A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Nagyon jók a képek!!!

Kersztelő-hit: Mi nem vagyunk vallásosak, én meg vagyok keresztelve, de a férjem nem, ennek ellenére volt templomi esküvőnk, mert én szerettem volna. Petyát is megkereszteltükű(ezt is azért, mert én szerettem volna) és egy fillért nem kért a pap. Annyit mondott, hogy dobjunk valamelyik perselybe, amennyit gondolunk.

Zsu: Az én férjem is elvált katolikus ennek ellenére katolikus pap keresztelte Petyát, nem volt semmi kifogása, sőt az esküvőnk is katolikus templomban volt (az első esküvőjén nem volt templomi szertartás)

Andi: Megy a drukk anyukádnak!

KépKép

KépKép
cukorfalat

JAJ NA VÉGRE ITTHON

megvan a laborom, ami amúgy a kardiológusnak kellett...
magas a koleszterinem :evil: ugyhogy le kell mondanom a "zsíros-fűszeres kajákról. :lol:diéta következik..... most megint van rajtam egy gép ez szívritmust mér ,szintén 1 napig. ma sincs fürdés :lo
szóval nem unatkozom...

ANcsa! nem jössz erre? csak írj 1-2 sort, meg rakjál képeket Lara már biztos tök nagy :shock:

Hajni! igen megtévesztő a vonalzód...ebből is látszik rég voltál...gyere gyakrabban!!! :lol: amúgy Áron fiú gyönyörű :lol:
idén mit kap Karácsonyra? ha jól emléxem tavaly te is patchworkot vettél neki? ugye

Kép
gablaty

Mi is megvagyunk keresztelve, meg Enci is. Papnak nem volt kifogása pedig akkor házasok sem voltunk....pénzt sem kért, mi adtunk magunktól a szertartás után..Én ugyanúgy gondolkodom hit kérdésben mint MSE, hiszek vmiben,vkiben,.- de nem járok templomba, DE úgy gondoltam ha mi megvagyunk, Enci is legyen,mert így valószínű majd "egy helyre kerülünk" egyszer ha eljön az ideje.....

Kép
gablaty

Gabi
nekem is magas a koleszterinem :lol: nekem a háziorvos sosem foglalkozik vele :lol:
miért kell az a gép???

Cukorfalat-Brigi
írtam mailt :lol:

Holnap megyek bölcsibe íratkozni ill. Balit :lol:

Borsika????Ancsa???Borsa????Lilluska????

emano/Andi
KépKép
emano

hova tüntek a vonalzók??? vagy csak én nem látom :shock: ?

Kép
gablaty

Steffi!!!
gödöllői piacon van bioárus, asszem a 3. pult a hátsó falon jobb oldalon :wink:
én ott szoktam lisztet venni a kenyérhez!!

Cukorfalat-Brigi,
ja, úgy könnyű! :wink: nálunk elsőre kipipálták a templomit, így csak valami bonyolult eljárással lehetett volna azt felbontani..
:shock:

Gabi,
hátha okosabbak lesztek!!! koleszterinre meg mindenkinek jó vigyázni!!

Judy,
Miklós 7 hónapos volt karácsonykor, Fisher price csigát és farmos autót kapott (Miklós nap és kari), mai napig szereti :lol:
mondjuk a csiga talpát időszakosan eldugjuk... :wink:

KépKép
Kép
gyuzso

Andi!
én a múlt héten irattam be ZSÓFIT A BÖLCSIBE!!!!! :shock: :shock: :lol:

BCG: nálunk már nagyon látszik. Ma VÉGRE megnéztem. :oops: :lol: puklis, piros (inkább bordó)
Ma megkaptuk a 2. hós oltást :oops: két hét alatt hízott 440-et :D most kerek 5400gr :D

Kata végül kap egy konyhát szülinapra: (jobb alsó sarok)

http://www.tesco.hu/popupimage.php?oid= ... ba0dbdd53a

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz
Zsófit????? :shock:

emano/Andi
KépKép
emano

Veronikusz
Mit kell vinni beiratkozáshoz???

emano/Andi
KépKép
emano

igen Zsófit és nem csak én mentem ilyen pici gyerekkel!!!! 4-6-8 hetes gyerekeket iratnak be nem csak a XI. de más kerületben is mert hosszú a várólista!!! :twisted:
nekünk nem kellett semmit se vinni. Az igazgatónő azt mondta, hogy ők nem hatóság, nem kérhetnek semmit. (max. a lakcímkártyák kérhetik TALÁN valahol, de legkésőbb családlátogatásnál úgyis kiderül ha nem ott laktok!) tőlünk nem kértek semmit!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Andi: Olvastam, majd írok!

Zsu:
Nálunk szerencsére nem voltak ilyen ügyesek, de csak azért, mert az ex más felekezethez tartozik.
Nálunk annak ellenére, hogy a férjem nincs megkeresztelve hisz Istenben és a maga módján vallásos.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Oké,köszi
nagyon kíváncsi vagyok :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Judit A kutyasulit a kutyák ajiba szokták kapni jutalomból nem fenyegetik őket vele! :lol: :lol: :lol:
Amúgy ez egy remek kutyás program, amit a kutyák is imádnak, nem kínzásnak éli meg egyik sem, isti-bizi! :P :wink:
De egy 8 éves kutyussal valóban kicsit késő lenne elkezdeni.
Jól emlékszel én írtam azt a 26 kilót… Most 30nál tartok. Semmi extrát nem tettem. „Egyszerűen” nem eszem olyat amiben cukor, liszt és zsír van. Ezen kívül bármit, bármennyit, bármikor. Van pár jó ötletem, ha kell összeszedem és elküldöm.

Tigrincs írok majd!

Gabi „jóóó” lehet… Van már valami eredmény? A barátnőmmel négyszer történt meg…, mire kiderítették, hogy sárgatest hormon rendellenesség. Az ötödikkel első perctől kezdve szedte tablettában. Ha érdekel bővebben szólj és írok privit.

Eni :) :)

Emese írok mailt és megdumáljuk. Jó volna találkozni!

Cigi: jaj Lányok, én is bagós… Meg tudok halni időnként egy szál cigiért… Nagggyon gáz… Kristóf előtt fél évvel leszoktunk (Peti kezdte!) mostanában elő-elő fordul, hogy rágyújtok és kimondhatatlanul jól esik, mit csináljak…
De még baby-sitterként se toltam babakocsit cigivel a kezemben.

Hit/keresztelő: volt szép templomi esküvőnk és Kristófot is megkereszteltettük. Képmutatás vagy sem, de ha nagyon őszinte akarok lenni akkor azért „csináltuk” mert Peti nagymamáját és az én dédszüleimet (nagyon szerettük Őket) nagyon boldoggá tette volna ha megélik. Így egy kicsit velünk voltak…
Az én Istenem is valahol Nekem van és nem kell templom hozzá. Főleg nem katolikus. Bocsánat ha ez bánt valakit, de az elég gáz szerintem, ha a pap egy keresztelő miséjén politizál, Amerikát szidja és zsidózik, miközben a keresztmama amerikai, a gyereket meg Klein-nek hívják… Bár ez ahogy Eni írja tényleg papfüggő.

Kép
vkbrigi

Veronikusz,
balcsiról jöttünk vissza, ezért cseréltem a kocsiban a kakas pelust….húúúú, hogy annak milyen szaga volt… :roll:
Ujjszopás: szerintem most nem gáz, idősebb korban viszont már elég undi – de odáig Zsófi nem fog eljutni, mert odafigyelsz rá! :wink: (emlékszem, hogy én oviban kinek nem akartam soha megfogni a kezét, mert mindig “ázott” volt… :lol: aztán még suli első éveiben is…brrrr :oops: )
Margaritas cumi :lol: :lol:

Brigi,
láttam ám a bili-koncertet! :lol: :lol:

Tigrincs,
én is azt az elvet remélem, hogy ahol egynek jut, ott kettőnek is. :wink: Csak remélem, mert én ugye egyke, nem volt alkalmam tesztelni. De rám Anyukám nagyon sokat költött (nyelviskolák, különórák, sielés, lovaglás, tenisz, stb stb), amiért én nagyon hálás vagyok, de közben sokszor majd bele szakadt (mondjuk egyedül volt). Szerintem a kevesebb is elég lett volna de ő ilyen. :D :roll: (A lovakat azóta is utálom, mert kötelező volt majd minden hétvégén, 8 éven át.. :roll: ) Szóval majd megpróbálom a családi programokat és a “világ megismertetését” rafináltabban – és gazdaságosabban!!! - megoldani. :lol: Remélem sikerül..
Apjukodnak – és persze Nektek – elismerésem, hogy rendesen fizeti a két gyerek után a pízt, ahogy hallom, ezt tényleg sokan próbálják elsumákolni. De hát a kapcsolat is jó, ahogy hallottam. Ez nagyon jó, és fontos.
Mi sem vagyunk eleresztve (ezt is rinyáltam a csajoknak, március óta lakunk itt és csak a múlt héten lett parkettánk, addig beton volt. :lol: De hát szép lassacskán csak összeszedjük.).
Magándoki meg szerintem jóval többe kerül, mit a hálapénzes tb-után-járó doki. Nem?
De szintén nincs tapasztalat, egyhez járok már 26 éve :lol: – nála születtem, nála szültem. De ha a kövcsi kölköt is nála fogom, az alsó hangon is 76 e (terhesgondozás) + 80 e (szülés), és akkor a szülésznőt még nem említettem (az nekem most nem volt választott). Ennyi hálapénzt magamtól nem adnék az tuti – főleg mivel a tb-t is fizetem. Te mit gondolsz erről?
Szóval így utólag igencsak elgondolkodtam ezen… azért is mert a dokim 15 percet volt benn + varrás. De abszolút megbíztam benne végig, szal ez volt a fontos, nem bántam meg, de most szívesen képezném át magam nőgyógyásznak! :lol:
Na ne haragudj, hogy ilyen hosszú lettem, de olyan jó valakivel erről elbeszélgetni.
:oops: :D
Vendég

Bölcsihez még kérdésem van :oops:
oda veszik fel ahova hely van vagy megjelölhetem hova szeretném?? :oops:
bocsi a hülye kérdésért, de kicsit had készüljek fel lelkileg :lol: :roll:

Keresztelés:
Én megvagyok,Bálint nem, de úgy döntöttünk,hogy megkereszteltetjük Bali!!!

Brigi
kaja tipp nekem is jöhet :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Veronikusz,
Hú, most látom a solit! És jó itt? Én utoljára még a Váci úton úgy bezebrásodtam, hogy elvette a kedvemet egy időre :lol: Alig tudtam aludni, úgy leégtem! De mennék újra mert imádom! (és mert ezktől a barnítókrémektől meg zsiráfos foltjaim lesznek mindig... :lol: :lol: a zebrát jobb szeressem.. :lol: :lol: ).

Tünde,
de jók a képek! És Villő is már milyen ügyes! Jó nagy lábon él! :lol:

Hanna,
Áron baba nagyon cuki! :D :D

Valentina,
hisztikorszakhot kitartást! Meddig tart? Hát..kinél meddig… Nálam még most is.. :oops: De a fiúk hamar(abb) kinövik.

Gyuzso,
Mica Úrfi nagyon komoly!! :D :D
Jól értettem múltkor, mikor betegeskedtél, hogy nem szedhetsz semmit? Azért mert még szoptatsz?
Ja és jobban vagy?
Vendég

keresztelés: én nem akartam vitát szítani itt ebből a dologból. Mindenki úgy csinálja ahogy az neki jó és senkinek semmi köze hozzá. Nem is kell semmit megmagyarázni. Az a fő, hogy titeket boldoggá tegyen! :wink: én csak azért örültem, hogy van más is aki nincs megkeresztelve, mert eddig ha mondtam valahol, akkor úgy néztek rám,mint a véres rongyra, de ami végleg kiakasztott, hogy "mi az hogy ti nem keresztelitek meg a lányokat???" :twisted: Szóval csak annyi, hogy ezt is illene felfogni egy vallásnak! mármint azt, hogy én nem hiszek istenben! Ti tudom hasonlóan gondoljátok, úgyhogy ez nem rátok vonatkozik, hanem a szomszéd Mancika stb nénire :lol: :lol: :lol: Szóval nagyon szép és megható egy keresztelés, csak minek csináljam, ha nekem nem jelent semmit?! :roll:

bocsi, eldugultam és NAGYON REMÉLEM HOGY SENKIT NEM BÁNTOTTAM MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!! (nem olvastam minden hsz-t ebben a témában :oops: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hitélet témában
Paklincs,
nagyon tetszett a hozzászólásod - annyira mintha én mondtam volna (ha tudnék ilyen hinnye jól fogalmazni, meg izé.. :oops: :lol: ). Az egyházak számomra is nagyon hiteltelennek látszanak, de én már olyan apróságokon is felhúzom magam, hogy pl a hajlékonyokat mér nem engedik be éccakára a templomokba, meg hogy miért van a templomok tetején tűerdő a galambok ellen... szóval én nem vagyok mérvadó.. Na! Gyerekes vagyok tudom, de evvan!
Aproo, veled is egyet értek, inkább az egyház az, amivel nem tudok azonosulni, nem a hit. (ha nem értettelek félre).
Na itt írtam egy hosszabb szöveget, de kitöröltem, mert szégyellem. :oops:
Azért jó, hogy vagytok csajok, hogy ilyenekről dumálunk! :D :oops:
Vendég

Bori!
igen nagyon jó. RTL-es bemondót is láttam már itt. :D én szeretem, de persze ha megyek én is elsőre 6 percre megyek talán 2x és a 3. alkalomtól majd 12-re. A 18 perc még bárnán is kicsit durva. :lol:

Andi!
attól függ, hogy milyen a bölcsi. Az I.kerületben "Egyesített bla-bla bölcsöde" :lol: szóval ott 3 bölcsit fognak össze 1 igazgatás alá. Ott beírtam, hogy a Mészáros utcaiba szeretném járatni. De itt a XI.-ben csak egy bölcsibe lehet leadni a jelentkezést ott egy helyen! Beadhatod más kerületbe is (pl. mert ott dolgozol és neked az van így közel) de akkor a kerületi anyukák ha elmennek dolgozni akkor elsőbséget élveznek!!! Ha jól tudom, akkor én mivel nem dolgozom, hiába vagyok I.kerületi PAPÍRON, mégis elesek a bölcsitől és ha van hely akkor pl. a Duna TV-ek gyerekeit veszik fel helyettünk. :twisted: (bocsi Györgyi! :oops: ) De a szabályok kerületenként eltérőek!!! attól függ mennyi kerületi gyerek van, mennyi a hely és mennyi támogatást kapnak az önkormányzattól! :oops: sok szerencsét!!!!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Veronikusz
köszi,holnap kiderül!
nálunk is egyesített bölcsöde van

Mondom én,hogy ebbe a "CSODAORSZÁGBA" nagyon nehéz bármit is elintézni :twisted:

emano/Andi
KépKép
emano

Steffi
Szamos szaloncukor tejmentes! Végülis mezei marcipán étcsokiba mártva...

Vallás
Én abszolut ateista, de tiszteletben tartom, ha más nem az. Az a fura, hogy részükről kicsit nehezebben megy ez a tisztelet tartás és sokan meg akarják győzni az embert vagy kevesebbnek tartják :? Ezt nem csípem. Persze simán leállok velük vitázni - végül feladják :lol: Keresztanyuval is sokat szoktam...Pedig tényleg jóban vagyunk! Tavaly kaptam tőle vmi emailt kari előtt, hogy milyen egy szemét az, aki azt mondja a gyerekének, hogy a Mikulás hozza az ajándékot és ez Istentelen dolog, meg Amerika majmolása, ezért ilyen a világ, blablablabla. Erre írtam neki egy hosszú választ, hogy nálunk is a Miki hozza a kariajándákot, de ettől még megy a sztori Jézuskáról is, sztem remekül megférnek egymással. Jézuska egy karácsonyi történet, legenda, kinek mi, Mikulás meg az ámulunk bámulunk, varázsolunk :lol: Számomra misztikusabb a nagyszakállú, mint egy csecsemő (Ma is szörnyen sajnálom, hogy csak a mesékben létezik...Tudom, hülye vagyok :lol: )

Bori
Sztem az x gyerek majd akkor okozhat fejtörést, amikor mindet be kell fizetned nyári táborba nyaranta min. egyszer, a napközis tábor sem ingyenes. Aztán a sulikezdés, ruhák, füzetek, könyvek, sulitáska, ebéd... És mikor mind sulis, akkor mindezt egyszerre. Aztán a különórák, mert azért 1 sztem minden gyereknek jár. Mozgás, nyelv és ez mind ugye megszorzandó a darabszámmal. Egyetértek, nem a különórák száma határozza meg a gyerek boldogságát, csak azt a szintet kell adnod neki, ami a mai világban muszáj! Régen, ha nem tudtál semmi pluszt, akkor pont olyan voltál, mint többiek, de most kevesebb leszel tőle :?
Ahol egynek jut, ott kettőnek, háromnak, négynek is.... sztem ez is egy kicsit elavult. Mikor ez a szólás kialakult egész mások voltak az igények és az elvárások :roll:
Ennek ellenére én azt mondom, hogy amire nagyon kell, arra valahogy az ember a föld alól is elő tudja kapirgálni. Szal csak az a fontos, hogy az ember tisztába legyen az igényeivel és azzal, hogy mi az amiről komoly áldozatok árán tudna csak lemondani, ha szükséges és vesse össze, hogy megéri-e neki vagy sem....
Szerintem erre gondolt Tigrincs....
De hajrá porontyok :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Reni,
köszi, asszem igazad lehet a kocka ügyben. A dobálós korszak jeleit már látom, ha ez az, a kezébe vesz valamit és ütögeti az asztalhoz, falhoz, stb…

Aproo,
Levi eszik már?

Cukorfalat,
akkor ez tévhit, hogy aki elvált, annak nem lehet másodszorra is templomi esküvője? Ez új nekem! Valaki megtréfált. :lol: :lol:

Gabi,
na ez az “egy helyre kerülünk” dolog most őszintén elgondolkoztatott… :shock: Mi Bogival akkor külön Apjuktól… :cry: :cry: de csak emiatt nekünk megkeresztelkedni furcsa lenne. Ha tényleg ez a szelektálás menne a “játék végén” tuti, hogy nem úsznánk meg, ha az a valaki igazságos.. :?: Nem?

Andi,
én is itt, köszi a hiányolást! Hogy vagytok?
Látom ám a sütisbödönkét a szívdöglesztő Balu kapitány mögött! :lol:
Bölcsi dolog engem is érdekel. Szóval most kell cselekednem, ha szeptembertől tervezem bölcsibe adni? Vagy ne is tervezzem?? :lol:

Veronikusz,
mikortól megy Zsófi bölcsibe?? :shock:
De olyan, hogy már benn van és kizárják, mert egy kerületi anyuka elmegy dolgozni, olyan nincs, ugye? (bocs, ha ez hülyeség)
Hú, a konyha jól néz ki! Én is elfogadnám! :lol:

Sorry, hogy ilyen összevissza írok, de így sikerül visszaolvasni…
Vendég

Bori
jobb minél előbb cselekedned bölcsi ügyben!!!
minden oké a helyzethez képest,aggódás van 1000rel,de lassan megoldódik(anya, hitel, dolgozni is szeretnék :roll: )
nálatok??lakás????Szép zöld szoba????

emano/Andi
KépKép
emano

Reni,
ja én is erre gondoltam, és abszolút így van. Ezt már leírtam feljebb is, hogy én is sokba kerültem. De nem tűnt boldogtalannak az sem, aki belföldön nyaralt vagy a Mátrában síelt, vagy olcsóbb nyelviskolába járt (mondjuk, az előbbi általában nem tanult meg sízni, az utóbbi meg angolul, de ez már más tészta!! :lol: :lol: :lol: ). Szerintem vannak fokozatok. Én, mint nyelvtanár felhajtom a nyelviskolás kapcsolataimat, Apjuk meg mint úszó és kungfu-oktató, a sportlehetőségeket. :D :D Szóval talán meg lehet oldani! Ezek a tervek...majd meglássuk. A bolti vásárlás mániát meg nem tudom, hogy lehetne kivédeni. :?: Valószínűleg sehogy. Hiszen a gyerkőket ez érzékenyen érinti (ha a másiknak van, neki meg nincs..) Nem tudom, lesz e sok gyerekünk...
De már az is csoda, hogy már egy van! Ha nincs a párommal ez a nagy korkülönbség, lehet, hogy én is csak 35 felett kaptam volna észbe, hogy már mindjárt késő! :!:
Vendég

Andi,
lakás még mindig 'alakul' :lol: Nálatok? :D
Zöld szoba is :lol: Már elképzeltem a bútorokkal, de azért még csak fel kell kicsit csiszolni azokat is (asszem írtam, hogy az én régi bútoraimat kapja meg Bogi?). De aztán szép lesz egyszer.
Olyan forgó-ernyős-mesefigurákat-kivetítős kislámpáról álmodozom most Boginak. De nem láttam a boltokban. Vajon már kiment a divatból?? :(
Vendég

Jó reggelt!

Brigi: Durva amit a pap szövegéről írtál! Komolyan képes a pap szidni amerikát egy keresztelőn?
Én egyébként úgy vagyok vele,hogy mi megkereszteltük, de ha ő akar akkor majd eldönti,hogy át akar-e térni más hithez, vagy sem.
Jöhetne nekem is összefoglalás a fogyókúráról! előre is köszi.

Bori:
Félreértetted amit írtam, a férjemnek nem volt az első feleségével templomi esküvő.
Nem értintett soha rosszul, hogy nincs tesód? Engem most nagyon érdekel a téma,hogy milyen a gyereknek, ha nincs testvére? Jöhet priviben is, ha nem akarod ide kiírni

Bölcsi:
Én is beírattam Petyát, pedig nem akartam csak 3 éves kora után visszamenni dolgozni. Viszont úgy hozta az élet, hogy vissza kell mennem (kivéve ha jön a kistetó). Bevallom már a beírtásnál majdnem bőgtem. Tudom,hogy neki nem lesz rossz, de nekem szükségem lett volna arra a 3 évre együtt.
Nálunk is úgy van a beíratás, hogy beadod egy bölcsibe aztán központilag eldöntik, hogy melyikbe veszik fel.

Pénz-gyerek: Mi sem vagyunk eleresztve. Ennek ellenére én remélem,hogyha úgy alakul, hogy Petya nem lesz egyke, akkor tisztességesen fel tudunk nevelni 2 gyereket.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Jó reggelt!

Bori!
fúúú! én azért nem vagyok ilyen penge a bölcsi témában :lol: mármint hogy mikor kit raknak ki. Ott ahol Szofi van, volt hogy anyuka beadta a gyereket bölcsibe, elment dolgozni majd rögtön terhes lett, megszületett a tesó és átrakták az önkormányzati finanszírozásból a fizetősbe. :evil: De kérdezd meg az adott bölcsit, mert eltérő mindenhol, sőt nálunk is folyton KEMÉNYÍTENEK :oops: :twisted: :twisted:
Zsófit 2010-től kértem azzal, hogy ha mégse KELL visszamennem, akkor még nyugodtan tudom tovább tolni a kezdést, míg fordítva már nem megy. Esélyt meg akarom adni rá! Más anyuka is az ikreit 1 éve előtt be kellett adnia :oops: Persze nekem nem áll szándékomba, csak 2011 őszétől. (már csak azért is hogy ha lesz Négyeske ..... :lol: :lol: :lol: :lol: na ez a POÉN helye!!!! :lol: )

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ja! Szofi különben imád bölcsibe járni!!! Tiszta hiszti minden reggel, mikor csak Katát viszi a férjem és őt nem. :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok

Aprooka, remélem ma már jobb a helyzet!!! Nálunk is vannak ilyen napok, hogy nem hajlandó enni (pl ma kanállal nem óhajt a kisasszony, már tiszta paradicsom minden mert paradicsomos krumpli a menü... Nem eszik, csak ordít...

Gyuzsó, a csiga is rajta van a listán :) Ötletesek ezek a Fischer-Price-os cuccok, tetszenek :)

Veronikusz, ilyen korán be kell íratni bölcsibe?? Nálunk mondjuk nincs ilyen gond - nincs bölcsőde a városban :roll:
Konyha nagyon klassz!!! :D

Brigi: csak vicc volt, tudom, hogy élvezni szokták, de 8évesen már tényleg késő neki :D Amúgy szófogadó eb, csak néha rátör a szabadságvágy :D
Ötleteket köszi ha elküldöd... Itt az ideje, hogy kicsit összekapjam magam :?

Bori, néztem Bogi blogját, tetszik :D Még kedvet is kaptam, csak én annyira nem vagyok naplóíró típus... Jók a képek róla :D

No ennyi mert lánykám továbbra is ordít, most már muszáj mennem... Majd jövök még...(remélem)

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Emano,
Balu melyik bölcsibe fog járni??? És mikortól? Mi anno Rékát a Csokonai utcaiba írattuk be... idén májustól járt volna és tavaly októberben intéztem. :shock:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Brigi!
fogyiról nekem is, nekem is!!!! :D :D

Judit!
nincs bölcsi???? :twisted: :cry:
mi az hogy nem eszik a lány? :shock: :shock:
konyha: bizony jóóó :lol: ha felteszel egy edényt a tűzhelyre akkor hangot ad ki pl. forr a víz stb. tényleg inter-aktív :lol: lehet én többet fogok vele játszani :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Köszi mindenkinek a Rennie-t... most már jobban, de vasárnap a halálomon voltam... :cry:

Judit,
Te mikor kezdted a hozzátápit?

Steffi,
Mindjárt küldök privit...

Ezek szerint nem csak én vagyok bezizzenve a karácsony miatt... én is már díszíteném a lakást, sőt vettem egy Mikit az erkélyre, kíváncsi vagyok Réka mit szól majd hozzá.... Ezerrel tanuljuk a télapós muzikokat.... :lol:

vica10

Myrtillnek boldog 1. hófordulót! :lol:

vica10

Veronikusz,
hát ez az átrakásosdi egyáltalán nem szép dolog!! :evil: :evil: Egyik a pénz, a másik meg, hogy nem lehet egy gyereket csak úgy pakolgatni!! (vagy ez ugyanazon ovin belül volt, csak más kategóriába került?? :oops: ). Na ezt a témát én még egyáltalán nem vágom!! :roll: Utánajárok!
Most eszmélek, hogy én szeptembertől akartam dolgozni menni, de akkor Bogi még csak 1 éves 3 hós lesz... :? Hát azt nem tehetem meg vele, hogy akkor lelépek...az még nagyon korai...2010 jobban hangzik..

Soli bérlet ajándék volt? :D Mennyi mostanság a tarifa?
Vendég

Sziasztok Kútvölgyis Lányok:-)

Azt szeretném kérdezni, hogy a Kútvölgyiben van szülésfelkészítő tanfolyam? Ha igen, érdemes eljárni? Jan. 24-ra vagyok kiírva, így lassan ezzel is el kéne kezdenem foglalkozni, persze csak ha érdemes a Kútvölgyiig ezért több alkalommal elkúszni....

Köszi szépen!
Detti
dettóka75

Veronikusz: nincs bölcsi Kistarcsán, pedig kötelező lenne, merthogy város. Állandóan beszélnek róla hogy kéne, és mindig az a vége, hogy nincs rá pénz. Voltak akik már be akarták perelni az önkormányzatot emiatt, ezt kivédték azzal, hogy szerződést kötöttek csömöri és gödöllői magánbölcsivel, hogy azok felveszik a gyerekeket, és a díj egy részét fizeti az önkormányzat. Így már nem perelhetők, hiszen ők biztosítottak bölcsis helyeket, viszont az a 10ezer forint amit térít a magánbölcsi díjából, hát hogy is mondjam szépen... szóval érted :roll:
Végülis hatalmas ordítozások mellett lenyomtam a torkán egy fél üveg babakaját, úgyhogy nem olyan rossz a helyzet. Igaz, utána még le szokott nyomni fél üveg gyümit is, az most nem megy. De azt már nem is erőltetem annyira. Lehet hogy csak fáradtabb (persze nem aludna :roll: ), mert olyankor nem hajlandó kanalazni...

Vica: 4 hósan kezdtük, szép lassan. 3napig almalé, aztán almapüré egy hétig, és utána szép lassan, a védőnő által ajánlott sorrendben... Most már eszik almát, őszibarackot, krumplit, sütőtököt, répát és most paradicsomos krumplit. Próbáltuk közben a céklát, de az nem ízlett... Konkrétan rajtam landolt :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!!!
beiratkoztunk bölcsibe :lol:
áprilisba majd kiderül :lol:

Vica
én is a Csokonaiba irattam be,itt van szembe velünk max 5perc séta :lol:
miújság nálatok???
Réka most hova is jár?? :oops:

majd próbálok jönni, csak szalad a lakás :roll:

emano/Andi
KépKép
emano

Judy,
köszi a blogdícséretet!én se vagyok naplóírogató, de a kézivel még kevésbé haladtam.. :D ezt a pár sort heti egy-kétszer feldobom, azt kész. Fotók meg úgyis készülnek dögivel... :lol:
Ismerősöknek készült, mert kicsit cikinek tartom, ha minden emailhez több száz fotót csatolok, pl barátnőknek...met sokakat érdekel, de nem mindenkit...a link szolidabb De asszem én gyönyörködöm benne a leggyakrabban! :lol:
Hajrá paradicsomos krumpli! :D (Téged is meginterjúvollak, hogy Te készíted-e, és ha igen, hogy? Boltit még nem adtam, mert azok cukrozottak, de itthon se fogtam még neki, hogy babamódra elkészítsem. Pedig nekem az a kedvenc kajám!)

Cukorfalat Brigi,
akkor lehet mégis igaz? De ezt hogy ellenőrzik? Na mindegy..
Hát, szerettem volna tesót, de így alakult. Unokatesóméknál 3-an vannak, kisebb korukban állandóan veszekedtek (legalábbis én ezt láttam), vérremenő csatákat vívtak, és mindig sértődés lett a vége. Meg abból is, hogy én kinek a pártjára állok.. Aztán elvonultak duzzogni a nyaraló különböző pontjaiba én meg ottmaradtam egyedül... :lol: :lol: :lol: Szóval akkor nem voltam biztos benne, hogy ez olyan jó dolog.. :lol: De persze azóta más a helyzet, és így felnőttként lenne jó inkább egy tesó, gyerekként mindig voltak barátaim helyette, az akkor elég volt. (általánosban 2 másik egyke csajjal voltunk/vagyunk egy csapat :lol: )
Ezért is szeretnék több kölköt, hogy segítsék egymást felnőttként.

Kristófmami Brigi,
a blogon, amiben Bogi fürdik az nem szüretelő dézsa, hanem egy "kincsesláda" csak lekaptuk a tetejét. :lol: :lol: Boltban, útközben, csak ez volt, mikor nyáron először vittük Bogit a telekre. Azóta lett ott is kiskád, de nekem ez jobban tetszik. :lol: :lol:
Vendég

Dettóka,
igen van, az ötödiken a pultnál ki van téve a szórólap. Van szülőszoba látogatás, szülésfelkészítés, meg még 2 másik téma (papás szülés meg dietetikai tanácsadás asszem). Minden hónapban mindegyik sorrakerül egyszer, ha jól tudom. Érdemes, ha épp ráérsz, de nagy újdonságokra ne számíts, szal, ha kimarad az se vészes szerintem.
Vendég

iwiw meghívó érdekel valakit???még 1 nap

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Sikerült egy kis szabadidőt kisajtolnom magamból,így megpróbálom bepótolni az elmúlt napok üzeneteinek az olvasását.
Látom gyűlnek a január végi szülő kismamák.Szia Detti!
Az lenne hozzátok a kérdésem, hogy ti hogy álltok az össejt megőrzéssel?
Amikor az első kislányomat vártuk Vida doktorunk azt javasolta ha van 350.000 Ft felesleges lóvénk, hát tegyük, de ha nincs(hát nem volt) talán nem kellene, mert még nem olyan fejlett az össejt kutatás. Most viszont nagyon gondolkodunk, de nem tudunk dönteni, mert az egyik oldal azt papolja, a másik az ellenkezőjét.Szerintetek?
hjudith

Emano,
Az egy szuper bölcsi! :D :D Lili is majd oda fog járni. :lol: most jelenleg sehova nem jár Réka, mert mikor kiderült hogy terhes vagyok, akkor vissza mondtuk a bölcsit.. majd jövő szeptemberben megy óvodába....
Mi jól, csak Lili egyre többet igényel! úgyhogy nem sok időm van netezni, de azért este el szoktam olvasni a termést! :wink:
Olvastam múltkor hogy hány kiló Balu... no para, Réka még "csak" 12 kiló! 1 évesen pedig 8 volt....

Veronikusz,
Szofit felveszik bölcsibe, úgy hogy Te otthon vagy? Nálunk rögtön elutasítanak.... Zsófinak Boldog 2. hófordulót!

vica10

Heni!

Jó volt tegnap találkozni, nagyon jól éreztem magam még akkor is ha nem volt minden témánk felemelő.Jó lenne rendszeresíteni ......
hjudith

Sziasztok lányok!

Végül is nem oltottuk be Borcsát és még milyen szerencse,hogy nem ,mert vasárnapra belázasodott,valszeg megint húgyuti fertő,ami neki ugye a veseproblémái miatt rendszeresek,bár már jó úton haladunk,augusztus óta nem volt,addig meg havonta.Szeptemberben átestünk egy kisebb beavatkozáson és talán az segített abban,hogy elkerülük a fertőket vagy legalábbis csökkentsük.A veséje,az egyik így is már csak35%-ban működik.

RENI!
Jobbulást nektek! és a múltkor nem válaszoltam a mosószódás kérdésedre:néha simán csak azzal mosom,néha meg fele fele a mosóporral.

ENI!
Nagyon bízom bennetek,hogy jól veszitek majd az akadályokat és tényleg minden minden jól sikerül!

VERONIKUSZ!
Éljenek az előrelátó szülök.Én azt hittem,hogy csak a sérült gyerekeket nehéz óvodában vagy böliben elhelyezni..

óóó...épp most akartam írni a hit kérdéséről,ha még megengeditek és nem zártuk le ezt a kis eszmecserét,de Boróka felébredt..igyekszem majd jönni még ma..

Kép

Kép
durca

Sziasztok!

Újra itt (márha emlékeztek rám).
Úgy néz ki, hogy mégis összejött hármaska, elvileg ma vagyok a 6.hét 4.napon (azért elvileg, mert dokinál még nem voltam, csak egy bazi erős poz. tesztem van és mensi sehol).

Nagy segítséget szeretnék kérni tőletek, a kórházzal kapcs. lennének kérdéseim. Van pár rigojám és szeretném tudni, hogy megoldhatók-e a Kútvölgyiben?
-baba születésekor rám tegyék, hagyják szopni, kérésünkre ne szívjanak nyákot (orrába, szájába ne dugdossanak csövet a születése után)
-ne kapjon semmiféle pótlást a kórházi napok alatt
-gátvédelem (ha igen, akkor melyik szülésznőt ajánlanátok, aki kedves, de határozott, nem beszólós típus)
Ill. az osztályról tudnátok-e tapasztalatokat adni (kórtermek milyenek, wc, zuhany, látogatási rend, ilyesmi).

Előre is köszi minden infot, amit adtok, akár priviben is jöhet, ha olyan jellegű.
(Elvileg Vidadokihoz szeretnék menni, ha elvállal, de eddig csak egyszer találkoztunk egy rákszűrés erejéig).

Üdv Mindenkinek

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba!
Röviden, :) amiket felsoroltál minden megvalósítható a Kútvölgyiben, de természetesen ezeket a kéréseket előre le kell beszélned a szülésznőddel.Az egyik barátnőm pontosan egy éve szült Ferenczi Erzsi szülésznőnél és Vida dokinál és mondhatom nagyon jól választott.Szülés után nem vitték el a babát, nem fürdették meg, 2 óra elteltével ott a szülőszobában öltöztették fel a babucit. És természetesen gátvédelemmel szült.
hjudith

Szonibaba!
Vida doki jó választás volt.Én is már a második babával nyúzom :D
Egyébként én az látom, hogy a Kútvölgyiben rengeteg jó szülésznő van, nagyon lelkiismeretesen végzik a "munkájukat".
hjudith

Karácsonyra keresek jó kis baba faházikót, tud nekem valaki segíteni hogy hol nézzem meg?A nagy áruházakban csak műanyagot láttam.
hjudith

emano/Andi
KépKép
emano

hjudith
:oops:vagy olyat amibe a gyerek tud bemenni???? :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: