat de tenyleg minden gyerek mas es mas. Sajna nem tudok Veluk annyit foglalkozni mint Rateval annak idejen de igyekszem. :?

Szanet: Nalunk Anna volt a kanalas es Alex a tapszeres de most mar mindket kajatipus megy ezerrel, mindent megesznek. Janka irto huncut, olyan edes, latom Nalatok O lesz a fo kolompos. :lol: Az a kep ahol Rajtad fekszenek annyira cuki!!! :D

Rebe: szerintem ha allergias lenne arra a gyumolcsre mar latnad ugyhogy nyugodtan adj Nekik masik fajtat!

Tobbiektol elnezest, megyek az agyba! :arrow: Jo ejszakat!

Most mondtak a teveben hogy az ossze orszag kozul a spanyoloknak a legjobb minosegu a spermajuk. :lol: Apa irto buszke. :wink: :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Szanet de edesek es jok ezek a kepek, foleg a fekete-feher. :D :D Annyira hasonlitanak a csajszik!

KépKép
KépKép
tontica

Szanet,
édesek vagytok! A kaja dolognak ne tulajdoníts jelentőséget, előfordul az ilyesmi, tudnak furcsaságokat produkálni! Csak te ne add fel, kínálgasd a kaját minden nap.

Andi,
nálunk is röhögnek, ha beteszem őket az ágyukba, h alvás van. Jókat szoktunk derülni, behajtom az ajtót, és hallgatózunk. Aztán egyszer csak nagy csönd, na akkor megyek betakarni őket.

Binyek,
én is azt mondom: olyan jó, h ketten vannk, el sem tudom képzelni, hogyan játszik egy egyszem gyerkőc. Szuper, h számon tartják egymást, tudnak kommunikálni egymással, stb. Pedig sokszor az idegbaj kerülget, annyira kimerítő még most is, h majd egy évesek.

Beszéd: Aliz csak azt mondja, h mama és baba, meg tete, ezeket sok mindenre mondja, Barnus már próbálja utánozni, ha mondok neki vmit, pl. autó --> ata, meg ilyenek.

KépKép
lili73

Próbálok válaszolni mindenre, ha kimarad valaki, bocs.

Binyek!
Kaja terén elég változó dolgokat produkálnak. Nekem Manót anno nem lehetett lehámozni a krémtúróról, aztán egy ideig rá sem nézett. Szóval szerintem ne ijedj meg.
Alvás: én abban reménykedek, hogy a két pocaklakó jobb alvó lesz, mint a nagy. Mostanában jutottunk el oda, hogy viszonylag rendszeresen átalussza az éjszakákat.
Ikerség: olvastam olyat, hogy az ikrek külön nyelvet találnak ki maguknak. Na ettől parázok. És nálunk akár sanszos is, az apjuk tud visszafelé beszélni. Nem vicc: mondasz neki valamit, és kapásból darálja visszafelé. Mi lesz, ha za ikrek "öröklik"? Kifőznek valami huncutságot az orrom előtt és nem tudok mit tenni, mert nem értem.

Szanet!
Édesek a babák! Nagyon jó képek!

Tontica!
Tesóm kislánya úgy tök kuka, hogy öten nyomják körülötte a dumát. Majd egyszer csak rákezdenek, aztán le se tudod őket lőni. A későn dumálókkal nálunk is így volt. Tesóm 3. számúja meg az én fiam közt fél év van. Kb. egyszerre kezdtek beszélni (olyan jó 2 évesen) azóta be nem áll a szájuk... :lol:

Banika!
Szorítunk nektek nagyon!
vovanda

Banika +++++++++++++++++++ :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:

Szanet :P
Szépségesek vagytok!

Rebe :P
Én is így próbáltam. 3 napig nem ízlett Márkónak, aztán egy hétig nem próbáltam, s utána újra. Akkor sem :lol: És egy hét múlva megint. Azóta esszük az almát :shock: De az általam készítettet nem szeretik, csak a hipp-eset :oops: Sütőtököt krumplival mindkettő szereti, de Márkó nem mindig hajlandó megenni. Ő nagyon tápfüggő. Milcsi viszont tegnap simán evett 1 decit belőle :D

Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Ja és nekem azt mondta a védőnő, hogy annyival kevesebb tápit adjak a főzi után, amennyit a főziből megeszik! (Korábban volt ez kérdés.)
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Tontica,

ezt a Kaális topikban írta valaki pont a beszéd késéséről:

"Én úgy örülök, hogy több, mint fél évig járunk Dévény tornára, mert ott értettem meg igazán, hogy nincs szabály, minden gyerek más. Én csak akkor kezdenék el aggódni, ha messze túl van azon a koron, ami már nem fér bele. "

ne izgulj! és én mit szóljak, hogy Barni 11 hósan ült fel először, és felállásnak még se híre, se hamva egyikőjüknél se majd egy évesen? nem tudok mit csinálni, csak csinálom a tornáztatást, és örülök, hogy szépek, vidámak és egészségesek :P

KépKép
lili73

Sziasztok,

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a nemvárt menstruáció előtt két-három nappal elvégzett teszt, ami elég határozottan pozitív (az oka elvileg a magas hcg) utalhat ikerbabákra? :oops:
Csak mert az ilyen korai pozitív teszteken -amiket idáig láttam- elég haloványak voltak a csíkok...
Van valakinek ilyen tapasztalata?

Köszi a válaszokat előre is! :)
eleven

Szia 11!
Ha ez spontán terhesség, akkor nem valószínű. Inkább korábban fogant a baba, mint ahogy számolod.
Üdv.:
Fanni

Fanni, Milán, Márk

Kép
fanni73

Eleven: lehet hogy tenyleg korabban volt peteeresed mint ahogy szamolod de nalam az volt hogy pontosan tudtam mikor volt pe-m es a menzi elott 1 nappal igen eros ket csikom volt, erdekes en nem gondoltam akkor ikerbabakra. :roll: :lol:

KépKép
KépKép
tontica

Szanett! édesek a lányok, szépen kikerekedtek :)

A HCG szintből sztem nem lehet egyértelműen levonni valamit. nekem olyan halovány volt a tesztem a 16 DPO-n, hogy alig lehetett látni, és ketten voltak már akkor is :)

Banika!! már túl vagytok rajta...

Lili, Tonti! sztem ne aggódjatok! Lili tudja h. én is aggódtam mikor Fanni semmit nem csinált. Barni amilyen hamar felült, olyan hamar fel is fog állni. Fanni egy hónap alatt tanult meg mindent. a doki is megmondta a Fannira, hogy látja a szemében azt amit egy ennyi idősnek kell látni. Beszélni fognak, nem győzöd majd hallgatni. Lili Te meg a mindehonnét majd leszedni őket mert először felállnak aztán nem tudnak leülni belőle, és akkor megy a segélyhívás :) szóval nyugi minden okés lesz :)

csajok, valakinek ötlete a szeparációs szorongásra??
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuzska80 2008.11.27 13:56-kor.

zsuzska80
Szombathely

Zsuzska4
Szeparációs szorongás: sok türelem. Nem szabad megvonni tőle az anyai közelséget, lehetőleg annyit legyél vele, amennyit igényel (tudom, hogy gyakorlatilag napi 25 óra). Viszont így szűnik hamarabb. Baluval még WC-re is együtt jártunk, olyan volt, mint egy ragtapasz.

Lányok!
Szemészdokitól kapott infók: időre, jó súllyal született ikerbabáknál az első javasolt szemvizsgálat kb. fél éves korban, egyes babáknál 8 hónaposan.
Ha koraszülött a baba, akkor vizsgálat azonnal, méghozzá pupillatágítással. Ha oxigénsátorban volt, akkor több és alaposabb vizsgálat szükséges, mert ha túllövik az oxigént, vakságot is okozhat.

Tünde!
A ti esetetekre azt mondta, hogy valamennyi javulás várható, ha kontaktlencsét tudtok majd használni, az nagyon sokat lendíthet a dolgokon. Műtét csak akkor, ha a szem már befejezte a növekedést.
vovanda

Sziasztok, köszi a válaszokat.

A peteérésnek nálam egyértelmű jelei vannak mert az a bizonyos tojásfehérje szerű nyák egy-két napig van és alhasi fájdalom is mindig jelentkezik ovulációkor. Mindez az pozitív tesz előtt 11-12 nappal volt.

Viszont volt ebben a hónapban valami fura. Az ovulációs kalkulátor szerint megjelölt nap előtt egy nappal jelentkezett a tojásfehérje szerű nyák majd másnap este a hasfájdogálás. Aztán 3 napig tipikusan a peteérés utáni szárazabb érzés. Majd újra megjelent az a bizonyos nyák és másnap imést hasfájdogálás.
Nem tudom mi lehetett ez (illetve sejtem), sokat olvastam utána és előfordul ritkán, hogy egy nőnek egy ciklus alatt többször legyen peteérése. De ez egy dolog, erre utólag valószínűleg nem kapok választ.. viszont ha csak egyszer volt akkor elképzelhetetlennek tartom, hogy az első "hivatalos" alkalommal estem teherbe mert utána nem lehetett volna ez a két tipikus tünet ismét. Tehát tuti, hogy ahogy gondolom: a teszt a peteérés után 11 vagy 12 nappal lett erősen pozítv.
Lehet, hogy csak egy baba van de szerintem fura, hogy ilyen korán ennyire látszik az a csík. :D

Szóval csajok tuti biztos az időpont, a testemet hál' istennek nagyon jól ismerem. :)
eleven

Eleven,
hát, a csík erősségéből sztem az égvilágon semmilyen következtetést nem lehet levonni, legalábbis ikerterhességre tuti nem. Azt kizárólag az ultrahang fogja megállapítani. A csík erőssége persze egyenes arányban lehet a hcg szinttel, de nagyon nagy intervallumokban mozoghat a hcg szint az egy babánál is, egyén függő.

KépKép
lili73

Zsuzsi,
köszi, nem is izgatom magam, megteszem, amit tudok. Mondjuk Dévényre nem vittem őket, de úgy vagyok vele, hogy vagy a neurológus vagy a bhrg-sek csak mondták volna, ha nagy szükségük lenne rá. Amúgy értelmesek, okosak, biztosan behozzák a lemaradást a mozgás terén is.

KépKép
lili73

Sziasztok
Beszéltem Banikával,Marci túl van a műtéten,minden rendben volt.Egyenlőre ennyit tudok,majd jövök még az új hírekkel :lol:
Vendég

Szanet:
Olyan szééépek :D
Ti könnyen fotózzátok a babákat? nekem egy percre nem maradnak nyzgton, így a fotók 90%-án valamelyik mindig el van mosódva, mert belemozdul.
Vendég

Sziasztok!
BANIKA!
:arrow: :arrow: :arrow: +++++!
Vanda!
Köszi hogy rákérdeztél!Mindenki azt mondja,hogy mielőbb kontaktlencse :roll: Össze kell szednem magam és a Nórit is,szóval össze kell szedjük magunkat és belevágni!Még van rá 3 hónapunk :wink: Nálunk Nórival szenvedtünk irtózat sokat alvás ügyileg(kb.1 éves korától 2 éves koráig)Szörnyű volt minden éjjel ment a műsor :( Mindig azzal nyugtattam magam,hogy az idő nekünk dolgozik :wink:Baludnak is jó szövege van :lol: :lol: Nálunk Nóri szokta mondani ha valamiért rászólok,hogy nem szabad:"ez komoly?"Az ikernyelvről én is hallottam és tartottam is tőle,de nálam a lányok soha nem találtak ki maguknak nyelvet,viszonylag hamar elkezdtek beszélni és csak így kommunikáltak.Van egy ismerősöm neki 3 ikrei vannak(20 hónaposak) és ő mondta hogy így beszélgetnek a gyerekek egymással.Mondjuk ő pici csecsemő koruk óta rájuk zárja a gyerekszoba ajtót,hogy játszanak(volt hogy a konnektort is "kiszerelték" a falból).Nem tudom hogy van-e köze hozzá,hogy mennyit vannak egyedül a gyerekek.
Lili!
Nagyon igaz amit írsz,minden baba más!!!Ovis korukban már nem lesz jelentősége,hogy ki mikor állt fell,mikor beszélt stb.Ott már mindegyiket alig lehet utolérni és nem áll be a szája :lol: :lol:
Szanet!
Gyönyörűek vagytok!!!!
Fanni!
Jobban van a gerinced?
Binyek!
Ez az ikresség valóban nagyon jó!!!!Ma reggel is olyan édesek voltak a boszik!!!!Szeretgették,puszilgatták egymást!A múltkor a bilin ültek egymás mellet és összedugott fejjel sugdolóztak!Olyan jó látni :lol: :lol:

bognartundi0727

Szanett, nagyon szépek a csajok!

Eszti köszi a híreket, Banikáéknak kitartás!

Anny, Lili olyan gyorsan közlekedik, hogy mire lenyomom a gombot sokszor már nincs is a képen :lol: :lol: :lol:

Mai Dévény Lili részéről katasztrófa, végig sírt és totál felhúzta magát hisztiig. Viszont a lába szépen alakul, a karja feszes még kicsit...

Judit

jucicuki

Eleven!
Kettő tesztet kell csinálni és ha mindkettő pozitív,akkor biztos ikrek!Ha három teszt lesz pozitív,akkor hármasikrek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

binyek

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: