A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Bocsi! Szeli! Pedig nagybetüvel írnám én, csak olyan gyorsan felkapom az ujjama s a shift-ről, hogy... :oops: :oops:

meg bocsi ahogy gépelek nem nézem, csak gyorsan járnak az ujjaim és néha egyik betüt hamarabb ütöm mint kéne.

de gondolom azért értitek! :wink:

KépKép
kaqk
Debrecen

Emmának boldog névnapot

KépKép
Kép Kép
l.móni

leszoktunk arról hogy leírjuk h mit főzünk! :( pedig jó volt ötlete meríteni!

itt: savanyú krumpli leves, rakott tészta, óvári pulyka+rizs, ez lesz.
zöldségleves, borsófőzelék +hal, hagymáshusi+hagymáskrumpli, ez volt.

KépKép
kaqk
Debrecen

tegnap baconba göngyölt pulykamell sárgarépával töltve, fehérborral párolva + hagymás krumpli

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni: mmm de fini.. :lol:
Köszi a köszöntést..de a közeli szülinap miatt Áprilisban tartjuk!

KépKép
kaqk
Debrecen

ma tartjátok Kaqk?

KépKép
Kép Kép
l.móni

egy percben a kérdés és a válasz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

:lol: gyorsak vagyunk!

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Emese! :cry: :cry: :cry: Jaj, de sajnálom. :cry: :cry: ++++++++++++ ezerszer is, hogy minél hamarabb gyógyuljon! 10 nap????? Anyáááááám, nem lesz egyszerű.

Aniko! A Lányok nagyon ott vannak!!!! :wink: :lol: Ha fogával van a gond, akkor a Viburcol kúp talán segíthet kicsit.

Kaqk! Ismerős, én is vakon írok, ezért is van sokszor hibám. :oops:
Én ma kihagytam a főzést, rendeltem: sav. krumpli leves + papr. csirke galuskával. Holnapra hurkát sütök, hétvégén disznótorozunk, kell a hely a frissnek. :lol:

Móni! Ez nem ér, folyik a nyálam. :lol:

Apa ma hívott, hogy ő is kezdi, elkapta. Már az egész család köhög, rekedt. Nyomatom mindenkinek a homeós szereket. Viszont megvette a Zséda koncertre a jegyet, december elején megyeeeeek!!!! Szerencsére a csajszikák is szeretik, van társaságom.
dmaggie

Kaqk, Móni! :lol: :lol: :lol:
dmaggie

Regi!
Mit csinál Szeli ? :) csak nem Ő is fúr :)

Nálunk maradék :) húsleves +rizs stefánia szelettel :)

Heni!
már 20 hetes vagy :shock: :shock:

Mesi!
jajjjjjjjjj gyóügyuljatok :)

Maggie!
pocakosan sokat hallgattam Zsédát,de csak a Létray Ákossal énekelt duettét :) mindenféle feldolgozásban :) BÁlint meg ezerrel ficergett akkor :)
S fia egy napon született LIndával Botival,Bálinttal :) s ha jól emlékszem Granda előtt csaszizták :)

KépKép
viranka

KépKép
viranka

Hú, Viranka, igazad van! Heni, visszaszámlálás kezdődik!!!!! :lol: :lol:

Emese! Te meg kezded az NST-ket??!!!!! Tök izgi. Lassan fogadhatunk, hogy mikor születik meg kicsi Gegi. :oops: :lol: :lol:
dmaggie

ÓÓÓ istenem szegény Zsozsimozsi!!! Gyors gyógyulást kívánok neki!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Viranka köszi a cikket.
Nagyon jó

Mesi extra adag gyógypuszi a kis drágának+++++++++++++

Maggie gyógyuljatok meg ti is minél hamarabb++++++++++++++
Zséda koncert szuper :lol:
A kaja isteni volt :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Csoportképek:
Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Hoztam én is képeket :D

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ez csak egy része holnap rakok még :D

Betegecskéknek jobbulást.
Küldöm nekik a sok gyógy +++++++++++++.

Holnap megyünk szurira.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Csak gyorsan válaszolok:

Regi, Kaqk: már jó ideje csak egyszer alszik nappal, ebéd után, kb. 2 és fél 3 órát. És mi is utazóágyat vittünk. érdekes, mert előtte voltunk Szoboszlón nyaralni és ott simán elaludt magától :roll:
Most vettem észre, hogy alul, oldalt át van törve egy fogacska, úgyhogy lehet ez volt a gond. kenem neki Dentinox-szal, este néha Panadol.

Puszi nektek

Kép
aniko15

Sziasztok!

Visszaolvasni nem nagyon tudtam, köszönöm szépen a gyógyító vudut, most nagyon kell nekünk!

Csak, hogy képben legyetek, bárkivel előfordulhat.
Ha a baba először találkozik életében a herpesz vírussal, akkor kap egy nagyon makacs szájfertőzést.
Az egész ínye (még ahol kijöttek a fogai is) duzzadt, vörös, forró a szája, belül fehér (afta-szerű) hólyagok vannak, kívül a szájánál körben meg herpeszek.
Mivel nagyon fáj a szája, nem eszik, nem iszik, csak pépeset. Nagyon ravasznak kell lenni, mi az, amit megeszik.
Egy kismami most tápszert ajánlott nekem, úgyhogy beszereztem, és majd azzal is próbálkozom.
Folyamatosan fertőtleníteni kell a cumikat, az iszis üvegjeit.

Többféle fertőtlenítő-zsibbasztó anyámkínját kapott.

A Nurofen vagy Panadol kúpot többször kaphatja egy nap a fájdalom csillapítására, mintha lázra adnám. Nurofent vettem, mert a szuszpenziót nem eszi meg (tegnap félrenyelte, és kihányta azt a kicsi kaját is, amit megevett 1 óra alatt).

Tantum Verde-vel fertőtlenítem a száját, és kapott egy gyogyótári keveréket, amit kaja előtt kell adni, szintén fertőtlenít, meg zsibbaszt. (A Tantum Verde is érzéstelenít kicsit).

Emellett ampullában kapja a C-vitamint, mert a Cebion csepp csípi.

Kap egy gyógyszert, amit össze kell törni (Mo-on nem kapható oldatban, máshol igen), ez a vírusfertőzésre van, az immunrendszere erősítésére.

Sírva ébred, és amíg nem kenek valamit a szájába, csillapítom a fájdalmát, addig nagyon szenved. :(

Utána egy ideig olyan, mintha semmi baja nem lenne, ezeket szeretem. :D

Éjjel többször kel sírva, lángol a szája, fájdalmai vannak. Nagyon nehéz... Tegnap - képzeljétek - úgy aludt vissza, hogy odabújtam, ő a két kis kezével megfogta az arcomat, és a saját arcához húzta. Ha megmozdultam, már sírt.

A láza szerencsére úgy látszik elmúlt, reggel óta nem volt.

Sajnos ráncos a pociján és a punciján a bőr, ami a folyadékhiányra utal.

Próbáljuk itatni - de csak magától iszik, és elég keveset.

Ennél rosszabb szerintem már nem lesz az állapota, mert mindenféle gyogyóval fel vagyunk szerelkezve.

De egész nap megy a harc, hogy egyen valamit. És hogy igyon.

Tegnap, mikor félrenyelte a Nurofent, és Kicsikém kihányta a hamit - én úgy sírtam... :cry:

Ma meg muszáj volt vásárolnom, és az idegtől úgy keményedtem, azt hittem megszülök a pénztárnál.

De nekem egyben kell lennem, mert akkor van egyben Ő is.

Persze nem annyira drasztikus a helyzet, csak amíg nem tudom csillapítani a fájdalmát, és látom szenvedni, az a szörnyű.

Most éppen jól van, fent anyunál szedi szét a házat, épp a kisszékét tologatja a parkettán. :lol:

Köszönöm a ránkgondolást, nagyon sokat segít!!!

Most megyek, megpróbálom kitalálni, mit enne. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Viranka! :lol: :lol: :lol:
Majdnem egyébként, fúJt egy sípolós játékot! :) Nagyon lekötötte. Most apjával fürdenek! :)

Én ma tegnap kivettem a fagyóból gombás csirkepörit, sütöttem hozzá krumplit. Elfelejtettem kaját rendelni... :?

Most hallom, hogy kiesett a Tamara a Megasztárból... :(
Majd még meg kell néznem a netről, mert Apa nem szereti... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Betegecskék gyógyuljatok minél hamarabb!
varga tünde

Sziasztok, lányok!
Gremese, jaj, de sajnálom, hogy Zsozsimozsi ennyire megszenvedi ezt a betegséget!!!! De nagyon jó, hogy leírtad, mire figyeljünk (tudod, az érdekes az, hogy a háromnapos lázat is egy herpeszvírus okozza, de az nem veri ki így a szájat, legalábbis Ádó felsőajkánál volt egy nagyobb db herpesz, de fel sem vette). GYÓGYULÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁS, ZSOZSIKA!!!

Ezek a további talis fotók, egyszerűen mennyeiek!

Vindo: megértünk, bár nagyon hiányzik állandó jelenléted innen! Azért mindig várunk!
Ádó nálunk sem hagyja, hogy a gép elé üljek, nincs az az Isten. Meg egyáltalán, hogy leüljek... ;-) Nekem sem hitte el senki a környezetemből, hogy még mindig nem tudok telefonon beszélni, ha a gyerek ébren van.
X-men: nálam is nagy favorit ;-). A pókembör nekem is kimaradt, annyira fárasztott. Nemrég megnéztem a Hulk 1-et, mert szeretem Ang Lee filmjeit, hát annyira költőire sikeredett akciófilm, hogy még, kíváncsi vagyok, milyen a 2. rész.

Regi, áá, még nem néztem vissza videjón a megát, de akkor már sajnos tudom, ki esik ki. Tamara volt a kedvencem (meg Szonja, akit már kiejtettek).

Kép
Kép
irina

Aniko15: alvásproblémák: talán vigasztal, hogy nálunk is vannak ilyenek, ciklikus a dolog, hol vacak hetek vannak, hol jobb napok. Ádi is faksznis gyerek, bár a nappali hintaszékes alvást mintha kezdené hanyagolni, viszont kiságyba letenni csak úgy lehet, ha már 95-100%-ban bealudt, addig kézben van. Nekem az üvölteni hagyás nem jön be, inkább csinálom ezt hónapokig, aztán majd áttérünk a mesélésre ;-)
Még vmi: nem lehet, hogyha a picid sokat alszik napközben? (nálunk a 2,5-3 órás alvás ritka, mint a fehér holló, és egyenes kihatással van az esti elalvásra és az éjszakai alvásra: az előbbi nehéz lesz, az utóbbi megrövidül).
Remélem, mielőbb javul a helyzet Nálatok és a fránya fogacskák is mielőbb áttörnek.

Kép
Kép
irina

Irina, ez kedves, hogy hiányolsz. Én is nehezen viselem, hogy nélkülem zajlanak itt a dolgok. De sajnos ez a maximum, amit produkálni tudok :?

Alvás - nálunk is dettó. Nagyon ritkán megy neki magától, de úgy vagyok vele mint Te - ez legyen a legnagyobb bajom az életben.

Anikó, a fogak biztos hogy zavarják. És lehet, ha nem fájnak annyira majd neki, a helyzet magától is rendeződik.

Nálunk az új hepp - Rugó az asztalra, székekre, polcokra akar felmászni. Tartja a kezeit, és emelni kell(ene). Van, ahová fel is tesszük. Pl. az asztalra, miután letakarítottunk róla.

De ma fel akart sétálni a falra :shock: (mint a Mátrixban), és sírt, mikor nem ment, pedig Gábor próbált neki segíteni.

Vannak újabb kedvenc nasijai is - pl. meggybefőtt. Ez hazai termés, mivel a kertünk végében van egy meggyes :wink: Meg szereti újabban a narancsot meg a mandarint is. Bár azt nem is tudom, mikortól lehet adni neki, egyszer kikunyerálta, baja nem lett tőle, azóta kapja.

Viranka - ma hívnom kellett a gödi pm. hivatalt, és nem vették fel. Szólj már be nekik, ha arra jársz, hogy holnap újra keresem majd őket, nincs menekvés :twisted:

Megyek, mert a gép Gábornak is kell, épp beélesít egy weblapot, én meg elcseszem az idejét.

De előbb még benézek valahová :arrow: :roll:

Jó éjt, V.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Jaj Gremese gyógyuljatok meg hamar, sokat gondolok rátok!!!!!
Elsírtam magam ahogy olvastalak... :oops: Zsófinak rengeteg gyógypuszi!!!

Minden betegnek jobbulást!

Megyek bekúszok ismét az ágyba, már aludtam egy keveset.

Jó éjszakát!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Hú, tényleg akartam írni, hogy ezt Zsófi állapotáról még olvasni is rossz. Gyors javulást kívánunk!

Nem is tudtam, hogy a herpesz efféle dolgokat okozhat :?

Kíváncsi vagyok, nálunk lesz-e majd oltóanyag :roll:

Most már tényleg alszok, nem vigéckedek itt 8)

:arrow:

Kép
vindolanda

Csajok, hol vagytok?

Nehogy én nyissak már negyed tízkor? :lol:

Reggel Gábornak telefonálni támadt kedve a lakásban jó hangosan, persze mind a ketten felkeltünk rá :evil:

Kép
vindolanda

Jo reggelt!

Megint gyorsban :oops: ma bevasarlonap a parom mamajaval (minden kedden segitunk neki) aztan este suli..

Emese, neked akarom irni, a nagylanyomnak volt ugyanez, amikor 6 eves volt..szornyu volt, raadasul elvittem egy vadallat szajsebeszhez (anyu kolleganojenek a batyja volt, azt hittem jo otlet...) ossze-vissza feszegette a szajat, szegenynek repestek a sebek, orditott, erre a doki kiakadt, hogy milyen hisztis, kenyes lany..... :evil: :evil: Sajna valahogy tul kell elni ezeket a napokat, aztan tobbet nem jon elo ilyen durvan..

Csak meg gyorsan Reginek: Hat, itt szo szerint ALLANDOAN esik!!!! Nagyon-nagyon deprimalo. A parom nem ert meg mindig, mindig mondja, ez nem olyan nagy ugy, de o itt szuletett, masfajta eletet nem ismer...Nem tudom meg hova megyunk, de egyertelmuen el innen. Angol nyelvterulet a logikus, a briteket tobb helyen szivesen fogadjak (Ausztralia, Uj-Zeland) addigra nekem is lesz allmpolgarsagom.

Szep napot!!!
Vendég

repestek a sebei= repedtek a sebei :oops:
Vendég

Na, jo kis oldalkezdes.... :oops:
Vendég

Jó reggelt!

Niki! :(

Mesi! Ez borzalmas... :cry: Már én is sírni tudnék... :(

Szelikém a fényképezővel babrál a szg székben, én meg a kanapé karfáján... :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Jó reggelt!

Niki! :(

Mesi! Ez borzalmas... :cry: Már én is sírni tudnék... :(

Szelikém a fényképezővel babrál a szg székben, én meg a kanapé karfáján... :lol:
...persze délelőtti alvás sehol... :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Niki, és a párod nem vonakodik a költözéstől? Csak hogy lesz-e ebből konfliktus, azért kérdezem.

Kép
vindolanda

Helló Lányok!

A ma éjszaka jobb volt, 4-5-ig volt fent, aztán 8-ig aludt :D
Irina: teljesen egyetértek veled, és Vindolandával, én sem fogom hagyni ordítani, addig csináljuk ezt, míg ő így akarja. Hálát adok, hogy van egy egészséges, vagány kisfiam, a többi majd alakul :roll:

Mesi: szörnyű még olvasni is Zsófika szenvedését, kitartást nektek és millió gyógypuszi a kicsi lánynak!!!

Megyek főzni, ha kicsim is úgy akarja!

Ja, és nálunk rengeteg hó esett, lassan vehetjük a szánkót :D

Kép
aniko15

Anikó, itt meg alig fehérlik valami, és itt laktok a szomszédban :x

Tényleg majd valamikor veletek is kellene találkozni :wink:

Kép
vindolanda

Vindo, szerencsere a parom sem szeret itt lenni, annak ellenere, hogy az idojaras nem olyan nagy gond neki, azert belatja, hogy ez az orszag egy nagy sz@r... :D meg amugy is....altalaban azt csinalja, amit en mondok... :wink: :lol:
Vendég

Hú, Niki, te valamit nagyon jól csináltál :lol:

Kép
vindolanda

Új-Zélandról jut eszembe, mintha a Zongoraleckében is mindig esett volna az eső :roll: :?:

Kép
vindolanda

Vindo :lol: igazsag szerint nem nagyon az en erdemem, az angol pasik eleg engedelmeskedoek, itt a noknek nagy hatalmuk es nagy pofajuk van, cserelgetik a pasikat nagyon gyakran, igy szegeny ferfiaknak be kell hodolniuk... :?
Vendég

Hozzáteszem, ehhez nem értek :wink:

Kép
vindolanda

Hmmm... itt az idő, hogy angol pasikat importáljunk 8)

Kép
vindolanda

Talan nyithatnek egy tarskozvetito irodat?? :lol:
Vendég

És még meg is élnénk belőle, miközben jó dolgunk van :idea:

Kép
vindolanda

Halihó!

Na, jó kis eszmefuttatásba érkeztem. Nem értem egyébként az angol pasikat, az angol nők annyira csúnyák. De ez valami általánosan kialakult dolog. Uezt mondja a többi barátunk is, akik a világ különböző részein élnek. A fejlettebb országok női borzasztóan elhanyagoltak, kövérek, rondák. Bezzeg a magyarok!!! :wink: :lol: Niki, szerintem a párod tudja ezt. :wink: Ráadásul nagyon családcentrikusak is vagyunk.
De erről Te biztosan többet tudsz. Bár amiket a gyerekekről írtál, igencsak engem igazol.

Emese! Hogy vagytok????

Anikó! Én sem hagyom, inkább én szenvedjek, mint a gyerek. Nem hinném, hogy jót tesz, ha arra szoktatom a gyereket, hogy hiába sír, nem vagyok hajlandó segíteni neki. Eddig sem tettem, nem most fogom elkezdeni.

Vindo! Rugó :lol: :lol: Együtt nézitek a jó kis filmeket. Én sajnos a felét sem láttam azoknak, amiket írtok, esélyem nincs megnézni egy filmet sem. Este már olyan álmos vagyok, hogy szinte egyből elalszom. Bezzeg régebben, jókat forgolódtam, számoltam a báránykákat.

És igen, ma a piacról hazafelé láttam, hogy áttört az alsó bal kettes. Lassan 7 foga lesz Bercónak. Gondolom, most majd jön a többi is. Képzeljétek, most ugye adnom kell neki Fenistil cseppeket, amitől állítólag aluszékonyabbnak kellene lennie. No, Bercó erre tegnap 10-kor dőlt ki, még akkor is hangosan neeem-eget, hogy bizony ő nem akar aludni. :shock:

No, megyek receptet keresni.
dmaggie

Hu, mar indulas elott allunk, de Maggie, reagalnom kell neked. Ugy orulok, hogy irtad, sokszor olyan rosszul erzem magam, hogy ilyen negativan itelem meg a noket itt, (alapjaban nem vagyok ilyen itelkezos tipus) de ezek szerint igazam van. Az angol nok lustak, rondak, koverek, allandoan csak a bulizason jar az eszuk, isznak...A parom volt felesege minden aldott szombaton nightcubban volt, a parom vigyazott a kisgyerekre.... :shock: En azt a becenevet adtam neki, hogy "RNB queen" :lol:
Arrol nem is beszelve, hogy milyen tapintatlanok, erkolcstelenek, kepesek megbamulni a paromat, sot futyultek is mar neki, meg akkor is, ha en ott vagyok mellette... :shock:
Na, jol kipanaszkodtam magam... :D
Vendég

Sziasztok!

Gyors bekukk, megy a főzőcske.

Lányok jól gondolom, hogy vasárnap kell az első gyertyát meggyújtani az adventi koszorún? Ma előszedtem, már úgy várom az ünnepi készülődést. :D Nem a külsőségek miatt, hanem imádom a december hangulatát.

Pénteken utazunk haza, remélem az idő engedi. Anyuéknál 10 cm hó esett éjszaka és meg is maradt. Kíváncsi vagyok Zétinek hogy fog tetszeni a hó. :D

Betegek remélem jobban vannak!!!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Lányok, a fürdőszobában vagyok, a notebookot a mosógépre tettem, és néha ki fogok szaladni, hogy ránézzek a babanetre.

Akkor is képben leszek :lol:

Niki - tényleg komoly eltérések vannak akkor, és nem csoda, hogy a párod értékel téged (és azt csinálja, amit mondasz) :wink:

Maggie - hát igen, ezzel a sírás-üggyel én is így vagyok. Inkább szenvedjek én. A fogakhoz gratulálunk, jaj, majd jön a többi is.

A sokfogúságban az az egy jó dolog van, hogy már nem sok van hátra a fogzásból.

Valami havas-esős trutyi esik, nem tudom, ma kijutunk-e :x

Kép
vindolanda

Niki! Ez nagyon durva, de igen ilyeneket hallottam én is a barátainktól. Az egyik legkedvesebb barátnőm holland férje is mindig megdicséri a magyar nőket. Ott is hasonlóan működnek a dolgok.

Vindo! Ez a notebook-dugdosás nem semmi. Most Bercó alszik, azért tudok itt vagánykodni, de ha felébred, esélyem nem lesz jönni. :lol: Ezért irígykedem én is a sokfogúakra. :wink: :lol:

Az esőt én észre sem vettem, csak amikor elindultunk, de úgy gondoltam, hogy a tiszta levegő jót tesz majd a kicsinek.
Közben meg eszembe jutott, hogy nem válaszoltam. A kis Thomas Mann-ra járunk orvoshoz, az Interspar háta mögött van. Az orvos: Dr. Gönczi Sándor. Egyébként szerintem nagyon-nagyon jó orvos, imádom.

Miléna! Hú, hogy Te milyen okos vagy. Majd utána nézek, de szerintem igazad van. :shock: :shock: Nekünk meg még nincs is koszorúnk. :cry:
dmaggie

Sziasztok csajok!

Hát nálunk lett vagy 30 cm hó reggelre :shock: apa egy óra lapátolás után tudott csak elindulni. :?

Csajok társkereső iroda???? jó ötlet :idea: niki biztosan meggazdagodnál belőle.

Fenistil nálunk sem altat, pedig most kapja napi 3X12 csepp.

Péterke velünk aludt :evil: na mindegy remélem nem lesz ebből rendszer, van még 20 hete megszokni.

Heni
KépKép
heni81

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: