A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Aprooka!
nekem ilyen picin nem voltak taknyik a lányok és szerintem nem szégyen tanácsot kérni 3 gyerekkel sem! sőt! az ciki ha inkább hagyja az ember szenvedni őket! szóval csak bátran!!! :D még 1x köszi. Különben lehet tényleg csak valami nyál, ahogy a doki mondta, mert a reggeli szívás óta nem csinálja :D Ja! a nagyokon látszik hogy nem ismerik, mert már engedik. Ha nagy a gáz, Szofit még le tudom fogni, de Katát .... :? :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

szóval:
A NAGYOK MÁR NEM ENGEDIK ...

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Aprooka,
Bogi 3700-tel született, a hozzátátpit asszem pont a 4 hós fordulója tájékán kezdtem el (a szokásos alma, barack, répa, sütőtök pürikkel). Eléggé bejött neki. A tápszert pedig kb egy hónapja nyomjuk neki, és (a lelkiismeretfurdalás mellett) jól bevált. Azért nyomaszt csak mert az anyatej a legjobb, de ezt azért könnyebb bárhol adni, meg vinni is magunkkal. De nem bíztatok erre senkit, mert én tudom, hogy elszúrtam azzal, hogy abbahagytam az extra ivást, aztán meg csodálkoztam, hogy kevés a tejci. Annyira oda kell figyelni! Most kb 2-3-szor szoptatok egy nap, (éjjel csak szopi, ha felébred), 2-3 szor tápi, 1-szer valami gyümi vagy zöldség. Tegnap előtt kapott először husis kaját és először életében benyomta az egész üveggel! :shock: (tényleg fini is volt, abból itélve amit én az ő álláról törltem le :lol: ) Szóval gyakran eszik, de egyszerre csak 180-200 mili tápit kap. Hát ennyi. Nem tudom, segítettem-e? :oops:
Én is csak olyan érzésre csinálom, komolyabb tájékzódás nélkül. Napirendünk nincs, akkor etetem, mikor ébredés után jelzi, hogy éhes. Ezen még véltoztatni szeretnék. De én se tudtam igazán napirend szerint élni, csak mikor irodista voltam..
Ja, most 7,8 kiló. (A tápi hatására eléggé kikerekedett, ezt mindenki elégedetten konstatálja, csak én nem örülök neki. )Mondjuk ez tudom, nem sok, de rajta furcsa, mert mindig is nyulánk volt. Fiúknál ennél több szokott lenni ilyenkor jóval.

Ja mégegy tápi témában: Brigivel már elmélkedtünk ezen, hogy ugye a tápszert nem javasolják, a tejet sem 1 éves korig, de aki nem szoptat odáig az mit ad? Csak babakaját és vizet? Mintha valahol olvastam volna, hogy javasolják a tejes tápokat...tejpép?
Vendég

Aproo,
mesélj, Ti hogyan csináljátok?

Dori???????????
Ancsa???????????
Barimami?????????

Régen jártatok erre!

Jócak.

Hmhm, MSEMikula hoz majd nekünk versikét? :D
Vendég

Sziasztok,

Nem semmi termés pár nap alatt, míg nővérkém gyermekeire vigyáztam, jó kis teszt volt 3 és fél gyerekes anyukaként... Tegnap nem kellett altatni, de Tündét sem :)

Próbálok reagálni, először is üdv az újaknak, készítsetek vonalzót!

Tigrincs: fiúnk lesz, mi tudni akartuk, de igazából ha nem akartuk volna, akkor is láttam volna az uh-n, mert annyira egyértelműen megmutatta magát. A név egyenlőre még kérdéses férj részéről, részemről Donát :)

Cukipofa: igen, mi vettünk a Decathlonban kabátot és nacit Tündének és köszi az infót, hogy jól el lehet utána adni, de azért majd még elteszem, mert titkon reménykedem, hogy a harmadik Babó megint lány lesz. Inkább érzem magam 2 lány 1 fiús anyukának, mint a másik irányú aránynak, de ez még változhat ugye, ha már kint lesz a kislegény...

Veronikusz: konyha engem is érdekelne, főleg a masszívitása (lehet ilyen szó nincs is), mert ma voltam a Tescoban, de már nem volt, viszont nekünk csak március végére kellene (ez lesz a tesó ajándék) és ha elég masszív, akkor jó lenne.

Hanna: de jó, hogy jöttél, gyere gyakrabban, Áron meg csodaszép, alig bírok betelni vele, Tünde is nagyon mosolygot a képernyőre. Mikor és hol láthattál a 12-ben? Mert nem kizárt, csak most ez így nem ugrik be, de járkálok mindenfelé.

Borsika: sok hiperben van egyszerű építőkocka, tesco, cora jók szerintem, de Tünde is csak most kezdte el rakosgatni őket, de tornyot amúgy sok mindenből lehet építeni, úgyis azzal kezdik. Na jó a dobálással, de utána jön a torony...

Hit: nem vagyok megkeresztelkedve, szüleim rám bízták a döntést, egyenlőre így tartom jónak, az más kérdés, hogy hinni hiszek. Tündét nem kereszteljük meg, majd ő is dönt, ha már fel tudja fogni ezen dolgok jelentőségét, értelmét.

Judy: Fischer-Price kutyus most akciós a Tescoban (mintha reklámoznám, ebben a hozzászólásban...) meg az Intersparban is, mindehol 6e az ára, ami jó ár szerintem. Sütifaló doboz is jó, bár én végül mást választottam Tündének, mert kicsit drágáltam az árát anno. Teszek fel fotót, hogy mi lett végül, nagyon szereti Tünde amúgy, sokfélét játszik vele, tologatja, bepakol mást, bepakolja rendesen a formákat, stb. Céklát próbáld meg sütőben sütve, mert úgy kicsit édesebb, olyan, mint az alma, hogy az is édesebb sütve, nekem Tünde úgy imádta, de főzve nem ette a céklát. Ha kell van egy pár nagyon egyszerű receptem hozzátápinak, szerintem jó kotyvasztani picit nekik, mert könnyen rákapnak az üvegesre.

Aprooka: még neked akartam írni, hogy én inkább tápszert adnék neki és nem almát, mert még pici szerintem, de amúgy meg inkább legyen elég tejed. Tudom, hogy sokan tápszer ellenesek, de szerintem ha éhség miatt kér sokszor enni, akkor pár kanál alma nem fog rajta segíteni. De ez csak magánvélemény, jöhetnek kövek meg minden, de inkább szorítok, hogy szépen jöjjön vissza a tejecske.

Rólunk: Tünde baromi nehéz mostanában és útban van a Pocaknak is vagy egymásnak, ha felveszem... megmértük este és 11,5kg... szóval majd mi is várjuk a "kedves" beszólásokat, de egyenlőre azért nem gurul a gyerek, csak jó kis hurkás combja van. Amúgy jól vagyunk, csak nem vágyom a hidegre, hó jöhet, csak ez a hideg nem kellene...
Üdv: Dori

Kép Formabedobós

KépKép

KépKép
snowwhite

Bori: átjött az éteren, hogy hiányolsz és már írtam is :lol: :lol:

KépKép

KépKép
snowwhite

Aprooka,
sajnálom, most olvasom, amiket írtál. Nálunk is hasonló volt, Apum, Nagyi, Nagypapa... És magamat is így képzelem el sajna, sokszor, hgy nem tudom kikerülni ezt a betegséget... de csak pozitívan... aztán majd lesz valahogy. :roll: Mostmár a gyerek miatt is muszáj, igaz? :wink:

Cukipofa,
ez egy számítási tévedés volt magzat-Daninál (redő)??? Gondolom, micsoda megkönnyebbülés volt, mikor kiderült, hogy mégsem...
én is végig paráztam a terhességet, aztán mikor Bogi 2-3 hónapos volt és kezdtünk egymásra találni, akkor értettem meg, hogy miért nem vetetik el sokan akkor sem a babájukat, ha kiderül, hogy Down-szindrómás. Mert akkor is az én babám és szeretem!!! Egy beteg gyereket talán még jobban szeretnek... Csak az aggódás a jövője miatt beárnyékolhatja a gyerekkort... :(
Na mindegy, lényeg, hogy Dani gyönyőrű, egészséges, huncut manó!!! :D
Nincs valami jó kis játszótéri történeted, hogy feldobja itt a hangulatot.

úgyis magammal társalkodom itten... :lol: :oops:

úgyhogy teszek is fel pár képet magamnak :D

[img] szüret apuval

[img] fürcsi és elmélkedés

[img] férjem anyukájával

[img] huncut vigyor fogak nélkül
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.04.27 17:13-kor.
Vendég

Bori
:lol:
nagyon szép a kiscsaj

emano/Andi
KépKép
emano

Dori,
de jó, látod, hiányoztál! És ez a kisautó mi a képen, hol vetted?
Vendég

Borsika! nagyon jó képek!!! :lol:

Kati/cukipofa: szóval mi a helyzet? :wink:

Cooperhát akkor hasonló a helyzet...én is gondolkodtam nagyobb ágyon...hátha megoldaná a helyzetet...
hugodnak szorítok!!+++++drukk

Veronikusz Kriszta köztetek 4 vagy 5 év van???egyébként egyikőtök sem annyi,amennyi...értitek :wink:

Kép
gablaty

megyek én is aludni, jó éjszakát mindenkinek!!!

Kép

Kép
gablaty

Sziasztok!

Bori: Az Elmo csak kacag meg angolul dumál,de ez a kicsi van ennél nagyobb, ami magátol mozog.Én se láttam sima Elmo-t :?Nagyon jók a képek, nekem a vigyor tetszik a legjobban :lol:

Steffi: Igen én írtam, hogy kikészít a hisztivel,de az a szerencsém még ,hogy a boltban nem csinálja /kop,kop,kop,/ itthon annál inkább, föleg ha apa is a közelben van. :oops: :oops: :oops: akkor még öltözni se akar :evil:

Megyek én is aludni, jó éjszakát mindenkinek.
V

valentina

Jó éjt Lyányok! :)

Nem vagyok és napig és nem győzöm utolérni magam olvasásban. :)
De ez így jó!! :)

Kora este papírra jegyzetelgettem, hogy kinek mit írjak, de..... most látom csak, hogy az én drága egyetlen lánykám pont azt a papírt vágta apró darabokra, amin a jegyzetecskéim voltak!!! :roll:
Úgy hogy most csak fejből nyomom. :)

Borsi! :)

Imádom minden írásodat...ne szabadkozz soha!! 8) Egyébként, ha nem vagyok indiszk, mennyi év van köztetek Apával? Csak mert irtad, ha nem lenne ennyivel idősebb, akkor lehet, hogy csak 35 évesen kapnál észbe, hogy nincs még gyereked. Nálunk 11 év 5 hónap a korkül. :D
Meg akkor most Te melyik dokihoz is jársz? :) Nála születtél és nála szültél...csak nem a fődoki a Szalay? :D
És hogy hogy a terhesgondi 76 ezer a szülés meg 80? Megmondta, hogy mennyit adjál?
Én a Mészinek 8 ezret fizetek havonta 1x a magánrendelőbe a terhesgondin, de a szülést azt rám bízza. (ha adok adok, ha nem nem).

Ja és a lényeg!!!! CSAJOD IMÁDNIVALÓAN SZÉP!!! És nem baj, hogy gömbölyű...majd nyúlik!!! :D

Eni! :)

Hogy vagy? És Jankus? Neked nem nyomja agyon a bordáidat? :) Nekem ez a kisemberke itt a pocimban vagy 3 napja becélozta a bordáimat és néha úgy érzem, hogy kijön az oldalamon!!! :oops: A legutolsó UH-n mikor voltál megmondta az UH gép :) vagy Vida doki, hogy kb. mekkora most a gyerkőc?
Nekem kb. 2 hete volt 1200g. (UH szerint) Úristen, mekkora lesz ez a gyerek???? :lol: 8)

Tenci-Dettóka75! :)

Üdv közöttünk! :) Remélem bírjátok majd az iramot olvasás és írásügyileg is!!!:D:D:D

Emse! :)

Privire majd válaszolok. De köszönöm már itt is, hogy ilyen őszinte vagy hozzám!!!:oops:

HJudith! :)

Sikerült megcsinálni a vonalzót? Elég érthetően írtam le?

Nem toom kit felejtettem ki :( Bocsánat!

Legközelebb bepótolom!!! :D

Jó éjt Mindenkinek!!!

U.i.: Holnap művelődünk(MÜPA) Apával, úgy hogy lehet hogy nem jövök! :D

Ja még valami. Mesélnétek arról, hogy mi is az a tabló és mióta van?
És ha jól olvastam egy pár napja valakinél, az 5-en megnézte a múltkori tablót míg várt a dokira, hogy azt hol nézhetném meg én is? Hol van kiakasztva?
Előre is köszi Mindenkinek!

Most mán télleg lépek alunnyi! :D:D:D

Pussz!!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Bori,
ezt sikerült így fél tizenkettő körül, amíg száradt a felmosás:

közeledik a december készülődik télapó
puttonyában már ott figyel mindenféle földi jó
de még nincsen csúcsforgalom, ő is ráér netezni
szeretne már valakivel csak úgy cyberhetyegni

oszt egyik nap kamunéven hozzánk is beférközött
olvasgatott egy darabig aztán jól besértődött
meglátta, hogy itt mindenki fogyni akar mint a gép,
így csak egy üzenetet írt, mielőtt végleg kilép:

"na kútvölgyis update mamik
idén nincsen csoki, zizi
fogyis tippet meg majd tömköd
cipőtökbe a Klein Brigi".

Mindenkitől elnézést meg jócak!

Kép
Kép
paklincs

Emese!
:lol: :lol: :lol: :lol: de jóóóóó! :D

Dóri!
van ilyen szó! :D hát hogy mennyire fogja bírni a lányokat???? :roll: :roll: :roll: bár az előző kiskonyhájuk nem vlt ilyen menő, de az már darabokban van. :? :oops: :oops: :oops:
egy biztos!ha rajtuk tesztelnék a játékokat a gyártás végén, egyik se felelne meg! :lol: :lol: :lol: :lol:

Bori!
Nagyon éééédes a lányzó a képeken! tényleg egyik kép jobb mint a másik! :lol: :D
ujjszopi: tudod hogy azóta hogy írtad "nem szerettem megfogni az XY kezét az isiben, mert mindig ki volt ázva" :lol: azóta mindig te jutsz az eszembe, valahányszor Zsófit látom az ujját szopizni! :oops: :lol: :lol: Szegény Zsófi baba is így fog járni! :cry: :oops: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

:lol: :lol: :lol: Éljen a versike és a nagy fogyás :lol: :lol: :lol: Én megpróbáltam tornászni, de még annyi tejem sem volt, mint addig, Levi meg visított mint a kismalac, így kicsit kitoltam a próbadolgot... :oops:

Kriszta, nem is írtam, nagyon köszi a dícséretet. Úgy örülök, hogy végre eljutottam a webalbumig, így kicsit rendezettebb a dolog.

Dóri, hozzátápis reveptek jöhetnek majd.

Bori, én még csak anyatejezek. Bár a kórházban műtét után teáztatták, mert csak minden 2. kaja lehetett tejci. Ott meg aztán azt a teát kapta, amit a tömeg, szóval gondolom nem a legjobbat.
Még pár hetesen is próbálkoztunk teával itthon a nagy meleg miatt.
Néha 20-30 ml-et berámolt, de ritkán.
Annyira béna a cumisüveggel, hogy csak na. Rágja, szívja, prüszköl, de a kórházban, ahol farkaséhes volt azért lecsúszott belőle a kajci. Ott is volt, h. nagyon bénázott és fürcsi lett belőle, annyira ragadt a nyaka a tejtől. Szóval nem tudom mi lesz, ha tényleg hozzátápi kell és ennyire kis ügyetlen.
Egyenlőre úgy tűnik elég neki az anyatej, bár visszatértünk a 40-50 perces kétcicis szopikhoz.
Ja, Kicsilányod elképesztően cuki!!!

Dóri, nálunk nem lehet tápi egyenlőre, mert a férjem nagyon nagyon ellenzi.
Azt sem fogadja el, hogy a gyerekek a normál kaja mellé másfél éves korig szoktak kapni mostanság, szte hülyeség, elég kell hogy legyen a gyümi, zöldség.
:roll: Én még győzködöm, de Ő minden mesterségest elvet.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok,

nem semmi mennyiséget produkáltatok tegnap, csak győzzem visszaolvasni... :D

Aproo, Anna 3750-el született, most 6480. Még azután is vesztett a súlyából, hogy hazahoztuk a kórházból, és csak 2 hetes korában indult el a mérleg felfelé. Most megint megállt kicsit, múlt hónapban csak 220g-ot hízott, úgyhogy most bevetjük a tejpépet is, hátha... Bár a nagyapja szerint egyszerűen olyan mint az apja és nem hasznosítja a takarmányt :D Nálunk most reggel, késő du, este és éjszaka tápszer, de és délben főzelék + gyümi, du tejpép. Lehet hogy az egyik főzi+gyümiről vissza kéne állnom tápszerre, de jobban szereti mint a tápszert... :?

Bori, tejpép is tápszerrel készül ;) és ugyanolyan íze is van... :? legalábbis a HA-snak. Úgyhogy almával turbózom Annának hogy lecsússzon. Bár Bogi már ehet nem HA-sat is (azt mondta doktornő hogy féléves kor után már lehet), azok meg ízesítettek (van banános is ;) )

Dorka, Valentina: képek jók nagyon!!!

Dóri, nagyon jó a formabedobós!!! Hol vetted? Ilyet még nem is láttam... Hozzátápis recepteket megköszönném, bár Anna már eléggé rákapott az üveges cuccra, de a múltkor lenyomta azt a sárgarépafőzit is amit én csináltam, úgyhogy van remény ;)

MSE versike :D :D :D

No ennyi volt az agyam most reggel... Mászok fel vaterázni (etetőszék kéne Annának, mert már nem bírom kézben etetni, az autósülés meg asztalra rakva túl magas, székről leficánkolja, a földön meg képtelen vagyok kuporogni előtte amíg elnyammogja a kaját...) Olyan dühös vagyok, mert volt fent egy chicco-s 5ezerért, meg egy másik 8ért és mindkettőről lecsúsztam...pedig az iszonyú jó vétel lett volna :? Ha valaki lát valami jót (lehetőleg dönthető támlájút, mert Anna még nem tud ülni) és olcsót szóljon lécci!!! Nagyon köszi előre is! Már kiesik a szemem a nettől...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szjudy77 2008.11.21 09:07-kor.

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Bogi képek is nagyon jók!!! (csak azért nem dicsértem meg az előbb, mert már láttam a blogon is és így külön nem jutott eszembe :oops: )

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Kép

2007 karácsonyától napjainkig...
Még mindig nem tudom, hogy büszke legyek vagy szégyeljem...
Bocsi, most ennyi, mert mire ezt a "vállalható" verziót összehoztam letelt az időm. :lol: :lol: :lol:

Emese ezért olyat kapsz!!!! :lol: :P :lol:

majd jövök,
Pusza
B

Kép
vkbrigi

Sziasztok!

Paklincs!
Annyira, de annyira....

Tápszer:
Én úgy tudom, féléves kor előtt még mindig jobb a tápszer, mint a gyümi, mert a mai tápok már erősen átalakítottak, bár még mindig tehéntej alapúak. És úgy tudom, a babáknak egyéves korig szükségük van tejalapú cuccokra mindenképpen. Pláne, hogy féléves kor után is a hozzátáplálásnál azért eltart egy darabig, amíg a kóstolásból egy adag kaja lesz. És szerintem az egy adag alma azért nem annyira tápláló. Pankánál én is 5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, így utólag azt gondolom korai volt, de csak azért mert még nem volt érett rá, és nem fogadta szívesen.

Aproo!
Én is hallottam az egyikbe orrcspp-másikat szívjuk-ot, de még nem próbáltam. Viszont magamon kipróbáltam :oops: az egyiket befogjuk, másikat szívjukat, hát nem egy felemelő élmény, sőt.
Hízás: Peti tök összevissza hízik, egyik héten 70-et, másikon 200-at. Ebben a hónapban eddig 430. De tök összevissza is eszik.
Ha Levi ennyiszer eszik, csak vissza fog jönni a tejci.

Tigrincs!
Tabló UH-val szemben. Ez a második, a cybermamik vannak rajta.

Kép
Kép
kriszta36

vkbrigi: húúúú, most nagyon felcsigáztál a képekkel, és az eredményeddel a fogyásban!!! HOGYAN???????? Gratulálok neked!!!!!!!

paklincs: ez a vers!!! nagyon szuper! (felolvastam a Kedvesnek, és megkérdezte, hogy a többi is ilyen jó??? :) )

Borsika: nekem is nagyon tetszik, amit, és ahogy írsz! ne hagyd abba! Csak őszintén!

Aprooka: köszi a nóziszívós tippet, próbáltam, egyelőre nem megy: ez az egyiket befogom, másikat szívom valahogy... Sajna ugyanis mára betaknyosodott a lány.
linocs

Húh mennyi termés...de jó, hogy ilyen sokan vagyunk lelkes Kútvölgyisek. :-)

Aprooka: miért lenne ciki, hogy leírtad az orrszívást... én pl nem tudtam egy részét, pedig már 3,5 éves a gyerkőcöm. Szóval szeritnem minden tapasztalat nagyon jó és tanulságos. Nálunk is van valami takonykóóórság, de hát szívás már szóba sem jön, vsizont orcseppet sem enged illetve semmit az orrába, iszonyat nehéz igy.

Emano: küldem adatokat, ha esetleg be lehet kerülni a táblába. Előre is köszönöm.

Borsika: lányod édes pofa. Hozzátápi szerintem nem gáz. Én anno 6 hós korig csak szoptattam, bár nagyon mondták, hogy nem nő rendesen a gyerek... de kitartottam aztán beadtam a derekam, és én is adtam mást is a tejcimen kívül. Persze lelkiimsereturdalás és miegymás mellett. Mivel nem találtam anno sok jó terméket, igy indult a mi kis vállalkozásunk és nőtt ki magát már nagyra mostanra. :lol: Napocskával már remélem több tejem lesz, de ha nem akkor sem parázom túl a dolgot, mindent el fogok követni a szoptatás érdekében.

Paklincs: vers nagyon jóóóóó. Máskor is jöhet, nagyon felvidított.

Sok sok szép gyerkőc és családi képet nagyon jó nézegetni. Jöhet még bármennyi. :-)

Szép napot mindenkinek, dolgozom egy kicsit... :lol:

Kép
Kép
johanna1975

SzJudit: én teszveszen rákerestem az etetőszékekre és van egy jó pár. Pl: http://www.teszvesz.hu/item483691780_ch ... amlas.html
De van még több is, én teszveszen szoktam vásárolni... hátha találsz valamit.

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!
Nálunk bevált, hogy hagyományos mentolos orrkenőcsöt kenek Panka orra alá. Azt engedi. De néha muszáj megerőszakolni a szívóval is. :cry: :oops:

Kép
Kép
kriszta36

Halihó!!!!

Mindjárt indulunk Zalakarosra :D hipiszupi welneszhétvége ingyen....már alig várom...

Na szóval!!!!!
Nem jön hármaska...sajnos...Dani óta spirálom van. Nem akartam még évekig gyogyit szedni...ha esetleg jönne majd még egy baba akkor úgyis csak 4-5 év múlva...de lehet, hogy nem lesz hármaska...bár nagyon szeretnénk...na majd meglátjuk...

Borsika!
A 12. héten 6mm-es volt tarkóredő...rögtön közölték 4d ultrahangon, hogy baj van, mert a tarkóredő mellett sajnos az orrcsontja sincs meg :shock:
Másnap rohantam Czeizelhez a genetikai központba (vagy hova) és ott egy nagyon kedves ultrahangos megint megnézte Danit és közölte, hogy tarkóredő vastag, orrcsont nins és a fő erekben a keringés lassú...szóval szinte tuti, hogy down szindróma, de elküldtek a Telkibe gyorsan chronbolymintavételre (nem tudom, hogy hogy írják), mert nagyon aggódtak miattunk Czeizel bácsiék...
Azért a Telkibe, mert ott 3 nap alatt van eredmény nem 3-4 hét alatt. De ingen csinálták...annyira rendik voltak, hogy a doki aki csinálta az lemondott a gázsijáról (45.000) és a korházigazgató is lemondott a korház részéről (120.000).
3 nap múlva jött a hír, hogy tök egészséges!!!!!! Innentől kutattak tovább, hogy mi lehetett a baj...de ez már egy másik történet...
Ja és a Czeizel banda sem fogadta el a pénzt amit kellett volna fizetnem a vizsgálatokért, konzultációért, tb...(25.000).
Szóval tényleg összetehetem a két kezem, hogy Merhala Úr ilyen emberségesen bánt velünk és többször telefonált, hogy hogy vagyunk...és persze Gozár doktornak a kútvölgyiből, mert ő is végig mindenben támogatott, aggódott értünk, ő is többször hívott...
Ja és még azt akartam bevallani, hogy (bár lehet ezután kizártok innen), de én elvetettem volna ha kiderül, hogy beteg...ugyanis nem tudtam volna, hogy enyhe dologról van-e szó vagy nagyon durváról...tényleg nem akarok ezzel senkit sem megbántani, de tudom, hogy sokan megrökönyödnek azon, hogy akkor nem tartottuk volna meg...lehet, hogy önzőség, de mi ezt nagyon alaposan átrágtuk...még a 13. hétben jártunk (asszem a 20. hétig lehet ilyenkor kérni a megszajítást) és így még be is vállaltam volna, késöbb már nem tudom... :( szóval nehéz na...nehéz volt ez a pár nap akkor!!!!!!)...

Na megyek pakolni...

Szép napot mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Katiteljesen érthető döntés lett volna részetekről, hogyha 100%beteg akkor elveteted...de hál Istennek EGÉSZSÉGES és már itt van!!!!wellnes hétvégéhez jó szórakozást kívánok!!!pihenjetek!!

Kép
gablaty

Sziasztok!

Borsika
, a tápszerek közül 10 hónapos korig, amíg elkezdi a savanyított tejtermékeket is a HA tápszereket ajánlják, mert ezek tartalmazzák a leginkább módosított tejfehérjéket. Tejpépekből is van HA-s, akkor azt. 4-6 hónap között ingadozik, orvosonként, a hozzátáplálás kezdete gyümivel, stb. 9-10 hónaposan túró-sajt, majd joghurt, és ekkortól lehetne sima tápszer 2-es, majd 3-as. és 1 éves kortól a sima tej (ez utóbbit bizonyos orvosok csak 2 éves kortól ajánlják)
De a lényeg, hogy napi fél liter tejtermék mindenképpen kell. Ha nincs anyatej, akkor tápszer a hozzátáplálásnál is!
Benével ezt nagyjából tudtuk tartani, Villő minden kajánkba belenyalakszik. Már régen túl van a sima tehéntejes krumplipürén (na direktbe nem adtam) és napi 2 gyümölcsjoghurtot bepuszil egyszerre. :)

mtunde

Kati,
wellness-hétvégéhez gratula!!! és még nagyon fiatal vagy (mondhatnám, szemtelenül... :wink: ), úgyhogy az időbe még a négyeske is belefér simán!!!!

Veronikusz,
a Kismamában is írták a Lidocaint, de én ugye abból indultam ki, hogy a gátvarrásnál ugyanúgy adnak Lidocaint, a gyerkő meg végig ott itta a tömény kolosztrumot.. :lol:

Aproo,
nem adtak Rád ólomköpenyt??? szerintem annak védenie kellene és aztán simán szopizhat a gyerkő....

Brigi,
durva a fogyi sztori..

MSE,
még, még, még, ennyi nem elég!!!! :lol: :lol:

Tápszer: 1 éves korig kell fehérje alapú cucc a bébinek.. a védőnők szerint :lol:
én full szopi párti vagyok (ez az én becsípődésem, ahogy az Emberem mondja :lol: )
a mai napig szopik, amikor akar, éjjel is-nappal is, nem zavar
nincs cumija, cumisüvege, nem is volt.. nem szopja az ujját sem :lol: persze mellette eszik, amit kíván :)
DE első gyerek és nem kellett sose kórházba mennünk, ahol borulnak az addigi idilli szokások..

Dóri,
kisautó nagyon menő!!!!! pocak meg csini!!!!!

Tigrincs,
amikor mi jártunk CTG-re, akkor bent lógott a tabló a CTG-s szobába... de az az azelőtti évben készült tabló volt :lol:
a tavalyi tényleg a székeknél lógott egy darabig :wink:

Johanna,
szerintem az normális súly!! :lol: tök jóóóó, mindjárt 3-sal kezdődik a heteid száma!!!! :wink:

KépKép
Kép
gyuzso

Cukipofa, most sárgulok azért picit ezért a hétvégéért.

Johanna, és a felfelé fújós orrcseppek. Pici figyelemelterelés és már benn is van....na jó, tudom, nem ilyen egyszerű, de hátha.

Linocs, tudom, Levi is utálja, de nem kell teljesen befogni a másik nózit, csal pumpálni. Bár nekem akkor jött ki egy brutál adag egyben, amikor pár mp-ig befogva tartottam és felengedtem.
Jobbulást pici lánynak!

Brigi, nagyon nagyon szuper vagy, le a kalappal!

Kriszta, nálunk is most olyan 100 körül volt a hízás, bár először 60at mutatott csak a mérleg, majd másnap reggel még + 120at. Sajna mivel igény szerint szopik, pontosat nem nagyon tudok mérni. Az egyik 3 óra kihagyás után volt mérve, a másik a hajnali szopimaraton után 1 órával. Szóval valahol a kettő között van az igazság, de kiváncs leszek a holnapi heti mérlegelésre.
Tegnap vendégségből kellett hazajönnünk, mert ott nem volt hajlando enni semmit. :? Ma este és holnap is mennénk és úgy félek mit fog alakítani a Kis Zsivány.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Végre egyedül!! :)

Adri ovi, Apa meló, takarítás-főzés tegnap megvolt, úgy hogy most semmi dolgom! :D:D:

Kriszta!

Köszi az infót, legközelebb, ha arra járok megnézem! :) És nem vagy öreg!!! :D:D:D Milyen unokáról beszélsz, TEEEE!!!! :D

Aproo! :)

Előre is bocsánatot kérek, nem akarlak megbántani se Téged, se Apát! :oops:
De apjuk véleményét nem igazán osztom tápi és kaja ügyben. Mert mi van akkor pl. ha valakinek nincs elég teje? Akkor mit adjon a gyereknek? Mert azért ugye azt ő sem gondolja komolyan, hogy egy pici babának elég lenne a gyümi meg a zöldség.
Bevallom őszintén én pl. tápis gyerek vagyok :lol: , mert hiába volt anyámnak annyi teje, mint egy lónak (bocsi Anya!) :) egyszerűen nem maradt meg bennem, ahogy befejeztem a szopit, rögtön ki is tette a szőnyegre, mert olyan "erős" volt, hogy nem vette be a gyomrom. :( Ezt a doki néni mondta, hogy előfordul az ilyesmi és anyuka sajnos muszáj tápit adni a gyereknek, hogy ne haljon éhen. :oops:
Úgy hogy szegény Anyukám fejte a tejciét ameddig tudta és inkább leadta, hogy legyen másnak, nekem meg nyomatták a tápit.
Na de, az 76-77ben volt és azóta a tápik is "nagy fejlődésen" mentek keresztül.
De mondok jobbat. Egy kollégám felesége csak a 3. hónapig tudta szopiztatni a lánykájukat és utána se híre se hanva nem volt tejnek a cicikben. :( Na most mivel azért egy 3 hós gyerek nem nagyon ehet még gyümit-zölcsit, maradt a tápi.
Persze azért én is azt mondom, ha lehet minél tovább szoptasson az ember, de ha nincs elég teje akkor muszájos a tápi dolog.

És én erre azt mondom itt MINDENKINEK, hogy ne legyen lelkifurdalásotok a dolog miatt, mert szerintem fontosabb, hogy a gyerekek pocija jóllakott legyen, mint éhes.

Egyébként nálunk Adri 4 hós korától kapott hozzátáplálást (gyümit+főzit) és 7 és fél hónapos volt, mikor "kijelentette", hogy neki elég a ciciből. :? Onnantól kezdve nem akarat már szopizni (pedig volt még tejem). Úgy hogy jött a tápi és a tejpép. :) De pl. nála az is érdekes volt, hogy SEMMILYEN ÜVEGES KAJÁT (mindegy volt, hogy az hipp, nestlé stb.) nem volt hajlandó megenni csak azt , amit én főztem neki.
Na nálunk is jöttek az "okos" beszólások, hogy biztos azért nem eszi meg az üvegeset,mert nem hippet veszek neki, hanem biztos az olcsóbbakat. :evil: Na erre én mondtam, hogy ennek a gyereknek mindegy, hogy a legdrágább, vagy a legolcsóbb, ha megérzi a szagát, már öklendezik. (mondjuk én sem ettem volna meg őket az tuti!!! :) ) Na most erre meg kinek van szüksége? Úgy hogy én nem voltam rest főzni neki!!! Azt meg bocsánat a kifejezésért kétpofára ette!! :D:D:D

Úgy hogy üzenem Apának, hogy azok is ép és egészséges gyerekek lesznek, akik tápin nőnek fel és nem (sajnos) anyatejcin.

Bocsánat, még egyszer!!! Nem akartam senkit sem megbántani!!! :oops: :oops: :oops:

PaklincsEmse!! :)

Vers istenien jókedvre derített!! :D:D:D Apjuk ha hazajött felolvasom neki is! Privit nem felejtem! :wink:

Vkbrigi! :)

Csúcs vagy fogyiból!!!!! :lol: Nem is értem, hogy mit akarsz szégyellni????? 8)

Cuki!

Én biztos, hogy nem vetnélek meg (és senkit sem vetek meg) ha bármilyen okból is az abortusz mellett dönt!!!
Én annak a híve vagyok, hogy mindenkinek saját joga és felelőssége eldönteni, hogy bizonyos helyzetekben milyen döntést hoz. Az úgy is az övé, és bármit is tesz, neki kell megbirkóznia vele egész életében.
De én amondó vagyok, ha választhatok aközül, hogy megszülök-e vagy sem egy olyan gyereket, aki nem lesz egészséges, akkor inkább én is az abo mellett döntenék. (vessetek meg érte nyugodtan!)
Mert ha belegondolsz (és Mindenki), akkor milyen élete lenne nem csak neki, hanem a körülötte élőknek is??? :( És ki az, aki látni szeretné, hogy szenved a gyereke? És mi lesz vele, ha én már az anyja nem leszek??? Akkor is valaki, aki esetleg akkora szeretettel gondozza majd? :(:(
Szóval ez elég nehéz dolog!!! :(
De ha valaki ezt is bevállalja...hát annak biztos nagyon sok lelkiereje lehet....vagy nem tudom ezt hogy fogalmazzam meg. :oops: Remélem értitek!

De tudjátok, én még azt sem tudom igazán megvetni és nem is akarom, aki egészséges gyereket vetet el. :( Megint sajnálom, ha ezzel megbántok valakit!!!!
Mert nem tudhatjuk, hogy mi az igazi oka annak, hogy nem tartja meg.
És itt most nem a felelőtlen tinikre, nőkre gondolok, akik nem vigyáztak, mert azt hitték esetleg, hogy ezzel meg tudják fogni a pasit! Mert szerintem ezzel csak mégjobban elkergetik őket!!!
Na de ilyenkor is azt mondom, hogy akinek nincs szíve örökbeadni, hogy valakiknek jobb legyen, az se tartsa meg, mert milyen élete lesz annak a gyereknek, ha egyáltalán lesz?
Jobb lesz neki esetleg, ha megszületik és megölik vagy intézetbe adják?? :oops: Hát nem tudom.....

De inkább befejezem a szóf*sást!!!! :D

Télleg bocsi még egyszer Mindenkitől, akit esetleg megbántottam bármivel is!!! Nem állt szándékomba!!! :oops:

Befejezésül írok jóhírt!!! :lol: :lol: (márha az! )

Mivel egyedül vok itthon és nyugi van, megpróbálok felcsempészni egy pár képet...úgy is régóta ígérem már!! :D:D:D

Szép és vidám napot Mindenkinek ebben a borongós időben!! :D:D:D

Pussz!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Sziasztok!
Köszönöm szépen,nagyon aranyosak vagytok,hogy ilyen kedvesen fogadtatok-de mit is várhatnék ilyen klassz társaságtól?
Mégegyszer köszi! :D
Kicsit magunkról:2007 február6 szültem a nagyfiamat-mostmár nagy,hogy jön a kicsi, Tóth doki és Király Kati segítségével,ami végül császár lett,és valszínű hogy a kistesó is!
Miklósnak hívják az apuka után de mi csak Mikeynak becézzük ne legyen már annyi Miki :D
A kistesó is fiú lesz és nagyon jól érzi magát a pocakomban,szinte minden ismétlődik bennem tök olyan a terhességem mint a Mikeyvel volt!Amúgy nagyon ördög a fiam,keveset alszik egész nap pörög de én már megszoktam,hogy ilyen!Az éjszakát még ő sem aludta át születése óta egyszerűen nem bír egybe 6-7 órát aludni! ja és persze én sem :D
Próbálok vonalzót kreálni,és képet felrakni nem tom milyen sikerrel.......
ja és ennyi termést visszaolvasni -nem semmi,hiába ez a Kútvölgyis társaság
Akkor próbálkozom...
Sziasztok
etenci
Ercsi

Aproo! :)

Visszatérve magamra! :D
Szép nagyra nőttem (172 centi vok) és teljesen egészséges vagyok pedig nem láttam sok anyatejet!!! :)
Ja és a lényeg, hogy még mindig élek!!!! :wink: :wink: :wink:

Pusz! :)

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Ja, a honvédes edás ügyhöz.

Ez az egész ÁEK, vagyis a MÁV-os szülészet. Konkrétan az volt/van, hogy a szülészorvosok közlik néha az anyukával, hgy az anesztesnek is illik adni. Jóérzésű szülészorvos azt csinálja, hogy a hálapénzéből osztoznak, mások meg szólnak az anyukának. Van, aki császárnál is.
Ez csak azért felháborító, mert ott az EDA 24 órában elérhető szolgáltatás. A Kútvölgyiben pedig extra, hogy bejöjjön érted éjjel...

mtunde

Brigi!
Legyél csak büszke magadra!!!! :D tanácsoknak én is örülnék! :D

Cukipofa!
Nem dobálunk meg kővel!!! Én megértettem volna :oops: dokik tényleg extra rendesek voltak! Jó ilyet is hallani! :D
Jó pihenést!!!!

Élettani szorulás:
Dorka! Nektek ilyen nincs???
Zsófi miatt ittam 2 napig a kamillateát. Semmi! :oops: tegnap este hőmérővel sikerült egy kevés :oops: talán ezért volt normális éjszakánk! Ma reggel hőmérő se segített. Adtam neki egy ½ glicerin kúpot. Hát! Ha pár éve vki azt mondja, hogy örülni fogok még 1x a kakinak! :oops: :lol:

:lol: nem is mondtam! Lányaim felhúzott pólóval szoptatják a játékbabákat! :lol:

Kisfiú:
Lányok! Én menten elalélok!!! :lol: tegnap mentünk Katáért az oviba és megint jött az a múltkori kissrác!!! A Vencel!!! „Kata mamája, Kata mamája!!!” :lol: MEGESZEM! :lol: szegény mamájának tök ciki volt hogy az addig visító, hazamenni nem akaró kisfia hirtelen kezes bárány lett és jött oda hozzám, hogy segítsek neki felöltözni!!! Ott magyarázott nekem minden félét :lol: olyan éééédi volt!!!!!! Komolyan! Egyszer még ellopom! :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz!
Mi is szoptattunk. Panka is bimbóvédővel. Lovat, babát, apját. :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Ja, merthogy nálunk is póniőrület van.

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Elkészültem a képekkel. Remélem jók lesznek! :D

Három éves vagyok! :)
Kép

Apával a kisvasúton :)
Kép

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Második felvonás! :)

Családi nap az oviban....Anyával. :)
Kép

Na meg a homokozóban. :)
Kép

Remélem meg vagytok elégedve! :lol: :lol: :lol:

Ma már nem biztos, hogy leszek. Készülödök az esti "kiruccanásra" Apával!!! :lol: :wink: :lol: :wink:

Gyerek ma uncsitesóéknál alszik. Életében először "egyedül" nem itthon. :oops:
Na kicsit érthetelen voltam....úgy értem, hogy se anya se apa nincs ott vele. :wink:

Pussz Mindenkinek!!! És szép estét és jó hétvégét!! :)

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Veronikusz, egy ideig Villőnek is volt szorulása, illetve az volt a vicc, hogy lágy volt a kaki, csak nem tudta kinyomni, mi is hőmérőztünk. Jó sokáig kellett forgatni, mire beindiította. :roll:

Jó fej lehet, az a kissrác!

Brigi
, tanácsok jöhetnek nekem is!!!

mtunde

Borsi! :)

Most jut eszembe, hogy már "ezer éve" :wink: akarom írni, hogy a kisképen ami a neved alatt jelenik meg, hogy azon a képen teljesen úgy nézel ki, mint Angelina Jolie!!! :wink: :wink: :wink:
És ez DÍCSÉRET részemről!!! :D:D:D
Én csípem a csajt!!! De Téged azért JOBBAN!!! :wink: :wink: :wink:
Bocsi, ha esetleg Te nem szereted, de ahányszor látom a képet mindig mosolygok, mert tök jóóóóóóóóóóóó!!! :D:D:D

Pusz! :wink:

Timcs

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Kati,
teljesen érthető, én is pont ezért írtam, amit írtam! Hogy én is elvetettem volna, ha bármi ilyen jellegű rendellenességet találnak, és csak miután megszületett, értettem meg, hogy mennyire lehet szeretni egy beteg babát (is)!!! Mostmár a másodiknál LEHET, nem vetetném el, hanem elkezdeném a harcot a jobb életkörülményekért nekik, mint sok más anyuka is teszi ilyenkor... (Csak szomorú, hogy ez is az anyagiaktól függ. :( )
De ezt így kívülről megítélni nyilván nem tudom.
Valamelyik Kismamában volt Szirka baba története, azt olvastam (és ezt: http://szirkababa.blogspot.com )

Na most visszaolvasok még, csak erre gyorsan akartam reagálni, mert csomagolsz! Hová utaztok Kati??
Vendég

Sziasztok!
Tigrincs
szépek vagytok

Brigi
legyél csak büszke magadra!!!!!!!Szuper vagy!!!

Pocisok,aki szeretne bekerülni a cybercsalád :lol: táblázatába
vagy pü-be vagy emano77@hotmail.com-ra küldjön nekem adatokat
név, szül. idő, lakhely,gyerkő vagy gyerkők, kíírás dátuma, orvos neve, szülésznő neve :lol:
johanna a Tiédet megkaptam :lol: és beírlak azonnal :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Johanna, köszi szétnéztem ott is. Most van 3 is ami tetszik, csak tettem fel pár kérdést és várom a válaszokat :)
Milyen vállalkozás? Csak nem bébiétellel foglalkoztok? Mesélj!

Brigi, szerintem ezen nincs mit szégyellni!! Legyél büszke magadra :D

Cukipofa, lehet hogy vannak olyanok, akik szemében ez önzőség, de bevallom, én is elvetettem volna, ha 100%-ig biztos hogy beteg. Sajnos van a környezetben down szindrómás (már nem is kicsi)gyerek, és minden tiszteletem azoké, akik bevállalják és végigcsinálják, de ahogy láttam őket éveken keresztül, hát én nem tudnám azt végigcsinálni, amit ők. :oops: Nem tudom igazán jól megfogalmazni, de azért gondolom érted... A dokik viszont tényleg nagyon rendesek voltak. Jó hallani, hogy vannak ilyenek!
Hajrá Zalakaros! (most picit irigykedem) :D

EDA: azért durva a sztori...Bár ha belegondolok, hogy anyósom már azért is fizetett, hogy a nagymamán kötést cseréltek :?

Etenci, üdv itt! Képeket várjuk :D

Tigrincs, gyönyörű nagylányod van :D

Veronikusz: játékbaba szoptatás :D :D A kisfiú is aranyos lehet :D

Még akartam írni, de lejárt az időm :? :D Majd jövök

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Hali!

Bori, írtam pü. Ja, és párom szerint is Jolies az avatarod! :lol:

Gyuzso, tettek köpenyt, csak nem a cicik elé. Én is tökvédőt kaptam, mint a párom, lehet elnézett vmit a doki... :shock: :lol:

Tigrincs, bár én is utálom, ami mesterséges, de ha kell, hát kell. De győzz meg egy orvost erről, amíg van fagyasztott tejcink (amit Levi utál mellesleg, de párom szerint ha éhes, megeszi) és nem üvölt a gyerek. Merthogy egyenlőre elvan, csak én aggódom. (lehet hogy túl)
Képek szuperek,csodásak vagytok.

Beteg gyerek, abortusz: baromi nehéz téma, újra nem írom le ugyanazt az utóbbiról.
Apum évek óta vezet egy orsz. érdekképviseleti szövetséget, ahova 100 fölötti fogyis lakóotthon, foglalkoztató tartozik, pályáznak nekik, stb. Hihetetlen, mennyi szeretetet adnak a kis lurkók. Más kérdés, hogy mostanra a tagok fele tönkrement, mert nem kapnak állami támogatást már. Ami ördögi kör, mert így a szülők sem tudják hova beadni napközben a csemetét, munkanélküliek lesznek, stb. Car egy helyzet a mostani, tényleg dúrván elanyagiasodott ez a terület is, pdig épp hogy segíteni kéne az ilyen nagyon bátor családokon!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Tigrincs!
nagyon édes kislányotok van! :D nagyon szépek vagytok mind! :D

Tünde!
nálunk detto lágy a kaki, mégse tudja kinyomni :oops: én sem értem.
És hogy én milyen naíííív vagyok. Anno Mészáros is mondta Katánál, hogy ha kell EDA az 20 ezer, de nem ajánlja. Én meg azt hittem ez a hivatalos tarifa. :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Bene integrált óvodába jár, és én nagyon örülök ennek. (azt jelenti, hogy sérültek is vannak integrálva a csoportjukba. Van 2 down-os és 1 autista kislány velük. Hihetetlen ahogyan óvónénik és gyerekek is alkalmazkodnak és közben tök társként kezelik őket. Tudom, hogy ők nem a legsúlyosabb esetek, de én nagyon örülök neki, hogy Benedek ilyen korán közelről megismerkedik az ilyen esetekkel is. Én felnőtt fejjel találkoztam először sérült emberrel, és a mai napig nehezen megy, hogy természetesen közeledjek hozzájuk.

Egyébként van a szomszédunkban egy williams-szindrómás kisfiú is, ez is kromoszómarendellenesség, és még nem tudni, milyen szinten fog tudni életvitelt folytatni. Az édesanyja hihetetlen sokat megtesz érte, és olyan szeretnivaló, hálás kisfiú.

És ezek az anyukák mind nagyon örülnek neki, hogy megszületett a gyerekük.

Én azt gondolom, hogy ha a gyerek születése után történik valami súlyos dolog, azt nem kérdés, hogy végigcsináljuk. Nekem ezért nem kérdés az sem, hogy ha már magzati korban kiderül valami, akkor őt í gy kaptam.

De ez nem azt jelenti, hogy bárkit is el tudnék ítélni más döntése miatt. Volt a mi családunkban is abortusz, és maximálisan megértettem.

mtunde

Köszi csajok a megnyugtatást, de szóljatok is be nyugodtan, ha sok vagyok!

MSE,
micsoda versike-gyáros vagy Te!!! :lol: :lol:
Nagyon köszönjük!!! Gyűjtögetem ám őket egy külön doksiban. :D

Tigrincs,
nagyon szépek vagytok!!!! :D Milyen kis kreatív tulipánfestés! De jó! A kisvasút a Lillafüredi?
Írtam privit dokiügyben.
Férjemmel 2 nap híjján 10 év van köztünk. Ez nem olyan sok (meg az ő feje lágya sem nőtt még be teljesen :D ), de ő emlegette gyakrabban a gyerek témát..
A down baba "megtartását" meg csak azért írtam, mert őket valahogy nem tudom 'betegnek' tekinteni a szó hagyományos értelmében. Olyan szeretetreméltóak.
Egy pl végtaghiányos gyerek esetleg még neheztelne is rám idősebb korában - az azért más. De ki tudja.. Na, én a részemről befejeztem ezt a szomorú témát. :(

Veronikusz,
ja ne, szegény Zsófi, én nem ezt akartam!!! :oops: :oops: :D :D
Ne aggódj, TUTI leszokik addigra!! A lányok is tesznek majd róla szerintem!!! Meg egy értelmes gyereknek, ha egyszer-kétszer elmondod, meg fogja érteni!!!!! Ilyen a "nyitott szájjal nem eszünk" meg a "nem böfögünk, pukizunk" stb, nem? (Legalábbis mások előtt nem, itthon szabad :lol: :lol: :lol: elnézést.. :oops: )

Judy,
igen, próbáltam már én is a sima (nem HA) tejpépet, de nem jött be neki annyira. Aztán doki néni mondta, hogy HA-t vegyek. Szerintem abból sincs baj, ha 1 éves koráig HA-t kap, nem?

Tünde,
köszi, ezt hallottam én is, csak nem voltam benne biztos!
Villő nagyon ügyi már és szuper, hogy jó evő!! Szerintem attól lesz egészséges, hogy minden kipróbál, csak először nagyon apró mennyiségben. Mi kóstoltattunk már vele nagyon sok mindent 1-2 hósan is, de tényleg csak egy nyalásnyit. Így remélem, majd ha találkozik vele később, ismerős lesz az íz és a tápanyag és 1. ízleni fog neki 2. nem lesz rá allergiás. De ez csak az én elméletem. :oops: :D

Aprooka,
teát mi is próbáltuk, de nekünk se jött be.
Viszont nem lehet a cumisüveg is problémás? Én eleinte a szuper-nem csöpögős-csak szívásra engedős Nüby-t adtam neki, hát a feje már lila volt, úgy szívta, de a tejci nem fogyott :oops: :D :D Aztán vettem a nagyobb lukú, hagyományos dm-eset, és ezekkel meg vagyok elégedve. És nem utasítja vissza a cicit se mellette.
Férjed viszont 'szakember' e téren, miért utasítja el ennyire a mesterséges dolgokat? Biztos tud valamit, amit mi nem!
Vendég

Na köszi,
olyan sokan írjátok már ezt a Jolie-t, hogy kezdem elbízni magam!! :lol: Mások is mondják, és bár nekem ez sose tűnt fel, azért örülök neki. Én is csípem őt :D
Csak neki 6 x több gyereke van, nekem meg 6 x több kilóm :lol: :lol:
Vendég

Aprooka,
nem kaptam meg a privit.

Kati,
látom Zalakaros!! (- csak vaksi is vagyok mán :oops:)
hú, jó áztatást, masszíroztatást, miegyebet. Jó is az!!

Brigi,
szerintem is inkább büszke légy magadra!! Nagyon ügyi vagy!! :D :D :!: :!:
Kép meg jöhet még, tudod, a régiekből minél kevésbé szalonképes, annál jobb!! Nem?
Szóval várjuk a receptet, ahogy Mikula is megírta! :D
Vendég

Sziasztok!

Most "csak" azért írok, mert sztem 30x vagyok vonalzón is! :lol: :lol: :lol:

Tegnap elugrottunk Miskolcra a fogorvosomhoz... Kezem még mindig tropa, tesóm látta, szerinte ha bevinne traumára, akkor minima a röntgen (kösz, nem, szegény Janka), és mivel valszeg ízületi sérülés, így akár gipsz is... kösz, pláne nem. :shock: Úgyhogy fáslizok, bénázok, és fekete nadálytő. Ja, és mivel Férjem ma itthon, így kihúzom magam a házimunka alól is, ami cseppet nem tetszik neki, de evvan. :roll:

(Bene trallázik, másfél órája próbálom rábírni az alvásra...)

Tigrincs, nálam a legutóbbi, nov9-i uh privi volt. Akkor bő egy héttel kisebbnek tűnt Janka, olyan 1000-1100kg helyett 800g. :shock: Kicsit sokkolt nyilván, és sokkol ma is, de abból indulok ki, hogy Bene is 39+6-ra született 3100g-mal. :idea:
vbea

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: