A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok lányok!
Bocs a kérdésért. Szerintetek miért van, hogy ilyen sok nőnek, nehezen vagy nem is "jön össze" a baba! Kép Általában mi a oka? A legtöbb esetben a férfiben vagy a nőben van a "hiba"?
Mindenkinek drukkolok, hogy gyorsan összejöjjön!
Macifül
Névtelen

Kedves Macifül!

A teherbeesés valószínüsége egy menstruációs ciklus során termékeny partnerek esetében sem nagyobb 20-25%-nál. Száz egészséges pár közül, akik semmiféle fogamzásgátló módszert nem alkalmaznak, az első próbálkozásra 20-25 nő lesz terhes.

Amennyiben a kívánt terhesség egy-másfél éven belül nem következik be, úgy indokolt felkeresni a gyermektelenség gyógyítására specializálódott intézetet. Magyarországon a párok kb. 15%-a meddő. A meddőség nagyjából hasonló arányban (40-40%) vezethető vissza női- vagy férfieredetű okokra.

Keresd fel ezt az oldalt www.kaali.hu itt bövebben olvashatsz mindenröl.

Ha van még kérdésed gyere át a szülészetek kaális párok foruma topikba. Ott is sok hasonló sorsu növel beszélgethetsz. Szeretettel várunk! Kép

Üdvözlettel:
kiscsillag*

Kép
Kép
kiscsillag

Sziasztok, jó reggelt!
Péntek óta iszonyú mensis görcseim vannak napjában többször. Ma vagyok a 27. napon. Tegnaptól pisilés után olyan rózsaszínes, barnás (mikor milyen) marad a papír (bocsKép). Ma reggel a hőm 37,2 volt, viszont csináltam tesztet és naggggyyon negatív.Most is görcsölgetek, de akkor legalább már jönne meg!
Lujza
lujza

LujzaKép
A 27. nap nagyon korai tesztelésre. Nekem a 31. napon is halovány volt a csík. Ebből még bármi lehet.KépKép A mensis görcs az jóóóóó..

ZitaKép
Én hüvelyben mérem, de csak ott hiteles, vayg popóban.

MacifülKép
Ezt a hirtelen megnőtt meddőségi rátát még az orvosok sem tudják megmagyarázni. Úgy ahogy a férfiak spermaszáma rohamosan csökken, és a nőknél is számos korábban nem ismert probléma előjön, úgy csökken a teherbeesés esélye isKépKép Leginkább szerintem civilizációs betegség. Az is érdekes, hogy inkább a városokban élőkre jellemző nagyobb számban, és az értelmiségiek között. Túlhajszolt életmód, környezetszennyezés stb.

OrsiKép
Ebben a hőben az az érdekes, hogy korábban én is azt mondtam volna a 36,9-es hőre, hogy alacsony a progi, nem babás. De nekem csütörtökön nézte a dokim, és azt mondta, hogy szép magas a progi, plussz megy 3x3 utro is. Ki érti már ezt ?

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!Kép

Én eddig szájban mértem, most próbáltam csak hüvelyben. Ezért nem gondoltam, hogy ez magas.
Ma nem is mértem, de holnap megmérem megint, és ha megint 36.9, akkor csinálok egy tesztet, de félek tőle, mert régebben annyi neg. tesztet csináltam, mert azt hittem, hogy..., és most nem is érzek semmit.

Pusz, Zita

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!Kép

Nem tudom örüljek-e, vagy csak baci van vennem. tegnap kellett volna megjönnie. Szombat óta hőmérőzők, 37,0-37,1 között ingadozik. Szerintetek? A cicim rettentő feszes, a hasam puffadt, de nem igazán görcsöl. A közérzetem viszont rettenetes...Kép El sem hinném, így közveltelenül a műtét után!

DodoKép
Mi van veled?

Csutka
csutka

CsutkaKép
Hát én nem csodálkoznék.... Annyira jó lenne, ha babás lennél. Én ugyanezeket a tüneteket éreztem. Szerintem 2 nappal a kimaradt mensi után tesztelhetsz.

ZitaKép
Neked is drukkolok ám!!!!!!

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!

Talán holnap este veszek egy tesztet, és ha semmi nem lesz, és a hőm is úgy akarja Szerda reggel megcsinálom. Nem akarom beleélni magam, de már késő...Már csak egész nap magam figyelem, mik a tüntetek, tiszta röhejKép
Csutka
csutka

CatKép
Látod, el vagyok szálva magamtól, pedig meg akartam kérdezni: hogy vagy?

Csutka
csutka

Sziasztok Csajok!
Eddig semmi jele annak, hogy történt volna valami. Tudom,hogy még korai bármiféle érzést felfedezni magamban, hiszen most még valahol vándorúton lehet a drága. Legalábbis remélem.
Cat, azt írtad valamikor,hogy neked valószínű, hogy túl vastag volt a sejtfalad, és ez volt ok. Hány inszemed volt, mire ez "kiderült"?
A dokim azt mondta, a lombik még odébb van nekünk.
Olvastam, hogy ebben a 5-6 napban, amíg a blasztocita leér a méhbe, bármilyen negatív hatás végzetes lehet. MIlyen környezeti ártalmakat lehet elkerülni? Nem iszom, nem dohányzom, a kávéról is lemondtam, igyekszem nem stresszelni magam....ennyi. Még csak szénsavaSAT sem iszom...Eszem a b vitamint meg a cinket, mi kellene még?
Tudom, hogy éppen elég stressz-forrás lehet, hogy állandóan erre gondolok....
Mikor fogok megtudni valamit! Inszemesek!
Anna

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

CsutkaKép
Ugyanígy voltam én is, hogy a tüneteket lestem. Sajnos mi már nem változunkKép Teljesen jól vagyok, tünetmentesen továbbra is, de a cicim be van durranvaKép Szerdán megyek UH-ra. Akkor csak lesz már bizonyosság. A szerdai teszt, az nagyon jó, nekem is akkor lett pozitívKépKép

AnnaKép
Nekünk 6 sikertelen inszemünk volt, és a kemény petesejtfal csak feltételezés. Én érzem, hogy ez lehetett a gond, és a HCG vérvétel is ezt igazolja, mert sosem volt még emelkedett érték sem, tehát nem volt megtermékenyülés soha.

Szerintem Te mindent megteszel a babóért, ne izgulj, ezen nem múlhat. Napi 1 pohárka vörösbor viszont segíti a megtapadást. Na nem fél literes pohárKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

LányokKép

DodoKép merre van ?

VirágKép
Mi újság ?

Cat
Kép
cateye

Csajok Kép
Épp idenéztem és elolvastam CatKép véleményét a napi 1 pohár borocskáról.
Tudjátok, mi is minden "szart" kipróbáltunk, aztán mikor már 1000 %-ra mondták, hogy spontán baba felejtős, akkor jött össze.
Az, hogy miért sikerült sosem tudjuk meg, de nagyon sok oka lehet, így például a bor is, mert előtte minden félidő után ment a para és teljes alkoholmentesség volt, hátha. most hogy tutira mondták, hogy nem lehet, minden este a vacsihoz megittam egy pohár finom száraz bort (azóta nem kívánom, de egyébként imádom).
Szóval lehet, hogy ő a "bűnös"?! Kép
Vagy a piros bugyik Kép Azóta sem merek mást hordaniKép
Vagy bármi.....

Tényleg DodoKép Nagyon eltűnt.

Puszi lányok, olvaslak benneteket és szorítok nagyon!!!
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Üdv csajok!
Nálam még semmi újág. Csak beugrottam drukkolni.Kép
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Ja... az én hőm 37.3 volt reggel.(Ha már a témánál tartunk.)
Kriszta
vizkrisz

Kriszta Kép
Ez nagyon jóóóóóóóóóóóóóóó! Kép KépKép

Edit Kép
Én is hormon ám a piros bugyit Kép A feketéket száműztem Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
Nálad ez a "hormon" már szakmai ártalomKépKépKép

Cat
Kép
cateye

Én is mérem a hőmet pár napja, csak én hónaljba. Akkor az nem hiteles értéket mútat?

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Azt hiszem most kinevettek....Kép Olvasgatva a piros bugyis történetet jut eszembe, hogy pénteken vettem egy piros csicsa micsa bugyitKép Ennek tényleg ilyen komoly hatása lenne? Na meg a vörösborKép épp tegnap néztem a hűtőben, hogy ilyen régóta "hül" szegénykém, akkor ma kivégezzük.Kép

Aggaszt miért nem jelentkezik Dodo!

DODO NE BÚJKÁLJ!

Csutka
csutka

LányokKép
Én is vettem januárban egy piros bugyit cicifixel. Most, hogy mondjátok....

OrsiKép
Kérdezted az Indexen a blasztocitát. Oda képtelenség írni, ezért itt megírom. A blasztocita az 5-6 napos embrió. Ez azért jó állítólag, mert a rendes ET-nél 2-3 napos embriókat adnak vissza, így van egy aszinkronitás a nyh-a és az embrió kora között. Ugyanis spontán terhességnél az embrió 5-6 napot kering, majd utánna tapad meg. A blaszto-nál ez nincs meg, fejlettebb az embrió, nagyobb az esélye a megmaradásának. Blaszto-nál a bmc sikere 50%-os. De nem csinálnak elsőre soha blasztot, csak többedik lombiknál, 35 év felett. A táptalaj, ahová át kell tenni 3 naposan az embriót, nagyon drága. Ráadásul nem minden embrió éli túl az áthelyezést, csak akkor érdemes, ha sok embrió van. Az én 10 sejtesemre mondta a biológus, hogy blaszto állapotú. Tehát ha áttették volna más táptalajba, blasztocitát kaphattam volna vissza. De nem tették át "az én koromban és poziciómban" nem volt rá szükség. KépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Lanyok Kép

A bordo bugyi is jo? Vagy csak kifejezetten a piros? Kép Mondjatok meg lecci, mert ha csak a piros csicsas jo, akkor elrohanok venni!!! Kép

Tenyleg, hol van Dodo???

Mandula
mandula

Inszemnél hány nap után tapad meg?

kagyló

Mandula!Kép

Szerintem az is megteszi, az én pirosam is kicsit bordóba hajlik...Kép

Azért ez elég egyedi "gyógymód" a mi problémánkra!Kép Ha ezt valami nagy kutya elolvassa....Kép

Csutka
csutka

A piros bugyi mire jó?

kagyló

Békáné!

Egyes felhasználók szerint növeli a hatékonyságot!Kép És ez bizonyított!Kép (lásd EditKép)
A hőmérőzésre azt mondják a hüvelyben kell mérni, vagy a popóban.
Inszemes kérdésben sajnos nem vagyok otthon!Kép

Csutka
csutka

Csutka
A digitális hőmérőnél ezt, hogyan kell csinálni? Mert csak a legelején van egy kis valami, ami leméri az adatot, feljebb márcsak a kijelzője van.

kagyló

A bugyi story Kép
Edit azt mondta, hogy a fekete bugyi elszívja az energiát, a piros és a narancssárga viszont nagyon hatékony Kép Kép

Cat Kép
én már csak a hormonokkal élek Kép Kép Ez tényleg szakmai ártalom.
Tehát ezek szerint, ha sok szép embrikém van, akkor sem lesznek belőle blastocisták Kép Hmmm. azért Krizsa dokinál rákérdezek erre Kép

Békáné Kép
szájban nem szabad mérni Kép Ott nem mutat semmit Kép Hüvelyben, higanyossal... de digitálissal is működik és popóban is mérheted Kép
A megtapadás inszemnél ugyanolyan, mint spontán ciklusban, hiszen a megtermékenyülés természetesen jön létre, tehát az inszem után 7-10 nappal van a beágyazódás.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Én hónaljban mértem, az jó???

kagyló

V.K.Orsi
Te inszemes vagy?

kagyló

Lanyok!

Most sirhatnek de minek. Nem lesz semmi jobb.
Egyszer majd csak lesz kiskrumpli nekunk is...

Puszi nektek, edesek vagyok es koszi a sok aggodalmat, egeszen meghatodtam toletek.

dodo
dodo1

DodoKép
Persze, hogy lesz kiskrumplitok nektek is. Tudod megbeszéltük, hogy 2004 a mi évünk. Tudod hányszor voltam így én is a padlón. Gondold el 6 inszem után mindig. Már nem is hittem az egészben, csak gépiesen mentem. Aztán itt van Bogár esete. Megcsináltak 3 inszemet, a harmadik pont karácsonykor derült ki, hogy nem sikerült. Leálltak, tisztítófogyókúra, kikapcsolás, és a 2. hónapban babás lett. Pedig a PCT-je sem lett tökéletes. Fel a fejjel, tudod a remény hal meg utoljára.

BékánéKép
Orsinak nem volt inszeme. A hőmérőzés csak reggel ébredés után, és hüvelyben értékelhető. A felettünk lévő topikban sok hasznos infot megtalálsz erről, ezeket mi gyűjtöttük. Érdemes elolvasni, mert jobban tisztában leszel a dolgokkal.KépKép

Cat
Kép
cateye

Cateye

Szerinted megéri minden honapban nézni a hőt? Akkor a legrosszabb, gondolom én. Minden reggel tiszta ideg az ember, hogy lemegy, vagy felmegy. Én most kezdtem el, de idegileg teljesen kész vagyok tőle. Van akinek magas, van akinek nem megy fel 36.7-nél tovább stb. Senkinek nem egyforma, és én pl. nem is tudom, hogy az enyém mikor jó, vagy mikor rossz...

kagyló

Békáné Kép
Ha idegesít, akkor ne mérd, nem ér annyit az egész Kép
Én pl a végére már teljesen le tudtam állni arról, hogy érdekelje, hogy mennyi lesz, így nem zavart. De most már nem is mérem kb fél éve.
Nekünk sosem volt inszemünk, mert a páromnak annyira rosszak az eredményei, hogy az inszemhez is kevés. Azonnal lombikolunk Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Csajok!
Ismét bejelentkezem, bár eddig is olvasgattalak titeket. A régiek még talán emlékeznek, az újaknak bemutakozok Edit vagyok, "újrakezdő" kategória.
Páromnál minden rendben a kemo óta, és ha minden igaz, a jövö hónapban bele is vághatunk a babaprojectbe.
Sok-sok zebrát a topicnak! Pusz minyu
Ui: Orsi, mail ment

Kép
Kép
Kép
minyu

V.K.Orsi

Talán igazad is van, vagy lehet az is, hogy idővel megszoknám.Egyenlőre félek minden nap, hogy lemegy. Én jobban örültem volna a lombiknak, mint az inszemnek. Mert annél sajnos nem látok annyi esélyt mint a lombiknál.

kagyló

Békáné Kép
Én úgy gondolom, ha van esélyetek a természetes babára, akkor inkább az, mint a lombik. Inszemmel is van esély. Az indexes fórumon most épp ikrek fogantak valószínűleg.
A lombik mind anyagilag, ming fizikailag megterhelőbb, mert beszélve arról a lelki teherről, hogy "ez az utolsó esélyünk". Ilyen az inszemnél nincsen.

Orsi
KépKépKép
icsilya

V.K.Orsi

Biztosan igazad van, mondjuk én érzem, hogy jöhet a második inszem, mert ez tuti, hogy nem sikerült. Hát azért az inszemnél is van egy vonal, ameddig megcsinálják, és gondolom utána jöhet a lombik. Azért lelkileg nem könnyű feldolgozni, de mindent megér, hogy kisbabám lehessen. Igaz nagyon hosszú lesz még az út odáig.

kagyló

Békáné Kép
lelkileg persze, hogy nem könnyű, de úgy gondolom, amíg van esély a lombikon kívül, addig meg kell azt próbálni. Egy inszem meg még nem olyan sok.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Én anyagilag elég jól megtudom oldani. Evvel nincsen próbléma. Csak a lelki...........az nagyon nehéz.

kagyló

Sziasztok!Kép

KrisztaKép írta, hogy milyen szép magas a hője és többen is (CsutkaKép, LujzaKép) hogy mensi körül vannak, de még nem jött meg. Nagyon drukkolok nekikKép, de ilynekor annyira hiányzik a táblázat, hogy láthassuk kik is az esélyesek!
Afölötti nagy örömömben, hogy végre bekötötték az ADSL-t és mostmár nap közben is tudok majd netezni, gondoltam csinálok egy táblicskut, aztán majd átveszi valaki, ha én már nem tudok jönni.
Tehát mindjárt megpróbálom feltenni, csak sajnos ez egy üres tábla lesz, mert nem igazán tudom, ki hol jár, és csak az szerepel benne, aki korábban is benne volt ezért tudtam az adatait.
Kérlek titeket pontosítsátok az adatokat ha szeretnétek hogy legyen tábla, és azok is jelentkezzenek, akik szeretnének bekerülni!

Minyu!Kép
Én emlékszem rád régebbről, amikor írtad, hogy a kemo miatt szünteltetni kell a babaprojectet. De jó, már le is telt az idő, gondolom nagyon vártátok már! Írd meg, hogy hogy álltok, spontán fogjátok kezdeni a próbálkozást? A párodnál nézték mostanában a kisfickókat?

Bugyisok!Kép Minden számít ami a lelketeknek jót tesz!Kép

Puszi, Leone

KépKép
leone

Tehát a táblicsku:

Kép

A babások közül is csak azok vannak benne akiknek korábbról meg volt nekem az adata, de a többiek (SorayaKép, EditKép) is bekerülhetnek!
(Remélem senki nem sértődik meg ha kimaradt!)

Leone

KépKép
leone

Ooops, a minőségén még javítanom kell, remélem legközelebb már jobb lesz!

KépKép
leone

sziasztok!
lányok légyszi meséljétek el nekem, pontosan, hogyan kell hőmérőzni??? Hüvelyben kell mérni vagy hónaljban, esetleg szájban?
Mennyi kell, hogy legyen a nem termékeny és mennyi a termékeny napokon? És mennyi ha terhes az ember lánya Kép
Millió köszönet!
Macifül
Macifül

Macifül
Hőmérőzni ébredés után kell, a hődet mérheted a hüvelyben vagy a végbélben az tuti pontos.(Én világéletemben a hónom alatt mértem és mindig értékelhető lett.) Nincs olyan, hogy vmennyinek lennie kell. Egy ovulációs ciklusban a ciklus első felében a hőd jóval alacsonyabb mint a 2. felében. A hőemelkedés a peteérés után 1 max 2 nappal következik be amiatt, hogy megemelkedik a progeszteron szinted. Az emelkedés után a ciklus végéig fenn marad a hő, csak közvetlenül a nyálkahártya leválása előtt megy le. Ha terhes vagy nem megy le.Termékeny napok leginkább a hőemelkedés előtti napok.A hőemelkedés után a teherbeesés lehetőségének mértéke a nullával egyenértékű. (Kivéve persze a csodákat.)Kép

A hőm még mindig 37.3 (hónaljban)
De jó is lenne, ha így is maradna!
Ez a 12. napom a 2. inszem után. Pénteken jönne meg ha minden rosszul megy.Kép

Kriszta
vizkrisz

Hajra, Kriszta, hogy ne jojjon meg!!!!!
Jol haladsz, remeljuk a legjobbakat!

dodo
dodo1

Sziasztok!Kép

Kriszta!Kép Nagyon drukkolok neked!

Én ma reggel megmértem a hőmet (hüvelyben), és csak 36.7 volt. Tehát nem baba miatt volt egy napos a mensimKép.
Most már nem fogom mérni, csak legfeljebb ciklus vége felé. Az esélyünk ebben a hónapban majdnem nulla, mert a párom pont félidőben elutazik 4 napraKép. (de történtek itt már csodák!Kép)

Cat!Kép Holnap első UH? Nagyon izgulok, hogy hány manód van!KépKépKép

Pusszancs, Zita

Kép
Kép
zituska28

LeoneKép
Te kis szorgalmas. Köszönjük szépen a táblicskut. Én úgy tudom, hogy Bnemethm is babaás lett, ugyanakkor mint Edit.Kép Neki is csodabébije van a párja rossz eredménye miatt.

KrisztaKép
Ez a hónaljban hő, ez nem betegség ? Ez rettentő magas. Neked mindig ennyi ?
Mensi eltérítő energiákat küldök péntekre.+++++++++++++++++++++++++++++++++++

BékánéKép
Ne várd a lombikot, mert utánna aztán már nincs mibe kapaszkodni. Amíg van esélyetek spontán, vagy inszemmel teherbe esni, addig inkább abban bízzál.
A hőmérőt meg dobd ki, ha ennyire stresszel. Akkor érdemes csak mérni, ha megnyugtat. Vagy például addig, amíg meg nem ismered a ciklusodat, hogy spontán is ovulálsz-e.
Ne keseredj el, ha nem sikerült az első inszem. Átlagosan 6 inszemnél 5 emberből 2-nél lesz siker. Az első inszem sikere vakszerencseKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

ZitaKép
Nagyon sajnálomKépKépKép De új ciklus új remények!!! Nem biztos, hogy középidőben ovulálsz ám. Még bármi lehet ebből a ciklusból is. Különben is a jó kiskatonák 72 órát is elélnekKép

Holnap UH. Majd délután bejelentkezem.

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

A hőm beragadt 37,0-ra..Kép Ez a 3. nap késésem.Örülnék neki, de néha komoly mensis görcseim vannakKép Annyira bizonytalan vagyok. Szerintetek teszteljek? Még nem korai?

Csutka
csutka

Csutka Kép

Lecci teszteljel! Kép En mar nagyon kivancsi vagyok! Kép Olyan jol hangzik, amit eddig irtal...

Mandula
mandula

LeoneKép
Ha lehet én is szeretnék bekerülni a tablázatba
Nevem Ildikó
Ciklusom hossza 28-30nap változó
Lakhely Debrecen
Korom 25 év
Gyeremek száma 1
Szül.2001.06.02
De ha kell még valami akor csak irjál Kösszönöm
Ildikó