A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Tünde
elvileg "csak" 3 lyuk lesz a hasán :cry:
Bene, hogy van???

emano/Andi
KépKép
emano

jah, meg annyi, keresztelo nalunk sem lesz, csak a nagymamam forszirozna, de mar mi sem vagyunk megkeresztelve a tesoimmal...viszont a baratnom kislanyat megkereszteltek, pedig a szulok ossze sem voltak hazasodva, ugyhogy valszeg papja valogatja, van amelyik szemet hunyik ilyen aprosagok felett, lenyeg, h a keresztszulok megfogadjak, h gondoskodnak a megfelelo szellemben valo nevelesrol...

banana

Emano, remélem, ez már biztosat fog tudni!

Ja, ma voltunk gyerekorvosnál.Látta, hogy Villő kicsit szörcsög, megnézte, majd mondta, hogy nem oltja be prevenarral, nehogy bekavarjon, és ha 1 hét múlva is ilyen még, akkor menjünk el a fülészetre! Na, ezt kellett volna anno a másik gyerekorvosunknak is. Most már tudom, mi is az, ha alapos egy orvos.

Bene jól, holnap ovi.

mtunde

Tünde hajrá ovi! Mit szól Bene hozzá? Írtad a múltkor, hogy várja, meg szeret menni de nem sír ilyenkor? Úgy értem régen volt és "elszokott"?! Barátnőmék bizony egy betegség után is sírdogálnak napokig, mire visszarázódnak. Fülecske teljesen okés? Hallásvizsgálaton mi volt?

Bori :lol: Megyek mindjárt én is. :lol:

Andi :oops: :oops: Írok! :lol:

Paklincs és én hogy szólíthatlak? :wink: Kismotorozhatnánk egyet egyszer csak... :P

Dóri szép poci! Csini vagy.

Tigrincs :lol: :lol: Én is Mészinél kezdtem, de szerencsés voltam és Vidával szültem. Nálam is kihúzta a gyufát... . Tiszteletben tartom az érzéseidet és nagyon irígylésre méltó az ilyen bizalom, de azért nem szent a pasi. :oops: :wink: :lol:

Memme nagyon ééédesek a csajok!

bili: Kristóf is bilizik. Nem erőltetem, ha nem akarja, de rendszeresen ráültetem. Kakis pelus hónapok óta nincs. Azt hiszem kényelmesebb volt Neki így és hamar rákapott. Jókat mesélünk, xilofonozunk a bilin. Van mindíg bilis játék, ami a fürdőszobában lakik és csak akkor adom oda. Attól még elég messze vagyunk, hogy szóljon, de bilitől-biliig teljesen megbízható. Viszont most már egyre többször előfordul, hogy odavisz a bilihez és mutatja vagy magától ráül. Kezdetben miután bepisilt csinálta ezt, mostanában egyre gyakrabban száraz a pelus. Szóval ez így nem mondom, hogy nem macerás nekem (le-föl öltözés állandóan 8) ) de olyan édes és úgy örül magának meg a bili tartalmának, hogy megéri. :P
Azért remélem ettől nem lesz leki sérült... Bár lehet, hogy egyetlen nappal sem lesz előbb szobatiszta, mint aki kizárólag magától csinálja. Meglátjuk.

jó éjt,
B

Kép
vkbrigi

Brigi!

nem, nem sír, simán bemegy, maximum legörbül a szája, amikor köszönök neki.
Hallásvizsgálat majd dec 2-án lesz. De amúgy rendben van.

Sokat gondolkoztunk azon, hogy Benével nem kellett volna-e korábban kezdeni a bilizést. Lehet, hogy ő az a típus, akinek jól jött volna, ha ezek a folyamatok korábban tudatosulnak benne. Volt egy idő, 1,5 évesen, amikor kakilás után szólt rögtön. Akkor még nem foglalkoztam ezzel a témával. Később meg kinőtte ezt a jó szokását, és ha én nem szedem ki alóla a csomagot, napestig ült volna rajra.
Szóval azért vannak előnyei a korai bilizésnek is. És ez, amit csinálsz semmiképpen nem erőltetés.

De hát most már nem próbálhatom ki a másik verziót, és ezer más ok miatt valószínűleg másodszorra sem tenném.

mtunde

jó reggelt

azt szeretném kérdezni tőletek,hogy adtok vmilyen vitamint a gyerekeknek?mert Enci ugye köhögött, most taknyos :? ,szegénynek karikásak a szemei is , és mivel nem nagyon eszik mostanság gyümölcsöt, gondoltam kéne adni vmi vitamint!!! Bérescsepp?
de azért megkérdezem a dokit is ajánl-e vmit?

Nálunk még mindenki horkol...csak én verem itt a gépet :lol:

Kép
gablaty

nem 5.13. hanem 6.13. van,ezt a hülye órát még mindig nem állította át a Bbnet.

Kép
gablaty

Cukipofa!
Most öcsém szerzett egy Hamupipőkét, de én azt hittem ez „A HAMUPIPŐKE” :shock: akkor ebből is több van??? :oops: Nagyon ciki tudom, de Kata most csak ruhákat fog kapni és Karácsonyra gondoltam játékot. :oops: ő most nagyon kis csajos lett és nagyon érdeklik a ruhák. Persze mindent csak RÓZSASZÍNBEN!!! :D
A babakocsi amit vesztek, viszont nagyon pöpec! :D:D:D

Dorka!
Köszi megvagyunk. Éjszakák? Hát! Így hogy 3 gyerekhez kell néha felkelni …. :roll: Szofi fogzik ezerrel! Szerintem ezért folyik néha az orra, Kata meg van hogy rosszat álmodik ill. most már mind a két nagy KIJÁR ÉJJEL PISILNI!!! Bizony! Szofi is!!! Szofi meg ált. 2x eszik, de van hogy 1x. Különben jó kislány. :D Sokat mászkálok vele, főleg H-K és ilyenkor semmi gond nincs vele. Sokszor az autóban eszik és megyünk tovább. :D
Lelkem: hullámzó, de általában nincs időm vele foglalkozni :lol: :lol: :lol:

Hanna!
Végre! Végre!!
Jaj de édi még mindig ez a kis pasi!!!! :D
NAGYONNAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT ÁRONNAK!!!

Bori!
Merre jártatok ti autópályán??
Nálunk a két nagy cumit kapott pici korában. Azt el lehet legalább venni. Meg hallottam hogy volt akinek bütyke vagy milye nőtt az ujjszopástól! :oops: tudod! Minden szokás kérdése! Csak én meg nem ehhez vagyok szokva. Családban senki nem szopta az ujját. :oops: Öcsémnek még anno ’88-ban margarétás végű cumija volt. :lol:

Reni!
:D:D:D én se vagyok megkeresztelve és a lányok se lesznek!!! :D én is osztom a véleményed. Ha nagyok lesznek, majd felveszik azt a vallást amit akarnak: mohamedán, hindu stb :lol: Bori, Andi :D:D:D

Andi!
Most akkor örülök, hogy nem daganat, de szomorú is vagyok :oops: jobbulást! Sajnálom a műtétet!!! Szegény mamád! Most már jó lenne ha vége lenne ennek az egésznek!

Tünde!
De jók a képek! Villő már lábon??? Aztaaaa! De rohan az idő!!! :shock: Villőnek jobbulást!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Zsófi eszik kétszer éjjel ... :oops: hülye vagok, no meg álmos :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

korán van,hideg van Apa megy horgászni.... :shock:talán meg lesz a karácsonyi halászlébe való? :lol:

Kép
gablaty

Lányok!
szoptatás mellett lehet szoliba járni?? az még talán jó is, hisz vérbőséget okoz a meleg!!! nem? (Borsika! oda járok mellétek szoliba! :D Márvány-Ugocsa sarka! :D oda van bérletem)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok,

Tigrincs, ez már a férjezett nevem, "kötőjeles" vagyok... :lol: Nem hosszabb az egész, mint egyeseknek a családi nevük. Egyébként saját gyermekeimnek pont miattam nincs és nem lesz két keresztneve. Én mindkettőhöz ragaszkodom, és a hajamat tépem, amikor hivatalos helyen lehagyják az egyiket, volt már ebből probléma. Szóval így szempont volt az (is), hogy a gyerekek olyan nevet kapjanak, amelyet az egyház is elfogad... :roll:

Brigi, sztem semmit nem lehet így elrontani, ha Kristófod hajlandóságot mutat. Mi azért sem kezdtünk bele az egészbe, mert bár vettünk egy bilit, de Benci elvolt azzal, hogy belepakolta a matchboxait. Mostanában fürdés előtt rutinból ráül, aztán szalad tovább... ennyi a hajlandóság nálunk. :lol: Egyébként hiszem, hogy Benénél a kórház rengeteget visszavetett. Akkor kezdett volna beszélni, azóta viszont csak eeeeeee meg öööööö van. Ja és tita. :D Még egyszer köszönöm, amit Jankáról és rólam írtál. Az az igazság, hogy nem akarom fényezni magam. Nem vagyok erős, de valamennyire kitartok. Rengeteget bőgök, kétségbe vagyok esve, de egy bizonyos idő, ha eltelik, muszáj két lábra állnom, és talán túlságosan is tárgyilagosan kezelni a helyzetet, különben megbolondulok. (Ja, és ennyit még soha nem veszekedtem a férjemmel, nem ordibáltam Bencivel - ez is hozzátartozik.) Alig várom már, hogy megszülessen kicsiJanku, hogy végre azt érezhessem, hogy tehetünk érte valamit. Most sajna még nem...

Gabi, Benci cebion multit kap. Így a vigantol is elég 2naponta, én kis lelkem meg nyugodt, hogy kap vitamint. Mert a kinderben nem sok van. :shock: :shock: :shock:
vbea

sziasztok,

vagyok ám én is, csak ismételten kicsit sűrű lett a program, így csak olvastam...

tegnap voltunk 5 hós tanácsadáson, doktornéni kicsit ejnyebejnyézett, mert Anna csak 220g-ot hízott 4 hét alatt... Most 6480g. Úgyhogy most írt a tápszer mellé tejpépet, hogy próbáljuk ki. Kíváncsi leszek, megeszi-e Anna... Azt mondta, hogy most nem bántja, mert látja, hogy jó kedélyű és mozgékony, de ha a jövő hónapban sem hízik fél kilót, akkor kell csinálni egy vérképet...

Andi, nem jó hír, hogy operálni kell anyukádat... de biztosan minden rendben lesz!!! gondolok rátok sokat!

Aprooka, örülök hogy jól sikerült a keresztelő, Levi nagyon ügyes baba ! :) képeket várom én is!! Éttermi sztori nagyon durva!!! :evil: Nekünk egy kellemes emlékünk van Pécsről, ott az étteremben csak a dohányzó részen volt hely (az viszont teljesen üres volt), és közölte a pincér, hogy menjünk fel nyugodtan, ha jön valaki akkor úgyis megtiltja neki a dohányzást. És tényleg, az utánunk jövő csapatból aki dohányzott, az szépen kivonult az étterem elé...

keresztelő nálunk nem lesz, nekünk is az a véleményünk, hogy majd Anna eldönti ha felnő. Persze a családban már kaptunk a fejünkre érte párom családjától :?

kari aji: én egyenlőre egy rakás Fischer-Price-os cuccost néztem ki Annának, aztán választ közüle a család. Olyasmiket ami zenél, mesét mond vagy ilyesmi mikor nyomkodja, meg tanulhat is belőle esetleg... Anyu rögtön lestoppolta ezt a kutyust, hogy akkor ő ezt :)
Kép
Tőlünk meg szerintem ezt (formatanulós-bedobálós):
Kép

Veronikusz: Anna már pár napos korában kapott cumit, mégis szopja az ujját :? Úgyhogy nekem se sikerült ezt kikerülni...

Gyuzsó: fiúknak jobbulást!! Nagyon jók a képek!!! :D

Ajjaj, mennem kell, véget ért a reggeli kimenőm :D Majd jövök még!!! (legalábbis megpróbálok)

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Dóri, tökjó a poci, nagyon gyorsan nőttök ám! Nekem még csak most lódult meg a kisnő... :wink:

Tünde, tudom, miről beszélsz. Már most megkerestem Jankának azt a helyet, ahol úgy érzem, a lehető legmegfelelőbb lesz nekünk. Mindig úgy gondoltam én is, hogy megkeresem az általam kifogásolhatatlannak vélt orvost, akiben a végletekig megbízom, és onnan kezdve hallgatok rá, elhiszek neki mindent... (Ezért járok a mai napig Miskolcra fogorvoshoz pl. :oops: )
vbea

Én is dohányos vagyok. :!: :lol: Csak azért írom, mert így, a "másik oldalról" is ugyanaz a véleményem. Mindig úgy gyújtottam rá, hogy szinte szégyelltem, még 27 évesen is, szóval nyilvános helyen eszembe sem jutott, kivéve persze a kocsmákat, ahol nem volt gyerekbabaanyaaapa. :lol:

Természetesen az első pozitív tesztnél kiesett a kezemből, ez így volt Bene 13 hós koráig, amikor bekerült a kórházba, utána megint láncdohányzás. Aztán jött Janku és természetesen ismét kiesett a kezemből a cigisdoboz. Hülyeségből mai napig megvannak az "utolsó dobozok". :lol:
vbea

Eni, nekem is akkor esett ki a kezemből a doboz, mikor pozitív lett a teszt :D Amúgy én ugyanígy voltam, soha nem gyújtottam rá kismama és gyerekközelben, vagy olyan helyen, ahol a többség nem dohányzott. Valahogy úgy gondoltam - és gondolom most is, hogy a saját egészségemet úgy rongálom, ahogy akarom, na de másokét??

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Sziasztok!

Eni, apum is nagyon sokat cigizik, de ő sem gyújt rá soha benn a házban.

Olyan jó olvasni a bilis sztorikat, csak lesek és okulok.

Keresztelő: pénz kértek érte?!?! Ez totál döbbenet, pedig tilos. Nekünk nem került semmibe. Persze a család dobta össze az agapét, tehát a süti, pia, de ez sztem természetes.
Mi úgy vagyunk vele, hogy a családjaink vallásos, kisgyerek korom óta ebben nőttem fel, a sulikon kívül is volt keresztény közösség, ahova jártam minden héten, oltári buli volt, és tudom, hogy vmi nagyon hiányozna, ha nem lett volna.
(Bár nmost lehet, hogy megköveznek, de magának az Egyháznak vannak olyan tételei, amit nem osztok, sőt.A lényeg, úgyui a hit, ami bennem.)

Megkaptam a keresztelős képeket, de mindegyiket hátulról kattintották, így kb. semmi sem látszik. :cry:
Még várom anyósomék gépét, talán.
Ha nem, akkor idebent marad szép emlék.
Nektek meg majd felteszem a profilba a picassa webalbumot, ott, hetekre bontva lesznek majd képek. :wink: Most tanulom, hogy kell kezelni, de már az első hónap képei fennvannak.
Talán, ha ma Levi picit megnyugszik.

Ritka pocsék egy éjjelünk volt sajna :shock: Sajna most én vagyok a ludas, totál befulladtam, pedig nem vagyok asztmás, de szegény Kisbékát 20 percenként ébresztettem fel, amit persze nem értékelt, rettentően sírt meg ideges volt, hogy nem hagyom aludni.
Másik szobába meg nem mehettem, mert közben meg vagy 6x evett.
Azt hittem meg fogok fulladni, méz, tantum, negro, sinecod semmit sem segített. :cry: Van egyéb ötletetek?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Gabi
látom Te is hajnalba keltél :lol:
nem tudom mi volt a levegőbe, de Balázs fél6kor kelt :shock:
most meg elaludt játék közbe a földön :roll:
vitamin: mi is cebion multit eszünk+ D-vitamin 2naponta (tabletta)

Szép napot

emano/Andi
KépKép
emano

Szép napot Kedveseim! :D

Bori Drága! :)

A "mai világ" alatt azt értem, hogy manapság kevesebb pár mer vállalni 1 vagy 2 gyereknél többet. Nem azért, mert "szar" a világ (bár vannak benne olyan dolgok is), hanem azért, hogy fel tudják nevelni őket "rendesen". A "rendesen" alatt leginkább az anyagi hátteret értem. Nekem van egy jó pár ismim, aki szintén a Kút-ba szült, de egyáltalán nincsenek úgy "eleresztve"., hogy bevállaljanak még egy gyereket, Mert azt mondják, hogy inkább ennek az egynek megadnak mindent amit tudnak. Tudom, erre jön az, hogy ahol egynek jut, ott jut a másiknak is.....
De azért nem mindegy, hogy hogyan és mennyi!!!! :oops:
Ki kell fizetni a számlákat, hiteleket, ruháztatni a gyereket meg néha magunkat is stbstbstb.
Na most azért a mai fizuk mellett...... Hát nem toom.
Pl. csak annyi a lóvé témához, hogy a "sajátomból" induljak ki, hogy a Párom szinte ugyanannyit keres most is, mint 15 évvel ezelőtt. Ami persze nem jelenti most azt, hogy nyomorognánk, (hálistennek!), de ha belegondolok, hogy akkor azért az nagyon jó pénznek számított most meg nem annyira..... Na mindegy.
És azért azt se felejtsem el, hogy a nagyoknak rendesen fizeti a gyerektartást, ami azért havi szinten nem kevés, szóval ebben sem olyan, mint a legtöbb apuka,(tisztelet a kivételnek!)hogy a kamu bejelentettminimálbéres fizuja után fizet!!!
Na mindegy, nem ragozom tovább, mert erről órákat lehetne beszélgetni! :)
Egyébként a "magándokin" mit értesz? Mert szerintem a mai világban mindenki ad és fogad el lóvét!!! :? Akár magán, akár nem.

Emse Drága! :)

Privit megkaptam tegnap este...pedig délután is voltam fent, de akkor még nem jelent meg az ablakban, hogy lenne csak este. Pedig láttam, hogy tegnapelőtt küldted. :)
Igyekszem még ma válaszolni rá! :D

Hanna! :)

Üdv! :D Áronnak nagyon sok boldog szülinapo!!! :D:D:D

Andi Drága! :)

Anyudnak szorítok!!! Minden rendben lesz!!! :oops:

Eni Drága! :)

Köszi a "névmagyarázatot" most már megnyugodtam!!! :lol: :lol: Egyetértek Veled abban, hogy a gyereknek "csak" egy neve legyen. Horror :D dolog ez a sok név!!! :lol:
A TÖBBIEKTŐL ELNÉZÉST KÉREK!!!!! Nem akartam ezzel senkit megbántani!!!! 8) :oops:
De mit jelent az, hogy olyan nevet adtam, hogy az egyház is elfogadja???? :shock: Felvilágosítást kérek az ügyben...nem naon értem!!! :lol: :oops: Bocsánat!!! :)

Brigi! :)

Még egy bukta Mészi dokinak! :( Ha nem vagyok indiszk, megkérdezhetem mi volt vele a gond? Privibe is jöhet....Paklincs is oda írta.
Tudom, hogy nem egy szent, nem is arra gondoltam, de eddig még nem vétett nálam akkorát, hogy "összetörje a szívemet" :?
Bár lehet, hogy ami késik....az egyszer eljön. :(
Egyébként Vida is nagyon jó fej, de nekem néha kicsit "sok" az "ölelgetős-simizős keze." :oops: Na persze csak szigorúan orvosilag!!!!!!!

Gabi! :)

Adri hál'Istennek eszik mindenféle zöldséget-gyümölcsöt, de azért én most vettem neki Multi-kides kálciumos pezsgőtablettát (10 db-os) . :)
Eper ízű!!!! Imádja!! :D:D:D
Bár az az igazság, hogy Ő nem eszik vitaminbogyókat (nem vagyok híve!), de mivel most ovi is van, meg hideg is lesz gondoltam nem árthat. (persze doki bácsit leinformáltam :) )
Egyébként mielőtt megkezdtük az ovit, doki bácsi ajánlotta, hogy kezdjünk el előtte egy immunkerősítő kúrát. Na persze azt is mondta, hogy van akinek beválik van akinek nem, úgy hogy ha nem jön össze, ne szidjam!! :lol: De nekünk bevállt!!!! Mondjuk Adri eddig még nem igazán volt beteg!!! koppkoppkopp!!!!!
Ovi kezdés előtt kellett elkezdeni szedni (augusztusban) a második adag szept, az utolsót meg okt. szedtük be.
A neve Brocho-Vaxom, doki irja fel. (remélem jól írtam le a nevét)
Ez egy por alakú bigyó :) 30 db. van a dobozban és úgy kell szedni, hogy 10 napig szeded, egy pici vizbe belerakod és megitatod a Pácienssel :D, utána 20 nap pihi, aztán ugyanígy a másik két hónapban is.
Kérdezzétek meg a dokitokat, hátha másnak is beválik ovi kezdés előtt. Ha nem, akkor se szidjatok nagyon!!! 8) :lol:

Egyébként az a legnagyobb poén ebben, hogy Apa is ezt szedte, mikor még gyerekecske volt!!! :D És neki is bevált! :D Úgy hogy ez nem egy mai napi" feltalálmány"!!! :D

További szép napsütéses napot Mindenkinek!!! (itt nálunk verőfény van! :) )

Ha lesz erőm este még bekukk! :)

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

most kérdeztem meg a dokinkat
Multikid multivitamint ajánlott napi 1 teáskanállal.
ismeri vki?

Kép
gablaty

Szia Gabi!

Igen, ismerjük. A doki bácsi ezzel próbálkozott először, de Adrinak nagyon nem jött be az íze! :?
Ezért lett a pezsitabi változat! :)

puszi!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Ja a lényeget elfelejtettem. :D

Az íze (legalábbis szerintem) a dobostorta tetejéhez vagyis az égetett cukorra emlékeztet leginkább. Szerintem túl gejjjjj!!! Adrinek valszeg ezért nem ízlett!! :?
De próbáljátok ki, hátha nektek bejön! :wink:

pusz!

Tigrincs
Kép
Kép
Kép
tigrincs76

Gabi
mi nem ismerjük
Balázs a cebion multivitaminért meg van őrülve :lol: imádja :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

IWIW-es meghívó valakit nem érdekel???(2nap) :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Tigrincs, vannak utónevek, amelyeket az egyház nem fogad el (többnyire érthető is). Ilyen pl a Krisztofer, a Málna és a Bolda, ahogy egyébként eredetileg terveztük Jankát. Röviden és nem túl hozzáértően azt mondom, hogy az egyház (enyém) azokat a neveket fogadja el, ami általában a hagyományos naptárban is szerepel. Tehát hivatalosan lehetett volna Boldánk, de akkor lehet, hogy megkeresztelik Erzsébetnek... :D , vagy ilyesmi. Ezért nem akartuk. Mert akkor megint ott tartunk, hogy két neve van a gyereknek.Tény, hogy a keresztlevélen szereplő név nem jelenik meg hivatalos iratokban, de akkor is...

Zsó, nagyon is értem, miről beszélsz. A hitem nélkül nemhogy nem az lennék, aki vagyok, de tkp semmi sem lennék... Érdekes, mert én viszont "nem ebben nőttem fel". :roll:
vbea

Brigi,
pattanjatok gépjárműbe, oszt hajrá! Bár a motorozáshoz nem lesz túl jó idő az elköv. napokban, ahogy OnyutaJuditnéni mutogatta...max.Botswanaban meg a Kalahári sivatag környékén... :)

Judy,
ilyen bödönnye Flórkának is van!

ja,én is pogány pedig meg vagyok keresztelve...majd megkérdezem, szegény anyu mennyit dobott ki feleslegesen az ablakon... :D

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok a szülinapos köszöntésekért, de már pár hónappal túlhaladtuk az 1 évet, csak a vonalzó rossz... :oops:
De köszönjük! :D

Gabi
Nekünk is ezt javasolta a dokinénink, de Áron nem volt hajlandó meginni!!! Pedig a Cebion cseppeket nagyon szereti, azt gondoltam majd ezt is...de nem...

Tünde
Hihetetlen, hogy Villő milyen nagyot nőt!!!:D Mégcsak most született :roll: Már jár is a kishölgy??? Bene is nagyon sokat pasisodott, helyes kiskrapek lesz belőle :wink:

Hanna

Kép
hanna09

Eni,
a hithez akartam:bennem is van ott bent valaki-valami, ami mozgat, reményt ad, akinek időnként hálát adok pl. ezért a két fantasztikus kölyökért. De ez a kapcsolat az én és az "ő magánügye", van és kész, nem kell hozzá templom, pap-hogy alakítsa. Fogalmam sincs, hogy Isten, Jézus vagy csak lelkiismeret, időnként háborúzunk, időnként meg béke van odabent.Nekem valami ilyesmi, lehet ez így érteni?
A pogányságot pedig úgy értem, hogy az egyház(leginkább a katolikusra gondolok) körüli izé-bizét(bohóckodást írnék, de tudom, hogy bántó lehetek) nem tudom magamévá tenni. Segítsünk a szegényeken, miközben micsoda vagyonok vannak egy-egy templomban felhalmozva...jó, tudom, évszázados, évezredes hagyományok...nekem álságos akkor is.
Aztán szegény pap bácsik is megbotlanak időnként...jaj, azt láttátok, amikor vhol egy pap megverte a postást...vmi ilyen volt:vártam a Keresztény életet, erre kihozta nekem a Szabad Földet. Na az én idegeim sincsenek drótkötélből...imádtam.

Kép
Kép
paklincs

Emese, igazad van, vannak botlások mindenhol.
De sztem erre a legszentebb igazság, amiben abszolút hiszek és ezzel egyetértek Veled némiképp, hogy az Egyház sem totál fehér:
Ha az Egyházat csak az emberek tartanák fenn, csak tőlük függne a létezése, akkor nem ért/élt volna meg 2000 évet. És sztem ebben minden benne van....nem?

Eni, nekem vannak felnőtt korban megtért nagyn közeli barátosnéim, és sokszor érzem úgy, hogy az Ő hitük sokkal kitartóbb, mélyebb, mint az enyém. Ilyenkor pedig irigykedem is picit. :oops:

Képzeljétek, Levi reggel óta nem hajlandó enni. Szopisztárjk ezerrel, de kezdek aggódni, hogynehogy kiszáradjon. :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

én Béres-cseppet adok C-vitaminnal a Fiúknak :wink:
én meg komplex vitamint szedek, de hát lassan jövök ki ebből a takonykórból...

Andi,
szuper, hogy laparaszkópia lesz, így legalább tényleg okosabbak lehettek, picike vizsgálat mellett!!
drukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

Eni,
én asszem beszélnék Pétsch doktorral (vagy most ki a főni..?), hogy ez a helyzet, katéterezés lesz Jankánál, okoz ez bármilyen gondot nekik vagy a baba-mama room-inban..?
csak hogy nyugisabb lehess, nem lesz semmi gond, ha már kibújik a kiscsaj!!

Tünde,
iszonyú nagyok lettek a gyerkőceid!!!! tényleg alig most született Villő, most meg már teper!!

mi gondolkozunk a keresztelésen, de csak református jön szóba (elvált katolikus a párom..)
de benne a pakliban, hogy döntsön a gyerkőc majd annak idején.. :)
szerencsére 5 felekezet van a faluban, van választék :lol:

Zsófi,
remélem, meggondolja magát Levi!!!

most robogás...

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzsó
gondoltam ám rád csak nem akartalak zaklatni, de ha lesz egy kis időd tudsz nekem pár sort írni a laparoszkópiáról??? :oops:
jöhet pü-be

Te írtad az adventit, hogy Te csinálod???arról nincs kép??

keresztelés nálunk is aktuális lenne....

emano/Andi
KépKép
emano

Bori
Egyszerű fakocka most a Corában is akciós, de Boginak sztem még korai. Nagyot üt, ha a fejére pottyan, márpedig jön a dobálós korszak :wink:

Andi
Anyukádnak és neked is sok+++++ testileg-lelkileg

Keresztelő
Asszem félreérthető voltam! Nem a keresztelő került volna sokba, hanem nekem keresztelő+templomi eskűvő, mert támogatni kell a tempolomot és meg kell veni a könyveket, kifizetni az okosító tanfolyásokat....
Egyébként sztem mindenki hisz vmiben, csak másként hívja :wink:

Cigi
Én is tesztig cigiztem, de sose jutott eszembe kismamák és gyerekek környékén rágyujtani! Még az utcai cigizőket sem értettem soha. Vacog a megállóban, de azért szíjjja :roll:

Judy
Fischer-Price játékok gyerek szempontból tök jók, de számíts rá, hogy hamar az agyadra megy a kedves kis zene :lol:

Doki
Én is készülök váltani...Már egy ideje. Foggalmam nincs mit mondok majd a dokinak, hogy miért lépek le. Védőnő azt mondta, hogy előtte azért szóljak... Ciki, de nem bízom benne. Kettőnk közül én vagyok a határozottabb :? Mindig olyan érzésem van, hogy nem biztos magában...csak próbálkozik, vagy bejön vagy nem :?

Kép
Kép
Kép
Kép
hrenata

Zsó, a hitemet egy nagy törésnek köszönhetem. Aztán egy közösség hatására, ami mai napig a legmeghatározóbb (élmény, barátok, érzések... :roll: )nak tekintek, csak megerősített ebben.

MSE, van ilyen. Sokáig ezért "hadakoztam", mert nekem sem mennek a "külsőségek" minden áron. De hidd el, hogy ez felekezet-na és pap/atya/lelkész függő. Legalábbis van hely, ahol az ember jól tudja érezni magát. De most ez nem a megfelelő tér és idő, hogy bővebben kifejtsem.

Zsu, FELTÉTLENÜL átrágom az aggályaimat, kétségeimet stb Ritával és Vidadokival. Ahogy már írtam korábban... ha a leghalványabb gyanú felmerül abban a tekintetben, hogy vesére hivatkozva Jankát elviszik mellőlem, úgy akkor azt előzzük meg. :?

Reni, ne habozz! A fiadról van szó. Elhiszem, hogy nehéz a választás, de annak idején valszeg nemigen volt lehetőséged körülnézni/tapasztalni, hisz mégiscsak Iván az első. Úgy értem, anno nekünk védőnéni bemutatta A DOKTORNÉNIt, aki ilyen is volt, olyan is - kedves, de örültem, amikor elköltöztünk, és ÉN VÁLASZTHATTAM mást. Olykor én is érzek rajta bizonytalanságot, de nem rutintalanságnak és ötletnélküliségnek gondolom, inkább megfontolt. Eddig mindig azt éreztem, hogy maximálisan foglalkozik velünk. Jankával már most... :wink:
vbea

Andi, a hugit is ilyen "eljárással" műtötték alig 6 hete. Én azt hittem, majd látok valamit, de múlt héten már SEMMIT. És irtó hamar rendbejött, mármint fizikailag. :wink:
vbea

Eni
köszi :lol:
anya örökmozgó, remélem hamar rendbe jön Ő is :lol:
Nagyon felnézek rád Janka miatt,amit teszel és ahogy teszed(én már összeroppantam volna,minde testileg,mind lelkileg, sajnos anyuval kapcsolatba is azt érzem soxor,hogy összeroppanok)

Aproo
hogy álltok hamival???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára emano 2008.11.18 16:27-kor.

emano/Andi
KépKép
emano

Andi, mi a fene lehet ez?
Már nagyon jó lenne biztosat tudni, gondolom, mamád is értékelné.
Mindenesetre szuper, hogy ilyen hősiesen viseli(tek)!

Eni, már csak 73 nap, vagy annyi sem. Én akkor tojtam be nagyon, amikor a számláló kétjegyűre váltott. Bár Te már rutinos vagy. :wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aprooka-Zsófi :D
hát én mint hozzánemértő,valami gyulladásra tippelek(belek vagy mitomén)
Anya egészségügyis-neki sincs tippje ill a gyulladásra tippel, de hogy hol, az rejtély :lol:

emano/Andi
KépKép
emano

Hahóóóó! Én is itt ám!

Andi!
Drukk nektek nagyoooon!!! A húgommal elvileg holnap talizok, megkapom a recepteket és csüt. el is postázzuk!

Reni!
Jól olvastam, hogy szamos szaloncukor is lesz a csomiban? Tejmentes abszolút??? Hurráááá! Örülök, hogy jobban vagytok! Tudsz valami tuti bioboltot mondani nekem? Ami mondjuk hétvégén is nyitva van...

Tünde!
Mekkora Villő! Jó ég még most izgultunk érted, agyam eldobom.

Memme!
Jajj de cukkancsok a csajaid!!!! :lol:

Emese!
A te gyerekeid is édesek! Végre nekem is vannak ilyen képeim :lol: :lol: :lol:

Keresztelő: én megvagyok, férjem nem, de mi megszeretnénk a gyerekeket, de most elgondolkodtam rajta...

Dohányzás: én soha, még ki sem próbáltam, és utálom mikor kihivóan néznek rám és közben füstölnek rám meg a gyerekekre, a kútvölgyi előtt is volt hogy ott szívták, anyuék is dohányoznak.

Hit: én is hiszek valakiben, néha beszélgetünk, évente 1x-2x betérek a templomba imádkozom egyet, részemről ennyi.

Kari aji: tök jó ötleteket mondtatok, köszi!

Én is gondolkodom a vitaminon, de hogy melyiket kéne?!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi!!
de jóóóóóó,hogy jöttél!!!
mesél mi van veletek???
Gyerkők??????
Az árkádba van egy biobol!!Az dárga??vagy nem nézted???

Kép

emano/Andi
KépKép
emano

no újra itt, kisasszony bevágta a szunyát, természetesen rajtam és ha leteszem akkor ordít :?

Aproo, hogy álltok szopival?

Tabló: nemtom... valahogy nálam olyan hülyén jön ki,mivel végül nem ott szültem... :? vagy attól még dobjak képet??

Brigi, örülök, hogy megy a kutyasuli!!! Jó lehet :D Én mindig fenyegetem az ebet, hogy elviszem, de aztán soha... :D Amúgy nem olyan rossz kutya ő, csak ha rájön az ötperc akkor sehallselát... ez viszont nem hiszem hogy változna, elvégre egy öreg (8éves) kutyáról van szó. Lassan már ölben viszem ki ugatni :D :D Tényleg, nem te írtad egyszer, hogy 26 kilót dobtál le 8 hónap alatt? Bocs ha rosszul emlékszem :oops: csak érdekelne hogy hogy csináltad...

Reni, sejtem hogy így lesz, a zeneforgójától is a falra mászok már, de ő meg imádja... :roll: :D A fakopáncsos cuccok tetszenek még nagyon, de egyenlőre ő még jobban élvezi ami villog meg zenél.... Úgyhogy fakopáncs majd később :D

Emese, Flórkának tetszett? Nekem eszembe juttatta azt a bedobálóst, ami még nekünk volt a hugommal. Persze azt nem dumált meg zenélt :D

Most ennyire emlékszem abból amit olvastam... :oops:

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Steffi, az Örs vezér téren a Cédrus piacon nyílt egy elég nagy biobolt, azt ismered? Szombaton délelőtt nyitva van az biztos, de bent még nem jártam, nem tudom milyen...
Hogy vagytok?

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Zsó, én a nővérpultban akartam szülni, annyian voltak akkoriban... :lol: Majdnem ez lett belőle. Bementünk, rávetődtem a pultra, hogy szülök, azonnal ide Vidadokit! 0.30kor. :roll: Csitítgattak, hogy első baba, ráérünk, meg ilyenek. Ahan, 1.20kor kibújt Benci. Amúgy Rita mondta, hogy neki volt már szülése a kezelőben... Remélem, Jankuval is eljutunk az ágyig. :lol: :lol: :lol: Nagyon várom, nagyon.
vbea

Judy kedvéért :lol:
Kép

emano/Andi
KépKép
emano

Katasztrófa vagyok. Karácsonyi dalokat hallgatok (Last Christmas rulez :roll: ), most meg Celine Dion-t... :shock:
vbea

Eni
az új Celine Dion???

ja én meg már szívem szerint díszíteném karácsonyba a lakást :shock:

emano/Andi
KépKép
emano

Andi, köszi, nagggyon jóóóóóó! :D :D :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Judy
Bali imádja, tavaly karácsonyra kapta,de azóta is imádja

emano/Andi
KépKép
emano

Akkor jó, remélem Annának is tetszeni fog :D Ha mégse akkor játszik vele az anyja :D :D

Judy
KépKép
KépKép
szjudy77

Judy, nagyon keveseket evett, bár nem mértem, de ha éhes lenne, azért remélem próbálkozna keményebben. Egyenlőre nem adom fel, de ha leáll a szopival akkor nagyon össze fogok vele veszni.
Cumisüvegből is próbáltam adni neki vizet, azt visszacsurgatta kétoldalt huncutul mosolyogva.
Ma olyan nyüszis, olyan panaszkodóan, dumásan sír, mintha hulla fáradt lenne, de sehogy sem hajlandó aludni. 2 óta max 1 órát sikerült szunyálnia a vállamon.
Ideje lenne fürcsi előtt még egy csöppet pihizni.....

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Eni!
már mi is Xmas dalokat hallgatunk :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: