A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

Mindegy, most vettem, aztán majd kipróbálom. Majd sütök magamnak kenyeret.Egyelőre van az,amit reggel sütöttem magamnak krumplikeményítőből. Most sül egy barna kenyér a családnak. Holnapi tízóraihoz. Nagyon jól néz ki egyelőre. :D

Kép
flóra 11

Na,itthagytatok,így viszem a laptetőt. :lol:

Kép
flóra 11

Holnap korábban kelek a szokottnál,mert holnaptól busszal járok. :|
Utálom a buszozást. :evil:

Kép
flóra 11

Na, bevettem az esti bigyóimat.Nézem a filmet,aztán zuhanyés szunya.

Pá...

Jó éjt lányok!

Kép
flóra 11

Ja, holnap tanfolyamozok. Csak este jövök,hacsak nem lesz időm a suliból jelentkezni vagy a tanfolyamról.

Pá...

Kép
flóra 11

Még visszajöttem,mert még olvaslak benneteket. :wink:

Heni,köszi a zöldséget. Nekem is van Bálint fiam. :wink: Nagyon szép névés tökéletesen illik a fiamra. Van még Norbert,ő az apja nevét kapta, és Péter. Na ezt a nevet mindig is akartam. Gyerekkorom óta tetszett. Az Ármin is tetszikés az Áron is. :wink:

Kép
flóra 11

Szép napot mindenkinek! :D

Kép
muzsuzska

Nem jelentettünk be semmit! :evil:
Nem volt olyan a hangulat. Próbálkoztunk, elkezdtük, de félbemaradt.
Párom apja telefonált Pestről, mit kérünk karácsonyra? Azt mondja ha nem mondjuk meg akkor G.kap kisvasutat, én barbi babát. :D
Ja, hugi új számítógépet kap tőle! :D
Arra gondoltak nekünk jó lesz egy új függöny! :evil: :evil:

Én nem akarok függönyt!!!! PÁrom se!
Próbáltunk célozgatni, hogy adja oda amit ránk szán pénzt és kész.
De ezt valahogy senki sem akarta meghallani.

Semmi gondom a függönnyel, de mi azt a függönyt szeretnénk amit mi választunk ki! De mivel van függönyünk,nem lét kérdés.

Nekem most függöny allergiám lett! :evil:

Kép
muzsuzska

Jó reggelt..:)

Haladtam 2 oldalt az olvasással...:)
Heni:nagyon szépek voltatok az esküvőn!!!!
A házatok meg egy csoda,el is újok,mert a miénk sosem lesz ilyen...:(

Kép

Kép[/
tancsu

Szia Tancsu!
Aranyosak vagytok Gergővel szundízva! :D

Kép
muzsuzska

Nekem is van egy önző sógornőm.....
A páromnak lógnak az anyjáék több százezer forintal a közös cégből,a sógornő meg kikövetelte magának a 200 fős lagzit és egy napot nem dolizott még...
Szar volt hallgatni,hogy ugye mi most nem akarunk lagzit....????
Pont akkor akartuk bejelenteni hogy jön a baba,összaházasodunk... :roll:
Lemondtunk róla,aztán anyós mégis elkezdte szervezni,a végén pedig előtte 2 nappal visszamondtunk mindent meg kórházba kerültem a babával,harcoltunk az életért.....és nyertünk.... :lol: :lol: :lol:
A vége 2 tanuval lett,mert már sem a menyasszonyi ruhám nem jött rám,sem pedig kedvem nem volt már az egészhez....
Most van egy új fehér ruhám a szekrényben,ami még sosem volt rajtam.... :lol:

Persze a sógornő meg úgy megköszönte a nagy lagzit (2 millába került!!!), hogy szó nélkül elköltözött és a mai napig nem köszön az anyjának... :twisted: :twisted: :twisted:
Anyós fordult,most az unoka a mindene.... :lol:

A párommal a 18 hónapos megismerkedésünkre jött ajándékba a baa szeptemer 8-án....:)
Én is túl vagyok egy rossz házasságon,egy félresikerült élettársi kapcsolaton és 32 éves leszek....
Most azt hiszem megtaláltam a oldogságot...:)

Röviden ennyi az élettörténetünk....:)

Kép

Kép[/
tancsu

Cuup Zsuzska

Eddig itt nyügizett nekem,betettem kiságyba amig felöltözök,mire mentem elaludt...
Most kéne ennie és tejömlésem van!!!!! :roll: :roll: :roll:

Kép

Kép[/
tancsu

Kis tejcsárda! :wink:

Kép
muzsuzska

Vagy inkáb fejőstehén...:P

Kép

Kép[/
tancsu

Fáj a szemem és az egyik szem héjam fel van dagadva, azon kívül csipásan ébredtem! :oops: :oops:
Szerintem huzat az oka.

Kép
muzsuzska

csipásmacska...:)

Kép

Kép[/
tancsu

Kamillával mosogasd kicsit...

Kép

Kép[/
tancsu

Épp kamillával szenvedek! Már a nyakamon is folyik. De szar félszeműnek lenni! A maradék félszemem a gyengébb. :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára muzsuzska 2008.11.24 08:29-kor.

Kép
muzsuzska

Megharcoltam a gumiladámmal,de sikerült leengednem...én nyertem...:P

Kép

Kép[/
tancsu

Elmentem pihentetni a szemem! :wink:

Kép
muzsuzska

Én meg menek rácsatlakozok a fejőgépemre...
Inast megpuszilgattam,hátha felkel...erre rámnézett,mosolygott és alszik tovább...nekem meg lassan durran a cicim és fáj....:(

Kép

Kép[/
tancsu

Cupp...

Szép napot.-..:D

Kép

Kép[/
tancsu

Jó tejelést!!! :wink: :wink: Kíván a fél vaksi!

Kép
muzsuzska

Sziasztok!!! :D :D :D

Tiszta fáradt vagyok,Pedig most egész jól aludtam.Na de hála a tegnapi fürdetésnek megfázott a kutyu és itt prüszköl meg köhög. :(

Zsuzsi ez nem kötőhártya gyull?Mert nekem már volt egy párszor és nekem is bedagadt meg beragadt :D a szemem.De arra szemcsepp kell és fertőz.Én így tudom. :? :roll: A családnak mond meg,hogy jók az ajándékok,csak még várjanak legalább 9 hónapot.Akkor tuti rákérdeznek ezt,hogy érted

Flóra:Nálatok ki lisztérzékeny?Mert nálunk a nővérem fiáról aki 6 éves nyáron derült ki,hogy az.Olyan súllyal született mint Tancsunak Gergő most meg kis vékony meg alacsony.Tesóm most eléggé megszenved az étrenddel. :(

Benó:Be se jelentkeztél! :?

Heni te már nem dolgozol?Akkor mit csinálsz egész nap? :roll:

Kép
martik77

Helló! :D
Sajnálom a kutyut, Márti. :wink:
Feküdj le aludni, ha fáradt vagy, ne szenvedj! :wink:

KépKép
benó

Sziasztok, csak egy gyors bekukk, hoztam egy receptet Nektek, ez is tök jó karácsonyi ajándékötlet egy ismerősömtől. Ő írta a receptet, én csak bemásoltam, hátha Titeket is érdekel...
Márti, nem dolgozom a suliban, de itthon azért tanítok. És miután némettanár vagyok, rengetegfordítást be tudok vállalni, ami még pénzt is hoz a konyhára. Szerencsére a városunk testvérvárosa német, így a levelezésekbe be kell segítenem, én meg most örömmel elvállaltam. Legalább telik az idő...

Szóval a recept:

Narancslekvár

1. A befőttesüvegeket és a fedőket kiforrázzuk.
2. A narancsokat megmossuk, megtöröljük, majd sárga héjukat krumplihámozóval vékonyan levágjuk, és deszkán gyufaszál vastag­ságúra felszeleteljük.
3. A narancsok fehér héját és belső hártyáit eltávolítjuk. Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, ha szeletekre bontjuk, a szeletek alját éles késsel levágjuk, és kifordítjuk őket a belső hártyából. Ha nem vagyunk elég alaposak, akkor kesernyés lesz a lekvár (persze aki így szereti, az szándékosan hagyhat rajta a héjból).
4. A narancshúst felkockázzuk, kilónként hozzáadunk egy-egy hasonlóan előkészített citromot is. Hozzáöntjük a tisztítás során kifolyt levet is, valamint a sárga héjdarabokat.
5. Dzsem kocsonyásítót adunk hozzá, a tasakon szereplő adagolás szerint. Ízlés szerint édesítővel és esetleg fahéjjal vagy szegfűszeggel ízesítjük. A gyümölcsöt felforraljuk, majd kis lángon, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a gyümölcsdarabok szétmennek.
6. Forrón üvegekbe töltjük és lezárjuk. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

S ha ez még nem lenne elég különleges, tavaly kipróbáltam vérnarancsból is - gyönyörű színe lett!

Ha valakit nagyon riaszt az aprólékos tisztítás, az csinálhatja úgy is, hogy citromfacsaróval nyomja ki jó alaposan a narancsokat, belekapargatva a rostokat is a lébe (illetve a főzés előtt a vékony lé leöntésével lehet némileg alakítani a sűrűségen), majd ebből készíti el a dzsemet. Így inkább zselé állagú lesz, nem lekvár, de az íze ugyanolyan jó. :)

Remélem,mindenki jól van, és szép napotok lesz! Ne dolgozzatok sokat!
Millió puszi!

Heni

Kép
szheni

Na mire írok leléptek? :(

Kép
martik77

Helló Heni és köszi a receptet. Mindjárt elolvasom. Tök jó, hogy tudsz otthon dolgozni. :D

KépKép
benó

Helló Márti! Én órán vagyok, majd még jövök.

KépKép
benó

Helló.Csak keveset dolgozz :D

Kép
martik77

Ugye, a 18. héten van genetikai uh?

KépKép
benó

Felhívtam a SOTE-t, és kaptam időpontot genetikai uh-ra dec. 22-ére (10:45-re). Akkor még csak 17+5 leszek, de mindegy. Megnéztem, hogy jutok el oda, hogy ne kelljen a Gy.-nak szabit kivennie.

Kérdezte a nő, hogy hányadik hetes uh-ra kaptam beutalót? Mondom, mit tudom én, a genetikaira, ami az AFP után van. Akkor az a 18. hét, mondja ő. És így. Remélem, nem mondtam hülyeséget.

Ma már a Bácsit is fel fogom hívni, hogy hozzá vajon mikor menjek, mert már hazajött talán (azt mondták, ma hazajön) a nyaralásból.

KépKép
benó

17+6 hirtelen azt hittem, egy hét 6 napos, ennél hülyébb már nem leszek :shock: :lol:

KépKép
benó

Azt már 18 hoz számítják úgyhogy jót mondtál :D

Kép
martik77

Oké, köszi. :D

KépKép
benó

Ha hazamentem, össze kell pakolnom (meg el kell mennem könyvtárba) meg főznöm is kéne valamit, mert ma már jön haza a Gy. :D

KépKép
benó

Akkor ma jó éjszakád lesz :wink:
Nekem meg egyfolytában rókázik a kutya. :(

Kép
martik77

Mit főzöl?Csinálj valami gyorsat és finit.Na ez jó tanács volt mit mondjak! :oops:

Kép
martik77

Nagyon jól haladunk a tételekkel, úgyhogy kitaláltam, hogy azt fogom csinálni, hogy kiveszem a Hogyan ne legyünk tökéletes anyák? c. könyvet, és mire szülünk, leírom. :D Legalább nem kell megvenni, és szívem szerint úgyis mindenkinek megvettem volna. Így meg majd el tudom mindenkinek küldeni. :D
De ehhez azért kell idő, mert elég hosszú és azért folyamatosan nem fogom tudni ezt csinálni.

Én azt hiszem, olvasással meg (internetezéssel) ilyenekkel fogom tölteni az időt otthon, Heni ügyes, hogy pénzt is tud gyűjteni közben. :D

KépKép
benó

Szegény kutya. :cry: És te nem rókázol tőle? :wink:
Pont ilyen kajára gondoltam én is! :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
benó

Nem fogdosom,nehogy bajom legyen.Csak most már idegesít,hogy tuti megfázott :(

Kép
martik77

Na jó kutyuról ennyit.

Milyen kajára gondoltál?

Kép
martik77

passz :wink:

KépKép
benó

Nálatok mi lesz ma a menü?

KépKép
benó

Hatalmas pelyhekben esik a hóóóóóóóóó!
De ez még tuti nem marad meg.

Kép
martik77

Igen? Én innen pont nem látom, csak a tetőt.

KépKép
benó

Passz :lol:

De kitaláljak neked valami gyorsat?Csak mond mi nem lehet benne.Tészta,hús ilyenekre gondolok.

Kép
martik77

Hú, fogalmam sincs, adj bármilyen ötletet, bármi jobb lesz, mint a semmi. :D

KépKép
benó

De az se baj, ha nincs ötlet, majd lesz valami, mesélj inkább valami jót. :D
Voltál ma valamerre?

KépKép
benó

Pl.Vegyél pizzatésztát.Teszel rá egy csomó dolgot amit szerettek meg jó sok sajtit mikor jön Gy berakod a sütőbe és kész a meleg kajcsi.

Vagy csinálj valami sajtos makarónit.
még írok csak jön a barátnőm.

Kép
martik77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: