A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

Katuska: remélem, jól vagy teljesen! Engem is egy ilyen roham szedett elő 2-3 hete, rendesen fájt, no meg jött Vuk....Te szegény, ez piszok rossz! Gyógyulj! És köszi a linket!

Csöre: igen,sok kicsi,apró darab, de most számoltam meg, jelenleg (ami messze nem az összes) 27 db body szárad, mind kis méret... van 1-2 ami nagyobb, de elenyésző :oops: Meg 5-6 világos pamut rugi :wink:

Hanna: legalább pihiztél! :D

KépKép

KépKép
kata8110

Kata! Igen, pihentem.
Laca meg majd vacsizik, amit talál... ennyit az édes kis feleségéről.
Válaszoltam. :wink:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Hanna: köszi :) már van hangja, pedig a lelkére kötöttem, hogy ne jártassa a csőrét :evil: de fáj a torka :? nem tudom, mi lesz :?

Kata: :D 27 az szép szám :wink: nekünk is brutálisan sok body van, de még nem számoltam meg :) majd a mosásnál :)

Csöre
csöre74

Csöre! hát nem is tudom mi a jobb...mikor már tud beszélni a gyerek vagy amikor még nem. Máté így is egész nap karattyol, halandzsázik osztja az észt...jajj mi lesz ha megtanul végre beszélni?

Hanna! netpincér?

Ezen jót mosolyogtam mert vizuális típus vagyok...a doki éppen varr, apa meg adja oda a borítékot, hogy: aztán szép minta legyen ám doktor úr!

Szerencsére már jól vagyok nem hinném, hogy benyaltam volna bacit...nem voltam már ezer éve emberek közt:(

Viszont nagyon jól esne egy kis mandarin....

Már látom is mit fogunk enni a következő talin:) mindenki hoz egy két kiló mandarint és csámcsogjuk:)

Babaruha mosás? hát azt nem tudom mikor lesz....gőzöm sincs honnan mindig ez a sok szennyes, de ma is mostam két adagot és még mindig tele mindkét kosár. Igaz, hogy kimosva vasalva kaptam vissza a ruhákat,de akkor is ki akarom őket mosni, hogy a mi szagunk legyen rajta....most oylan idegen mosószer szagúak....jó illatúak de idegen.
katuska79

Csöre! Örülök, hogy jobban van.

Katuska! Azért pihenjél.
Az a baj, a melóban is ilyen műanyag kaját eszik.
Én nem szeretem a rendelős kajákat.
Majd csinálok valamit.

Panaszkodom én is. Nagyon fáj megint a lábam. :( brrrrrrrrrrrr

Kép
hanna30

Katuska: Nem hangzik túl jól, amit írtál! Jobbulást, reméljük nincs semmi komoly baj!

Kata: nálunk macsek imádja a zacsikat, csokipapírt, szövegkiemelőt stb... Múltkor csak arra eszméltem, hogy valahonnan levadászott egy ilyen szélesebb háztartási gumit, és a felét megzabálta :shock:

Csöre: Okés! :wink: Zalán :shock: Nem semmi hapsi! :D Mesi meg tényleg tipikus csajszi, én sem tudom befogni a szám. Az viszont jó, hogy amikor megpróbálom, már Apa nyaggat, hogy beszéljek már, mert ez így nem az igazi :lol:
Hosszú kar: Erre nem is gondoltam, de tény, hogy a csimpánz karjaim hozzásegítenek még a lábkörömvágáshoz :roll:
macska: annyira komolyan kell eldugni előle mindent, hogy konkrétan nem szabad látnia, hogy hova tesszük pl.: a szívószálakat, mert képes utána mászni bárhova. Mostanában pedig új kedvenc helye van. Ez pedig a TV teteje, mert onnan jobban kilát az ablakon, na meg gondolom tetszik neki a magaslati levegő, és hogy új perspektívában látja a szobát :)

biga.csiga

Katuska: legalább tudom, mi a baja, ha üvölt :? ennyi előnye van... meg jól megfenyegetem, ha szemtelen, mert azt is észreveszem...
Én ma nem kaptam szép mandarint a faluban :? egyáltalán: szép gyümölcsöt sem :( nagyon szomorú voltam :(

Csöre
csöre74

Katuska: Én dobok mellé kiwit (vagy kivit) :wink:

biga.csiga

Dinnyetolvaj:
Kép

Kép
hanna30

Nekem csak grapefruitom van, meg 1 db banán...hááát,nem sok. De mandarint én is ennék....nagyon!!!!

Biga.csiga: a gumizabálás nálunk is befigyel :lol: Képzeld, amikor még a régi cicámat kaptam, voltam olyan 8 éves, vettünk egy 'közös játékot' olyan kis pattogós labdát,vagy inkább golyót, aminek a végén ilyen hosszú,színes metál lametták voltak, mint a karácsonyfadísz és imádta, ahogy pattog. Mígnem egy szép napon arra lettünk figyelmesek, hogy a macska fenekéből egy metálrózsaszín lametta lóg, úgy jár-kel a lakásban. De nem lett baja :lol:

Én megint kezdek hosszában szétszakadni, Martin meg megint asztalt gyártott magából a pocakban :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Bocsánat, hogy ilyen nagy lett. :oops:

Kép
hanna30

Hanna:csodás pocak! És ne izgulj, ma én sem főztem :oops: Tiszta lett a lakás, mostam babaruhákat...azért mindent nem lehet... :lol: Apa meg hozott nekem császármorszát :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Nálunk van 1 kg kiwi. :)

Kép
hanna30

Hanna :D mekkora a pocakod :shock: mindig rácsodálkozok :lol: :lol: :lol:

Gyümi: addig mondtátok, hogy kénytelen vagyok megenni egy kivit :D szimpla v-vel és dupla w-vel is :D

Zazának megint nem sikerül valami :? hallom a hisztit :? bár most nem rajzol, számítógéppel játszik :? megyek, megtámogatom....

Közben csak nekiestem a ruhapakolásnak :? a nagyoknak :?

Csöre
csöre74

Ha már annyit ecseteltem macsekunk szívószál szerelmét, hát íme a bizonyítékok:

Szívószál zsonglőr (itt éppen megpörgette a mancsával, és pont reptetés közben sikerült lekapni :D)
Kép

Persze rágni is szokta (szép lenyomatokat hagyva rajta, vagy éppen jól meg is töri őket, és végül a kukában landolnak)
Kép

biga.csiga

Jajj,de édes ez a cicc :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kata8110

Kata: könnyesre röhögtem magam a metálrózsaszín lametta fenéklógón :lol: Nagyon vizuális típus vagyok... :lol: Remélem mi macsekunknak nem lesz gumirugós utánfutója :lol:

Hanna: csudás pocak, szép formás :D

Jöhet a kivi/kiwi, bár van itthon is, szerintem mindjárt neki is esek, kis almával és banánnal felturbózva :roll: Mandarint tegnap megettem, most nincs itthon :( Olyan nehéz mag nélkülit kapni, pedig utálom, amikor egy gerezd fele maggal van tele...

biga.csiga

Bigy.Csiga! Édes a macsek. :)
Mandarin... nyamiiiiii nincs itthon.. de majd holnap veszek.

Köszi szépen Csajok! Megmondom a fiamnak. :) Építkezzen rendesen.

Kép
hanna30

Bigacsiga: ilyen narancssárga macskaszemet még nem is láttam :shock: nagyon cuki :)

Csöre
csöre74

Kata! Ez nemcsak a ciccekkel, a gyerekekkel is így van! Megveheted a több ezer Ft-os játékokat és jobb esetben rá sem néz, rosszabb esetben fél tölük (ha még hangja is van), de ha elkaphat egy tusfürdős, popsikrémes, stb dobozt napokig el van vele! :D De a konyhai eszközök is jobban lekötik, mint a játékok.

Katuska! Remélem már jobban vagy! Lehet, hogy valami vírus?!
Kipróbáltam a császármorzsát, nagyon fini lett.

Csöre! Mesinek jobbulást kívánok!

Hanna! Szép pocak!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

biga.csiga! Nagyon édes a cicád! Főleg az első kép nagyon jó lett!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

A mandarinra én is nagyon rá vagyok állva, de tegnap este elfogyott TV-zés közben, ma pedig lusta voltam elvonszolni magam a zöldségeshez. :( De sebaj, holnap úgy is kell mennem, beszerzek 2 kg-mal a biztonság kedvéért. ;)

És micsoda gyönyörű pocak van itt. ;)

És milyen édes cicát is látnak szemeim. :) Imádom a cicákat.
Vendég

Helló!

Na ismét itt. Gyerekek lerakva, uram megvacsiztatva...

Csöre: Julcsi is ilyen maximalista. Valamelyik hétvégén látott olyat az apjától, hogy úgy tudja a hullahopp karikát elgurítani, hogy visszajön.
Na erre belelkesült, de nem jött össze neki (mellesleg nekem sem, mert nem jó a technikám - hiába értem az elvet...)
Erre sírva odajött, hogy ő nem jó semmire, mert neki semmi nem sikerül. Aztán mikor felvilágosítottam, hogy sajnos én sem tudom megcsinálni a mutatványt, egy kicsit megnyugodott, de asszem nem teljesen.
Szóval a mi másodikunk is ilyen.
S ami kiborít, sokszor nem érti a viccet - és rettentően érzékeny néha.
Ne aggódj Csöre, bizotsan csak kifáradt. Az enyémek is olyan hullák, mire hazaérünk... Alig várják a hétvégét...
Majd számolj be Mesi óráiról, meg a lucfenyő áldásos hatásáról...!
Marcit jövő héten tudom megkukkolni kettős céllal: megézni mit alakít az én elsőszülöttem, s megnézzem, hogy a másodszülöttem jó tanítónénihez kerül-e... Végülis csak 4 éve ismerjük egymást... :D
Addig is holnap megnézem a felső tagozatos laklikat az 5. osztályban. :)

Katuska: remélem, már jobb a helyzet, s már nem fáj sehol...
Az utóbbi időben nekem is volt "jaj, mindjárt elhányom magam" érzésem, de aztán félig ülve sikerült alukálni egy kicsit...

Na elteszem magam holnapra, mert reggel mindig 6-kor csörög a vekker, s holnap én viszem a népeket, alig várom, hogy ismét hering legyek a 24-es villamoson...

Jó éjt Nektek és a babócáknak... :)
batkata

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Jó estét!
Van még valaki?
Sürgős segítség kellenne

sahli

Nagyon fáj a gyomrom,hányingerem van,húz a derekam és a hátam. Ja és a hasam is görcsölget néha.
Lehetnek ezek már a szülés előjelei????

sahli

Sziasztok!

Csmoni, sajnálom a balesetet. Kitartás, és pihi!

Ercsi, nagyon helyes a kiscsaj.

Batkata, gratulálok a kislányhoz. Jó sokáig tartott, hogy megtudjátok.

Biga.csiga, a nőgyógyászati WC-t én is ismerem, szerintem lent sem lehet jobb a helyzet. Nem tudtam, hogy felújítanak, de ha tényleg ilyen vészes, akkor én is örülnék, ha gyorsan végeznének. Vicces a cica, ahogy a szívószállal játszik.

Csöre, jobbulást Mesinek.

Katuska, remélem, már jól vagy.

Kata, a grapefruitból és 1 banánból nagyon fincsit lehet csinálni. Egy kis méz, és egy kis víz, összeturmixolni, és valami isteni üdítő lesz belőle. Mi nagyon gyakran csinálunk.

Hanna, nagyon szép nagy már a pocid.

Sahli, én sajnos nem tudom, de remélem, még egy kicsit bent marad Patrik. Azért 2-3 hetet még eltölthetne odabent.

Kép
petne

Sahli! Van választott szülésznőd vagy dokid? Ha rendszereződnek a fájások hívd fel valamelyiket. Amig nem rendszres a fájás, addig szerintem nem. Esetleg ülj bele egy kád kellemesen meleg vízbe. Ha tényleg szülés felerősödnek, ha csak jósló elmúlnak a fájások! Szorítok neked, hogy még ne az legyen!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Csak gyors bekukk, most jöttem haza lánybúcsúbol.

Tescos pampers, megnéztem a katalógust, és 3200 Ft. Viszont az is olcsóbb, mint amit láttam előtte. Annyit írtátok a DM-es babyloeot, hogy biztosan kipróbálom.

Köszi a babuci dicséretet! :D Én is büszke vagyok Rá!

Holnap jövök bővebben újra

Kép
Kép
cs_erika

Enikő! Egyenlőre nem rendszeresek! A meleg fürdőt kipróbálom. Köszönöm a tippet

sahli

sziasztok, jó reggelt!

Sahli: remélem, minden ok már! A szülés közeledtét, ahogy Enikő is írta, rendszeres méhösszehúzódások jelzik, amik rendszerint fájdalmasak, görcsösek, de olyanról is hallottam, aki nem érzett erős fájdalmat (na, őt irigylem... bár, a fene se tudja, akkor honnan tudja az ember, hogy szülni fog?). Gyakori a hasmenés, a derékfájás. Szerintem ha "görcsölget néha" a hasad, akkor az még nem rendszeres. Azért próbáld mérni. A fürdőt én is ajánlom (lehet zuhany is), az elvileg lenyugtat.
Nem lehet, hogy a derekad fázott meg? Én akkor szoktam így érezni magam, ha huzatot kap a hátam.

Batkata: na, akkor Julcsi és Zalán kezet foghatnak :roll: Ez az "én nem vagyok jó semmire" szó szerint azonos. Majd ha nem lesz otthon, akkor azért dobok egy-két rajzot, hogy mikkel elégedetlen... De mindennel így van: mozgással, olvasással (mit akar ő még olvasni?! stb...) Szerintem azért lehet, legalábbis azzal magyarázom, hogy a nagytesó sokkal ügyesebb bizonyos dolgokban, és hasonlítanak.

Mesi sajnos estére belázasodott, és reggel is hőemelkedéssel kelt :( Hangja nem sok van, a luc hatásáról meg beszámolok majd :wink:

Ma nem nagyon jövök, Apussal elmegyünk ajtót nézni, meg rendelni, addig Apám vigyáz Mesire, ha bevállalja.

Szép napot!

Csöre
csöre74

Sziasztok! Jó reggelt!

sahli: remélem, hogy ez még nem az, de én is úgy tudom, hogy a jóslók elmúlnak meleg víz hatására.

csöre74: :( Mesinek jobbulást!!!!
Jó ajtó nézegetést!
Vendég

Sahli mi újság????? remélem elmúltak a görcsök! A jóslófájásokat el elehet "lihegni" meg ha pihensz elmúlnak. Az igazi fájások nem múlnak el hanem egyre csak erősödnek...

Ma már minden rendben, nincs róka sem...

Biga.csiga! a macsekod tökéletes edzés lesz majd a gyerekhez. Tőle is majd így kell eldugdosni mindent, hogy még véletlen se lássa meg hova teszed:) Na és majd meg kell tanulni madárnyelven beszélni is...

Mára beveszem a " leszarom" kapszulát. Kér még valaki belőle?
katuska79

Jó reggelt!

Petne! Köszi szépen!

Sahli! Remélem, minden ok!

Csöre! Jó vásárlást! Mesinek jobbulást.

Katuska! Küldheted!

Kép
hanna30

Jó reggelt!

Dahli: Remélem minden OK, nagyon izgatott lettem!!!

Katuska: örülök, hogy teljesen jól vagy!

Petne: gusztának tűnik ez a grapefruitos-banános ital, lehet, kipróbálom!(még megvan a banán :lol: )

Csöre: jobbulást Mesikének! Ha nem nagyon utálja a mézet magában,nyomjon be időnként 1-1 kanállal úgy is nagyon hatásos! (Ha utálja, akkor is, a cél érdekében :oops: )

KépKép

KépKép
kata8110

Bocs, az előbb természetesen Sahli akart lenni :oops:

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

batkata: gratulálok a kislányhoz:)

Sahli: hogy vagy? elmúltak a fájások?

biga.csiga: édes a cicád:)

Na én most nagyon kihasználom, hogy itthon vagyok, tegnap este 9 óta most ébredtem :oops:
Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat rá kell jönnöm, hogy még mennyi mindennel nem készültünk el. Ezért úgy gondoltam, hogy még a héten pihi, aztán jövő héten nálam is beindul a babaruha mosási progi:)

csmoni

Sahli: ez érdekes nekem is egész éjszaka fájdogált a derekam, de lehet nekem a tegnapi mazsioktatástól még 1-2 hét és leteszem a mazsibotot egy időre. Addig is szedem a MgnB6-ot :wink: Biga csiga: ez a cica nagyn édes, és amint látom ő is imád bennt a házban heverészni :D Hanna: nagyon szép pocak, az enyém is hasonló alakú :D
erzsebet0312

Sziasztok!
EGy-két órára kimaradok este, meg sokáig alszom reggel, és tessék: már nem lehet benneteket követni annyit írtatok!

Sahli, ha nem rendszeres az még csak jósló lesz!
Pár tipp amit a szülésznőm mondott megkülönböztetni az igazitól:
-Meleg fürdő, ahogy a lányok írták.
-Próbálj meg aludni. A pihenés szünteti a jóslógörcsöket, viszont ha igazi, a szervezet egyszerűen nem hagy elaludni. (Kivéve persze ha az ember már ezer éve vajúdik és kimerült, de ez egy teljesenmásik eset)
-Pontoson két korty jó minőségű bor. A jóslófájást lazítja, az igazira nincs hatással. (szülésznőm mondta hogy azért ennyi korty, hogy ha mégis az igazi fájás jön, ennyi bor még nem kavar be a kórházban semmilyen beavatkozásnál!)
-Óriás mennyiségű magnézium (ilyenkor már ne Magneb6 és társai, hanem a gyógyszertárban kapható pezsgőtabletta, akár 1,5-2 is belőle egyszerre). Dettó mint a bor: ha hat, akkor jósolsz, ha nem hat, akkor itt a nagy nap.

Remélem minden rendben, és már jól vagy, adj jelt magadról mielőbb!

És lélekben Veled vagyok, én is jósolgattam ma hajnal 3-tól (kicsit kiborultam este, és ez lett belőle). Sajna (vagy szerencsére?) nekem ez már a 4. vagy 5. alkalom, így már meg sem ijedek ha jön.

A többire majd később reagálok, most utol kéne érni magam! (még nem is reggeliztem)
kisbogacs

sziasztok!

Nagyon szégyellem magam, hogy nem voltam egy ideje, ne haragudjatok rám!
Nagyon magam alatt voltam, nem volt kedvem semmihez, elveszítettem minden kis önbizalmam, magamba fordultam. És nem volt kedvem nagyon beszélgetni.
Szombaton viszont voltunk egy másik dokinál, 4d-n, aki annyira megnyugtatott, és újra visszaadta az életkedvemet.
Most újra visszatértem, de sajnos erőm nincs ezt a rengeteg oldalt visszaolvasni. Fokozatosan újra bekapcsolódom.

Szeretnétek képeket látni Noncsiról? Ugyanis 97%, hogy kislány. :lol: És szombaton a becsült súlya majdnem 1700 gramm volt!

Kép
moffli82

Moffli:csakhogy megvagy! Nem szabad ám elkeseredni, látod, minden a legnagyobb rendben van! Naná, hogy szeretnénk képet látni a leányzóról, hadd gyönyörködjünk!!! (És rád is irigy-irigy a 4D miatt, ahogy fentebb írtam, én aszkétikusan lemondtam arról, hogy mégegyszer menjünk :oops: Így már csak 1 szűrő UH a 38.héten aztán élőben találkozunk!)
És vigyázz magatokra! :wink:

KépKép

KépKép
kata8110

Moffli, semmi baj, néha kell a csend. A féltésed pedig szükséges és csodálatos anyai tulajdonság, egy percig se szégyelld magad!

A lényeg hogy előkerültél, hogy új erőre kaptál, és hogy minden rendben van. Örülök nagyon hogy látunk!

(és ide minden képeddel ami van, el akarok érzékenyülni!!! :) )
kisbogacs

Moffli! Örülök, hogy jól vagytok! Várjuk a képeket!!!!!!!!

Kép
hanna30

Sziasztok!

Elért a rém, amitől rettegtem :cry: :evil: :evil: :evil: :evil:
Carakodik a vérnyomásom és megjelent a vizeletemben a fehérje... toxaemia :cry:
Korom, meg első terhesség... meg mindent összevetve, oktor kórházat javasolt... és nem is ott, ahova eddig jártam, hanem egy nagyobb kórházba, ahol koraszülött osztály is van (ott dolgoztam).
Úgyhogy most megyek be... Alexért megteszem...
Vendég

Vicky! Nagyon nagyon drukkolok!
Minden ok lesz!!!!!
Ha bármi van és nem tudsz esetleg jönni, valakinek dobj egy sms-t!!!!

Kép
hanna30

Sziasztok!

Sahli, remélem, jól vagy.

Katuska, örülök, hogy helyrejöttél. Jó semmittevést mára.

Csöre, jobbulást Mesinek. Nehogy elkapj valamit.

Moffli, jó hogy jöttél. Persze, hogy szeretnénk látni képet. Gratula a kislányhoz.

Vicky, nagyon vigyázz magadra, magatokra. Minden jót kívánok! Majd gyere a hírekkel, ha tudsz, izgulunk érted.

Kép
petne

moffli: örülök, hogy itt vagy. :) És gratula a kislányhoz! :)

vcrane: drukk-drukk, nem lesz semmi baj!!!!!!!!

Sahliról tud valaki valamit?
Vendég

Vicky, drukkolok nagyon! Biztos jó kezekben lesztek Alexszel!

Moffli, sajnálom a rossz kedvet, de örülök, hogy újra itt! És várjuk a képeket a csajsziról! :D

Sahli, jobban vagy?

Éjszaka már többször is volt, hogy görcsöltem és paráztam, hogy be ne induljon a szülés. Illetve, olyan hülye tudathasadásosnak érzem magam, mert reggelre semmi bajom, és nem tudom eldönteni, hogy csak álmodtam, vagy tényleg. Azért bízom benne, hogy a beindulna valami, arra csak felébrednék :lol:

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Köszönöm a melltartós tippeket.
kata8110: ugye nem hordasz merevítős melltartót?????????????
Nem szabad!!!! Elzárhatja a tejcsatornákat!!!!!!!

Vicky: te szegény! Nagyon vigyázz magatokra!!!! Gondolunk rátok, hogy minden rendben legyen!!!! Egyébként nem is tudtam, hogy a toxémia rögtön kórházi bentlétet igényel.

Sahli???? Hogy vagy??????

Moffli: jó, hogy visszatértél! Még szép, hogy szeretnénk látni a képeket!!!! Egyébként ugye minden rendben?????

Kép
jandrea

vickybabe: szerintem észre fogod venni, ha indulni kell!!!! :-) 35 hetesen nem hinném, hogy ez a "tudathasadásos" állapot ne lenne természetes!!!! Nyugi!!!!

Nekem a változatosság kedvéért most a bal csípőm fáj, de nagyon. Alig tudok menni, szó szerint sántítok.

Kép
jandrea

Lányok, sahlinak tud valaki mobilszámot? Ha igen küldjünk neki egy sms-t. Kezdek komolyan aggódni... :?

Vicky, gondolunk rád odabent is, sajnálom ami történt! De legalább jó kezekben leszel... Hannával egyetértek, dobj egy sms-t valakinek ha bármi van!
kisbogacs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: