A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 februári babák

Gjéti: ja igen, a kutyusom :). Ő fehér uszkár, 4 éves, de olyan kölyökképű és természetű még mindig. Tamina a becses neve, persze ez általában Tami, Tama, Tamó, Tamka, Tatami, Tampo, Tatamosza formában hangzik el. Születése óta én nevelem, az anyukája a szüleim kutyája, így tényleg az én kezembe született, nagyon pici volt így külön oda kellett rá figyelni, hogy a többi kölyök mellett neki is jusson tejci, 2 hétig virrasztottam a picik mellett, mert koraszülöttek voltak (uszkárnak általában 3-5 kölyke születik, ők 8-an voltak, olyan nagy volt az anyuka hasa, hogy megütötte amikor felugrott a lépcsőn) és sokan is, így nem volt elég teje a mamájuknak, én etettem őket főleg, meg apukám.
8 hetes kora óta pedig itt él velem, nagyon hízelgős csajszi, mindenki imádja és már rengetegen bejelentkeztek, hogy ha esetleg majd oda akarjuk adni valakinek a baba miatt, vagy mert külföldre megyünk, akkor hozzájuk mehet (4 éves kutyánál ez azért ritka) :). Persze nem adjuk, de mivel szobakutya a 8. hónapban valamikor hazaköltözik egy időre anyuhoz, máskor is volt már ilyen, és ott van anyukája, meg 1 testvére is akik kárpótolják valamennyire a gazdi hiányát, meg persze a nagy kert is... Nagyon szófogadó kutya, de nem kutyaiskolában tanult, csak úgy ráragadt, így pl. érti hogy várj meg, állj meg, csak odamutatunk valahová és odamegy, póráz nélkül sétálunk főleg, mozdulatokból, fél szavakból megértjük egymást (főleg persze ő engem :P ), de olyat hogy ül, vagy feküdj nem igen hallott.

Kép Mikor megszületett. Kép 6 hetesen.
Mostani loboncos kép meg van a gmailen róla. :) Most bőven kifejtettem a kutyatémát...

Hát ezt se laptetőnek szántam, bocsánat. :(

Kép
Kép
elif

Julcsi, István kitartás nektek!! Meséltem rólatok a férjemnek is és ő együttérzően mondta, hogy ez most biztos neked sem lehet könnyű István! Szóval megy a pozitív energia éa semmi probléma nem lesz mostmár!!!

Vera: nálatok sem lesz semmi gond!!!! Mindenképp írj, hogy mi volt a dokinál és igyekezz addig is pihenni!

És most megyek és én is megnézem az új képeket, amiket feltettetek:)

Lányok, írtatok a babók mozgásáról... Olyan előfordulhat, hogy egy baba túl sokat mozog? Nekem tegnap olyan érzésem volt, hogy egész nap megállás nélkül mozgott.

Orsi

Kép
bjuti

bjuti: nekem szokott ilyen lenni, hogy egész nap mozog, és úgy vettem észre, hogy ilyenkor, másnap vagy max. harmadnap meg nagyon nyugi van, gondolom kipiheni a fáradalmakat... :) Nem hiszem, hogy ez gondot jelentene.

Kép
Kép
elif

Sziasztok!

Nálunk szép nagy a hó, persze reggel bejönni már nem volt túl felemelő érzés... És tegnap délután sem a sötétben, hóesésben hazavezetni... Na mindegy, már nincs sok hátra :lol: .

Bjuti! Néha nekem is gyakorlatilag egész nap mozog a Babó, ma viszonylag nyugis.

Én nagyon örülök a vízöntőnek (én is az vagyok :D ). A lányom skorpió, hát mit mondja, sosem volt egy nyugis darab :D. Kicsit azért reménykedem, hogy a születésnapomon születik meg, de a méretei alapján nem úgy tűnik, hogy korábban szeretne jönni.

Julcsi/Isti! Örülök a jó híreknek, további jobbulást, pihenjetek sokat!

Vera! Írj, hogy mit mondott a doki a keményedésről, szorítok neked!

Kép
mist

Elif, mist köszi! akkor nyugodtabb vagyok, már tényleg azt hittem ez nem normális... Azt hiszem nem leszek meglepve, ha idekint is ezt a tempót fogja diktálni a kiscsaj :D

Elif most néztem a képeket.. gyönyörű dolgokat csinálsz!!! A karácsonyi ajándékokat is ilyen kreatívan oldod meg? Én épp most keresek egy elfogadható árú kreatív hobbí boltot.. esetleg tudsz ilyet?

Orsi

Kép
bjuti

Bjuti, nálam is az a helyzet, mint Elifnél, hogy ha egyik nap nagyon aktív, akkor általában a következő nap meg lustálkodik, és alig-alig nyüzsög. Nem hiszem, hogy ez bajt jelentene, legfeljebb tréningezheted magad, hogy valószínűleg idekint sem lesz az a típus, akit két óra múlva is ott találsz, ahol letetted :lol:

Amúgy nálunk is változott a mozgások jellege: már nincs az a hatalmas rugdalás, mint eddig, hanem inkább itt-ott kidug egy kis könyököt, vagy lábacskát, meg forgolódik :) bár a tegnapi UH alapján nem is csoda, ahogy össze van kucorodva :D

Elif, édi a kutyusod :) kíváncsi vagyok, mit fog szólni a "kistesó" érkezéséhez :D

KépKép

KépKép
stelly

bjuti: Hááát... elfogadható árút... én a Hobbiművészben szoktam venni a dolgokat, azokat amiknek nem olyan borsos az ára. Van egy a Mammut 1-ben és egy a Ferenc körút, Üllői kereszteződésnél is. De ha az ember azt akarja, hogy olcsóbban ússza meg a kreatívkodást, mintha készen megvenné, akkor igencsak oda kell figyelni és szelektálni kell minden ilyen boltban sajnos. Pl. ha valaki nem 100-at akar legyártani valamiből, vagy csak ki akar próbálni egy technikát akkor szerintem megintcsak jó a Müller, mert ők árulnak sokféle egységcsomagokat. Pl. vettem 1100 Ft-ért 18 db virágos selyempapírt, vagy mit :), aminek ha méterét számolom lehet drágábban jöttem ki egy picit, mint a Hobbiművészből, viszont így 18 különböző papírom van amiből már sok szép dolgot lehet készíteni, nem 3 bazinagy. (Ezeket scrap bookinghoz vettem.)
Most a Lidl-ben is voltak karácsonyi kreatív egységcsomagok, na azok is nagyon megérték!
Hát idén lesz talán az első karácsony, amikor van időm ajándékokat készíteni, így megpróbálom kihasználni, de szerintem úgy lesz, hogy mindenkinek veszünk is valami apróságot, meg készítek is valamit, meglátjuk...

Stelly: köszi, Tamosza nevében is. :) Én is kiváncsi leszek, hogy alakul majd a viszonyuk... Kutty mondjuk mindenkivel olyan kedves, gyerekekkel nagyon óvatos, de baromi féltékeny is ha én másik kutyával foglalkozok mondjuk. Persze Efe nem kutya lesz :D, és már most tiszteletben tartja a hasamat is...

Kép
Kép
elif

Zsufi: Örülök, hogy benéztél! :)

Eszter: Köszönöm! :)
Szép nagy lány lesz Adrienn baba! :D
Várjuk a kreatív fotókat, biztos nagyon ügyes leszel! :wink: :lol:

Elif: Nagyon édes a kutyusod! :lol:

Orsi: Nálam is van amikor sokat mozog Bencus, aztán utána fél napig semmi! Csak az a baj, hogy főleg éjszaka van az igazán mozgékony időszaka :? , bár ma éjjel szépen alukált, most reggel óta fent van, bízom benne, hogy éjszakára megint jól elfárad! :wink: :)
zsu83

sziasztok! Az előbb minden ellszállt amit írtam! :(
A lényeg, hogy nagyon örülök Julcsinak, hogy javul!!!!! Csak sok pihi, és ne idegeskedj!!!!!

Elif! gyönyörű a kreálmányod! Én valahogy nem érek rá semmire még...

Annyira imádom a havat!!!!!Tegnap szánkóztunk egy nagyot a gyerekekkel, nagyon jó volt, ma meg egész délelőtt sétáltam a hóban, bejártam Gödöt....most meg feszülget a hasam, és kivagyok :):( Tegnap volt jóga, gátizomtornával, és tök izomlázam van a "térségben... :(

Mennem kéne dokihoz, de képzeljétek annyira lefogytunk anyagilag, hogy nem tudok menni...pedig 23 hetesen voltam utsóra, és már ideje lenne.... Apának sose fizetik ki időben a munkáját, a rendes melóheje meg állandóan kicseszik vele, és csak igérgeti a prémiumot, ami meg elvileg járna, mert annak idején azzal együtt egyeztek meg fizuban.....a sima fizetés meg épphogy elég a számlákra....szóval most jól kisírtam magam :(
Nem baj, lesz majd jobb világ is... :(

Na megyek, mert vár a felmosás.....meg éhes is vagyok :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

sziasztok! Az előbb minden ellszállt amit írtam! :(
A lényeg, hogy nagyon örülök Julcsinak, hogy javul!!!!! Csak sok pihi, és ne idegeskedj!!!!!

Elif! gyönyörű a kreálmányod! Én valahogy nem érek rá semmire még...

Annyira imádom a havat!!!!!Tegnap szánkóztunk egy nagyot a gyerekekkel, nagyon jó volt, ma meg egész délelőtt sétáltam a hóban, bejártam Gödöt....most meg feszülget a hasam, és kivagyok :):( Tegnap volt jóga, gátizomtornával, és tök izomlázam van a "térségben... :(

Mennem kéne dokihoz, de képzeljétek annyira lefogytunk anyagilag, hogy nem tudok menni...pedig 23 hetesen voltam utsóra, és már ideje lenne.... Apának sose fizetik ki időben a munkáját, a rendes melóheje meg állandóan kicseszik vele, és csak igérgeti a prémiumot, ami meg elvileg járna, mert annak idején azzal együtt egyeztek meg fizuban.....a sima fizetés meg épphogy elég a számlákra....szóval most jól kisírtam magam :(
Nem baj, lesz majd jobb világ is... :(

Na megyek, mert vár a felmosás.....meg éhes is vagyok :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Köszi, hogy megnyugtattatok az orrvérzésemmel kapcsolatban!!!
Olyan jó, hogy vagytok!!!! :D

Gjéti: nálunk 3 kutty van, 2 berni pásztor 1 cseh farkas... Az öreg berni szuka (11 éves) anyuéknál van, ugyanis amikor elköltöztem nem engedték, hogy elhozzam... :shock: :? :D. A két Srác 3 éves, kölyök koruk óta nálunk vannak, rengeteget járunk velük kirándulni, és kiállításra is. Sokat foglalkozunk velük, szerencsére jól nevelt, szófogadó kutyák. Kíváncsi leszek mit szólnak majd a babához. Bár, ahogy Elif is írta amióta pocim van mégcsak véletlenül sem bökik megy, vagy ilyenek, a felugrálásról meg ugye még kölyökként le lettek szoktatva......Egy 50 kiló körüli kutyánál az nem játék... Szerintem tudják, érzik, hogy most nem vagyok egyedül...... :D
A Srácokról van kép a gmailen.
Ja, az öreglány Berta (Bertus, Bertuska, Tuska, Nyanya), a berni kan Butch (mint Butch Cassidy és a Sundace kölyök), a farkas meg Vito (mint Vito Corleone- mondjuk van is akkora gengszter... :lol: :lol: :lol: ).
Na szóval ennyit a kuttyokról.... :wink:

Kép

Veronika:
Kép
amy81

Köszönöm a beszámolót lányok. :D Úgy látszik eddig én tartom a rekordot a kutyusokkal, nekem 4 van belőlük. :lol: Nem fajtatiszták, de engem ez egyáltalán nem zavar! Nálunk persze nem a lakásban vannak, hanem a hatalmas kertben, ami nekik is jobb.
Sajnos az új otthonunkba nem vihetem őket magammal, de a szüleim
is nagyon szeretik őket, és gondjukat fogják viselni.
Egyébként nekem is az a véleményem, h megérzik a kicsiket,
az enyémek is nagyon óvatosak, az egyik meg állandóan a hasamat
akarja nyalogatni. :P Megnézetem a képeket, nagyon szép kutyusaitok vannak! :)

Most jöttem meg a dokitól, vírusos vagyok... :? Ettem egy kicsit,
meg benéztem hozzátok, és már rohanok is a másik orvoshoz! :roll:
Addig is minden jót! :wink:

Kép

Kép
gjéti

Vera: Hát tényleg ideje lenne már elmenned dokihoz!
Így van ez mindig a pénz könnyen megy, de amikor be kell hajtani másokon az meg nehezen! :?

Gjéti: Ha végzel a másik dokinál utána szigorú pihenés Nektek! :wink: Vigyázz Magatokra!
zsu83

Szép napot!

Andus, képzeld, épp az előbb lettem készen a híres sajtos kifliddel, hát, nem semmi lett!!! :lol: (2-t meg kellett kóstolnom), és viszem be, mert ma ismét kiállítás megnyitója lesz a páromnak, csak most a fotósklubban mindenkinek, nem egyéni, ahogy a múltkor. Szerintem minden vendég oda lesz tőle. :wink: Köszi szépen!

Elif, én is csinálok scrap booking rendszerű naplót, a babavárást dokumentálom, állati szép lesz, és nagyon izgi munka. Ha az édes lányocskánk nagyobb lesz, odaadjuk neki (én hogy örültem volna egy ilyennek, de hát...).

Kutyusok nagyon aranyosak, én is imádom az állatokat, nekem viszont csak cicáim vannak, de abból jelenleg 5.

Sikerült bejelentkeznem egy bőrgyógyászatra szerdára azok miatt az aggasztó melanómák miatt, alig várom, hogy kiderüljön, hogy nincs gond, és nem vagyok bőrrákos!

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

Zsuzsi: Igen, az ujjbegyből vett vér (un. kapilláris vér) mindig magasabb cukorértéket mutat a valóságosnál. Na azért nem sokkal :wink: . De ha a szúrást követően úgy masszírozgatod ki a vércseppet, azzal tovább romlik az eredmény (na ennek a magyarázatát én sem tudom..) A kalibrálás a tesztcsíknak megfelelő? És a tesztcsík típusa alkalmas a géphez?

Én úgy tudom, hogy a 30. hétig romlik a cukortűrés, ennek örömére csináltam itthon egy próbareggelis mérést (zsemle+2 dl tej). Pocsék az eredmény, 7,5 :( :( Kezdődik a diéta :cry: Na azért a kórházi szórakoztató-műsorra nem szándékozom elmenni, szerintem elégendő lesz a korábbi cukros "tudományom" :roll:

Kép
kangu

Milyen melanómák? :shock:

Kép
kangu

Zsuzsi: Drukkolok a párod megnyitójára! :lol:
Ne aggódj, biztos nem lesz semmi baj, csak a terhesség miatt változtak az anyajegyeid!

Kangu: Te biztos be tudod állítani magadnak a cukrodat, sajnos már tapasztalt vagy! :(
zsu83

Gerendai Zsuzsi: milyen melanomák? Engem pénteken ijesztett meg a párom, egy mi az ott a fejemen felkiálltással :D
Pedig nálunk ez tényleg nem vicc, mert a nagymamám bőrrákban halt meg. Szóval hétfőn már rohantam is a bőrgyógyászatra (pedig olvastam, hogy a terhesség alatt ez normális, hogy ezek megnőhetnek, elváltozik a színük stb.) Nos a bőrgyógyászatról épphogy csak ki nem dobtak: Mit aggódok? Nem tudtam, hogy a terhesség alatt minden megnő? (olyan nehéz volt megállnom, hogy ne szóljak be az 50es dokinőnek). Nagy kegyesen annyit tett, hogy azt az egy szemölcsöt, amit mutattam neki, megnézte és közölte, hogy ha már nem szoptatok, akkor menjek vissza és ha gondolom leszedik. Ne ide soha többet nem megyek vissza!!

Szóval szerintem biztos nem lesz gond!!

Orsi

Kép
bjuti

Orsi: Nem semmi milyen doktornőt fogtál ki :evil: ! Pedig mindenhol azt hallani, hogy rendszeresen ellenőriztessük az anyajegyeinket, és ha valami gyanúsat találunk menjünk el nézessük meg!
Ha Bence megszületett, én is el akarok menni a bőrgyógyászatra az anyajegyeimmel! :roll:
zsu83

Én a második gyerek születését követően kaptam pánikrohamot. A mellemen lévő anyajegy ijesztően megnőtt, szabálytalan alakot vett fel, és egészen besötétedett. Leálltam miatta a szoptatással, mert csak úgy tudták kivágni (a bimbóudvarra is átlógott). A szövettan szerint rosszindulatnak még a kezdeményei sem voltak. Szóval ezen okulva most már feleslegesnek tartom a terhesség-szülés környékén az anyajegyeimet vizsgálgatni :) Pedig változnak ám! :?

Kép
kangu

amy terhesen teljesen normális, hogy vérzik az orrod. sajnos velem is gyakran megesik, oda se neki, szüléssel elmúlik...

nahát elif, ez gyönyörű lett. bárcsak én lennék ilyen ügyes!

Voltan ma UH-on! Bal oldalon JAVULT a helyzet, csökkent a tágulat 2mm-rel, így éppen alatta vagyunk a 10 milis határnak.
Jobb oldalon sajnos sokat romlott a helyzet, 21 mm (14-ről), ez elég rossz, 20 mm felett súlyos.
A magzatvíz átlagos, ez azt jelenti, hogy mindkét vese MŰKÖDIK!
Ja, és jól éreztem, befordult menetirányba ez a kismókus :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Kangu: Akkor lehet hogy inkább szoptatás utánra hagyom a bőrgyógyászt, nem akarom hogy a szoptatás rovására menjen! :?

Iricc: Sajnálom, hogy Milos egyik veséje ennyit romlott! :cry:
De működik ez a lényeg!
De jó neked, hogy már befordult, szerintem Bencus még nem! :(
zsu83

Andus, Andabella: hozom az infokat: Burda fonal és anyagbolt a Vámház körúton van a vásárcsarnoktól nem messze a Kálvin közelében, de van egy a József körúton a Blaha és a Rákóczi között is.
A 390-es bolt pedig a Király utcánál, a Király és az Oktogon között a 4-6 vonalán van. (Bocs 390, nem 300 Ft egy méter.) Itt vettem a zsiráfos anyagot, meg másik kék anyagot baldachinnak is, de jó kis falvédönek, takarónak valók is vannak, érdemes körülnézni.
Röltex-ben vettem fehér lepedővásznat decoupageolni, meg a zsebesen a fehér részekhez, és fehér pamutos-flanelos puha anyagot az ágyneműhöz is, ezek olyan 6-900 Ft voltak métere, de nem emlékszem pontosan. Plusz itt vettem pamutcsipkét is 200 Ft/m.
A szalagba hobbyművészben szerettem bele (Ferenc körút), de kicsit drágállom még mindig, bár már mindegy (190 Ft/m ha jól emlékszem.) :)

Zsuzsi: scrap napló biztosan nagyon szuper, én is gondoltam hasonlóra, de a naplóírás nem az én műfajom, erre mindig rá kell jönnöm. Viszont vettem leporellós kis fényképalbumot, azt szeretném megcsinálni a babaképekkel.

Iricc: az energiánkból nektek is jut, úgyhogy részemről megy nektek is. Bár most tényleg arra kell gondolni és annak kell örülni, hogy működnek a vesék, és az egyik még javul is.

Köszi megint a dícséreteket, reméljük a manónak is tetszeni fog majd! :)

Kép
Kép
elif

Iricc, én is sajnálom Milos veséjét, de próbáld meg úgy felfogni, h
még a másik is javulhat! Az a lényeg, h működik neki. :)

Kép

Kép
gjéti

amy, elif,gjéti: nekünk is van egy kutyánk, 1,5 éves, elég bolondos még. kicsit félek is mit fog csinálni, de egy nagyon kedves kutya, soha nem volt még morgás vagy ilyesmi. majd meglátjuk. nekem azt mondta az állatorvos h a kutyák érzik a hormonváltozást, ugyhogy vhol felkészülnek ök is erre a dologra.

iricc: sajna h az egyik romlott, de legalább a másik javult. és az megnyugtato h müködnek. én holnap megyek, kiváncsi vok nálunk mi a helyzet.

vtam ma fogorvosnál másodjára :? :? nem volt olyan kellemes, André csak ugy ficergett, tudta milyen csunya a doktorbácsi és bántja az ö anyukáját :lol: :lol:

Kép
Kép
nicko

Gratulálok a pocakokhoz! Szépen kerekedik mindenki! Ennek örömére Én is töltök fel új pocakfotót... :D Bár a fotókon nem látszik, de nekem már kezd nagyon kifele domborodni a köldököm... elég furán néz ki...

Babóka nálunk is nagyon "bulizik" estefele, főleg amikor vízszintesbe helyezem magam, de mintha tudná, hogy most már aludni kell, amint elalszom ő is megnyugszik. Bár valószínűleg éjszaka is ébren van, mert amikor felkelek pisilni, mindig érzem, hogy mocorog... :)

Julcsi: örülök, hogy jobban vagy, ezek nagyon jó hírek! Csak így tovább!

Zetibebi: remélem Te is hamarosan jobban leszel! Azért pihenj, ha tudsz! Én részemről küldöm neked is a pozitív energiákat! :)

Amy: az orrvérzés nálam is előfordul, de csak ritkán és elég gyengén. Én is úgy tudom, hogy ez normális...

Anyajegyek- nekem ezen a téren szerencsére eddig semmi változás nincs, de azért ÉN is figyelem rendszeresen...

Iricc: sajnálom Én is a rossz híreket! :( Nálunk is már rég megfordult szerencsére kismanó és az orvos szerint a legideálisabb pózban fekszik. Olyan vicces, mindig érzem amikor felül kinyomja a fenekét, egészen jól kitapintható... :)

És ha már a hímzés szóba került, feltöltöm a közösbe azt a képet is, amit Babóca szobájába készítek. Ez keresztszemes hímzéssel készül... Már nemsokára kész... :)

Panna
pandusika

Panna, szép pocó! Neked kislányod lesz, ugye? :oops: :D

Lányok, én úgy megijedtem az előbb... Egyedül vagyok itthon, (a szüleim a suliban, tesóm az egyetemen) és elmentem fürdeni.
Egyszer csak azt veszem észre, h tiszta piros a víz. Vér...
Tökre megijedtem, h megint elkezdtem vérezni, és csak akkor vettem
észre, h az orromból ömlik... :? Szerencsére amilyen gyorsan jött,
olyan gyorsan ment is. De jó, h pont mostanában emlegettük,
különben most halálra aggódnám magam, h Olival baj van. :roll: :)

Kép

Kép
gjéti

Gjéti: Köszönöm! :D Igen kislány lesz, ami már tuti, már láttunk róla teljesen egyértelmű felvételeket.... :)
Az orrvérzés miatt pedig szerintem tényleg nem kell aggódnod, Én is úgy tudom, hogy ez teljesen tipikus terhességi tünet...

Panna
pandusika

Nicko: A fogorvosok mind csúnya emberek! :wink: :)

Panna: Szép a pocid nagyon! Nekem meg kilapul a köldököm! :)
zsu83

Sziasztok!

Képzeljétek tegnap voltam a védőnőnél, csupa jó híreket kaptam tőle, eddig összesen 6 kg híztam, ráadásul most először elővették azt a készüléket, amivel a baba szívhangját vizsgálják meg,minden rendben volt, bár a babó folyamatosan elmenekült a készülék elől :D , a védőnő nem győzte zselézni a hasamat. Nektek a védőnők mikortól nézték a szívhangot?
Ma ráadásul 4D-én is voltunk, már 20 hetes kora óta nem láttuk őkelmét, akkor is csak 2D-ben. Ma is folytatta a szégyenlőségét, amint befogta a szonográfus az arcát, azonnal az arca elé kapta a kezeit, átölelve a köldökzsinórt, ráadásul a lábait is odavette (bárcsak én is ilyen rugalmas lennék!). Ezt a pózt majdnem a legvégéig tartotta, hiába fordultam az oldalamra, illetve köhögtem. Végül az utolsó percben aztán hajlandó volt megmutatni a pofiját :D Ja, és a koronaékszereket egyáltalán nem rejtegette, tuti, hogy fiú, állítólag már a heréi is leereszkedtek, amúgy meg már ő is befordult irányba, és egy héttel idősebbnek néz ki a koránál. 1673 g súlyú, és mindene normálisnak tűnik. A képet megpróbálom feltenni a közösbe. Bocsi, ha hosszú voltam :wink:

Crocus
Kép

Kép
crocus

Iricc, remélem a jobb vese se nő már tovább,és szépen követi a másik példáját, ha esetleg hiszel az ilyesmiben, próbáld meg "megbeszélni" velük, hogy mit csináljanak, és képzeld is el, ahogy egyre kisebbek.

Panna: csini pocak, szép formás... :D

A börgyogyón holnap valahogy lefotózzák az egész bőrfelületemet, és aztán kiértékelik minden egyes pöttyömet-pacámat. (Egyébként legjobban engem is az aggaszt, ami éppen a cicimen van, a bimbó felett.) Ezután archiválják az egészet, és postán kiküldik az eredményt elemezve, aztán ha valamikor majd elmegyek kontrollra(évente 1x ajánlják) akkor már összeveti a gép az eltéréseket, és így fény derülhet olyan még kezdődő elváltozásra, amit a szemünk esetleg nem venne észre.
Amúgy azt mondta a nő, hogy várandósoknak kifejezetten ajánlja, mert az akkori hormonális változások miatt nem árt óvatosnak lenni. A legjobb persze az lenne, ha már lenne egy régebben archivált térkép rólam. :P
Szóval holnap lefotóznak, aztán várhatom a postást.

Cáfolnám, hogy minden fogorvos csúnya, mert pl az enyém kifejezetten csinos, csak fiatalka. Most kezdett nálunk dolgozni, pályakezdő, és állati lelkes még. Na, csütörtökön úgyis felkeresem, és akkor majd jól kifigyelem, mit tanult az egyetemen. Remélem, nem esik neki a fogaimnak, életemben 1 lyukas fogacskám volt eddig, remélem, nem gyarapodott a számuk. Bár azon sem csodálkoznék, ha plusz fogaim nőttek volna menet közben, annyi kalciumot zabálok. :lol:

Kangu: itthon nincs cukimérőm, ami eredményt kaptam, azt a kórházi vészívónéni vette, kb 1 perccel a vénás előtt, azért is ilyen furcsa, hogy ennyi a kettő között a különbség.
Hány perccel a zsemlereggeli után nézed a vércukrodat?

Zsuzsi
Kép
gerendai zsuzsi

sziasztok!
A xxii. kerületi védőnőknek készítettem egy honlapot. Jól összeszedett:
- vizsgálatok a várandósság alatt
- babakelengye
- magzati pózok stb.
http://www.keruletivedonok.hu

Szülési tapasztalatok, és majd a ti tapasztalataitokat is megírhatjátok ide
http://www.keruletivedonok.hu/anyakirtak.html
Köszi

N.T.Dia
ntdia

Panna: nagyon csinosak vagytok így együtt a kislányoddal, és tényleg lányos a pocakod is. :) Szép lesz a kép is nagyon.
Az én köldököm még nem döntötte el mit csinál, lapul is meg nem is... :)

crocus: ügyes vagy, hogy csak ennyit szedtél fel. Nagyon édes a picurotok, kis szégyenlős. :)
Nekem legutóbb hallgatott először a védőnő szívhangot, bár csak félve kérdezte, hogy szeretném-e... még jó hogy... elvileg ez a dolga. :roll: Szóval az kb. 2 hete volt, 26 hetesen. Efe a hallgatófejnek feszült valamilyével piszkosul és el akarta nyomni. Szóval védőnő kívülről nyomta, fiam meg belülről, én meg nem győztem vigyorogni. :)

Kép
Kép
elif

Iricc, sajnálom, hogy nem csak jó híreket kaptatok, mindenesetre biztató, hogy műkönek a vesék.

Nekem védőnő még sosem hallgatott szívhangot :shock: . Úgy értem, sem az előző, sem a mostani terhesség alatt, pedig nem is ugyanaz a védőnőm. Egyébként most próbálom hívogatni, mert két hónapja nem találkoztunk, gondoltam, lehet, hogy hiányzom már neki. :lol:

Nálunk Babó nagyon rendes, még egyszer sem ébresztett fel éjszaka, remélem, ezt a jó szokását később is megtartja. :wink:

Kép
mist

Sziasztok!

Látom előjöttek az anyajegyes dolgok....hát nekem van egy pár, sajna igen el vagyok látva a család pöttyeivel, és van olyan ami elég nagy...ezek az első terhesség után nagyon megnőttek, megváltoztak, nem is vettem észre, csak szülés után, mikor lement a pocak és odaláttam......:( 2. terhesség hamar jött, nm is foglalkoztam velük....aztán elmentem megnézetni, bőrgyógyi javasolta a levételt, de azt mondta nem problémásak, nem rákos kinézetűek...stb. Hát teltek az évek...halogattam a kivágásukat, most meg megin kismama lettem, és megin nőnek....és már zavarnak....nagyon bánom, hogy nem vetettem le őket, megin megnézettem, megnyugtattak, hogy semmi gond velük, de le kell szedni, ha szültem, mert rossze helyen vannak!

Terhesség alatt nagyon sok a pigmentáció, van akinek újak jönnek, van akinek színe változik, van akinek nőnek, meg forma változik....nem kell megijedni, ez normális, és szerintem terhesség alatt nem szabad piszkálni őket, mert a hegesedés se normálisan zajlik egy vágás után, vagy lézerezés után!!!!!!! Szóval csak felesleges idegeskedés, ráértek ezzel utána foglalkozni!!!!!! :)

Örülök, hogy minden jól vagytok! Szépen gömbölyödtök!

Pici manókáim nagyon köhögnek, most már nem válik be semmi eddigi gyógymód, félek dokibácsi lesz a vége, és itthondekkolás...már úszni se megyünk a héten.... Bár Ági mintha javulna, mert éjszaka nem akart megfulldni, de Andris rosszabbodott.... :( Komolyabb talán nem lesz. :)
Vigyázzatok a jeges utakon! Nálunk minden lefagyott, és azt mondták jön a hideg éjszakára....meg eső....na azt nagyon utálom! :(

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Éjszaka Bencussal álmodtam! :lol: Olyan szép baba volt, és tiszta apja, és olyan édesen nézett! :lol:

Crocus: Örülök, hogy minden rendben van veletek!
Az én védőnőm soha nem néz szívhangot, csak a dokim! :? Csak annyit kérdez, hogy mocorog-e!?
Nagyon édes a kisfiad! :D

Zsuzsi: Én is ilyen fotózásra akarok majd menni jövőre, a férjem munkahelyén mindig szerveznek ilyen szűrést családtagoknak is!

Ikverus: A gyerkőcöknek jobbulást kívánok! :)
zsu83

gerendai zsuzsi ez a fotózós bőrgyógyász dolog nagyon jól hangzik. írsz nekem elérhetőséget, és infót róla?

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Crocus: nekem a védőnő eddig mindig nézett szívhangot, úgy látszik ő ilyen kis lelkes :) Az első alkalom az nagyon megható volt, mert ez volt az első igazi jel Maszatkáról. (az UH-n kívül)

A törpe a 4D-n nálunk is pont úgy viselkedett, mint nálatok, az összes mozgatható testrészét az arca elé pakolta :)

Nicko: meglestem, hogy milyen szép helyen laktok. Biztos nem képeslap? :) Imádom az ilyen helyeket, sajnos mi csak a túráink alkalmával jutunk el ilyesmi helyekre.

Iricc: remélem, hogy azért minden rendben lesz Milossal, a lényeg, hogy működnek azok a vesék!

Mindenki nagyon szépen gömbölyödik, csak így tovább!!!

Én meg azt álmodtam éjszaka, hogy a dokinál vagyok, de nem egy rendelőben voltunk, hanem egy osztályteremben, és még vagy 20 kismama volt ott rajtam kívül, de a doki ugyanúgy beszélt velem, mint a rendelésen szokott, majd nem akarta elhinni, hogy már a 30. hétben vagyunk. :) Micsoda lüke egy álom!!

Szerencsére babó nálunk is rendes, és nem ébreszt éjszaka, amit nem nagyon bánok. :)

Szép napot mindenkinek!! Remélem Julcsit miharabb kiengedik a kórházból!!!

Zsufi

KépKép
zsufi74

Zsufi: Az én védőnőm is amúgy nagyon precíz odafigyel mindenre, nem értem szívhangot miért nem hallgatott soha! :roll:
Decemberbe nem is találkozok vele, majd ő jön hozzánk január elején!
zsu83

Zsu: mi is pont ezt beszéltük meg, hogy decemberben nem látjuk egymást, és majd januárban meglátogat, mert akkor már otthon leszek. :)

Zsufi

KépKép
zsufi74

zsufi74: tényleg itt lakunk, nem képeslap. látod itt lehet turázni, mi is sokat szoktunk menni. no meg télen sielni.

fájdogál a pocakom ma, pedig most már nem fájt régóta. azt hiszem a tegnap és a ma nem az én napom. pedig akartam ma takaritani és utána disziteni kicsit de nem megy. :(
ma én is lencselevest, lencsefözeléket csaináltam sültsonkával. fuuuu nagyon jol esett.

Kép
Kép
nicko

Nicko: Meseszép helyen laktok! Nagyon szép környezetbe fog születni André baba! :lol:
Pihenj Nicko, a házimunka megvár! Nekem is szokott néha húzódni a pocakom, olyan mintha nyomna valami ideget Bencus! :roll:
Olyankor én is hagyok mindent, és inkább pihenek!
zsu83

Zsuzsi: 1 órával a reggeli után 7,5. 7 Fölé nem mehetne :( Ma már diétázom, régi szép idők.. :(

Az én védőnőm se nézett soha szívhangot. A szülésig még egyszer kíván látni, na én se kívánom őt többször :)

Lányok, úgy fel vagyok háborodva! Képzeljétek, a szomszédságban gázszivárgás volt. A gázművek kijött, és átnézte a lakások gázkészülékeit. A tűzhelyre, amit totál szabályosan szakember szerelt be- és papirozott, kitalálták, hogy nem éppen szabályos. Utána beszappanozták a csöveket- nem találtak szivárgást. Majd egy kütyüvel nézték, ami csipogott. Ezután kitalálták, hogy igenis szivárog a gáz, és igenis ki kell hívni gázkészülék javítót. Hogy megkönnyítsék a dolgot, rögtön adtak egy szerelő elérhetőségét. Utána írtak egy jegyzőkönyvet, és mit gondoltok, a gázművek eme lángelméje nem megegyezik azzal, akit gázkészülék javíttatási szándékommal fel kellene hívnom?! :twisted: Utána, hogy bizonyítsák, milyen profik, megkérdezték, vajon miért van elzárva a lakás gáz-főcsapja, és mondván, hogy kinyitják, elzárták. :evil: De alaposak voltak, és a folyosó összes gázcsapját elzárták, mondván így van nyitva..... :lol:

Kép
kangu

sziasztok!!!

Örülök h mindenki pocakja szépen gyarapodik:-)
Egyet sajnálok egyszerűen nem tudom megnézni Elif alkotasait pedig ugy szeretnék belőle néhány ötletet meriteni:-)
Julcsinak mi is küldjük a pozitív energiákat.
Iricc remélem jol alakulnak ezek a vesedolgok, mert állítolag születés után ezek helyre szoktak billeni!
Mi jövő hét kedden megyünk doktorbácsihoz és mikulás bácsi fogja hozni a 4D-s képeket már nagyon várom:-)H láthassam a kis akrobatár mert néha amilyen fordulatokat odabent tesz néha arra gondolok h hasfalon keresztül ki fog buji nagyon édes alig várom már h megismerhessem:-)
Most egyenlőre ennyi de igyekszem nektek irni!
puszi mindenkinek
Kép
pmonika

Kangu, látom felétek is van pár értelmes ember. :roll: :D

Én pihengetek, meg fényképeket válogattam és írtam meg.
Alig ettem még ma valamit, ami azért csodának számít... :P

Úgy tűnik nemsokára mi is kezdünk költözködni, amitől előre félek. :?

Kép

Kép
gjéti

nicko: nem vagy egyedül, sajnos ma egész idáig csak feküdtem. Eddig ilyen még nem is fordult velem elő, reggel óta fájt a hasam, és nem a gyomrom, hanem ahol a baba van, valahogy kicsit mintha a csípőm felől sugárzott volna oda a fájdalom. :( Eléggé megijedtem, bevettem 2 magnéziumot, aztán fekvés, pedig nekem is csomó tervem volt mára. Szerencsére a manó mocorgott odabenn, így legalább azt tudom, hogy ő rendben van.

pmonika: hogyhogy nem tudod őket megnézni? nem jelennek meg a képek?

kangu: nálunk az internetet kötötték be úgy a "szakemberek", hogy közben kikötötték, de még a számítógépet is sikerült működésképtelenné tenni... :D Mostmár nevetek, de akkor a sírás határán kergettem őket ki a lakásból. Ezért utálom, ha bármilyen szakembert kell hívni, utána mindig ellenőrizhetünk végig mindent, sokszor nagyobb kárt csinálnak mint hasznot.

Kép
Kép
elif

zsu83: pihenek pihenek.
elif: én is vettem be már magnézimot, kicsit mintha jobb lenne. lehet h a kis holapátolásomnak ez az ára?! valoszinü.

megyek az orvoshoz este, gondoljatok rám, nagyon kiváncsi vok, majd megirom mik az eredmények.

juj van egy nagyon jo muffin receptem, még én sem probáltam de majd hétvégén. leirom nektek is, de lehet csak holnap jut idöm.

Kép
Kép
nicko

Kangu: Jó kis szakembereket fogtatok ki! :?
Nálunk szintén az internettel volt ez, mint Eliféknél! Bekötötték, de soha nem volt jó, állandóan megszakadt, kitalálták hogy a mi modemünk rossz, de megnézettük, az nem lehetett a hibás! Majd egy hónap után kiderült, hogy a központba szúrtak el valamit! :evil:

Pmonika: Nagyon szép Mikuás ajándékotok lesz! :wink: :D

Gjéti: Azért eszegessél! :wink: :)

Elif: Te is vigyázz Magatokra!

Nicko: Ok, várjuk a receptet! :wink:
zsu83

Hívtam az orvost, behívott magához, éppen ügyel a Margitban. :shock: Azt mondta így telefonon nem tud mit mondani, de megnézné nem nyílt-e ki a méhszáj.... na most megijedtem rendesen... bár szerintem semmi extra nem lesz, de ha férjemmel közlöm, hogy lehet indulni a kórházba szerintem elájul. Pedig ő mondta, hogy hívjam a dokit, én nem is akartam. :(
Drukkoljatok. Legalább megnézem hol fogok szülni...

Kép
Kép
elif

Elif: Drukkolunk nagyon! Ne idegeskedj, biztos nem lesz semmi baj! Örülj neki, hogy ilyen lelkiismeretes orvosod van!
zsu83

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: