A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » BABUCIT 2008-ban!

néztem a kenyér fotód pár oldallal előrébb, szerintem fincsi is lehet. Lehet én is megpróbálkozom még egszer egy sütéssel.
Nincs valami jó recepted?

KépKép

KépKép
nadina01

Bocsi,de én lépek mert L.még ide akar ülni.Puszi nektek.

Jó Éjszakát!!!!!!

Kép
martik77

Az enyém nagyon halkan dolgozik. :D

Kép
flóra 11

Puszi Márti. Jóéjt nektek!

KépKép

KépKép
nadina01

Puszi,Márti!

Jó éjt!

Kép
flóra 11

De van receptem.Most már elég sok. Tudok adni. :wink:

Kép
flóra 11

Köszi, átküldöm a mailcímem, oda tudod küldeni?

KépKép

KépKép
nadina01

Bocsi, azt hittem leléptél,mert elköszöntél.Félreértettem. :oops:

Kép
flóra 11

Persze, de itt is megírhatom.

Sok receptem van.Milyet kérsz? Fehér kenyér,graham, kukoricás,burgonyás....

Kép
flóra 11

Sima fehér kenyeret szeretnék és olyat, amihez semmi extra cucc nem kell.

KépKép

KépKép
nadina01

Közben itt vagyok, csak még főzöm mellette meg teregetek, stb.

KépKép

KépKép
nadina01

Oké, máris írom. Én pont most sütöttem egy ilyet.Olyan puha,mint a kalács. Finom, nagyon. :wink:

Kép
flóra 11

Mekkora a kenyérsütőd űrtartalma? Mert ez a recept 3 féle méretben van meg nekem. 0,7kg,1kg és1,3kg-s kenyérhez.

Kép
flóra 11

0,7kg-s kenyérhez:

tej 220ml
margarin vagy vaj 20g
1 kiskanálnyi
cukor 1 kiskanálnyi
Liszt 380g
szárított élesztő 3/4 csomag

Lisztből vedd a 00 -at.

Kép
flóra 11

köszi, ezt holnap kipróbálom. Megnéztem és igen:0,7kg-os kenyeret tud csinálni, ráéreztél :D Hiába....aki profi :D

KépKép

KépKép
nadina01

Amikor rakod bele a sütőbe a dolgokat, tartsd be a sorrendet. Alulra megy a folyékony dolog és felülre a száraz. Ez a kenyér nekem 3 és fél órát sült, tehát normális dolog,igen. Mert a gép először kever, azután dagaszt, de elég alaposan, aztán sokáig keleszt. Nekem ez a tészta csak egy öklömnyi volt,elég tömöttnek nézett ki. Azt hittem,ebből nem lesz semmi. Aztán kb 3x-osára dagadt,szépen feljött és finom lett. :wink:

Kép
flóra 11

:lol: :lol: :lol: Akkor jó, eltaláltam. :lol:

Kép
flóra 11

Jó már csak 2 kérdésem van: milyen lisztet vegyek? És hogy néz ki a szárított élesztő? Az a hűtőben van, ugye? (csak kicsit vagyok amatőr sütésben, mi?) :lol:

KépKép

KépKép
nadina01

Nekem van a sütőmön több program is. Tudok rajta állítani, de ez klasszikusan készült.

Kép
flóra 11

Lisztből a 00 -ás a jó. Ez teljesen sima. Én ebből sütöttem. A zacskóján két 0 van, megismered.

Kép
flóra 11

A szárított élesztő nekem Oetker. Ez zacskóban van,pici tasakban. A sütőporoknál keresd az üzletben. Nincs a hűtőben.

Kép
flóra 11

Holnap remélem korábban haza jövök és nekilátok a sütésnek :wink:

KépKép

KépKép
nadina01

Jó, hogy valakivel meg tudom beszélni a kenyérsütés titkait is. :wink: :D

Kép
flóra 11

Oksa.Remélem sikerülés kedvet kapsz hozzá. :wink:

Kép
flóra 11

Most már aztán tényleg mindent meg tudunk itt dumálni :D Amúgy nekem adtak a géphez egy receptkönyvecskét, és abban van egy fokhagymás kenyér recept, ami nagyon jónak tűnik, csak nekem valamiért nem lett jó. Majd megkeresem, hátha Te rájössz mi lehet a baj vele.

KépKép

KépKép
nadina01

Pedig a fokhagymás is jól hangzik. Holnap én kalácsot akarok sütni benne,olyan mazsolásat,mint a fonott szokott lenni. Kíváncsi vagyok, hogy olyat hogyan süt.

Kép
flóra 11

Jaj de éhes lettem :D A kalács jól hangzik. Én nem próbáltam benne ilyeneket.

KépKép

KépKép
nadina01

Vacakol az oldal.

Ebben lehet kalácsokat is sütni, vagy csak bedagasztatni vele a tésztát,megkeleszteniés aztán kifliket süthetsz belőle. Meg lehet benne dzsemet is készíteni. :wink:

Kép
flóra 11

Dzsemmet is? Mik vannak..
Viszont megyek aludni, mert már majd elalszom.
Jó éjt! És köszi a receptet, ha megcsináltam jelentkezem, ez már tuti ehető lesz :D

KépKép

KépKép
nadina01

Na,átvarrtam a gombokat a kabátomon, hátha ez is segít valamiben.

Kép
flóra 11

Ez biztos! :lol: :D :wink:

Kép
flóra 11

Ja és köszike a mail címet. :wink:

Kép
flóra 11

Jó éjt! Szép álmokat!

Kép
flóra 11

Sziasztok

Elég vacak éjszakánk volt,inas 2 óránként kelt,állandóan a cicin lógott volna,sirdogált és erölködött elég sokat a pukira...:(
Alig aludtam....:(
Most a kiságyban fekszik,egyhuzamban rázza a csörgőjét és ahngosan nevet hozzá....:D:D:D

Én meg kárpótlásul a car éjszakáért tejszinhaos kávét iszom!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép[/
tancsu

Látom kenyérsütő tanfolyam indult...:)
Én örülök ha egy gyors kaja erejéig eljutok a gáztüzhely mellé... :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Timi

Egy szoptatási tanácsadó szerint akkor termelődik a legtöbb tejed,ha pl tudod hogy a gyerek k 20 percet eszik,akkor 10-10 perc mind a két ciciől és amiől utoljára evett,azt kifejed teljesen....következő etetésnél azzal kezdessz,aztán a másik cici és akkor meg azt fejed ki teljesen...
Nekem elég érdekesen hangzik,hiszen én felváltva etetek...

Kép

Kép[/
tancsu

Edina

Tényleg gáz igy egy uh,de sajna ez van,nekem volt olyan,hogy feküdtem széttett lábakkal,ajtó nyitva és a doki a folyosóra kiabált ki a kollégájának,hogy gyere csak kuksizd meg te is!!!!
Hát azt hittem lefordulok a vizsgálószékből... :oops:

Kép

Kép[/
tancsu

Márti

Jössz akkor ma?
Lehet pizsiben leszek,ma megint tojok mindenre......:) :wink:

Kép

Kép[/
tancsu

Benó

Ikrecskékre tessék vigyázni,mond meg nekik,hogy már nagyon várjuk Őket!!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Reggeli pelusozás letudva,volt benne vagy 2 kiló pisi...
Mentem etetni..

Cupp

Szép napot!!!

Kép

Kép[/
tancsu

Halihó. :D :D :D

Nekem még nincs pici baba,így se alszok éjszaka. :?
Valószínűleg ettől ilyen vacak a kedvem napok óta.
Majd lehet,hogy panasznapot tartok ÍTancsu,de az is lehet jobb kedvem lesz Gergő meg az új ruhák láttán.

Összeszedem magam,nyalogatom egy kicsit a sebeimet és megyek. :( :( :(

Kép
martik77

Edina:Köszönöm a képeket.Puszi érte. :D

Timi megjelöltelek az iwwiw-en.Pusz.

Csajok,ne nézzetek lükének.Azért kérek képet mert így olyan mintha jobban ismernélek vagy legalábbis tudok egy arcot társítani ahhoz akivel levelezek. :D :D :D :wink: :wink: :wink: Köszönöm.

Kép
martik77

Benó:Tegnap jól elaludtál :D
Remélem nincs semmi gond!

Kipróbálom a kiabálásom tényleg beválik e?FLÓRA!!!!!!!! :D :D :D

Kép
martik77

Ez most nem jött be :? :? :?
Biztos messzebb vagy Flóra azért nem hallod :lol:

Mentem Tancsuhoz.Puszi.

Kép
martik77

Helló csajok!
Reggel akartam jönni, de nem volt net a suliban. Annyira futotta, hogy elolvassam, mit írtatok.
Mi van, Márti? Miért nem alszol? :wink:

KépKép
benó

Reggel jól elkéstem (15 percet), mert hánytam, nem találtam a szemüvegem, a kocsival tök messze álltam meg du., mert nem volt hely a parkolóban előttünk, jeges volt a kocsi, le kellett dzsuvázni.

Kirúgtunk az osztályomból egy lányt, akinek év eleje óta 60 óra igazolatlanja gyűlt össze. És fel van háborodva. Én ilyet még soha nem csináltam, tavaly is szenvedtem eleget a fiaimtól, de megoldottam, és mindig próbáltam valahogy elsimítani az ügyet, de most már nem lehetett. 30 óra felett automatikusan megszűnik a tanulói jogviszony szakképzési évfolyamon. Tehát ilyen (60 óra igazolatlanos) bizonyítványt ki se állíthatunk. És év végéig még mennyi gyűlt volna össze? A lényeg az, hogy nekem - akármilyen csúnya dolog is ez - nincs lelkifurim, mert tisztességtelennek tartom a többiekkel szemben ezt a viselkedést stb. De képzeljétek, a csak még neki állt feljebb! :shock: Betelefonáltatott a pasijával :shock:, és mondta, hogy majd be fog jönni a lány, meg telefonálni fog az ig. úrnak, mert ez szemétség volt tőlünk. :evil: :evil: Véleményetek?

KépKép
benó

Tegnap azért nem jöttem, mert végre jóban voltunk a Gy.-val :lol:, és megnéztünk 2 filmet egymás után, ő még egy 3.-at is, szörnyű. :shock:
Úgy érzem, lányok, hogy megint romlott a szemem. :cry:
Reggel egyébként valószínűleg ezért hánytam, mert bevettem egy vastablettát és nem ettem előtte.
Kell vennem MagneB6-ot, mert elfogyott. Nehogy baj legyen.

KépKép
benó

Szia Eperke! Köszi. :D

KépKép
benó

http://www.tesz-vesz.hu/item484243840_m ... i_2_1.html

Sziasztok

Szerintetek ez megér ennyit??
Márti:ezt mondtam neked....

Kép

Kép[/
tancsu