Sziasztok lányok!
Ez a mai nap tiszta kálvária! Reggel 6-kor felkelt magától a banda. Megreggeliztünk, fél nyolcra odaértünk a barátnömhöz, letettem a kölyköket és mentem be a városba a szemészhez. Utóbb kiderült, hogy Eni elkésett az iskolából, na de ez már gyakorlatilag a mindennapok része.
Írhatok megint magyarázkodó levélkét a tanárnönek.
Amúgy minden szuperül ment, a barátnöm nagyon ügyesen megoldotta a dolgokat, még meg is ebédeltette a bandát, engem is Enivel, amikor mentem Regöért és Imiért hozzá.
Maga a szemész érdekes élmény volt. Nagyon be voltam sózva, de olyan gyorsan ment az egész, hogy hihetetlen. Maga a doktornö nagyon laza volt, bemutatkozás közbe begyürt egy rágót a szájába... Maga a praxis akár otthon is lehetett volna, mint anno az én idömben az 1.sz. Szemészeti Klinika Pesten. Na jó, volt egy-két nem 100 éves darabja is.
Kezembe nyomtak egy újságot és egy csupor kávét (utóbbit nem vettem igénybe, mert nem kávézom, sose ittam egy korty alkoholt se és nem is dohányoztam soha) és elvitték Döncit. Mire átpörgettem az újságot és bekészültem a rettegésre, hozták is vissza, hogy kész és most már átjárható a könnycsatorna. És vigyorgott Dönci a nagyon piros szeme ellenére. Felírt orr- és szemcseppet. Itt kezdödött a kálváriám. Egy patikába se lehet egyszerre mindkét cuccot kapni, meg kell rendelni. A sokadik után feladtam. A mi itteni patikánk is ebbe a kategóriába tartozik. Ott azt mondták, hogy megrendelik és este elhozza nekem a gyógyszerszállító. Hát most tüken ülve várok rá, mert pont a szemcsepp nincs meg! Recept meg ugye nincsen, mert azt megtartották a gyógyszertárban. Csak remélni merem, hogy tényleg befut a cucc!
Aztán egy pelenkázási hely megtalálása is a lehetetlenség határát súrolja, de megoldottam. Küldtek ugyan Ponciustól Pilátusig mindenhova, de azért csak meglett az eredménye.
Be is vásároltam még gyorsan és voltam egy fél órát A JÀTÈKBOLT-ban nyálat folyatni, de ez a sok szép holmi az örület határára terel engem. Nem is értem, hogy hogy képesek az emberek ilyen gyönyörüségek között döntést hozni, hogy mi legyen az az egy ajándék, amit megvesznek végül!?
Összességében betyár hideg volt és nagyon csúszott minden.
Niki drágám!
Regö is sütött, csak rá jobban oda kellett figyelnem, ezért nincs kép róla is. Ha már a gyerekek háziasságánál tartunk: egy évesen legkésöbb mosogatógép kipakolása károk nélkül, mosogatás, porszívózás, karalábé kicsi kockára vágása ujjak nélkül, tészta kinyújtása...
Bizonyítékot mindjárt kikeresem.
Közben hullik a hajam, mert Eni megint nem hajlandó együttmüködni és másfél órája ülünk a házi feladaton, de még csak a fele van kész. Mondjuk jó sok is. Eurot számolni, 1-20ig számokkal dolgozni, gyorsszámolást gyakorolni, stb. ...
Boniko!
Te is nagyon kreatív vagy!
Ajándék: évek óta fotónaptárat csinálok a családtagoknak. A naptárakat már megvettem, a képeket pedig ma hoztam el, így este el is tudom kezdeni, a gyerekek meg kidekorálják.
Csütörtök este adventi koszorú kötése lesz este az oviban, mert az egyik anyuka virágkötö és ö szervezi, pénteken pedig az ált. iskolában lesz barkácsdélután, amire el szoktunk menni. Rengeteg lehetöség van és amit csak 4 gyerekkel végig tudok csinálni, az lesz. Aztán jövö héten mikuláskor ott, ahol a tökünnepünk is volt, szintén barkácsolós délután lesz, ott készül az ajándékok másik fele. Tavaly fából kis mécses házikót csináltak a gyerekek, aztán egy srégen levágott faágból mikulást ill. kis gipszfigurákat festettek ki. A suliban meg csináltunk ajtóra koszorút, filceztünk törpéket, csináltunk facsipeszböl szalvétattartót kis papírfigurákkal, gyertyatartót, meg tudomisénmégmit.
Dícséreteket köszönöm, de nem érdemlem meg.
Barbi