A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Eszter: köszönöm

000kata

Kata: mintha a leírásban is az lenne, hogy havonta 1x, de szerintem kérdezz rá az orvosodnál. Valószínű megoszlanak a vélemények róla, hogy mennyire van szüksége a babának!

Judit
Kép
sonny

Sonny: igen a leirásba ugy van hogy havi egy,most olvastam.Köszönöm szépen

Tegnap este leesett a köldökcsonkunk :lol: :lol: :lol:

000kata

bocsánat hogy mindig kérdezek,csak még azt szeretném kérdezni,hogy ti fejitek a cicit?mert én fejem is meg sokat eszik a Kevin és reggelre tocsog a polom a tejtől.Ez nem áll be hogy ne keljen fejni és annyi legyen amennyi kell a babának?
elöre is köszönöm

000kata

Kata!
Alapvetően be szokott állni viszonylag hamar, de pl. nekem is csak kb. 5-6 hónapos korára állt be. Hogy szopizik Kevin: csak egyik ciciből, vagy mindkettőből egy-egy alkalommal? Ha csak az egyikből, akkor reggelenként, amikor nagyon tele vagy, akkor fejj le egy kicsit a másikból is, hogy ne feszítse nagyon a cicit, én ezt anno elmulasztottam, és valószínűleg emiatt gyulladt be a mellem Beni kb. 4 hónapos korában.

És Hangolka írta ezt pár lappal korábban:
[quote="hangolka"]A írta:hangolkakíra!
Én elmondom mit csinálok, nem tudom, h.neked beválik-e. Nekem is nagyon sok tejem volt, mostmár sokkal nagyobb az egyensúly a kereslet-kínálat között. Én már nem fejek minden szopi után, mert elég van a fagyasztóban. Úgy csinálom, hogyha eszik és utána nem érzek nagyobb csomókat a mellemben, vagy nem fáj, akkor hagyom. Kb.mellenként a 3.szopi után jön el az, hogy érzem fejnem kellene, nehogy begyulladjon a mellem. Ilyenkor fejésnél sem játszok az utolsó cseppig, csak addig amíg jó puha lesz. Így 5 nap alatt odáig jutottam, h.simán megvan a 100-as Sziszinek és ha nekiállnék kb.40 még lenne fejéskor, szemben a 100/szopi környéki maradvánnyal.

beszteri

Ske-Eszter! Sok szeretettel gratulálok Nektek! Nagyon jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!

Kép
Kép
katinka31

konakion: régen hetente ajánlották, mostanában áttértek a havi 1 adagra. Nekünk is havi 1.

Kép
katica_75

Sziasztok! :)
Tegnap hazajöhettünk! Igaz, ez eltávozás csak, de remélem, hogy pénteken a vizsgálaton minden rendben lesz és nem kell visszafeküdnünk. Ott úgysem csináltak semmit Sziszivel, nekem kellett mindenben ellátnom, lázat és súlyt is mérnem. Ők csak időnként bejöttek és kérték az adatokat. Hétvégén már nem volt semmi vér a kakiban. Hétfőn úgy volt, hogy haza is engednek minket akkor és csak a főorvos dokinő engedélye kellett volna, amikor is Sziszi produkált ismét egy enyhén véres kakit. Na egyből nem engedtek haza minket. Bőgtem mint állat, mert Sebi is iszonyatosan hiányzott már, de legfőképp én neki, mert se éjjel nem aludt, se alig evett már és folyton engem keresett és ment volna ki az ajtón! Vasárnap éjjel fél 2-kor hívott a férjem, hogy mit csináljon, mert egyszerűen csak nyafog a Sebi és engem akar. Szóval lelkileg igencsak megviselt minket ez a dolog! Anyukámhoz végül ezért is nem vitte el a férjem a Sebit (350 km-re), mert már hétvégén azzal bíztattak minket, hogy hétfőn hazajöhetünk. A hétfői visszaesés után (délután már ismét tiszta volt a kaki) úgy döntöttünk a férjemmel, hogy behozza Sebit. Ott is voltak 1,5 órát, csüngött rajtam, játszottunk és ezerszer jobb kedvvel jött haza! De mivel a férjemnek tényleg sok a munkája és nem bírt többet itthon maradni, ezért megbeszéltük, hogy mindenképp jövünk kedden, mert értelme nem sok maradni. Ha valami rosszabbodás állna be, akkor is 5 percen belül ott vagyunk a kórházban. Ezekkel az érvekkel engedtek csak el, mert egyébként még bent kellene lennünk hétvégéig minimum!
Itthon minden ok. Sebi csüng rajtam, de amikor ennie kell a Sziszinek, akkor átengedi a terepet. Nagyon aranyos! :) Jah és valószínűsíthető (mivel 24-72 óra a lappangási ideje ennek a vírusnak), hogy a védőnőnél szedte össze Sziszi a vírust! Úgyhogy ha nem muszáj, akkor még ne vigyétek dokihoz-védőnőhöz a picúrokat!

Almi! Ske! Sclara!
Gratulálok nektek a picúrok világra jöttéhez!!! :) Sok boldogságot és egészséget kívánok Nektek!!! :)

K-vitamin: születéskor kapott Sziszi. Itt a kórházban meg majdnem lecsesztek, hogy miért nem adtam neki hetente, így ott még azonnal nyomtak bele egyet. Én is úgy tudtam, hogy elég havonta, max. ha indokolt, akkor 2 hetente! De mivel még nincs mindig TAJ száma Sziszinek, ezért ki sem tudtam váltani ezt a vényt, mert ezt nem írta ki a dokinő csak az ő nevére!

Bocsi, hogy ennyi most, de nagyon fáradt vagyok! Ma egész nap talpon voltam! Mondanom sem kell gondolom, hogy mi volt itthon, hogy 2 pasi 5 napig egymásra volt utalva! :D

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka!

Örülök, hogy már otthon vagytok! Nehéz lehetett neked, meg Sebinek is! Jó, hogy bújik, és hogy nem magába fordult. Remélem, hogy most már minden rendben lesz nálatok! Vigyázzatok magatokra!

Eszter

beszteri

Sziasztok!

HAngolka!
Örülök, hogy végre otthon lehettek! Az én fiam már 5 éves, és ő is nagyon anyás, újabban oviba sem akar menni...akkor el tudom képzelni, hogy Sebit mennyire megviselte a távolléted.....

K-vitamin: nekünk hetente kell adni, a vigantolt meg 2 hetes kortól naponta.

Kata!
Nekünk is tegnap este esett le a köldökcsonkunk! :)

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

sensi:Köszönjük szépen :D Tegnap a dokim is mondta,hogy szép nagy baba lessz :shock: :D De persze az UH tévedhet :) Kitartás!!Remélem,hogy szép lassan rendeződni fognak a dolgok.

Kata:Köszi a választ :) Bár a neten azt írják,hogy a keményedés is fájás és,ha 1 óránál tovább tart és rendszeres akkor az is az.De persze én 3-4 órán keresztűl éreztem és még mindig itt vagyunk 2in1-ben.Ma hajnalban megint voltak 10-7-6 percesek görccsel derékfájással párosúlva,de bealudtam és mire felkeltem nem volt semmi vagyis van most is keményedés,de már görcs az nincs.Picurom nagyon-nagyon makacs :cry:

eszter:Nagyon jó lett a blog tetszik :D Ügyes vagy :D Örülök,hogy jól vagytok.

ske:Gratulálok Ádám babához!!!Jó egészséget és sok-sok tejcsit kívánok!!!!

Hangolka:Örülök,hogy haza mehetetek.Szurkolok,hogy minden rendben legyen!!!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Kedden hazajöttünk a kórházból. Minden rendben van velünk, csak a tejcsi kevés nagyon. Remélem be fog indulni. Nem tudok még visszaolvasni, de mindenkinek gartulálok aki azóta babázik, a pocakosoknak kitartás, nincs sok hátra.

Találkoztam SClarával a kórházban. Velük is minden rendben van, holnap ők is hazajöhetnek,úgy tudom.
Ő is puszil mindenkit.
Vendég

Szervusztok!

Tegnap írtam egy jó hosszú hsz-t, de mire elküldtem volna elszált.
Amúgy csak tegnap óta van netünk, mert az ügyintézők elügyintézték :evil: , pedig úgy jöttem volna az amúgyis hosszú kihagyás után.

A mi hírünk: november 2-án, 10.45-kor pont a 37. hétre 48 cm-rel és 2480 gr-mal megszületett negyedik babánk KARÁCSONY BALÁZS.

Sokat voltam előtte is kórházban, mert nagyon magasra felment a vérnyomásom az első nst alkalmával, így okt. 29-én bent kellett maradnom. Kész rémálom volt, a férjem a három gyerekkel otthon, nem tudtuk mi lesz, meddig marad bent a babó, de rendes kisfiú volt, mert kivárta, hogy betöltse a 37. hetet.

A fiatalúr ébredezik, így a többit majd később, ha időm engedi!

:lol: A babáknak és mamáiknak hatalmas gratula, a még várakozóknak sok türelmet kívánok! Amúgy tüneményesek a babócák, ennyi szép gyerkőcöt!!

Eszter, köszi a privit, jólesett, sajna rajtam kívül álló okok miatt nem tudtam jelentkezni, minden nagyon gyorsan történt, már nem volt időm telcsi számra és hasonlókra!

Jó szopizást mindenkinek! :lol: :lol:
Zsuzsi

izsuzsi

Sziasztok!

Gyors kérdés: családi, GYES, anyasági stb. dolgokat elintézheti apa is helyettem? Most nincs időm utána olvasni, és ezt is meg kellene terveznünk. :?

köszi!

Judit
Kép
sonny

Eszter: köszönöm szépen.Mindekettö ciciből szopiztatom amelyikbe épp több van.Csak aza a baj hogy nekem ha tele van csöpög.Vagy ha elkezdi szivni az egyik cicim a másikból meg folyik a tej.Reggelre is szó szerint tocsog a polom.ki szoktam fejni csak egy ciciből simán kijön 180 és ugy hogy még jönne csak hagyom mert tele a pohár :lol:

000kata

Sonny: szerintem igen.De azért irjatok egy meghatalmazást és akkor tuti

000kata

Kép Kép

Kép
Kép
nati80

Kép

Most csak ennyire futotta, mert sír Fanni.

Kép
Kép
nati80

Sonny!
Igen, csak meghatalmazás kell hozzá. Legalábbis nálunk mindent a párom intézett. :)

Izsuzsi!
Gratulálok! :) És már teszlek is majd át a táblába, ha lesz egy kis időm.

Nati!
Ez az alvós kép valami fantasztikus!!!!! :) Várunk még majd többet is.

Kata!
Tényleg próbáld ki, hogy ne fejd le az egészet, csak annyit, hogy ne legyen csomós a melled. És ha viszont érzed - szoptatástól függetlenül -, hogy nagyon feszít, akkor is fejj le egy kicsit. Hátha segít. :)

Beni szólít, úgyhogy megyek. :) Mindenkinek szép napot!

beszteri

Nati : nagyon édesek a képek :lol:

Eszter: köszönöm

000kata

Sziasztok!

Nincs sok időm visszaolvasni, de...

Sonny, igen, elintézheti helyetted párod csak mindent ki kell töltened és alá kell írnod otthon, minden személyes okmányodat oda kell adnod neki, meg mindent amit kérnek, ez mindig oda van írva, hogy mi kell az adott ügy elintézéséhez! Szóval ha te mindent aláírsz és kitöltesz akkor párod simán leadhatja! Nekem is párom intézte! Nekünk a taj kártya már kész, az anyasági és a családi is elintézve, és most intézi éppen a gyást-gyedet! Nálunk ez ugye kicsit bonyolult Kyra miatt, de mindegy...ez nem ide tartozik :lol:

Hangolka, örülök, hogy otthon vagytok már, remélem minden ok lesz most már!

Zsuzsi, gratulálok Balázshoz!
:)

Nati, a te Fannid is nagyon szép kislány :) Úgy látszik a Fannik már csak ilyen szépek
:wink: :lol:

Na felkelt a nagylányom, ugyhogy megyek!

Igyekszem jönni többet!

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok megjöttem a dokitól

háát mint a síkság a fájásgörbém. Mint ha a tegnap esti 5 perceseim nem is letek volna.

minden nap kellene mennem mától de az uzsokiba csak szombaton meg vasárnap megyek és a dokival megbizniszeltem hogy holnap nem mennék a nyírőbe hanem csak ide az sztk-ba. Mondta hogy okkés csak hívjam fel utána.

így a hétfőt is megdumizom vele sztk-ilag és kedden visznek kocsival de viszont lehet szerdán vagy csütörtökön befekvés. sőőt tutira ha addig semmi.

gratulaaa a megszületett babáknak és anyukájuknak :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Gratulálok az újabb babákhoz!

Vitaminok: nekünk a Vigantolból napi 1 csepp kell, a Konakionból heti 1 ampulla, 2 hónapos korától havi 1 ampulla. Ahány doki, annyi variáció, van még 1-2 dolog, amiben soha nincsen egységes álláspont. :? :roll:

Kata,
Most tudod mennyit szoktál fejni? Ha nem feszül nagyon, akkor ne fejjél, ha igen, akkor mindig próbálj meg kicsit kevesebbet. Előbb utóbb be fog akkor állni, hogy csak annyi legyen, amennyi kell.

Én most nem fejek, a Nagyfiammal rengeteget fejtem, volt tejtesónk és a fél fagyasztónk, illetve a két Nagyszülőnél is egy-egy fakk tele volt tejjel. Aztán meg dobtam ki őket. :(
Most elhatároztam, hogy nem, nem csinálom, se időm, se erőm hozzá. :oops:

Hangolka,
Örülök, hogy otthon lehettek!
Mi ma is voltunk védőnőnél/dokinál, ma a Nagyfiamat is vinni kellett a 3 éves státuszvizsgálatra. Ő bölcsis, onnan is bármikor bármit hazahozhat. :?

Sonny,
Nekem mindent a férjem intézett meghatalmazás nélkül, de vitte az én irataimat is magával, illetve itthon minden nyomtatványt már aláírtam.

KépKép
dreika

Sziasztok!

Ma reggel 5 perces fájásaim voltak, kb. 2 órán keresztül, majd egyik pillanatról a másikra elmúltak. Azóta szépen keményedek, de semmi.
De. voltam nst-n fél óráig meg se moccant a gyerkőc a pocakomban, bezzeg előtte és utána, mint aki meg akarná viccelni az embereket. Nem mondom kicsit beparáztattak, mert mondták ha nem aktivizálja a baba magát,akkor pose lesz, de szerencsére nyomkodtam , meg az ápolónő és az orvos is és akkor kicsit mocorgott. Így szerencsémre elengedtek.

Naysa
naysa

Dreika: köszönöm szépen akkor megprobálok ,akkor szoktam fejni ha már nagyon kemény a cicim.És akkor egy ciciböl kijön kb 180.utánna már nem fejek mert tele a pohár de még mindig jönne.

000kata

Képzeljétek leraktam a Kevint az oldalára és hasra fordult ma már 3* is :lol: olyan ügyes :lol:

000kata

Lányok csak ámulok bámulok, micsoda tejmennyiségek!!! :shock: :lol: Szoptatás után 1 ciciből még 180??? mennyit esztek, isztok ehhez a mennyiséghez?
Nálunk már beállt a kereslet kínálat, de max 2dl-vel volt több az egész napi mennyiség. Viszont kérdezném hogy amikor van egy ugrás a baba igényeit illetően, mondjuk 80 helyett elkezdi enni a 100-120-at azt mennyi idő alatt reagálja le a cici?
És még 1 kérdés bukásnál, nektek is szokta marni a baba torkát a sav? Léna egyfolytában köszörülgeti utána a torkát, és olyan hangokat hallat mint 1 kuttyogó kávéfőző. :cry: :D

Már nagyon dörzsölt egyébként ...a sok hasfájáskor állandóan karban volt, és mostmár -bár nem fáj a poci- állandóan azt követeli. Egész nap csak nyafog, ha leteszem sír, csak ölben van el.Rendeltem quinny wrapp kengurút abban fogom hurcolászni...nem akarom/szeretem ha sír. :) Ez az akaratosság vonatkozik az alvásra is ...csak a cicin hajlandó eleludni, különben behergeli magát , és annak ugye megint az a vége. És persze köztünk alszik, napközben egyenlőre ha nagy nehezen elalszik akkor be tudom még tenni a bölcsőjébe.
Különben ha minden úgy történik ahogy "őfelsége" :lol: szeretné szépen mosolyog-már tudatosan, és tartja a fejét, ahogy egy 2hónaposnak illik :) Ja és nagyon kis dagi :) 3300gr 52cm.
Kép Kép Kép

Kép
katica_75

Katica: nagyon édes a kis Léna :lol: Hát én nem iszok,eszek sokat.Nemtudom hogy van ennyi tejcim de én is csak néztem nagyokat.Örülök hogy jol vagytok.Mi se szeretünk kiságyba lenni inkább ölbe vagyy mellettünk :lol: még én is becsempészem a kiságyba ha elalszik de nem mindig sikerül mert felébred és sir.Nekem nem szokott bukni Kevinke ugyhogy ebbe nem tudok segiteni de majd a többiek.

000kata

Sziasztok!

Csak rövid leszek, mert a net még mindig anyóséknál van, és a szobánkban lekapcsolták már a fűtést, így lassan szétfagyok....

Nagyon szépek a babák!!! Most már énis énis :D :D :D

NST-nk okés volt, bár itt az Imrében úgy látom nem kerítenek vm nagy feneket ennek... Dokimhoz kell időpontot kérnem, mert ugye ma van a hivatalos terminus, de az én kis manókám nem úgy tűnik, mint aki nagyon sietne. Na de a dokim délelőtt 10 óra óta ki van kapcsolva, na szép még jó, hogy nem akartam eddig szülni...

Na rohanok, pakolok és egyebek! Mindenkinek nagyon szép estét kívánok, anyukáknak nyugodt éjszakát, szülni vágyóknak meg gyors, és szép szülést!!!

Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Megjöttünk! Köszönöm, hogy gondoltatok ránk! Nagyszerű végre itthon lenni, bár rengeteg dolgom halmozódott fel... gondolom ezzel mindenki így van ilyenkor.

Hirtelen nagy örömömben (és kevés időmben) csak annyit szeretnék írni, hogy meg lehet szülni faros babát gond nélkül, csak egy jó orvos kell hozzá, aki tudja mit csinál :-)
Biztos emlékeztek rá, hogy mennyire féltem a császár lehetőségétől. Nagyon örülök, hogy nem volt benne részem. :D

És még hirtelen valami:
Tegnap a folyosóról beszűrődött, hogy egy ikres anyukát császároztak... Csodálatos babáknak adott életet Mesi. Szeretnék gratulálni hozzájuk. Gyors felépülést kívánok!

Igyekszem visszaolvasni!
almi

Sziasztok!

Mesinek és az ikreknek hatalmas gratula! Mielőbbi felépülést és sok-sok tejcsit kívánok! :D :D :D

Almi, örülök, hogy megúsztad császár nélkül, ügyesek voltatok! 8)

Pipal, kívánom, hogy Te is minél hamarabb babázhass! :)

Katica, nagyon szép a kis Léna, olyan édesen alszik a középső képen. :D Bukás után Nati is ad mindenféle alapzajokat, bár ő egyébként is egész nap nyögdécsel, mint egy öregember. :lol:

Vera, kitartás, előbb-utóbb a Te kislányod is ki fog bújni. Szurkolok, hogy minél hamarabb! :wink:

Nati, Fannika nagyon édes, micsoda hatalmas szemei vannak. :D

Zsuzsi, gratulálok Balázs születéséhez! :D :D :D

Beagle, kívánom, hogy minél hamarabb beinduljon a tejcsi!

Hangolka, örülök, hogy végre újra otthon lehettek! :D Szegények, nem csodálom, hogy megviselt Benneteket egymás hiánya, meg közben a Piciért való aggódás. De most már tuti minden rendben lesz Veletek! 8)

K-vitamin: mi hetente adjuk, 2 hetes kortól, a védőnő szerint elég a havi adagolás is, de ártani nem árt, ha gyakrabban kap. És mivel mi még Lilinél elhatároztuk, hogy a dokinő szava lesz a mérvadó (és eddig a közel 4 év alatt nem csalódtunk benne), így az ő javaslatára adjuk hetente.

Eszter, tényleg nagyon tuti a honlap, köszi, hogy ennyit dolgoztál vele. 8) Szurkolok neked a természetes szülésért, így utólag visszanézve én örülök, hogy legalább megpróbálhattam, mégha végül nem is sikerült.

Dalma, sajnálom Kornél allergiáját. :( Megnyugtatásul, Lili kis barátnője is ugyanígy volt, külön ebédet kapott az oviban is, aztán idéntől kinőtte és már mindent ehet.

Sensi, mi újság, azóta is jó kislány Lillus? :wink:

Két napig itthon volt velünk Apa, felkerekedtünk és mindkét nap csavarogtunk nagyokat. Már beugrottunk vásárolni is, Nati nagyon jól bírta, aludt vagy nézelődött csendben. Tegnap az Államkincstárhoz is bementünk, szerencsére kevesen voltak, sikerült elintézni az anyaságit meg a családi pótlékot. Kíváncsi vagyok, mikor lesz belőle lóvé. :? Mondjuk tegnap aztán annyit aludt a Kiscsaj, hogy az eddigiekhez képest nem volt túl jó az éjszaka, de így sem panaszkodom, végülis csak egy órán keresztül altattam vissza hajnali 1-kor. Csak annyira elkényeztet minket általában, hogy ez most rosszul esett.
Ma elvileg megyünk a védőnőhöz súlymérésre, ha épp nem esik, mert Apa elvitte az autót. Plusz nem tudom, ebben az időben jó-e egyáltalán sétálni a babákkal. Azért jó lenne, most már tényleg kíváncsi vagyok, mennyit nyom a Kisasszony.

Na, azt hiszem, ébredezik, nagyon jól megérzi a kajaidőt.

Szép napot!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Csak egy gyors jelentkezés. Szaszi írt sms-t:

"Sziasztok. Tegnap este 22:40-kor 3260 g és 54 cm-rel megszületett Szófia Jenni. Most már jól vagyunk. Szaszi"

Itt is szeretnék nektek gratulálni és minden jót kívánni!

Eszti

beszteri

Harivera! Ne aggódj én szolidalítok veled.
Nem úgy nézek ki mint aki szülni akar. Pedig keményedek rendesen, de semmi más.
naysa

Mesi, Szaszi, Zsuzsi: sok boldogságot a kisbabákhoz! ;-)

Köszi mindenkinek a hozzászólást ügyintézés-témában ;-)

Hangolka:
jajj de jó, hogy hazajöhettetek, remélem hamar felépültök teljesen! Elhiszem, hogy nehéz lehetett, de otthon sokkal könnyebb a gyógyulás, mint egy kórházban.

Nati:
de édes Fannika! Nekünk is ilyen Brendonos takarónk van, Noel imád benne szundizni! :)

Kata:
Kevin nagyon ügyes!! Forgolódni még azért később kell tudniuk, szóval jó erős baba! Noel már ötnaposan megfordította a fejét ha hasra tettem, anyukám ezen is csodálkozott. Ügyes kölkök, na :)

Katica
: Léna tündéri :-) Jó nagyot nőtt!!! A hurcolászást Noel is imádja, délelőttönként van egy néhány órás aktív periódusa. Bár sokszor ha beteszem a babakocsiba, ott is elnézelődik jó ideig. Mikor milyen kedve van. A kenguru engem is érdekelne, ha találtatok, majd muti meg!

Pipal, Naysa, Vera és a többi pocakos: drukkolok, már nincs sok hátra ;-)

Nekünk tegnap nagyon jó napunk volt, du. voltunk is a nagyszülőknél, Noel imádja a nyüzsit maga körül :-)

Kérdés:
van akinek már megérkezett postán a TB-kártya? Állítólag csípőszűrésre csak azzal lehet bejelentkezni, és már most is csak januárra adnak időpontot a Budai Gyermekkórházban.
Na rohanok, felkelt a babuci ;-)
Szép napot!

Judit
Kép
sonny

Sonny: igen nagyon ügyesek :lol: mi még nem kaptuk meg a tb kártyát állitolag egy honap mire postézzák de be lehet menni érte személyesen 2hét után a teve utcába.

Szaszi: nagy nagy gratula!!!!

000kata

Vera!
Még én is itt vagyok. :) Az utolsó helyért még folyik a küzdelem... :) :) :)

beszteri

Mesi, Szaszi, Zsuzsi Gratulálok! Sok sok tejcsikét!

Eszter
tényleg nagyon jó az oldalunk! Köszönjük szépen!Ügyes vagy! :wink:
Pipal
Teis Teis! Drukk! :D
Katinka
köszi! Nati tényleg nagyon jó kislány lehet! És ez az öregemberes morgolódás ismerős! :) Én ma azt hiszem nem viszem ki Lénát, nyomi idő, mindjárt esik is...
Sonny
már meg is jött a kengu, este lefotózom, akkor debütál benne Léna! :) remélem tetszeni fog neki, ezt elvileg újszülöttkortól 9-10kg-ig lehet használni.
Kata
de inkább ússzatok a tejcsibe minthogy ne legyen. :) Nem akarod leadni? Olyan sok korababás mamának megy el a teje az idegeskedések miatt, nekem ha sok lenne márcsak emiatt is utánajárnék, bár tudom sok vizsgálatot el kell végezni hozzá.
Járandóságok:
szept.10.-én szültem , a következő héten le is jártam mindent éééés tgyást most kaptam novembeben először, de a családi pótléknak még nyoma sincs!!!! :twisted:

Kép
katica_75

Sziasztok!

Még én is itt vagyok ám mint pocakos :) :cry:

Szaszi,Zsuzsi:Gratulálok a babákhoz!!

Bocsi,hogy nem reagálok csak kicsit elvagyok keseredve :cry: Már nagyon szeretnék szűlni és még mindig semmi.Pedig keményedek ezerrel meg görcsölök,de semmi :cry: Ráadásul az UH szerint még csak 39.hetes vagyok na én ezt az egészet már nem értem :cry: Így a dokim várni akar dec.3ig és,ha addig nem történik semmi akkor indítanak.Nagyon remélem,hogy picurom előbb kibújik,mert így nagyon féltem nehogy valami baj legyen :cry: Szurkoljatok légyszi,hogy babóm ne várja meg a dec.3-át.

Remélem mindenki jól van!

Kép
Kép
reni_24

Sziasztok!

Ma milyen napjuk van a babáknak? Mert Fanni alig aludt, csak kézben nyugodott meg, végül most 1 után álomba nyűglődte magát. Biztos a frontot érzi ennyire.

Gratulálok minden újdonsült anyukának és babájának!!!

Kata
Nekünk is csak havi egy kell abból az izéből. Konakion vagy mi is?
K vitamint a 15. naptól kell adni? vagy a 14. napon is már?

Kép
Kép
nati80

Nati: de jó akkor nem csak nekünk kell havonta,a másikat meg 2hetes kortól kell nekünk.

Katica: tegnap óta nem fejem a cicim csak ha nagyon kemény vagy csomos és akkor is csak amig puhább lesz.Nem gondolkoztam még a leadáson,de lehet igazad van.

Mi se aludtunk éjjel 1töl 3ig fent volt kisebb megszakitásokkal a picur lehet a front?ők is megérzik?Mit szoltok hogy havat mond?
Szerintetek nekem jár a tgyás meg a gyed ha csak ugy van meg a 180napom hogy van közte 4-5 nap szünet?????

Reni: drukkolok neked minden nap és figyelem a telot hogy mikor irsz.Biztos kibujik addig.Attol meg ne félj hogy baj lenne,vagy lesz csak jol érzi bent magát ennyi,csak jo nagy lesz viszont.

000kata

6an vagyunk még, 31en megszültek. :) este majd dobok fel egy táblát, most rohanok dokihoz.

Katinka!
Feltettem a képeket és a történetet a blogra.

Örülök, hogy tetszik nektek a blog! :)

Eszti

beszteri

6-an vagyunk. Nem is gondoltam volna. Szinte mindenki előbb szült, kevesen hordtak 40 hétig.
Hát lehet én is beállok a sorba!
naysa

Sziasztok!

TAJ-kártya:
Nekünk már megjött postán a babó 8 napos korában. Csütörtökön le is adtam minden papírt az anyaságihoz, csp.-hoz. Nekem a munkahelyem intézi, ő tartja a kapcsolatot a MÁK-kal. Hát kiváncsi leszek, mikor lesz pénz...azért remélem karácsony előtt ideér, pont jól jönne!

Reni (és akik még szülés előtt állnak)!
Csak azt tudom mondani, hogy légy türelmes, csak kibújik az a babó..... :) Tudom, mit érzel, rettenetesen feszült voltam már az utolsó napokban, és mai napig sajnálom, hogy a kiírt napon indították a szülést, nem magától indult be.....Szóval kitartást!

Lányok, nektek nem fáj a mellbimbó, amikor elkezd szopizni?? Én csillagokat látok...pedig nem látok rajta sebesedést, de valahogy hiperérzékeny ott a bőröm....szóval nagyon rossz...... :cry:
Van rá kenőcsöm, homeos bogyóm, de semmi javulás...

Tegnap szinte egész nap kirakott mellekkel szaladgáltam a lakásban, hogy levegőzzön.... :lol:

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

először is gratula minden újdonsült anyukának,és babának!
Lányok!én nem akarok túlozni,de most egy olyan időszak van,hogy csodaszép babák születnek.ti is így látjátok,ugye.

Csak egy gyors helyzetjelentés:

Jól vagyunk,Betti hízik rendesen.kedden voltunk mérekezni és 3670gramm (3000-el jöttünk haza) Az éjszakák változóak.tegnap este pl.8kor szopizott,és csak fél 11 kor volt hajlandó elaludni(persze addig cicin lógott :oops: ),aztán fél 4kor kelt,de akkor szopi után már aludt is vissza fél 7ig.fél 8ig evett,azóta alszik.de volt már olyan,hogy fél 5kor kelt,és kb.8kor aludt vissza.ez engem is megvisel.biztos érzik szegények a frontot.

Taj kártya nekünk is megjött kb. a 12ik napon,ez bizt.változó.múlt hét csüt.ön én is leadtem minden papíromat tgyás-hoz,meg a csal.pótlékhoz.én is kiváncsi vagyok mikor lesz belőle lóvé?!

Ditta!

Nekem is fáj,mikor rákap,de az csak pár mp.de olyankor én is sziszegek.

K vitamint

Nálunk az a rend,hogy kap a gyerek 1 hetesen,utána 1 hónaposan,majd havonta 1szer. :?
nem értem miért nem lehet egységesíteni,mármint,hogy mindenhol ugyanabban az időben kapják.

Katica!

Betti detto Léna.csak cicin alszik el ő is.csak ha már vagy fél órája alszik a cicin,akkor tudom letenni az ágyába.de van hogy akkor is felébred,és üvölt,amíg megint meg nem kapja. :? Hát ez nem túl fasza,de nem bírom hallgatni ahogy üvölt :?
megvan már a kenguru?majd tegyél fel képet,hogy milyen.én is szeretnék venni valamilyet.

Hangolka!

Örülök,hogy végre otthon vagytok,és minden rendben!

Lányok!

Ti beadatjátok a nem kötelező oltásokat:pneomococcus (ingyenes),és rota vírus ellenit?
Én a pneomococcust mindenképp szeretném,de a rotán gondolkodom.

Pocakosak!

Tényleg már csak 6-an vagytok?kitartás, pár nap és ti is babázhattok!! :D

Na megyek,mert kel a lány!aztán megyünk egerbe shoppingolni :lol: .Kéne vennem egy farmert,mert hát a régi még kicsit szűk :roll: ,és még az is marad egy darabig :lol: !meg ki is akarok szabadulni a 4 fal közül!

Jók legyetek,és jó hétvégét!

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Kép
Kép Cumis,de nem szereti,csak nagy duzzogva van bent!
Kép
KépKis tokás Képlottival

Honey- Ancsa

Kép
KépKép
Kép
honey32

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés. Íme a táblák.

Pocakosok:
KépKép

Babázók:
KépKép

Mesi egyelőre egyik táblában sincs, az egyikben ugye már nem aktuális, a babásba meg azért nem tettem bele, mert nincs túl sok adat róla... :) Ha jelentkezik, azonnal pakolom is be.
A blogon is frissítettem a táblát, most már ott is ugyanezt látjátok.

Honey!
Feltettem a képeket! :) Imádnivalóak!

Vera!
Ne igyál előre a medve bőrére, még én is versenyben vagyok... :) :) :)

Mi jól vagyunk, ma nagyon sokat keményedtem, de amúgy semmi. Elvileg jövő hét szerdán megyek megint dokihoz. Sajnos viszont csütörtök-péntek-szombaton konferencián lesz, viszont rábízott egy másik dokira. Ez azért kicsit megnyugtató, de azért jobban szeretnék vele szülni... :)

További szép napot mindenkinek! :)

beszteri

Sziasztok Lányok!

Hát már nem sokan pocakosok:)
Gratulálok Beagle-Almi-Sclara-Ske-Szaszi

Hoztam pár képet Szonja babáról és az én okos nagylányomról Hannáról!
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
melcsi82

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: